Dodaj do ulubionych

tzw. door selection

IP: *.escom.net.pl 11.04.04, 00:49
Piszę pracę zaliczeniowej o selekcji w klubach i jestem bardzo ciekawa
waszych w tej sprawie opinii i doświadczeń. Napiszcie proszę, gdzie was
wpuszczali, a jeśli nie to dlaczego. jest w tej chwili bardzo popularne
zjawisko. już nawet imprezy w Sochaczewie się chwalą, że mają door selection,
więc dyskusja może być fajna.
Obserwuj wątek
    • niech Re: tzw. door selection 11.04.04, 01:08
      Mnie wszedzie wpuszczaja. Niestety z niektorych miejsc wyrzucaja. I komu ja
      przeszkadzalem?
    • 123core Re: tzw. door selection...F*** it all... 11.04.04, 09:50
      ... kolejny żałosny przejaw polskiej zaściankowości,kiedyś pokazać się w
      niedzielkę w kościele teraz w "trendy" klubie.A słoma ciągle z butów
      wystaje.....
      • Gość: Peppers Hmm IP: *.acn.pl 11.04.04, 14:11
        Wszystko zalezy od klubu. Czasem wyrzucjaa, bo bja sie ze gosc jest drsem czy
        iinym typem spod ciemnej gwiazdy i zrobi zadymke. To popieram. Sam zostalem
        kilkakrotnie nie wpuszczony do klubu ze wzgledu na sportowe buty czy sportowa
        bluze. (spodni od dresu nie nosze). Czasem nie wpuszczaja ludzi pijanych badz
        podejrzanych o to, ze sa nacpane. To rowniez jak najbardziej popieram. W koncu
        w klubie musze sie dobrze bawic i czuc sie bezpiecznie a nie uwazac wkolo aby
        nie dostac w mordeod jakiegos dresika. Zdecydowanie jednak nie popieram nowego
        zjawiska jakim jest selekcja w klubach dotyczaca oceny goscia czy jest
        odpowiednio wyluzowany, modny itp. To tylko powoduje, ze kluby staja sie
        snobistyczne a ludzie mniej zamozni badz majacy mnejsze wyczucie estetyki,
        bardziej niesmiali sa dyskryminowani i izolowani. Wedlug mnie dostateczna
        selekcja jest atmosfera w samym klubie. Jesli komus nie bedzie sie podobalo w
        srodku to przeciez nie bedzie tam balowal cala noc i sam wyjdzie. Wiec po co
        odrzucac go na wejsci. Niestety z przykroscia musze stwierdzic, ze coraz
        czesciej wpuszcza sie do klubow osoby, ktorych wpuscic sie nie powinno (dersy,
        osoby agresywne, bedace pod wplywem) jednoczesnie coraz czesciej zabrania sie
        wstepu do klubow osobom, ktore nie sa na przyslowiowym `topie`. I to jest
        wedlug mnie smutne. Prowadzi do pewnego rodzaju izolacji, konfliktow, poczucia
        wyzszosci tych co sa w srodu i dostapili zaszczytu wstepu.

Pozdrawiam!
        • Gość: Beck Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 14:50
          Co ma wpuszczanie do klubow do poczucia estetyki?
          Ja uwazam, ze door selection o jakim piszesz jest pewnego rodzaju ponizeniem.
          Bo niby dlaczego nie moge wejsc gdzies w tym w czym sie dobrze czuje (i nie
          mowie tu o "stroju sportowym!), albo dlatego, ze nie mam po pedalsku
          zaczesanych wlosow na zel czy innych gejowskich wytartych jeansow?
          • higher_eu Re: Hmm 11.04.04, 15:05
            No tak... wszystkiemu winni pedały... Nikt Ci przecież nie każe chodzić do
            gejowskich klubów...

Skoro ktoś jest właścicielem klubu to chyba ma prawo dobierać sobie gości...
            podejrzewam, że ty tez nie wpuszczasz do swojego domu kogo popadnie..

Weźmy taka Utopię... według powszechnej opinii ma najostrzejszą selekcję ze
            wszystkich klubów... i co?... i w każdy piątek i sobotę klub jest zapełniony...
            ludźmi którzy się razem dobrze bawią... a to dlatego, że jest to lokal
            przeznaczony dla określonej grupy osób- właściciel chce tam takich ludzi
            widzieć i dlatego ustawił przy wejściu osobę, która ocenia czy dana osoba
            pasuje do towarzystwa... nie ma w tym nic dziwnego czy nadzwyczajnego... jest
            tak na całym świecie... Polacy po prostu do tego nie przywykli...
            • Gość: Beck Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 15:21
              Ale przyznasz, ze w glanach bym tam nie wszedl.
            • Gość: Beck Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 15:27
              A tak swoja droga, to masz racje. Tak wygladaja nie tylko pedaly ale tzw.
              ludzie alternatywni, ktorzy sluchaja Myslovitz, Negatywu i innych tego typu
              jekow. Mowie tzw. alternatywni, bo co to ma wspolnego z kultura alternatywna to
              nie wiem (a tak sie onni okreslaja).
              Aha i zapomnialbym dodac najbardziej chyba offowego zespolu - Cool Kids of
              Death. Glou mlodego pokolenia. Bleeeee!
              • Gość: Peppers Do Higher.eu IP: *.acn.pl 11.04.04, 18:29
                Tak, i ta selekcja tworzy bande snobow, ktorzy czuja sie lepsi i z bydlem sie
                nie bawia. Niesmiali, biedni, ludzie o innych pogladach nie maja szans dostapic
                zaszczytu. Dla mnie jest to swinstwo i dyskryminacja. Jak ktos otwiera
                publiczny lokal to powinien on byc dostepny dla wszytskich, ktorzy nie lamia
                prawa i nie sa agresywni. A selekcja towarzystwa powinna odbywac sie w
                naturalny sopsob. To znaczx jesli np. w klubie graja glownie `metal` to ktos
                kto lub `punk` czy `dance` byc mzoe i wejdzie do klubu ale nie bedzie mus ie
                podobac i sam w naturalny sposob opusci lokal.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka