Dodaj do ulubionych

platnosc za bilet komorka MPAY

IP: 83.238.15.* 29.12.10, 09:08
mam telefon w Play, zalozylam konto Mpay, doladowalam.
wg instrukcji dostepnych w sieci i w autobusach:
"Wybierasz bezpłatny numer w komórce – i jedziesz!
*145*Kod_biletu# " tak tez robilam;)
wyskakiwal komunikat o zakupie biletu. zasada kontroli w play jest taka:
"Podczas kontroli pasażer zobowiązany jest wybrać w komórce bezpłatny numer widoczny na identyfikatorze kontrolera i poinformować kontrolera o okazaniu biletu.
Po połączeniu na numer dla sieci Plus i Play na ekranie telefonu widać komunikat: "Bilet okazany do kontroli". "

po jakims czasie zdzwilo mnie, ze mi pieniedzy nie ubywa na koncie Mpay;] potem sprawdzilam, ze wybierajac numer 'kontroli' zawsze pokazuje mi sie komunikat "Bilet okazany do kontroli". Inna sprawa jest, ze na wiekszosci dostepnych informacji nie ma slowa o tym, ze zakupienie biletu nalezy potwierdzic mpayowym PINem, co dopiero skutkuje pobraniem oplaty z konta.
generalnie-niezla rzeznia.
Obserwuj wątek
    • freejazzy Re: platnosc za bilet komorka MPAY 29.12.10, 10:28

> Inna sprawa jest, ze na wiekszosci dostepnych informacji nie ma slowa
      > o tym, ze zakupienie biletu nalezy potwierdzic mpayowym PINem

No rzeczywiście, generalnie niezła rzeźnia jak się nie czyta komunikatów, które pokazują się przed nosem:

"Aby potwierdzić podaj kod PIN" <--jak wół stoi napisane

A z tym sprawdzaniem stanu konta to już naprawdę przekombinowałaś - przecież żeby sprawdzić ile pieniążków zostało w ePortmonetce trzeba również podać kod PIN. Nie zastanowiło Cię to...??
      • Gość: naloks Re: platnosc za bilet komorka MPAY IP: 83.238.15.* 29.12.10, 11:49
        gdzie sie niby pokazuje taki komunikat? w trakcie zakupu biletu sie nie pokazuje;) co do instrukcji najczesciej umieszczanych, to sa takie: www.mpay.pl/dla_uzytkownikow/bilety.html nie ma tam mowy o potwierdzaniu PINem;)

A z tym sprawdzaniem stanu konta to już naprawdę przekombinowałaś - przecież że
        > by sprawdzić ile pieniążków zostało w ePortmonetce trzeba również podać kod PIN
        > . Nie zastanowiło Cię to...??

nie zastanowilo mnie, bo stan konta sprawdzam na www, tam PIN nie jest uzywany po zdefiniowaniu uzytkownika;)

ale i tak najlepsze jest to, ze zasady kontroli sa opisane tutaj: www.mpay.pl//dla_uzytkownikow/bilety_ulgi_i_kontrola.html i taki komunikat moge sobie wywolac zawsze;)
        w innym watku tatj czytalam, ze kontrolerzy nie wiedzieli, co znaczy przy kontroli biletow kupionych w era/orange sygnal 'zajetosci' itd;) no troche niedopracowali tego;)
        • Gość: K Re: platnosc za bilet komorka MPAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 10:49
          Masz tu łopatologicznie.:

www.mpay.pl/dla_uzytkownikow/bilety_kupowanie.html
          Do tej pory jeździłeś/-aś na gapę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka