Gość: kixx IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 16:41 popieram wprowadzcie koncesje dla puszkarzylienci przeciez jesli za duzo wrzuca do puszek,za malo wydadza w galerii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milka Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: 194.11.24.* 10.01.11, 16:49 A ja rozumiem stanowisko Arkadii. Wiadomo, że w takim miejscu najłatwiej kwestować - mnóstwo ludzi, szał zakupów - zawsze zostanie coś dla wolontariusza. I dlatego pewnie takich chętnych do zbierania w galerii było mnóstwo. I bardzo dobrze, że zarządzający wprowadzili limit, bo inaczej więcej byłoby kwestujących niż klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz wczoraj był WOŚPoterror 10.01.11, 19:39 Ja rozumiem - fajna idea, ludzie pomagają, wolontariusze poświęcają wolny czas itp. No ale szlag mnie wczoraj trafiał - ciągła odganianie się od natrętów z WOŚP niczym od parkingowych meneli. Trzeba sobie chyba 10 naklejek na twarzy przykleić aby dali już człowiekowi spokój. Cała sympatia do wośp idzie w pizdu. Może pora na selekcję wolontariuszy? Limit do 30 pod jednym kościołem i 200 na jedno centrum handlowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenix Re: wczoraj był WOŚPoterror IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 19:48 jimmyjazz napisał: > > Może pora na selekcję wolontariuszy? Limit do 30 pod jednym kościołem i 200 na > jedno centrum handlowe? Chyba do 5 pod jednym kościołem, chociaż 3 by spokojnie wystarczyło i max 40 na centrum handlowe, przy dwustu szybko by klienci uciekli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csa Jest to moze i drażniące ale chyba cel jest OK. IP: 193.238.180.* 10.01.11, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Jak to jest, że tylko młodzi i naiwni? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 21:56 Zawsze jak jest taka akcja charytawtywna, sprzątania, porządkowania, to są tylko naiwni mlodzi. Najlepiej zagoniliby całe szkoły. Ostatnio to widziałem nawet biednych przedszkolaków, których zapędzili do sprzątania pobliskiego skweru (to był jakiś dzień czystości ziemii, czy coś takiego). Stare konie zajmują się "organizacją", nawet pieniądze liczyły dzieci. To powinno być zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt wspieracie Owsiaka, a nie dzieci IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 23:02 wspieracie Owsiaka, a nie dzieci, a Owsiak to taki pseudopolityk jak się okazało kto wam szkodzi przekazać normalnie pieniądze na ten cel, choćby całą wypłatę, mało jest szczytnych fundacji, jakoś nie kwapicie się wtedy a wolontariusze to młodzi ludzi wierzący, że robią coś dobrego, a tak naprawdę Owsiak ich wykorzystuje do własnych celi, tak wygląda teraz ta akcja, Odpowiedz Link Zgłoś
pis_fujara Re: wspieracie Owsiaka, a nie dzieci 11.01.11, 17:37 Gość portalu: zgrzyt napisał(a): > wspieracie Owsiaka, a nie dzieci, a Owsiak to taki pseudopolityk jak się okazał > o > > kto wam szkodzi przekazać normalnie pieniądze na ten cel, choćby całą wypłatę, > mało jest szczytnych fundacji, jakoś nie kwapicie się wtedy > > a wolontariusze to młodzi ludzi wierzący, że robią coś dobrego, a tak naprawdę > Owsiak ich wykorzystuje do własnych celi, tak wygląda teraz ta akcja, Jeżeli masz na myśli Caritas, czy zbiórki na Radyjo z Ryjem, to dzieki Bogu że jest WOŚP, bo złodzieje w sukienkach mają mniejszy połów. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: wczoraj był WOŚPoterror 11.01.11, 13:38 jimmyjazz napisał: > Ja rozumiem - fajna idea, ludzie pomagają, wolontariusze poświęcają wolny czas > itp. > > No ale szlag mnie wczoraj trafiał - ciągła odganianie się od natrętów z WOŚP ni > czym od parkingowych meneli. Trzeba sobie chyba 10 naklejek na twarzy przykleić > aby dali już człowiekowi spokój. Cała sympatia do wośp idzie w pizdu. > > Może pora na selekcję wolontariuszy? Limit do 30 pod jednym kościołem i 200 na > jedno centrum handlowe? > A to ciekawe rzeczy opowiadasz, bo moje obserwacje były zupełnie inne: wolontariuszy prawie nie widziałem, owszem, rano minąłem 2 grupki z puszkami, ale że nie miałem gotówki w portfelu ani czasu aby iść do bankomatu, to minąłem ich - nie zaczepiany, bez żadnego problemu. Wieczorem (koło 18:30) jak wracałem, spotkałem kolejną grupkę wolontariuszy - na stacji metra, stali z boku i też nikogo nie molestowali, tylko kto chciał to podchodził i wrzucał pieniądze do puszki - tak jak i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciesiol [...] IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 23:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawny Re: raz w roku bez z psychozy korporacyjnej IP: *.hstntx.fios.verizon.net 11.01.11, 01:00 Zgadzam sie! Niech arkadia poinformuje ile wplacila, zadeklaruje drugie tyle bo inaczej BOJKOT! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Słuszna decyzja Arkadii 10.01.11, 16:49 Osobiście własnie tam wspomogłem Orkiestrę i nawet mnie zdziwiło to, że wolontariusze (z całą sympatia do nich) nie biegają po sklepie bez ładu i składu tylko profesjonalnie "obstawiają" wszystkie wejścia, wyjscia i newralgiczne punkty. Jakby każdy zbierał gdzie chce to chyba by było tam z 300 puszek, więc energia wolontariuszy została by zmarnowana, bo gdzieś by tam ich nie było prawda? P.S. Nie, nie pracuje tam. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon niedługo do kibli będa z puszkami włazić... IP: 157.166.216.* 10.01.11, 16:56 do wyrzygania naprawdę, nachalstwo tego typu kolesi szumnie zwanych wolontariuszami przekracza czesto granice i dobrego smaku i kultury, naprawdę niedługi człowiek spokojnie się nie odleje bo mu bedzie nad pisuarem puszką potrząsał...a ten koleś co się poskarżył to typowy kapuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: niedługo do kibli będa z puszkami włazić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 18:31 "a ten koleś co się poskarżył to typowy kapuś"... no po prostu popłakałem się ze śmiechu... -- Mów mi Zyzio, mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tequilla Polska Re: Słuszna decyzja Arkadii IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 23:38 Ładnym buzzem kolega pojechał Odpowiedz Link Zgłoś
bondnaemeryturze Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... 10.01.11, 16:57 A ja WOŚP wsparłem w innym centrum handlowym. Wsparłem, bo już wcześniej chciałem to zrobić. Gdybym był niezdecydowany - to nie wiem... Co do samej akcji nie mam zastrzeżeń, ale niektórzy wolontariusze zaczynają się zachowywać jak namolni akwizytorzy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony i bardzo dobrze 10.01.11, 17:11 najlepiej jakby Arkadia cały wczorajszy utarg przeznaczyła na orkiestrę! STOP nachalnemu żebractwu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁOWIEK Re: i bardzo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:07 Obyś Ty i Twoi bliscy nigdy nie musieli korzystać z takiej pomocy, mały człowieku o małym sercu . ..:( --------------------WOŚP -JEST BO WIĘCEJ JEST LUDZI DOBREJ WOLI ----------:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony Re: i bardzo dobrze 11.01.11, 12:47 mój punkt widzenia nie zależy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: 194.29.155.* 10.01.11, 17:52 no a co mają robić? ich celem jest zarabianie. Czy mają się tego wstydzić? pfff.. Pozwolili kwestować? Pozwolili! dobra decyzja dla obydwu stron - i Arkadii i WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 I dobrze. 10.01.11, 17:53 Kwestowanie dla WOŚP, czy też dla innych organizacji charytatywnych na terenie instytucji, zakładów pracy, a w tym również centrów handlowych powinno być regulowane wewnętrznymi przepisami tych zakładów. Orkiestra gra o roku, o tej samej porze i nic nie stoi na przeszkodzie, by przed rozpoczęciem kwesty, skontaktować się z właścicielem lub zarządcą obiektu i ustalić z nim zasady zbiórki w jego obiektach. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: I dobrze. 10.01.11, 17:59 pewnie masz racje tak samo jak nic nie stoi na przeszkodzie,zeby sie skontaktowac z setkami tysiecy wlascicieli,zarzadcow i dzierzawcow wszystkich obiektow w Polsce,zeby ustalic zasady zbiorki. ps.choc akurat ja z ta racja sie nie zgodze po prostu:albo sie chce pomoc,albo nie-robi sie wszystko na sile,bo tak wypada Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Miało być sarkastycznie? 10.01.11, 18:31 To trochę Ci nie wyszło, bo faktycznie tak właśnie się dzieje. Sztaby WOŚP, które przecież nie powstają w dniu zbiórki, kontaktują się z instytucjami na których terenie chciałyby prowadzić kwestę. I tych instytucji jest faktycznie sporo, może nie setki tysięcy, ale podejrzewam, że ich liczbę można liczyć w tysiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx a co to jest sarkazm? IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 18:42 ja jakos ,na poziomie ,na ktorym chce komus pomoc,nie jesetem w stanie podac wlasciwej definicji sarkazmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I dobrze. IP: 77.241.96.* 10.01.11, 19:17 Bardzo dobrze. W tym dniu byłem akurat na lotnisku, i nie można było przejść kilkudziesięciu metrów nie osaczonych przez - przepraszam za słowo - szarańcze nachalnych dzieci (były ich chyba setki na lotnisku). Każdy nalot musiał kończyć się tłumaczeniem, że jestem już po zabiegu. Cieszyłem się gdy przeszedłem przez kontrolę, i uwolniłem się od tej stonki. Klienci lotniska i tak polecą, ale nie dziwię się Arkadii. Gdyby do czegoś takiego doszło w galerii, ludzie po prostu zabrali by się do domu, i nici z utargu. Cel szczytny, ale trzeba to robić profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as chciał szybko duzo zebrac IP: 94.75.122.* 10.01.11, 17:56 a tu figa z makiem i premii nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.11, 17:58 to jest terror oszalałych mediów, każdemu wolno wyprosić wolontariusza , atkie jest prawo własciciela posesji,budynku,firmy, udział w tej akcji nie jest świętym obowiazkeim obywatela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 18:13 niech zbierają w człuchowie. Chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bondnaemeryturze Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o 10.01.11, 20:31 Skoro ludziki z Człuchowa mogli się profesjonalnie dogadać z zarządcą Arkadii, to dlaczego warszaffiaky y ynne krakusy, pyry itp. itd u siebie nie mogą z właścicielami nieruchomości się dogadać? Pomijam już fakt, że rzucenie połowy wolontariuszy do CH to taka sztuka dla sztuki - polansują się w ciepełku i czekają na WOŚP za rok ;) Wczoraj zimno nie było, a "w terenie" widziałem serduszka noszone tylko przez darczyńców. Ciekawe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... IP: 178.73.51.* 10.01.11, 18:28 dość tego nachalnego żebractwa! Przecież to miały być dobrowolne datki. A tu pchają się do ciebie goście z puszkami i nachalnie namawiają do dania pieniędzy. Człowiek potrzebuje trochę spokoju i refleksji, a nie chodzić po galerii z myślą, gdzie go tu znowu cupną. Wystawcie swoje puszki w jakimś miejscu i czekajcie na datki, a nie latajcie po galerii w polowaniu na jelenia. Cała ta orkiestra to jedno wielkie szambo, niestety. Chcecie zbierajcie, chcesz -płać, ale nie jak cygan polujesz na datki. Panie Owsiak, albo ktoś z Pańskiego sztabu. Zmieńcie to w przyszłym roku, bo ludziom zbierze się na wymioty widząc waszych kwestujących, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 18:40 > Człowiek potrzebuje trochę spokoju i refleksji, Komuś się CH z kościołem pomyliło. -- Mów mi Zyzio, mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 21:53 No właśnie. Jeżeli facet w Arkadii szuka spokoju to ja mu mogę tylko współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 18:38 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Żyd pomógł Owsiakowi. 40 wolontariuszy wpuścił do swojego obiektu. Teraz napiszesz "spalić Żyda, bo..." czy rzucisz się na poduszkę i po jej skopaniu wypłaczesz się na łóżku? -- Dżizas, ten idiota ma prawo głosowania w moim kraju - miejmy nadzieję, że przy takiej umiejętności czytania i tak nie wie na kogo zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_bekam Przegięcie z tym Owsiakiem 10.01.11, 18:45 nie można przejść ulicą, by zza rogu nie wyskoczyło 3 kwestarzy i cie zaczepiają. Sprzęt do szpitali powinna z podatów kupować pani Kopaczowa a nie zezować co tez w tym roku szpitale dostaną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 19:22 Raz w roku nie możesz tego przeżyć?Poza tym dasz 1 złoty i masz serduszko,które sobie naklejasz i już ciebie nie atakują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenix Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 19:37 Gość portalu: Litwin napisał(a): > Raz w roku nie możesz tego przeżyć?Poza tym dasz 1 złoty i masz serduszko,które > sobie naklejasz i już ciebie nie atakują. Hahaha, nie bądź śmieszny. Kumpel miał naklejone serduszko i zanim przeszedł od głównego wejścia PKiN do metra zaczepili go co najmniej z sześć razy. Co roku z PKiN ochrona wywala puszkarzy, bo wsiadają do wind i wjeżdżają na piętra żeby zaczepić ludzi. Pomijam fakt, ze zawsze w dniu finału część wind jest wyłączona, spróbuj wszystkich zmieścić w CZTERECH działających windach. Szybciej jest na 15 piętro pofatygować się schodami, tylko że 60 letnie panie nie dadzą rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁOWIEK Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:16 NIE KŁAM - KWESTJUJĄCY NIE ZACZEPIAJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaki masz w tym cel by oczerniać WOŚP ?? popatrz w lustro i zastanów się nad tym czy warto być takim egoistą z pianą na ustach , czy tak chcerz przeżyć swoje Życie ??? Zapraszam na Woodstok , może tam nauczysz się szanować innych :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 11.01.11, 10:06 nie zaczepiają? a co, moze stoją grzecznie i czekają az ktoś podejdzie? imho obecnym nastolatkom troszkę brakuje kultury... i ilość kwestujących za duża a przynajmniej ich natęzenie w niektórych punktach było zdecydowanie zbyt wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.11, 10:08 Nie pie... jak nie zaczepiają. Są namolni jak banda żebrakó, nie można spokojnie przejść, łąpia za rękawy. Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kononowicz Re: Przegięcie z tym Owsiakiem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.01.11, 10:13 I żeby niczego nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Garrland Wolontariusz wyproszony z Arkadii IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 18:54 No ok, tylko nikt nie bierze pod uwagę tego, że w Arkadii faktycznie było sporo wolontariuszy. Na przykład czworo przebranych za... szturmowców i admirała z Gwiezdnych Wojen (szacun i pozdro, jeśli to czytacie!). Arkadia to dobre miejsce na kwestę. Można szybko napełnić puchę. Odwracając kota ogonem - kolega pokrzywdzony może oczekiwać stwierdzeń, że chciał iść na łatwiznę;) Gratuluję samozaparcia i chęci niesienia pomocy, ale to jeszcze nie powód, by robić z siebie męczennika i pienić się niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rayenne bardzo dobrze IP: 178.73.48.* 10.01.11, 19:01 jak idę na zakupy, to chcę spokoju, a nie bandy wrzeszczącej nachalnej młodzieży nagabującej mnie wrzaskliwymi sloganami. Na wszelki wypadek po prostu siedziałam w domu cały dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwestor 2 edycji Re: Sku...syństwo IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.11, 19:32 Zamiast się pluć i pouczać zarządców Arkadii (w której wolontariuszy było AKURAT nie za dużo nie za mało, każdy musiał jakiegoś spotkać i nie być nagabywanym co 4 metry) lepiej ogarnij trochę słownictwo. Jak do ciebie nie dociera, że nawet najszlachetniejsza idea może być zniszczona przez nachalnych i zwyczajnie czasami bezczelnych wolontariuszy to się nie wypowiadaj. Nawet najbardziej spokojny człowiek, może się wkurzyć zachowaniem niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenix Re: Sku...syństwo IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 19:45 Masz rację, przeszkadzają mi. Jeśli będę miał ochotę wesprzeć Owsiaka to go wesprę, ale nie odczuwam potrzeby opędzać się od "wolontariuszy" co kilka metrów. Podobnie jak nie odczuwam potrzeby potykać się co chwilę o wolontariusza w CH. Jak ktoś słusznie zauważył, CH ma jeden cel, zarobić. Jeśli się zgadza na zorganizowanie zbiórki u siebie to chce mieć porządek, bo w przypadku "wolnej amerykanki" mieliby trzystu kwestujących i bardzo szybko klienci by się im wynieśli. W niedzielę niestety byłem zmuszony pojechać do PKiN i dziękuję z całego serca radzieckim "braciom", że wstawili podwójne okna, bo bez tego nie dałoby się wysiedzieć. No i zażyłem trochę ruchu bo ochrona wyłączyła windy a do każdej z CZTERECH działających ustawiały się kolejki. btw. ciekawe miny mieli ludzie jak zjechały sobie radośnie dwie windy i z każdej wysiadła radośnie roześmiana "wolontariuszka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sku...syństwo IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 19:48 i bardzo dobrze, jednego dupka mniej. Może następnym razem niech grupy wolontariuszy wyrywają ludziom torebki ? To ma być dobrowolne. Byłem w Blue City, ilość i chamstwo "wolontariuszy" przechodziło ludzkie pojęcie. Brawo Arkadia ! Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry zabroncie dzieciakom potrzasac tymi puszkami 10.01.11, 20:19 strasznie to chamskie, dajcie im jakies dzwonki i niech sobie grzecznie stoja i czekaja na datki, uczcie ich kulturalnego zachowania, nachalnosc jest prymitywna i wku...ajaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Pomysl dla innych kwestujacych... IP: *.adsl.alicedsl.de 10.01.11, 20:26 Latwo jest zapelnic puszke w kinie, tj. w sali kinowej podczas seansu. Stajesz przed gosciem i sie nie ruszasz, zanim nie wrzuci min. 5PLN. Polecam, dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brb Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 20:46 I bardzo dobrze, 40 wolontariuszy to i tak za dużo. Chodzą tylko i nachalnie naganiają ludzi, nie nawidzę takich zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chipcio Powinni go rozstrzelać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 20:46 Powinni go rozstrzelać na wejściu , że śmiał w ogóle wejść na teren centrum handlowego. Przecież policzyli ile może być wolontariuszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digger Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... IP: *.home.aster.pl 10.01.11, 20:47 Oczywiście, przecież centrum handlowe dla większości tu piszących to miejsce relaxu i zadumy, a nawet sposób na kulturalny czas na spędzenie z rodziną a tu ciach, wolontariusze chcą ratować małe dzieci. No beznadzieje, żadnego uszanowania dla potrzeb rodzinnych. Nic tylko to ratowanie dzieci i ratowanie. Niech idą won w cholerę, jak dziecko mi zachoruje to pójdę do CCC w Arkadii po pomoc. Albo Ambry. Albo Duki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monk Wolontariusz wyproszony z Arkadii. Dyrekcja odp... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 20:48 oj jacy nachalni potrafią byc-fakt. Ale ja juz mam metodę,nawet serduszka sobie nie naklejam bo nie mam takiej potrzeby,po prostu warczę na nich jak lecą do mnie srodkiem chodnika i drą te ryje"WSPOMOZE PANI BO NIE WIDZE SERDUSZKA" aaaaaaaaaaaaaa masakra jakas warczenie najlepszą metodą hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ram_1973 Szlachetna zbiórka nie może być nękaniem 10.01.11, 20:50 ofiarodawców. Od lat wspieram Orkiestrę ale w ten dzień unikam spacerów w miejscach publicznych. Jest dla mnie nie do zniesienia, gdy grupki dzieci "obrzękują" mnie nachalnie, kierując się najlepszymi intencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam Re: Szlachetna zbiórka nie może być nękaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 02:46 no ja też jakoś średnio się czuję, gdy mimo, że dokonałam przelewu na konto orkiestry, albo wysłałam kilka smsów, pod ciężkim spojrzeniem wrzucam do puszki te swoje dwa złote... no ale widać tak musi być Odpowiedz Link Zgłoś