Dodaj do ulubionych

Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:05
W zestawie flaszeczka i paczka kondomów.
Obserwuj wątek
    • asperamanka Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... 07.03.11, 14:31
      A nikt nie organizuje pielgrzymki pieszej? Biorąc pod uwagę że z większości obszaru Polski do Rzymu jest jakieś 2000 km, to już powinny takie pielgrzymki ruszać ;-)
      • gadolinn zestaw pielgrzyma 07.03.11, 21:53
        W tym przypadku zestaw pielgrzyma to 12 par butow.
    • Gość: cz Do Rzymu za 620 zł???? IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.11, 14:41
      Strasznie fajnie. Na jakąś tam głupią beatyfikację to kolej może zaoferować bilet do Rzymu za 600 zeta. I jeszcze dwa obiadki dorzuca. Szkoda, że nie oferuje takiej ceny ani nawet takiego połączenia w normalnym trybie. Bo kolejorze to sobie chętnie Rzym odwiedzą, a normalni ludzie - już nie? Kurde, na Sylwestra to nie potrafią uruchomić dodatkowych pociągów. I to jest normalny kraj???!
      • Gość: Zouave Re: Do Rzymu za 620 zł???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:14
        Sęk w tym, że to będą prywatne pociągi, prowadzone na zamówienie.
        Tak piszą w artykule.
    • Gość: Kolejorz Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:46
      Czy to ten sam pociąg, którym będą jechać brudne pisiorki z brzydkim Jarkiem?
    • wolekkxxx666 Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: utkną 07.03.11, 15:10
      Spoko, i tak na 100% utkną gdzieś w polu, bez ogrzewania. I wtedy dopiero spadnę z krzesła ze śmiechu.
      • gadolinn Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: utkną 07.03.11, 21:54
        A moze nawet spadnie a jakiegos wiaduktu...
      • Gość: pm Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: utkną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 00:18
        ogrzewanie to wtedy będzie zbędne - przełom kwietnia i maja... ale może wentylacja siąść ;p
      • Gość: Zouave Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: utkną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:16
        Końcem kwietnia bez ogrzewania.
        Ja już ze śmiechu spadłem z krzesła.
    • Gość: znawca Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej IP: *.5-1.cable.virginmedia.com 07.03.11, 15:12
      Moze dorzuca krew papieza ktora zostania przemieniona w wino, dlatego dziwisz ma te ampulki z krwia. To dopiero trzeba miec kaca i psychoze alkholowa zeby czekac na taka przemiane.
      • flc99 Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 08.03.11, 08:33
        No ale z tej krwi to za dużo winka nie wyjdzie. Spragniony sie nie napije.
        revelstein.blox.pl
    • blenderspl pomyłka 07.03.11, 15:25
      UWAGA!
      Kolejarze pomylili się!!! odjazd 1.04.2011
    • Gość: Gość Dwie doby w pociągu z Jarkiem - bezcenne! IP: 217.153.207.* 07.03.11, 16:02
    • gregsmile Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... 07.03.11, 16:07
      nie rozumiem ludzi. przecież w TV będzie lepiej widać wszystko. co za przyjemność ściskać się w tłoku, jak 2 tyg później można będzie sobie z bliska to samo zobaczyć na luzie i 3 razy taniej.
      • pavle różnie może być... 07.03.11, 16:29
        A jak w Rzymie nastąpi CUD, i na przykład Matka Boska zejdzie z nieba po schodach?

Albo jak JP2 ożyje i uściśnie każdemu rękę i uleczy choroby?

Nigdy nie wiesz, co tam się może przytrafić, a taka okazja się nie powtórzy. Lepiej być na miejscu.
        • bzyk_origo Kpisz czy o droge pytasz? 07.03.11, 19:12
          Glupich nie sieja sami sie rodza - zatrwazajace ze ludzie w 2011 roku chca walic na beatyfikacje zameczeni, oszczani i smierdzacy po 24h podrozy - po prostu katooszolomstwo ! To zwykle balwochwalstwo i tyle!
          • Gość: Zouave Re: Kpisz czy o droge pytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:10
            Zwykłe chamstwo prezentujesz i tyle.
      • Gość: tomek Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej IP: 91.198.145.* 07.03.11, 16:51
        Dokładnie z tego samego powodu, dla którego chodzi się na mecze, koncerty czy do teatru. W domu zobaczysz powtórkę gola, na stadionie nie. W domu odsłuchasz sobie ulubioną płytę (koncertową!), a w klubie za głośno, za cicho, za mało basu i za duży tłok. W domu możesz obejrzeć ulubiony film i zapauzować, żeby iść do kibla, a w teatrze zawsze Ci ktoś zasłoni.

A jednak, jest coś w tym niesamowitego, gdy w pewnych wydarzeniach bierze się udział osobiście. Są tacy, którzy chcą tam być i już.

Nie rozumiem ludzi, którzy nie rozumieją innych ludzi.
        • megg76 Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 20:35
          Dziękuję Tomku. Jesteś jedynym ludziem:) który używa argumentów i jest zrównoważony. widzę, że forum GW stało się takim samym ściekiem jak forum na np. oooooo.... Zero argumentów, tylko same inwektywy. Przykre to
          • Gość: RT Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej IP: 212.183.140.* 07.03.11, 21:43
            kazde imperezy masowe organizowane sa dla wzbogacenia skarbca osob organizujacych dany show ...... wiadomo ze wilu chce brac udzial w tak niepowtarzalnych wydarzeniach ......
            z drugiej strony mamy xxI wiek i kiedy slysze ze np. Robert Kubica (dostal ampulke z relikwia w postaci krwi JPII) to bladne i rece mi opadaja ..... i przypomina mi sie scena z Krzyzakow kiedy to wedrowny zkonnik sprzedaje relikwie w karczmie np. kopytko z osiolka ktorym najswietsza panienka uciekala z dzieciatkiem jezus, albo szczebel z drabiny ktora przysnila sie sw. jakubowi!!!!!!
    • gregsmile Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... 07.03.11, 16:50
      trochę za wcześnie na pierwsze piwko :)
      • gadolinn Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 21:57
        Nie ma czegos takiego jak "za wczesnie na piwko"
    • Gość: psilos1 Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: *.128.125.70.dsl.dyn.forthnet.gr 07.03.11, 17:14
      Organizacja Pomoc Kościołowi w Potrzebie -to chyba jakiś ŻART!!!!!
    • dodek-on-line Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 17:21
      Cytat: "Będą to składy złożone z 12 wagonów - ośmiu z miejscami siedzącymi, trzech kuszetek i jednego restauracyjnego lub barowego."
      Do tego po jednej ubikacji i jednej malej umywalce na caly wagon. Zreszta znajac PKP woda w umywalce skonczy sie pewnie juz 50 km za Warszawa.:-( Pociag bedzie jechal 24 h (jesli sie nie spozni, w co watpie) - WYOBRAZACIE SOBIE TEN SMROD jak ci wszyscy nieumyci wypoceni pielgrzymi wysiada w koncu na dworcu w Rzymie??????
      • zstrucki Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 19:32
        Też o tym pomyślałem i zrobiło mi się nieco słabo.
      • gadolinn Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 21:59
        Tacy pielgrzymi to smierdza okropnie na co dzien (no bo pismo swiete nie mowi nic o myciu sie). A po 24 h w pociagu? No nie wiem, czy ten pociag gdziekolwiek za granica wpuszcza; raczej bedzie uznany za bron chemiczna albo biologiczna i pojdzie na kwarantanne.
      • andello powinni jechać w bydlęcych wagonach 08.03.11, 00:33
        facetom będzie walić spod napleta, a kobitom spod war, ogólnie będzie wesoło, może zaliczą jakąś wywrotkę, a'la tupolew to będzie co oglądać w tvn24

dodek-on-line napisał:

> Cytat: "Będą to składy złożone z 12 wagonów - ośmiu z miejscami siedzącymi, trz
        > ech kuszetek i jednego restauracyjnego lub barowego."
        > Do tego po jednej ubikacji i jednej malej umywalce na caly wagon. Zreszta znaja
        > c PKP woda w umywalce skonczy sie pewnie juz 50 km za Warszawa.:-( Pociag bedzi
        > e jechal 24 h (jesli sie nie spozni, w co watpie) - WYOBRAZACIE SOBIE TEN SM
        > ROD jak ci wszyscy nieumyci wypoceni pielgrzymi wysiada w koncu na dworcu w Rzy
        > mie??????
    • Gość: payder bez kitu! IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 18:39
      a ja kupiłem w styczniu bilety lotnicze po 600zl w 2 strony... i mam nawet spore szanse, ze nie bedzie smierdziec, a w nocy nikt mnie nie okradnie (no nie bedzie piesni religijnych przez ludzi bardziej swietych niz JP2 przez 24h podrozy)
      • gadolinn Re: bez kitu! 07.03.11, 22:01
        No to nie jestes az tak glupi jak tamci z pociagu. Ale glupi jestes, bo jedziesz na ten cyrk patrzec.
    • Gość: dubajczyk Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: 86.96.229.* 07.03.11, 19:00

napisano: Wliczone w to jest także ubezpieczenie od .... chyba od GLUPOTY urzedasow z PKP !!!!!!!!!!!!!
      Ponad powa ludzie to beda Emeryci, starsze Panie, ktore autem nie dohada !!!!
      a wiec wypadaloby dal conajmniej 3 wagony sypialne i 4 kuszetki, bi kto wytrzma 24 godziny w pocigu, .... a potem co, do hotelu pojda ci ludzie, pomeczeni, brudni, nieumycji, czy jak ta Radziecka wycieczka pobiegba na sped aby tam 7-9 godzin stac na nogach ?
      Pocugi powinny wyjsc tak aby dojechaly na 3-5 godzin pzred obchodami, i tak aby z tych 800 osob 400-500 moglo sie wyspac i umyc, zjesc jak ludzie a nie tylko uchlac sie i cuchnac piwem, ... PKP !!!1 apeluje, jest huz 2011 a nie 1960-80, ... XX! wiek, !!!!!!!!!!!! Myslcie troche ! Czas najwyzszy nyslec
      • zstrucki Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 07.03.11, 20:17
        Przepraszam, zazwyczaj się powstrzymuję, ale tym razem nie mogę: pisałeś to na komórce? Co do meritum, to, jeżeli dobrze rozumiem, pociągi są organizowane na zamówienie, więc PKP Intercity nic do tego, co organizator chce mieć w ich składzie.
    • bzyk_origo Stanowczo za tanio !!! 07.03.11, 19:06
      Cholera chca mohery i katooszolomy jechac - to niech placa wiecej - wlasciwa cena to przynajmniej 1500 zl !
      • Gość: smegma88 Re: Stanowczo za tanio !!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 19:17
        Pociąg pewnie z Warszawa Wschodnia.
        Na Centralnej wsiadają pierwsi kolecie "PIWOJASNE" i schodzi wszystko.
        Na ZACHODNIEJ "PIWOZIMNE" i też wszystko pójdzie.

Do Łowicza wszyscy pijani i wieczne dziewice wymacane.

Chodziło się na pielgrzymki, nie?!
    • kibic_rudego A Lolek nie może zrobić cudu by było za friko ? 07.03.11, 19:18
      • polakonly Cudu!Cudu!Jak jarmużu bedłki, tak cudu pragnie lud 09.03.11, 19:14
        Tak pisał Gałczyński stylizując nieco na modłę Kasprowicza. Znał się na religijności ludu ten kpiarz jak mało kto! Episkopat myśląc że skoro K.I.G. zwykł kpić w "Przekroju" z komuny, to pewnie jest religijny-zamówił u niego na rocznicę beatyfikacji Ignacego Boboli poemat o tej zacnej postaci. Napisał go, a jakże! Biskupi po wielodniowej skrupulatnej analizie doszli do wniosku, że poemat jest burleską i nie zapłacili temu wielkiemu poecie ani grosza! Skądinąd - także nie wykorzystali go podczas uroczystości rocznicy beatyfikacji tego zakręconego religijnie młodzieńca.
    • Gość: zuza Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 20:38
      A niech jada, niech wydaja te swoje emertury, renty i co tam maja, ich sprawa. Dla mniie to moga nawet rakieta leciec, co to wsumie mnie obchodzi, aby nie z moich podatków. Prezydent tez lecieć za swoje , a nie nasz koszt.
    • Gość: tr Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: 212.183.140.* 07.03.11, 21:22
      mi sie podoba najbardziej PAKIET PIELGRZYMA!!!!!! czapeczka, chusta i choragiewka!!! osobiscie dorzucil bym telefon komórkowy od ojca dyrektora z darmowymi minutami wewnatrz pielgrzymki ......... moga sie przydac jak sie ktos napije we warsie i sie zgubi :-)
      • Gość: Ika Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej IP: *.cg.shawcable.net 07.03.11, 22:19
        Taaak.. Jak sie zgubi we Rzymie. Dzieki, az mi lzy polecialy ze smiechu...
    • Gość: brrr3 Wystarczy nie kupować gadzinówki wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 22:20
      i kasa na bilet jest. :-) Bardzo mnie bawi, jak giewu się martwi....biedactwa... :-)
    • Gość: antyklim Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... IP: *.sydskane.nu 07.03.11, 23:03
      A mnie ciekawi czy PO będzie jechać oddzielnie i PIS oddzielnie. Mam na myśli oddzielne wagony. Czy też może ta beatyfikacja ich połączy i zasiądą razem przy wspolnej modlitwie.
    • 33qq Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... 07.03.11, 23:06
      Słusznie, kroić frajerów!
    • andello Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej z... 08.03.11, 00:28
      już lecę, mało się nie zabiję, BĘDZIE SUPER SHOW Z TRUPEM W TRUMNIE
    • andello party nekrofila 08.03.11, 00:29
      już lecę, mało się nie zabiję, BĘDZIE SUPER SHOW Z TRUPEM W TRUMNIE
      • krzysiozboj Re: party nekrofila 08.03.11, 10:22
        To że banda katolskich idiotów tam się zbiegnie i jaszcze PKP na nich zarobi to chyba nawet dobrze dla lewactwa i oświeconych. Ale że wasi wybrańcy, "najlepsiejsi" z was typu Komorowski, Kwaśniewski i pewnie cała rzesza im podobnych też leci na to zbiegowisko i do tego jeszcze na wasz koszt to ja bym tego na waszym miejscu nie ścierpiał :))))
    • Gość: Lolo Raj dla kieszonkowcow IP: *.dclient.hispeed.ch 08.03.11, 01:02
      "Pakiet pielgrzyma" - zaraz spadne ze stolka ...
      • wolekkxxx666 A Gdzie Lux Veritatis? 08.03.11, 01:56
        Rydzyk nie wywąchał tym razem sprawy? Jego wiernych starczy na 1000 pociągów. Bilety nawet, jakby przyciął po 1000 PLN na każdym, to i tak by zeszły wśród jego sekty na pniu (jak kiedyś anteny z dekoderem). Tym bardziej, że dochód na szczytne cele rozwojowe i walkę z żydami i masonerią.
        Tadzik, gdzie twój refleks biznesowy?
    • krzysiozboj Re: Pociągi z Warszawy na beatyfikację: najtaniej 08.03.11, 10:29
      Ja myślę że lot oświeconych naszych elit, naszych wybrańców na to hokus-pokus i do tego na koszt państwa jest niewybaczalny. Pisiorom i moherom bym jeszcze wybaczył bo to z definicji chorzy ludzie i mają wypaczony obraz świata wiec istnieje spore prawdopodobieństwo iż w tym wypadku nie wiedzą co robią. No ale Kwaśniewski, Komorowski...? nasz nasz koszt, za nasze podatki? No ja na miejscu oświeconej części naszego kochanego kraju zrobiłbym ostrą zadymę z tego powodu, toż to o pomstę (do nieba nie bo nieba nie ma) woła :))

Więc ludu oświecony i wojujący z ciemnotą katolską wstawać od klawiatury i do dzieła, na pałac prezydencki, na sejm, a co, pokażcie że was sporo, że potraficie walczyć inaczej niż tylko pisać anonimowo pierdoły na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka