Dodaj do ulubionych

Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ?

12.04.11, 20:06
na poczatku witam. to pytanie chce zadac tym, ktorzy tu przyjechali glownie za edukacja i/lub praca.chodzi mi o przyjazd z ludzi z nastepujaych miast:

-krakow
-poznan
-wroclaw
-katowice + caly GOP
-gdansk

bo sa to ludzie, ktorzy cale swoje zycie spedzili w duzym miescie. kochaja je za cos (lub nie). maja tam cala swoja rodzine, znajomych, swoje ulubione miejsca, restauracje, niespodzianki, wiedza co jest gdzie, byc moze znaja "tego i owego", znaja najwieksze "dziury" i zakamarki swojego miasta, etc.

szczerze ja jestem tu prawie od roku i oprocz tego, ze jest sporo parkow i "laskow" (co mi sie podoba) nic innego mnie nie trzyma oprocz tej pracy :-/ nie ma zadnej wodny fajnej plazy (zalew zegrzynski to jakies nieporozumienie: 1) za tloczno 2) zbyt brudna woda). no chyba, ze jakies kajaki bym znalazl jeszcze...

mysle, zeby sie stad ewakuwac - albo gdzies za granica albo do mojego kochanego miasta (w ktorym niestety inzynierowie maja przechlapane...)

zdaje sobie sprawe z tego, ze prawdopodobnie zostalem zatrudniony przed warszawiakem, poniewaz moglem sie za slabo wycenic. ale mowie - 1-2 lata i mysle, ze zwolnie po sobie miejsce :-)

co do poznawania osob, paczek, grup, czy nawet dziewczyn to narazie mam same niewypaly - wiec moze dlatego powstal ten watek i jakos nie przekonala mnie W-wa. jestem wolny, bez zobowiazan, wiec tym bardziej latwiej mi sie przemieszczac (czego nie moge powiedziec o paru kolegach w firmie, ktorzy beda mlodsi ode mnie (27 lat) maja juz zony dzieci i prawdopodobnie kredyty.

A Wy ? niech ktos napisze, ze nie wytrzymal tu dlugo, to bede spokojny... ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 20:38
      nikt cię nie trzyma, jest tyle innych miejsc. Ja wytrzymałem od 1991 roku do teraz.
    • Gość: kixx Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? IP: *.acn.waw.pl 12.04.11, 20:43
      to straszne
      nikt cie nie lubi,nikogo nie poznales,wszystko jest do dupy
      moze warto w takim razie spojrzec w lustro?
      • bartnik3 nie przeczytales dokladnie ! 12.04.11, 21:27
        w moim miescie, z ktorego tu przyjechalem wszyscy mnie lubia i czuje sie tam dobrze :)
        • Gość: gość Re: nie przeczytales dokladnie ! IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 21:36
          to wracaj do swojego miasta, prosta sprawa
    • zloty.strzal Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? 12.04.11, 21:23
      Przewiduję, że zaraz ci najaktywniejsi w tym wątku pojawią się i tutaj.
    • Gość: Wawa Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? IP: 178.73.49.* 12.04.11, 22:53
      Polecam w tym miejscu się wyżalić sloiki.waw.pl/
    • ritzy Niedojda jestes 12.04.11, 23:17
      Nie umiesz sobie w zyciu radzic. Powinienes zmienic orientacje seksualna, odwiedzic pare darkroomow, wziac udzial w pederadzie, ponarzekac na dyskryminacje. Zaraz bys zyskal mnostwo znajomych, przyjaciol, moze nawet Wybiorcza napisala by cos o Tobie.
    • Gość: BUC Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 01:26
      Jak to jest mieszkac w jakiejs norze wynajetej za pol pensji?
    • nowymm Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? 13.04.11, 09:41
      zmieniaj co rok na inne miasto, nabierzesz w ten sposób doświadczenia, może zmienisz wiarę, poznasz kogoś, a i może jakąś ciekawą pracę dostaniesz...i Ci się ułoży...jak już wyruszysz, to pochwal się później doświadczeniami, co by inni też może z tego skorzystali...
    • le.chujarek Re: Jak dlugo udalo sie Wam wytrzymac w W-wie ? 13.04.11, 13:43
      > nie ma zadnej wodny fajnej plazy (...)
      > co do poznawania osob, (...) to narazie mam same niewypaly

nikt cię tu nie lubi i w dodatku nie mają plaży.
      co za beznadziejne miejsce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka