Dodaj do ulubionych

Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu

IP: *.multimo.pl 15.06.11, 18:00
Żałosne. Żałosne i żenujące. Tyle w temacie.
Z niecierpliwością oczekuję na happeningi "defekowanie w metrze" względnie "masturbacja w metrze"
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:03
      ale jakie higieniczne jest siedzenie na podłodze w metrze ;-)
      Obsceniczne może i nie jest, ale chyba dość intymne, a tego nie wszystkie matki nie sa w stanie pojąć....
    • antyirracjonalista Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:12
      Brawo MAMUSIE!
      Kuriozalne jest, że w Polsce trzeba manifestować zwykłą NORMALNOŚĆ SSAKÓW wobec "wyszukanej estetyki" i niewątpliwie seksualnych skojarzeń wyposzczonych... rzekomych "obrońców krzyża i moralności"
      • krolowa-mroku Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 19:21
        Niczego nie trzeba manifestować. Karmcie sobie dzieci dyskretnie, nikt złego słowa nie powie, bo rozumie że dziecko bywa głodne. Ale czemu mają służyć takie bezsensowne demonstracje? Chyba temu, żeby was wszyscy przestali lubić i odnosić się do was życzliwie.

Dyskretne karmienie - tak.
        Ostentacyjne wywalanie cycków na widok publiczny - po stokroć NIE!
        • jungleman Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 16.06.11, 07:26
          Otóż to.
          Tylko niestety, posiadanie dziecka bardzo często odbiera rozum.
    • Gość: Dziki Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:15
      no to czekam jeszcze na "full spontan" w metrze:
      1) publiczne wypróżnianie się
      2) grupowe oddawanie moczu na tory
      3) zbiorowy samogwałt męski i damski naraz
      4) wymioty w parach
      5) jako dyscyplinę dodatkową proponuje wprowadzić publiczną lewatywę.

Całe szczęście że ominęły mnie te ohydne widoki spuchniętych cycków pełnych mleka wtykanych sutkami jak śliwki w małe buzie dzieciaków.

pisarczyki z Gazety dostaną erekcji ze szczęścia. I zrobią happenning. Kolejny.
      • Gość: x Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dormar.net.pl 15.06.11, 19:33
        tak, bo wszystkie te rzeczy mają cokolwiek wspólnego z karmieniem dziecka

jak czytam komentarze takich debili jak ty, mam ochotę zabrać się w diabły z tego kraju, bo boję się że kiedyś takie matoły dojdą do władzy
        • Gość: Dziki Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 20:04
          do x:
          "mam ochotę zabrać się w diabły z tego kraju"
          JEDŹ , JEDŹ I NIE WRACAJ !

Znajd ź sobie jakiś kraj gej friendly i tam zostań.

Nie musisz mieszkać w polsce, tak jak ja nie muszę oglądać mlecznych cyców publicznie bo mnie serdecznie brzydzą !

Jak widać po tym forum, nie tylko mnie.
          • Gość: Tomek Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 07:07
            Jeśli karmienie piersią cię brzydzi, to ja ci serdecznie współczuję. Jeśli piersi kojarzą ci się z cycem, sutem itp, to tym bardziej ci współczuję.
          • Gość: Age Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.mofnet.gov.pl 16.06.11, 09:36
            > Nie musisz mieszkać w polsce, tak jak ja nie muszę oglądać mlecznych cyców publ
            > icznie bo mnie serdecznie brzydzą !

nie musisz ... możesz przymknąć oczy...
            ale nie potrafisz... twój problem...
      • Gość: Krowa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.eurocom.olkusz.pl 15.06.11, 19:35
        Ciebie chyba mamusia nie karmiła piersią, skoro Cięto tak gorszy ???? Piersi służą przede wszystkim do karmienia, a nie do gapienia się na nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: lolol Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:02
          Jeżeli są ładne to służą przede wszystkim do gapienia się na nie, szczególnie jeżeli ich właścicielka wystawia je na widok publiczny.
        • Gość: Dziki Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 20:10
          do krowa:
          to może zamiast wywalać cycki mleczne publicznie, nakarm dziecko w domu i dopiero wtedy wyjdź z dzieckiem.
          Czy jak kogoś najdzie potrzeba wypróżnienia się i zrobi to publicznie, to też będziesz taka promiennie szczęśliwa i tolerancyjna ???

Odpowiadając na twoje pytanie:
          Ja także byłem karmiony piersią, ale moja matka robiła to w domu, PRZED wyjściem na np. spacer. Karmienie w miejscu publicznym piersią było traktowane jako sytuacja awaryjna a nie norma.
          I tym się różnimy od siebie.
          • Gość: Tomek Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 07:11
            > Ja także byłem karmiony piersią, ale moja matka robiła to w domu, PRZED wyjście
            > m na np. spacer.

Tak, tak... na pewno to pamiętasz.

> I tym się różnimy od siebie.

Tu masz 100% racji: ja NIE jestem zakompleksionym oszołomem, który na widok piersi doznaje niezdrowych emocji. :)
            • Gość: antycyc Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.leaseweb.com 16.06.11, 16:53
              jeśli ktoś się brandluje to też mam zamknąć oczy?
      • Gość: Anka K. Re: sikanie już było IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.11, 20:42
        Twoje żadania z punktu 1 i 2 zostały zrealizowane podczas "Wielkiego Otwarcia Metra", był taki ścisk na peronie, schodach, ect, że kolesie lali na tory a dziewczyny na peron - byłam , widziałam, uczestniczyłam :P
    • Gość: gość Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.wpia.uw.edu.pl 15.06.11, 18:16
      Jest jednak pewna róznica...
    • robert_wwa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:17
      Karmienie dziecka to chyba tak intymna sprawa, że nie potrafię zrozumieć jak można aż tak na widok publiczny to wystawiać. Musi to ok, ale tak na siłę zmuszać niemalże wszystkich do obcowania z tym bo "to normalne" otóż nie jest to normalne. W niektórych przypadkach tak, ale siadanie na samym środku schodów w metrze i karmienie nie jest normalne, szukasz ustronnego miejsca i ok.
      • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:28
        robert_wwa napisał:

> Karmienie dziecka to chyba tak intymna sprawa, że nie potrafię zrozumieć ...

Dziecko jest człowiekiem i dziecko musi jeść.
        Niewątpliwie spożywanie posiłku w restauracji też jest dla Ciebie intymną sprawą, więc chowaj się z talerzem do kibla.
        • Gość: 33 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:30
          Sikanie tez jest naturalna rzecza, ale to nie oznacza, ze mozna robic to wszedzie. Chyba ze jestes z tych, co pod murem sikaja albo na srodku ulicy...
          • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:34
            Wygląda na to, że nasikasz na swojego dzieciaka, gdy będzie płakał z głodu.
            Jakim trzeba być POPAPRAŃCEM, żeby kojarzyć karmienie dziecka z defekacją?
            Nie jestem psychiatrą. Zwróć się o poradę do specjalisty.
            • Gość: 34 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:42
              Mówimy o pewnych czynnościach, które nie są przyjete za społecznie dobrze widziane - kobiety na ogół nie paradują z piersiami na wierzchu po metrze. Owszem, jeśli jest potrzeba, to DYSKRETNIE moga nakarmic dziecko, chocby w metrze, ale robienie z tego happeningu to jak sikanie publiczne. Sorry, tak to widze.
              • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:54
                Gość portalu: 34 napisał(a):

> Mówimy o pewnych czynnościach, które nie są przyjete za społecznie dobrze widzi
                > ane - kobiety na ogół nie paradują z piersiami na wierzchu po metrze. Owszem, j
                > eśli jest potrzeba, to DYSKRETNIE moga nakarmic dziecko, chocby w metrze, ale r
                > obienie z tego happeningu to jak sikanie publiczne. Sorry, tak to widze.

Matki nie robią tego dla własnej przyjemności. Robią to dla swojego dziecka. Piszesz bzdury o PARADOWANIU. Przede wszystkim nikt Cię nie zmusza, żeby się gapić.
                Happening jest WOŁANIEM O NORMALNOŚĆ.
                • robert_wwa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:57
                  Ale nikt im nie zabrania. Mnie to przeszkadza trochę, ale też do głowy by mi nie przeszło by zwracać uwagę czy coś w tym stylu. I nigdy nie widziałem by ktokolwiek zwrócił takiej matce uwagę również. Tu poszło o to durne zdjęcie i stąd ta akcja i stąd też sprzeciw mój na przykład.
                • Gość: 125 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 19:10
                  > Happening jest WOŁANIEM O NORMALNOŚĆ.

Prędzej paradą ekshibicjonistek i idiotek.
                  • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 19:40
                    Gość portalu: 125 napisał(a):

> > Happening jest WOŁANIEM O NORMALNOŚĆ.
                    >
                    > Prędzej paradą ekshibicjonistek i idiotek.

Takiej parady nie potrzeba. Wystarczy mi Twój wpis.
                    Przypomnę Ci zdanie nieodżałowanego Stanisława Lema: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
                    • Gość: 125 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:05
                      > "Dopóki nie skorzystałem z
                      > Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Nie musisz mi go przypominać, znam je doskonale.
                      • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 20:09

> > "Dopóki nie skorzystałem z
                        > > Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
                        >
                        > Nie musisz mi go przypominać, znam je doskonale.

No to trzeba jeszcze umieć wyciągać wnioski ;)
                        • Gość: 125 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:13
                          I wyciągam, w przeciwieństwie do osób nie widzących różnicy między jedzeniem kolacji w restauracji, a ekshibicjonistycznym karmieniem piersią.
                          • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 20:27

> I wyciągam, w przeciwieństwie do osób nie widzących różnicy między jedzeniem ko
                            > lacji w restauracji, a ekshibicjonistycznym karmieniem piersią.

"Ekshibicjonistycznym karmieniem piersią"? Niestety... wyłącznie w Twoim chorym przekonaniu.
                            • Gość: 125 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:39
                              Jakbyś potrafił czytać, to byś zauważył, że nie tylko w moim a w ponad połowie osób. Jeżeli czyjeś przekonania są chore to Twoje - i w każdym kolejnym poście to udowadniasz.
                            • Gość: Ania981 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 22:11
                              Jedzenie w restauracji odbywa się w kompletnym ubraniu. Karmienie piersią nie. Nie widzę tu za dużo podobieństw. Przebywanie w restauracji zobowiązuje do odpowiedniego ubioru i zachowania.
                              A skoro mowa o normalności, to prawda, że karmienie piersią to normalność. Tak samo jak uprawianie sexu. Karmienie dziecka piersią podtrzymuje jego funkcje życiowe, odżywia do. Sex to naturalny i piękny sposób dawania życia. Nie chciałabym oglądać sąsiadów w trakcie takiej czynności i oni mają prawo nie oglądać mnie w czasie karmienia dziecka, z odkrytym biustem. Poród to także piękna rzecz, ale nie koniecznie dla ogółu społeczeństwa. Drastyczny przykład, ale chodzi mi o podkreślenie, że to co normalne i naturalne, nie zawsze potrzebuje świadków. Powiedzmy szczerze, nie wszystkie karmiące matki zgadzają się z tym happeningiem. Rozumiem, ze Młoda Kobieta, mająca dziecko, zwłaszcza pierwsze, czuje się ważna, prawie jak pępek świata. A potrzeby jej i dziecka są dla niej najważniejsze. Ale musi wziąć pod uwagę fakt, że to JEJ pogląd.Czy w jakikolwiek sposób kobieta zostanie skrzywdzona, albo jej dziecko, jeśli na czas karmienia, poszuka ustronnego miejsca i okryje swoje wdzięki? Moim zdaniem nie. Mi jak widać nic się nie stało, a dzieci głodne nie były. Niestety nie mam 20 lat tylko 30, wychowałam się w małym miasteczku, gdzie rodzice wpoili mi szacunek do drugiego człowieka i poczucie wrażliwości na cudze zdanie i poglądy. Staram się także moje dzieci nauczyć szacunku i tolerancji względem drugiego człowiek. Dlatego apeluje do innych Matek,szanujcie tych, którym nie podoba się oglądanie waszych wdzięków w czasie karmienia. Dziś wy karmicie,robicie sobie zdjęcia, a za naście lat wasze dziecko będzie się wstydziło tego co wyprawiałyście.
                              • Gość: Tomek Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 07:28
                                Problem w tym że dodajesz ideologię do faktów na podstawie swoich fobii i ograniczeń. Dla zdrowej na umyśle matki karmienie własnego dziecka jest bezideowe. Dziecko woła, matka karmi.
                                Wołasz o szacunku, sama nie okazując go zupełnie, bo przecież twój komfort jest ważniejszy od komfortu małej, bezbronnej i głodnej istoty. No przecież godzinka w tą czy w tamtą tego "wrzeszczącego bachora" nie zbawi. Nie ważne że w tym kraju nie ma miejsc dla matek, nieważne że znalezienie w mieście ustronnego miejsca graniczy z cudem.
                                Można schować się w bramie, można w galerii iść do sracza. Tyle możliwości, byle tylko nie urazić jakiegoś skrzywionego psychicznie dewianta.
                                btw. w tym małym miasteczku to nie nauczyli Cię szacunku, tylko wpoili zaściankowe myślenie, że te rzeczy to tylko po ślubie, w domu i przy zgaszonym świetle. Apel o chowanie "wdzięków" świadczy o tym dobitnie. Współczuję...
                                • Gość: Ania81 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 10:54
                                  Rozumiem, że jest Pan mężczyzną, więc o karmieniu wie Pan niewiele
                                  1- " Dla zdrowej na umyśle matki karmienie własnego dziecka jest bezideowe" - Właśnie zacznijmy od tego, że karmienie, lub nie karmienie dziecka piersią są to idee, które zmieniają się wraz z modą. W latach70/80 uważano nawet, że karmienie piersią jest szkodliwe i zalecano sztuczne mieszanki, a dziecko karmione piersią powinno być dopajane naparem z koperku- bo mleko to jedzenie a nie picie. Obecnie tendencja poszła w skrajną, drugą stronę, kiedy uważa się, że sztuczne mleko to fuj, a każda kobieta powinna karmić piersią, wszędzie, zawsze i wyłącznie (przynajmniej do końca 6 miesiąca życia) O tym, że część naukowców ma silne argumenty na to, że jest to pojęcie błędne, ja także jestem przekonana. Bo czym innym jest suplementacja dziecka wit. D i K, w momencie karmienia piersią? Braki żelaza u dzieci wyłącznie na mleku etc.
                                  2-"Wołasz o szacunku, sama nie okazując go zupełnie, bo przecież twój komfort jest ważniejszy od komfortu małej, bezbronnej i głodnej istoty. No przecież godzinka w tą czy w tamtą tego "wrzeszczącego bachora" nie zbawi. Nie ważne że w tym kraju nie ma miejsc dla matek, nieważne że znalezienie w mieście ustronnego miejsca graniczy z cudem. "
                                  Mój komfort- cóż, już wyjaśniam. Natura tak to stworzyła, że kobieta nie ma za dużego komfortu w momencie karmienia. Piersi bolą, mleko płynie, zwłaszcza, kiedy głodne dziecko zaczyna płakać. A godzinka? O czym Pan mówi, bo nie rozumiem? Czy godzinę zajmuje podejście do pracownika w urzędzie i poproszenie o wskazanie miejsca w którym można nakarmić? Znalezienie ustronnego miejsca nie graniczy z cudem, ani w takim mieście jak Warszaw, ani w mniejszym. Poza tym, jak nie ma ustronnego miejsca, zawsze można okryć się flanelką itp., a nie epatować nagim biustem dookoła ( i o to wszystkim chodzi, nie o karmienie, tylko o sposób w jaki Panie na manifie karmiły)
                                  3-"w tym małym miasteczku to nie nauczyli Cię szacunku, tylko wpoili zaściankowe myślenie, że te rzeczy to tylko po ślubie, w domu i przy zgaszonym świetle. Apel o chowanie "wdzięków" świadczy o tym dobitnie. Współczuję..."
                                  Pana agresywna wypowiedz własnie świadczy o tym co pisałam. Nie wyobrażam sobie, bym mogła do kogoś wypowiadać się w ten sposób. Nie zna mnie Pan a ocenia i to negatywnie. Rozumiem, że odwagę Panu daje bycie anonimowym. Zaściankowe myślenie, to m. in. własnie atakowanie kogoś za inne poglądy, które nikomu krzywdy nie robią.
                    • dorsai68 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 20:40
                      antyirracjonalista napisał:

> Takiej parady nie potrzeba. Wystarczy mi Twój wpis.
                      > Przypomnę Ci zdanie nieodżałowanego Stanisława Lema: "Dopóki nie skorzystałem z
                      > Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Niewątpliwie, tak jak normalną i naturalną jest tak potrzeba nakarmienia domagającego się jedzenia niemowlaka, tak nienormalne jest robienie happeningów, bo jakiś ktoś nie zgodził się na umieszczenie zdjęć wykonanych podczas karmienia.

Chodzi o rzeczywisty, a nie wydumany powód tego "protestu". I tu właśnie pojawia się Stanisław Lem i jego aforyzm.
                • Gość: Ania981 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:06
                  Powiem krótko, to co te Panie zrobiły, jeszcze bardziej negatywnie nastawi społeczeństwo do karmienia w miejscu publicznym. Wykarmiłam 3 dzieci i takich cyrków nie robiłam. Oczywiście zdarzało mi się karmić w miejscach publicznych, jak park lub np bank(gdzie prosiłam o wskazanie miejsca gdzie mogłabym zrobić to dyskretnie i komfortowo dla siebie i dziecka). Zawsze okrywałam siebie i dziecko flanelką( bo chusty nie posiadam). I NIGDY dzięki temu nie spotkałam się z niechęcią, czy też krytyką. Moi rodzice pochodzą ze wsi, gdzie taki naturalizm jest wszechobecny. Widziałam i słyszałam o przypadkach, gdzie rodzice kochali się w jednym pokoju, gdzie spały dzieci, Matki karmią dzieci przy stole, przy którym siedzą goście. Ale to jest wieś, gdzie ludzie przywykli do takich widoków, Kogut skacze na kurę, gdzie dorośli i dzieci obserwują jak koń/ knur etc zapładnia samice. Widują zabijanie zwierząt hodowlanych, karmienie cielaków przez krowy, prosiaków przez maciorę. W mieście ludzie nie są przyzwyczajeni do takich widoków. Ich poczucie estetyki jest inne. Jako kobieta i Matka czułabym się niekomfortowo widząc kobietę z podciągniętą bluzką. Czy ją by zabolało lub w jakikolwiek sposób skrzywdziło, gdyby okryła swoją pierś flanelką? Czy myślenie, że ktoś ma bardziej wyczulone poczucie estetyki, jest aż tak nie do przyjęcia? Czy każdemu ma się podobać widok nagiej piersi, która karmi dziecko? NIE! Skoro te Pani żądają szacunku i rozumienia, to niech to samo okażą tym, którym to się nie podoba. Bo nie podoba się nie to, że karmią, ale to w jaki sposób to czynią.
            • robert_wwa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:42
              Ale coś w tym jest dziecko czy dorosły musi sikać, każdy musi i każdy wie jak to wygląda więc w czym rzecz by wszyscy sikali pod ścianą? Ale jednak nie.
              Absolutnie nie jest to jednoznaczne, ale to nie ja użyłem argumentu, że to jest rzecz naturalna wyciągać pierś na ulicy. Otóż nie jest to naturalne wg mnie i tyle.
              • Gość: luula Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: 80.50.231.* 15.06.11, 19:33
                no ale sikasz dla siebie, a matka karmi dla dziecka
                • krolowa-mroku ... 15.06.11, 20:10
                  A znasz słowo dyskretnie? Czy na twojej wsi taka rzecz jak dyskrecja nie istnieje?
              • Gość: loola Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: 80.50.231.* 15.06.11, 19:50
                ah, ah, no po prostu nie wytrzymam no nie wytrzymam do ciemnego zaułka, no po prostu muszę wywalić tego cyca, aaah... .

Powyżej charakteryzacja karmienia w odniesieniu do wspomnianego wyżej sikania.
                Tyle że to tak nie wygląda. Matka wystawia cyca bo musi nakarmić paromiesięczne dziecko, któremu nie przetłumaczysz że teraz nie bo wszyscy się patrzą, może znajdziemy ciemny zaułek.
                Jak będziesz miał swoje to spróbuj, dam głowę że nie zrozumie czego od niego chcesz bo ono chce jeść. Tu i teraz.
                Ja tam wolę jak matka nakarmi raz dwa trzy niż jakby dzieciak miałby się drzeć na pół metra bo jest głodne.
                Ciebie mama też kiedyś karmiła i też pewnie nie rozumiałeś że "tu nie można bo się ludziom to nie podoba". Więc jeszcze raz napiszę, to nie jest egoistyczne robię tak bo mi się tak podoba, tylko karmię bo moje dziecko tego potrzebuje.
      • Gość: 44 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:29
        Bo to chamstwo jest, a nie kobiety. Odebrac prawa rodzicielskie.
      • Gość: Luk Cycka nie widziałeś? IP: *.128.69.44.static.crowley.pl 15.06.11, 18:30
        Że się tak podniecasz?
        • robert_wwa Re: Cycka nie widziałeś? 15.06.11, 18:41
          Widzę, że argument na poziomie.
          • Gość: Tomek Re: Cycka nie widziałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 07:16
            > Widzę, że argument na poziomie.

Podobnie jak Twój. Skoro cycek dla ciebie jest problemem.:)
        • Gość: Adalbert Re: Cycka nie widziałeś? IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:42
          W metrze? Nie.
      • Gość: matka Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:38
        a gapienie sie na damskie tylki i oblizywanie sie przez zasapanych samcow jest normalne? Nie odpowiadaj szkoda czasu na rozmowy z taka holota jak ty...
        • robert_wwa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:45
          Za to ty tryskasz kulturą nazywając hołotą tylko dlatego, że ma ktoś inne zdanie. Cóż każdy ma swój wyznacznik ja nie mam zamiaru ciebie obrażać pomimo że ty to czynisz, to nas odróżnia.
        • Gość: NormalnAa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.106.datacomsa.pl 15.06.11, 19:02
          KOBIETY! Czy wy nie widzicie jak bredzicie?! Też jestem kobietą i fakt, że widuję codziennie swoje piersi i inne tam "cuda natury" nie oznacza, że chcę oglądać cudze, wywalone na wieszch i podłączone do bachorów, cycki! Czy to tak trudno zrozumieć, że nie wszystko co codzienne i zgodne z naturą jest estetyczne i godne upublicznienia...
          • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 19:44
            Gość portalu: NormalnAa napisał(a):

> KOBIETY! Czy wy nie widzicie jak bredzicie?! Też jestem kobietą i fakt, że widu
            > ję codziennie swoje piersi i inne tam "cuda natury" nie oznacza, że chcę ogląda
            > ć cudze, wywalone na wieszch i podłączone do bachorów, cycki! Czy to tak trudno
            > zrozumieć, że nie wszystko co codzienne i zgodne z naturą jest estetyczne i go
            > dne upublicznienia...

Jesteś kobietą, czy dzieciakiem? Przypuszczam, że tym drugim ;)
    • three-gun-max Na oko z 10 osób 15.06.11, 18:19
      Reporter wyborczej musiał biedny robić zdjęcia z odległości kilku centymetrów, żeby nie było widać że przyszło tylko kilka mamusiek ;))) Scena jak z zoo.
      • Gość: szechter Re: Na oko z 10 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:40
        sam jestes z ZOO. Takiego dla odrzuconych.
    • Gość: ambroż Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:21
      A ja napiszę krótko: brawo, dziewczyny!

Frustratów, którym przeszkadza karmienie piersią i nie widzą różnicy między karmieniem a czynnościami fizjologicznymi chciałoby się zapytać, ile cycków widzieli w życiu nie na obrazkach… ale chyba szkoda na nich czasu.
      • Gość: 434 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:33
        Urządzanie pokazówek z karmienia jest skandaliczne i zasługuje na odebranie praw rodzicielskich. Sorry, ale nie tak sie wychowuje dzieci.
    • cyranocyrano Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:22
      Durne cyckoterrorystki. Zobaczymy czy będzie tak miło, jak zacznę obok nich z małym na wierzchu biegać...
      • Gość: x Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dormar.net.pl 15.06.11, 19:31
        idiota...
      • areck Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 16.06.11, 07:19
        cyranocyrano napisał:

> Durne cyckoterrorystki. Zobaczymy czy będzie tak miło, jak zacznę obok nich z m
        > ałym na wierzchu biegać...

Dobrze to ująłeś - z małym. :) Bardzo...
    • asperamanka Takie akcje powinny być robione w pewnej sekwencji 15.06.11, 18:24
      Najpierw "prokreacja w metrze", potem po dziewięciu miesiącach "poród w metrze", i dopiero potem "karmienie piersią w metrze". A tu się zamiast tego zaczyna od akcji "obłapiania się przez gejów i lesbijki w metrze", a juz po dwóch tygodniach mamy akcję "karmienie". Pomiędzy nimi powinna być akcja "adopcja w metrze", to wtedy by było wszystko logiczne ;-)
      • Gość: foksal Re: Takie akcje powinny być robione w pewnej sekw IP: *.net.pulawy.pl 16.06.11, 23:10
        chachacha, dobre!
    • Gość: Mysle Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:25
      Ze powinny stracic prawa rodzicielskie. Generalnie - glupie sa i narazaja dzieci. Zenua.
      • wloczykij1979 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:27
        Jak dla mnie mogą pokazywać oba cycki, a nawet więcej mi to nie przeszkadza. Zastosowałbym w tym momencie kryterium urody.
        • krolowa-mroku Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 19:16
          Więc większość pseudomanifestantek by prawa rodzicielskie straciła;)
      • Gość: szechter Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:41
        na szczescie od myslenia sa inni.
    • Gość: qwe Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 18:33
      Banda idiotek.
    • rupiowa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:34
      karmilam piersia dwoje dzieci. Wychodzilam z tymi dziecmi z domu i zdarzalo mi sie karmic w miejscu publicznym. Nigdy nie przyszlo mi do glowy walnac sie gdzie stoje i wywalic cyc na pokaz. W centrum handlowym na uboczu, piers przykryta pielucha. Mozna? Mozna. I mimo mojego za dla karmienia piersia mowie glosne NIE dla takich akcji.
      • Gość: garkuchta Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 18:40
        Popieram opinię.
        Tak dla karmienia piersią, nie na wywalanie cyca na środku metra.To intymna sprawa i zawsze można znaleźć ustronne miejsce, a pierś przykryć pieluchą czy chustą.
      • Gość: Adalb Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 18:43

Calkowicie sie z Toba zgadzam
      • Gość: Ja kobieta Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.bb.sky.com 15.06.11, 18:57
        Po prostu kulturę osobistą wynosi się z domu. Niestety panie w metrze chyba od krów do miasta przyjechały i zachowują się jak, nie przymierzając, murzynki w buszu.

Pozdrawiam kulturalną matkę, oby więcej takich.
      • Gość: () Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.182.61.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.06.11, 19:17
        Jest różnica między karmieniem, a manifestowaniem. Jestem matką i nigdy nie wywaliłam cyca na pokaz, jaka to jest "światła i nowoczesna" Karmienie może nie jest intymne, ale moja pierś to jest intymność. Tak to traktuję. Mówię zdecydowane nie na robienie wielkiego halo, z czegoś naturalnego. Nie przemawia do mnie cyc w mleku na środku centrum handlowego.
    • krolowanocy Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:34
      wilka można złapać od siedzenia na takiej zimnej podłodze
      • krolowa-mroku Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 19:17
        A można. Królowa pozdrawia królową:)
    • Gość: senior Ekshibicjonizm nie jedno ma imię IP: *.aster.pl 15.06.11, 18:41
      Tylko po co dorabiać do tego ideologię ?
    • Gość: heher Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 18:45
      Jest to tak naturalne ze tylko zbok albo oszołom komentuje jak kopulacje małp w zoo
    • pierogi_z_jagodami Brawo dziewczyny 15.06.11, 18:45
      na następny - jeśli będzie - może uda mi się dobic z moimi fotkami z czasow kiedy "cycowalam" swoje dzieci, jeszcze raz BRAWO!!!!!! hip hip hurrraaa!!!!!! Wszystkich pseudoestetów i moralnych czyścioszków - na leczenie!!!
      • krolowa-mroku Re: Brawo dziewczyny 15.06.11, 19:48
        Hormony ci jakoś nie służą...
      • Gość: winin Re: Brawo dziewczyny IP: *.aster.pl 15.06.11, 20:02
        a Ty czego tak piejesz?? spadaj do garów ;))
      • Gość: kka Re: Brawo dziewczyny IP: *.aster.pl 16.06.11, 08:24
        Wyjedź gdzieś do Europy czy Stanachów. Tam Ciebie szybko wyleczą z ekstatycznego wywalania cyców z mlekiem.
    • antyirracjonalista Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:45
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Z niecierpliwością oczekuję na happeningi "defekowanie w metrze" względnie "mas
      > turbacja w metrze"

Żałosne upodobania... koprofilia i inne podobne dewiacje seksualne są jak najbardziej realne.
    • simpson85 Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:48
      LOL ale chyba coś się komuś pomyliło... jakiś rok temu, właśnie na stacji PM widziałem mamuśkę, która siedząc na ławeczce karmiła swoje dziecko. I nikt jej nie zaczepił, przechadzająca się ochrona metra też nie.

A jak się okazuje tu nie chodzi o zakaz karmienia na stacjach czy zrobienie kącików dla matek tylko o to że Galeria Pociąg do Sztuki nie zechciała zamieścić jakiś zdjęć?
      o0

Ja jestem naprawdę otwartym i tolerancyjnym człowiekiem, karmienie zupełnie mi nie przeszkadza, ale flashmob ten... kurde, on nie miał sensu...
      • Gość: matka Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: 66.55.80.* 15.06.11, 19:14
        Jak widać tym mamciom ekshibicjonistkom z podziemia hormony nie służą ;) Zero logiki, racjonalizmu w ich działaniu. Wykorzystane dziewuszki do promocji niczego!
    • balcerek_jozef Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:48

Można rzecz:
      Wieś tańczy i śpiewa
      Czy dzieciom odbijało się i ulewały wymiociny z paszczy?
      Promocja schamienia!
      Na następny flashmob proponuję zbiorowe zmienianie pieluch, albo popuszczanie wiatrów przez mamki.
    • Gość: Ja kobieta Absmak... IP: *.bb.sky.com 15.06.11, 18:49
      Przegięcie. Jestem kobietą, ale uważam, że ta prowokacja niczemu dobremu nie służy. Zadzieranie koszulek, odsłanianie pół brzucha i karmienie dziecka na widoku nie sprzyja szerzeniu tolerancji i zrozumienia.
      • belle.du.jour Re: Absmak... 15.06.11, 19:02
        Gość portalu: Ja kobieta napisał(a):

"Przegięcie. Jestem kobietą"

Hmm.. słowo "absmak" kojarzy mi się tylko z jedną osobą.. . i to (chyba) nie jest kobieta ;))
        Prezesie Kaczyński, nie wystarczy przybrac nick "Ja kobieta" by nas przekonac. He he..

A akcję popieram. Najwyższy czas by to społeczeństwo dobiło do średniej europejskiej. A czującym "absmak" kołtunom polecam zakrycie obrazków Matki Boskiej... bo na większości karmi (i to dośc ostentacyjnie). Absmak anyone? ;)
        • Gość: 123 Re: Absmak... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 19:08
          > Najwyższy czas by to społeczeństwo dobiło do średniej europej
          > skiej.

Jak już coś to do prymitywnych ludów Afryki.
          • belle.du.jour Re: Absmak... 19.06.11, 00:13
            Gość portalu: 123 napisał(a):

> > Najwyższy czas by to społeczeństwo dobiło do średniej europej
            > > skiej.
            >
            > Jak już coś to do prymitywnych ludów Afryki.

Nie dziecinko. Badania przeprowadzone w USA pokazały, że kobiety o wyższych dochodach i wyższym wykształceniu częściej karmią piersią. Porównaj też statystyki karmienia w Skandynawii i w Polsce. U nas karmi się rzadziej i krócej. Dlatego każda akcja popierająca karmienie jest warta nagłośnienia. Pomijając fakt, że nie widziałam wcale "wywalonych wymion" (nawiasem mówiąc ten zwrot świadczy tylko o poziomie mówiącego) no ale ja nie mam zwyczaju się gapic.
            • Gość: garkuchta Re: Absmak... IP: 195.184.82.* 08.07.11, 22:49
              To nie była akcja, promująca karmienie piersią.
              To było nieestetyczne wywalanie cyca na widoku publicznym i z narażeniem dzieciaków, by zaprotestować przeciw czemuś, co nie jest tego warte.
              Jeszcze raz:
              TAK dla karmienia piersia
              Nie dla durnych happeningów iwywalania cyca na widok publiczny.

P.S. Jestem kobietą, wykarmiłam dzieciaki.
        • Gość: Ragazza Re: Absmak... IP: *.106.datacomsa.pl 15.06.11, 19:10
          Czy widzisz różnicę po między sybolem - jakim jest przedstawienie przez malarzy Matki Boskiej karmiącej Dzieciątko a wywalaniem wymion w miejscu gdzie przebywa pełno ludzi niekoniecznie "wrażliwych" na takie widoki...
        • Gość: Ja kobieta Re: Absmak... IP: *.bb.sky.com 15.06.11, 19:33
          Jasne, każdy krytykujący ten durny pokaz to Kaczyński i pisior. Nie każda istota ludzka z piersiami i macicą popiera sprowadzanie kobiet do macior, bo do takiej roli sprowadziły się panie w metrze.
          Wstyd i potrzeba intymności w pewnych sytuacjach są tak samo naturalne jak karmienie piersią, ale to właśnie m.in. te cechy odróżniają nas od zwierząt. Nie bez powodu ludzie noszą ubrania i nie paradują po mieście na golasa, więc nie dziw się porównaniom do innych naturalnych czynności jak choćby oddawanie moczu. Są tacy panowie, którzy to robią na murkach i ścianach domów, ale czy to jest kulturalne, mimo iż naturalne?
          • Gość: kalka Re: Absmak... IP: *.play-internet.pl 15.06.11, 19:54
            Bo ci żyłka pęknie kulturalna istoto. Żeby nakarmić dziecko nie trzeba rozbierać się do naga, nie powiedzieli ci? :D Biedactwo
            • Gość: Ja kobieta Re: Absmak... IP: *.bb.sky.com 15.06.11, 20:06
              To popatrz sobie na te zdjęcia, mądralo. Sama dobrze wiem, że są specjalne biustonosze dla matek karmiących, z otworem na sutek, ale jakoś nie widzę, żeby pani ze zdjęcia takowy miała.
            • Gość: joł do oddawania moczu również. IP: *.acn.waw.pl 15.06.11, 21:06
              Zwłaszcza u panów.
              Cała akcja to jakiś chory ekshibicjonizm. Nigdy nie przeszkadzał mi widok karmiącej kobiety ale tak manifestacja jest co najmniej idiotyczna. Tu chodzi o naruszanie intymności nie matek, tylko osób postronnych. Tak ciężko to zrozumieć?
        • Gość: Ja kobieta Re: Absmak... IP: *.bb.sky.com 15.06.11, 20:14
          Jestem w Londynie i jedyne karmiące na pełnym widoku to murzynki, rzadziej cyganki... Więc nie wiem jak to jest z tą "średnią europejską".
    • robert_wwa Re: Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu 15.06.11, 18:51
      Chcieć to ty sobie możesz to raz. A dwa co ma moja orientacja z tym wspólnego? Jeśli patrzeć stereotypowo to raczej będąc pedałem powinien być bardziej otwartym na takie sprawy jak karmienie piersią bo to parada uchodzi za sceny obsceniczne itp. Skoro mnie to trochę przeszkadza co te panie robią, a ty oceniasz nie wiadomo na jakiej podstawie czyli chyba tylko na podstawie stereotypu to powinieneś mnie za zwalczanie "nagich piersi" wysłać pod krzyż. Inaczej to się kupy nie trzyma.
    • Gość: warszawianka poziom pań z metra IP: 66.55.80.* 15.06.11, 18:54
      Gość portalu: matka napisał(a):

> ty tez mnie obrazasz, wpisujac w swoj nick w-wa. Ja nie chce, zeby moje miasto
      > reprezentowal sfrustrowany pedal!

Teraz wiadomo, kto dziś obnażał się w metrze. Koszmarny prymitywizm rodem z wioski.
      • krolowa-mroku Re: poziom pań z metra 15.06.11, 19:14
        Czy niektóre z tych pseudomanifestantek chodzą jeszcze do gimnazjum? Szybko dziś młodzież zaczyna...;)
      • Gość: rosomak Re: poziom pań z metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 19:19
        warszawianka z Grojca. Buhhahaah!
    • Gość: NormalnA Piersi w metrze. IP: *.106.datacomsa.pl 15.06.11, 18:55
      To jest niesmaczneeeee! Nie muszę oglądać wywalonych cycków w miejscu publicznym nawet jeśli kończy go nie goły sutek tylko bachor... To, że one sie tego nie wstydzą to nie znaczy, że inni muszą koniecznie uczesticzyć w tym całym "naturalnym macieżyństwie" (chusty zamiast nosidełek, karmienie piersią, etc...)STOP!
      • maryshaa Re: Piersi w metrze. 15.06.11, 19:04
        Nikt nie zakazuje karmienia w miejscach publicznych, można to jednak zrobić dyskretnie zasłaniając pierś chustą. Jeszcze nie tak dawno dwie panie miały problemy z prokuraturą za opalanie się toples, czym różnią się piersi tych pań od tych które obnażały się w metrze? Dla mnie niczym. Pokazywaniu cycków w miejscu publicznym mówię nie, ale dyskretnemu karmienu dziecka bez manifestowania całemu światu gołym cyckiem, że jestem matką karmiącą - mówię tak.
        A hapening uważam za idiotyczny. Jak panie mają potrzebę pokazywać swoje gołe cycki, to może się dogadają z ojcem dzieci, bo ja nie mam zamiaru oglądać ich golizny. A argument o odwracaniu wzroku uważam za idiotyczny... może ja sobie wyjdę topless do metra a jak zatrzyma mnie straż miejska za publiczne obnażanie się, powiem żeby się na mnie nie patrzyli :-/
    • Gość: kibol Piersi w metrze. Zobacz zdjęcia z happeningu IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 18:58
      Nie no wydarzenie roku. Trzy baby pokazały swoje jamnicze cyce na stacji metra.
      Czy GW to jeszcze czyta ktoś normalny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka