Dodaj do ulubionych

PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo!

15.05.04, 16:29
Jak porzucona kochanka odgrywaj sie za rozwod UW z PO - przypomnij sobie
tylko w jakich okolicznosciach nastapil. Na UW zyczenie - czyz nie? Tak to
sobie obmyslil magister Bronek - obecnie lider twojej listy w wyscigu do
nastepnej wyborczej kleski. Politykow mierzy sie nie intencjami i gadaniem
eurosloganow z kluskami w gebie - miara sukcesu polityka jest jego sukces.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 16:43
      Miarą śmierci politycznej w cywilizowanej Europie
      jest choćby cień podejrzeń, nawet wysłanie prywatnego listu
      w kopercie z nadrukiem instytucji publicznej,
      nie mówiąc o kupnie choćby pampersów dla dzieciaka
      i zapłacenia służbową kartą kredytową!
      W przypadku opisanym przez Gazetę - ludzie honoru
      podają się do dymisji. Odchodzą w niesławie!
      Nieliczni - nawet popełniają samobójstwo z powodu infamii!
      Vide - minister Beregovois z Francji
      Może porozmawiamy o standardach etycznych uprawiania polityki
      i o granicach prywaty w służbie publicznej, co, Niechu??
      • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 16:46
        Masz racje. Wszyscy popelnia samobojstwo i zostanie tylko UW i niedobitki z SLD.
        PS. Kiedy zaczniesz interesowac sie tym co dzieje sie na swiecie a nie w twojej
        wyobrazni zapewne zmienisz poglady na standardy uprawiania polityki. Przy tym
        co wyprawia sie w najwiekszych krajach UE jestesmy niemowlakami.
        • Gość: karol w. Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.chello.pl 15.05.04, 16:53
          niech napisała:

> Masz racje. Wszyscy popelnia samobojstwo i zostanie tylko UW i niedobitki z
          SLD<

i dobrze - Rokita z Tuskiem poprowadzili PO na śmiertelny bój z Samoobroną.
          Obie partie zagryzą sie w tej walce na śmierć. Choć raz złodzieje przydadzą sie
          na cos Polsce.

i kto zostanie?
          • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 16:55
            Oczywiscie ty. Z takim lbem?!
            PS. I to w spoczynku.
        • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 16:55
          Jak zwiesz, tak zwiesz... your mind, your choice.
          Mnie ani w realu ani w najśmielszej, choćby naiwnej wg Ciebie wyobraźni -
          pojęcie ETYKI i SŁUŻBT PUBLICZNEJ nigdy nie utożsami się z CYNIZMEM i PRYWATĄ.
          NIGDY!
          • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 17:01
            Nie mowmy o idealach - mowmy o faktach. Ja ci moge dac liczne przyklady na
            skorumpowanie WSZYSTKICH sluzb miejskich. I co z tym zrobilas? Nic? Bo mnie
            interesuje efekt a nie intencje. Intencjami...
            • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 17:09
              A so Ty zrobiłeś? Nic?
              Przyzwalasz? Przyzwyczaiłeś się... nawet popierać zaczynasz...
              Jak się nie da zwalczyć - trzeba polubić?
              To się nazywa koniunkturalizm.
              PS. Pozwól, że pozostanę przy ideałach, choćby wyśmiewanych,
              naiwnych... Są jelenie i są łowcy.. Jestem "jeleniem"
              Żyję w zgodzie ze sobą, jak długo jeszcze?... Nie za długo...
              • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 17:11
                Ja? Ja place lapowki. I czekam na rzady Samoobrony. Wtedy beda brali wszyscy za
                wszystko i ich ceny pojda w dol.
                • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 17:24
                  To będzie dopiero wolny rynek:))
                  Pod drzwiami na wycieraczkach oferty
                  w stylu: opusty, rabaty, na raty!!!
                  Za pozwolenie na budowę, za wygranie przetargu:))))))
                  • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 17:32
                    Wole wolny rynek. A propos - obecnie za pozwolenie na budowe czy wygranie
                    przetargu tez sie placi. Twoje ulubione SLDowskie wladze mialy z poczatkiem
                    roku wprowadzic pakiet ustaw ulatwiajacych rozpoczynianie i prowadzenie
                    dzialalnosc gospodarczej. Ustaw nie ma - sa podobno w komisjach - a niejaka
                    Belka nie zajaknela sie o nich. Ona chce nadal lupic podatki i rozdawac je
                    zyciowym ofiarom. To zamiast podatkow wole dawac lapowki - to wydaje mi sie
                    bardziej wolnorynkowe.
                    PS. To jest wlasnie ta lewicowosc. To czystej wody etatyzm. A wiec
                    zlodziejstwo, bandytyzm, rozboj w bialy dzien. Lata 1948-2004 powinny cie
                    czegos nauczyc. Przeszlo pol wieku walki z ludzka ekonomiczna aktywnoscia dalo
                    widoczne na ulicy efekty.
                    • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 17:56
                      Niezły (cyniczny) skrót na swoje potrzeby socjotechniczne zastosowałeś,
                      Niechu: moje socjalliberalne poglądy zestawiłeś z "moim ulubionym SLD"!
                      Oberwiesz za to przy najbliższej okazji, obiecuję!
                      Howgh:)
                      • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 18:03
                        Socjalliberalne? Przeciez to znowu jakies janosikostwo! Ja wiem ze fajnie jest
                        byc Janosikiem, ale niezbyt fajnie jest byc jego ofiara.
                        • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 18:08
                          Już się rzucam na Ciebie!
                          PS. Ofiaro:)))))
                          PS2. Pozostańmy przy swoich poglądach i lubmy się jak dotąd:)
                          PS3. A tak naprawdę - co to prawica, co to lewica?...W Polsce oczywiście.
                          • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 15.05.04, 18:14
                            W Polsce mamy prawie wylacznie partie etatystyczne. I jedna nie - UPR. Niestety
                            zbyt skrajna by byc czyms innym niz polityczny margines. Efekt - co kazdy glupi
                            mogl przewidziec - ekonomiczne dno (gospodarka, durniu). Jeszcze kilka lat
                            rzadow etatystow a przescignie nas Ukraina. Dlatego wole placic lapowki niz
                            podatki - ale w tym kraju kaze sie placic i to i to. To jak z publiczna
                            telewizja - i abonament i reklamy.
                            • Gość: jaa_ga Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 18:23
                              Eh...UPR...
                              Znam tylu fajnych młodych ludzi z tej partii,
                              ale generalnie ich rozwala problem fatalnego przywództwa.
                              Teraz Wojtera, kolebiący się pomiędzy
                              ultraliberalizmem a radiomaryjnym katolicyzmem...
                              Schizofreniczne to i bełkotliwe. Niezrozumiałe
                              i..(ru, pozwól, użyję określenia z Twojej sygnaturki)
                              A program sensu stricto - bomba!
                              Nawet mój socjal,- mieści się w ich liberaliźmie:)))))
                    • Gość: Feelek Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 10:29
                      Niech napisał:.
                      " Lata 1948-2004 powinny cie czegos nauczyc. Przeszlo pol wieku walki z ludzka
                      ekonomiczna aktywnoscia dalo widoczne na ulicy efekty"
                      nooooooooooo
                      superstwierdzenia
                      bo np. lata 1939-1945....
                      a także lata 1918-1939 ( vide "Kariera Nikodema Dyzmy", kiedyś myślałem, że
                      komuna wykorzystuje niechęć endeka Mostowicza do Sanacji, teraz wiem, że
                      mechanizmy były podobne, co teraz)
                      to może lata 1865-1914?
                      carat, politykę, historię zostawmy ale jakiż galopujący rozwój i gospodarcza
                      wolność...
                      i tylko ten cytacik z "Syzyfowych Prac" jak to dzieci dostawały się do
                      gimnazjum klerykowskiego i większe szanse miały te po korepetycjach u PP.
                      profesorów tegoż gimnazjum...
                      aha i jeszcze casus "Rewizora", cóż za smaczki łapówkarskie
                      pzdr.

• Gość: Błąd Statystyczny Unia Wolności ma b. stabilne notowania sondażowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 15:10
      Od długiego czasu notowania Unii Wolności utrzymują się między 2.5-3.5 % .
      Jest to dowód, że Unia Wolności ma nieduży ale stały elektorat.
      Podpisał
      Błąd Statystyczny
      • niech No i po co kasowales ten watek??? 18.05.04, 15:12
        Oklad ci spadl z glowy? Nastepnym razem sobie go przybij mlotkiem.
    • Gość: Rafal Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: 195.145.80.* 18.05.04, 15:49
      niech napisała:
      (...)
      > nastepnej wyborczej kleski. Politykow mierzy sie nie intencjami i gadaniem
      > eurosloganow z kluskami w gebie - miara sukcesu polityka jest jego sukces.

Pozwolę sobie zostać niepoprawnym idealistą i nadal sądzić, że miarą sukcesu
      polityka nie jest jego sukces, lecz sukces społeczności, w której funkcjonuje.
      Zgodnie z Twoją doktryną niezrównanymi politykami sukcesu byliby ludzie pokroju
      Stalina.

p.s. Niezależnie od dziwnych tekstów wyborczej, ludzie warszawskiej PO to moim
      zdaniem nieciekawe towarzystwo. Miałem wątpliwą przyjemność znać kiedyś ich
      szarą eminencję - Pawła Bujalskiego.
      Wprawdzie bez wątpienia osiągnęli osobisty sukces budując w czasie sprawowania
      funkcji publicznych ogromne majątki (każdy po parę milionów, oczywiście na
      handlu antykami) ale nie sądzę, by potrafili go osiągnąć w sektorze prywatnym.
      • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 15:54
        Polityk ktory nie odnosi sukcesu wyborczego nigdy nie bedzie mogl dzialac na
        rzecz wlasnej spolecznosci. To warunek konieczny - mozliwe ze niewystarczajacy.
        Ale to juz inna sprawa.
        PS. Nie darze szacunkiem warszawskiej PO. Wydaja mi sie banda cwaniakow. A
        Bujalski jest prawdopodobnie jednym z najgorszych przewalaczy w ich szeregach.
        Ale z drugiej strony polityka GeeSu jest szyta linami okretowymi. Moga sobie
        podac raczki.
        PS2. Sukces polityczny Stalina jest chyba niepodwazalny? Co nie znaczy ze ma
        sie to nam podobac.
        • Gość: Rafal Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: 195.145.80.* 18.05.04, 16:38
          niech napisała:
          > (...) Ale z drugiej strony polityka GeeSu jest szyta linami okretowymi. Moga
          > sobie podac raczki.
          Niestety się zgadzam.

> PS2. Sukces polityczny Stalina jest chyba niepodwazalny? Co nie znaczy ze ma
          > sie to nam podobac.
          No dobra, zaplątałem się - chodziło mi o to, że mierzenie jakości polityków
          jedynie ich sukcesem osobistym (co zdawałeś się sugerować w swym pierwszym
          poście) to jednak za mało. Głosowanie na "ludzi sukcesu osobistego" typu
          Piskorski nie jest dla mnie ofertą. I tu pojawia się problem, bo i na to, co
          zostało z UW nie bardzo chcę głosować - w końcu to UW wychodowała Piskorskiego.
          Zresztą, gdy był w UW, to Wyborcza nic o jego numerach "nie wiedziała".

• niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 16:48
            To nawet bylo bardziej zabawne. UW wychodowala Piskorskiego, a jak sie
            zorientowala ze jego rola w w-skiej organizacji jest zbyt duza to chciala go
            zmarginalizowac. A on sie wypial na UW czym ja automatycznie zmarginalizowal.
            Sibie warte byly obie strony tego konfliktu - ale Piskorski lepiej na tym
            wyszedl.
            PS. Uwazam ze dla dobra PO Tusk powinien Piskorskiego dawno wywalic. To ze tego
            nie zrobil rzuca cien na cala PO.
            PS2. Ja pisalem nie o ocenie dzialalnosci polityka, tylko o prostej mierze jego
            sukcesu. Moze bardziej adekwatne jest slowo "wyborczego". Otoz politycy UW od
            dawna tego sukcesu nie maja - i zapewne miec nie beda. GeeS stracil
            politycznego pupila i odbija sie od sciany do sciany - obecnie wchodzac w jakis
            absurdalny mariaz z PiSem. A wiec posrednio z LPR-em. Fajne czasy nastaly.
            • wydra10 Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 17:27
              Niechu, tym razem sam sobie przybij ten okład zimny, bo najwyraźniej
              zacietrzewienie powoduje, że wypisujesz bzdury (a takoż "wyhodować" przez "ch" -
              brawo!)
              UW - jak zwykle winna wszystkiemu - nie wyhodowała sobie Piskorskiego. Czyzby
              już nikt nie pamiętał, że on wywodzi się z KLD, który to Kongres swego czasu
              został do mariażu z UW (onegdaj UD) właściwie zmuszony. I to nie przez Bronka
              (dlaczego magistra? myślałam, że magister to Kwaśniewski), bo fronda
              nastąpiłaby prędzej czy później. Wynik wyborów do władz UW sprawił, że dużo
              prędzej niż nawet ci, którzy znali lub przeczuwali plany Piskorskiego się tego
              spodziewali.
              Przypadkiem należałam do tych, którzy wiedzieli - właściwie przypadkowo, po
              prostu ktoś wypił za dużo i trochę chlapnął językiem.
              Nie całkiem w to wówczas uwierzyłam, ale stało się to, co się stało. gdybym
              uwierzyła, może spróbowałabym jakoś ostrzec...
              Bo ja wierzę w potrzebę istanienia błędu statystycznego.
              Zaś dla Gazety wrogiem publicznym nr 1 jest nie PO a Piskorski personalnie.
              Naczelny nienawidzi go żywiołowo od zarania dziejów. Podobno od pierwszego
              zetknięcia wyczuł to, że Piskorskiemu nie chodzi tak naprawdę o dobro kraju,
              tylko swoje własne. Jeśli nie wyłącznie, to przede wszystkim. A jak naczelny
              kogoś się nie znosi, to nie ustąpi Szkoda tylko, że z drugiej strony tak
              wiernie trzymał za Leszkiem, ale cóż.... Właściwie chyba wszystkie mity już
              prysły.
              Do Jaguś mam też słów parę - wydawałaś się bardziej pryncypialna i naprawdę
              zdziwiło mnie, że tak się poddałaś, niemal przepraszając, że żyjesz.
              Pozdrawiam nieodmiennie
              W
              A teraz wyłączam kompa, bo nie chcę oglądać tych jobów, jakie się na mnie
              posypią
              W
              • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 17:30
                Przepraszam, ale nie rozumiem co napisalas.
                PS. A kto to jest Leszek? Moczulski?
                PS2. Wystarczy wylaczyc przegladarke. Komputer czasami przydaje sie do innych
                rzeczy. Niz joby.
              • wydra10 Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 17:33
                Chyba nie dość jasno napisałam, więc dodaję - nie przez wybór Bronka na
                przewodniczącego UW Piskorski zrobił wyjście, ponieważ i tak od dawna to
                planował.
                W
                • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 17:39
                  Pamietaj ze powodem do wyjscia nie byl wybor Geremka ale bylo wyciecie z wladz
                  calej frakcji KLD-owskiej po jego wyborze. I wydaje mi sie ze to byl
                  wystarczajacy i wyraznie sprowokowany powod.
                  PS. Dlaczego nie wylaczylas komputera?
                  PS2. Na pocieszenie Geremek zostal dzis czlowiekiem roku. Zgadnij kto przyznaje
                  to wyroznienie? Jozek, Stasiek, Franek czy Mariolka?
                  • wydra10 Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 18.05.04, 18:34
                    Wybór Geremka i wycięcie frakcji KLD - napisałam tylko to pierwsze wiedząc, że
                    wiesz o co chodzi. Ale nadal twierdzę, że to tylko przyspieszyło coś, co było
                    wcześniej przesądzone. Ten związek i tak zakónczyłby się rozwodem.
                    A Leszek - nie udawaj, że nie wiesz, Miller przecież. Wielki przyjaciel
                    Dantona-Michnika.
                    Wtedy pisałam raz po razie i wciąłeś się między moje posty.
                    A teraz włączyłam na nowo.
                    W
                    • Gość: Feelek nierobienie pewnych rzeczy to sprawa dobrego smaku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 19:48
                      wydra10 napisała:
                      "A Leszek - nie udawaj, że nie wiesz, Miller przecież. Wielki przyjaciel
                      Dantona-Michnika."

no tak, czy Wy UD-cy naprawdę musicie się tak otwarcie fraternizować z
                      postkomuną?
                      Leszek! Dla mnie to co najwyżej P. Miller (przez szacunek dla urzędu nie
                      powiem, jak tu pewnie większość: tow.)
                      Miał rację Jarek w "Lewym czerwcowym". Otóż zdziwił się on tam,że w rozmowie
                      Kuroń lub Michnik wspominali o Olku. Myślał, że o Hallu a chodziło Olka...
                      Kwaśniewskiego.
                      -------------------------
                      "nierobienie pewnych rzeczy to po prostu sprawa dobrego smaku"
                      (powiedzmy że)Herbert
                      PS. jaki Jarek? Nie udawaj, że nie wiesz - brat Leszka
                      • wydra10 Re: nierobienie pewnych rzeczy to sprawa dobrego 18.05.04, 23:02
                        Do Felka
                        Synu, pisałam do Niecha, ale wytłumaczę ci, bo widocznie nie rozumiesz.
                        1. Niech w pierwszym poście napisał o pewnym panu per Bronek, chociaż nie
                        sądzę, żeby byli kumplami z podwórka. Uznałam, że przyjął taką konwencję i
                        możemy sobie osoby publiczne "potykać".
                        2. I ważniejsze. Pan Redaktor Michnik w wywiadzie z ówczesnym Panem Premierem
                        RP Millerem zwrócił się do niego "Leszku". Było to dla mnie tak znaczące, że
                        chciałam przypomnieć tę zażyłość.
                        Co do fraternizacji - czep się tych, co się fraternizują.
                        Kolejne słowo-wytrych.
                        I ten ton wyższości.....
                        Herbert po reinkarnacji?
                        W
                        • Gość: jaa_ga Re:Wyderko:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 23:17
                          Wernyhorów ci u nas dostatek:)
                          Pozdrawiam, Wyderko i po raz drugi mówię:
                          My musimy się znać:)
                          PS. Nic nie zmieniłam ze swoich poglądów, ale moja pryncypialność
                          w zderzeniu z Niechem nie miała szans, więc język jeno złagodziłam,
                          pozostając constans.
                          Czy widziałaś w forumowych politycznych dyskusjach, żeby jedna strona
                          przekonała drugą? Zbyt jesteśmy okopani, zacietrzewieni i uparci.
                          Ale to nie nasza wina...takie historycznie są nasze narodowe cechy =
                          zero pokory, pępek świata...ten kto z tamtej strony nas oglądał, ten wie.
                          Ale mimo wszystko - optymistka ze mnie wieczna:))
                          Później wyślę Ci maila
                          Serdeczności od Jaa_gi
                          • wydra10 Re:Wyderko:) 18.05.04, 23:32
                            Czekam i pozdrawiam
                            W
                            • niech Re:Wyderko:) 19.05.04, 00:30
                              Leszek Miller. Kto za kim trzymal? Miller odplynal w sina dal. Moze to ma do
                              siebie poparcie GW ze niszczy polityczna przyszlosc. To zreszta mialoby jakis
                              sens. Magister Bronek - to taki glupi zart z profesora Geremka. Szafowanie jego
                              tytulem i dorobkiem naukowym w sytuacjach stricte politycznych sprowadza jego
                              nazwisko i tytul do imienia i tytuliku. Ale dajmy mu szanse - toc to czlowiek
                              roku. Na pewno mu sie uda. Cos.
                              • wydra10 Re:Wyderko:) 19.05.04, 00:56
                                Oj, Niechu, chyba jednak zaciskasz. GW zniszczyła polityczną przyszłość
                                premiera Millera? czy on w ogóle miał przed sobą jakąś przyszłość? Po tym całym
                                rozbuchaniu oczekiwań - nie mogę ich nazwać społecznymi, raczej
                                dolnospołecznych i oczywistej dla każdego myślącego niemożności ich spełnienia?
                                Przecież widać jak na dłoni, że chodziło o dojście do władzy, nawet jeśli na
                                certyfikacie była duża pieczątka "jednorazowe".
                                Kto z kim trzymał? Nie o to w tej chwili chodzi. Ja mam wielką, największą jaka
                                być może pretensję do Niezłomnego, że był takim zadeklarowanym
                                obrońcą "Leszka". Tak zwanego "Leszka".
                                Dla nie rozumiejących powtarzam jeszcze raz - to nie jest mój kumpel. To kumpel
                                Michnika i mimo wszystko dziwię się i mnie to boli.
                                Dlaczego tak bardzo ci przeszkadza, że Geremka uhonorują mało ważnym
                                odznaczeniem prowincjonalnej gazety? Toż to ostatki. Potem przyjdzie czas
                                doktora mulata
                                W
                                • Gość: Feelek dr mulat? kto on?Ludy! Skończcie z tymi rebusami! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 14:35
                                  • Gość: jaa_ga Re: dr mulat? kto on?Ludy! Skończcie z tymi rebus IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.05.04, 15:11
                                    Ten, który założy a pałacu prezydenckim solarium
                                    i utworzy Radę Blokad, jak go wybiorą
                                    Brrrr......brzydzę się napisać jego nazwisko:(((
                                    • Gość: Feelek Re: dr mulat? kto on?Ludy! Skończcie z tymi rebus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 23:38
                                      Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

"utworzy Radę Blokad, jak go wybiorą"
                                      jego nie wybiorą a wybiorom
                                      • Gość: jaa_ga Re: dr mulat? kto on?Ludy! Skończcie z tymi rebus IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 19.05.04, 23:52
                                        Masz słósznoźć - szczeliłam byka.
                          • Gość: Feelek Re:Wyderko:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 14:27
                            Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

> Wernyhorów ci u nas dostatek:)

ta Wernyhora to niby mam być ja?
                            a co to jakaś choroba?
                            • Gość: jaa_ga Re:Wyderko:) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.05.04, 15:14
                              I Ty, i ja :)
                              PS.Każdy, kto tu pisze
                              to swoisty "wernyhora"
                              :)
                              • Gość: Feelek Re:Wyderko:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 23:13
                                Wernyhora/
                                Wallenrod/
                                Winkelried/
                                Walgierz Wdały
                                PS. pls nie wyciągać tu żadnych wniosków
                                nikomu nie przywalam
                                niczego w bawełnę nie owijam
                                o nic mi nie idzie
                                ot tak z nudów ...
                                po prostu nie mam nic do powiedzenia, to i się nie wymądrzam
                                pzdr.
                        • Gość: Feelek Re: nierobienie pewnych rzeczy to sprawa dobrego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 12:40
                          no i po co tak zaraz matko?
                          1.podtrzymuję to co napisałem choć sorki bo jak widać to adresowane nie do
                          Ciebie
                          2. że rozumiem się na konwencjach to chyba świadczy o tym końcówka mojego postu
                          isn't it?
                          3. a fraternizowanie chyba jednak było, nie twierdzę,że wszystkich unitów
                          a "pewnych kręgów"
                          isn't it?
                          4. ton wyższości- to jeśli, to niezamierzone, wynika zapewne z żalu do UD za
                          ten ówczesny ( z 1990) ton wyższości:
                          " jacy jesteśmy wspaniali a reszta to oszołomy ", pamiętasz matko? ;))
                          pzdr.
                          • Gość: Feelek post wyżej jest odp. na: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 12:45
                            to była odp. na:
                            Do Felka
                            Synu, pisałam do Niecha, ale wytłumaczę ci, bo widocznie nie rozumiesz.
                            1. Niech w pierwszym poście napisał o pewnym panu per Bronek, chociaż nie
                            sądzę, żeby byli kumplami z podwórka. Uznałam, że przyjął taką konwencję i
                            możemy sobie osoby publiczne "potykać".
                            2. I ważniejsze. Pan Redaktor Michnik w wywiadzie z ówczesnym Panem Premierem
                            RP Millerem zwrócił się do niego "Leszku". Było to dla mnie tak znaczące, że
                            chciałam przypomnieć tę zażyłość.
                            Co do fraternizacji - czep się tych, co się fraternizują.
                            Kolejne słowo-wytrych.
                            I ten ton wyższości.....
                            Herbert po reinkarnacji?
                            W

• Gość: Rafał Re: Samokrytyka IP: 195.145.80.* 18.05.04, 17:47
                wydra10 napisała:
                > Niechu, tym razem sam sobie przybij ten okład zimny, bo najwyraźniej
                > zacietrzewienie powoduje, że wypisujesz bzdury (a takoż "wyhodować"
                > przez "ch" - brawo!)
                Składam samokrytykę - to ja zacząłem z tym "wychodować". Wszystko przez
                podobieństwo do "wychować".
                p.s. Zagłosuję na tych, którzy przeprowadzą uproszczenie ortografii - choćby
                wyrzucenie "ch", skoro różnica brzmieniowa między "ch" a "h" już u prawie
                wszystkich użytkowników polszczyzny zanikła.
                • niech Re: Samokrytyka 18.05.04, 17:52
                  Nie przejmuj sie. Najwazniejsze znac Piotra, tego co zna Grzecha. Grzechu ci
                  pomoze jakos z tego wybrnac. Bo Grzechu pija z Remkiem.
                  • Gość: Rafał Re: Samokrytyka IP: 195.145.80.* 18.05.04, 18:06
                    niech napisała:
                    > Nie przejmuj sie.
                    Przejmować się nie przejmuję.

> Najwazniejsze znac Piotra, tego co zna Grzecha. Grzechu ci
                    > pomoze jakos z tego wybrnac. Bo Grzechu pija z Remkiem.
                    Tego nie zrozumiałem, ale odniosłem wrażenie, że nie zależy Ci na tym, by
                    rozmówca Cię rozumiał.

• niech Re: Samokrytyka 18.05.04, 18:09
                      Wrecz przeciwnie. Gdybys mnie zrozumial zdemaskowalbys mnie. A na to nie moge
                      sobie pozwolic - za kare by mnie wywalili z partii.
                      • Gość: Rafał Re: Samokrytyka IP: 195.145.80.* 18.05.04, 18:12
                        Złożyłbyś samokrytykę, to by Cię nie wywalili.
                        • niech Re: Samokrytyka 18.05.04, 19:28
                          Gdybym codziennie nie skladal juz dawno by mnie tam nie bylo.
    • j_karolak Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 19.05.04, 08:51
      Wynocha z tym wątkiem na forum Kraj!!!

Na Forum Warszawa należy zakładać albo wątki warszawskie, albo o niczym.
      • Gość: Feelek Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 12:29
        j_karolaku, nie bo jeszcze usłyszą i unicestwią (jak już raz)
        a tak fajnie się czyta
        no i co zrobić,że jak już mają coś do powiedzenia, to z Wawy?
      • wydra10 Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 19.05.04, 12:40
        Karolak, gorzej ci? Przecież o tym piszą w Geesie. Odnosimy się do spraw jak
        najbardziej warszawskich.
        A od zakładania wątków o niczym ty jesteś, więc bierz się do roboty.
        W
        • j_karolak Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 19.05.04, 13:22
          Temat dotyczy polityki na szczeblu państwowym, nie lokalnym.
          • niech Re: PO liderem sondazy - wal w PO Gazetooo! 19.05.04, 13:30
            Tobie sie Karolak wszystko ze szczeblem kojarzy. To od czasu kiedy spadles z
            drabiny.
            • Gość: OBSERWATOR REASUMUJĄC: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 14:40
              NIECH PRZEGRAŁ SŁOWNĄ POTYCZKĘ.
              NIECH SIĘ LEKKO SKOMPROMITOWAŁ.
              NIECH WALNĄŁ BYKA ORTOGRAFICZNEGO.
              UMARŁ NIECH, NIECH ŻYJE NIECH (WYDRA)
              • niech Re: REASUMUJĄC: 19.05.04, 18:00
                Twoje lzy kapia ci na capslocka...
                • j_karolak Re: REASUMUJĄC: 20.05.04, 08:58
                  ... z napisem: ?
    • pan_pndzelek Ha ha Wujek Bronek 19.05.04, 23:49
      Niechu! Ja mało nie zaliczyłem orła (narodowego) gdym spostrzegł billboard'a na
      którym stał jak żywy profesór doktór Bronek Gmerek pseudonim "Ujek Bronek" a
      obok niego napis, że na rzeczonego Ujka zagłosuje co trzeci... No nie no... Jak
      powiedział Jaruzelski 13 grudnia: SĄ GRANICE KTÓRYCH PRZEKRACZAĆ NIE WOLNO! I
      to są granice ŚMIESZNOŚCI!

Wbrew temu co pisze ja_ga w życiu (i w polityce) liczy się SKUTECZNOŚĆ I
      EFEKTYWNOŚĆ a nie jakieś tam sentymenta czy standardy... to dobre dla
      nieudaczników, żeby wytłumaczyli sobie bezboleśnie czemu przerżnęli z
      kretesem...

Z powyższych powodów ja również wolę płacić łapówki niż podatki... Z łapówek
      mam bowiem szybkie i wymierne korzyści... z podatków? utrzymuję obsrańców
      nieudaczników...
      • Gość: jaa_ga Re: Ha ha Wujek Bronek IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 20.05.04, 00:06
        Zaiste - swoiste (postrzeganie etyki) - imć Pędzelku...
        Pozdrówka od
        Jaa_gi - życiowej łamagi
        hehe:)
        • pan_pndzelek Re: Ha ha Wujek Bronek 20.05.04, 00:16
          Z dwóch słow na E liczy się droga Ja-go EFEKTYWNOŚĆ... etyka służy tym którym
          się nie udało... za parawan NIEUDACZNICTWA im służy...

ŻYCIE TO SZTUKA ZDOBYCIA POZYCJI I PIENIĘDZY I UTRZYMANIA TYCH WALORÓW...
          • wydra10 O! p_p się objawił! 20.05.04, 00:26
            Drogi p_p! A dlaczego nie kradniesz? Przecież jeżeli etyka się nie liczy, to co
            Cię powstrzymuje? Obawiasz się wpadki? Od czego łapówka?
            Nie wierzę w większość tego, co wypisujesz!
            Szkoda, że nie mam dziś czasu, żeby się z wami poszamotać po forum - jutro 20 i
            ja właśnie liczę, ile mam zapłacić podatku.
            Bo ja je płacę.
            Czyli w pewnym sensie jesteście moimi utrzymankami, hehehehe
            W
            • Gość: jaa_ga Re: O! p_p się objawił! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 00:42
              Ja mam to już za sobą, więc już się
              po forach szamoczę...jeszcze 15 minut.
              PS. A potem - szlus!
              Do poniedziałku - szlus!
            • pan_pndzelek Re: O! p_p się objawił! 20.05.04, 00:50
              wydra10 napisała:
              > Drogi p_p! A dlaczego nie kradniesz?

Bo kradzież jest przestępstwem przeciwko ŚWIĘTEMU PRAWU WŁASNOŚCI! Wszelkie
              pobrane podatki winny być wydatkowane li tylko przeciw takim ZBRODNIOM... Myśmy
              o troche czym innym dyskutowali... państwo jest złodziejem naszej WŁASNOŚCI
              więc jest ZBRODNIARZEM... ZERO TOLERANCJI DLA ZBRODNIARZY!!! Podatków NIE
              POWINNO SIĘ PŁACIĆ, a przynajmniej uciekać z gużej ich części... Zwyczajnie
              HONOR SIĘ TEGO DOMAGA!!!
              • wydra10 Re: O! p_p się objawił! 20.05.04, 01:10
                Uciekac zgodnie z prawem - tak!
                Nie płacić w ogóle, jeśli ma się dochód?
                Podatki są wszędzie - były, som i bendom.
                Właśnie liczę i wychodzi mi, że jakoś w tym miesiącu nie zapłacę - najwyżej
                troszeczkę.
                To kto utrzyma tych wszystkich urzędników, górników, hutników, odlewników,
                rolników, posłów i osłów, jak ja nie zapłacę? Widzisz, p_p, co się narobiło?
                Czy własnoć państwa chroni również święte prawo własności? Jak będziesz
                rozstrzygał, co jest naprawdę własnością państwa, a co uzurpacją?
                Łap złodzieja, tylko nie w nieodpowiednim towrzystwie (hehehehe - wiesz, co mam
                na myśli!)
                W
                • pan_pndzelek Re: O! p_p się objawił! 20.05.04, 01:21
                  wydra10 napisała:
                  > To kto utrzyma tych wszystkich urzędników, górników, hutników, odlewników,
                  > rolników, posłów i osłów, jak ja nie zapłacę?

To NAS nie obchodzi!!! Niech utrzymują ich własne rodziny...

Widzisz, p_p, co się narobiło?

Własność to jest Własność! Ja zresztą uciekłem do szarej strefy dawno i
                  złodziejskie państewko może szukać mojej Własności... do usranej śmierci może
                  szukać tej Własności...
                  • Gość: Nieznacki Zaraz, zaraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 01:46
                    Zaraz, zaraz, czy Twoja Pndzelku firma nie żyje przypadkiem z zamówień
                    publicznych?
                    • Gość: Nieznacki Re: Zaraz, zaraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:15
                      No tak, milczenie Pndzelka w tej sprawie tłumaczy wszystko.
                  • wydra10 Re: O! p_p się objawił! 20.05.04, 01:48
                    I tak mam wrażenie, że ściemniasz ( z tą szarą strefą).
                    A pokażesz mi pita? No nie bój się....
                    W
                    PS
              • Gość: jaa_ga Re: O! p_p się objawił! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 01:16
                A kiedy Ty, Imć Pędzelku,
                wolisz dawać łapówki państwowym urzędnikom -
                czy przypadkiem nie bierzesz udziału w procesie
                "podrażania" państwa, a co dalej idzie...?
                dalej sam napisałeś coś o świętej własności...jak rozumiem - Twojej,
                bo jak jeleń nie daje, to......jeleń!
                ??
          • Gość: jaa_ga Re: Ha ha Wujek Bronek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 00:38
            he he tylko odpowiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka