Dodaj do ulubionych

szkola 223 ul.Kasprowicza

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:39
czy jest ktos kto juz dawno [ oczywiscie] uczeszczal do tej podstawowki??
Moja wychowawczynia byla Wanda Sieradzka ...........niestety nie zyje.
Natomiast dyrektorem byl Stasiecki- niezly gosc....
Pozdrawiam
mimi
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 16:27
      czy nikt nie chodzil do tej szkoly??????????????????
      • Gość: absolwent ' 88 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 20:54
        ja chodziłem. Stasiecki obiecywał nam piątki z WOS'u za udział w pochodzie
        pierwszomajowym. po pochodzie mówił za to : "to był tylko wasz obywatelski
        obowiązek!"

piotrek@lawyer.com
        • Gość: aga sieradzka nie zyje???! IP: 62.233.197.* 31.10.03, 00:40
          rany boskie - Sieradzka nie zyje?!
          tez byla moja wychowawczynia
          rocznik 1969
          chodzilam do klasy a

szkoda kobiety - byla jedna z porzadniejszych w tej szkole
          jeszcze pamietam Chorbowska - ez byla w porzadku
          a.
          • Gość: lavinka z nielogu Re: sieradzka nie zyje???! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:07
            No Chorbowska była ok.Puszczała"zakazane piosenki" ;-)
            lav
    • Gość: MIMI Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:04
      BIEDNA WANDZIA !!!!!
      A PAMIETACIE MOZE PANIA KTOREJ SIE WSZYSCY BALI ...........SAJNUK-
      BABOCHLOP.....CHORBOWSKA CHYBA JESZCZE NAWET UCZY A PANI ZURAWEK OD PLASTYKI
      ALBO PAN OD MUZYKI KTORY CALY CZAS BYL PODCIETY NA LEKCJI-TYLKO NIE PAMIETAM
      JAK MIAL NA NAZWISKO
      POZDRAWIAM WSZYSTKICH
      • anka88 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 31.10.03, 22:54
        pewnie ze pamietam - wszystkich
        byla jeszcze rusycystka Majewska co to jej repertuar powiedzonek cytuje do tej
        pory np. co sie tak patrzysz jak malowane ciele we wrota... itp...
        A Sajnuk to twarda sztuka byla - ale ja ja lubilam - jakos tak
        Chorbowska byla naprawde super
        Zurawek - historia sztuki u niej byla nudna ale fajnie sie malowalo
        Od muzyki to ja mialam takiego mlodego faceta - na flecie nas uczyl :-)
        z ktorego jestes rocznika Mimi?
        • Gość: Ala2 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.chello.pl 04.11.03, 18:30
          Witajcie, znalazlam wreszcie kogoś z 223, ale niestety ja jestem z rocznika 66,
          chyba najstarsza, pamiętam pnią Sajnuk i 2 z glizdy ludzkiej, którą dostałam,
          jej sławne prowadzenie lekcji w kucki, Chorbowską, uczyla chemii, tak?,
          Sieradzka, znajome nazwisko, ale czego uczyła, lata mi zatarły, moją
          wychowawczynią byla pani Elżbieta Tarczewska, uczyla polskiego, może odezwie
          się ktoś z rocznika 1966? Pozdrawiam serdecznie, bardzo mile wspominam lata
          podstawówki
          • Gość: ela z toronto Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.04, 14:40
            hi,
            chodzilam do tej szkoly chyba 61-66. nie pamietam juz nazwisk, wszystko sie
            zatarlo. w mojej klasie bylo chlopak z bliskiego domu dziecka. moje nazwiska
            bylo ela mastalerz. pa.
            • Gość: aadams2000@tlen.pl Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 02:37
              witam Gość portalu: ela z toronto napisał(a):

> hi,
              > chodzilam do tej szkoly chyba 61-66. nie pamietam juz nazwisk, wszystko sie
              > zatarlo. w mojej klasie bylo chlopak z bliskiego domu dziecka. moje nazwiska
              > bylo ela mastalerz. pa.
              serwus -ja tez chodzilem 61-68 ,kumple i kumpele z naszej budy to m.in. Tadek
              Jankowski,Wojtek Dobrowolski,Bogdan Dymkowski,Jurek Szubski,Mietek Zych,Zbig
              Górecki,Krzysiek Lyson,Tadek Chróstowski,Marek Adamczyk,Krzysiek
              Kierblewski,Darek Plokita,Hanka Krasniewska,Maria Godzieba,Bozena Oldak,Ewa
              Czyzewska,Danka Rzepka,Wlodek Bertrandt,Edek Grudzien,??? Uzieblo,Mirka
              Piekut,Jola Rosiak,??? Rozniak,-tylu Was pamietam . To byly Cudowne
              Lata .Pozdrawiam wszystkich -odezwijcie sie aadams
              • Gość: ela z toronto Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.04.05, 16:14
                ze wszystkich nazwisk pamietam bozeNe oldak, reszta wymazala sie z pamieci
                przez te lata. ,OJA WYCHOWAWCZNIA W 8 KLASIE BYLA RUCYSYSTKA.
                gdzie mieszjakes . ja na ksprowicza 68b.

pa, pozdrawuiam, jAK SIE NAZYWASZ.
                • Gość: bozena oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.07, 18:48
                  czesc, jak to milo, ze mnie pamietasz
                • Gość: bozena oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.07, 16:55
                  ciekawe dlaczego tylko mnie pamietasz?
              • Gość: bozena oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.07, 19:25
                pozdrawiam cie rowniez
              • Gość: bozena oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.07, 06:30
                czesc, najlepiej pamietam z tamtych czasow dwie moje pierwsze
                milosci ze szkoly: Adama Sikore z Kasprowicza - do tej pory
                uwielbiam bez i Krzyska Herodzinskiego z Kleczewskiej z prawie
                nieodlaczna gitara. A Sajnogowej balam sie jak ognia. To tez dobrze
                pamietam. Potem bylam w zwariowanej klasie z Andrzejem Zalewskim-
                synem Zalewskiej, Jedrkiem Zaleskim, Andrzejem Wernerem, Aska
                Skorzewska, Ewa Getka, Samantha z Kasprowicza, chyba z Anka corka
                dentystki z Reymonta (teraz Oczapowskiego. Pamietam tez dobrze chyba
                Anke Wisniewska z Wawrzyszewa, ktora potem spotykalam w ksiegarni
                przy Solidarnosci. Tam gdzie teraz sa bloki stal jej dom, taki inny
                swiat, i prawdziwy wiejski rosol i sluzaca i wokol domu pola i
                strumyk. Taki to byl dla mnie zaczarowany swiat. Na klatce Aski
                pseudo Skora bylam niedawno, bo mieszka tam kolezanka mojej cioci,
                Pytalam ja, czy jeszcze tam Skora mieszka ale powiedziala mi, ze nie.
                Jak to milo wrocic myslami do tamtych lat. Ludzie - ciekawe co u was
                slychac? Ja mieszkam od paru lat w Niemczech - w pieknej Nadrenii
                Pln Westfalii cale 1000 km od 223 i Kasprowicza, gdzie spedzilam
                dziecinstwo. Niedawno tam bylam - szkola stoi i lasek bielanski
                naprzeciwko tez a po srodku metro. Bazar tez jest tak jak byl - we
                wtorki i w piatki. Napewno niektorzy, mlodsi, pamietaja tez moje
                dwie siostry Ele z ciemnymi wloskami i blondynke Hanie. Obie
                mieszkaja w Warszawie ale juz nie przy Kasprowicza. Pozdrowienia.
                Bozena
                • Gość: aadams Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 01:52
                  Serwus Bożenka.
                  Bardzo mi miło,że tak ciepło wspominasz m.in. mnie i bez.
                  Zapraszam na portal nasza-klasa.pl
                  Tam zapisuj się do naszej klasy B rocznik 61-69 wych.od p.Zygadło do p.Zawistowskiej
                  serdecznie pozdrawiam Adam S.
                • Gość: ela z toronto Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dsl.bell.ca 23.04.08, 00:08
                  hey bozena. moje panienskie nazwisko ela mastalerz. chodzilysmy do
                  tej samej klasy. pamietam cie bo mialas duze, ciemne oczy i dlygie
                  wlosy (szatynka). ja wyjechalam z polski w 1981 roky i przez 10 lat
                  mieszkalam w australii. od 1990 roku mieszkam w toronto canada. mam
                  4 dzieci ( doroslych). co u ciebie slychac?. masz rodzne?. jak
                  wysZukam zdjecia z tego okresu to zrobie e-mail do ciebie, moze
                  sobie przypomniszs moja twarz. mieszkalam na kasprowicza 68b.
                  pozdrawiam serdecznie. ela
                  • Gość: bozena Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.08, 19:24
                    czesc Ela, od kilku lat mieszkam w Niemczech. Pozdrawiam cie. Bozena
              • Gość: ela z toronto Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dsl.bell.ca 23.04.08, 00:14
                hey.
                nie pisalam dlugo bo bylam naprawde zajeta. pamietam nazwiska kore
                wymieniles, szczegolnie bozene oldak i ewe czyzewska(byly w mojej
                klasie). j a wyjechalam w 81 roku do australii a stamtad w 1990
                przenioslam sie do canady. mam 4 dzieci ( doroslych-). jakie jest
                twoje imie?.
                pozdrawiam serdecznie
                ela bogdanska (panienskie mastalerz)
            • Gość: madzia Rocznik 1996 IP: *.aster.pl 04.04.05, 23:57
              Ja wspominam ta szkołe raczej niezbyt miło, moja wychowawczynią była Sobiech >
              okropna baba > wszystkich wysyłała do zawodówek a Ci którzy sie jej nie
              przestraszyli i startowali do LO zdali bardzoo dobrze egzaminy ku jej i
              polonistki >Kwiatkowskiej zaskoczeniu. Bardzo miło wspominam tylko historyczkę.
              Sajnóg to była nie tylko babochłop ale gorzej, bezczelnie na klasówkach
              dyktowała swojemu wnuczkowi odpowiedzi!!!
              Pozdrawiam wszystkie roczniki!!!!!!!!!!!!!!!
              • alx Re: Rocznik 1996 10.09.05, 12:00
                > Bardzo miło wspominam tylko historyczkę.

Czyżby Kotkowską?

• Gość: lavinka z nielogu Re: Rocznik 1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:10
                U Kwiatkowskiej 5tki miały tylko córki nauczycielek.Jakież było jej zdziwienie
                gdy dostałam się do liceum(8os./jedno miejsce) mając u nij same tróje a taka
                inna piątkowa koleżanka nie. ;-)
                lav
        • Gość: genowicz Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:20
          Witam
          Ja też chodziłem do tej szkoły w latach 70, i pamiętam Pana Przeradzkiego który
          uczył zpt i fizyki.Niestety też już nie żyje
          • Gość: Tadek Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: 65.77.124.* 04.06.07, 17:09
            rocznik 63, uczyli mnie p. Sajnog, p. Przeradzki, p. Baciarelli, p. Kukus, masa
            fajnych nauczycieli i dziaciakow, fajne wspomnienia
            • Gość: anka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl 04.06.07, 22:07
              jak sajnog jest fajna to ja ci wspolczuje bo chyba z toba cos nie tak!
            • Gość: daro Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: 82.99.253.* 27.09.07, 12:19
              Tadku! Czy jestes Tadkiem H.?
            • Gość: Ela Oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.07, 20:03
              czy byla to klasa I c ?
              • Gość: ela oldak Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.07, 20:11
                klasa I c rocznik 1963 - wychowawczyni prus - odezwijcie sie prosze
        • Gość: Piotr Karczmarek Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.subscribers.sferia.net 20.10.07, 03:37
          Pamietam nastepujacych nauczycieli:
          Sieradzka (wychowawczyni)
          Kontny (polski)
          Sajnog (chemia)
          Chorbowska (historia)
          Chrusciel, "Brodlej" (w-f)
          Zurawek (plastyka)
          Godyn (j. rosyjski)
          Przypomnijcie mi innych, np od geografii, zpt, fizyka
          • Gość: pepa Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.centertel.pl 29.10.07, 19:51
            Nosowska - Geografia
            Zielińska - fizyka
            Kwiatkowska - polski
            Kekusz - przyroda/biologia?
            Koczyk/Hoczyk - zpt
            Kotenc - matematyka
            • Gość: do Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 21:53
              rocznik 72
              polski -Kontny,Kwiatkowska
              historia - rewelacyjna Chorbowska
              geografia - Sznurowska
              chemia - Król
              muzyka - Mrozowski - też rewelacja chociaż często w stanie
              wskazującym
              reszty nazwisk nie pamiętam
              • Gość: pipi Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.centertel.pl 01.11.07, 19:57
                a pamiętacie jak się nazywał "Plastuś" od zpt, ja jestem rocznik 71
                ale 73 też powinniście go pamiętać, a pamiętacie tego który gonił
                wszystkich na pochód 1 majowy i straszył obnizeniem oceny ze
                sprawowania on był chyba później dyrektorem
                • Gość: do Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 20:24
                  Dyrektora pamiętam - Staszewski albo Straszewski. Gorący zwolennik
                  minionego systemu. Plastusia też choć mnie nie uczył.
                  • Gość: pipi Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.centertel.pl 03.11.07, 22:39
                    A może Stasiecki
                    • Gość: do Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 23:13
                      Może. Pewno tak.
                      • Gość: adam Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 klasa "a" IP: *.chello.pl 06.11.07, 22:59
                        Witam
                        Miło sie tak wspomina nasza "bude"
                        Jestem z rocznika 88-96.Klasa B.Wychowawczyni Pani Sobiech.
                        Co za piekne czasy
      • Gość: savannah@op.pl Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:47
        Haha, od muzyki pan Mrozowski :) No jasne... A pan od PO? Plastuś, albo
        dyrektor stasiecki - poczciwy człowiek ;)
      • Gość: lavinka pan od muzyki nazywał się MROzowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:08
        I wyleciał przez jedną koleżankę z mojej klasy,która na niego doniosła rodzicom
        i jej matka zrobiła raban.
    • kierowca.autobusu Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 25.11.03, 19:48
      Pojawił się już nowy watek o Sp 223, ale postanowiłem odświeżyć ten, bo ja też
      chodziłem do klasy, której wychowawczynią była pani Sieradzka. Przykro, że juz
      nie zyje :(.
      Wiecznie podcięty pan od muzyki nazywał się Mrozowski - tankował w barku obok
      na Kasprowicza. Była jeszcze fajna pani od fizyki - Zielińska o ile dobrze
      pamiętam. A Sajnóg była w porządku, szczególnie kiedy w końcu wstawiła sobie
      nowe zęby ;)
      • Gość: Ala_dwa Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.chello.pl 02.07.04, 21:35
        Podbijam, może ktoś się odezwie.
    • Gość: axys Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 23:17
      gdzie lezy? co sie jej stalo?

to tylko dzieki niej zdalam egfzamin z matmy do liceum, bo pani zaremba nic nas
      nie nauczyla

pozdro 4 all
      dorota '98

• Gość: Ala Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:06
      moze ktos chodzil do lasy C od roku 85 ktorej wychowawca byla najpierw p.
      Hoczyk pozniej od 4 klasy Sieradzka......

pozdrawiam Ala
      • Gość: p Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:30
        ja rocznik 71 czyli zaczęłam chodzić do szkoły chyba w 78, wychowawczyni p.
        Prus w klasach młodszych a pózniej Kwiatkowska. Czy jest ktoś z klasy A
        • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 13.09.05, 13:26
          Hej, ja chodziłem do tej klasy! Robert Dąbrowski.
          • Gość: Marcin Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 13.09.05, 13:35
            Chodziłeś ze Stoniem, Konertem, Suską, Zagroszem, Zieliną, Noszczem, Olędzkim itd ?
            • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 13.09.05, 13:45
              Pewnie! Piotrka Olędzkiego to nawet niedawno spotkałem na mieście.
            • Gość: lavinka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:12
              O Suską to ja chyba kojarzę.. to ta,której zginął brat?
              lav
          • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:36
            ja też z tej klasy - Paula, co u was słychać
      • mbucz Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 12.09.05, 23:02
        Hej, ja byłem pod Hoczyk (rocznik 81). Ale po czwartej klasie zmieniłem szkołę,
        więc nie wiem, jak dalej:) Stare dzieje... Pozdrawiam.
    • aaga8 rocznik 74, klasa a 08.09.05, 11:01
      podbijam w nawiązaniu do wspominków w "A Bielany to..."
      swoją drogą moja siostra przeszła tą samą szkołę, tyle że ona rocznik
      szlachetniejszy (66)
    • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:43
      witam rocznik 71, wychowawczyni P. Prus w klasach 1-3, p. Kwiatkowska w klasach
      wyższych, czy jest ktoś znajomy????
      • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:56
        Witam
        to i moja była szkoła. Rocznik 1970r. Moją wychowawczynią była Maria Sobiech-
        nauczycielka od matmy. Nauczycielkę od chemii też pamiętam-ostra kobieta.
        Pozdrawiam
        • alx Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 10.09.05, 12:06
          Jestem z rocznika 84, więc sporo później, ale z niektórymi wymienianymi przez Was osobami się zetknąłem.

1. Sieradzka - miałem z nią matematykę przez jeden semestr, jeden z tych nauczycieli określanych mianem ostrego.
          2. Sajnuk - do ocenienia tej osoby w większości kategorii zabrakłoby skali. Kto ją zna, wie czemu, kto nie zna, nie zrozumie. Mam wobec niej mieszane uczucia. Nie jestem pewien czy tacy ludzie powinni pracować w szkołach. Po latach wspomina się to na wesoło, ale co człowiek przeszedł na lekcjach (i nie
          tylko)...
          3. Kwiatkowska - moja polonistka w kl. IV-VIII. Zdaje się, że nasza klasa była jej ostatnią, że potem już odeszła z pracy. Była naszą nieformalną wychowawczynią.
          4. Stasiecki - dyrektor. Czego on uczył? Matematyki? Odszedł ze szkoły w 1997. Przez rok jego obowiązki pełniła pani psycholog, potem przyszła nowa dyrektorka - bardzo energiczna osoba. To za jej kadencji zrobiono remont całego budynku. Pamiętam, że wprowadziła ruch jednostronny na klatkach schodowych - jedną można było iść tylko w dół, drugą tylko do góry. O dziwo, szybko się przyzwyczajono.

Oprócz tego pamiętam takich ludzi jak Pogorzelska (wychowawca klas młodszych), Kazimierska (polonistka), Zaremba (matematyka), Traczyk (historia), Gronkiewicz (muzyka), Gutowska (biologia), Zielińska (fizyka), Żurawek (świetna plastyka, choć wtedy się tego nie doceniało), Chruściel (WF, po odejściu zaczął handel komputerami), Zieliński (WF). Nie mogę sobie przypomnieć nazwiska jednej chemiczki i nauczycielki od geografii. A nazwiska typu Kowalewska czy Kotkowska, to kojarzyć będą tylko najmłodsi.
          A teraz dwa pytania do starszych:
          1. Wiecie skąd się wzięła słynna "decha z gwoździem", czyli ulubiony zwrot pani Sajnuk?
          2. Czy to prawda, że kiedyś wydarzył się jakiś wypadek (śmiertelny?) na lekcji u Chruściela? Tak mi swego czasu tłumaczono jego specyficzne zachowanie.

I jeszcze jako ciekawostka adres do internetowej wizytówki szkoły:
          www.edukacja.bielany.waw.pl/Szkoly/Szkola_Podstawowa_Nr_223.htm
          Pozdrowienia dla Partyzantów!
      • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 13.09.05, 13:29
        Witam, ja też z tej klasy. Już się ujawniłem "z nazwiska" gdzieś powyżej. Widzę
        tu sporo osób z naszej klasy.
      • Gość: Ala_dwa Rocznik 1966 wychowawczyni p. Tarczewska IP: *.chello.pl 17.09.05, 09:43
        Może ktoś jest?
    • Gość: Kaśka Klasa "C" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:24
      Klasa C -rocznik 1970.
      • m.manowski Re: Klasa "C" 06.11.17, 12:27
        Hej. Mariusz Manowski z tej strony :) Ciekawe czy da się ożywić wątek.... :)
    • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:34
      Co taka cisza?
    • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:48
      rocznik 71, ja pamiętam tylko nauczyciela wf który podnosił rozrabiających
      chłopaków z a uszy do czasu jak komus te uszy naderwał
      • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:36
        Na zajęciach wf to pamiętam nauczycielkę Wójcik-taka wysoka kobieta.
        Za bardzo kobieta się nie wysilała, zajęcia nasze na tych lekacjach to
        zazwyczaj zabawa w zbijaka dziewczyny na chłopaków,albo rzucanie sobie do
        kosza.
        • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 13.09.05, 14:30
          A ja z moich nauczycieli (rocznik 71, klasa A) pamiętam: W klasie 1-3 p. Prus,
          a potem Kwiatkowska - polski (wychowawczyni), Korentz - matma, Horbowska -
          historia, Zielińska - fizyka, Król - chemia, Kosecki (a może Kosewski) - WF,
          Przeradzki - ZPT, Żurawek - plastyka. Więcej już sobie nie przypomnę, ale w
          końcu za rok będzie 20. rocznica ukończenia szkoły. Czas leci... Jak ktoś z
          mojej klasy chce się ujawnić to zapraszam: GG 1565968 albo e-mail.
          • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:39
            Jak dużo zostało tu nazwisk wymienionych, ja raptem pamiętam z cztery nazwiska
            nauczycieli. Nauczycielka: Saniug,Sobiech, Wójcik i Prus -tylko nie jestem
            pewna czy to ostatnie nazwisko należy do nauczycielki od polskiego, taka niska
            kobieta z kasztanowymi włosami, może ktoś mi odpowie. Zapamiętałam tylko,że to
            była jedyna osoba, która potrafiła rozmawiać z naszą klasą. Potrafiła na sobie
            skupić uwagę , nawet najgorsze szatany w klasie, spokojnie wtedy siedzieli.
            • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:19
              tak to nauczycielka z klas młodszych 1 - 3, tez bardzo miło ją wspominam
          • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:29
            witam chyba chodziliśmy do jednej klasy
            • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:32
              O którym roczniku piszesz?
          • Gość: absolwent Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.chello.pl 29.01.07, 16:07
            wszyscy tak fajnie sobie wspominamy te czsy,a jeszcze fajniej by było zrobić taki gigantyczny zjaz absolwentów.
            pozdrawiam
    • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:44
      randolff i Marcin proponuję założyć nowy wątek rocznik 71 klasa A
      • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:47
        To Was tu więcej.
        A ja szukam z 1970-klasa "C" wychowaczyni M.Sobiech
        • Gość: Izabella Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.nyc.res.rr.com 27.05.07, 23:54
          Rocznik "70 klasa A wychowawczynie Komuda I-IV,Nowierska V-VIII.
          Czy jest ktos z tej klasy?
          • Gość: Piotr Karczmarek Re: szkola 223 ul.Kasprowicza '73 IP: *.subscribers.sferia.net 20.10.07, 03:45
            Moja wychowawczynia w klasie 1 - 4 tez byla Miecia Komuda.
            A ten kto napisal, ze Sajnog byla fajna ma chyba cos nie tak z glowa.
      • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 10:02
        Jestem za, zakładajmy, Może inni się znajdą. Tylko ciągle nie wiem z kim
        rozmawiam. Boicie się chłopaki ustawy o ochronie danych osobowych? :) A tak w
        ogóle to fajne uczucie. Na bielanach nie mieszkam już od kilkunastu lat, na to
        forum wszedłem pierwszy raz a tu taki fajny wątek. Miło powspominać...
        • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:04
          ja nie chłopaki, ja dziewczyny, i też wczesniej już się przedstawiałam - Paula
          • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 10:14
            A to przepraszam, widocznie mi gdzieś pościk umknął... a nick mnie zmylił. A że
            w naszej klasie Pauli chyba dużo nie było :) to już wiem z kim rozmawiam.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: Marcin Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 14.09.05, 10:19
              A Paula Ostaszew.... to nie nasza klasa?
              • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 10:34
                Nasza. Paulę to pamiętam jako zatwardziałą harcerkę. Dziś moja starsza córka ma
                niezłego "hopla" na tym punkcie.
                • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:59
                  niestety to trwało tylko do kl. VIII, później okazało się że w naszym szczepie
                  niestety były wtyki inwigilujące, to ty pisałeś coś o dwudziestoleciu naszej
                  szkoły, czy coś jest organizowane?, co robisz i czy z kims utrzymujesz
                  kontakty, ja kiedyś często w autobusie spotykałam naszą geograficzkę, już na
                  emeryturze, a z klasy to tylko spotykam An. Dlugosz..., i czasem nasze
                  rodzeństwo, bo z nimi chodziłam do liceum
                  • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 11:09
                    O "dwudziestoleciu" pisałem czysto matematycznie, tak mi wyszło jak chciałem
                    sobie przypomnieć ile to już czasu. Pewnie, że miło by było się spotkać, ale
                    czy jest możliwe odnaleźć ludzi z klasy? Ja nie mam z nikim kontaktu i nigdy
                    nikogo nie spotakłem przypadkiem (oprócz jednaj sytuacji, o której pisałem).
                    Jednak podstawówka to nie szkoła średnia gdzie kontakty zostają na dłużej. Może
                    Marcin z kimś się kontaktuje?
              • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:53
                Chodziłeś ze Stoniem, Konertem, Suską, Zagroszem, Zieliną, Noszczem, Olędzkim
                itd ? jeśli to ty napisałeś i chodziłes do tej klasy , to znaczy że ja też
    • aaga8 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 14:15
      ja jeszcze przez rok miałam matmę z Sałacką, ale niektóre naziska już coraz
      bardziej zacierają sie w pamięci; czy ktoś pamięta nazwisko pani od geografii -
      taką z burzą ciemnych włosów na głowie
      wiecie - do tej pory pamiętam liste uczniów i z pewnym wysiłkiem mogłabym ją z
      pamięci wyrecytowac....
      tak na bazie wspomnień przypomniał mi sie wyjazd weekendowy na rowery - jedna z
      opiekunek była p. Sajnóg - jeden z kolegów za zbytnie szaleństwa został
      "nagrodzony" nocowaniem w namiocie naszej chemiczki - wszyscy mu współczuliśmy
      • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:19
        ona nazywała się chyba Nosowska
        • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 14.09.05, 16:41
          A nie Nowierska?
          • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:00
            zgadza się, spotykam ją czasem , jest już na emeryturze
    • Gość: Kaśka Re: szkola 223 klasa "C" Rocznik 1970 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:03
      Dawno mnie tu nie było,a tu się nic nie zmieniło.
    • Gość: 1974-klasaF Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.de.deuba.com 06.10.05, 11:25
      Zupełnie przypadkiem odkryłam ten wątek i łezka zakręciła się w oku....
      Naszą wychowawczynią była p.Kończyk (uczyła fizyki),doskonale pamiętam
      p.Wandzię Sieradzką -nie wiedziałam,że nie żyje:( Krążyło powiedzenie o
      p.Sierdzakiej "Jedna trzecia pani Sierdzkiej to OBCAS!!! "Nie wiem czy ktoś z
      Was pamięta,że z racji swojego niskiego wzrostu nosiła buty na baaardzo wysokim
      obcasie i miała zawsze bardzo długie paznokcie:)))Bardzo lubiłam Mrozia od
      muzyki i panią od rosyjskiego (ładna, wysoka babeczka z czarnymi włosami)nie
      pamiętam nazwiska, polskiego uczyła nas p.Gudzińska, plastyki
      p.Żurawek,pamiętam dyr.Stasieckiego i jeszcze takiego staszego, łysego pana,
      który uczył nas OC, cholernie surowy na klasówkach...Czy jest tu ktoś z klasy F
      rocznik 1974?
      • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 06.10.05, 12:52
        Chyba starszy facet uczył was PO a nie OC :) A był to zapewne słynny Felix
        Przeradzki.
        • Gość: 1974-klasaF Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.de.deuba.com 06.10.05, 13:30
          oczywiście,że chodziło mi o Przysposobienie obronne......taki przedmiot jak OC
          chyba w ogóle nie istnieje:)))a pamiętasz jak nazywała się ta babka od
          rosyjskiego?
          • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 06.10.05, 17:39
            Nie pamiętam... Mnie rosyjskiego uczyła p. Skrzecz (jesli sie nie mylę) ale
            tylko w 5 i ew. 6 klasie, potem zaciążyła. Od tego momentu w sprawie
            rosyjskiego mam urwany film.
            • katamara1 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 06.10.05, 20:19
              Ale Wy dużo pamiętacie. Ja zaledwie trzech , czterech nauczycieli pamietam.
              Ciekawe czy nasza szkoła uczyła jakiś obecnie sławnych ludzi. Ja na przykład
              pamiętam Natalke Kukulską -ona też chodzila do tej szkoły. Oczywiście do
              młodszej klasy. Ja jestem z 1970 rocznika.
              Pozdrawiam
              Kaśka
              • Gość: daro Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: 5.6.2D* / 213.132.32.* 12.12.05, 13:39
                Katarzyna Chrzanowska, aktorka. Skonczyla szkole w 1978
              • rita102 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 03.02.06, 21:28
                Wydaje mi sie, ze raqz widziałam Natalię w szkole, ale ona chyba skończyła
                zanim ja zaczęłam chodzic, albo była w dużo starszej klasie
                Pozdrawiam
              • Gość: lavinka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:20
                Ja też pamiętam Kukulską.Miała ksywkę "Pingle" przez te koszmarne okulary...
                lav
      • rita102 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 03.02.06, 21:24
        wspomnienia się zacierają, ale pamietam jeszcze parę nazwisk. Szczerze mówiąc
        to nie za dobrze wspominam tamten czas, ale nauczyciele byli spoko. Moją
        wychowawczynią była Pani Kończyk od fizyki. Poza tym pamiętam Panią Sieradzką
        i jedną wycieczkę klasową w góry gdy najwyższe szczyty zdobywała na
        szpilkach...nie wiedziałam, ze nieżyje...poza tym pamiętam Gutowską, Chorbowską
        (z jej powiedzonkiem ,,wysłali ich na białe misie''), Zurawek chyba tez, Pana
        Zielińskiego, Sajnuk, Strzelecką od rosyjskiego, no i nie moge sobie
        przypomniec polonistki...i chyba tyle. czas zaciera wspomnienia, choć w sumie
        to nie tak dawno było. Pozdrawiam wszystkich, rocznik 79
      • Gość: lavinka Strzelecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:18
        pani od Rosyjskiego-Strzlecka.niedawno ją widziałam.. postarzała się,ale urodę
        zachowała do dziś....
        lav
    • aaga8 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 10.10.05, 08:55
      jeżeli chodzi o rosyjski to kołacze mi sie po głowie nazwisko Chrycyszyn i
      Strzelecka
      • ma_ksia.24 Re: rocznik 1974-klasaF 10.10.05, 16:18
        No właśnie Strzelecka !!!(od rosyjskiego)
        bardzo dzięki za odświeżenie pamięci
        • aaga8 Re: rocznik 1974-klasaF 11.10.05, 08:06
          chyba byłyśmy w równoległych klasach
          • ma_ksia.24 Re: rocznik 1974-klasaF 11.10.05, 11:38
            Pamiętam,że ostra była geograficzka (ciemne włosy), zdarzało jej się przyłożyć
            komuś ekierką albo pociągnąć za ucho.....nazwiska oczywiście nie skojarzę:(
            a od biologii taka blondynka,miła babeczka
            • Gość: paul Re: rocznik 1974-klasaF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:40
              nie wiem o jakiej goograficzce piszecie bo ta co mnie uczyła też ciemne włosy
              to jedna ze spokojniejszych chętnie stawiała piątki j amiałam ich po
              kilkanaście (ja rocznik 71)
              • Gość: Izabella Re: rocznik 1974-klasaF IP: *.nyc.res.rr.com 27.05.07, 23:59
                Pani Nowierska
          • ma_ksia.24 Re: rocznik 1974-klasaF 11.10.05, 11:51
            przypmniałam sobie ! biologia- Romana Pałecka
    • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:44
      podniose temat
      • Gość: Asia Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 17:49
        Widzę tu wiele znanych nazwisk z rocznika 71, klasy I-III chyba A wych. była p.
        Prus. Pamiętam Was doskonale. Czasami otwieram kronikę i wspominam tych małych
        zuchów na zdjęciach z tamtych lat.
        • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 04.11.05, 19:13
          Czytając ten wątek wygląda na to że klasa p. Prus z rocznika 71 jest
          najbardziej aktywna internetowo. Cieszę się, bo sam jestem z tej klasy :)
          Ciekawe, kto jeszcze się odezwie...
          • Gość: Asia Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 20:17
            randolff okazuje się, ze znam ciebie z dawnych lat, chociaż bym ciebie napewno
            teraz nie poznała. Paulę też pamiętam i jej mamę Renatę. Co u Was słychać? Czy
            pamiętacie drużynę zuchową? Jedna z najlepszych drużyn zuchowych na Żoliborzu.
            Miło się wspomina tamte czasy.
            • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 06.11.05, 18:58
              Drużyne zuchową pamiętam bardzo dobrze. Chyba prawie cała klasa do niej
              należała. Żałuję tylko że do harcerstwa nie należałem. Teraz zazdroszcze mojej
              starszej córce obozów, rajdów, biwaków itp.
            • Gość: MN Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:53
              A ja pamiętam jak dostaliśmy paczki z Niemiec ze słodyczami, chyba właśnie na
              zuchowych zbiórkach. GG2382989
              • Gość: Kaśka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 21:23
                Paczki ja też pamiętam. Dokładnie pamiętam kolor pudełka i lalkę , która w nim
                była i jakieś tam słodycze.
                • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:18
                  Cześć Asia! dawno nie wchodziłam na forum, miło, że się odezwałaś, Asia to w
                  naszej klasie chyba też była jedna więć wiem która, co u ciebie słychać,
                  wspomniałaś o mojej mamie więc ja wspomnę Twoją babcię i nasze wspólne wyprawy
                  min do lasku Bielańskiego, no i jeszcze twój szalony kot, który nie dawał nam
                  spokoju przy nagrywaniu audycji na lekcje historii.
                  • Gość: Asia Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 21:26
                    Witaj Paula! Muszę Cię trochę rozczarowć, ale pomyliłaś mnie z kimś innym. Otóż
                    ja nie chodziłam z Tobą do klasy. Twoją mamę znam z harcerstwa, razem
                    działałyśmy jako instruktorki, a ciebie pamietam z drużyny zuchowej do której
                    należałaś, zresztą cała Twoja klasa. Zeby nie trzymać w dalszej niepewności
                    byłam waszą drużynową, dlatego Was dobrze pamiętam. Mam zdjęcia z tamtych lat
                    i trochę pamiątek. Zapytaj sie mamy może mnie pamięta. Ściskam mocno.
                    • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 16.11.05, 13:44
                      Teraz wszystko jasne. Ja też, tak jak Paula obstawiałem, że jestes naszą
                      koleżnaką z klasy :) W każdym razie pamiętam moją pierwszą druhnę i niniejszym
                      pozdrawiam.
                      • Gość: Asia Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 14:36
                        Miło mi, że mnie pamiętacie. Bardzo ciepło Was wspominam. Nawet nie wiecie, jak
                        dużo Wam zawdzięczam. Gorąco pozdrawiam.
                        • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 16.11.05, 16:27
                          No niestety nie wiemy :) Może napiszesz coś o tym, jeśli nie na forum to może
                          chociaż na maila albo GG (podawałem gdzieś wcześniej)
                    • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:43
                      No oczywiście że pamiętam, nasze zbiórki, harcówkę, no i wspaniałe kolonie a
                      najbardziej to te w Gąskach o ile się nie mylę, gorąco ściskam i pozdrawiam.
                      • Gość: Asia Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 19:22
                        Witam Was! Najpierw była kolonia w Solcu nad Wisłą, Borowiczkach i dopiero w
                        Gąskach. A pamietacie rajdy do Puszczy Kampinoskiej? Miło powspominać.
                        Odezwijcie się na gg 6826648 (czasami tam bywam). Robert twój numer zapisałam.
                        • Gość: paul Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:39
                          tak zgadza się pamiętam, na jednej z tych koloni skręciłam nogę skacząc z
                          wielkiego jak dla mnie wówczas kamienia
                          • randolff Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 23.11.05, 11:30
                            A ja pamiętam tylko Borowiczki. Na innych koloniach nie byłem. Wyjazdu do
                            Kampinosu tez nie za bardzo kojarzę. To już chyba skleroza, od tamtych czasów
                            mineło już przecież 25 lat...
    • katamara1 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 12.01.06, 18:36
      a tu jak zwykle cisza.
    • Gość: absolwent 1988-199 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.chello.pl 24.10.06, 21:35
      ludzie trzeba zrobic zjazd absolwentów, przecież ta szkoła to kawał naszej historii!!!!
    • Gość: savannah@op.pl Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:46
      mimi Pani Sieradzka była i moją wychowawczynią! Kończyłam tą szkołę w 88. Jesli
      tu wrócisz - odezniw się. w podpisie masz mail do mnie :)
      • Gość: tomas Re: szkola 223 ul.Kasprowicza rocznik 75 IP: 83.238.102.* 10.11.06, 18:14
        Witam wszystkich !
        Chodziłem do tej szkoły w latach 82-89 najpierw do D po likwidcji zostałem
        wcielony do A wychowawczyni pani Gutowska rocznik 75
        • Gość: IWONA Re: szkola 223 ul.Kasprowicza rocznik 75 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:06
          Witam!Super wątek!Ja też chodziłam do tej szkoły.Wych.P.Sieradzka-b.miło ją
          wspominam.U P.Sajnóg też miałam dwóję za "glizdę"ludzką.Teraz mieszkam w
          gm.Czosnów.Może ktoś jeszcze wybył w te strony?
          • Gość: eska762 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza rocznik 75 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:43
            Witajcie, też chodziłąm do tej szkoły, rocznik 76, klasa "a", wychowawczyni p.
            Żurawek :))) Piękne czasy
            • Gość: p Re: szkola 223 ul.Kasprowicza rocznik 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 22:26
              A rocznik 71 odwiedza czasem ten wątek
        • Gość: lavinka z nielogu Re: szkola 223 ul.Kasprowicza rocznik 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:24
          To pewnie chodziłeś do klasy z Anką Baranowską tak? ;-)
          lav
    • Gość: lavinka z nielogu pewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:05
      Stasieckiego pamiętam.. Sieradzka... czy to ta kobitka od chemii? Moją
      wychowawczynią była p.Strzelecka(j.Rosyjski)
      lav
      • Gość: lavinka z nielogu rocznik 77 nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:06
    • Gość: 88-96 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.chello.pl 25.01.07, 21:57
      witam!
      do szkoły chodziłem w latach 88-96. Najpierw do klasy C a od trzeciej klasy do B!Wychowawczynia była pani Maria Sobiech. Polski był z Kwiatkowski, uczyła mnie róniez Zurawek, Gutowska, Nowierska,Sajnóg idt. Fajne czasy miło tak powspominać
      • Gość: 88:) Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:39
        Szkołę skończyłem w 1988 roku. Panią Sobiech wspominam bardzo dobrze, nauczyła
        mnie jak polubić i zrozumieć matematykę :)
        • lavinka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 28.01.07, 22:51
          Mnie matmy uczyła Korentz. Czy jak to się pisze... Dzięki niej przez pierwsze
          dwa lata liceum nie musiałam się uczyć.Wszystkiego nauczyłam się w 7mej i 8mej
          klasie ;-)
          Ale piła to ona była...
          lav
    • Gość: Krzysiek Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:25
      Witam. Uczęszczałem do tej szkoły w latach 1962-1971. Moją wychowawczynią od 1
      do ... no niestety, pamięć zawodna jest, była pani Rosińska. Pamiętam panią
      Jakiel od historii, Nosarzewską od matematyki, Ocicką od plastyki, Zaleską od
      geografji no i oczywiście pana Przeradzkiego od zpt. Od 6 klasy moją
      wychowawczynią była pani Kwiatkowska, uczyła polskiego. Fizyki uczyła mnie pani
      Zawistowska a chemii oczywiście pani Sajnug(k). W 2001 roku na 40-to lecie
      szkoły odbył się zjazd absolwentów ale nie wszyscy byli zaproszeni, ja nie
      byłem. 293 WDHiZ w szkole istnieje od zarania. Pierwszą szczepową była druchna
      Kotusiewicz. Koleżanek i kolegów z klas młodszych nie pamiętam aczkolwiek
      niektóre nazwiska z wcześniejszych postów nie są mi obce. Pozdrawiam. Krzysiek.
      • lavinka Re: szkola 223 ul.Kasprowicza 03.02.07, 14:59
        Ale wynika z tego,że za 4 lata będzie 50lecie.... ale się nie wybieram....jakoś
        nigdy mnie takie spędy nie ciągnęły....choć niedawno widziałam
        p.Kwiatkowską...postarzała się,ze ojej...
        lav
        • Gość: Wilcarz Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:46
          Jestemc ciekaw w akicjh okolicach mieszka? Absolwent 1976'
      • Gość: 88:) Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.02.07, 17:08
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> W 2001 roku na 40-to lecie
        > szkoły odbył się zjazd absolwentów ale nie wszyscy byli zaproszeni, ja nie
        > byłem.

To ciekawe, co piszesz. Nie miałem pojęcia, że był taki zjazd. Też mnie nie
        zaprosili (ale się chyba nie dziwię;)
    • Gość: Gosia79 Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: 213.25.9.* 26.09.07, 19:56
      Witam wszystkich absolwentów,
      co by nie mówić fajnie powspominać czasy młodości.Ja jestem
      absolwentką roku 79, klasa C, wychowawczynią była Pani Nosażewskaod
      matmy - super babeczka.Większość wymienianych nauczycieli oczywiście
      mnie uczyła, bo niewiele było tych zmian.Najmilej wspominam Panią
      Żurawek,Kwiatkowską.A moja klasa to:Jacek Obrębowski,Robert
      Łupina,Gosia Dobrowolska,Joasia Matysek,Gosia Żurawska,Sylwia
      Łysakowska,Wiesia Rodzka,Sławek,Dorota Rucińska,Dorota
      Jasińska,Maryla Szklarczyk.Jedynie z Marylką widziałam się jakieś
      trzy-cztery lata temu i niewiele się zmieniła.Jeśli nie szkolny, to
      zorganizujmy chociaż klasowy lub rocznikowy zjazd.Miło by było
      spotkac się z wami.Odezwijcie się Rocznikowcy "79".Podaję kontakt:
      gosia544@op.pl - Gośka.Za błędy w nazwiskach przepraszam-wasze
      twarze bardziej pozostały w pamięci :))
      • Gość: pepa Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.centertel.pl 30.09.07, 20:51
        ja w 78 szłam do perwszej klasy (kl.A) ale zestaw nauczycieli
        dokładnie ten sam.
        • Gość: do Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 21:09
          A ja w 1979 zaczęłam naukę w I B.
          Pewno znamy się ze szkolnego korytarza.
    • Gość: Piotr Karczmarek Re: szkola 223 ul.Kasprowicza IP: *.subscribers.sferia.net 20.10.07, 03:20
      Rocznik 73. Klasa "a".
      Moja wychowawczynia tez byla Wanda Sieradzka.
      Mimi, napisz wiecej o sobie, a przynajmniej nazwisko.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka