Dodaj do ulubionych

Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ...

IP: *.home.aster.pl 13.07.11, 09:39
Cudowna wiadomość- będzie można, w oczekiwaniu na pociąg, wejść do tego przybytku luksusu, żeby odetchnąć od smrodu i brudu warszawskich podziemnych labiryntów...
Obserwuj wątek
    • ergo12 piękna pikieta 13.07.11, 09:44
      Wreszcie!
      • szarak_44 Bardzo to miło, tylko jedno... 13.07.11, 10:42

Waszyngton, Amsterdam? Trochę to kompleksami pachnie. Chociaż moze to lepiej, że w toalecie pachnie komplepksami, niż czym innym...

---
        Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie!
        • Gość: dr Kaftan Kawka na wodzie Toaletowej ! mniam, mniam! IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 13.07.11, 11:20
          Pychotka ! mogła by prosto z Pisuaru tryskać.. w dół leje, z górnego kranika tryska ! LOL

i jeszcze podajnik Hot Dogów z muszli !!
          • Gość: J.J-P. Re: Kawka na wodzie Toaletowej ! mniam, mniam! IP: *.icpnet.pl 13.07.11, 12:33
            Cena kosmiczna jak na toaletę publiczną !!!!
            W Singapurze za tak samo czystą tooletę opłata jest na poziomie 0,20 zł.
            Dziesięć (10) razy mniej .
            Dziesięciokrotnie taniej !!!
            • Gość: Łowca debili Nawet porządnego sracza nie umiemy sami wymyśleć? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.11, 12:50
              Musiała to zrobić holenderska firma, która zleciła to polskiemu najemcy...
              • Gość: TW Bolek za taka cene to lizanie jajeczek a tak to IP: *.opera-mini.net 13.07.11, 13:19
                dziekuje sikne przy scianie dworca tam gdzie zawsze
                • Gość: zdzisława Re: za taka cene to lizanie krocza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.11, 23:24
                  A WYLIŻESZ MI W TOALECIE PIPKĘ, FRAJERZE? (PŁACĘ 5 PLN)
                  • Gość: faktem jest Re: za taka cene to lizanie krocza IP: *.fbx.proxad.net 20.07.11, 23:02
                    czyli poprzednik jeszcze zarobi na czysto !!!!!
              • aqwertz Re: Nawet porządnego sracza nie umiemy sami wymyś 20.07.11, 11:21
                Jak to w gó...anej gazecie bywa, newsy o sraczu są bardzo poczytne.
            • Gość: Jasio Re: Co kraj, to obyczaj IP: *.bchsia.telus.net 18.07.11, 04:40
              Moje doswiadczenie z tej dziedziny:
              Niemcy: automat i trzeba miec (chyba) 0.50 euro. Jak nie masz drobnych, to nie rozmienisz i idz w najblizsze krzaki.
              Holandia (w Amsterdamie na dworcu) - jak pamietam, za darmo.
              Kanada. - Lotniska i dworce - za darmo. Zlotych klamek nie ma, ale standard OK.
              Dania - (Kopenhaga) - z tego co pamietam, to nie placilem.
              Szkocja (Glasgow) tez nie placilem, a moze nie trafilem w platne miejsce.
              Francja (Paryz, Tuluza) - tez nie pamietam, zeby mnie scigali za ta ludzka przyjemnosc.
              USA. Lotniska - za darmo. Stacje benzynowe za darmo, po drodze MacDonald's - tez za darmo
              Meksyk. - Za darmo, a nad pisuarem zawsze wywieszali swieza gazeta, aby mozna poczytac najnowsze wiadomosci.
              Filipiny - Nie pamietam zebym placil.
              Brazylia - Nie pamietam, zebym placil.
              Chiny - za darmo, Lotniska OK, ale gdzie indziej trzeba nosic kalosze.
              Australia tez nie pamietam babci klozetowej (pis.uardessy).
              Polska (Warszawa Gdansk, Wroclaw) Bez 2 zl nie wychodz na ulice. Bedziesz mial wybor jak w Berlinie, albo zrobic w gacie, albo w najblizszych krzakach czy przejsciu podziemnym
              Innymi slowy - co kraj, to obyczaj. Najbardziej okrutny w Polsce i Niemczech.
              • aqwertz Re: Co kraj, to obyczaj 20.07.11, 11:17
                Musiałeś się pochwalić jaki to ty światowy jesteś.
                A założę się że z ww. krajów byłeś jeno w Polsze.
                • Gość: Jasio Re: Co kraj, to obyczaj IP: 154.5.171.* 21.07.11, 02:34
                  aqwertz napisał:

> Musiałeś się pochwalić jaki to ty światowy jesteś.
                  > A założę się że z ww. krajów byłeś jeno w Polsze

Musze ci sie pochwalic, ze z ciekawszych miejsc na swiecie obsusialem jeszcze:
                  Argentyne, Peru, Boliwie, Honk-Kong, Koree, Japonie, Afganistan, Wlochy, Austrie, Czechoslowacje, Wegry, Bulgarie, Rumunie, byla Jugoslawie, Belgie, Luksemburg, Szwajcarie i Burkina Faso. Najciekawsze wspomnienia wynioslem z terenow dawnego ZSRR. Niestety o tych krajach nie napisalem, bo cennik uslug jakos nie utkwil w mojej pamieci.
      • riccardo1 Re: piękna pikieta 13.07.11, 10:51
        Jaka pikieta?
        • Gość: Hmmm Re: piękna pikieta IP: *.acn.waw.pl 13.07.11, 10:55
          Może makieta ;-)
          Albo tapeta.
          • riccardo1 Re: piękna pikieta 13.07.11, 10:57
            Gość portalu: Hmmm napisał(a):

> Może makieta ;-)
            > Albo tapeta.

Całkiem możliwe, że autor jest w tym temacie lajkonikiem, a i w szkole nie był prymasem ;)
            • Gość: Hmmm Re: piękna pikieta IP: *.acn.waw.pl 13.07.11, 10:58

Bycie prymasem to jego konik i w to mu laj :-D
        • sammler Re: piękna pikieta 13.07.11, 11:06
          riccardo1 napisał:

> Jaka pikieta?

Taka.

S.
          • riccardo1 Re: piękna pikieta 13.07.11, 11:10
            sammler napisał:

> riccardo1 napisał:
            >
            > > Jaka pikieta?
            >
            > Taka

W sumie też się chodzi „za potrzebą”.
            • Gość: H Re: piękna pikieta IP: *.acn.waw.pl 13.07.11, 11:13

...albo Z ["potrzebą"].
              Chociaż niektórzy twierdzą, że "potrzebę" można rozchodzić ;-)
            • krolowa-mroku Re: piękna pikieta 13.07.11, 16:14
              Ciekawa byłam tego blogu, ale reklamujesz coś, na co wejść się nie da...
              • Gość: Jasio Re: piękna pikieta IP: *.bchsia.telus.net 18.07.11, 05:18
                Da, da. Sprobuj jeszcze raz. Ciekawy blog o ciasteczkach (i nie tylko)
    • Gość: UROPA Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: 212.160.172.* 13.07.11, 09:46
      EUROPA pełną gębą albo pyskiem i okładką :/
      • Gość: J.J-P. Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.icpnet.pl 13.07.11, 12:35
        Przerost formy nad treścią.
        ====
        Zobaczymy po roku eksploatacji, jeszcze przy tak zaporowej cenie.
    • Gość: kyotte Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: 80.50.132.* 13.07.11, 09:47
      Gdzie tu sex-shop?? Pomysł na dekorację kabin jest super.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 10:49
        Gość portalu: kyotte napisał(a):

> Gdzie tu sex-shop?? Pomysł na dekorację kabin jest super.

Może chodzi o tę panią ze spuszczonymi majtkami (patrz film). Ostatnio była afera, gdy podobny wizerunek pojawił się na plakacie reklamowym.
    • novinka1 Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 09:51
      Tylko że to nie buldogi ;)
      • sherman-doberman Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 09:56
        właśnie, to są dogue de Bordeaux
    • Gość: bebe Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:51
      Autor artykułu chyba całe dotychczasowe życie spędził na głebokiej zapyziałej prowincji skoro przychodza mu do gowy takie pokraczne skojarzenia ...żenujące !!!
      • walislaw_konski Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 13:45
        Autor dostaje procent za każde otwarcie artykułu. Wiedząc, że słowo sex przyciąga wzrok i kliknięcia, wstawił je i teraz postękuje z radości, gdy wpadają kolejne grosiki. Klik, klik. Klik.

A toaleta fajna jest. Nareszcie.
    • paskudaruda Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... 13.07.11, 09:55
      Najdroższe toalety są w na dworcu autobusowym w Kielcach - 3 zł.
      A jaki syf!
      • surykat101 Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 10:55
        To następnym razem polecam przejść się za potrzebą na dworzec PKP. Równie drogo, odrobinę czyściej, ale za to wiele razy nie zapłaciłem, bo pani była gdzieś na plotach chyba:) Kiedyś miała chyba imieniny czy coś, bo zostałem poczęstowany dużym kawałkiem serniczka:))) Frontem do klienta:)
      • Gość: kamila Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 12:12
        niestety potwierdzam ;/
      • krolowa-mroku Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 16:13
        Z czasów szkolnych pamiętam toaletę na Dworcu PKP w Giżycku, bez muszli, sikało się do dziur w podłodze. To dopiero był syf. Ciekawe czy ów przybytek dalej istnieje w niezmienionej formie? Ktoś może był i wie?
    • Gość: a a co to za tytuł z tym sexem? IP: 193.111.166.* 13.07.11, 10:29
      podpaski zobaczył autor w sklpiku toalety i już z sexem skojarzyło mu się to?
      Gratuluję pomysłodawcom, oby za rok wszystko było w takim samym stanie, nie zdewastowane.
      • Gość: enjoy Re: a co to za tytuł z tym sexem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.11, 10:37
        Jestem w szoku, że na polskim dworcu coś takiego wybudowali. Oby tego hołota nie zniszczyła.
      • zbigniew49 Re: a co to za tytuł z tym sexem? 13.07.11, 10:41
        Byłem korzystałem z tego przybytku-czysto,miło a kawa z automatu jak w domu- Brawo PKP a jednak można coś w Polsce zrobić -trzeba tylko uwierzyć że może być lepiej ładniej.
        • Gość: pm :) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 13.07.11, 12:06
          'Czy zazdrościcie tym z tej wyremontowanej toalety? - pytam tamtejszą pracownicę. - Nie ma czego zazdrościć - odpowiada.'

no pewnie, że nie ma. co kto lubi. pani najwidoczniej lubi zapach lizolu pomieszany ze szczynami zalegającymi od gierka aż po dzień dzisiejszy.

z tą kawą to jakiś absurd. kosmetyki? już to widzę: 'gdzie pani kupiła ten lakier do paznokci? a na dworcu centralnym w wawie' <lol> 'a ta kawa to skąd? a z toalety!' :P

kibelki ładne. nareszcie! choć ten pomysł z sex shopowym wystrojem dość kontrowersyjny... chyba, że to tylko wymysł autora tekstu ;)
    • Gość: Gość Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:37
      Ciekawe co by było jakby w jednej z kabin była fototapeta z Belwederem
      • Gość: jan Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: 86.188.145.* 13.07.11, 13:48
        pewnie by sie masturbowali na ten widok
    • Gość: kasia Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:38
      Polacy i tak wszystko zdewastują, wybrudzą, wymażą i usyfią, a potem będą narzekać że na Zachodzie to jest ładnie, luksusowo i pachnąco ...
      • konwalka Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 10:42
        nigdy chyba nie przestaną mnie szokować płatne kible na dworcach
        to chyba Polska i Niemcy tak mają
        • Gość: kasia Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: 80.169.159.* 13.07.11, 10:47
          chyba nie tylko, w UK na dworcach tez sa platne Waterloo, Liverpool St, Marylebone to te co znam i bodajze 30p to kosztuje
        • Gość: ola Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 13.07.11, 10:51
          w Anglii też są płatne kible na dworcach po 20p
    • Gość: piotrek Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:41
      Super! Można sikać legalnie na biały dom!
    • Gość: marta Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:42
      Byłam tam w dniu otwarcia. Weszłam po czerwonym dywanie, częstowano szampanem... Zadziwiająco, pozytywnie!
      • Gość: lulu Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:17
        marta napisał(a):
        > Byłam tam w dniu otwarcia. Weszłam po czerwonym dywanie, częstowano szampanem..
        > Zadziwiająco, pozytywnie!

Mmm..., dywany, szampan...to lubie, , a ost-rygi jeszcze byly ?
        nastepnym razem pozdrow Pana Ambasadora. Pomylilas budynki.
        • Gość: marta Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:27
          Też myślałam, że pomyliłam...
          Co widziałam, to opisałam. Po co złośliwości?
    • Gość: kikimori Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 10:42
      Piękna sprawa. :) Jak ostatnio sżłam galerią północną byłam zdziwiona, ze to taaaak toaleta. Zresztą nie tylko ja. Ludzie się zatrzymywali i nie mogli sie nadziwić ;) Czy to faktycznie toaleta? na centralu? ;P
    • ukos Kawa w toalecie? 13.07.11, 10:45
      Choćby i w najpiękniejszej nieapetyczna.
      • Gość: gitaroszewc Re: Kawa w toalecie? IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 10:50
        To nie pij, do starbucksa ciśnij czym prędzej.
      • Gość: ElizaSch Re: Kawa w toalecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 12:13
        Kawa w toalecie - oj tak.. brzmi to niesmacznie, nieapetycznie i obrzydliwie.. obojętnie jak śliczna byłaby dworcowa toaleta.. to po pierwsze jest to toaleta.. a po drugie na dworcu.. fuuj!

competia.pl/
        • Gość: ichi51e Re: Kawa w toalecie? IP: *.home.aster.pl 13.07.11, 15:47
          Powinni do kabin takie male lodoweczki, minibary wstawic - jak cos wezmiesz to zapala sie u babci klozetowej swiatelko i cie kasuje (i dolicza znizke) - mozna by przegladac asortyment podczas posiedzenia - jaka oszczednosc czasu...
          • Gość: bazyli Re: Kawa w toalecie? IP: *.morag.vectranet.pl 13.07.11, 22:45
            no i oczywiście w każdej kabinie laptop ,zeby mozna siedząc na sraczu posurfować;))
            ale byłoby bosko
      • Gość: przechodzień Z recyclingu IP: *.krawarkon.pl 13.07.11, 12:28
    • Gość: azyt blad IP: *.fbx.proxad.net 13.07.11, 10:45
      trzeba to bylo oddac do uzytku za piec dwunasta,
      za pare dni to wszystko bedzie zniszczone, chyba, ze przy kazdym kiblu postawia pana bez karku do pilnowania
    • Gość: gość Kosmiczna toaleta na Dworcu Centralnym. Będą ko... IP: 91.208.10.* 13.07.11, 10:45
      to Dogue de Bordeaux a nie buldog.
      • mrarm Re: Kosmiczna toaleta na Dworcu Centralnym. Będą 13.07.11, 13:35
        Co to kogo obchodzi, kolejny biedny zmutowany pies, żyjący 2x krócej niż kundel, cierpiący przez 2/3 życia dla fanaberii "pana". :D
    • margot452 Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 10:46
      Zamiast wydawać pieniądze podatników na pokazowe luksusy, pomyśleliby lepiej o tym, żeby było czynne więcej niż jedno zejscie na peron!! Żeby zejść na peron trzeba okrążać całą galerie, bo czynne jest tylko przejscie z jednej strony. Pomijam już to, że ruchome schody nie działają, i ktoś kto ma przejść na pociąg z ciężkimi walizami bądź z malutkim dzieckiem, musi się nabiegać, zeby w ogóle trafić na czynne zejście.

To mniej więcej tak samo jak z tym kretyńskim graffitti - kto w tej firmie jest odpowiedzialny za własciwą alokację środków? Chyba jakiś półgłówek, który w życiu nie jechał pociągiem :/
      • Gość: Maciek Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: 212.244.214.* 13.07.11, 11:09
        Bylem wczoraj na dworcu i w sobote... po pierwsze - nie mialem problemu by zejsc na peron jednym "wejsciem" i potem wyjsc drugim. Tak samo mieli inni podrozni wchodzacy na inne pierony.

Toalety, o ktorych mowa to spolki prywatne, wiec skad te zale o pieniadze podatnikow? Czytanie ze zrozumieniem boli ?
        • margot452 Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka 13.07.11, 13:41
          ość portalu: Maciek napisał(a):

>> Toalety, o ktorych mowa to spolki prywatne, wiec skad te zale o pieniadze podat
          > nikow? Czytanie ze zrozumieniem boli ?

Ale działają na zlecenie PKP, moze nie?
          A co do czytania ze zrozumieniem - ja się nie wypowiadałam na temat toalet, tylko na temat ogólnej organizacji remontu Dworca Centralnego - a to już pewna różnica, zwłaszcza, ze PKP zarabia między innymi na tym, że ja osobiście płace za bilet.
        • Gość: pawik Re: Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka IP: *.play-internet.pl 13.07.11, 13:59
          A ty kim jesteś że się wymądrzasz? Masz dostęp umów na podstawie których wykonano remonty czy modernizacje tych pomieszczeń? Do umów franczyzowych? Bo właścicielem tych toalet jest pośrednio SP i to koleje zleciły remont.

Dodam jeszcze że toaleta nie może być spółką prywatną (cyt: Toalety, o ktorych mowa to spolki prywatne (...)) śmiechu warte, piszesz o czytaniu ze zrozumieniem a nie potrafisz poprawnie zdania zbudować.
      • ragazz08 Re: 13.07.11, 11:10
        Domysł zawarty w ostatnim zdaniu wydaje się nader trafny, wyjąwszy to, że zapewne osobnik ów pociągami jeździ (skoro może to robić za darmo). Mam zresztą wrażenie, że prezes spółki Dworzec Polski, dziennikarz i PR-owiec, dolegliwy grafoman podsunął autorowi artykułu to idiotyczne określenie "kosmiczny", widniejące w tytule. Co tam jest kosmicznego? A osobę odpowiedzialną za czasowe zamykanie kolejnych schodów bez informowania, które wejście jest akurat nieczynne, należałoby batem oćwiczyć.
    • Gość: freesowa Toaleta na dworcu: jak sex-shop i biblioteka w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:49
      I sper że TAKIE te toalety są!!!!!!!!!!!!!!Wreszcie cos pozytywnego! Chyba lepsze to niz odrapane ściany?
    • Gość: 243r Dlaczego tak wcześnie otworzyli te wc. przecież IP: *.grakom.pl 13.07.11, 10:50
      zniszczą je do euro2012! Kto za to odpowie?
    • Gość: Adrian Nareszcie w końcu jakiś rząd wziął się do roboty IP: 212.33.77.* 13.07.11, 10:50
      bo syf był straszny
    • Gość: lulu Re: Toaleta jak toaleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:50
      takie toalety ("z nowatorskimi armaturami i barierkami jak w metrze ...) sa od lat w niemieckich autostradowych Rasthaus'ach. Kosztuja 70 eurocentow, a kupony mozna uzyc w sklepiku i kafeterii.
      Podroze ksztalca - rowniez te po narodowych kiblach.
      Szkoda ze PKP nie wysle swoich decydentow na 2 dni za granice by pojezdzili po sasiadach. Nie mowic juz o toaletach autostradowych w Korei Pld. czy w Emiratach.
      W materii toaletowej Polska jest nadal krajem rozwijajcym sie.
      • Gość: fa Re: Toaleta jak toaleta IP: 94.42.104.* 13.07.11, 14:28
        100% racji.
        dziennikarze też mogliby się ruszyć dalej niż na Mazury, toby nie pisali takich bzdur.
    • Gość: 23 idiotyzm IP: *.kielce.vectranet.pl 13.07.11, 10:51
      jak widzę toalety w pociagach PKP to też jestem w szoku...
      • Gość: M Re: idiotyzm IP: *.absystems.pl 13.07.11, 11:08
        ja nie, przez tyle lat sie przyzwyczailem
    • Gość: kak ty se Do euro 2012 wszystko zniszczą! IP: *.grakom.pl 13.07.11, 10:51
      jw
    • gsb Extra design - pomysłowy i zabawny 13.07.11, 10:55
      Super pomysłowy zabawny concept design.
    • filippa.pippa A...? 13.07.11, 11:00
      A czy osoba na wózku inwalidzkim swobodnie wiedzie do kabiny i skorzysta z toalety?
      • Gość: młynek Re: A...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:47
        Ciekawe jak przez bramkę przejedzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka