Gość: Wolak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 08:05 Mieszka tam tyle obrotnych i wykształconych młodych ludzi i nie potrafili zmusić urzędasów do działania?! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sammler Panie Lisicki... 29.07.11, 08:30 Wystarczy wspomnieć, że "pomógł", a raczej zrobił wreszcie coś, co powinien zrobić dawno, deweloper, który oferuje tam mieszkania i domy. A jeśli już musi pan wymieniać jego nazwę, to proszę przy tym dodać, że od wielu lat sprzedaje w tej czarnej dziurze mieszkania/domy, choć wie, że ani tam dojechać sensownie nie można (mówimy oczywiście o dojeździe od strony Wa-wy), ani odkręcić mocniej kurka z wodą... Bo infrastruktura leży... Pamiętam, jak deweloper obiecał dojazdy... tramwajem wodnym Kanałem Żerańskim... Może to mu pan przypomni? A ludzie płacili tam za mieszkania po 5-6 tys. zł za m2. 1,5 tys. EUR! S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Panie Lisicki... IP: 83.243.111.* 29.07.11, 08:40 Sorry, ale nie ma POWINIEN - kazdy wie co kupuje. Ja tu jakos mieszkam od 4 lat i nie narzekam - wrecz mnie CIESZY brak autobusow, ktore nie jezdza pod oknami, mam wolny zawod i do pracy jezdze na 11 + wracam o 19 i korka to (poza zimowym sniegiem) na oczy od 2 lata nie widzialem. Wiedzialem co kupuje - czyli mieszkanie na zadupiu - i bardzo jestem z niego zadowolony. A ze ktos kupowal i potem sie awanturuje, ze developer ma mu budowac drogi, mosty i inne pierdoly - to juz jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Panie Lisicki... 29.07.11, 09:34 Uderz w stół, a nożyce się odezwą... Mogłeś pójść o krok dalej i kupić sobie szałas w Bieszczadach... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xx Re: Panie Lisicki... IP: *.scansafe.net 29.07.11, 09:38 Pewnie ze moglem. Mowie tylko o tym, ze gdybym kupil szalas w Bieszczadach, to nie mam potem prawa narzekac, ze moj szalas nie ma obwodnicy, kina, basenu i skrzyzowan na estakadach. Kazdy ma swoj rozum - dla mnie mialo byc zielono, cicho i duzo terenow do jezdzenia na rowerze - w d.... mam skrzyzowanie Berensona ze Skarbka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eustachy.s Re: Panie Lisicki... 29.07.11, 10:30 Nie martw się, niedługo zabudują tam każdy wolny kawałek gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Panie Lisicki... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 11:22 Nie zabuduja, a poza tym nawet jak zabuduja to maja byc niskie bloki a nie wiezowce jak np na Bemowie, a do centrum nie kazdy musi jezdzic, ludzie tez pracuja na Bialolece. Ja tez miszkam Tu na tym zadupiu :D i tez chwale, przynajmniej nie przeplacilam jak inni i mam duze mieszkanie a nie kawalerke blisko centrum 18 m2 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Panie Lisicki... IP: *.derby.waw.pl 29.07.11, 14:43 Zielono?! Gdzie tu jest zielono - wychodząc z dzieckiem na spacer widzę tylko płoty zamkniętych osiedli, wąskie chodniki i uliczkę skarbka z gór która jest niemiłosiernie wąska a przyjmuje ogromny ruch tysięcy samochodów dziennie... developer jest winny ale i miasto - kto dał zezwolenie na coś takiego? a w okolicy nie ma żadnego parku a tylko dwie ostatnie łąki (z resztą na jednej chyba DD kolejne osiedle buduje)... Pozdrawiam Skarbkowiczów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Panie Lisicki... IP: *.scansafe.net 29.07.11, 15:56 To rusz swoja sliczna d..., dojdz do konca skarbka, w prawo w Berensona, w lewo w Kąty. Po 15 minutach WOLNEGO spaceru masz pole po horyzont i las który się ciągnie przez 15 kilometrów. Skarbka jest osiedlowa, to i ruch osiedlowy - tysiecy samochodow chyba nie widzialas. Siedze teraz przy otwartym oknie - przez ostatnie 10 minut moze 2 samochody przejechaly... Odpowiedz Link Zgłoś
rraleighh Tramwaj wodny... jest :) 29.07.11, 11:02 Widziałem na własne oczy statek pełen pasażerów z napisem ZTM. W momencie gdy go widziałem, statek znajdował się jakieś dwa kilometry od wzmiankowanego w artykule mostu. Mam nawet zdjęcie! Nie jestem jednak pewien, czy między Warszawą a Nieporętem jest choć jedno miejsce, w którym tej wielkości jednostka mogłaby bezpiecznie przybić. Aha, ten statek poruszał się z prędkością rowerową, tak więc chodzi raczej o rekreację, a nie o szybką komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
rraleighh Okazuje się, 29.07.11, 11:23 że statek "Zefir" kursuje w weekendy z Warszawy do Serocka. Szczegóły można znaleźć na stronie: www.tramwajwodny.waw.pl/rozklad.html Bilet powrotny to 36zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietliwy niedorajdy urzędnicze IP: *.praga.podlaczamy.net 29.07.11, 08:54 a do kogo jechały ok 5.00 rano dwa 100 tonowe herkulesy w tym samym dniu, kiedy mostek popękał ? !!!!!! czy to nie jest przypadkiem sprawa dla prokuratury? teraz my wszyscu musimy płacić za naprawę a sprawcy dalej śmieją się w twarz nieudacznikom (mam nadzieję że to tylko głupota urzędnicza a nie "coś" więcej) odpowiedzialnym za utrzymanie obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek B. Re: niedorajdy urzędnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 11:03 WTF?! 2 100tonowe herkulesy (cokolwiek to jest) jechały ul. Kobiałka?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator palac kututry Rosyjska wieza IP: *.net.stream.pl 29.07.11, 10:31 warszawa posluguje sie rowniez zachodnimi nadajnikami w angli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autobusów IP: 195.42.249.* 29.07.11, 11:37 woda po deszczu, jak stała na ul. Skarbka z gór, a także na ul. Bernesona (kałuża zajmująca cały pas ulicy i całą szerokość jezdni) tak będzie stała nadal. Zamiast przez małe autobusy będziemyu ochlapywani przez większe. Chodnik wąski pozostanie nie będzie gdzie uciec, tak jak ma to miejsce obecnie - taka to będzie różnica .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musk ludzie kupiliscie domy w polu i na lace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 11:42 lapiac sie na niskie ceny i obietnice deweloperow o przeniesieniu centrum warszawy na pola kapusty a teraz cala dzielnica narzeka, nalezy msylec jak sie robi zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łojciec Re: ludzie kupiliscie domy w polu i na lace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:34 musk, mówiłek, ić łobore pospszontaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm wawa Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autobusów IP: *.jmdi.pl 29.07.11, 12:42 Zawszę jak jest jakiś artykuł o Białołęce - korkach, problemach komunikacyjnych to ukazują się komentarze o treści wskazującej że mieszkańcy Białołęki to mniej więcej tubylcy i kupują swoje nieruchomości wielkiej niewiedzy i bezmyślności. Na dzień dzisiejszy jest to jedna z większych i najbardziej rozwijających się dzielnic. Więc to normalne że infrastruktura nie jest rozwinięta w sposób wystarczający do potrzeb mieszkańców. Osobiście ładnych kilka lat sprowadzałem się na pole - zwane teraz Kabatami, po za kilkoma blokami było błoto po kolana i krówki. Od blisko 7 lat mieszkam na Białołęce, dla mnie to jedna z ładniejszych dzielnic, oczywiście są rejony jak okolice Głębockiej czy Derby do których nie padam miłością, ale są też dużo fajniejsze miejsca gdzie można w spokoju zamieszkać. A że przy okazji można było kupić nie drogą nieruchomość, to tylko dodatkowy plus. Dzięki któremu np ja osobiście mogłem sobie pozwolić na dużo działkę z drzewami, gdzie w innym miejscu miał bym segment z deptakiem przed domem. Obawiam się że tak jak kiedyś Kabaty tak teraz Białołęka się rozwija i z czasem będzie dużo lepiej pod każdym względem. A Warszawa się rozwija i napewno za kilka lat będzie wyglądała inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Re: Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 12:48 Obawiam się, że przy takim podejściu władz dzielnicy jak obecnie - sprzedać każdy kawałek ziemi developerom - będziesz niemile zaskoczony. Czy jest na Białołęce choć jeden prawdziwy PARK? Ps. Mieszkałem na Tarchominie. Na szczęście krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autob IP: *.riz.pl 29.07.11, 13:37 Jest i to bardzo ladny - Modlińska róg Klasyków Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autob 29.07.11, 13:51 Gość portalu: Wolak napisał(a): > Czy jest na Białołęce choć jeden prawdziwy PARK? A po co PARK, jeśli są prawdziwe lasy - takie w których możesz spotkać dzika, łosia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@ Re: Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autob IP: *.scansafe.net 29.07.11, 15:58 A mozesz mi powiedziec po ch... mi park, jak mam tyle lasu dookola ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek do krytyków słowo IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 15:14 Najlepsze jest to, że okolice Derbów i Lewandowa mają dużo więcej plusów niż się wszystkim wydaje - szczególnie tym, którzy znają to miejsce z relacji medialnych. Prawda jest taka, że do centrum dojazd zajmuje ok. 30-40 min (autobus lub samochód). Korki są żadne w porównaniu do Towarowej, Wolskiej, Górczewskiej, Puławskiej. Komunikacja miejska się poprawia. Jest zdecydowanie lepiej niż 3-4 lata temu. Duże sklepy, szpital, centra handlowe, rozrywki typu basen, kino, klub, biblioteka w odległości 10-15 min od osiedla. Mniejsze sklepy, przychodnie NFZ, knajpki tuż pod domem. Poza tym wielka przestrzeń na północ od osiedli, gdzie są łąki, lasy, miejsce do rekreacji i spacerów. Tyle osób, co tu biega i jeździ na rowerze to dawno nie widziałem. Same osiedla na Derbach i Lewandowie też są różne, ale można trafić na miły, cichy, zadbany, bezpieczny kawałek. Można też trafić dużo gorzej. Osiedle mają swoje minusy, ale zdecydowanie fajnie tu się mieszka. Jak się dobrze trafi, można być naprawdę zadowolonym. a że są kłopoty, problemy, braki? a w jakiej dzielnicy ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: do krytyków słowo IP: *.scansafe.net 29.07.11, 15:59 Świete słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
100-sto Białołęka odetchnie jak zrobią wiadukt na Klasyków 29.07.11, 14:47 i v-ce burmistrz od inwestycji weźmie się za robotę. Większego ignoranta dawno nie było w Białołęce. Ale tak to jest jak partyjniacy trzymają się samorządowych foteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: Białołęka odetchnie: nowy most i więcej autob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:18 BIAŁOŁĘKA ODETCHNIE ALE BIELANY ZOSTANĄ ZAKORKOWANE SAMOCHODAMI Z REJESTRACJAMI DJD BMR JRI SJU JWO I TP, POJAWI SIĘ WIĘCEJ SŁOMY NA ULICACH BIELAN KTÓRA BĘDZIE WYPADAĆ Z BUTÓW I AUT SAMOCHODÓW POZOSTAWIANYCH PRZY BIELAŃSKICH STACJACH METRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa A nowych dróg brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:25 Odnośnie przebudowy skrzyżowania to po prostu zwykła prowizorka, a nie rozwiązanie problemu. Rozwiązaniem problemu byłoby wybudowanie dróg, które są przewidziane w planie zagospodorowania, a nie próby zwiększenia przepustowości i tak już zbyt zatłoczonej lokalnej ulicy Berensona! Odpowiedz Link Zgłoś