Dodaj do ulubionych

klimatyzacja

21.10.11, 15:03
Pewnie większość z Was, która nie ma klimatyzacji w mieszkaniu zastanawia się nad jej instalacją podczas wykończenia mieszkania, tak jak ja. Czy macie może rozeznanie jaki model najlepiej będzie pasował do naszych mieszkań, może macie jakąś konkretną firmę z wyceną instalacji?
Gdzie najlepiej zamontować zewnętrzny moduł? Na loggi, w dolnej części?
Jaki model wybrać, jakiego producenta LG, Samsung a może Fujisu?

Gdyby było więcej chętnych można by to zrobić otrzymując lepszą cenę.
Obserwuj wątek
    • aceton23 Re: klimatyzacja 24.10.11, 08:37
      My się wstrzymujemy na razie, chcemy pomieszkać i wybadać, czy będzie głośno.
      • areknwz Re: klimatyzacja 24.10.11, 10:28
        aceton23 napisał:

> My się wstrzymujemy na razie, chcemy pomieszkać i wybadać, czy będzie głośno.

Witam,

Co ma się głośność do klimatyzacji?

Ja mam wycenioną klimatyzację na podzespołach LG. Mieszkanie 82 mkw. - niecałe 20'000 pln. Oddzielne sterowanie w trzech pomieszczeniach. Uwzględnione duże nasłonecznienie ze względu na duże okna od stronny południowo-wschodniej.
        • aceton23 Re: klimatyzacja 24.10.11, 10:49
          Osobiście nie przepadam za powietrzem typowym dla pomieszczeń klimatyzowanych. W samochodzie też staram się unikać klimatyzacji. Dla mnie głównym argumentem na korzyść klimatyzacji w mieszkaniu jest niemożność otwarcia okna ze względu na hałas. Oczywiście inni mogą znosić klimatyzację lepiej.
          Poza tym dzięki za konkretną wycenę.
          • areknwz Re: klimatyzacja 27.10.11, 09:56
            aceton23 napisał:

> Osobiście nie przepadam za powietrzem typowym dla pomieszczeń klimatyzowanych.
            > W samochodzie też staram się unikać klimatyzacji. Dla mnie głównym argumentem n
            > a korzyść klimatyzacji w mieszkaniu jest niemożność otwarcia okna ze względu na
            > hałas. Oczywiście inni mogą znosić klimatyzację lepiej.
            > Poza tym dzięki za konkretną wycenę.

Aha ok. Nie wiem w jakim mieszkaniu mieszkasz aktualnie i gdzie kupiłeś w Point House. Ale ja mam aktualnie mieszkanie rozkładowe północ-południe. W dwóch południowych pokojach jak się nie włączy klimy to w lato niestety nie ma możliwości w nich przebywać, nie mówiąc już o spaniu. Również mam tam dosyć spore okna. Też nie jestem fanem klimy, ale warto się zastanowić na założeniem przed wykończeniem - później niestety będzie trudniej i drożej. W Point House mam mieszkanie na południe i wschód także słońce rano i cały dzień, dopiero wieczorem troche spokoju - klimatyzacja musi być czy tego chcę czy nie, bo po prostu nie da się żyć.
    • klimathurt Re: klimatyzacja 26.10.12, 17:12
      www.klimatyzacjachlodnictwo.p
      www.klimatyzacyjny.pl
      • klimathurt Re: klimatyzacja 26.10.12, 17:14
        www.klimatyzacjachlodnictwo.pl
        www.klimatyzacyjny.pl
        www.klimatyzatory.biz
        www.klimatyzator.info
        www.klimatyzacjarekuperacja.pl
        www.monterklimatyzacji.pl
        www.r134a.pl
        www.klimatservice.pl
        www.klimathurt.pl
    • beel000 Re: klimatyzacja 03.07.15, 14:14
      Klimatyzacja, klimatyzacją ale nie wolno przeginać i warto wiedzieć jak może wpływać na nasze zdrowie.
      klimatyzacja-wroclaw.com.pl/klimatyzacja/wplyw-klimatyzacji-na-zdrowie/
      • wojtkowiakmateo Re: klimatyzacja 21.07.15, 14:22
        Ja do dziś korzystam z usług firmy www.elektroklim.pl/ - tak jak mi założyli klimatyzację w 2010 roku z której zresztą byłem zadowolony na maxa, tak po dziś dzień korzystam z ich usług choćby serwisu czy samej naprawy (bo taką usługę niestety ostatnio musiałem zamówić do drugiego mieszkania).
    • szymon_ts Re: klimatyzacja 27.05.16, 14:47
      Duży wybór klim ma hurtownia klimatyzacyjna ThermoSilesia. Firma ta specjalizuje się w sprzedaży urządzeń klimatyzacyjnych wielu marek: LG, Rotenso, Samsung, VIVAX i Mitsubishi Electric.
    • szymon_ts Re: klimatyzacja 22.06.16, 11:56
      Osobiście mogę polecić klimatyzację Rotenso od roku jestem zadowolonym posiadaczem modelu Rotenso Kasi.
      • frejwerka1 Re: klimatyzacja 04.08.16, 13:13
        Klimatyzatory FUJI ELECTRIC RSG09LM bardzo ciche w pracy i wydajne. Znalazlem w KlimaVip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka