Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie osoby

IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 14:43
150 na wiejskiej drodze. Luzik.
Obserwuj wątek
    • Gość: jankop szkoda że tylu tumanów jeżdzi po drogach IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.11, 14:56
      ale żal młodych zwłaszcza dziewczyny, współczuje rodzicom.
    • Gość: tomek wg. wstępnych informacji IP: *.aster.pl 23.10.11, 15:08
      Prędkość została oceniona "na oko", i nie było to 150 km/h, tylko:

"paaanie, musiał gnać ni mniej niż sto pindziesiont, mówię widziałem jak jechał"
      • Gość: tpepe Re: wg. wstępnych informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 15:12
        Heh, zapewne należysz do grupy, która uważa, że ograniczenie prędkości to zagrożenie dla ich przyrodzonej wolności. Ale powiem Ci, że policja jest w stanie nieźle oszacować prędkość po zniszczeniach podczas wypadku. Swoją drogą nigdzie nie jest napisane kto prowadził.. może kobieta?
        • Gość: JANKOP założe się o whisky że to nie kobieta prowadziła IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.11, 15:33
          tylko szpaner pokazywał jak się jeżdzi nna rajdach
        • Gość: Kuki selekcja naturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 18:01
          zadziałała
      • Gość: race4race jakie 150? jechał 50km/h nie więcej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:15
        tu fotki:
        www.zyciewarszawy.pl/galeria/2,2,639748.html
        • Gość: tomek Re: jakie 150? jechał 50km/h nie więcej! IP: *.aster.pl 23.10.11, 16:57
          Nie twierdzę, że jechał przepisowo albo z rozsądną czy też po prostu przepisową. Twierdzę tylko, że prędkość została podana tylko po to, żeby dodać dramaturgii i mogła być inna. 115 nie brzmi tak dramatycznie jak 150, zresztą kto z nas czasem nie wciśnie 115 po niektórych miejskich szerokich ulicach? A 115 mogło wystarczyć do takich zniszczeń, jeśli nadwozie było wyeksploatowane. Jednakowoż trzeba podkreślić bezmyślność kierowcy, stąd 150.

Z drugiej strony, mógł lecieć też np. 170.

Chodzi mi tylko o to, że prędkość została podana "na oko", żeby dodać dramaturgii.

PS - nie wiem, czy był to teren zabudowany. Jeśli nie, to mogło obowiązywać ograniczenie do 90 kmh. Czyli biorąc pod uwagę błąd pomiaru, niecałe 100 licznikowe. Zdajecie sobie sprawę, że z niektórych mniej udanych albo bardziej podrdzewiałych modeli jadących z taką prędkością, przy walnięciu w drzewo, zostaje jeszcze mniej?
          • Gość: s Re: jakie 150? jechał 50km/h nie więcej! IP: 91.221.145.* 23.10.11, 18:55
            >kto z nas czasem nie wciśnie 115 po niektórych miejskich szerokich ulicach?

Wszyscy zdrowi psychicznie
    • Gość: olek Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie osoby IP: *.aster.pl 23.10.11, 15:22
      Dzisiaj wypadek, wczoraj wypadek, przedwczoraj.
      Tu akurat nikt nie przeżył, ale jak tylko kierowca przeżyje, to twierdzi, że jechał przepisowo.
      Mozę już w końcu czas na wprowadzenie zapowiadanego przez Komisję Europejską nowego obowiązkowych urządzenia w autach. Chodzi o coś na wzór czarnej skrzynki, jak w samolotach, tyle że rozmowy nie byłyby nagrywane, a jedynie parametry jazdy.
      • Gość: wojtek.08 Re: Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:59
        To policja sankcjonuje taki stan rzeczy. Nie dalej jak wczoraj jechałem ze znajomym, który stuknnął wyjeżdżającą z ulicy podporządkowanej kobietę. W miejscu gdzie było ograniczenie do 50 km/h, mój kolega jechał 90km/h. Kobieta tłumaczyła się - dość rozsądnie - że zakłada, iż jadący samochód jedzie z prędkością dozwoloną i w określoną drogę pokona w czasie X, a nie 1/2X. Policja miała to w d..pie i całą winą obarczyła biedną kobietą. Nawet nie próbowali zbadać ile jechał kolega. Nie wiem dlaczego. Pewnie za dużo z tym roboty.
        • Gość: tomek baranie IP: *.aster.pl 23.10.11, 17:05
          Byłeś jak rozumiem pasażerem, czyli: świadkiem. Czemu nie zeznawałeś przeciwko koledze; nie widziałeś, że krzywdzą niewinną kobietę?

Szkoda, ze zaraz wychodzę, bo wyszła by z tego interesująca wymiana opinii.
          • zomozadwa Re: baranie 24.10.11, 00:52
            "kolega" co do d.upy przylega. :-D
            to ta ślepa baba wymuszajaca pierwszeństwo za "kolegę tu robi...
    • Gość: mm żal pasażera i szkoda drzewa IP: *.stansat.pl 23.10.11, 15:57
      j/w
    • taka_prawda500 Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie osoby 23.10.11, 16:35
      Drech pokazywał blacharze jak "śmiga" jego BeeMWica. I POkazał...
    • Gość: xx Re: Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 18:37
      Jak to dobrze, że uszczuplił pulę genów nie robiąc krzywy nikomu postronnemu.
    • nf33 TAK JEST!!! :D 23.10.11, 18:59
      kolejnych dwoje debili mniej!!! selekcjo naturalna działaj!!!
    • Gość: . Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie osoby IP: 195.205.194.* 23.10.11, 19:54
      Jeden z nielicznych wypadków, kiedy także sprawca ginie.
    • nowotka1 Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie osoby 23.10.11, 20:46
      Szkoda drzewa.
      • Gość: zlamany Re: Tragiczny wypadek pod Warszawą: zginęły dwie IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 21:03
        zal mi was hipokryci...
        pewnie jezdzicie "5" ale nie beemwica tylko qwa tramwajem
        • Gość: Bism ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:03
          Taa-ak.
          Masz rację. Nie jeździmy 5. Ani X5. Bo to fajne samochody są, ale się fatalnie kojarzą. I dlatego jeździmy czymś innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka