Gość: erg Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:43 HGW i PO sama się nie wybrała - wybrali ją ludzie, więc skąd te narzekania? Tak było 4 lata temu, jest dzisiaj i tak będzie za kolejne 4 lata. Jak traktują ludzi gorzej niż bydło, a ci i tak są zadowoleni to czego oczekujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A kto jej każe jeździć? IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 14:43 Jeśli jej tak źle i ciężko do tego ironicznie mówi, że kocha to miasto to może niech zostanie w Wołominie? Też na W a przynajmniej nie ma tylu atrakcji :) Nic na siłę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternatywy4 Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.bgz.pl 26.10.11, 14:49 jaka szkoda, że Bareja odszedł. kiedyś to przynjamniej był "dzień pieszego pasażera" i program artystyczny, a teraz tak jak ta Pani opisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juergista Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.pzu.pl 26.10.11, 14:51 Otwierasz gazetę, a tam reklama Developera- sielanka domu/bloku w Ząbkach, Zeilonce itp., z psem na pierwszym planie. Kup,kup.kup- tylko 9,99 za metr - reszta to nic. Zabierzemy ci z życia 5x 140 min tygodniowo w nieludzkich warunkach, co do reszty to szkoda gadać. A może by tak Bieszczady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as nic dodac nic ujac :) IP: 94.75.122.* 26.10.11, 16:06 Gość portalu: Juergista napisał(a): > Otwierasz gazetę, a tam reklama Developera- sielanka domu/bloku w Ząbkach, Zeil > once itp., z psem na pierwszym planie. Kup,kup.kup- tylko 9,99 za metr - reszta > to nic. Zabierzemy ci z życia 5x 140 min tygodniowo w nieludzkich warunkach, c > o do reszty to szkoda gadać. A może by tak Bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:52 Witam wszystkich, chciałam tylko dodać, że w dniu wczorajszym w pociągu relacji Grodzisk-Warszawa Wschodnia o 8:18 planowo z Pruszkowa po dziesięciu minutach spóźnienia wtoczył się nowy pociąg Elf - JEDEN SKŁAD - jechało się dokładnie w tak samo beznadziejnych warunkach jak tu opisane, znakomita większość pasażerów nie wsiadła już w Ursusie - i nie jest to pierwszy raz! Dodam że w drodze powrotnej historia się powtarza. Ludzie mdleją w takich warunkach bardzo często. KM może strajkować - my pasażerowie niestety nie :-( równie dobrze mogliby podstawić wagony towarowe. Komfort jazdy byłby prównywalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.compi.net.pl 26.10.11, 14:53 sam dojeżdżam pociągiem i też mnie wkurza brak regularności, ale najbardziej mnie denerwuje że wszyscy muszą stać przy drzwiach tak jakby zaraz wysiadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwina Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: 168.168.33.* 26.10.11, 15:17 Bzdura, z Okopowej na Zawiszy codziennie jezdze w okolicach 8-8.20 rano i nie ma az takiej masakry i tloku w "1" jak opisano. Ponadto, z przystanku przy Okopowej do Zawiszy jezdzi "8", "22", "24" i "1", a jedynka co 5 minut w godzinach szczytu. W ciagu paru minut zawsze podjedzie tramwaj gdzie sie ludzie spokojnie mieszcza. Dojazd do Zawiszy to 3 przystanki, 5 minut gora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr IP: 168.168.43.* 26.10.11, 15:25 jest duza roznica 8-8,20 - jak jde 8,20 to tez nei ma tloku - pojedz sobie ok 7,45-8 to zobaczysz - niby 20 min roznicy ale jest sajgon!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwina Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr IP: *.unused.derbynet.waw.pl 26.10.11, 20:06 Miedzy 8, a 8 nie ma 20 minut roznicy :) Druga sprawa, ze z Okopowej jezdza 4 tramwaje na Zawiszy, a nie tlyko "1". Z wyliczen autorki artykulu wynika, ze na Okopowej jest o 8 rano, a wtedy nie ma tloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pezik Zachciało się mieszkać "15 minut od centrum"... IP: *.nie.com.pl 26.10.11, 15:19 Przestroga dla przyszłych ofiar developerów z Kobyłki czy inszego Grójca - nie dawajcie się mamić ofertom - Wołomin, Radzymin, Białołęka - TO NIE JEST WARSZAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsfsdf Re: Zachciało się mieszkać "15 minut od centrum". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 15:24 Redakcja nie, po dome.nie Pewnie że nie jest, ale myśleć to trzeba zanim się podpisze umowę na 30lat na cokolwiek.. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Zachciało się mieszkać "15 minut od centrum". 26.10.11, 15:44 Niestety, niedługo puszczą most z Białołęki i te wszystkie wieśniaki zakorkują całe Bielany i Żoliborz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: Zachciało się mieszkać "15 minut od centrum". IP: *.aster.pl 26.10.11, 20:54 three-gun-max napisał: > Niestety, niedługo puszczą most z Białołęki i te wszystkie wieśniaki zakorkują > całe Bielany i Żoliborz. Do tego dojdzie jeszcze zamknięcie Grota, całkowite lub częściowe (niestety nikt nie potrafi odpowiedzieć jednoznacznie, chociaż pisałem do różnych instytucji). Dopiero wtedy Bielany (a w pewnym stopniu i Żoliborz) zobaczą "dobrodziejstwa" nieprzemyślanych inwestycji pani Hani (w tym przypadku most bez dojazdów po stronie lewego brzegu). Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Zachciało się mieszkać "15 minut od centrum". 26.10.11, 22:04 "Do tego dojdzie jeszcze zamknięcie Grota, całkowite lub częściowe (niestety nikt nie potrafi odpowiedzieć jednoznacznie, chociaż pisałem do różnych instytucji)." mostu Grota szybko nie zamkną, bo nie ma obiecanych pieniędzy na jego remont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.10.11, 15:45 Czy nie można zwolnić tego dziada, co się transportem zajmuje i przed takimi remontami zatrudnić jakichś fachowców od transportu, transportu miejskiego? Przecież można było zapobiec większości tych problemów. Jak mnie wkurza niekompetencja urzędników! Szlag mnie trafia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.11, 15:48 a pan wielce szanowny Galas, inżynier (bez)ruchu w mieście tylko zachęca i zachęca do komunikacji miejskiej. Brawo! Żeby zachęcać muszą być możliwości stworzone, bus pasy to jedno, drugie to zapełnić te bus pasy autobusami, a nie powietrzem. Ale co tam, pan Galas na pewno zaraz wyciągnie jakąś analizę z informacją, że przecież od 11 do 13 w tych tramwajach, pociągach i autobusach zajęte jest tylko 10% miejsc, więc średniodobowa wyjdzie jakieś 40%. ZLIKWIDOWAĆ BUSPASY ALBO ZAPEŁNIĆ JE AUTOBUSAMI. To co jest obecnie to kpina żeby ludzie stali w korkach, a obok raz na 20 minut przemknął autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pata Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.skynet.net.pl 26.10.11, 15:52 Debilne porównanie, metro w Tokio jest DOSKONALE zorganizowane. Tam pociągi stają idealnie w miejscu gdzie powinny, jasne, że jest tłok w godzinach szczytu, ale jak się pociąg spóźnia minutę, to od razu przepraszają. Zamiast wymyślać porównania rodem z lat 80., najpierw sprawdźcie. No i rzecz jasna w Tokio nie ma chamskich starych bab, śmierdzących bezdomnych w komunikacji miejskiej, ani pijanych dresików. Dla mnie jazda 719 do miasta i 10 na Służew to traumatyczne przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.ip.netia.com.pl 26.10.11, 15:55 Na trasie Legionowo-Warszwa Gdańska nie jest wcale lepiej ludzie ściskaja się jak sardyki w puszce o ile ta puszka dojedzie bo notorycznie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pezik Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: 195.94.198.* 26.10.11, 15:56 Moje rozwiązanie jest takie. Kupcie sobie mieszkania w Warszawie jak chcecie tu pracować!!! Jak chce się mieszkać w mieszkaniu za 3000 PLN z metra to nie można narzekac, że dojeżdza się w takich a nie innych warunkach!! Takich narzekaczy to powinni pokazowo karać za głupotę. Każdy jeden sobie myśli, ze kupi sobie kwadrat za pół Warszawskiej stawki na wsi czy w innej czarnej d..ie, a potem nażeka, że metra nie ma :D Ludzie trzymajcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr IP: 168.168.43.* 26.10.11, 16:06 czlowieku nikt tu nie narzeka ze nie ma metra puknij sie w dekiel - wiadomo ze czas dojazdu jest dluzszy chodzi o skandaliczne warunki - bo nie musza ci ludzie miec siedzacych miejsc ale jak sie nie mieszcza do pociagu to chyba cos jest nie tak a poza tym - jak to ma zachecic do uzywania zbiorkomu???? rozumiem ze jestes sfrustrowany swoim kredyem na 30 lat ale mimo tego to chcesz czy nie ludzi ebeda dojezdzac a w takich warunkach beda pewnie jezdzic autami i za chiny ich w zbiorkom nie upchniesz - no chyba ze niech szukaja pracy w tluszczu - wtedy bedziemy miec tu 70% bezrobocia i druga somalie - ludzie puknicjie sie w glowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan "skandaliczne warunki"? Takie to dopiero będą IP: 89.174.254.* 26.10.11, 20:17 za cztery lata jak już Rudy z Hieną pokażą wreszcie co potrafią.. Trenujcie więc przed nieuniknionym bo za chwilę jak już będziecie tak podróżować www.youtube.com/watch?v=S4ZW0PTm9ME&feature=related to ze złami w oczach będziecie wspomniac dzisiejszy komfort.. Odpowiedz Link Zgłoś
martica zapraszam do 504 po 7 rano z ursynowa 26.10.11, 16:10 Wyglada dokladnie tak samo - ludzie wiszacy na drzwiach, nie mieszczacy sie po drodze, le ZTM nie widzi problemu i ma to w d...Ich tylko Praga obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: zapraszam do 504 po 7 rano z ursynowa IP: *.aster.pl 26.10.11, 17:41 martica napisała: > .Ich tylko Praga obchodzi Mała poprawka, ich nic nie obchodzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znacie mnie to nasza Marta_natolin z forum TVNWarszawa IP: *.171.101.18.static.crowley.pl 27.10.11, 15:39 znowu psiaczy na podróże w 504, już Ci wczoraj pisałem KUP SOBIE AUTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emad Ursynów to slumsy W-wy IP: *.centertel.pl 27.10.11, 21:00 Zero historii, masa przyjezdnych, bloki, beton i dresy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: Ursynów to slumsy W-wy IP: 217.153.87.* 28.10.11, 13:03 i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: zapraszam do 504 po 7 rano z ursynowa 09.11.11, 15:08 naprawdę? a przypadkiem to nie z Ursynowa idzie pierwsza linia metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.pzu.pl 26.10.11, 16:11 od pruszkowa jest dokładnie tak samo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr IP: *.aster.pl 26.10.11, 16:17 Nie tylko podmiejskie pociągi są dla twardzieli, podobnie jest w wielu autobusach, tramwajach i w metrze. Komunikacja miejska w Warszawie jest z roku na rok gorsza:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz8654 Wystarczy trochę pomyśleć.. IP: *.v43.interkam.pl 26.10.11, 16:22 O 7.09 ma Pani bezpośredni pociąg z Wołomina do Ochoty - dojazd 44 minuty. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: numi Re: Wystarczy trochę pomyśleć.. IP: 168.168.43.* 26.10.11, 16:46 ha ha - dobre jechales???? 44 minuty - ja tym jezdze i to NIGDY nie jezdzi 44 minuty!!!!! zawsze jest 8,05 na wileniaku a jesli nie przyjedzie wogole to juz wtedy jestes conajmniej 80,30 na ochocie (jak nie przyjedzie jeden wilenski to masz chociaz szanse ze nastepny przyjedzie a na ochote sa co godzina) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jouzek Re: Wystarczy trochę pomyśleć.. IP: *.unknown.vectranet.pl 26.10.11, 19:47 Ale jak gość z okolic Sochaczewa ma mieć pojęcie o jeżdżeniu z Wołomina ?! Dzieci neostrady są naprawdę naiwne, że internet jest anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Wystarczy trochę pomyśleć.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 23:37 "ja tym jezdze i to NIGDY nie jezdzi 44 minuty!!!!! zawsze jest 8,05 na wileniaku" Tak się podnieciłeś, że nie wiesz o czym piszesz. chodzi o pociąg z Ostrołęki? Fakt, często po czasie. Ale mimo wszystko szybciej niż z przesiadkami przy rozkopanej Targowej... Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... 26.10.11, 16:34 Nie musialem na szzcescie nigdy korzystac z pociagow podmiejskich ale w komunikacji miejskiej, tj. autobusach, tramwajach i metrze jest zupelnie tak samo. "Zielonka - na peronie TŁUM - nie wiem kto jest bardziej przerażony: ci w środku że zaraz zginą zgnieceni na śmierć czy ci na zewnątrz, że nie ma siły, nie wsiądą. Łamiąc zasady i prawa fizyki większość się wciska przy akompaniamencie odgłosów przepychanek i jęków rozpaczy. Gdyby ktoś w takim ścisku wiózł zwierzęta, dostałby mandat, ale Koleje Mazowieckie mają licencje na wykańczanie pasażerów, więc spoko" Dobrze napisane. I pytania za 100 punktow: Dlaczego ZTM nie placi kar za przeladowane srodki komunikacji? Gdzie sa kontrole? Dlaczego lamane jest w bialy dzien prawo w bezczelny sposob? Sa jasne przepisy co do ich pojemnosci .Czy musi nastapic tragedia dopoki ktos sie za to wezmie, tak jak w przypadku prywatnych przewoznikow? Ich potrafia jakos nagle karac Odpowiedz Link Zgłoś
rarely dla tych co pisza ze gdzie indziej lepiej 26.10.11, 16:50 www.youtube.com/watch?v=bNAGcRqWwEk&feature=related a tu japonskie metro www.youtube.com/watch?v=ez3CvvMhLQw www.youtube.com/watch?v=ogkW8JUg68o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rarely i wyjedzcie z tych swoich zielonek legionowow zabe 26.10.11, 16:54 czasem gdzies dalej niz do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Warszawy Re: dla tych co pisza ze gdzie indziej lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:09 Ale za to mamy ochronę dla kanarów. Na Płockiej wchodzi 3 ochroniarzy. Największy byczek na oko 130 kg zajmuje strategiczne miejsce w środku składu. Nikt sie nie wymknie. Godzina około 9:00 nie ma kogo sprawdzac. A teraz pytanie do Warszawiaków. Ile HGW płaci rocznie tej prywatnej firmie i po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: dla tych co pisza ze gdzie indziej lepiej IP: *.aster.pl 26.10.11, 17:34 Rarely, akurat w Europie jest tylko jedna bardziej zatłoczona komunikacja miejska - w Moskwie, komunikacja miejska w Warszawie jest oceniana bardzo źle również w badaniach zagranicznych, w 2010 roku na przykład była na 33 miejscu na 35 badanych. Nie byłem we wszystkich stolicach europejskich (na przykład nie byłem w Moskwie:) ale takiego koszmarnego tłoku w szczycie poza Warszawą nie widziałem. Ostatnio miałem gości zza granicy i jedyne na co narzekali w Warszawie to na fatalną komunikację - długi czas dojazdu i tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Głosowałeś na Tuska i HGW? 26.10.11, 16:55 Po odejściu od urny reklamacji nie uwzględnia się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Głosowałeś na Tuska i HGW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:46 oczywiście, w końcu każda inna partia w trybie natychmiastowym wybudowała by metro do samego Wołomina albo jeszcze dalej. Świetne podejście, tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Głosowałeś na Tuska i HGW? IP: 89.174.254.* 26.10.11, 20:24 oczywiście, w końcu każda inna partia w trybie natychmiastowym wybudowała by metro tez się dziwię, ze przedpiśca ma jakies pretensje do rządzących za stan miasta czy państwa... A co oni mogą skoro od nich nic nie zależy a znają sie tylko na lansie i dansie... Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Głosowałeś na Tuska i HGW? 26.10.11, 22:01 NIE głosowałam nigdy na nikogo z PO. I co z tego? Wioskowy napływ "młody, wykształcony, bezmyślny" zgotował nam taki los. Oraz ludzie, który politykę ogólnopolską przenoszą na grunt lokalny, czyli "byle przecie PiS", nie rozumiejąc, że w takich wyborach głosuje się na konkretnych ludzi, a nie na partie. No i mamy horror... Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... 26.10.11, 16:56 Kazdy kto twierdzi, ze opisana w artykule sytuacja to normalnosc i nie widzi w niej nic zlego to znaczy, ze jest po prostu bydlem, skoro sie na to godzi a nawet gorzej, bo faktycznie zwierzeta przewozi sie w normalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr IP: *.aster.pl 26.10.11, 17:35 Smutne, ale prawdziwe:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as jak jestes taki madry IP: 94.75.122.* 27.10.11, 15:00 wutang4eva napisał: > Kazdy kto twierdzi, ze opisana w artykule sytuacja to normalnosc i nie widzi w > niej nic zlego to znaczy, ze jest po prostu bydlem, skoro sie na to godzi a naw > et gorzej, bo faktycznie zwierzeta przewozi sie w normalnych warunkach to zpalac realna cene biletu a nie polowe bo reszta jest dotowana z podatkow innych po to zebys wogole mogl dojechac powinni zprywatyzowac i kazac ci placic 600 za miesieczny to bedziesz komuchu jezdzil wygodnie i w czystym pociagu albo dymal piechota niedosc ze cie poldarmo woza to jeszce komuchu pyskujesz i obrazasz innych Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: jak jestes taki madry 27.10.11, 20:39 Stuknij sie w leb, chociaz watpie zeby w Twoim przypadku to pomoglo nedzny tluku. Gdzie ja napisalem, ze korzystam z takiej komunikacji? Wlasnie przez takie traktowanie z niej zrezygnowalem i na tym forum jestem jednym z nielizcnych, ktory uwaza, ze powinno sie urealnic cene rynkowa. Wiec nie pyskuj. Jesli uwazasz, ze takie warunki to normalnosc i nie przeszkadza Ci to i usprawiedliwiazs to to jestes gorzej niz bydle czy pies i tak nalezty Cie traktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 teraz to sie mozecie walic...wybory juz wygrane... 26.10.11, 17:09 ryzy, stolec i spolka znowu sa przy korycie a wielkomiejski wyksztalcony elektorat niech placi... a za 4 lata znowu sie da wyd..mac jak zawsze... zrobimy jeszcze wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukson Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 17:34 W tej sytuacji polecam wrócić do swojego rodzimego Pierdziszewa, tam droga do pracy będzie przebiegać w idealnych dla zdrowia i komfortowych warunkach - spacer, pole dzikie zwierzęta... Skojarzeń z Tokio raczej tam nie przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas - 56 Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... IP: *.centertel.pl 26.10.11, 17:46 A ja mam pytanie do autorki i innych dojeżdżających. Pracujecie w Warszawie, a gdzie płacicie podatki? Zapewne w swoich Kobyłkach, Zielonkach, Wołominach i innych. Nie dokładacie się do tego, by i tak dotowana przez miasto komunikacja działała lepiej, a w zamian oczekujecie luksusów. Jak pasożyty obżeracie Warszawę i jej infrastrukturę, a sami w zamian nic. Dla autorki mam jeszcze radę. Niech naprawdę pokocha Warszawę, skoro to okropne miasto utrzymuje ją za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metr 27.10.11, 07:52 Ale firmy, które zatrudniają tych ludzi, płacą podatki w Warszawie! Na pewno pracodawcy będą zachwyceni, jak wprowadzisz zakaz wjazdu do miasta 'za pracą' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Komunikacja dla twardzieli: gorzej niż w metrze... 26.10.11, 17:50 Tu Piaseczno. Czasem jeżdżę pociągiem. Nie próbowałem tak wcześnie, ale w mojej porze jeżdżenia do pracy jest wręcz pusto. Trochę gęściej kiedy wracam, ale też nie ma problemów z miejscami siedzącymi. Daje się też załadować rower. Jedyny problem, który bardzo mnie zniechęca do dojazdów pociągiem to smród. Zwłaszcza po południu w końcowym wagonie do przewozu rowerów zalęgają się ludzie palący smrodliwe substancje. Niektórym daje się wytłumaczyć żeby nie śmierdzieli, innym nie. Kolejarze nic z tym nie robią, ale kiedy wsiadam do pierwszego wagonu, sarkają, że to jest dla tych bez biletów, a z biletem powinienem wsiadać do końcowego. Ale w każdym razie w pociągu daje się śmierdzieli jakoś ominąć. Gorzej bywa już na miejscu, w pracy, bo niektóre smrodliwe matołki upierają się żeby śmierdzieć akurat przy wejściu albo pod oknami. Byłoby jednak lepiej żeby kolej postarała się o ochronę przed smrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanka Codzienna masakra w autobusie 169!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 18:43 Czy ktoś z odpowiedzialnych osób za komunikację na Pradze mógłby przyjechać rano na Dworzec Wschodni i spróbować wsiąść rano do autobusu 169?????????? Bo ja nie mogę rano wcisnąć się z przedszkolakiem. W wyniku silnego stresu "autobusowego" nie chce w ogóle chodzić do przedszkola. Prosiłam o przywrócenie autobusu Z-1, który wcześniej jeździł na trasie Kijowska-Plac Bankowy, ale nikogo to nie wzrusza, że jeździmy w strasznym tłoku do Jagiellońskiej, a potem przesiadka do tramwaju to też horror. I jak na złość autobusy 169 są starego typu tzn. bardzo krótkie. Czy Prażanie nie zasługują na jazdę w lepszych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd k%$#a czego?? IP: *.acn.waw.pl 26.10.11, 23:27 no nie zdzierze, stres autobusowy. Co z tych biednych dzieci wyrosnie... Odpowiedz Link Zgłoś