Dodaj do ulubionych

KROJENIE!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:54
Co to jest za chore miasto, gdzie nie da się wyjść z domu aby Cie nie
skroili, nie grozili albo nie pobili. Co to za chory kraj gdzie nikt nie
reaguje tylko wszyscy się gapią i kontemplują jak dwóch bezmózgich gości bije
jakiegoś chłopca. Co to za ludzie, którzy nie reaguja? Sa obojetni i zimni?
Czy komunizm odarł Was juz z resztek człowieczenstwa i przyzwoistości????
Obserwuj wątek
    • Gość: debet Re: KROJENIE!!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 12:00
      to co ty pisze wskazuje raczej na deficyt komunizmu..
      • Gość: gość Re: KROJENIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:09
        ale to w komunizmie ludzie nauczyli sie takiej obojetnosci, takigo marazmu i
        tego, ze 'wtracanie' sie niczego dobrego za soba nie niesie, wiec niech se sam
        poradzi, a ja popatrze na widowisko... Przeciez to jakis koszmar.
        • Gość: xxx Re: KROJENIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:49
          To prawda, ze ludzie nauczyli sie tego w komunizmie. Ale nie wynika to z tego,
          ze wtedy "lepiej bylo sie nie wtracac". To wynika z tego, ze wtedy zawsze albo
          ktos inny zareagowal, albo przestepcow szybko ujeto i dostarczono na
          komisariat.
          Dlaczego tak bylo? Bo "kims innym" reagujacym byli czlonkowie ORMO, a
          srodowisko przestepcow bylo znane i zinwigilowane dzieki zarowno ORMO'wcom jak
          i rozwinietej siatce "informatorow".

Wszyscy sie dziwia, ze jest przestepczosc. A jak ktos wspomina np. o
          monitoringu, to natychmiast podnosza sie glosy, ze to "panstwo policyjne" i w
          ogole. Kidys to bylo panstwo policyjne, a monitoring to pestka.
    • gorzkokwasny Re: KROJENIE!!! 05.06.04, 12:17
      Wysoka przestępczość to nie tylko warszawski problem .Spróbuj wejść do
      murzyńskiego getta w USA a wyjedziesz z niego w plastykowym worku.
      • Gość: gość Re: KROJENIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:21
        to 'fajnie' ale mało mnie obchodzi jak tam jest... to, ze tu tak kroja jest
        CHORE i cos powinno sie z tym zrobic,bo obawiam sie ze w ktoryms momencie Ci
        ktorych juz pare razy skrojono wezma sprawy w swoje rece i moze byc malo
        ciekawie. Skoro policja nic nie robi. Takie samosady jeszcze nigdy do niczego
        dobrego nie doprowadziły.
        • gorzkokwasny Re: KROJENIE!!! 05.06.04, 12:24
          Powinno być więcej tajniaków łapiących krawców na gorącym uczynku.
        • Gość: ordnung muss sein Re: czlowiek ktorego kocham IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 12:25
          1. felek dzierzynski
          2. dżugaszwili
          3. dżyngis chan
          4. caligula
          5. malarz z austrii
          6. ?
      • kobaj Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dzień 05.06.04, 12:28
        w centrum a nie w jakimś getcie.
        Bardzo często bywam w Paryzu, wracam późno,
        prawie zawsze pieszo i nigdy nic mi się
        nie stało.
        W wawie boję sie wieczorem chodzić po nowym świecie,
        bo tam strasznie kroją.
        Policja nic na to.
        A kaczor-karzełek od tortu obiecywał,
        że będzie tak bezpiecznie.
        Teraz kasę ciagnie i g...o go cokolwiek obchodzi.
        • Gość: marsz turecki Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 12:34
          noca i w istanbule jest bezpieczniej..byl noca nawet na przedmiesciach i
          zyje... nawet ryj nie pokiereszowany mojrą..
        • gorzkokwasny Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz 05.06.04, 12:34
          Nie wolno nosić przy sobie dużo kasy ale 10 czy 20 zeta warto mieć bo jak
          zupełnie nic nie masz to kolesie też sie zdenerwują.
          • Gość: jajca blues Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 12:37
            stosuj golota-numer po czym spier..aj ale bez poplochu..
        • Gość: Muraszka Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 12:36
          Człowieku! Czy zgłosiłes napaść lub inne patologiczne zachowania , policji?
          Na co czekasz? Nie gadaj tylko rób cokolwiek.
          Sama Policja i Prezydent nic nie zrobią.
          Musisz pomagać , to cos z tego bedzie.
          My mieliśmy problem przez wiele lat.
          Jedna mała odważna kobietka z naszego bloku,
          załatwiła sprawe na amen.
          Zgłosiła policji , podpisała co trzeba i mamy spokój.
          Jedna mała kobietka.......
          • Gość: blok kobieta Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 12:39
            muraszka ty to była.. ale jeszcze nie jesteś była...
            • gorzkokwasny Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz 05.06.04, 12:46
              Gość portalu: blok kobieta napisał(a):

> muraszka ty to była.. ale jeszcze nie jesteś była...

Nie jest była bo widocznie gang jest mały i nie ma nikogo ze swoich na
              wolności .Ta kobieta miała więcej szczęścia niż rozumu.
              • Gość: Muraszka Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 13:05
                Gangu nie ma, są tylko zaniedbane , niechciane dzieci, których nikt nie chce
                wsłuchać. Nic nie obchoda innych ich problemy. Kij ma dwa konce , to prawda.
                Ale dzieci "hodujemy my sami" , tworzymy nieszczesliwe wypaczone jednostki.
                Te "dzieci " też mają potrzebę miłości ,opieki.
                Oni chcą być zauważeni. Te ich zachowania , to prośba o pomoc. Nie jest łatwo
                teraz życ. Pomagajmy sobie nawzajem.
                • Gość: gość Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 13:10
                  wiesz co.. brzmi to ślicznie i uroczo, ale każdy z nas dokonuje wyborów w swoim
                  zyciu, nie jestesmy marionetkami. Sa ludzie, ktorzy nie maja z czego zyc ale z
                  tego powodu nie ida na ulice i nie kradna.. To,ze ktos urodzil sie w rodzinie
                  alkoholika nie znaczy ze nie ma juz w zyciu mozliwosci. To jest problem naszego
                  kraju: wyuczona bezradność. Oh ja biedny nieszczesliwy, jestem z patologicznej
                  rodziny to usprawiedliwia, ze skroje jakies dziecko...
            • Gość: Muraszka Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 13:06
              To nie ja i jest mi wstyd, że nie ja. Ja podziwiam.
            • Gość: Muraszka Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 13:11
              Nie jestem była. Ona tez nie jest była. Ja jestem , ona też , oni też . Czegoś
              wszyscy sie nauczyli. Trzeba rozmawiać.
              • Gość: gość Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 14:10
                to poproś te pania by się przeszla po warszawie i porozmawiala jeszcze z paroma
                takimi gosciami.. ciekawe czy to odniesie skutek
          • kobaj Dziwne, że w weekendy po nowym swiecie tyle 05.06.04, 12:43
            psów łazi, a wieczorami nawet na nocnych przy centralnym
            jednego nie uświadczysz.
            W nowym yorku problem rozwiązano
            m.in. dzięki wzmożonemu patrolowaniu miasta.
            U nas patrole są chyba tylko na pokaz.
            Dlaczego zwłaszcza w weekendy przy nowym swiecie?
            Chyba tylko dlatego, by turystom włosek z głowy nie spadł
            i by nie pozosatwić złego wrazenia.
            A co do interwencji na policji, to nie bądź śmieszna. Proszę!
          • Gość: gość Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:44
            wszystkie te 5 razy zgłaszaliśmy!!!! i g***o. Spisali papierek, stracilismy 1.5
            godziny i do widzenia. Nic sie nie zmienilo. Oni swietnie wiedza kto to robi,
            ale prawo jest chore i niedostosowane do takich syt. Bo co oni zrobia z takim
            gosciem. A jka moj kolega musial zeznawac to jak Ci goscie po miesiacu wyszli
            to chcieli go zabic, bo na policji nie raczyli go postawic za lustrem weneckim.
            • gorzkokwasny Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz 05.06.04, 12:49
              Stróże prawa biorą działke od bandytów proste.
              • Gość: Muraszka Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 15:58
                Tak, tak jak w Nowym Yoru. Tylko patrole musza miec zgłoszony problem.
                Nikt nic nie mówi, tam gdzie należy mówić. U nas policja ma nawet klucz od
                klatki schodowej i robi "cywilne" najścia. Naprawdę warto! Pomożecie sobie i im
                też.Zorganizowana szajka nie rozrabia w blokach, oni mają inny teren działania.
                • Gość: gość Re: Ale w wawie możesz zostać skrojony w biały dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 17:49
                  o czym Ty w ogole piszesz????
    • Gość: czax Re: KROJENIE!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.04, 16:22
      Gość - jak się tak dajesz kroić to jesteś frajerem
      • Gość: zenon Re: KROJENIE!!! IP: *.chello.pl 05.06.04, 16:41
        hehe czax mocny jesteś na forum, ciekawe jak się zachowujesz jak przyatakuje
        Cie czterech drechów na przystanku autobusowym. Z dwoma to jeszcze można się
        siłować ale trzech i więcej to choćbyś był jakims koksem z osiedlowej siłowni,
        to i tak masz nikłe szanse, a niestety tylko przy takich dysporoporcjach
        następuje atak.
        • Gość: krojczy-instrukcja Re: KROJENIE!!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 17:42
          jak jest 4-ka , wybiera sie tego ktory wyglada na najsilniejszego, kopa w
          nabiał i reszta spier..la w podskokach...przecwiczylem to co prawda jeno na 3-
          ce ...
          warto tez porykiwac - ktory tu qrwa? ryj musisz zrobic tak wredny jak u
          seryjnego killera...
          • patryg1 Re: KROJENIE!!! 05.06.04, 18:09
            hehe dobry patent jestem ciekaw tylko czy przećwiczyłeś tez wariant, w którym po
            kopie w jajka koledzy kopniętego nie uciekają. Mimo to jest to jakis sposób choc
            też niedeoskonały :-)
    • Gość: ipopoi Nie wiem IP: *.chello.pl 05.06.04, 19:02
      Nie wiem, co to za miasto, bo nikt mnie nie skroił z niczego od jakichś 4 lat, mimo że dosyć często bywam m.in. w centrum i na gocławiu, również w porach wieczornych. W ogóle z moich obserwacji wynika, że wiele się w tym mieście poprawiło jeśli chodzi o bezpieczeństwo - moich znajomych też nikt od dawna nie okradł.
      Zaznaczam, że nie jestem specjalnie napakowany, nie należę do mafii, nie noszę przy sobie broni, i w ogóle jestem spokojnym i niegroźnym 19-stolatkiem.
      • Gość: mnietek Re: Nie wiem IP: *.chello.pl 05.06.04, 19:26
        Gocław to wcale nie jest takie niebezpieczne miejsce, jeśli chcesz aby Twoja
        statystyka się pogorszyła to zawsze możesz odwiedzić pobliskie Os. Ostrobramska.
        Tam już nie będziesz miał tyle szczęścia co dotychczas, choć źle Ci nie zycze
        :). Warszawa jest takim miastem, gdzie poprostu trzeba mieć trochę szczęścia i
        trzeba wiedzieć gdzie się nie zapuszczać bez powodu po zmroku. Wtedy jest ok.
      • Gość: gość Re: Nie wiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 19:27
        ja wiem, ze to co sie zmienilo to granica wieku do ktorej ktorej kroja..
        wiekszosc ludzi, ktorych znam i kroja mają po 14-17 lat i jak kroja to juz tak
        na ostro, mimo, ze wiekszosc z nich wyglada zupelnie normalnie, nie prowokuja..
    • pan_pndzelek Re: KROJENIE!!! 06.06.04, 17:18
      Gość portalu: gość napisał(a):
      > Co to jest za chore miasto, gdzie nie da się wyjść z domu aby Cie nie
      > skroili, nie grozili albo nie pobili. Co to za chory kraj gdzie nikt nie
      > reaguje tylko wszyscy się gapią i kontemplują jak dwóch bezmózgich gości bije
      > jakiegoś chłopca. Co to za ludzie, którzy nie reaguja? Sa obojetni i zimni?
      > Czy komunizm odarł Was juz z resztek człowieczenstwa i przyzwoistości????

Misiu! Ukradli ci paszport? To i ty ukradnij komuś... ja ukradnę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka