Gość: matkop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 15:54 I WSZYSTKIEGO CO JEST W WARSZAWIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW 05.06.04, 15:59 Warszawa nie jest zła.:) Dlaczego nie znosisz Warszawy????? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.acn.waw.pl 05.06.04, 16:29 To po co to piszesz, zależy ci na naszej reakcji i opinii, skoro nas nie lubisz. Śmieszny jesteś. Ja nie lubię ludzi z Wellington na Nowej Zelandii. Dlaczego? nie wiem, nawet nigdy nie byłem poza Europą, ale nie podoba mi się to podwójne "l" w nazwie miasta. Ciebie też nie lubię, bo bardzo nie lubię jak wyrazy zaczynają się na "m" i kończą na "p", a ty tak się nazywasz matkopie. A poza tym, czy można z tego wywnioskować, że kopiesz swoją matkę, albo cudzą nie daj Boże. Absurdalne to trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkop Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:13 moze masz racje ze zalezy mi na waszej reakcji i opinii... uzasadnie Ci dlaczego nie lubie warszawy no wiec... jak wiadomo warszawa jest stolica Polski i moim osobistym zdaniem ludzie mieszkajacy tam sa bardzo zarozumiali z tego powodu a poza tym nie moge czasami sluchac tego co mowia w telewizjii.. niestety wiekszosc stacji telewizyjnych znajduje sie w warszawie i wyraznie to widac w tym co one pokazuja nie moge znalesc odpowiedniego slowa ale niech bedzie ze warszawa jest "faworyzowana" Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW 05.06.04, 22:24 Gdybys mial poczucie wartosci i dumy ze swego miasta nie przeszkadzaloby Ci 'faworyzowanie' Warszawy. W ogole bys tego nie zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.04, 22:59 lecz się chłopie z kompleksów ,na przykład ja mam kompleksy ,że nie jestem mieszkańcem Paryża czy Moskwy bo w Moskwie długośc linii metra wynosi 350 km a w Warszawie tylko 14 km i nie widać końca zakończenia żałosnej budowy pierwszej nędznej pod względem długości(22 kilometry) linii, i co mam się z tego powodu i ogólnej nędzy gospodarczej w Warszawie powiesić?Że rządzą nami zupełni imbecyle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Więcej w telewizji??????????????????????? IP: *.acn.waw.pl 05.06.04, 23:26 Przez kogo faworyzowana. Bardzo dobrze, że telewizja publiczna nie robi materiałów w całej Polsce i nie marnuje publicznych pieniędzy na materiał, który może równie dobrze nakręcić za ogrodzeniem swojej siedziby. Polsat robi większość swoich nagrań i materiałów, także w Informacjach, we Wrocławiu i Wrockowi niech to tylko na zdrowie wyjdzie, do Wrocka może też masz jakieś pretensje. Warszawa dostaje proporcjonalnie mniej pieniędzy więc właściwie możnaby powiedzieć, że to inne miasta i wieś są faworyzowane, bo politycy tu urzędujący właśnie z tąd pochodzą. Nawet Warszawscy politycy przy bliższym przyjrzeniu się nie są z Warszawy, więc o czym tu mówimy. Co do mieszkańców, no cóż, niestetyt stereotyp jest silny i bardzo głupi, bo podciąga pod siebie ponad 2 miliony ludzi. Jeżeli myślisz, że dwa miliony ludzi są "zarozumiali z tego powodu" to może pora na krótką wizuytę tu i ówdzie. Cp więcej, piszesz, że ludzie są zarozumiali bo mieszkają w stolicy. Jak ktoś jest to przez to, że mieszka w dwumilionowym mieście, bo mieszkanie w stolicy jako siedzibie władzi telewizji to modne było chyba w latach 70tych. Aha, jeżeli mylisz Warszawę ze Stolicą (czyli siedzibą władz centralnych) to coś Ci się pofiksowało, albo jesteś imbecylem. Większość i to przytłaczająca, mieszkańców tego miasta ma gdzieś władze centralne i pewnie nie zauważyłaby ich zniknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kryptogej Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW 05.06.04, 16:56 No nie, nie jest tak źle. Znam w Warszawie i pod paru sensownych ludzi. Nie można tak uogólniać. W zasadzie całe znane mi towarzystwo jest jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszaka Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 22:21 To co robisz na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkokwasny Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW 06.06.04, 10:16 Gość portalu: matkop napisał(a): > I WSZYSTKIEGO CO JEST W WARSZAWIE!!!!!!!!! Cała Polska nas kocha nienawidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:37 gorzkokwasny napisał: > > Gość portalu: matkop napisał(a): > > > I WSZYSTKIEGO CO JEST W WARSZAWIE!!!!!!!!! > > Cała Polska nas kocha nienawidzieć. a My całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
cintus Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW 06.06.04, 12:32 Zazdrość cie zżera człowieku (chłopie, chamie...). Warszawę trzeba poczuć, potem pokochać lub znenawidzieć. Ja kocham moje miasto, tu się urodziłem, wychowałem, tu dorastam, tu się dobrze czuję... etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.04, 00:39 Wspolczuje kompleksow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Re: NIEZNOSZE WARSZAWIAKÓW IP: *.crowley.pl 07.06.04, 08:25 mi jako warszawiakowi od urodzenia tez przeszkadza ze czasami w mediach informacje z kraju sa zdominowane przez informacje z warszawy ale z drugiej strony tu sie najwiecej dzieje przynajmniej jezeli chodzi o polityke i gospodarke bo napewno nie w sferze kuluralnej co do kwesti lubienia nas lub nie przez reszte kraju to sadze ze najwiekszy wplyw maja na to przede wszystki politycy ktorzy tu sluza calemu spoleczenstwu (a jak to robia wszyscy wiemy) a w wiekszosci pochodza spoza warszawy ale poprzez urzad ktory sprawuja w naszym kochanym miescie cierpia mieszkancy warszawy wizerunek warszawiaka ksztaltuja tez mieszkancy naplywowi co to przyjechali do wawy aby pracowac i ale w swoich stronach uchodza juz za warszawiaka a ich zachowanie/postawa jest taka lub inna podsumowujac: nie jestesmy jacys wyjatkowi jestesmy tacy sami jaki inni ludzie zyjacy w tym pieknym kraju nad wisla, odra, warta.... mamy swoje problemy smutki i radosci i czasami chcieli bysmy zecz zabierzcie nam stolice do krakowa... i pogadamy za lat 10 pozdr wszystkich warszawiakow Odpowiedz Link Zgłoś