dd_heretyk 05.01.12, 16:22 Tramwaje na tory!!! (Czy jakoś tak...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wutang4eva Wagon wypadł z torów: wstrzymano ruch tramwajowy 05.01.12, 17:07 Promocja zbiorkomu trwa. Nalezy czym predzej zlikwidowac tramwaje a w ich miejsce puscic autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Wagon wypadł z torów: wstrzymano ruch tramwaj 05.01.12, 17:41 > Nalezy czym predzej zlikwidowac tramwaje a w ich miejsce puscic buspasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Wagon wypadł z torów: wstrzymano ruch tramwaj 05.01.12, 19:05 Nie jestem fanem buspasow, ale faktycznie o wiele lepiej w miejsce torowiska zrobic buspas. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Linia 10??? 05.01.12, 17:40 > Z tego powodu lekko zderzyły się tramwaje linii nr 10 na pobliskim przystanku Piaski > na ulicy Broniewskiego Od kiedy dycha jeździ Broniewskiego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Linia 10??? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 18:42 Ok, mój błąd :( Prawdopodobnie źle spojrzałem na tablicę tramwaju. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
jpelczar TIRy wożą tory ;) 05.01.12, 18:59 Tory są wożone przez TIRy, bo PKP nie ma ochoty :) Jak zjara się samochód czy autobus, to stoi pół miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
greg.waw Wagon wypadł z torów: wstrzymano ruch tramwajowy 05.01.12, 19:25 A miasto niestety inwestuje w ten archaiczny środek transportu: kupiło nowe tramwaje, buduje linie na Tarchomin, niedawno między Bemowem i Bielanami. Tramwaje może są dobrym rozwiązaniem w ścisłym centrum, bo same autobusy aby zapewnić odpowiednią przepustowość mogłyby się nie mieścić na przystankach. Tramwaje mogłyby też funkcjonować na dłuższych trasach jako takie tańsze metro, ale musiałoby się to odbywać po bezkolizyjnych torach, a na to w Warszawie nie ma szans. Nawet nowa linia na Tarchomin nie spełnia tego wymogu. Odpowiedz Link Zgłoś