Dodaj do ulubionych

Ulica Bezradności Mieszkańców? Na cześć beznadziei

20.02.12, 08:10
POMYŁKA

Zdjęcia nr 2 i 3 nie przedstawiają tej ulicy. Są to prywatne drogi, znajdujące się kilkaset metrów dalej.
Obserwuj wątek
    • Gość: orient Ulica Bezradności Mieszkańców? Na cześć beznadziei IP: *.ichf.edu.pl 20.02.12, 09:35
      Ja bym tam zaproponował nazwę: Klientów MOPS. Mieszkańcy wykazują podobnie roszczeniowy stosunek do życia. Jak się buduje chałupę w szczerym polu to trzeba sobie do niej wybudować drogę a nie liczyć, że ktoś to zrobi.
    • Gość: hiPOkryzja Ulica Anny Nehrebeckiej - to moja propozycja. IP: *.home.aster.pl 20.02.12, 10:15
      Wiem, to okrutne, ale ja już tak mam.
    • Gość: amar Ulica Bezradności Mieszkańców? Na cześć beznadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 11:20
      To nie jedyny przykład, niestety, arogancji i braku kompetencji urzędników Białołęki. I nie tylko jesli chodzi o drogi, ulice, komunikację. Ale trzymając się tego wątku: to co sie dzieję wokół osiedla Regaty, to naprawdę woła o pomstę. Zdemolowane ulice, brak chodnika, a pani w urzędzie rozbrajająco (a moze złosliwie?) pyta: to nie wiedział pan, gdzie bedzie mieszkał?
      Koło szkoły na ul. Kobiałka, sa godziny, kiedy samochody rodziców odbierajacych uczniów blokują ulicę główną i dojazdowe. Jest w tym dużo bezmyślnosci kierowców, ale gdyby było lepsze rozwiazanie tego miejsca, może kierowcy nie robili by głupot? Niestety nie można sie go doczekać. A miejsce sprzyja wypadkom.
      • Gość: też z regat Re: Regaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 11:53
        > (...) to co sie dzieję wokół osiedla Regaty, to naprawdę woła o pomstę. (...) brak
        > chodnika,

Na całej długości ul. Kobiałka, przy Regatach jest chodnik? Chyba nie ma na uliczce do samego osiedla, ale to już droga PRYWATNA! Czy oczekujesz, aby miasto budowało drogi na prywatnym gruncie? Z taką prośbą proszę do developera!

A swoją drogą, na Regatach tylko ok. 1/3 mieszkańców jest zameldowana i płaci tu podatki. Może więc warto aby zwrócili się do władz gmin, tam gdzie płaca podatki, o wybudowanie chodnika przy ich mieszkaniu w Warszawie?

> Koło szkoły na ul. Kobiałka, sa godziny, kiedy samochody rodziców odbierajacych uczniów
        > blokują ulicę główną i dojazdowe. Jest w tym dużo bezmyślnosci kierowców, ale gdyby
        > było lepsze rozwiazanie tego miejsca, może kierowcy nie robili by głupot? Niestety nie
        > można sie go doczekać. A miejsce sprzyja wypadkom.

Tylko DUŻO BEZMYŚLNOŚCI?
        Przy szkole jest parking, tylko, że większości nie chce się tracić czasu na parkowanie i zatrzymuje samochody na ulicy przy samej szkole. Co w tym miasto zawiniło? Zastanów się!
        • Gość: amar Re: Regaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 13:53
          Drogi Panie.
          1. Nie jestem mieszkańcem Regat. Nie po to uciekałem z miasta, aby zamieszkać w miescie. Niestety dopadło mnie. Trudno.
          2. Boczne od Kobiałki, to nie tylko drogi prywatne. A są "prywatne", ponieważ Dzielnica (nie Miasto), nie bierze ich w administrowanie. A brało, a teraz nie bierze. A jakie sa kryteria, że brało, a teraz nie bierze?
          3. Jesli na publicznej drodze kierowcy parkują mimo,że w pobliżu jest parking, to kto ma reagoać?
          4. Jśli ktoś nie płaci podatków w miejscu zamieszkania, to traktuje je jako sypialnię?
          5. Nie mam pretensji wiobec Dzielnicy ot tak, bezpodstawnie. Ale wydając zgode na budowe Regat "psim obowiakiem" było zadbanie o infrastrukture komunikacyjną. Niby rondo przy osiedlu i przystanek autobusowy, nie dalekom za mało.
          pozdrawiam
    • Gość: 13f Ulica Bezradności Mieszkańców? Na cześć beznadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 13:54
      A ja, na cześć bezczelności mieszkańców, zaproponuję żeby słoiki ze swoimi żalami udały się do gminy Dupowic Wielkich, czyli tam, gdzie płacą podatki.
      • Gość: Wnioskodawca 1 Re: Ulica Bezradności Mieszkańców? Na cześć bezna IP: *.pcok.pl 20.02.12, 14:40
        Złożyłem skargę na autora tego wątku.
        Ostrzegam, że pPonowne obraźliwe wpisy będą skutkować wnioskiem o ustalenie adresu IP .
    • Gość: wnioskodawca nr 1 asfalt radnego Roszaka IP: *.pcok.pl 20.02.12, 14:29
      Panie radny Roszak,
      asfalt to gmina podciągnęła tylko przy pana odcinku - ciekawe dlaczego?
    • Gość: nastka ulica Niechciana IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 23:09
      To ja Wam opowiem o bardzo podobnej sprawie, tyle że ze Szczecina. Było tam sobie skrzyżowanie, które z różnych przyczyn wymagało przebudowy. Ludzie mieszkający w pobliżu oraz często przejeżdżający tamtędy proponowali, żeby w tym miejscu zrobić rondo (szczecinianie uwielbiają swoje ronda i uważają, być może nie bez racji, że ruch przebiega na nich najbardziej płynnie). Kiedy okazało się, że powstanie tam jeszcze bardziej skomplikowane skrzyżowanie, bo jeden prominentny lokalny polityk wykupił obok grunt i uparł się postawić stację benzynową, która koło ronda by się nie zmieściła, mieszkańcy zaproponowali dla powstającego nowego łącznika między ulicami posiadającymi już swoje nazwy nazwę "Niechciana", "Niepotrzebna" etc.
      I co? Ronda nie mają, ale rada miasta przychyliła się poniekąd do ich sugestii. I przyjęła nazwę... "Przyjaciół Ronda"!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka