14.06.04, 11:31
Wiele osób skreśliło juz tą partię z sceny politycznej. jak pokazały wyniki
wyborów nie słusznie. Widocznie do ludzi dociera, że parlament bez UW jest
najgorszym sejmem w historii III RP, pełnym afer korupcyjnych, awantur. Po
prostu brakuje w nim UW
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Automobilista Re: Sukces UW IP: 62.233.175.* 14.06.04, 11:38
      UW to partia bez wyraźnego oblicza. Ni to chadecja, ni liberałowie, ni
      socjaliści. Ni pies, ni wydra, takie niewiadomo co. Dużo bardziej przemawiają
      do mnie partie o wyraźnym obliczu programowym.

Dlatego zagłosuje na partię o wyraźnym obliczu liberlanym - tylko PO!

A UW popełniła jeszcze jeden niewybaczlany grzech - oto partia, która dla wielu
      symbolizowała swego czasu wolną i demokratyczną Polskę, zbratała się z
      komunistami (słynna koalicja konstytucyjna SLD-PSL-UW-UP), zachowując się jak
      polityczna dziwka. I to był tak naprawde początek końca tej partii. Bo można
      mieć okresy lepsze i gorsze, ale nie można tracić twarzy. A UW bratając się z
      komunistami, straciła ją ostatecznie.

Teraz UW po okresie niebytu powoli się odradza. Ale czy naucyzła się już, że z
      komunistami nie należy się bratać? Czas pokaże...
    • indris Nieszczęścia chodzą po ludziach... 14.06.04, 11:40
      ...ale Polska przeżyła już nie takie. Możliwe też jest, że UW zmobilizowała
      prawie cały swój elektorat, co przy frekwencji 20% dało 6%, ale przy 40% da
      3.5%.
      • alex.4 Re: Nieszczęścia chodzą po ludziach... 14.06.04, 11:45
        Po pierwsze częśc osób obawiała się głosować na UW gdyż bało sie zmarnować
        głosów. Teraz widzą że nie muszą się tego juz obawiać. Wieksza frekwencja nie
        jest złą dla UW. Szczególnie widoczne będzie to w sierpniu. Frekwencja bedzie
        pewnie niższa niż 35% może nawet niższa niż 30%, w wyborach nie wezną udział
        ludzie przede wszystkim z miast. To może być niebezpieczne dla PiS, UW, SDPL i
        w mniejszym stopniu PO. UW może z optymizmem patrzeć na przyszłość
        pozdr
        • Gość: wuk Re: Nieszczęścia chodzą po ludziach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:02
          Wolałbym jednak, żeby wybory nie były w sierpniu. Część elektoratu UW będzie
          wtedy na wakacjach i urlopach i pewnie nie będzie im się chciało głosować,
          chodzić po zaświadczenia do własnego urzędu i wreszcie np. na przełęczy Zawrat
          przypominać sobie, że właśnie trwają jakieś wybory. Za to mieszkańcy wsi,
          podczas dożynek skutecznie ustawieni ideologicznie przez fuerera Radia Ma Ryja
          i agitatorów LPR pójdą zagłosować tak, jak kazał ksiądz proboszcz.
          Lepiej więc dać premierowi Belce jeszcze trochę czasu. A w wyborach Unia
          Wolności się podniesie.
          • alex.4 Ludzie maja dość parlamentu bez UW 14.06.04, 12:05
            UW uzyskała jednak lepszy wynik niż PSL. Jesli wybory będą w normalnych
            warunkach może być jeszcze lepiej
            • horny7 Re: Ludzie maja dość parlamentu bez UW 15.06.04, 16:40
              alex.4 napisał:

> UW uzyskała jednak lepszy wynik niż PSL. Jesli wybory będą w normalnych
              > warunkach może być jeszcze lepiej

W normalnych warunkach (przy większej frekwencji), w przypadku tej
              partyji może być tylko gorzej. Mają jeden z najbardziej zdyscyplinowanych
              elektorat i to im pozwoliło na osiągnięcie tego wyniku.
              Nie zapomnij jednak, że w następnych wyborach zabraknie "lokomotyw"
              w postaci dziaduszki Geremka czy Onyszkiewicza. A bez nich będzie klapa.
              Totalna...

&
              • lambda_oska Re: Ludzie maja dość parlamentu bez UW 02.07.04, 02:10
                uw moze sie przydac - fakt
                • alex.4 Re: Ludzie maja dość parlamentu bez UW 02.07.04, 11:25
                  im więcej uw tym lepiej...:)
                  pozdr
    • Gość: Fuzzy Re: Sukces UW IP: *.chello.pl 14.06.04, 15:08
      A tu akurat masz racje!!!

Fuzzy
      • Gość: jaa_ga Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 15:19
        Gratuluję - jaa_ga
        • Gość: komagane Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 15:25
          Cieszę się. Niesmiało, ale sie cieszę. Ciesze sie, że są jeszcze w naszym kraju
          ludzie, którzy potrafia odróżnic ziarno od plew.
          • miltonia Re: Ewidentny Sukces UW 14.06.04, 15:28
            Szkoda tylko, ze tak ich malo. Reszta daje sie nabierac na odgrzewana hasla
            tych, ktorzy ich nigdy nie zrealizuja a cenia sobie jedynie miejsce przy zlobie.
            • Gość: jaa_ga Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 15:33
              Myślę, że teraz będzie lepiej:)
              Ludzie przekonali się, że można pokonać
              tę, zdawałoby się, nieosiągalną, magiczną granicę 5 %.
              Teraz PO może maleć, bo ich mniejsze niż w sondażach
              przedwyborczych poparcie przełożyło się właśnie na sukces PO.
              Myślę, że UW zawdzięcza to ....PISKORSKIEMU ...he he
              • Gość: jaa_ga Ups! Errata:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 15:35
                Chodzi o sukces UW, a nie PO oczywiście.
                Przepraszam bardzo:)
              • Gość: ja Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 15:41
                Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

> Myślę, że teraz będzie lepiej:)
                > Ludzie przekonali się, że można pokonać
                > tę, zdawałoby się, nieosiągalną, magiczną granicę 5 %.
                > Teraz PO może maleć, bo ich mniejsze niż w sondażach
                > przedwyborczych poparcie przełożyło się właśnie na sukces PO.
                > Myślę, że UW zawdzięcza to ....PISKORSKIEMU ...he he

choremu na raka na krótko przed śmiercią poleprza się na tyle , ze lekarze
                wypisują go do domu
                • omar1 Re: Ewidentny Sukces UW 14.06.04, 19:50
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Gość portalu: jaa_ga napisał(a):
                  >
                  > > Myślę, że teraz będzie lepiej:)
                  > > Ludzie przekonali się, że można pokonać
                  > > tę, zdawałoby się, nieosiągalną, magiczną granicę 5 %.
                  > > Teraz PO może maleć, bo ich mniejsze niż w sondażach
                  > > przedwyborczych poparcie przełożyło się właśnie na sukces PO.
                  > > Myślę, że UW zawdzięcza to ....PISKORSKIEMU ...he he
                  >
                  > choremu na raka na krótko przed śmiercią poleprza się na tyle , ze
                  lekarze
                  >
                  > wypisują go do domu
                  Brawo.Nic dodać ,nic ująć.
              • Gość: Fuzzy Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.chello.pl 15.06.04, 00:29
                Oj z tym lepiej, to nie wiem, bo balagan jest zbyt wielki a i kolesie nie tak
                latwo ustapia. Nie ma co przedwczesnie sie cieszyc. Jak bezrobocie spadnie do
                poziomu bezrobocia "starych" krajów EU, to wtedy bedzie powód do radosci. Póki
                co, jesli specjalisci siedza w domu a kolesie "pracuja", czytaj zarabiaja, nie
                bedzie lepiej w kraju. Ktos powinien tu ucziwie i rzetelnie pracowac a nie tak
                jak jest obecnie.

Fuzzy
                • alex.4 Re: Ewidentny Sukces UW 15.06.04, 14:51
                  Jest jednak nadzieja dla Polski. Ludzie po prostu zaczynają tęsknić za ludzmi
                  umiarkowanymi, którzy spokojnie bedą prowadzić Polskę do dobrobytu
                  pozdr
                  • Gość: ja Re: Ewidentny Sukces UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 15:14
                    alex.4 napisał:

> Jest jednak nadzieja dla Polski. Ludzie po prostu zaczynają tęsknić za ludzmi
                    > umiarkowanymi, którzy spokojnie bedą prowadzić Polskę do dobrobytu
                    > pozdr

idż do apteki
                    powiedz że jesteś z fo-wa
                    poproś o te nowej generacji leki
                    oni już wiedzą
                    na karteczce zapiszą ci dawkowanie
                    miej nadzieje
                    tak jak i my
                    zrób to dla Polski
                    a i nam dobrobyt forumowy wtedy pisany
    • Gość: wujek bronek głupi? czy mu płacą? IP: 217.153.197.* 15.06.04, 15:41
      alex.4 napisał:

> Wiele osób skreśliło juz tą partię z sceny politycznej. jak pokazały wyniki
      > wyborów nie słusznie. Widocznie do ludzi dociera, że parlament bez UW jest
      > najgorszym sejmem w historii III RP, pełnym afer korupcyjnych, awantur. Po
      > prostu brakuje w nim UW
      > pozdr

aktywista UW na pensji u wujka bronka.....
      na wymioty się robi na widok takich cwaniaków, co nie mają pojęcia o Polscem o
      tym jak ludzie żyjuą...pierdzielą głupoty o germeku i UW, największych
      szkodnikach III RP zaraz po komunistach....

• alex.4 Re: 15.06.04, 16:07
        Mało kto ma tak wiele zasług dla Polski z zyjących polskich politykó jak Geremek
        pozdr
        • Gość: ja Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 16:15
          alex.4 napisał:

> Mało kto ma tak wiele zasług dla Polski z zyjących polskich politykó jak
          Gereme
          > k
          > pozdr

dla polityków PZPR ?
          tak ja też nie mogę takiego drugiego wspomnieć...
          Tyle razy zapładniany i żadnego owocu...
          Ale tak już jest z tymi politykami...
          • alex.4 Re: 15.06.04, 16:22
            Dziwne, ale tzw prawica nie może darować, że jak był komunizm to oni robili
            komunistyczne małe karierki, a o wolnośc walczyli ludzuie którzy dziś są przede
            wszystkim w UW.
            Czy nie jest zastanawiające, że wśró osób które zasłuzyły się do obalenia
            komunizmu wiecej jest ich w SDPl niz PiS czy LpR?
            pozdr
            • horny7 Re: 15.06.04, 16:43
              alex.4 napisał:

> Czy nie jest zastanawiające, że wśró osób które zasłuzyły się do obalenia
              > komunizmu wiecej jest ich w SDPl niz PiS czy LpR?

Bo komuchy i UBecy do tych partii wstępu nie mają.

&
              • alex.4 Re: 15.06.04, 16:49
                Ludzie UW nie tylko wywalczyli dla Polski wolnośc, ale dziś mają dobry program
                dla Polski. Po przygodzie z awanturnikami ludzie docenili umairkowanych
                pozdr
                • Gość: Janka Ponieważ nie jestem antysemitką głosowałam na UW ! IP: *.chello.pl 15.06.04, 16:54
                  Wprawdzie rodzina wykopała mnie z domu za to, ale cóż tam !
                • horny7 Re: 15.06.04, 16:58
                  alex.4 napisał:

> Ludzie UW nie tylko wywalczyli dla Polski wolnośc, ale dziś mają dobry
                  program
                  > dla Polski. Po przygodzie z awanturnikami ludzie docenili umairkowanych

Ludzie nie głosowali na UW ale na nazwiska... Niestety niewielu
                  interesuje się ich przeszłością, np. sprzed 1980 roku.
                  A czy Ty może napiszesz co Twój idol robił, kim był właśnie
                  przed 1980 rokiem.

Nie pojmuje u ludzi tak słabej pamięci...

Pozdrawiam,
                  &
                  • Gość: Fuzzy Re: IP: *.chello.pl 16.06.04, 00:11
                    Ludzie, jak byscie nie wybrali do sejmu RP postkomuny z SLD, PSL itd... byloby
                    inaczej. Ale moim zdaniem i UW nie jest bez grzechu zbyt liberalne reformy w
                    godpodarce sa az nadto widoczne: wysokie bezrobocie, nawet wsrod specjalistów
                    wysokiej klasy, brak jakiejkolwiek polityki socjalnej,nikogo tu nie obchodzi
                    jak ludzie zwolnieni z pracy nagle i w sposób nieuzasadniony dalej sobie radza
                    a czesto nie pracuja nawet i 2 lata i dluzej, choc by napewno chcieli. A tego w
                    programach partii politycznych jakos nie widze.
                    Ale, jednak i mimo wszystko w UW widze jedyna partie, która jeszcze moze cos
                    zmienic w tym kraju. Zwykle glosowalem najpierw na Unie Demokratyczna a pózniej
                    na Unie Wolnosci, praktycznie od 1989 roku. Przdewszystkim, moim zdaniem jest
                    to partia inteligentnych, uczciwych ludzi, a takze fachowców, równiez od
                    polityki.
                    A pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy. Ja jestem Polakiem z dziada, pradziada i
                    mimo wszystko kocham swoja ojczyzne.
                    Pozdrawiam,
                    Fuzzy
                    • zielonki Re: 16.06.04, 00:23
                      Gość portalu: Fuzzy napisał(a):

Ale moim zdaniem i UW nie jest bez grzechu zbyt liberalne reformy w
                      > godpodarce sa az nadto widoczne: wysokie bezrobocie, nawet wsrod specjalistów
                      > wysokiej klasy,

UW zbyt liberalne! Chyba se jaja robi. Toż to właśnie nadmierny socyjal można im zarzucać.
                      • Gość: Janka Precz z antysemitami ! Niech żyje UW !!!! IP: *.chello.pl 16.06.04, 10:11
                        Niech żyje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • indris Sukces UW z czego wynika ? 16.06.04, 12:52
      UW dostała 7.33% głosów przy frekwencji ok 20%. Może to oznaczać, że ma stały
      liczbowo i wierny elektorat, który stawia się na głosowania. Ale oznaczałoby to
      również, że przy frekwencji ok 40% - a taka jest w wyborach krajowych - ta sama
      liczba głosów da 3.615% czyli poniżej 5%. Co daj Boże.
      • niech Re: Sukces UW z czego wynika ? 16.06.04, 13:16
        A wiec wyniki "preferuja" partie ktorych elektorat sie zmobilizowal. Czyli
        raczej nie Samabrone.
    • Gość: zbyszko ludzie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 13:12
      dykutujecie jak ułomni, szukacie sensów i nowych den :) ato wszystko jest o
      wiele prostsze,

było tak: poszedlem sobie spokojnie na te badziewne wybory, patrze a na liście
      PO jest ta menda piskorski, SZOK!, mysle co robic!? UPR? -nie bo szkoda głosów
      poza tym wystawili jakąś młodziez niczym na wybory do parlamentu studenckiego,
      to skreśliłem jedynego męża stanu czyli GIEREMKA, PROSTE??! -i chce dodac ze
      wiekszosc moich znajomych miala to samo, o!

ps;
      ordynacja jest do dupy -zawsze bedą wybierane takie załosne osobistosci jesli
      nadal beda te kretynski listy -nalezy wprowadzic glosowanie na ludzi a nie na
      listy (karierowicze i zlodzieje)
      • alex.4 Re: ludzie! 16.06.04, 15:56
        UW dostało przy 20% frekwencji więcej głosów niż wyborach parlamentarnych. A
        przecież cześć głosujących wybrała PO gdyż nie wierzyli, że UW wejdzie do
        parlamentu europejskiego. W następnych wyborach UW osiągnie lepszy rezultat
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka