Gość: hans IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 18:30 Obiecuję, że jutrzejsze wydanie Gazety Wyborczej będzie ostatnim, które kupię. Mam dosyć tego wspierania lewackich bojówek i ich rozterek. Żegnam się bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klos Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:41 mnie w zasadzie jebie prawa jak i lewa stona polityki, ale wśród prawdziwków jest chyba więcej debili, rzygam patriotyczną reoryką ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvzxcv Kolejni bandyci tzw. sqtrsii IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 14:28 chcą zagrabić czyjąś ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody wykształcony Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.03.12, 18:41 Głupie dzieci bogatych rodziców. Nie dość, że chcą okraść jakiegoś ciężko pracującego człowieka, który płaci podatki, daje miejsca pracy to jeszcze blokują ulice. Przez takich darmozjadów starsi ludzi mają głodowe emerytury! Robić się nie chce, utrudnia się uczciwym ludziom wykonywania ich pracy. I takie są skutki. Jak chcą żyć alternatywnie to niech sobie szałas w lesie wybudują, tylko najpierw niech zapłacą za każdy patyczek! Banda nierobów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:48 pie...sz, masz jakieś kompleksy, nieroby to banda urzędasów, młodzierz musi mieć jakieś ideały, przykro mi że swoją młodość spędziłeś na zabawie siusiakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 19:05 jakież to szczytne ideały - zająć czyjąś własność i domagać się jeszcze z tego tytułu jakiś specjalnych praw i pisze się młodzież. szkoda, że zamiast na nauce swoją młodość spędziłeś na zabawie siusiakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andropow Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.play-internet.pl 23.03.12, 19:11 szoka, żeście wszyscy durni. gdzieś ci ludzie muszą się realizować, a kultury w tym grajdołku brak. niech siedzą tam do końca, całym sercem jestem z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 19:18 niczego nie muszą. jak chcą, to niech sobie kupią albo wynajmą jakiś lokal. ewentualnie możesz ich ugościć u siebie, skoro tak jesteś za nimi Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 23.03.12, 19:35 "...niech siedzą tam do końca..." tylko to tam to jest czyjaś własność jakby ktoś jeszcze się nie zorientował. Zlicytujmy Ci mieszkanie będzie na schronisko dla psów. Jak decydować o cudzym to o każdym, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Pożytki z podatku katastralnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 20:11 Własność własnością, ale jak w mieście stoją budynki, nie używane przez lata i popadające w ruinę gdy ludzie nie mają gdzie mieszkać to właściciel nie powinien się dziwić jak squatters się zalęgnie. Własność własnością, ale spróbuj przyjacielu położyć na tydzień laptopa na chodniku... Na cywilizowanym świecie podatek katastralny jest nie tylko po to, by państwu lub władzom lokalnym dochodu przysparzać, ale też by właściciel niepotrzebnej nieruchomości został zachęcony do jej używania lub, jeśli zaiste nie wie co z nią zrobić, to sprzedaży. A u nas stoją kamienice zamurowane w ścisłym centrum i czekają na lepsze czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: 37.31.71.* 23.03.12, 20:19 Niemniej jednak jest to czyjaś własność i takim nierobom wara od niej mówiąc brutalnie... Jeśli ktoś płaci podatek gruntowy to taki nieużytek ma prawo stać, jeśli jest na jego ziemi, bądź też ten nieużytek dzierżawi od właściciela (jak ma miejsce w tym przypadku). Wyobraź sobie taką sytuację: wyjeżdżasz ze swojego mieszkania powiedzmy na 5 lat pracować i mieszkać za granicą, nikt Twoim mieszkaniem się nie opiekuje, ale regularnie za nie płacisz wszystkie należności - uważasz, że jakiś motłoch ma prawo się tam zalęgnąć? Nie sądzę.... PS. czy ktoś może podać mi POLSKĄ nazwę określenia squat i squatters??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komik Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 21:19 to zwracam ci uwagę, że jeździsz po drogach, które kiedyś należały do innych ludzi, prawdopodobnie do jakiegoś pana twojego przodka. więc wynocha z przestrzeni publicznej, jeśli nie chcesz być uznany za złodzieja własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: 37.31.79.* 23.03.12, 21:22 Czy jesteś aż tak ograniczony, że nie odróżniasz drogi publicznej od terenu prywatnego? Jeśli tak, to wybacz ale to nie moja wina... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Pożytki z podatku katastralnego 23.03.12, 22:00 Kiedyś ale dziś mamy tak ułożone prawo, że jak miasto chce budować na mojej działce drogę to musi ją wykupić. Jak zrobi MPZP na którym ja coś stracę bo uzna, że to ma być co innego to tez mi się należą za to pieniądze. Tak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komik Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 23:45 nie możesz się nie zgodzić, i dobrze zresztą, bo inaczej nie byłoby rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 22:24 > PS. czy ktoś może podać mi POLSKĄ nazwę określenia squat i squattersi legowisko i włóczęga. Do czasów II RP włącznie było to karane więzieniem tak nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Dzięki :) IP: 37.31.82.* 23.03.12, 22:38 Szkoda tylko, że nie jest to nadal karane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Dzięki :) IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:04 Jest karalne. Na Białorusi. Skoro ci się to tak podoba to droga wolna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 22:39 Nie masz racji, bo squattersi nie są włóczęgami. Swoją drogą wyraz squat można przetłumaczyć, to w tym kontekście przysiąść, przycupnąć. Więc może "przycupisko"? Swoją drogą, historycznie (bo mówi tu się o karaniu włóczęgów jako historycznej regule) prawa własności wcale nie były takie bezwzględne i generalnie uważano, że jeśli ktoś swojej własności nie używa i nie pilnuje, to ją stopniowo traci. Pozostałością po tym jest prawo zasiedzenia, które pozwala przejąć użytkowaną własność nawet, jeśli użytkownik działa w złej wierze (znaczy wie, że to nie jego) ale właściciel przez (bodajże) 35 lat nie podejmie próby odzyskania kontroli nad własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Pożytki z podatku katastralnego 23.03.12, 22:54 > że jeśli ktoś swojej własności nie używa i nie pilnuje, to ją stopniowo tr > aci. Placenie podatkow za wlasnosc jest chyba jakims wyznacznikiem uzywania ? > ale właściciel przez (bodajże) 35 lat nie podejmie próby odzyskania kon > troli nad własnością. 20 lat w dobrej, 30 lat w zlej wierze. W przypadku Elby - wlasciciel wlasnie chce odzyskac kontrole nad wlasnoscia, w ktorej siedza dzicy lokatorzy. Strasznie zly wlasciciel ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Cholera! IP: 37.31.13.* 23.03.12, 22:56 Uprzedziłeś mnie z tym komentarzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:00 Naszemu prawu znane są trzy wyznaczniki granic prawa własności: 1.przepisy ustaw, 2.zasady współżycia społecznego, 3.społeczno-gospodarcze przeznaczenie danej własności. Co powino byc na Elbie? Z czego jest większy pożytek? Z centrum kultury niezależnej z którego korzystaja setki ludzi czy z niszczejących opuszczonych budynków którymi nikt sie nie zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Pożytki z podatku katastralnego 24.03.12, 02:32 > czy z niszczejących opuszczonych budynków > którymi nikt sie nie zajmuje? Czy mi sie zdaje, czy ktos wlasnie chce sie tymi budynkami zajac ? Poza tym powraca pytanie, czy ten kto placi podatek za nieruchomosc lub oplaca dzierzawe de facto "zajmuje" sie danym miejscem ? Wielokrotnie tutaj i w innych watkach padla propozycja - wykupcie teren. W czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:08 To może ja w twoim mieszkaniu urządzę centrum kultury? Poza tym znam tą kulturę. Kilka lat pracowałem na Powąskowskiej przy Elbląskiej i ciągle pijaczki na parkingu wymuszali haracza za pilnowanie (przed samym sobą) samochodów. A jak już uzbierali to kulturalnie obalali kilka win i spali na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:03 Kolejny raz powtarzasz bezdennie durny argument porównując mieszkanie do opuszczonej zrujnowanej hali. Daj mi swoje mieszkanie to ci dam w zamian rozsypującą się stodołe. Chętny na zamianę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:09 Kluczowe jest tu prawo własności a nie stan nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Pożytki z podatku katastralnego 23.03.12, 20:28 Po pierwsze jestem zwolennikiem katastralnego m.in dlatego i tu nie musisz mnie przekonywać. Po drugie połóż laptopa pewnie, że jakaś menda się znajdzie która go weźmie. Zostaw budynek i... rozumiem, że mam porównać "Elbe" do mendy która bierze nie swoje tylko dlatego, że tak uważa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: 37.31.35.* 23.03.12, 20:48 A czym się różni menda biorąca w swoje posiadanie leżącego na ziemi laptopa od mendy która bierze w swoje posiadanie ziemię i stojące na niej budynki? Bo jak na moje oko to niczym - i jedno i drugie nie jest wspomnianej mendy, czyli owa menda jest jakby nie patrzeć złodziejem, bo bierze nie swoje tylko dlatego że tak uważa... Tyle tylko, że menda od laptopa po interwencji policji go odda (o ile wcześniej nie spienięży) i dostanie jeszcze za to wyrok, a menda od ziemi idzie protestować, blokuje miasto i nie ma za to żadnych konsekwencji... Mało tego, jeszcze dopomina się innego miejsca w zamian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel A, i jeszcze jedno... IP: 37.31.55.* 23.03.12, 20:58 Ktoś, kto znajduje leżącego laptopa (o ile nie wie czyj on jest) nie jest mendą tylko znalazcą. Mendą staje się w momencie "przygarnięcia" go. Nieroby z Elbląskiej dokładnie iwedzieli czyja jest ziemia i zabudowa na niej a mimo to włamali się na ten teren i zagarnęli go do własnego użytko, więc jakby nie patrzeć są złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komiko Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 21:20 mali ludzie nazywają squottersów nierobami. Robią tak przez kompleksy, bo sami nigdy w życiu nie udzielili się społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: A, i jeszcze jedno... IP: 37.31.57.* 23.03.12, 21:24 Ciekawe masz wyjaśnienie zwrotu "udzielanie się publiczne"... Cóż w takim razie poproszę o Twój adres - jutro wejdę do Twojego domu i zacznę się w nim udzielać publicznie za co Ty będziesz płacił, bo przecież ja będę nierobem udzielającym się publicznie (nadal czekam na POLSKĄ nazwę terminu squatters) - co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komiko Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 23:49 No to powiedz chociaż czyim to domem był ten teren? I wymień trzy oddolne inicjatywy społeczne w Warszawie rozmachem dorównujące Elbie. Nie wymagam, żebyś wspomniał o akcji w której się udzieliłeś, bo takiej z pewnością nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar_Angel Re: A, i jeszcze jedno... IP: 37.30.70.* 24.03.12, 07:56 Nie musiał być niczyim domem - był i nadal jest czyjąś własnością i z pewnością nie należał do tych brudasów. Inicjatywy społeczne powiadasz? A proszę: osobiście znienawidzona przez wielu (i mnie zresztą też) masa kretyniczna to raz. Monar/Markot to dwa. Osrodek dla smotnych matek w okolicy ulicy Ordona to trzy. Wszystkie trzy przewyższają akcję brudasów o niebo... Nie udzieliłem i nie mam zamiaru się udzielać w żadnych inicjatywach, bo nie mam tego w zwyczaju. Dla mnei ważniejsze jest moja Rodzina i to, żeby jej było dobrze, a jak mam komuś w jakiś sposób pomóc to sam wybieram tych, którym ta pomoc się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:11 Zajyj do księgi wieczystej to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 21:35 Udzielali się społecznie za pieniądze kogoś kto na to zgody nie wyraził. Sznuję osoby udzielające się społecznie za własne pieniądze lub za pieniądze darczyńców, sam zresztą też czasami daje pieniądze na akcje które mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komiko Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 23:47 > Udzielali się społecznie za pieniądze kogoś kto na to zgody nie wyraził. No to kto "znafco" tej zgody nie wyraził? Znasz chociaż jego imię? co robił? W jaki sposób stał się właścicielem terenu? I najważniejsze, o co chodzi w proteście? Naprawdę wiesz? Bo nie widać, że rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Ty jełopie! IP: 37.30.125.* 24.03.12, 07:59 Wyraźnie jest powiedziane jaka firma jest właścicielem terenu i wyraźnie jest też powiedziane że brudasów sobie tam nie życzy - dotarło zakuty łbie???? Goovno mnie obchodzi o co chodzi w demonstracji paru brudasów - faktem jest, że wtragnęli na cudzy teren nieprawnie i mają się stamtąd wynosić! Na ich szczęście nie żyjemy w Texasie, bo tam właściciel nie patyczkowałby się tylko ich od razu powystrzelał i nikt by mu nic za to nie zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: A, i jeszcze jedno... IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:18 Prawo jest po stronie tego kto ma akt notarialny a nie tego kto głośniej krzyczy, że mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Pożytki z podatku katastralnego IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 21:05 No genialne. Skoro jedni kradną laptopy to drudzy mogą kraść nieruchomości. Poza tym właśnie rzecz w tym, że przez kilka lat właściciel nie robił nic ze swoją nieruchomością i mu squatersi nie przeszkadzali. Teraz zdecydował się coś zrobić i dlatego ich wygania ze swojej własności. Porównując do laptopa to tak jakby po kilku miesiącach od kradzierzy policja złapała złodzieja a ten by protestował, że tak się związał z tym ukradzionym laptopem, że go nie chce oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.12, 00:49 Dlaczego takie pochopne wnioski. Miasto daje żulom mieszkania za darmo i jeszcze do tego płaci za nich czynsz, a ta młodzież jak nie będzie miała się gdzie rozwijać to nas pożegna i będzie się realizować poza granicami naszego kraju. W przyszłości, ci ludzie będą o wiele więcej znaczyć niż się wydaje. Pamiętam takich oderwańców z lat swojej młodości i dziś nie da się ich poznać, bo naprawdę coś sobą reprezentują. Trzymajcie się dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzb Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 24.03.12, 08:14 to pokolenie zrobi niedługo "marsz po stanowiskach", odciśnie swój kulturowy i polityczny ślad w zasadach funkcjonowania społeczeństwa, to nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:23 Najpierw zajmą stanowisko młodszego alpagowego, a później starszego bimbrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 24.03.12, 18:59 No co Ty ? Porzuca swoje idealy ? Stana sie czescia "systemu" ? Jak to tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:21 Można sobie pomażyć, że sobie wyemigrują. Oni niewiele się różnią od żuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:07 >"...niech siedzą tam do końca..." tylko to tam to jest czyjaś własność jakby ktoś jeszcze się nie zorientował. Zlicytujmy Ci mieszkanie będzie na schronisko dla psów. Jak decydować o cudzym to o każdym, tak? To jest "własność" wielkiej, międzynarodowej korporacji, która nielegalnie wywłaszczała tysiące ludzi w innych krajach. Krzywda im się żadna nie stanie, zresztą miasto mogłoby zaproponować jej inne miejsce. Elba to żadne apartamenty, tylko zniszczony magazyn, nie macie czego zazdrościć mieszkającym tam ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Aha, czyli np. Microsofta też mogę okraść? IP: 37.30.118.* 24.03.12, 08:04 Co z tego, że to wielka, międzynarodowa korporacja? Rozumiem, że w Twoim mniemaniu wielkie międzynarodowe korporacje można okradać bo niby je na to stać a zwykłych szaraczków już nie, tak? Dziwne masz pojmowanie prawa własności.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackeye Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 08:30 > "...niech siedzą tam do końca..." tylko to tam to jest czyjaś własność jakby kt > oś jeszcze się nie zorientował. Z tego co była mowa w felietonie na jakimś kanale tv na sąsiedniej ulicy wygonili ich z 3 budynków, które zostały zburzone i od 5 lat są to puste place... Co do Squattersów. Super, mają rację, hasła jak najbardziej prawdziwe i zarzuty wobec HGW też. Tyle że w tym merdanym mieście ludzie są bezwolni i robią zadymę wyłącznie wtedy, kiedy ich interes zostanie naruszony. Inni siedzą po domach i narzekają na zator na drogach i że jacyś wariaci im pod oknami hałasują. Oczywiście dopóki ratusz mi osobiście nie zrobi kuku. Wtedy będą krzyczeć te same hasła. Ile osób ogląda transmisję z sesji rady warszawy? To tam podejmowane są decyzje. Kogo obeszła sprzedaż SPEC? Owszem, obejdzie za rok, dwa, kiedy zaczną się podwyżki a może potem, kiedy będą problemy z dostawą ciepłej wody. Nasze miasto jest pustoszone i niszczone - okradane z zieleni, zabytków,miejsc kultury - a skutków tego się nie odwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 20:59 Ale TAM to jest własność kogoś, kto nie jest z nimi swoim portfelem. Jak ich popierasz to udostępnij im swoje mieszkanie. Jesteś za nimi całym swoim serce4m i cudzym portfelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagobar Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 22:59 tak, tak właśnie. demokracja dla zwykłych ludzi, dla twórczych oddolnych inicjatyw, jakim jest miejsce na Elbie ! Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 23.03.12, 20:55 Słownictwo iście kulturalne,a młodzierz/pisownia oryginalna klosa/ squotersowa coś nie douczona,bo młodzież nie żąda żeby wszystko co nasze squotersom oddać, bo oni tak chcą. No i każdy sądzi według siebie/zabawy przyrodzeniem/. W jednym masz rację,bo urzędasy i właściciel dłuuuugo zwlekali z pogonieniem tego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 20:57 Niech sobie mają ideały, ale niech nie oczekują, że ktoś im odda swoją własność, albo, że podatnicy ich będą sponsorowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:07 Ja wole zeby pieniądze z moich podatków szły na przykład na nierzależa kulturę a nie na kościoły stadiony czy autostrady. I zapeaniam cię, że jest wiele takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: 31.178.126.* 23.03.12, 21:55 Gość portalu: klos napisał(a): > pie...sz, masz jakieś kompleksy, nieroby to banda urzędasów, młodzierz musi mie > ć jakieś ideały, przykro mi że swoją młodość spędziłeś na zabawie siusiakiem Ideały?? Zabrać bogatemu, dać sobie? To ja też tak chcę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:50 >Głupie dzieci bogatych rodziców. Nie dość, że chcą okraść jakiegoś ciężko pracującego człowieka, który płaci podatki, daje miejsca pracy to jeszcze blokują ulice. Przez takich darmozjadów starsi ludzi mają głodowe emerytury! Robić się nie chce, utrudnia się uczciwym ludziom wykonywania ich pracy. I takie są skutki. Jak chcą żyć alternatywnie to niech sobie szałas w lesie wybudują, tylko najpierw niech zapłacą za każdy patyczek! Banda nierobów! Leki! Zapomniałeś wziąć leki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popis Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 21:17 haha Twoje składki emerytalne za to są przejadane dziś a ty niczego nie dostaniesz, bo następne pokolenia nie będą już chciały zapieprzać na ciebie gdy ty bedziesz dziadkiem. Dziś ludzie pracując odkładają do ZUSu nie zdając sobie sprawy że nie będzie żadnych pieniędzy na koncie dla nich lub jakies ochłapy mniejsze niż dziś...System się zwiją, przy okazji ograbiając młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 22:12 Dlatego rozsądni ludzie pracują na umowę o dzieło i nie płacą do ZUS. Zawsze rozbawiają mnie kolesie nazywający to umową śmieciową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro&Co Ja też sobie zaprotestuje pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 18:47 Niech hania da mi kawałek placu w warszawie, najlepiej w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Ja też sobie zaprotestuje pod ratuszem IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 22:14 Mi wystarczy jakiś squat samochodowy na trawniku na Służewcu, żeby mieć gdzie samochód pod pracą zostawić. A niech tylko Straż miejska mi założy blokadę to pójdę protestować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Jak kupią to będzie ich! IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 19:13 Policja powinna tych włamywaczy wsadzić do paki i by był problem z głowy. I tak żyją na koszt podatników, ale w więzieniu przynajmniej by nie szkodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump z brzeskiej Re: Jak kupią to będzie ich! IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 19:20 Miotly dać i niech psie gowienka posprzataja. Choć tyle dla kultury mogliby zrobić. A uczciwie zarobione pieniądze niech wydadzą na wynajęcie pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t34 Re: Jak kupią to będzie ich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:17 > Policja powinna tych włamywaczy wsadzić do paki i by był problem z głowy. I tak żyją na koszt podatników, ale w więzieniu przynajmniej by nie szkodzili. A w jaki sposób szkodzą? Tworząc jeden z najaktywniejszych ośrodków kultury w mieście nie biorąc za to ani złotówki od podatnika?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Nie biorąc????? IP: 37.30.56.* 24.03.12, 08:06 Czy uważasz, że nie płacąc podatku gruntowego, opłat za prąd, wodę i cholera wie co jeszcze nie okradają podatników? Przecież ktoś za te media będzie musiał zapłacić! Kto? Ano właśnie podatnicy! Więc szkodzą jak cholera, bo za to co wykorzastją będą musieli zapłacić inni! Innymi słowy - kradną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Jak kupią to będzie ich! IP: *.acn.waw.pl 24.03.12, 13:26 Blokując miasto. A kiedy pracowałem w tej okolicy to stali co rano na parkingu i zbierali na ochronę, przed sobą, samochodów. Poza tym nie płacą za wynajem nieruchomości, którą ktoś może wyremontować i prowadzić tam normalną działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
dealer.krokodyla kiedyś rozmawiałem z takim prawdziwym squattersem: 23.03.12, 19:17 koleś zastanawiał się czy wyciagnąć z ręki platynową sztabkę, która spajała jego kości po skomplikowanym złamaniu i sprzedać ją u jubilera bo nie ma już za co pić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komiko Re: kiedyś rozmawiałem z takim prawdziwym squatte IP: *.home.aster.pl 23.03.12, 21:22 tia, tia biedaku, lecz swoją niewiedzę i frustrację, bo się kompromitujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: kiedyś rozmawiałem z takim prawdziwym squatte IP: 195.117.238.* 24.03.12, 15:47 Kiedyś byłem na najmniejszym squacie w Warszawie - Czarnej Śmierci. Oni tam palą i piją jakieś najgorsze ścierwa - piwo Trzy Korony, a niektórzy nawet denaturat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: kiedyś rozmawiałem z takim prawdziwym squatte IP: *.radomsko.vectranet.pl 24.03.12, 18:02 dlugo ten komentarz wymyslales ? :D hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrong Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... IP: *.aster.pl 23.03.12, 19:21 Zlote mysli leja sie strugami tutaj. Nikt z wypowiadajacych sie nie ma pojecia o tym co sie naprawde tutaj dzieje... ale, wypowiedziec moga sie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 19:27 noo pewnie. gdzie nam prostaczkom to takich ponadprzeciętnych postaci jak ci "artyści" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t34 Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:19 > noo pewnie. gdzie nam prostaczkom to takich ponadprzeciętnych postaci jak ci "artyści" Niestety, to prawda najprawdziwsza, że widać, iż nie wiesz o czym piszesz. Ale piszesz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 23.03.12, 19:29 No ty za to tyle myśli zawarłeś w tym jednym zdaniu, że aż czasu nie ma by się do tego odnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
pikot2 Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... 23.03.12, 19:25 zapraszam tych wspaniałych ludzi do organu prasowego na ul. Czerską. Tam na pewno ich kulturalne inicjatywy uzyskają niezbędne wsparcie. Redaktor Blumsztajn czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 23.03.12, 19:28 Tylko idioci nie szanujący innych mogli wpaść na pomysł aby w proteście przeciwko urzędnikom blokować kawałek miasta i to takiego jak plac Bankowy w ostatnich dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... IP: *.play-internet.pl 23.03.12, 19:30 komuchów wieszać na latarniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t34 Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:21 >komuchów wieszać na latarniach Oszołomstwo w akcji i jak zwykle pomyliło tematy. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 19:34 @hans ja tej govnianej "gazety" w wersji celulozowej nie kupuję już od jakichś 3 lat. Niczego nie tracisz. Wręcz przeciwnie-TO GAZETA TRACI ! Udział w rynku, reklamodawców, nakład... Ogólnie mówiąc, tak trzymaj ! A mendom z Elby życzę jak najgorzej-niech ich wywalą na zbity py*sk. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... 23.03.12, 19:50 Może ktoś przetłumaczy tym brudom, że jak się chce coś mieć to trzeba na to zapracować a nie ukraść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:17 Czy odremontowanie niszczejącego budynku nazywasz kradzieżą? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 24.03.12, 02:37 To ze ukradne z ulicy 10 letni samochod a potem go odremontuje nie zmienia faktu ze najpierw go ukradlem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd "Warszawa dla ludzi, nie dla deweloperów" 23.03.12, 19:58 "Warszawa dla ludzi, nie dla deweloperów" Po co sie oszczedzac, mam lepsze haslo: "Squot w kazdym domu i mieszkaniu - mieszkancy Warszawy, nie znacie dnia ni godziny kiedy pojawimy sie u Was". Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Zasłonięte ryjki demonstrantów GW nie przeszkadz.. 23.03.12, 20:01 Aja? Ah, zapomniałem, to klientela red. Blumsztajna i faszystow z Krytyki Politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewatywa Lewatywa mózgu! IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 20:09 Na tej manifie zabrakło red. Blum. (z odpowiednim transparentem) i red. Żak. (on zawsze się pojawia na lewackich spędach). Śmietanka Warszawki. Psia kostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Ustalmy kilka faktów... IP: 37.31.60.* 23.03.12, 20:11 Czy teren tego siedliska był własnością tam przebywających/miszkających/działających? NIE Czy płacone były opłaty gruntowe/opłaty za prąd/wodę itp? NIE Czy pomieszczenia spełniały wymogi sanitarne? NIE Czy organizowane tam spendo-imprezy były zgłaszane jako imprezy masowe do odpowiednich władz? NIE Czy o fakcie wymienionym wyżej były informowane Policja/Straż Pożarna/Pogotowie? NIE Czy obiekt był dopuszczony przez Nadzór Budowlany do zamieszkania w nim? NIE W świetle tych faktów rozwiązanie jest tylko jedno - usunięcie dzikich lokatorów z miejsca, które nie jest ich własnością, za które nie ponoszą żadnych kosztów itp... Jak ktoś chce tworzyć jakąkolwiek sztukę to od tego są specjalne koła zainteresowań, kluby osiedlowe itp - gadanie o tym, że tego nie ma jest co najmniej bezczelnością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Ustalmy kilka faktów... IP: *.paradowski.pl 23.03.12, 22:43 czy ci panowie nie mogą się przenieść np. do Hrubieszowa gdzie są do kupienia mieszkania po 2 tys. zł/m2 i uprawiać tam swoją kulturę? przecież w dobie internetu to wszystko jedno czy się jest w Warszawie czy w Hrubieszowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t34 Re: Ustalmy kilka faktów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:27 >Czy teren tego siedliska był własnością tam przebywających/miszkających/działających? NIE Czy płacone były opłaty gruntowe/opłaty za prąd/wodę itp? NIE Czy pomieszczenia spełniały wymogi sanitarne? NIE Czy organizowane tam spendo-imprezy były zgłaszane jako imprezy masowe do odpowiednich władz? NIE Czy o fakcie wymienionym wyżej były informowane Policja/Straż Pożarna/Pogotowie? NIE Czy obiekt był dopuszczony przez Nadzór Budowlany do zamieszkania w nim? NIE W świetle tych faktów rozwiązanie jest tylko jedno - usunięcie dzikich lokatorów z miejsca, które nie jest ich własnością, za które nie ponoszą żadnych kosztów itp... Jak ktoś chce tworzyć jakąkolwiek sztukę to od tego są specjalne koła zainteresowań, kluby osiedlowe itp - gadanie o tym, że tego nie ma jest co najmniej bezczelnością! < Brawo! Niewolniku! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Ustalmy kilka faktów... 24.03.12, 02:38 Brawo, czlowieku "wolny" cudzym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: Ustalmy kilka faktów... IP: 37.30.80.* 24.03.12, 08:12 To, że przestrzegam obowiązującego prawa czyni mnie niewolnikiem? Ciekawe, naprawdę ciekawe... Wolny człowieku mam dla Ciebie propozycje: dam Ci centralnie prosto w ryj, bo będę chciał stworzyć z Twojej facjaty dzieło sztuki, prawdopodobnie jedyne na świecie, jedyne w swoim rodzaju. Wystawię Cię na rondzie Dmowskiego (wiesz wogóle które to rondo?) jako żywy pomnik, pozwolę również każdemu artyście-niewolnikowi upiększać moje dzieło, najpierw złamane kolano, później wycięta nerka, połamane żebra i tak dalej. Co więcej wszystko będzie działo się w imię sztuki, więc jak ktoś będzie się mnie i innych czepaił to zrobimy pikietę pod hasłem: "nie niszczyć żywych pomników stworzonych przez artystów-niewolników" - pasuje Ci taki układ? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana W twoim przypadku system świetnie zadziałał 26.03.12, 09:49 Mózg masz wyprany do tego stopnia, że odmawiasz prawa istnienia czemuś, na co nie ma 15 świstków opieczętowanych 43 pieczątkami, mafia państwowa nie ściągnęła od tego haraczu i nie trzeba było przez pół roku wojować z urzędniczą hydrą aby to załatwić. Ale są jeszcze ludzie, którzy nie zapomnieli czym jest wolność i właśnie pokazali takim jak TY że wymogi sanitarne, ani opinie nadzoru budowlanego nie są potrzebne, aby móc mieszkać, tylko są potrzebne urzędniczej hydrze, a impreza może się świetnie udać bez zezwolenia władz, służb, państwowych piesków i wszystkich świętych. To obnaża bezsens istnienia takiego systemu i pokazuje, że nie służy on ludziom, tylko samemu sobie, a ludzie są tylko niewolnikami. Ty jesteś niewolnikiem tak doskonałym, że nawet nie zdajesz sobie sprawy ze swojej sytuacji, za to bezinteresownie i agresywnie tępisz tych, którzy system słusznie olewają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Falling Down IP: *.sggw.waw.pl 23.03.12, 20:13 Mam dość Czemu w tym Kraju cham ze sztachetą w ręku liczy się bardziej niż, normalny, szary obywatel. Czemu ktoś kto jawnie łamie prawo jest chroniony przez policje, czemu ktoś afiszujący się swoją pogardą dla Administracji i pracy innych ludzie może gnębić i odbierać wolność zwykłym obywatelom. Czemu ludzie łamiący prawo, nie płacący podatków mogą korzystać opieki służby zdrowia, policji i straży pożarnej. Mam dość Alternatywnego Apartheidu gdzie bezrobotna mniejszość, szantażuje i żyje na koszta ciężko pracującej większości. Mam dość Zniewolenia i upodlenia jakie muszę znosić ze strony wyzyskującej leniwej bezproduktywnej mniejszości. Czemu, ktoś kto nielegalnie zajmuje czyjąś własność, nielegalnie blokuje ruch, uniemożliwia mi dojazd komunikacją miejską, za którą zapłaciłem do domu za który płacę. Czemu oni mają prawo odbierać mi moja wolność a ja nie mam prawa demonstrować przeciwko nim. Gdyby nie ci szarzy ludzie, dzielnie pracujący dzień w dzień, gdyby nie podatki, które płacą, pracą którą wkładają by to wszystko się nie rozleciało, zdechli by z głodu i chorób. A jedyne czego większość ludzi oczekuje w piątek o 17 to spokojny powrót do domu, czy i to muszą nam dobrać, nie wystarczy że żyją na nasz koszt, to jeszcze muszą nas terroryzować i odbierać resztki wolnego czasu które nam zostały? W imię czego? Sztuki? Nie jestem przeciwnikiem sztuki alternatywnej, ale teraz to każdy jest Artystą... Gdyby oni chociaż umieli grać lub śpiewać, ale nie.... muszę znosić maltretowanie moich ulubionych piosenkę przez jakiś totalne beztalencie. Do jasnej cholery nie każdy jest artystą nie każde gó... w puszcze są jest sztuką. Mam dość czasów gdy każda krytyka sztuki spotyka się z odzewem braki wrażliwości... ja doskonale rozumie co autor chciał wyrazić ale jeśli widzę, że zrobił to nie udolnie, mam prawo powiedzieć "to gniot". Tak samo jak nie każe czytadło czy szmirowaty film zostanie uznany za dzieło, tak samo nie każdy street art, preformacje ma zasługiwać na uznanie, bo w większości to szmirowate niskich lotów odtwórcze gnioty. A jak im się nie podoba system w Polsce, to niech pojadą do Białorusi, Korei Północnej, Chiny czy Kuby niech tam rozwijają swoje artystyczne skrzydła, w państwach bez deweloperów, prywatnej własność, myślę że na ich miejsce z przyjemność przyjechało by wiele osób z tamtych krajów. Mam nadziej, że władzę Warszawy uszanują ciężko pracujących ludzi i nie ugną się przed demonstrantami. Chciałem tylko wrócić spokojnie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AjncCwaj Re: Falling Down IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:18 Cezary, pięknie napisałeś.... jak na typowego zagrzybiałego umysłowo, karmionego TVNowską papką przedstawiciela Polactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Falling Down IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.12, 21:36 ależ z Ciebie "niepokorny" intelektualista stojący ponad szarością i TVN-em:) gratuluje IQ Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Falling Down 23.03.12, 21:46 Gościu ras dfa ,czyli takie proste tłumaczenie twojego nicka.Nie nauczyli liczyć do trzech,nie nauczyli pisać po niemiecku a nauczyli tylko bluzgać? A gdzieś ty chodził do szkoły i jak krótko,bo o nauce nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Falling Down IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.12, 22:43 > jak na typowego zagrzybiałego umysłowo, karmionego TVNowską papką przedstawiciela > Polactwa. Jest jeden drobiazg, o którym warto, żebyś wiedział - to właśnie Polactwo pracuje na utrzymanie tych kulturalnych. To Polactwo pracuje uczciwie, płaci podatki i jest walone w tyłek przez hordy nierobów wyciągających ręce po cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Falling Down IP: *.sggw.waw.pl 23.03.12, 22:58 @ AjncCwaj Zgrzybiały i może... bo mój światopogląd kształtował się jeszcze zanim TVN urosło do rangi naczelnego medium. A w pływ nań mili raczej ludzie tacy jak Kazika Staszewskiego, Muniek Staszczyk, Roberta Matera, Tomasz Budzyński, śp Grzegorz Ciechomski i wielu innych a jakoś nie przypominam sobie, by namawiali do ograniczani wolność drugiego człowieka czy odbierania siłą czegoś co do nas nie należy. Dla człowieka niedojrzałego znamienne jest, że pragnie on wzniośle umrzeć za jakąś sprawę; dla dojrzałego natomiast - że pragnie skromnie dla niej żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro&Co Re: Falling Down IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 23:12 Dla człowieka niedojrzałego znamienne jest, że pragnie on wzniośle umrzeć za jakąś sprawę; dla dojrzałego natomiast - że pragnie skromnie dla niej żyć. Pięknie napisane, zgadzam się w 100% !! Odnośnie światopoglądu mam to samo zdanie ! Szkoda, że tak mało mamy arystów pokroju Kazika czy Staszczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu portalu Re: Falling Down IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.12, 23:11 A jakies konkretne argumenty masz czy tylko oklepany frazesik ktory nijak sie ma do tego co on napisal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblanco Re: Falling Down IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:16 Nikt z osób demonstrujących w W-wie nie żyje na twój koszt. A jeśli przez mnaifestacje musiałeś trochę dłużej wracać do domu to radzę jeździć rowerem. Żadne korki ci nie będą straszne. Zreszta nikt nikogo w tym mieście pod pistoletem nie trzyma. Jak ci sie nie podoba, że ludzie mają prawo do demonstrowania to lepiej jak najszybciej wyprowadź się z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Falling Down 24.03.12, 02:41 Doskonala rada. Na tej samej zasadzie - skoro demonstrujacym sie tak tutaj nie podoba, to moze powinni sie jak najszybciej stad wyprowadzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Falling Down IP: *.sggw.waw.pl 24.03.12, 09:21 Elblanco i Tom - To jest jak z korzystaniem komunikacji publicznej, jeśli jenda z dwóch osób jedzie na gapę, to ta osoba która płaci, płaci również za 'gapowicza' ergo gapowicz okrada osobę, która płaci. To samo tyczy się miast, jeśli korzystasz z dobra publicznego ale nie ponosisz kosztów jego utrzymania, okradasz tych co za to płacą. @ Elblanc Ma prawo do demonstrowania, jeśli taką demonstracje zgłosi w administracji miasta, jeśli nie jest ona nielegalna. Nie zgłaszając takiej demonstracji, w korkach więzi również karetki a to już większy problem. Co "do retoryki nie podoba się to możesz wyjechać" - pod tym postem jest 10 wypowiedzi w tym 3 wyraźnienie negatywne, czemu mniejszość (łamiąca prawo) może zostać, a większość żyjąca uczciwie ma się wyprowadzać? Bo generalnie może się wyprowadzić tylko jest to przykre kiedy człowiek, pracujący, opłacający czynsz i podatki musi się wyprowadzić, bo jest terroryzowany przez egocentryczną mniejszość, nie szanująca drugiego człowiek i jego pracy. Kolejny aspekt, obrońcy Elby mówią, że robią to dla dobra kultury, gdy w tym samy czasie istniej ryzyko iż zamkną Operę Kameralną (bo nie mam na czynsz ) a w raz z nią zniknie między innymi festiwal Mozartowski. Ja zdecydowanie jestem za ochrona Opery Kameralnej niż Elby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Falling Down IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 01:25 Cezary, sugeruję wizytę u lekarza. Jeszcze chwilę a dostaniesz wylewu albo wysiądzie Ci pompka. Z psychiką też już widzę krucho. A jak poprawisz stan zdrowia, to wtedy rozejrzyj się wokół i pomyśl, kto tak naprawdę żyje za Twoje pieniądze i się z Ciebie śmieje. Ci ludzie z Elby nie wzięli od Ciebie ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Owszem, wzięli IP: 37.30.7.* 24.03.12, 08:19 Płacą podatek gruntowy od zajmowanego terenu? Nie. Płacą za prąd, wodę i inne media? Nie. Ktoś będzie musiał wyrównać poniesione przez dostawców mediów straty a któż inny jak nie podatnik i inny korzystający z tychże mediów? Czyli jakby nie patrzeć wzięli moje, Twoje i jeszcze wielu innych pieniądze, są najzwyklejszymi złodziejami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarno Om Namaah Nyaaaaaaan..aah....;-) IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 23.03.12, 20:49 cia.media.pl/skrzecz_ochrona_osob_i_mienia Po wpisaniu w google hasła "ochrona Skrzecz" pojawia nam się odnośnik do tejże stronki: www.ochronaskrzecz.pl/ na której widać coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dewel... 23.03.12, 20:51 Relacja na żywo: pl.indymedia.org Wspieraj wolne media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:14 Fuj! Nie klikać, lecą filmy z całującymi się facetami! Wypad, le'Wacki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELBAZOSTAJE Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:10 Wszyscy jesteście bandą ograniczonych sku...eli. Elba to wyjątkowe miejsce i zasługuje na oszczędzenie. To wy zasługujecie na wysiedlenie, kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 23.03.12, 21:18 Zrobcie skladke i kupcie/wydzierzawcie/wynajmijcie ten teren, macie przeciez bogatych poplecznikow (np. Agore). W czym problem ? PS. wyjasnij mi dlaczego na wysiedlenie zasluguja ci, ktorzy uczciwie kupili swoje mieszkania/domy/grunty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Daj spokój... IP: 37.31.57.* 23.03.12, 21:27 Motłochowi nie wytłumaczysz zasad panujących w cywilizowanym społeczeństwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:31 o, jest już kolejna panda. panda, panda, panda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.12, 21:41 tak tak - następnym razem przeciwników elby wyślesz do obozów - zafundujesz innym squatt o znajomej nazwie GUŁag:) - taki lewacki, odjechany, niesamowity :) - taki WOLNY a nie zniewolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew IP: *.acn.waw.pl 23.03.12, 22:08 To daj przykład i przekaż swoje mieszkanie na squat. Łatwo jest oddawać cudzą własność. Odpowiedz Link Zgłoś
czopciu Squattersi demonstrują. "Władze mają nas w d..." 23.03.12, 23:43 Nie tylko władza ma was w du..ie. Swoją ignorancją i wyrafinowanymi żądaniami sprawiliście że traktuję was na równi z klockiem który postawił lump dzisiaj w przejściu podziemnym na zachodnim (przechodząc obok wstrzymuję oddech i odchylam z pogardą głowę w przeciwnym kierunku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Squattersi demonstrują. "Władze mają nas w d. IP: *.radomsko.vectranet.pl 24.03.12, 18:05 jestes tak "maly", ze przechdzac kolo tego klocka obcierasz sie o niego czubkiem nosa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czopciu Re: Squattersi demonstrują. "Władze mają nas w d. 09.08.12, 22:37 być może. Chyba dlatego twoja megalomania utwierdza mnie w przekonaniu że ten komunoszantaż powinien być zgładzony w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
marek277 Re: Squattersi demonstrują. "Warszawa nie dla dew 24.03.12, 00:02 a dlaczego nie mają mięc w dupie zlodziei? Do paki - tak squocik sobie urzadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Squattersi idealnie strzelają sobie w stopę IP: *.centertel.pl 24.03.12, 01:11 Bo dają wszystkim właścicielom ruder piękną nauczkę: jak się ktoś im osiedli - wywalać natychmiast, zburzyć co się nadaje do mieszkania, bo potem jak taki squat się rozwinie i okrzepnie, to będą kłopoty, zainteresowanie prasy, listy podpisów w obronie, pochody itd. Po co to komu? PS. Nie rozumiem też tej histerii lewactwa. Wiedzieliście w co wchodzicie, więc o co ten płacz? To nie zabawa dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJ Ta zabawa nie jest dla dziewczynek IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 24.03.12, 08:24 www.youtube.com/watch?v=30Hd9Dk5TEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? mienie korporacji, czyli czyje? IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 24.03.12, 08:20 Nie okłamujmy się ludziska. Wyobrażacie sobie, że korporacje przetrwają kryzys kapitalizmu? Jak po każdej większej zmianie, stosunki własnościowe zmieniają się. Podczas rewolucji upadały przywileje własnościowe posiadaczy ziemskich, Kościoła, własność prywatna indywidualna - część przekształceń została cofnięta, część przetrwała okres po rewolucji, do dzisiejszych czasów. Wchodzimy w okres przesilenia i wiele scenariuszy jest możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
labandera Protestsong squatersów z Elby. 24.03.12, 08:43 www.youtube.com/watch?v=7l4WlrOkSkw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel A możesz tytuł posta przetłumaczyć na Polski??? IP: 37.30.58.* 24.03.12, 08:53 Kolejne dziecko internetu, które nie umie używać ojczystego języka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Jeśli cała ichnie twórczość wygląda.. IP: 37.30.58.* 24.03.12, 08:58 .. tak jak ta przyśpiewka to ja się KOORVA PYTAM CO TO ZA TWÓRCZOŚC???? Częstochowskie rymy od czapy, muzyka gorzej niż dno, niedobrana do niczego, głosy wyjących (śpiewającymi tego nie nie nazwę) zbliżone do kociego marcowania (przepraszam kocie marcowanie) a tekst zakrawa o hipokryzję i nawołuje do złodziejstwa. TAKIM LUDZIOM MÓWIMY ZDECYDOWANE WON!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Wszycy normalni ludzie maja was w d... IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 08:53 Wszycy normalni ludzie maja was w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark_Angel Re: Wszycy normalni ludzie maja was w d... IP: 37.30.58.* 24.03.12, 09:01 Z ust mi to wyjąłeś Kolego! Co więcej wszyscy normalni ludzie nie chcą tych brudasów i tego syfu! Człowiek zapierd.. od świtu do nocy, żeby wyżywić rodzinę, utrzymać ja na poziomie, płaci podatki, czynsz, wszelkie opłaty a przyłazi taki brudas, wpierd... się nie na swój teren (bo stał pusty - co to koorva za argument??) i próbuje go sobie zawłaszczyć! Do łopaty, koorva! Zarobić na siebie, utrzymać się samemu nieroby pierd_olone a nie kraść cudze! Odpowiedz Link Zgłoś