Dodaj do ulubionych

"W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k...

• three-gun-max Jak facet jest żydem to może śmierdzieć? 13.04.12, 10:34
      a jak ktoś sie wkurzy to antysemita?
      • Gość: judischer Polizist Re: Jak facet jest żydem to może śmierdzieć? IP: *.opera-mini.net 14.04.12, 14:14
        three-gun-max napisał:

> a jak ktoś sie wkurzy to antysemita?

Oczywiście, taki sam jak ci, którzy wybudowali piece.
    • Gość: nie zgadzam się Należy chronić takie obiekty! Czy wolicie KFC? IP: *.ydp.com.pl 13.04.12, 10:34
      Nie zgadzam się! Po tej reklamie chcę odwiedzić to miejsce.
      Lubię nietypową kuchnię. Jeśli jest tam na tyle inaczej, że kontrowersje wokół tego miejsca urosły do takiego stopnia, to chcę tam zjeść przy najbliższej okazji jak będę w Stolicy.
      Co przeciwnicy sobie życzą w tym miejscu? Kolejny KFC, albo McDonald?
      A może Starbucks?

Może właściciel powinien zmodernizować wentylację i dodać jakiś system neutralizacji zapachów. Tyle. Ale raczej, jeśli miejsce jest autentyczne, należy chronić takie obiekty.
      To jest moje zdanie.
      • cichwoda Re: Należy chronić takie obiekty! Czy wolicie KFC 13.04.12, 12:02
        Gość portalu: Ale raczej, jeśli miejsce jest autentyczne, należy chronić takie obiekty.
        To jest moje zdanie.

masz racje, zamurowac okna, otoczyc murem i drutem kolczastym oraz postawic zolnierzy Gromoslawa
    • Gość: ryt -Karol, ile może być dzisiaj milionów w teatrze? IP: 91.216.239.* 13.04.12, 10:36
      -Rzeczywiście, pachnie tu milionami.
      -Raczej cebulą i czosnkiem."
    • norbertrabarbar Pamiętajcie co powiedział JEZUS!!! 13.04.12, 10:36
      Jezus powiedział, żeby szanować wiarę swoich przodków i przestrzegać wszystkich żydowskich obrzędów bo są one miłe jego ojcu! Kto nie przestrzega żydowskich świąt ten popełnia grzech i nie będzie dla niego miejsca w niebie.
      • Gość: eh Re: Pamiętajcie co powiedział JEZUS!!! IP: 62.233.246.* 13.04.12, 10:54
        Tak ale Jezus nie wyjechał za Izrael.
        • Gość: jabin Re: Pamiętajcie co powiedział JEZUS!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.12, 11:31
          oj wyjechał - i to ostro.
        • Gość: ciekawy Re: Pamiętajcie co powiedział JEZUS!!! IP: *.opera-mini.net 14.04.12, 14:19
          Gość portalu: eh napisał(a):

> Tak ale Jezus nie wyjechał za Izrael.

To skąd to zidiocenie dużej części polskiego społeczeństwa?.
    • Gość: z boku Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 10:37
      "...Na parterze apartamentowca jest kilkanaście lokali usługowych, w tym jeden z odpowiednimi nawiewami do prowadzenia działalności kulinarnej, ale zajęty przez sklep meblowy. Rambam jest zaś w miejscu, w którym restauracji nie planowano...."
      jak zwykle polnisches Wirtschaft
      • Gość: polak a ja nie lubię żydów. I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 10:45
        a ja nie lubię żydów i mam do tego pełne prawo. Podobnie jak nie lubię Niemców, nie lubię papierosów, spoconych roboli, plucia na chodnik i spaghetti.
        A jak ludziom śmierdzi, to z mocy prawa należy taki lokal zwlikwidować.
        • unhappy Re: a ja nie lubię żydów. I co? 13.04.12, 11:02
          Gość portalu: polak napisał(a):

> a ja nie lubię żydów i mam do tego pełne prawo. Podobnie jak nie lubię Niemców,

Nielubienie tak ogromnej grupy ludzi jak naród jest nielogiczne. Tak właściwie to całkiem głupie. Ale, że masz do tego prawo to fakt :)
        • Gość: agent Re: a ja nie lubię żydów. I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 11:11
          a ja znam jednego który nie lubi Żydów i Murzynów a rasistów wręcz nie cierpi.
          • Gość: Polak Re: a ja nie lubię żydów. I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 13:05
            > a ja znam jednego który nie lubi Żydów i Murzynów a rasistów wręcz nie cierpi.

ja też. No i co z tego wynika?

Nie lubię żydów i mam do tego prawo.
    • Gość: Tadeusz "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 10:37
      Działalność gospodarcza nie może być uciążliwa dla mieszkańców i mają pełne prawo domagać się zamknięcia takiej restauracji. Jaki skandal międzynarodowy to przeciw uciążliwej działalności żydów w Polsce nie można protestować. Oni to świete krowy.
    • Gość: kilo "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.srv.volvo.com 13.04.12, 10:38
      Powinni temu zydowskiemu prawnikowi, i innych zydom mieszkajacym w budynku zakazac wjazdu do Izraela. Jak temu nobliscie - Grassowi.
      Poza tym jakie to smieszne, smrod jest smrodem, a wlasciciel chce sie odwolywac do ambasady Izraela. TJedno dodatkowo jest pytanie - co ma ambasada obcego panstwa do naszych spraw wewnetrznych?
    • Gość: asd Ile błędów!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 10:38
      Na tym szyldzie jest: "Mediterian and middle estern cusine"

powinno być "Mediterranean and Eastern cuisine"

• Gość: Lejb Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej IP: *.toya.net.pl 13.04.12, 10:38
      Za moment zabronią żeby sąsiad piętro niżej gotował obiad, bo im zapach przeszkadza
    • Gość: izaak Cicho siedzieć Polaki!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 10:39
      Cicho siedzieć Polaki, już wam za dobrze jest, za bardzo się panoszycie w naszym nadwiślańskim kraju, za dużo mięsa jecie, zapachy kuchni wam przeszkadzają. Poszli wy won na wieś krowy doić, poszli wy won do Anglii gary myć i ulice zamiatać, poszli wy won do Niemiec na roboty. Macie zrobić miejsce dla nas, dla naszych dzieci żeby tu mogły żyć, studiować i rządzić wami. Wy Polaki to tylko niewolniki jesteście dobre. Polskie śmierdzące antysemity!
    • Gość: gosciu "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 10:41
      Oczywiście, sami mieszkańcy nigdy nie smażą, bo używają wyłącznie mikrofalówek.
      Nigdy też nie używają cebuli ani czosnku. Nigdy nie jedzą wątroby, nawet w pasztetach.
      • ben-oni Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej 13.04.12, 10:52
        widzisz, sąsiedzi gotują raz dziennie w porze obiadowej i nie codziennie cebule z czosnkiem. Knajpa wali tym smrodem 18 godzin na dobę i za każdym razem cebula.
        • Gość: doświadczony Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej IP: *.opera-mini.net 14.04.12, 14:30
          ben-oni napisał:

> widzisz, sąsiedzi gotują raz dziennie w porze obiadowej i nie codziennie cebule
          > z czosnkiem. Knajpa wali tym smrodem 18 godzin na dobę i za każdym razem cebul
          > a.

Odpowiadasz durniowi, który takich oczywistych spraw nie rozumie. Zatem Twoja odpowiedż nic nie zmieni, bo dureń i tak nie zrozumie a Ty tylko stracisz czas. Z doświadczenia nad skutkiem efektywnym działań wobec takich durniów wiem, że jedyną metodą przekonywującą dla nich jest kij, albo przyrżnięcie pałą po grzbiecie.
    • januszz4 "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... 13.04.12, 10:42
      Tak czy owak sytuacja jest niedopuszczalnja z punktu widzenia popdstawowego prawa każdego człowieka do oddychania czystym powietrzem. Powietrze jest podstawowym czynnikiem warunkującym życie. Bez wody i jedzenia mozna przeżyc jakis czas. Przed hałasem można się bronić zatykając uszy stoperem. Ale bez oddychania po minucie jesteś martwy. Rozumiem i współczuję mieszkańcom tej kamienicy, bo sam kiedyś przeżyłem podobny koszmar (na szczęście trwało to tylko dwa tygodnie). Właściciel restauracji wykazuje kompletny brak empatii, nie mówiąc prawdopodobnie o łamaniu przepisów prawnych. A władze powinny zadziałać w sposób zdecydowany.
    • jazzman1979 "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... 13.04.12, 10:43
      Dobrze, że wśród protestujących też jest żyd, bo by gazeta maleszki was zjadła ...
    • Gość: antyśmierdzita "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.tel.tkb.net.pl 13.04.12, 10:45
      żyd mieszka w Polsce i trzeba się dostosować i kiedy się nie liczy ze zdaniem innych to teraz niech się buja, a żydzi to antypoloniści i wogóle antyświatowcy, przecież to przez nich ten je..any kryzys, poza tym wystarczy popatrzeć co robią z Palestyńczykami do których tamta ziemia należała od wieków. Pozdrawiam wszystkich żydów oprócz śmiesznego właściciela śmierdzącej jadłodajni, PS: stejki są najlepsze
      • eizoo Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej 13.04.12, 12:00
        Gość portalu: antyśmierdzita napisał(a):

> żyd mieszka w Polsce i trzeba się dostosować
        Żyd nie Żyd - kazdy ma obowiązek dostosowac się do obowiązujących przepisów. Nb. Żyd przez "Ż" nie "ż".

> a żydzi to antypoloniści
        Poważnie? Mają coś do polonistów? Ja miałem do matematycy ale do polonistów raczej nie...

> poza tym wystarczy popatrzeć co ro
        > bią z Palestyńczykami do których tamta ziemia należała od wieków
        Taa nie ma to jak do jednego wora wrzucuć wszystkie bełkotliwe propagandowe bzdety i tak z tematu śmierdolącej knajpy zrobi się temat polityczny.

Nb. - tzw. palestyńczycy istnieją od jakos 20 lat - od kiedy Arafat sobie wymyślił założenie "narodu".
        • unhappy Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej 13.04.12, 12:15
          eizoo napisał:

> Gość portalu: antyśmierdzita napisał(a):
          >
          > > żyd mieszka w Polsce i trzeba się dostosować
          > Żyd nie Żyd - kazdy ma obowiązek dostosowac się do obowiązujących przepisów. Nb
          > . Żyd przez "Ż" nie "ż".

A nie jest tak, że Żyd jeśli chodzi o mieszkańca Izraela a żyd jeśli chodzi o wyznanie? Poważnie pytam, bo ja sam piszę raz tak, raz tak robiąc właśnie takie rozróżnienie.
          • eizoo Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej 13.04.12, 12:50
            unhappy napisał:

> A nie jest tak, że Żyd jeśli chodzi o mieszkańca Izraela a żyd jeśli chodzi o w
            > yznanie? Poważnie pytam, bo ja sam piszę raz tak, raz tak robiąc właśnie takie
            > rozróżnienie.

Mieszkaniec Izraela - Izraelczyk - bo może być Żyd, Polak, Rosjanin, Kurd.
            Żyd - nazwa narodu i przy okazji wyznawcy religii. Jako że judaizm to więcej niż wyznanie nie da się być jedynie "żydem" - przyjmując judaizm staje się częścią narodu.
            • Gość: qwww Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 22:37
              eizoo napisał: żydowski bełkot

sjp.pwn.pl/slownik/2548419/%C5%BCydżyd
              1. «wyznawca judaizmu»
              2. pot. «człowiek skąpy i chciwy»
              no i 3. przestarzałe: kleks :)

so.pwn.pl/zasady.php?id=629384
              Żyd (= członek narodu), Murzyn (= człowiek rasy czarnej), Papuas, Metys (= Indianin z domieszką krwi białej), Słowianin, Kreol (= urodzony w Ameryce Łacińskiej i na południu USA biały potomek kolonizatorów i emigrantów europejskich), Masaj,
              ale: żyd (= wyznawca judaizmu), murzyn (= ktoś bardzo opalony; ktoś wykonujący za kogoś jakąś pracę), metys (= zwierzę — mieszaniec).
              UWAGA: W wypadku deprecjonujących, lekceważących lub żartobliwych nazw członków narodowości typu kitajec, jugol poleca się pisownię małą literą, choć rozpowszechniony zwyczaj pozwala pisać je wielką, zwłaszcza gdy jest to uzasadnione etymologicznie: angol, jugol, kitajec, niemiaszek, pepik a. pepiczek, rusek, żydek. Analogicznie piszemy wyraz negr, będący pejoratywnym określeniem człowieka rasy czarnej. Podobnie, tzn. małymi literami, należy zapisywać rzeczowniki biały, czarny, żółty, czerwony, które potocznie oznaczają kolor skóry i odnoszą się do ludzi poszczególnych ras.
    • Gość: raad "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 10:46
      linia obrony wlasciciela bardzo dobra :)
    • prawdziwy-moher ...Co na Zydowski smrod do nazizmu?.... 13.04.12, 10:47
      Troche logiki.
    • ulanzalasem "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... 13.04.12, 10:48
      Tak się jednak składa, że w grupie protestujących mieszkańców domu przy Grzybowskiej 4 są także Żydzi. - Smród to jest smród. Wplątywanie w to antysemityzmu jest oburzające - złości się prawnik Lejb Fogelman. - Ten lokal nie jest przystosowany do gastronomii. Najemca chciał zaoszczędzić na porządnej wentylacji. I teraz są tego skutki: czujemy te wszystkie wątróbki, gefilte fisz.

Może zamieni się ze sklepem meblowym...
    • Gość: rety "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.04.12, 10:49
      Wy nie rozumiecie co po niektórzy. Właściciel knajpy jest przede wszystkim i ponad wszystko człowiekiem interesu. Jakby się dało to by wplątał w to boga Peruna i wielką migrację gnu na sawannie byleby nie płacić za tą wentylację. Z antysemityzmem jest jednak większa szansa na sukces i tego się pan trzyma.
      Po prostu biznes.
    • merkury-3 "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... 13.04.12, 10:50
      Powinni sie zwrocic do firmy od ktorej kupili mieszkania to ona daje gwarancje . Restauracja nie jest winna tylko wada wentylacji budynku.
    • mej2 "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... 13.04.12, 10:51
      Smród smrodem zwalczaj .Liczę na Polską pomysłowość.Pomyślcie jaki smród jest wstanie odpędzić klientów.Dbajcie o klamki i nie tylko.
    • Gość: żydożerczyni To taka ..lekcja historii rodzinnej -:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 10:52
      Dziadkowie mieszkańców ,,apartamentowca" mieszakli w sztetełe gdzie takie zapachy były od rana do nocy.I nie przeszkadzało.A dziś ich potomkowie o polskich lu oryginalnych (jak Pan Fogelman) nazwiskach noskami kręcą.Aj waj -:)
    • Gość: HanAlinka "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: 62.233.168.* 13.04.12, 10:52
      Cyrk Polski - jak zawsze - ciekawe tylko dlaczego "meble" usadowiły się w lokalu przystosowanym dla gastronomii, a właściciel restauracji musi niepotrzebnie wydawać ogromne pieniądze na wentylację :(
      • Gość: wariat Re: "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej IP: *.mespce.com 13.04.12, 11:08
        Może dlatego, że jak wynajmował lokal, to meble już były w pomieszczeniu przystosowanym dla gastronomii ?
    • Gość: www "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.internetia.net.pl 13.04.12, 10:53
      www.domdevelopment.com.pl/inwestycje/w-sprzedazy/grzybowska/opis-inwestycji

cytat ze strony:
      "Subtelne połączenie nowoczesnej, światowej architektury z bogatą historią dzielnicy;"

W sumie to można powiedzieć, ze przecież deweloper ostrzegał. ;)
    • Gość: wera "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 10:53
      WADLIWA WENTYLACJA - należy sprawdzić. Bo czy polska czy włoska - śmierdzieć nie powinno.
    • Gość: lolo "W mieszkaniach cuchnie". Nie chcą żydowskiej k... IP: *.marsoft.net 13.04.12, 10:55
      A ja się ludziom nie dziwię, wyfafraali się na te apartamenty liczyli na luksus a tu smród. Ciała dali developerzy, czyli standard, a teraz z problemem muszą się bujać właściciele lokali. A ten tekst z antysemityzmem odkrywa obłudę polityki Izraela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka