Dodaj do ulubionych

Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy

IP: *.pl 21.06.12, 10:21
Kolejny artykuł utwierdzający mnie w przekonaniu, że resocjalizacja i inne programy wychowawcze są jak pielęgnowanie choroby w organizmie. Należy wprowadzić bezwzględną i trwałą eliminację.
Obserwuj wątek
    • kan_1 Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy 21.06.12, 10:56
      Strzał w tył głowy publicznie na rynku Starego Miasta.
      • rydzyk_fizyk Re: Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włos 21.06.12, 14:25
        Jeśli zostanie to zakwalifikowane jako ciężkie uszkodzenie ciała np. oszpecenie to 15-tka może już odpowiadać karnie jak dorosła osoba.
    • Gość: Fixknor Re: Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włos IP: 194.181.193.* 21.06.12, 10:57
      resocjalizacja ma sens pod warunkiem ze sie ją stosuje. U nas to po prostu fikcja więc trudno mówić o czyms czego nie ma....
    • naprawdetrzezwy Trzy naboje... 21.06.12, 11:01
      ...to koszt 1,50 zł.

Bo to, że zdarzenie jest ewidentnym dowodem na nieskuteczność obecnych metod, to przecież jasne...
      ;>>>
    • three-gun-max Dać je jakiemuś Fritzlowi 21.06.12, 11:04
      3 chwasty na ulicach mniej i jeden szczęśliwy człowiek więcej.
    • pregierz Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy 21.06.12, 11:06
      Izba Dziecka ??? dobre żarty
      przykuc za noge do pręgierza na rynku i co godzina baty !!
    • Gość: PW Eutanazja, eliminacja, jak zwał tak zwał... IP: *.polskieradio.pl 21.06.12, 11:07
      ...ale na takie osobniki nie ma innej metody.
      Pozostawienie ich przy życiu oznacza, że przez kilkadziesiąt lat społeczeństwo będzie te ścierwa utrzymywać - a to w placówkach opiekuńczych, a to w więzieniach. A w czasie krótkich przerw na wolności będą bić, kraść i pić...
      Eliminacja takiego chwastu powinna nastąpić od razu za młodu. Nie warto dawać szansy. Tysiące uczciwych na swoją szansę czeka i na nią pracuje.
      • bolek_i_jego_worek Re: Eutanazja, eliminacja, jak zwał tak zwał... 21.06.12, 11:57
        Już wiem czemu radio i telewizja publiczna zeszły na psy i nadają dla miernot. Bo zatrudniają takie osoby jak Ty.
        • Gość: egon Re: Eutanazja, eliminacja, jak zwał tak zwał... IP: 157.166.216.* 21.06.12, 12:41
          gość z radia ma rację, co się go czepiasz? skoro uważasz że z tych "dziewczynek" może wyrosnąć jeszcze normalny obywatel i człowiek to grubo się mylisz, ale może sam je próbuj resocjalizować... POwodzenia
    • tom_aszek Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy 21.06.12, 11:08
      "Jak się okazało, wszystkie były wychowankami placówek opiekuńczych. "

To co robiły na ulicach? Powinny przecież siedzieć w tych placówkach pod ostrym nadzorem.
    • iceberg69 Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy 21.06.12, 11:11
      > Według nastolatek ich agresja miała być karą za zgłoszenie policji pobicia, jakiego się wcześniej dopuściły

I co Policja zrobiła po pierwszym zgłoszeniu? Dlaczego te dziewczyny nie trafiły wcześniej do odpowiedniej placówki, tylko musiało dojść do dalszej eskalacji i tragedii?
    • 60-czyli-kopa-kwadratowych-jaj Wawer ? 21.06.12, 11:36
      Wawer to zdaje się dzielnica Warszawy, a w niej osiedle Anin i te willowe klimaty,
      czyli dzieci wszystkich bez wyjatku, są tak samo bezstresowo hodowane na rasowych morderców.

I nie gadać mi tu, że to pomioty z rodzin patologicznych, takich przecież z założenia w Wawrze nie ma.
      • tr1975 Re: Wawer ? 21.06.12, 12:08
        Czytaj ze zrozumieniem durniu, albo się po prostu nie wypowiadaj, jeśli rozumienie przychodzi ci z wielkim trudem:P
      • Gość: szymek Re: Wawer ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.12, 12:41
        czytaj chopie ze zrozumieniem ofiara byla z Wawra a napastnicy z ośrodków wychowawczych...
      • Gość: Smok Wawer dzielnicą Warszawy? Tylko się tak zdaje IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.12, 13:06
        Warszawa jest miastem a miastach ludzie mają np kanalizację i nie jeżdżą po błocie.
      • carlos80 Re: Wawer ? 21.06.12, 14:56
        A Ty kolego jakiś kompleks masz związany z Aninem albo osobami żyjącymi w willach? Tu należałoby sprecyzować pojęcie, bo dla wielu mieszkańców bloków, domek jednorodzinny z ogródkiem to już willa.
        Akurat to zdarzenie miało miejsce w dzielnicy Wawer, ale dużo bardziej na południe. Jak dobrze się przyjrzysz to zobaczysz, że Wawer traci, a szkoda, willowe klimaty przez deweloperów i decyzje władz.
        A kto takich bajek Ci naopowiadał, że patologii w Wawrze nie ma, była i jest. Kiedyś rozproszona a teraz władze dzielnicy zasiedlają nimi (między innymi) mieszkania w TBSach.
        • 60-czyli-kopa-kwadratowych-jaj Re: Wawer ? 21.06.12, 18:58
          Napisałeś w sposób prawie dla mnie zrozumiały ale skonociłeś występ wstawką o zasiedlaniu TBS-ów.
          Każdy, jak widać, może mieć kompleksy.
          Twoje uzewnętrzniają się w postawie względem ludzi mieszkających w czworakach.
          Chociaż ... tu też należałoby sprecyzować, bardziej pasuje do określenia tego typu postawy słowo pogarda
      • tom_aszek Falenica niedaleko - i co z tego? 22.06.12, 10:48
        60-czyli-kopa-kwadratowych-jaj napisał:

> Wawer to zdaje się dzielnica Warszawy, a w niej osiedle Anin i te willowe klimaty,

Ale niedaleko Falenica a w niej ośrodek wychowawczy, czy też poprawczak, właśnie dla takich dziewcząt. Tylko co z tego? Gdybyś chciał oceniać po takiej "zabudowie", to najgorsza byłaby Białołęka, bo tam więzienie.
    • Gość: megan Sprzedać dzivki bułgarskim alfonsom! IP: *.aster.pl 21.06.12, 11:41
      Pożytku żadnego z nich i tak nie będzie. To nie są dzieci. To bydło najgorszego sortu.
    • traktorzysta Trzeba zapobiegać namnażaniu się niechcianych 21.06.12, 11:43
      dzieci. Większość z nas nienawidzi świata ale większość dalej się pieprzy i sprowadza na ten chory świat dzieciaki. Jeżeli uważacie że życie jest piękne to pozwólcie że zmienię wasz pogląd : otóż załóżmy się w więzieniu bez wyjścia, bez informacji o innym świecie rodzi się dziecko. Zna tylko świat więzienia, jest to dla niego normalne,a po pewnym czasie uznaje go za piękny,BO K..... NIE MA WYJŚCIA. Świat jest WZGLĘDNIE piękny. Dla mnie to piekło.
    • Gość: lina Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 11:44
      Parę lat temu brutalnie napadło mnie i obrabowało dwóch małych chłopców, mieli po ok. 12lat! Wtedy byłam zbulwersowana, że to przecież DZIECI!! Policja poinformowała mnie, że to nie jest wcale odosobniony przypadek, lecz niewiele można zrobić, bo to DZIECI;-) Wywichnięty bark leczyłam miesiącami. Na klatce schodowej wisi informaca, że za szkody wyrządzone przez dzieci odpowiadają rodzice. W Placówkach Opiekuńczych w Polsce w większości przebywają tzw. sieroty społeczne niefrasobliwie urodzone przez rodziców: nieraz myślę, że o prawo urodzenia dziecka powinno się zabiegać, niektórym przychodzi to za łatwo i niepotrzebnie;-) Aborcja powinna być dozwolona i legalna, dla niektórych obowiązkowa, niestety...
    • nf123 Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy 21.06.12, 11:58
      zastrzelić wszystkie trzy ku..., społecznie szkodliwe
      • Gość: ? ! Re: Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 13:51
        wysterylizować, aby nie miały szansy przekazania swoich wątpliwej jakości genów
    • Gość: stary.gniewny Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włosy IP: *.krawarkon.pl 21.06.12, 12:41
      Zanim poumierają będą wielokrotnie zanotowane przez policję za morderstwa, napady, wymuszenia i kradzieże.
    • Gość: wert Re: Pocięły koleżankę szkłem i podpaliły jej włos IP: 31.178.125.* 21.06.12, 13:01
      wez i wezcie pod uwage, ze to dorosli tak skrzywdzili te dzieci, ze teraz sa tym czym sa. niestety, niektorzy nie powinni miec dzieci. aborcja powinna byc legalna, a sterylizacja nie zakazana - ale przymusowa dla tych, ktorzy dzieci miec nigdy nie powinni.
    • jurek_dzbonie Ustawowo należy sterylizować margines społeczny. 21.06.12, 13:06
      Wtedy problemy menelstwa by się w ciągu 25 lat zakończyły.
    • mariatg8 Nowe schronisko będzie jeszcze lepszą szkołą bandy 21.06.12, 13:16
      tyzmu i zepsucia . Nie jest to żadna nowość . One w tych przybytkach są dopiero dowartościowane !!!
    • warzaw_bike_killerz Musz byc pelne milosci te osrodki opiekuncze. 21.06.12, 13:19
      Dla biednej dwunastolatki z pewnoscia wielka kara bedzie osadzenie w osrodku opiekunczym, skoro jest wlasnie jego wychowankiem.
    • darr.darek CHŁOSta, lewusy z wymiaru s(lewie)dliwości 21.06.12, 13:59
      Gdy Korwin-Mikke pisał, że nalezy wócić do kary chłosty za przestępstwa typu, rozboje, kradzieże, to sfora sterowana przez lewicową ideologię, pluła na JKM, jaki to "oszołom".
      Bo dla durni z lewicowej ideologii to jest "cofanie" się do dawnych wieków, do wzorowania się na prawie szariatu itp. zarzuty.
      A mądrzy ludzie nie mówią o "cofaniu się", lecz wskazują na SKUTECZNIE i LEPSZE METODY wymierzania kar. Takie metody wymyślono już tysiące lat temu, przetrwały tysiące lat do czasów dzisiejszych (np. Singapur i kraje muzułmańskie), i to świadczy na korzyść tych metod.

Bandyta po takim napadzie, gdy będzie przez miesiąc leczył/-a złojony tyłek, to dla ofiar taka kara będzie zadośćuczynieniem, a sprawcę skutecznie zniechęci do przestępstwa i sprawca NIGDY nie będzie dumny z takiej kary (dziś zaliczenie kolejnego poprawczaka i kolejnego więzienia, to powód do dumy i szacunku u przestępcy).

• Gość: sprawiedliwy utylizacja odpadów społecznych IP: *.de 21.06.12, 17:23
      z tego gówna nic nie wyrośnie, najlepiej utylizować ścierwo oddając organy na części zamienne dla chorych dzieci.
    • Gość: olek Czy można było zapobiec? IP: *.aster.pl 21.06.12, 17:32
      Artykuł powinien być dopiero początkiem do działań wyjaśniających:
      1. Dlaczego podejrzane opuściły placówkę wychowawczą?
      2. Jaką opinię wystawił im opiekun / wychowawca / psycholog?
      3. Dlaczego proces resocjalizacji nie przyniósł efektu? - kiepska kadra?, zły system?
    • Gość: gość Zrobiły to bo były w grupie a ofiara była słaba IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.12, 19:52
      Obecnie Polska jest państwem przyjaznym i demokratycznym dlatego będzie coraz więcej straszenia i agresji wobec ludzi , policji ,nauczycieli również w szkołach patrz agresja dzieci , na ulicy każdy z nas może być ofiarą napaści , agresji wobec koleżanek i kolegów .Agresja jest skierowana głównie wobec słabszych ,starców ,inwalidów ,dziecka przypadki rodzica bijącego ,kopiącego nawet niemowlęcia lub takich osób którzy nie będą w stanie się obronić . Chuligani ,łobuzy ,bandyci z reguły atakują grupowo np. 3 ,5 ,10 czy 29 na jedną wybraną ofiarę ataku i znęcania się ale unikają bójek w pojedynkę lub postawnych ,silnych mężczyzn bo to z reguły tchórze .Najgorsze są młodociane dziewczyny tzw. suki często wywodzące się z rodzin patologicznych albo z rodzin normalnych ale chcą chamstwem ,brutalnością ,agresją ,wandalizmem zaimponować znajomym z reguły takim samym kanaliom i durniom .Watahy szukających wrażeń dzieci ,plujących ,dewastujących ,śmiecących ,klnących , niekiedy pijących czy palących są widoczne.a zwrócenie uwagi na złe zachowanie kończy się często wyzwaniem ,bluzgami Dobrze jest gdy bandytka czy zwyrodniała już nie jako dziewczynka lecz kobieta wstąpi w związek małżeński lub konkubinat z takim samym zwyrodnialcem lub bandytą a łagodniej piszą łobuzem w ten czas lać się będą lub kłócić między sobą ,chlać alkohol .Gorzej gdy na taką kobietę trafi prawy i dobry mężczyzna to współczuję jemu a związek taki jest źle rokujący pełen upokorzeń i stresów dla partnera który nie jest patologiem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka