Dodaj do ulubionych

Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI...

29.09.12, 18:36
Powiem bardzo krótko i niech to starczy na całe moje zdanie na temat herbaty z kulkami, tzw. hipsterów i modnych lokali: sama idea mody to absurd. Czysta zewnątrzsterowność estetyczna i stylo-życiowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Drevniak Eeeee taaaam..... IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.12, 19:24
      Bąble ti? A ja słyszałem, że hipstersi to piją nic ale za to przyprawione alternatywą.......
    • Gość: Janek Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 11:13
      A dlaczego nikt nie wspomniał o "Pij Herbatę"? Mają większe i tańsze herbaty.
      • Gość: h Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: 217.33.154.* 29.10.12, 11:00
        bo to mniejsza firma i pewnie nie dali redachtórom w łapę
        a herbata lepsza
    • Gość: Popek Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.perr.cable.virginmedia.com 30.09.12, 11:46
      Tyle mam wam do powiedzenia: www.youtube.com/watch?v=iu-hy-8Dhik
      • Gość: maxxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:24
        (Popek) "Tyle mam wam do powiedzenia: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=iu-hy-8Dhik"

Wyjatkowy pokaz prymitywu i pospolitego chamstwa!!!
      • Gość: Mancur Olson Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 17:09
        Popek sropek
    • Gość: gość Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.aster.pl 30.09.12, 14:08
      Herbata z mlekiem, na zimno, z dodatkiem kuleczek z czegoś-tam doprawionego niewiadomo-czym,, które przepłynęły pół świata, z dodatkiem niewiadomo-czego, w plastikowym pojemniku z plastikową słomką (obie rzeczy rozkładają się w przyrodzie około kilkuset lat) za 15 zeta. Smacznego !
    • posca Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... 30.09.12, 16:05
      Ktoś próbuje wypromować jakiś lokal, czy produkt? Ostatnio dziennikarze Wyborczej chyba "idą" w reklamę, bo nie jest to pierwszy produkt opisywany na portalu.
      • Gość: mk Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: *.centertel.pl 30.09.12, 16:41
        Nie marudz. Czytasz teksty za darmo.
        Dzieci dziennikarzy GW tez chca jesc, ogrzewanie Agory kosztuje, komp na biurku tez, itd, itp.

Wiec co sie dziwisz, w dzisiejszych czasach za darmo to mozna dostac... ulotke reklamowa.
        • Gość: Zyzio Tam piszą tylko dzieci :(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 19:32
          Dziennikarzy z Agory dawno wyrzucili. Tam piszą tylko dzieci, np. za herbatę bąbelkami.
          Może ktoś przy okazji powie temu dziecku, że w artykułach nie używa się zwrotów: "oczywiście" ("jak wiadomo" - też nie).
    • Gość: maxxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:21
      Pilem tego typu "herbate" na Taiwanie (15 lat temu) i w lokalu nie zauwazylem zadnych "hipsterow".
      A tradycyjne herbaciarnie wciaz ciesza sie tam bardzo duzym powodzeniem...
      • Gość: Baton Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 20:18
        Na Tajwanie byłes i piłeś herbatę - to Ty hipster jesteś:-)
        • Gość: maxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: 173.233.216.* 02.10.12, 17:21
          Oczywiscie, nie pojechalem na Taiwan, aby (tylko) pic tam herbate. Pojechalem w zupelnie innym celu...
    • Gość: juzerski Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.12, 03:23
      bubble tea dla hipsters,bawarka i piwo dla plebsu.
    • Gość: zabieganna too mainstream! IP: *.adsl.alicedsl.de 03.10.12, 13:13
      ale jak o bubble tea już piszą gazety, to znaczy, że stała się ona zbyt mainstreamowa!
    • Gość: qawa Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: 212.160.148.* 29.10.12, 13:01
      kulki?
      jakie kulki?
      to nie sa kulki tylko granulowana tapioka
      nie wiesz co to jest tapioka
      google twoim przyjacielem nieuku
    • Gość: ... Pełno bzdur w tym artykule... IP: *.etlink.pl 29.10.12, 18:35
      Tapioka nie jest żelowa! Jest zrobiona z mąki z manioku, do tej czarnej dodają brązowy cukier. Na surowo to po prostu kulki z mąki, przy gotowaniu zmieniają się w coś przypominającego żelki.

Żadne kuleczki nie buzują, herbata nie ma żadnej piany! Skąd ten cały pomysł? To normalna herbata wymieszana z dodatkiem smakowym i ewentualnie mlekiem! Do tego daje się kuleczki tapioki i jeszcze dodatkowo można zażyczyć sobie pękających kuleczek z sokiem lub żelek smakowych.

Nie słyszałam, żeby ktokolwiek używał nazwy tealab, to pewnie głupia reklama jednego lokalu, który wcale najlepszej herbaty nie ma. Ja osobiście nie piłam, ale koleżanka tak i mówiła, że obrzydliwe. Ja sama polecam Boba Boba (w przejściu podziemnym na Centralnym, najsmaczniejsza bubble tea, mają niższe ceny, niż reszta) i Pij Herbatę (Chmielna, tak trochę bliżej Nowego Światu, ceny nieco wyższe, ale zawsze świetna obsługa i mają duży wybór smaków).

Hipsterem wcale nie jestem, więc to głupi stereotyp. Jakiś idiota pisał ten artykuł na zamówienie lokalu, o którym wcześniej wspomniałam. Skoro takim ludziom zlecają reklamowanie swojego produktu, to widać, jakie pojęcie mają o bubble tea, hahaha :).
      • sammler Re: Pełno bzdur w tym artykule... 29.10.12, 18:40
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Hipsterem wcale nie jestem

Tak, ta deklaracja niewątpliwie uwiarygadnia twoje niehipsterstwo ;)

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka