zewszad_i_znikad 29.09.12, 18:36 Powiem bardzo krótko i niech to starczy na całe moje zdanie na temat herbaty z kulkami, tzw. hipsterów i modnych lokali: sama idea mody to absurd. Czysta zewnątrzsterowność estetyczna i stylo-życiowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Drevniak Eeeee taaaam..... IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.12, 19:24 Bąble ti? A ja słyszałem, że hipstersi to piją nic ale za to przyprawione alternatywą....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 11:13 A dlaczego nikt nie wspomniał o "Pij Herbatę"? Mają większe i tańsze herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: 217.33.154.* 29.10.12, 11:00 bo to mniejsza firma i pewnie nie dali redachtórom w łapę a herbata lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popek Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.perr.cable.virginmedia.com 30.09.12, 11:46 Tyle mam wam do powiedzenia: www.youtube.com/watch?v=iu-hy-8Dhik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:24 (Popek) "Tyle mam wam do powiedzenia: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=iu-hy-8Dhik" Wyjatkowy pokaz prymitywu i pospolitego chamstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mancur Olson Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 17:09 Popek sropek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.aster.pl 30.09.12, 14:08 Herbata z mlekiem, na zimno, z dodatkiem kuleczek z czegoś-tam doprawionego niewiadomo-czym,, które przepłynęły pół świata, z dodatkiem niewiadomo-czego, w plastikowym pojemniku z plastikową słomką (obie rzeczy rozkładają się w przyrodzie około kilkuset lat) za 15 zeta. Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
posca Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... 30.09.12, 16:05 Ktoś próbuje wypromować jakiś lokal, czy produkt? Ostatnio dziennikarze Wyborczej chyba "idą" w reklamę, bo nie jest to pierwszy produkt opisywany na portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [ IP: *.centertel.pl 30.09.12, 16:41 Nie marudz. Czytasz teksty za darmo. Dzieci dziennikarzy GW tez chca jesc, ogrzewanie Agory kosztuje, komp na biurku tez, itd, itp. Wiec co sie dziwisz, w dzisiejszych czasach za darmo to mozna dostac... ulotke reklamowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Tam piszą tylko dzieci :(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 19:32 Dziennikarzy z Agory dawno wyrzucili. Tam piszą tylko dzieci, np. za herbatę bąbelkami. Może ktoś przy okazji powie temu dziecku, że w artykułach nie używa się zwrotów: "oczywiście" ("jak wiadomo" - też nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:21 Pilem tego typu "herbate" na Taiwanie (15 lat temu) i w lokalu nie zauwazylem zadnych "hipsterow". A tradycyjne herbaciarnie wciaz ciesza sie tam bardzo duzym powodzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 20:18 Na Tajwanie byłes i piłeś herbatę - to Ty hipster jesteś:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami IP: 173.233.216.* 02.10.12, 17:21 Oczywiscie, nie pojechalem na Taiwan, aby (tylko) pic tam herbate. Pojechalem w zupelnie innym celu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzerski Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.12, 03:23 bubble tea dla hipsters,bawarka i piwo dla plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabieganna too mainstream! IP: *.adsl.alicedsl.de 03.10.12, 13:13 ale jak o bubble tea już piszą gazety, to znaczy, że stała się ona zbyt mainstreamowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qawa Nowa moda hipsterów: piją herbatę z kulkami [WI... IP: 212.160.148.* 29.10.12, 13:01 kulki? jakie kulki? to nie sa kulki tylko granulowana tapioka nie wiesz co to jest tapioka google twoim przyjacielem nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Pełno bzdur w tym artykule... IP: *.etlink.pl 29.10.12, 18:35 Tapioka nie jest żelowa! Jest zrobiona z mąki z manioku, do tej czarnej dodają brązowy cukier. Na surowo to po prostu kulki z mąki, przy gotowaniu zmieniają się w coś przypominającego żelki. Żadne kuleczki nie buzują, herbata nie ma żadnej piany! Skąd ten cały pomysł? To normalna herbata wymieszana z dodatkiem smakowym i ewentualnie mlekiem! Do tego daje się kuleczki tapioki i jeszcze dodatkowo można zażyczyć sobie pękających kuleczek z sokiem lub żelek smakowych. Nie słyszałam, żeby ktokolwiek używał nazwy tealab, to pewnie głupia reklama jednego lokalu, który wcale najlepszej herbaty nie ma. Ja osobiście nie piłam, ale koleżanka tak i mówiła, że obrzydliwe. Ja sama polecam Boba Boba (w przejściu podziemnym na Centralnym, najsmaczniejsza bubble tea, mają niższe ceny, niż reszta) i Pij Herbatę (Chmielna, tak trochę bliżej Nowego Światu, ceny nieco wyższe, ale zawsze świetna obsługa i mają duży wybór smaków). Hipsterem wcale nie jestem, więc to głupi stereotyp. Jakiś idiota pisał ten artykuł na zamówienie lokalu, o którym wcześniej wspomniałam. Skoro takim ludziom zlecają reklamowanie swojego produktu, to widać, jakie pojęcie mają o bubble tea, hahaha :). Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Pełno bzdur w tym artykule... 29.10.12, 18:40 Gość portalu: ... napisał(a): > Hipsterem wcale nie jestem Tak, ta deklaracja niewątpliwie uwiarygadnia twoje niehipsterstwo ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś