Gość: Konrad IP: *.ip.netia.com.pl 01.10.12, 10:12 Gdy dojdzie do nieszczęścia, ktoś zginie, to sympatycy lampionów oprzytomnieją. Póki, póty co ich debilizm tak jak Prawa i Sprawiedliwości nie ma końca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mistrz_karate Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.205.76.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.10.12, 10:16 Niedługo żeby się wysr... trzeba będzie mieć pozwolenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: 212.160.172.* 01.10.12, 10:53 Pewnie za wysr... się do czyjegoś talerza trzeba będzie mieć pozwolenie zainteresowanej osoby. W kiblu możesz do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Skandal! IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 10:19 Kretyni pozwalają kretynom na wypuszczanie lampionów - zdarzają się już pożary, za chwilę dojdzie do wypadku na lotnisku albo spłonie komuś dom. Czy w Polsce nie ma osób, które mogłyby zakazać puszczania lampionów? Puszczajcie sobie lampiony bez ognia, puknijcie się w głowę kretyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Re: Skandal! IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 16:27 Głupia kobieto! "Bez ognia" lampion nie poleci. Lampion z "ogniem" unosi się, zatem prawdopodobieństwo sytuacji w której mógłby stać przyczyną pożaru jest relatywnie małe. Tak, w Polsce są osoby, które mogłyby zabronić puszczania lampionów. To są te same osoby, które mogą zabronić pisania debilnych postów w necie. Te osoby to: prezydent, premier i prymas (PPP). Ale zapewne byś takiej ustawy nie chciała, bo musiałby cię sąd pozbawić komputera. Osobiście wolałbym by zamiast zabraniać czegokolwiek, można było wprowadzić podatek od głupoty. Zapewniłoby to naszemu państwu bogate i niekończące się źródło przychodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Samolot ostro hamował na pasie startowym. Przez... 01.10.12, 10:22 A dlaczego stewardesa się potłukła? Nie miała zapietych pasów? Myślałem że w samolotach starujących, lądujących i kołujących jest to obowiązek. I co to za pilot który myśłał że przed nim leci lis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.12, 10:27 Podczas kołowania to stewki maja dużo pracy na pokładzie a kołowanie może trwać bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: 212.160.172.* 01.10.12, 10:54 Kołowanie to jeszcze nie lot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.12, 11:07 Pytasz się, co to za pilot? To po prostu przytomny pilot, który zachował się sensownie w obliczu potencjalnego zagrożenia. Tu naprawdę trzeba mieć sporą dawkę wyobraźni i zdrowego rozsądku. Co do pasów u stewardesy, to otrzymałeś odpowiedź od kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.12, 11:52 To dupa nie pilot. Nawet jadąc samochodem nie omija się przeszkód w takich przypadkach tylko wjeżdża w przeszkodę (jeśli ma oczywiście wymiary lisa lub kota). Omijanie lub gwałtowne hamowanie może wyrządzić więcej szkód niż przejechanie zwierzaka. Właśnie po to się tak robi, aby uniknąć sytuacji jaka jest omawiana w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz 01.10.12, 11:54 Gość portalu: xxx napisał(a): > To dupa nie pilot. Jaaaasne. Pilotowanie samolotu "trochę" się różni od prowadzenia samochodu. Konsekwencje uderzenia w przeszkodę też mogą się odrobinę różnić. Odpowiedz Link Zgłoś
shappey Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz 01.10.12, 12:08 Tyle, że samolot to nie samochód. Ja wiem, większe, to prostemu człowiekowi się wydaje, że nic się tym bardziej nie stanie. Leciałeś kiedyś samolotem? Chyba nie, bo nie wiesz, że kiedy samolot przyspiesza, żeby wystartować, (a zakładamy, że to właśnie była taka sytuacja, bo inaczej stewardesa by się nie potłukła, bo samolot kołuje powoli), to potknięcie o "lisa" mogłoby być tragiczne w skutkach. Jak myślisz, dlaczego pas startowy musi być równy jak stół, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:31 "To dupa nie pilot. Nawet jadąc samochodem nie omija się przeszkód w takich przypadkach tylko wjeżdża w przeszkodę (jeśli ma oczywiście wymiary lisa lub kota). Omijanie lub gwałtowne hamowanie może wyrządzić więcej szkód niż przejechanie zwierzaka" I oto kolejny ignorant na forum GW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 18:07 Samochód nie ma odkrytego silnika. Już nieraz wysiadały silniki po dostaniu się do nich ptaków czy jakichś przedmiotów. Gówno się znasz a się wymądrzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz 13.11.12, 14:34 Jasne, masz rację!!! Na 1000000% !!! Polski pilot i na drzwiach od stodoły potrafi latać i bezpiecznie lądować!!! A, że czasami się nie uda i mamy jakiś Smoleńsk po drodze? Ot i typowy przykład POLSKIEGO DEBILIZMU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notremak Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 15:50 Widzę, że z ciebie nie tyle big maciek, ile big idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
hammerdin Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz 01.10.12, 10:36 Co znaczy tajemnicza konstrukcja "póki, póty co"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geg Lis albinos IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 10:51 Podobno 3 lata temu pilot przestraszył się gazety na pasie startowym. Myślał, że to lis albinos albo mały szary wilk. Zahamował i steward przewrócił się na stewardessę. Po zbadaniu sprawy okazało się, że była to Gazeta Wyborcza. Wydanie Świąteczne... Uważajcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juwicz Samolot ostro hamował na pasie startowym. Przez... IP: *.um.warszawa.pl 01.10.12, 11:28 Po pierwsze hamował podczas kołowania, więc raczej nie na pasie startowym. Po drugie zdarzenie nie z lampionami, bo to był jeden lampion. Po trzecie warto od razu dać link do PAŻP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.adsl.net.t-com.hr 01.10.12, 12:57 ciekawe jak zabronia latac ptakom i oraz np. śmieciom które unosi wiatr... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 13:54 Jak jesteś taki ciekawy, to zainteresuj się, po co na lotniskach trzymane są sokoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cometto "Póki, póty" IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 13:09 Co za bełkot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochota Samolot ostro hamował na pasie startowym. Przez... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.12, 17:02 Kiedy zauwazycie ze lotnisko nosi nazwe Chopina a Okecie to czesc Warszawy??? Lotnisko Chopina, na lotnosku Chopina i tak dalej. Juz nudni jestesci, bo juz wszyscy uzywaja nowej nazwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: 173.233.207.* 01.10.12, 17:34 To bylo i pozostanie "lotnisko Okecie"! A "Chopin" to niewiele potrzebny dodatek... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz 26.04.13, 14:24 haha, ja kiedyś tego nie wiedzialem i chciałem się dostać na lotnisko... Tramwajem jadącym na Okęcie :) Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że dostałem się owszem, w okolice lotniska, ale od d.... strony :) Więc wykonałem "rajdzik" wzdłuż płotu portu lotniczego, jakieś 6 km... Przynajmniej sobie okolicę pozwiedzałem :P A co do lampionów - nie wiem już, co o tym myśleć. Patrzyłem wiele razy z rozdziawionym pyskiem, jak lecą. W Trójmieście często je odpalają, średnio raz na dwa miesiące jest jakiś pokaz (np. na 11 listopada 2012 było puszczanie lampionów w Sopocie), przeważnie nad morzem, co wydaje się najbezpieczniejsze - resztki wpadną do morza... Z drugiej strony, jeżeli tam jest metalowy drut, to czy dobrze jest zaśmiecać morze tymi obręczami?? Fajerewerki też są w Trójmieście lubiane - kiedyś "grzmiały" średnio raz na miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: really? Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.10.12, 17:44 Przykro mi, twoje stwierdzenie jest nieprawdziwe z 2 powodów: 1. osoba, do której się zwracasz używa starej nazwy 2. ja używam starej nazwy W związku z powyższym użycie słowa "wszyscy" jest nie na miejscu, sugeruję ewentualnie "większość". Taaak, czepiam się, ale to głownie z powodu tego, że nie lubię nowych nazw, ja wciąż jeżdżę po rondzie Babka i wylatuję z Okęcia. Informacyjnie: nie zmusisz mnie do używania nowych nazw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Samolot ostro hamował na pasie startowym. Przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 15:32 Ten lampion pewnie się oderwał od drzwi od stodoły bo podobno polscy piloci na takich drzwiach umieją latać. Były to drzwi wojskowe, dlatego całej sprawie urwano łeb i nikt się do lampiony nie przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konradzie Re: Samolot ostro hamował na pasie startowym. Prz IP: *.231.c65.petrotel.pl 23.06.13, 21:58 zaczadzony jesteś tą nienawiścią do PiSu.Nie jedz tyle szczawiu i mirabelek.Dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś