Dodaj do ulubionych

Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 tys....

• gandan-10 Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 23.01.13, 16:22
      Jestes glupi jak prawie kazdy polak,ba prosisz by byc w obozie.
    • Gość: skępski Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 17:06
      U mnie podobna sytuacja, podawalismy odczyty za kazdym razem gdy inkasent zostawial karteczke (inkasent NIGDY nie pojawil sie w godzinach w ktorych normalny czlowiek jest w domu tzn po poludniu). W RWE powiedziano, ze moje informacje podawane inkasentowi smsami "nie istnieja w systemie". Wyszlo wiec na to, ze pies z kulawa noga przez trzy lata nie interesowal sie tym, ze brak jest odczytow z licznika. A faktura przyszla na ponad 7 tysiecy, mimo ze placilismy regularnie kazda fakture! Ja tez pisze skarge do UOKIK. Co ciekawe, tez mieszkam na Saskiej Kepie.
      • Gość: luzak Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: *.tvk.torun.pl 23.01.13, 17:44
        Abstrahując od pracy inkasenta i jego sumienności wykonywania obowiązków rozumiem, że inkasent jest nienormalny bo pracuje np od 7 do 15. A powinien od 14-22 kiedy Szanowny Pan Klient jest już w domciu ? a może właśnie dlatego że inkasent jest tez normalnym człowiekiem w godzinach popołudniowych po prostu też chce mieć swoje prywatne życie. A może Pan zmieni sobie prace na np od 18 do 2 w nocy wtedy nie będzie problemu aby inkasent Pana zastał w domu.
        • tajemnicapanstwowa Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 23.01.13, 19:49
          jak jest sens wysylania inkasenta "w teren", skoro 90% ludzi nie ma w domach w tym czasie? zeby sobie pochodzil i pozwiedzal okolice?

wybacz ale to ZE powinien tak ustalic godziny pracy inkasenta, zeby zastac jak najwiecej ludzi w domach, a nie mieszkancy maja polowac na inkasenta.

w koncu to oni placa za to, ze do nich przyjdzie (comiesieczna oplata handlowa zalezna od ilosci odczytow w roku), a nie sami maja podawac stan licznikow, ktore moze ktos pozniej przekaze dalej, albo i nie...
          • Gość: luzak Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: 87.204.254.* 24.01.13, 14:12
            Opłata handlowa czy abonamentowa jest nie tylko opłatą za pracę inkasenta ale też min za papier na której jest wydrukowana faktura, kopertę czy koszt przesłania jej pocztą a także....jakimś tam elementem zysku dla firmy. Po drugie coraz częściej operatorzy robią outsourcing jeśli chodzi o takie usługi. Nie wiem czy RWE ma takie usługi wyniesione na zewnątrz ale jeżeli by miało to interesuje ich tylko aby dostać takie odczyty a to czy inkasent firmy X będzie chodził o 17 czy o 3 nad ranem już ich nie interesuje bo to leży w gestii firmy X która świadczy usługi na rzecz np RWE. I na koniec jak ktoś wyżej zauważył, niestety prawda jest tak że każdy z nas jako indywidualny odbiorca jest pyłkiem. I przy takiej masie odbiorców firmy standaryzują obsługę i niezwykle rzadko albo nawet i wcale decydują się na jakieś odstępstwa czy indywidualne rozwiązania np takie że na Saskiej Kępie aby kilku klientom zrobić dobrze inkasent będzie chodził wieczorami. Ja wiem, że teraz coraz częściej mamy o sobie wysokie mniemanie na zasadzie "JESTEM KLIENT PŁACĘ TO WYMAGAM" ale też trzeba mieć świadomość jak ważnym klientem dla takiego RWE jest pojedyncza osoba, no odpowiedz jest chyba oczywista.
            • Gość: jdfjls Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 15:07
              Ujmę to tak, akurat dla RWE każdy klient jest, a przynajmniej powinien być, ważny. Wystarczy spojrzeć na wielkość rejonu energetycznego RWE i takiego np. Taurona. No ale, jeśli ktoś nie chce zatrzymać klienta to jego problem. W Warszawie, która znajduje się w rejonie energetycznym RWE mam możliwość skorzystania z czterech różnych dostawców. Nie pasuje mi to pa!
        • Gość: Alf/red/ Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: *.waw.pl 23.01.13, 20:08
          > A powinien od 14-22 kiedy Szanowny Pan Klient jest już w domciu ?

Tak.
          • Gość: xa co robił inkasent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 21:50
            "inkasent regularnie zostawiał u klientki informacje z prośbą o kontakt i podanie stanu licznika"
            skoro przyszedł , to dlaczego nie odczytywał licznika - który od pięciu lat był ogólnodostępny - tylko zostawiał karteczki? Rozumiecie coś z tego?
            • Gość: jdfjls Re: co robił inkasent? IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 15:08
              Po prostu inkasent ciota nie potrafił znaleźć licznika zainstalowanego przez firmę, która go wysłała i tyle.
        • jhbsk Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 24.01.13, 08:21
          Gość portalu: luzak napisał(a):
          A powinien od 14-22
          > kiedy Szanowny Pan Klient jest już w domciu ?

W domu, nie domciu. Może u was mieszka się w domciach. I tak. Powinien przyjść w takich godzinach, bo za to się im płaci.
          • Gość: luzak Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: *.tvk.torun.pl 24.01.13, 17:25
            u Was tzn gdzie ? jeżeli chcesz wiedzieć nie jestem pracownikiem ani RWE ani inkasentem pracującym dla RWE. po prostu znam mechanizm pracy takich molochów bo swego czasu pracowałem w Energa.
            • jhbsk Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 25.01.13, 09:50
              Nie brnij dalej. Ośmieszasz się.
              • Gość: luzak Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty IP: *.tvk.torun.pl 25.01.13, 12:49
                A czemu się ośmieszam ?, bo uważam że inkasent też człowiek i chyba ma prawo aby po południu posiedzieć w domu. Najwidoczniej brakuje Ci logicznych argumentów wówczas pozostaje atak w takim styku jak Twój. A co do inkasenta, jeżeli zaczyna pracę o 8 to zgodnie z literą prawa o godzinie 16 może iść do domu a nie później znów cofać do jednego czy dwóch klientów których nie zastał w domu. Rozumiem, że Ty byś najpierw popracował 8 godzin poszedł do domu na obiad a potem zrobił sobie sesję wieczorną ? Jeżeli inkasent zostawił informację klientowi aby podał stany do RWE to wykonał swoją pracę za którą mu płacą i nie widzę powodów aby coś w niej zmieniał. A kwestia tego że klient podał te stany a jednak nie został według nich rozliczony to już nie wina inkasenta tylko osób odpowiedzialnych za przyjmowanie takich informacji od klienta, wprowadzaniu ich do systemu i generowaniu na ich podstawie faktur. Np taki listonosz też chodzi w godzinach w których min ja jestem w pracy wiec jak przychodzi polecony to dymam na pocztę a nie płaczę na forum że listonosz powinien chodzić po nocach. Zresztą skąd wiesz czy nie podniosło by się larum tych ludzi którym by nie odpowiadało to że ktoś zakłóca im wieczorny spokój bo nie życzą sobie np listonosza czy inkasenta o 20.00. No ale najwyraźniej jesteś jedną z tych osób co nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa i brakuje Tobie umiejętności szerszego spojrzenia na problem. Mam nadzieję że w swojej pracy jesteś też taki sumienny i oddany o każdej porze dnia i nocy skoro oczekujesz tego od innych.
                • tia666 Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 25.01.13, 13:48
                  RWE przenosi odplatnie licznik na zewnatrz i nie potrafi poinformowac pracownika gdzie znajduje sie licznik... dziadostwo czystej postaci.
                • jhbsk Re: Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 ty 02.10.13, 09:02
                  Gość portalu: luzak napisał(a):
                  Zresztą skąd wiesz czy nie podniosło by się larum tych ludzi którym by nie odpowiadało to że ktoś zakłóca im wieczorny spokój bo nie życzą sobie np listonosza czy inkasenta o 20.00.

Dowcip miesiąca. Nie przestajesz się ośmieszać.
    • tymon99 Płaciła regularnie. Nagle naliczyli jej 34 tys.... 02.10.13, 08:54
      nie można było na shutterstocku poszukać gniazdka tego typu, którego używa się w polsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka