seboc 24.01.13, 09:50 Warszawa to europejska prowincja i hodowla dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jankes Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.pg.com 24.01.13, 10:04 Partia ktora rzadzi krajem jak i zarowno stolica nie umie uchwalic ustawy metropolitarnej ktora regulowalaby tego typu problemy. To bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.icu.com.pl 24.01.13, 10:22 Jeśli umowa nie zostanie przedłużona, powinien powstać pozew zbiorowy od wszystkich tych kótrzy przedłóżyli bilety jeszcze w roku 2012 a od kwietnia 2013 nie będą mogli z nich korzystać w pociągu. Wymówienie umowy zgłoszone przez ZTM miało być formalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nic z tego IP: *.181.241.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 11:03 do końca 2012 roku mogłeś kupić max. kwartalny do końca marca. poza tym nikt ci nie gwarantował w umowie przewozu z usług których przewoźników będziesz korzystał a jak napisano ZTM wciąż będzie puszczał SKMki więc umowę wypełnia. Po prostu zmieni się częstotliwość. W ogóle to dobry pomysł, żeby KM oddzielić od SKM w drugiej strefie. To są realne oszczędności dla miasta jak i dla pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Re: nic z tego IP: *.icu.com.pl 24.01.13, 11:21 Nie do końca. Na karcie mogą być dwa kontrakty więc max.do końca czerwca. II strefa to też KM. Warszawa nie ma dobrych dróg dojazdowych. Rezygnacja ze wspólnego biletu dobije tylko fatalny dojazd do miasta. SKM nie jeździ po wszystkich trasach, mało jest tych linii - raptem 4. Tak to jest kiedy nie ma wizji mista, miasta które jest stolicą. Warszawa traktowana jest jak dojna krowa. Będziemy mieli nowe 5 przystankowe linie tramwajowe i śmieszny odcinek metra II linia w samym Centrum miasta (gdzie komunikacja jest całkiem znośna). Że nikt mi nie gwaratował.... Podobnie jak nikt nie gwarantuje stałych podatków, stabilnego prawa, pracy itp. Wielka loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: nic z tego IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:28 i tak własnie Warszawa przestanie być już stolicą, Stolica wróci do Krakowa a może Wrocławia lub Pozania. Tam takie poronione pomysły przeciw mieszkańcom się nie rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: nic z tego 24.01.13, 11:24 Ja jeszcze rok muszę się tylko pomęczyć, bo póki co obowiązują mnie zniżki. W tym momencie miesięczny kosztuje 98zł (196 pełny), a kwartalny 237 (474 pełny). W 2014 r. kolejne podwyżki (pełny bedzie kosztował min. 500zł, czyli ok. 160-170zł na miesiąc). Komuś kto pracuje np. na Mokotowie będzie bardziej opłacało się jezdzic autem w gazie. (liczę max 10 litrów gazu w średnim aucie x 2.6zł/litr=26zł/100km. W dwie strony ok. 30km x 20dni miesięcznie= 600km/ miesiąc. 26 zł x 6 =156zł; a można jeszcze taniej wykombinować jakimś malutkim autkiem 1.0 w gazie :P). Demon prędkości to nie będzie, ale i tak dojazd w korku. Ominie za to nas rosyjska ruletka na peronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: nic z tego IP: 46.31.32.* 24.01.13, 18:43 > > W ogóle to dobry pomysł, żeby KM oddzielić od SKM w drugiej strefie. To są real > ne oszczędności dla miasta jak i dla pasażerów. sp...j! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pneumopatolog Re: nic z tego IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:32 Kolego oddzieliły to Ci się resztki mózgu od i tak już martwej plamy szarej komórki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: nic z tego IP: 46.31.32.* 24.01.13, 18:45 poza tym nikt ci > nie gwarantował w umowie przewozu z usług których przewoźników będziesz korzys > tał a jak napisano ZTM wciąż będzie puszczał SKMki więc umowę wypełnia. Po pros > tu zmieni się częstotliwość. chyba zartujesz?! kupowałem kartę miejską, a nie bilet na SKM. To sa 2 różne produkty i były takowe w momencie zakupu. Mam nadzieję, że ci oprocentowanie lokaty tez tak obniżą, bucu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! oszustwo?!?!?! IP: 46.31.32.* 24.01.13, 18:46 W MOMENCIE KUPOWANIA BILETÓW BYŁY WYWIESZANE W POCIĄGACH INFORMACJE, ŻE BILETY WSZYSTKIE ZAKUPIONE PRZED KOŃCEM 2012 BEDA HONOROWANE (PO ZMIANACH TARYFY.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petycja Re: nic z tego IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:25 To poroniony i głupi pomysł który przeczy samej idei wspolnego biletu a do tego jest jawna dyskryminacją którą powinien się zając dawno RPO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! chyba to jakiś żart!?!?!?!?!?! IP: 46.31.32.* 24.01.13, 18:42 > Jeśli umowa nie zostanie przedłużona, powinien powstać pozew zbiorowy od wszyst > kich tych kótrzy przedłóżyli bilety jeszcze w roku 2012 a od kwietnia 2013 nie > będą mogli z nich korzystać w pociągu. jak to nie będą mogli?! umowa zawarta to świętość! to że sobie ZTM rozwiąże z kim chce mnie nie obchodzi, bo ja zawarłem odrębną umowę kupując MÓJ bilet - i nikt ze mną umowy nie rozwiązywał, ani nawet nie poinformował o takiej możliwości, gdy kupowałem bilet INACZEJ TO JEST ZŁODZIEJSTWO I ZŁODZIEJ DOSTANIE PO RY..J A POTEM DO SADU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: chyba to jakiś żart!?!?!?!?!?! IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:36 W autobusach ZTM lini 709 Warszwa-Wilanowska-Piaseczno wisi już nowy cennik obowiązujący od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013r. Koszt biletu 90 dniowego na I strefe wynosi 230zł a biletu 90 dniowego na strefe I i II 600zł !!! Tak nas potraktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodzieju! zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij IP: 46.31.32.* 24.01.13, 18:48 zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij zapraszamy się Ruta pod warszawę - wpadnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petycja Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:23 petycje.pl - napsiz petycje swoj sprzecia wszyscy podpisza Odpowiedz Link Zgłoś
sztej Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... 24.01.13, 10:22 Zaoszczędzą 100 mln? Nic z tego, pieniądze pójdą na premie dla urzędników. Pasażerowie nic nie zyskają a wręcz stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinu Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.mennica.com.pl 24.01.13, 11:11 A może ktoś łaskawie pochyli się nad sprawą wspólnego biletu na TLK i KM? Dla osób dojeżdżających np ze Skierniewic do Warszawy to znaczne utrudnienie. A kiedyś było tak dobrze. Jedne tory, jeden bilet. Pociągi się uzupełniają więc powinno to być oczywiste że wsiadam na całej linii w ten, który mi akurat pasuje a nie kupuje trzy bilety miesięczne bo IR też przecież jeździ. Spółki liczą kasę i z nikim się nie dzielą a pasażer ma zagwostkę, jak dotrzeć do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 22:27 Kilka lat temu kupowałem przez internet jeden bilet do samodzielnego wydruku z Warszawy do Mannheim, przez Stuttgart. Jeden bilet na samolot, pociąg i tramwaj. Można? Trzeba tylko chcieć. Tymczasem Ruta i spółka usiłuje doprowadzić do paraliżu miasta. Ludzie muszą jakoś dojechać, więc zamiast zrobić to pociągami zrobią to samochodami. Korki będą jeszcze weselsze. Miastu powinno zależeć na tym, żeby ci, co w nim pracują nie przywlekali ze sobą złomu i nie korkowali i nie truli miasta. To najwyraźniej za mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anis Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 10:05 Pochylam się nad problemem. Żyrardów ma te same bolączki :( Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię 24.01.13, 11:11 Może i zaoszczędzą. Dojeżdżam do Ożarowa (mieszkam w sąsiedniej gminie) i dalej do Powiśla KM, używałem ZTM sporadycznie. Po zmianach bilet kosztowałby mnie ponad 470 kwartalnie, czyli 1880 rocznie. Nawet bym kupił ale nie będę mógł dojechać KM, a ZTM się strasznie wlecze i . Kupię więc kwartalny KM na trasę Ożarów-Wschodnia za 390 PLN. Zaoszczędzę ponad 300 zł rocznie, ZTM straci 1880, KM dostanie więcej. W inne miejsca będę jeździł samochodem, motocyklem albo rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 22:29 Ja do tej pory korzystałem z biletu ZTM - druga strefa i roweru. Na mnie także ZTM straci, a zarobią tylko KM. Odpowiedz Link Zgłoś
folwark_polski Można zamknąć metro i śmiało otworzyć muzem metra 24.01.13, 11:35 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie Warszawa stanie w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 13:35 Dotychczas bardziej opłacało się kupić bilet miesięczny ZTM i dojeżdżać pociągiem do Warszawy, a potem komunikacją miejską. Po likwidacji wspólnego biletu bardziej opłacalne będzie dojeżdżanie samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 14:23 Test komunikacji zbiorowej dużych miast Europy z 2009 roku; Warszawa całkiem dobrze wypada, bo ma jeszcze tanie bilety, ale minusy ; -prawie wszystkie połączenia są wolniejsze niż w innych miastach - opłacalność biletu miesięcznego dopiero po 35 jazdach (przeciętnie) -obsługa przy okienkach ztm nie kompetentna, nie miła, pomijam aspekt podany; brak komunikacji po angielsku, co np. w Pradze nie ma miejsca -wszechobecny brud Jest tego więcej wybrałem najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanidrogibilet Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:42 W autobusach ZTM lini 709 Warszwa-Wilanowska-Piaseczno wisi już nowy cennik obowiązujący od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013r. Koszt biletu 90 dniowego na I strefe wynosi 230zł a biletu 90 dniowego na strefe I i II 600zł !!! Tak nas potraktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... 24.01.13, 14:51 1)Prać lemingi ile popadnie, skubać ile wlezie 2) Przy wyborach opowiedzieć o Kaczyńskim 3) Po wyborach patrz pkt 1) Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... 24.01.13, 15:45 Ostatni gasi światło. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Pięknie... 24.01.13, 15:51 Takiego chamskiego zagrania to jeszcze nie widziałem. SKM dojeżdża do Legionowa, Legionowo ma autobus miejskie. KM byłoby uzupełnieniem i tak bogatej oferty komunikacji publicznej. dla przypomnienia Pan Ruta mieszka w Legionowie! Dalej te osoby które na co dzień przyjeżdżają do Warszawy, pracują w firmach , które tutaj odprowadzają podatki (cit), który trafia do budżetu miasta. Duża cześć z tych osób pracuje na mało atrakcyjnych stanowiskach, tak więc atrakcyjna cena biletu pozwala im godzić się na pracę za mniejsze wynagrodzenie, z korzyścią również dla miasta, bo jeśli mieliby wydawać więcej na bilety to mogą zrezygnować z przejazdów lub, nie koniecznie kupią bilet ZTM. Tak więc pozorne zgrania pod publiczkę "bilet" dla miejscowych mogą być dla nas mało korzystne. Ale Pan Ruta wie lepiej, jak wie lepiej udowadnia co roku ilością zadowolonych pasażerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pięknie... IP: *.51.10.148.smlw-legionowo.pl 24.01.13, 18:06 Dojeżdżam z Legionowa właściwie tylko KM, bo rozkład SKM jest dla mnie niekorzystny (wysiadam na Zoo), takkże i na mnie ZTM straci, bo będę kupowała nie wspólny bilet, a tylko na koleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 20:54 Warszawa zaoszczędzi 100 mln zł które pójdzie na nagrody dla ratusza -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: countdown Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:51 taa.. Warszawa na tym "geniealnym" inaczej posunięciu zaoszczędzi 100 mln. ALE 300 mln. straci z tytułu braku wpływów za wspólne bilety strefy II i I Dodatkowo zwolni sie kierowców autobusów bo nik nimi nie będzie jeździć lub mało kto. Powiem kórko zarzadzania to ten ktoś decyzyjny nie kończył lub kupił papier na volumenie. Matematyka a właściwie jeje podstawy też marne... Nie martwmy się do 2020 roku Warszaw przestanie istnieć dzieki takim pomysłom, może i dobrze bedzie wesoło i oryginalnie pierwsze opustoszałe miasto w UE, a może już poza UE od dziś! Gratulacje Panie Dyzma! Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię 24.01.13, 21:47 Pani prezydent koniecznie chce powtórzyć osiągnięcie swojego poprzednika? /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
nienietak6 wiocha i skandal 24.01.13, 23:57 Wszędzie w cywilizowanych miastach od dawna na wszystkie środki komunikacji jest JEDEN bilet. Obojętnie, ile by było spółek, pasażer kupuje bilet czy to jednorazowy czy miesięczny i jeździ czym chce, nie martwiąc się, czy wsiada do KM czy SKM, jak w chorym mieście Warszawa. Co więcej - nie bije go kanar, nie wygania chamowaty kierowca itp. Ale o czym ja mówię, przecież zarządzający krajem czy miastem mają tylko pojęcie o "kręceniu lodów", a nie o tym jak pracować na rzecz utrzymującego ich społeczeństwa. Dlatego tak to wygląda w tym dzikim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: wiocha i skandal IP: *.paradowski.pl 25.01.13, 05:27 zamiast dotować komunikację miejską w warszawie powinno się dotować PKSy do małych wiosek pod Przasnyszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @le Re: wiocha i skandal IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:53 *Warszawa nie jest cywilizowanym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-1111 Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... 25.01.13, 07:24 jeszcze jeden przykład wrogości Ratusza do warszawiaków.! tak trymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cięć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 13:05 "By żyło się lepiej!"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasownik Wspólny bilet już upadł.... IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:19 W autobusach ZTM lini 709 Warszwa-Wilanowska-Piaseczno wisi już nowy cennik obowiązujący od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013r. Koszt biletu 90 dniowego na I strefe wynosi 230zł a biletu 90 dniowego na strefe I i II 600zł !!! Tak nas potraktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasownia Re: Wspólny bilet upadł ? IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:21 W autobusach ZTM lini 709 Warszwa-Wilanowska-Piaseczno wisi już nowy cennik obowiązujący od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013r. Koszt biletu 90 dniowego na I strefe wynosi 230zł a biletu 90 dniowego na strefe I i II 600zł !!! Tak nas potraktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 709 Re: Wspólny bilet upadnie? Za to będzie mniej cię IP: *.centertel.pl 05.02.13, 17:34 W autobusach ZTM lini 709 Warszwa-Wilanowska-Piaseczno wisi już nowy cennik obowiązujący od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013r. Koszt biletu 90 dniowego na I strefe wynosi 230zł a biletu 90 dniowego na strefe I i II 600zł !!! Tak nas potraktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Kolejne etapy realizacji... 05.02.13, 21:31 ...prokolejowej POlityki komunikacyjnej Bufetu: 1. 1 kwietnia 2013: likwidacja Wspólnego Biletu ZTM-KM poza I strefą z wyjątkiem tras po których jeździ SKM. 2. 1 lipca 2013: skrócenie linii S-1 do odcinka Warszawa Zachodnia - Warszawa Falenica, uwalenie S-2 na odcinku Rembertów - Miłosna. Póki co zostają S-3 i S-9 do Legionowa: ze względów wiadomych. 3. 1 września 2013 Uwalenie wspólnego biletu ZTM-KM w całej Warszawie z wyjątkiem tras po których kursuije SKM. Mieszkańcy Piaseczna muszą kupować bilety KM liczone od Służewca, mieszkańcy Pruszkowa i Ożarowa - od Zachodniej, Wołomina, Sulejówka a nawet Wesołej - od Rembertowa. 4. 1 stycznia 2014: ostatni etap zaplanowanej wcześniej POdwyżki cen biletów konmunikacji miejskiej, zarazem całkowita i nieodwracalna likwidacja pozostałości wspólnego biletu ZTM-KM. 5. 1 lutego 2014. Likwidacja ogryzka linii S-1, scalenie linii S-2, S-3 i S-8 w jedną linię S-1 na trasie Legionowo - Lotnisko Chopina. Sprzedaż zbywającego taboru SKM na potrzeby Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej. 6. 1 marca 2014. Całkowita likwidacja SKM, uruchomienie na Lotnisko Chopina metrobusu E-175 na buspasach Al. Jerozolimskich oraz Żwirki i Wigury. 7. 15 marca 2014. Zamiast kolejnej POdwyżki cen biletów - zróżnicowanie ich cen, w zależności od tego czy są ważne jedynie w autobusach i tramwajach, czy reż również w metrze. 8. 20 marca 2014. Rozpoczęcie masowej przebudowy torowisk tramwajowych na trambuspasy. Częstotliwość kursowania tramwajów po przebudowie ma zostać ograniczona, aby nie utrudniać ruchu autobusów. 9. 22 marca 2014. Decyzja o przebudowie wszystkich warszawskich tramwajów na dwukierunkowe, Umożliwi to likwidację pętli tramwajowych a odzyskane tereny mają być sprzedane pod developerkę. .............. 10. 1 sierpnia 2014 g. 17:00. Powstanie Warszwskie przeciw rządom HGW Odpowiedz Link Zgłoś