wlodar1 Zostawić 175!!! 22.03.13, 11:18 Co oni sobie myślą w tym ZTM-ie? Likwidacja 175, którym ludzie dojeżdżają z osiedla przy lotnisku do centrum a w zamian nic nie oferują. Skandal! Najlepszy sposób by dojechać na lotnisko z Sasanek i do centrum. Mam dymać piechotą lub czekać łaskawie na 188? A do centrum zamiast bezpośrednio to z przesiadką? Durne to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: Zostawić 175!!! IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 11:57 dokladnie, 175 to nie tylko polaczenie centrum-lotnisko to pl zawiszy uniwersytety, spzitale i osiedla rakowiec, jadwisin, sasanki, wystarcyz spojrzec jak w godzinahc rannych wygladaja te autobusy, ejst w nich tloczno, co tylko dowodzi tego ze jest to potrzebna linia, na zwirkach jest 188 tkore jezdzi rzadko i do centrum nie doejzdza, oraz 504 na czesciowym odcinku zatrzymujacy sie tylko na kilki przystankach jako linia przyspieszona nie zapewnia mieszkancom dojazdu, bo na sasanki pomyka na ursynow niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zostawić 175!!! IP: *.com 22.03.13, 12:34 > dokladnie, 175 to nie tylko polaczenie centrum-lotnisko to pl zawiszy uniwersyt > ety, spzitale i osiedla rakowiec, jadwisin, sasanki, wystarcyz spojrzec jak w g > odzinahc rannych wygladaja te autobusy, ejst w nich tloczno, co tylko dowodzi t > ego ze jest to potrzebna linia, na zwirkach jest 188 tkore jezdzi rzadko i do c > entrum nie doejzdza, Do wszystkich wymienionych dojeżdża częsta i dobra komunikacja. Nie da się zewsząd wszędzie zrobić bezpośrednich linii. 188 jeżdzi wystarczająco często jak na zadupioną, ostatnią część Żwirek. Ludzie z lotniska do centrum pojadą SKM. Tylko ty jedna biedaczko będziesz musiała czekać 5 minut na 188. Czekaj zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zostawić 175!!! IP: *.com 22.03.13, 12:32 No, faktycznie, jeśli jazda 188 to dla ciebie wielka łaska, to pozostaje ci dymać na piechotę. Dymaj sobie zdrowo! I pozwól normalnym podróżować 188. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałaMi Re: Zostawić 175!!! IP: 194.25.252.* 22.03.13, 13:54 Pawełku, Zanim zaczniesz pisać swoje głupoty, to najpierw spraw, żeby były one wiarygodne. 188 niestety nie jeździ co 5 minut, nawet w godzinach szczytu: ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&a=188&n=4201&o=02&k=A . Co do jazdy SKMką, powiedz mi jak SKMką dojechać z centrum do Szpitala na Banacha, albo jak SKMką ma sobie do centrum pojechać osobą mieszkająca przy 17 stycznia? Wzdłuż Żwirki i Wigury jest wiele biur (siedziba PEKAO, Wiśniowy Business Park, kompleks biur przy 17 stycznia, dodatkowo na przeciwko Novotelu buduje się kolejna sieć biurowców), nie wyobrażam sobie, żeby miało to obsługiwać 188 i 504 jedynie i przy takiej częstotliwości kursowania. Kto, wie ile ludzi wysypuje się z autobusów na przystanku Novotel, ten zrozumie, a Panu z Przasnyskiej polecam wycieczkę krajoznawczą, zwłaszcza dzisiaj, SKMką, wicieczka po nieodśnieżanym wiadukcie gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zostawić 175!!! IP: *.com 22.03.13, 15:14 Po każdych zmianach ZTM wykonuje pomiary, jeśli w 188 ludzie nie będą się mieścić to szybko zmieni rozkład na częstszy. Z centrum do szpitala na Banacha będziesz mieć częste 1, 25, i 128 z Pl.Piłsudskiego. Osoba mieszkajaca przed 17 Stycznia dojedzie 188+128 (szybka przesiadka na tym samym przystanku w ciągu Żwirek) lub - dla chętnych - wróci się jeden-dwa przystanki na Okęcie i wsiądzie w SKM jeśli ktoś woli. Tak więc opcji multum. Czy jeszcze jakieś twoje brednie wymagają sprostowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałaMi Re: Zostawić 175!!! IP: 194.25.252.* 22.03.13, 16:23 Jeszcze nie zauważyłam, żeby ZTM zwiększył kursowanie autobusów na Żwirkach, od kilku lat konsekwentnie zmiejsza i skraca kursowanie autobusów na Ochocie. Zapomniałeś w swoim wywodzie dodać, ile czasu wlecze się jedynka (na placu Zawiszy potrafi stać nawet 10 minut) i jak często jeździ 25. Tak samo z SKMką - jeździ raz na pół godziny w tygodniu. Fajna zamiana. Likwidacja 175 to odebranie połączenia z centrum studentom (kampus UW i WUM), pacjentom (Szpital na Banacha), pracownikom i po prostu mieszkańcom. A o potrzebie utrzymania tej linii świadczy fakt, że ja w życiu pustego 175 nie widziałam, a jeżdże tym autobusem ponad 30 lat o różnych porach dnia. PS. Daruj sobie te teksty o helikopterach i taksówkach; mieszkam bliżej centrum od słynnej Przasnyskiej i codziennie zaiwaniam 1km do autobusu na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: Zostawić 175!!! 22.03.13, 18:11 tak, te przesiadkowe opcje są "super", szczególnie dla tych wszystkich starszych ludzi, którzy mieszkają na dużym osiedlu przy 17 Stycznia. I dla nas szarych zjadaczy chleba, którzy jeździmy codziennie do pracy w kierunku Centrum - już widzę tę "szybką przesiadkę" 188+128 - proszę sprawdzić, jaka jest częstotliwość kursowania 188. Ponadto są tu liczne hotele, których goście wcale nie jeżdżą taksówkami (nie wszystkich na nie stać), a właśnie zwykle wsiadają w 175, żeby dojechać do Centrum i na Stare Miasto. I mnóstwo osób, które codziennie widzę, jak jeżdżą 175 do (i z) pracy na lotnisko, często trudno wsiąść do tego autobusu, czy oni wszyscy przesiądą się na kolej? wątpię. Ciekawe, że z każdą kolejną zmianą ZTM autobusów tu ubywa, kiedyś był chociaż przyspieszony 488, który zniknął już dawno, potem zniknął 114, a teraz znikają dwie linie: 175 i 306 (którą skracają do Hynka), tylko dziwne, że przybywa hoteli, biur i ludzi (miejsc parkingowych też nie ma, parkują na dziko na trawnikach, gdy są jakieś imprezy np. w hotelu Gromada - likwidacja kolejnych autobusów równać się więc będzie zniszczeniu wszystkich trawników i chodników naokoło, ale kogo to obchodzi, straży miejskiej z mandatami tu się nie doprosisz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheriff Re: Zostawić 175!!! IP: *.play-internet.pl 22.03.13, 15:08 Zamknij wreszcie japę. Jak kupowałeś mieszkanie na Żoliborzu to trzeba było sprawdzić połączenia a nie teraz lebiego wyjesz jak masz daleko do metra, jak odziedziczyłeś to zamknij japę. Mam nadzieję że zawsze będziesz z buta zasuwać i nigdy tego mikrobusu nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 11:22 W związku z "reformami" na pl. Krasińskich nie będzie 222 (dawne 122 ze zmienioną trasą), 195 i 503. W wyniku poprzedniej reformy zabrano mieszkańcom tej części Śródmieścia 175 (skrócone do Pl. Piłsudskiego) oraz 174. Zostają 2 autobusy 180 i 116 oraz okresowe 178 (było dotąd co 20 min.). A co do likwidacji 175 - to było oczywiste że go zlikwidują żeby zmusić do korzystania z pociągu. Modlin nie działa, więc przewoźnik musi się "odkuć" na Okęciu. Kto przy zdrowych zmysłach będzie taszczył (przykładowo) walizkę 20-30 kg po schodach, żeby dostać się do pociągu na lotnisko, skoro dotąd miał autobus niskopodłogowy na poziom hali odlotów (nie mówiąc już o dojeździe do kolejki z przesiadką lub dwiema)? Dziękuję, wolę taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 12:36 Jeden marny Pl.Krasińskich utrzymałby się nawet na samym 116 jeżdżącym bardzo często co 10 minut. Jak nie masz czasu czekać 10 minut to dzwoń po taxi burżuju. Mieszkam blisko centrum a mam jedyną linię do metra i na zadupia co 15-20 minut poza szczytem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda Bufeciara,no to wypie...j z buspasami ku...... 22.03.13, 11:23 ...ch... ci w cyce, "fak ju and daj fat bicz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Decyzja o likwidacji 521 związana z łapówą IP: 195.8.101.* 22.03.13, 11:33 Prywatni przewoźnicy jeżdżący na tej trasie mocno kierownikowi ZTM posmarowali oj mocno. Ale NIK się przyjrzy spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawer co ty pieprzysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 13:33 Znasz realia? Po pierwsze linie przewoźników jeżdżą nie z Falenicy, ale z gmin podwarszawskich. I to mieszkańcy spoza Warszawy nimi głównie jeżdżą. Po drugie te autobusy i tak są rano zapchane, więc dla jeżdżących 521 to słaba alternatywa. Nie ma to jak rzucać bezpodstawne oskarżenia. Nic nie kosztuje, a gó... może się przyklei. Jesteś zwykłym pacanem i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Protest na Facebooku! IP: *.164.metrointernet.pl 22.03.13, 11:35 Dołączajcie, dzielcie się linkiem ze znajomymi - pokażmy ZTM, że ich pomysł oburza Warszawiaków! www.facebook.com/events/573486849342776/?notif_t=plan_user_joined Odpowiedz Link Zgłoś
wlodar1 Re: Protest na Facebooku! 22.03.13, 11:42 www.facebook.com/pages/Zostawić-linię-175/426492750778541 Nie dla likwidacji 175! Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda Bufet i Ruta to w pizdzie maja fejsbuk - takie... 22.03.13, 11:50 polityczne ku... "to tylko się zabija - przy pomocy klamy lub zwykłego kija" Na fejsbuku to możecie się umówić co najwyżej o której godzinie pod ratuszem - weźcie szpadle, kije, nogi od stołu, co kto ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Gienia mam gumowy wąż od pralki,przeciekał - mogę zabrać? IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
d3vpl Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 11:42 "Zapowiadane od grudnia oszczędności spowodowane są zamrożeniem tegorocznego budżetu na komunikację o 190 mln zł. " - co to jest zamrożenie budżetu o 190 mln? chyba chodziło o ZMNIEJSZENIE budżetu, jak można zamrozić coś o 190 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: 193.34.158.* 22.03.13, 12:00 po co komunikacja miejska? ZLIKWIDOWAĆ !! będą większe oszczędnoSci - zidiocieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 12:05 zapraszam do akcji sprzeciwu! www.facebook.com/events/115567835301825/?notif_t=plan_user_joined Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 12:40 A sprzeciwiaj się! W geście protestu weź taxi! Jak na Żoliborzu skasowano komunikację autobusową to nie tupałeś nóżką. Wszędzie w mieście powinien być taki sam standard, dość dubli komunikacyjnych na Mokotowie, Ursynowie i Ochocie! Odpowiedz Link Zgłoś
hazzard Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 23:29 dość trolli z Przasnyskiej! Czy ZTM Ci sponsoruje Ci wycieczki na Malediwy czy co, że tak zaciekle bronisz ich durnych wymysłów??? PS. Przywrócić 186 na dawną trasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedy tramwaj IP: *.jmdi.pl 22.03.13, 12:14 510...175 kto to w ogóle wymyśla ? a może zlikwidujmy linię tramwajową 2 do której specjalnie dowozi się pasażerów autobusami żeby w ogóle miała co wozić. Czy nikt tego nie widzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 12:18 A co ty myślisz, że jak ktos wsiada do 175 to od razu jedzie na lotnisko? Jakie dublowanie SKM? To są kompletnie dwie różne trasy z końcowym przystankiem na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 172.16.8.* 22.03.13, 13:46 dokładnie tak! Dojeżdżający na/z lotniska to może 20% pasażerów na trasie Okęcie-Centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roastron nie 20% raczej 2% ....... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 14:20 rzadko kto ryzykuje jazde na lotnisko km, najczęściej jest to taxi albo samochód, z powrotem jest już większe obłożenie ale przecież nie każdy potrzebuje jechać do centrum ........ CIĘCIE PO PODWYŻKACH CEN BILETÓW,PO MILIONOWYCH NAGRODACH PRZYZNAWANYCH SOBIE PRZEZ TEN ZAFAJDANY bufet ......CZAS NAPRAWDE KIJEM POPĘDZIĆ TYCH PI..... ODNOWICIELI W DUCHU ŚWIĘTYM ...... Z tą obrzydliwą zakłamaną babą na czele ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Jak to dobrze mieć skuter i samochód. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 12:19 Pozdrawiam zaślepionych zwolenników KM, ciekawe ilu się Was wykruszy do kolejnej podwyżki i cięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tylko pytam A ile oszczędności przyniosłaby likwidacja Bufetu? IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 12:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtem Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.thorn2.nsw.optusnet.com.au 22.03.13, 12:21 Prima Aprilis dopiero za tydzien. Za wczesnie pusciliscie ta informacje! A swoja droga to co za idiota mogl wpasc na pomysl likwidacji 175???? Tylko idiota mogl zapomniec, ze ludzie z bagazami nie moga skakac po schodach przy przesiadkach Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 12:25 Ja bym się nawet z tobą zgodził, że okolice Przasnyskiej mają kiepską komunikację i przydałoby się ją wzmocnić/dogęścić. Ale kiedy wszystkim mieszkańcom jakiejkolwiek innej dzielnicy mówisz, że mają za dobrze i powinni mieć gorzej, bo TY masz źle i to dobrze, że im zabierają, bo z tego może TOBIE coś "skapnie", to w życiu nie znajdziesz żadnego sprzymierzeńca w swojej walce o lepszą komunikację na Przasnyskiej. Nikt cię nie będzie brał na poważnie (chyba większość już nie bierze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 13:08 Przasnyska i Elbląska nie mają ani jednej linii autobusowej, tramwajowej, SKM czy metra. No faktycznie - świetna komunikacja miejska. A teraz przed napisaniem kolejnych bredni tylko i wyłącznie w obronie twojego prywatnego interesu otwórz mapę ztm i zapoznaj się www.ztm.waw.pl/mapa/mapa_4.htm Całe osiedle Żoliborz IV jest odcięte od komunikacji. Jedyny przystanek do którego jest do 500 metrów (ale tylko w jedną stronę, bo drugi jest dalej - 520 m) obsługuje jedna marna linia na zadupie i do metra, nie jadąca do centrum, z częstotliwością 15-20 minut poza szczytem. Ot komunikacja Warszawy ledwie kilometr od granicy Śródmieścia! Dymałbym na tramwaj, ale ZTM nie postawił postulowanego przystanku tramwajowego. Zdaniem ZTM tramwaj może jechać bez zatrzymania przy dwóch dużych szkołach (Przasnyska, Braci Załuskich) bo ludzie z okolicy wożą się autami. Ot - genialna argumentacja wałkoni z ZTM. Skoro ZTM spieprzył jak się tylko dało na Żoliborzu, czemu inni mają mieć lepiej, choć mieszkają na zadupiach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 212.76.60.* 22.03.13, 21:18 > Przasnyska i Elbląska nie mają ani jednej linii autobusowej, tramwajowej, SKM c > zy metra. 122 linia urojona :> Kłamiesz chłopie, cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 16:54 ale przy okazji wszystkich poprzednich ciec wszyscy Pawlowi udowadniali, ze ma dobrze teraz on im to samo udowadnia gdzie miejszce na zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 212.76.60.* 22.03.13, 21:12 Facet zarzuca innym to, co sam robi - rozszczeniowość i prywata. W połowie Przasnyskiej nie ma bloków, były firmy, ale poburzyli dużo budynków. Słusznie stamtąd wywali autobus, bo robił pętle i jechał do tyłu. W porywach trafiała się jakaś osoba. Kilka lat temu autobus przerzucili na Elbląską i kursuje szybciej. Druga połowa to uliczka osiedlowa, ale kilka kroków stamtąd do Broniewskiego. Gdzie to jest brak komunikacji ?! Że nie ma pod nosem, to jeszcze nie brak. Ludzie naprawdę mają kilometry do jedynego autobusu albo tramwaju, który nijak nie pasuje. A tu mają puścić mikrobus, aby przejechał w sumie jedną (2 połówki krótkich Przasnyskiej i Elbląskiej) do najbliższej skupiska komunikacji. I jeszcze z rozkładanym czerwonym dywanem dla krzykacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 12:29 A ja mam nadzieję, że cały czas będziesz musiał chodzić te 500m na przystanek autobusowy Pawle ;). Linia 521 stanowi alternatywę dla linii tramwajowych, a dodatkowo tą samą trasę pokonuje szybciej od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.com 22.03.13, 13:10 Też bym chciał alternatywę dla tramwajów z Sadów do Arkadii. A jakoś jej nie mam. Może całkiem skasujmy 521 a autobusy dajmy na alternatywę dla mnie? Bo może pojedzie szybciej niż tramwaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 17:15 a ja mam nadzieje, ze wszystkie linie z Twojej okolicy wykastrują nie, nie zlosliwosc...no, może...ale nie wieksza, niż z Twojej strony tez mam ok 500 m do przystanku najbliższego...tylko, ze 3 lata temu miałem do wyboru kilka linii bezpośrednich prawie w każdy koniec miasta...teraz mam okrojana lokalna 121, 114 z doopy, jakiś busik i 116 aaa...mam tez metro 1,5 km...jeszcze bardziej z doopy nie, to nie chodzi o te 500 m tu chodzi o możliwość dojazdu po rzejsciu tych 500 m jednym, sensownym srodkiem transportu w możliwie najwięcej miejsc w miescie (uogólnienie, tak dobrze niema, to wiem) czy nikt nie widzi, ze od dłuższego czasu linie sa cięte tak, aby było jak najwięcej przesiadek? z chomiczowki na okecie miałem kiedyś 33-15, 2 km, 35, 176-jakis tramwaj...teraz nawet nie wiem jak tam dojechać (nie to okecie. okecie to nie tylko lotnisko) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Nie ma autobusu i co nam pan zrobi? 22.03.13, 12:33 ZTM to monopolista jeśli chodzi o publiczny transport i ma wyjebane na wasze protesty. Dalej się wzorujcie na zdychającej europie zachodniej, gdzie ograniczają ruch samochodowy to będziecie do pracy chodzili pieszo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jakw No przecież ZTM ogranicza ruch samochodów - 22.03.13, 21:13 konkretnie autobusów. I jeszcze sobie przyznają za to nagrody ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 12:34 No to świetnie, teraz można jeszcze na spokojnie dojechać z bagażami linią 510 idealne na dworzec centralny z Tarchomina, a teraz co..przesiadki...z 2 walizkami, albo dojście z metra..no genialnie sobie wymyślili...nic tylko pogratulowac.... Ciekawe tylko co z tymi 190mln zł co zaoszczędza.... iście zajebiś***!! Czy polska to jeszcze Państwo czy coś co nie powinno miec juz prawa bytu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 15:09 Ciesz sie, że co niedzielę powieziesz swoje słoje w 17+101 w I strefie biletowej na Tarchomin, bo i to - mam nadzieję - szybko się skończy. Zacznij płacić więcej podatków w Warszawie, o ile w ogóle tu się zameldowałaś, skoro wozisz walizy 510 i nie stać cie na taxi to raczej wiele nie zarabiasz = nie wnosisz do tego miasta (w podatkach itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yadzka Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.cupt.gov.pl 22.03.13, 16:32 Dla Twojej informacji drogi Pawełku, nie trzeba się meldować w jakimś mieście żeby tam płacić podatki, można płacić podatki w miejscu zamieszkania. Ja płace, w Warszawie. Meldunek to komunistyczny wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agna Re: Po co konsultacje społeczne IP: 195.85.196.* 22.03.13, 12:36 Skrócenie linii 521 do Wiatracznej spowoduje dla wielu osób z dzielnicy Wawer poważne komplikacje w dojeździe do Śródmieścia. Będzie to chyba jedyna dzienica pozbawiona bezpośredniej komunikacji autobusowej z centrum miasta. Stacje kolejowe na tej trasie położone są od siebie w odległości kilku kilometrów - często są to nawet 3 czy 4 przystanki autobusowe (a trzeba wziąć pod uwagę, że w Wawrze odległości pomiędzy przystankami są znacznie większe niż w Śródmieściu). Należy równieź wziąć pod uwagę fakt, że do takiego przystanku też trzeba pokonać pewną znaczną odległość. Wobec tego żeby dostać się do Śródmieścia trzeba będzie podjechać do stacji autobusem 521 i przesiąść się do pociągu. Następnie wysiąść z pociągu i przesiąść się do kolejnego autobusu żeby dostać się np. na Nowy Świat. Albo przesiadać się do tramwaju na Wiatracznej bezpośrednio z 521. Wszystko fajnie, jeśli jest się młodym i zdrowym i ma się dużo czasu. A co z tymi, dla których pokonywanie kolejnych przesiadek stanowi problem, albo nie mają czasu na czekanie kilkudzisięciu minut na pociąg, bo właśnie nastąpiła awaria i nie moga dojechać do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.com 22.03.13, 13:14 Jesteście tylko formalnie dzielnicą Warszawy, odstajecie infrastrukturą czy po prostu odległością od centrum. Jesteście tak słabo zaludnieni w przeliczeniu na km2 że wręcz nie zasługujecie na tak dobrą komunikację, jaką macie. Powinniście też trafić do 2 strefy biletowej, bo wasze przejazdy kosztują znacznie więcej i przez to płacący za bilety w innych dzielnicach muszą wasze podróże dofinansowywać. Dlatego też usasadnione jest, że akurat Wawer mógłby zostać odcięty od linii do centrum. Ale jakoś na kasację bezpośredniego SKM z całego Wawra do centrum się nie zapowiada, więc nie siej niepotrzebnej paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 14:17 Przejrzałem na oczy! 521 musi zostać w całej rozciągłości, to dar Boży i nic mi do tego, diablemu pomiotowi! Jestem dzieckiem szatana, fałszywym prorokiem, mam brodawki na nosie i zmiękczenie mózgu, nawet Jezus wie, że nie da się zbawić mej ciemnej duszy. --- Walimy te mikrobusy z Przasnyskiej i Włościańskiej do Marymontu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roastron Nie, jesteś zwyczajnie głupi, trolu ! IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 14:35 Komunikacja powinna być rozwijana, a nie zwijana ......te kawałki "półmetra" nie rozwiązują sytuacji bo np. na mokotowie do metra w godzinach szczytu cieżko się do nigo wepchnąć. w szanujących się, normalnie zarządzanych miastach linie metra są zdublowane komunikacją naziemną ! ect,ect.... W Warszawie mamy rozwój przez likwidacje i zwiększanie liczby przesiadek, a to nie prowadzi w żaden sposób do poprawy km, a dokładnie odwrotnie ...... poza tym ciągłe mieszanie i zmiany w km przez ignorantów pokroju ruty z płocka, od paru lat bokiem nam wychodzi ..... jak i "sprzedawanie" linii firmom z jedynie słusznego kraiku, więc twoje zachwyty są poprostu głupie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbapapa Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 15:00 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Przejrzałem na oczy! 521 musi zostać w całej rozciągłości, to dar Boży i nic mi > do tego, diablemu pomiotowi! Jestem dzieckiem szatana, fałszywym prorokiem, ma > m brodawki na nosie i zmiękczenie mózgu, nawet Jezus wie, że nie da się zbawić > mej ciemnej duszy. Może Jezus nie, ale odpowiednie leki by z pewnością pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 14:28 wiem!!! ogłoście se na tej przasnyskiej secesję z warszawy i wypuście na włościańską i elbląską 5 autobusów co 2 minuty!! i będzie zajebiście. błagam zróbcie tak, tego twojego bełkotu nie da się słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogier Nie wiem kim jesteś, ale znajdę cię, trollu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 18:09 A jak znajdę to zobaczymy czy powtórzysz mi to prosto w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 23:11 Chyba musisz się spytać ojca, czy nie miał dyskretnej choroby, bo tylko kiła tłumaczy twoją wypowiedź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agna Re: Po co konsultacje społeczne IP: 195.85.196.* 22.03.13, 12:42 A zapomniałam jeszcze o aspekcie finansowym - dla osób, które nie mają biletów miesięcznych będzie się to wiązało z koniecznością ponoszenia większych opłat, bo albo każdy nowy środek lokomocji to kolejny bilet albo konieczność kupowania droższych biletów okresowych np. 40 minutowy zamiast 20 minutowy. Dla miasta czysty zysk, ale dla pasażerów dodatkowa strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roastron Przecież celowo tak robią ! IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 14:38 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbapapa Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 14:58 Przecież tym pasibrzuchom z ZTM właśnie o to chodzi... jedyny sposób - na gape, na gapę mości panowie i panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: Po co konsultacje społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 17:21 a czy teraz tak wlasnie nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 12:44 O 521 juz pisalam tysiace razy. Sprawa 175 zas.. To zalosne i smieszne zarazem, aby stolica europejska nie miala autobusu z centrum na lotnisko i odwrotnie. Co jesli SKMka zawiedzie? O ile wiem, jezdzi raczej sporadycznie... Bylam w wielu miastach europejskich i oprocz swietnej komunikacji pociagowej (pociagi bezposrednie srednio co 5, 10 min, plus komunikacja dalekobiezna), zaobserwowalam dodatkowo autobusy wlasnie. Co za bezsens sie nam szykuje. Wspolczuje pasazerom. Odpowiedz Link Zgłoś
podobny_do_nikogo Hanka się zwinie w następnych wyborach 22.03.13, 12:50 Dziękujemy wam, urzędasy. Oczywiście oczekujemy kolejnej podwyżki cen biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shimmy Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.centertel.pl 22.03.13, 12:54 Witam, Gratuluję pomysłów,słuszna koncepcja autobusy zaorać,po co mają jeździć jak i tak nie jeżdżą np. 521 d. 18.03.2013 godz.10.20 z wiatracznej , w ogóle nie pojechała jako ciekawostkę powiem że nikt w ztm nie wiedział dlaczego i gdzie autobus zaginął w czasach nowoczesnych technologii i GPS. GRATULUJE mniej autobusów na trasie,więcej premi dla ztm a pasażerowie pamiętajcie - piechotą zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 22.03.13, 17:31 zostawić 521!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pylorii Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 12:57 Czas ruszyć na ZTM. Był ostatni zajazd na Litwie, czas na pierwszy zajazd na ZTM!!! Żądam zwrotu moich pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka z Pragi Gdzie jest Paweł z Przasnyskiej? IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Gdzie jest Paweł z Przasnyskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 13:39 już się niestety wykazuje, podobnie jak leMing, któremu zawsze wszytko pasuje z kolei.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gdzie jest Paweł z Przasnyskiej? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 20:08 Jesteeeeeeeeeeeem!!! Wyprowadzam się z Przasnyskiej! Dostałem apartamęt w Tworkach! --------------------- Walić autobusy na Przasnyskiej i Elbląskiej! Teraz podstawcie wszystkie autobusy pod zakład psychiatryczny w Tworkach! I to bez przesiadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 13:03 Nie - ja rozliczam ZTM za skandaliczne zrujnowanie komunikacji Żoliborza. Skoro my latami musimy żyć odcięci od dobrej komunikacji (dymanie 800 metrów na 186) to najwyższa pora pociąć komunikację do rangi żoliborskiej na innych dzielnicach. Szczególnie za wygodnie mają Mokotów, Ochota, Ursynów. A płacą za bilety tyle samo. A powinni więcej bo dłużej jadą do centrum niż z Żoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 172.16.8.* 22.03.13, 13:43 piękne, jakie to polskie! Nie chodzi o to, bym ja był bogatszy, Złota Rybko, ale niech sąsiad zbiednieje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 16:51 ajwaj...ale takie same komentarze były zawsze gdy Pawel oraz inni dotknieci cieciami starali się walczyc o swoje. komentarze ze strony tych "niedotkniętych"..i były w tonie komentarzy Pawla... wiec co? takie to polskie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś