Dodaj do ulubionych

Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Polskich

20.04.13, 16:30
Teraz czekamy na Muzeum Polaków w Izraelu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: szabla Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 16:46
      Teraz czekam na muzeum polskiej glupoty i pseudo mesjanizmu.
      • Gość: ---///\\\--- Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.13, 08:40

Teraz czekam na muzeum polskiej glupoty i pseudo mesjanizmu.
        BRAAAAWOOOOOOO!!!

Teraz czekam na muzeum żydowskiej glupoty i pseudo mesjanizmu.
        ANTYYYYYYSEMITYZM!!!
    • Gość: eM Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polskich IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 17:07
      Przed wojną ok 40% mieszkańców tego miasta stanowili Polacy wyznania mojżeszowego; oswójcie się z tym faktem, bo żadne biadolenie tego nie zmieni....
      Żydzi byli szanowani jako sąsiedzi, byli szykanowani w gettach ławkowych, ich sklepy i fabryki się odwiedzało lub bojkotowało - bywało różnie. Ale nic nie zmieni faktu że byli i zostali bestialsko zgładzeni. Niedobitki rodzin, które wróciły do domów wygoniono w 1968. Teraz Żydzi są praktycznie tylko elementem historii Warszawy tak jak książęta mazowieccy i dynasta saska - zostały nieliczne pamiątki, budynki, po wielu latach powstało muzeum, a pojedynczych Żydów mijasz na ulicy i nawet nie wiesz kim są - nie mają rogów i ogonów... Są takimi samymi mieszkańcami miasta jak Wy a często lepiej znają Warszawę od Was - lokalnych pseudo-patriotów, których "warszawskość" ogranicza się do pyszczenia na forum Stołka.

W tym roku przypada 70 rocznica Powstania, które nie było walką wyzwoleńczą a bitwą o godną śmierć, stąd obchody i "szum" w mediach lokalnych - tak trudno to zrozumieć?
      • Gość: p. Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 19:18
        Dziękuję za ten wpis.
        • Gość: gdańszczanin Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 20:31
          Sam sobie dziękujesz?
          Schizofrenia?
      • Gość: Sofia Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:15
        Bardzo dobrze napisane! Dziękuję za ten wpis! Mi czasami ręce opadają jak czytam niektóre komentarze.
      • Gość: Piotr Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:38
        Fora polskie ciagle zapaskudza antysemicka faszyzujaca dzicz, ale ja mysle, ze nie stanowi w Polsce wiekszosci. Radykalowie sie jakos sami mobilizuja, normalni ludzie w wiekszosci pozostaja w cieniu, nie afiszuja sie na forach ze swoja normalnoscia.
        Ale obrazki z Warszawy pokrzepiaja. Przy Rotundzie wiekszosc ludzi przystanela na dzwiek syren. Zonkile rozchodzily sie jak cieple buleczki. Zwlaszcza rdzenni warszawiacy chetnie oddawali hold powstancom, badz co badz, swoim ziomkom, tez warszawiakom.
        Normalnosc i przyzwoitosc nie jest w Polsce rzadkoscia. Radykalowie antysemiccy po prostu sa glosni, jak swego czasu obroncy krzyza na Krakowskim Przedmiesciu, ale to wciaz tylko halasliwy, zacietrzewiony margines.
        • qwww Re: Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polski 20.04.13, 22:52
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Zwlaszcza rdzenni
          > warszawiacy chetnie oddawali hold powstancom, badz co badz, swoim ziomkom,

tak, tak, rdzenni... górale
          ...z Synaju
    • omnadren_polfa Nie ma żadnych kolejek! 20.04.13, 17:32
      Dziś i jutro jest za darmo wiec parę osób weszło z marszu.
      300 mln wywalone w błoto a właściwie ukradzione z kieszeni podatnika.Co tam szpitale,metro,drogi ,szkoły ważne,ze żydzi mają muzeum budynek pierwszej potrzeby dla mieszkańców Warszawy.
      Muzeum Powstania Warszawskiego budowane było ze składek społecznych to taka dygresja jakże kontrastująca z ta żydowską naturą.
      • koluniuyyy Re: Nie ma żadnych kolejek! 20.04.13, 17:57
        Jak by tak katole tacy jak ty raz w roku nie dali na tace, a w zamian zebrali kasę na jakiś "szczytny cel" to z każdej takiej zbiórki powstałby szpital...
      • Gość: Warszawianka Re: Nie ma żadnych kolejek! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:00
        Nie kłam. Byłam tam, stałam w kolejce, ludzi było mnóstwo.
        • omnadren_polfa Re: Nie ma żadnych kolejek! 20.04.13, 22:25
          to ty kłamiesz ja mieszkam w pobliżu i widzę co się dziej z okna wiec poprzestań łgać ...w jakim celu to robisz?
          • Gość: sąsiad Re: Nie ma żadnych kolejek! IP: *.vudoohosting.com 20.04.13, 23:17
            Dokładnie.
            Pisałem to samo nie obrażając nikogo i cenzura gw usunęła mój wpis.
            Widziałem z okien mojego mieszkania, że było małe zainteresowanie. To samo było z żonkilami - gw pisała że warszawiacy je nosili a ja będąc na spacerze na Starówce i w Centrum nie widziałem nikogo z tym kwiatkiem.
            Gazeta już dawno żyje w wyimaginowanym przez siebie świecie.
      • Gość: Jak Re: Nie ma żadnych kolejek! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:17
        Co za głupoty. To samo można było by napisać o świątyni opatrzności w Warszawie.... Po co kolejny kościół? To muzeum powinno powstać już dawno...
        • omnadren_polfa Re: Nie ma żadnych kolejek! 20.04.13, 22:24
          trudno dyskutować z kimś ograniczonym ...czy ty na prawdę nie widzisz różnicy zarówno w celu jak i finansowaniu ?Kłamiesz,jesteś idiota albo świadomym manipulatorem.
          PS również nie pochwalam świątyni opatrzności ale to nie moja forsa.
      • Gość: :-) Re: Nie ma żadnych kolejek! IP: *.205.3.65.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.04.13, 12:44
        No jak to, zwiedzają jakieś żydowskie muzeum. A tu człowiek, Polak Prawdziwy, siedzi cały dzień ze szlugiem w oknie i nikt się nim nie zainteresuje, no!
        • Gość: . Re: Nie ma żadnych kolejek! IP: *.primeoptic.net 21.04.13, 17:37
          lol dobre :-)
    • ola Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol 20.04.13, 17:45
      nick_do_komentarzy napisała:

> Teraz czekamy na Muzeum Polaków w Izraelu :)

a iluż to Polaków zginęło w Izraelu?
      • Gość: jeżyk Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 17:50
        A co to ma do rzeczy ilu zginęło ? Obie kultury koegzystowały blisko siebie. Dobrze, gdyby młodzi Żydzi z Izraela mieli szansę na poznanie polskiej kultury i polskiej tragicznej historii, która po części jest ich historią.
        • basiakoz Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol 20.04.13, 17:59
          No to przyjeżdżają do Polski i tu najwięcej moga się dowiedzieć o ojczyźnie ich przodków. To chyba jasne, bo nie rozumiem czy twój wpis jest prowokacją, czy przejawem głupoty.
          • Gość: gizmo Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.13, 18:06
            Polska ojczyzną Żydów? Nie wiem co na to pani Janicka, ale chyba się zagalopowałaś.
            Nie wiem dlaczego admini nie reagują na takie antysemickie wpisy.
            • basiakoz Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol 20.04.13, 21:34
              Czemu uważasz, że się zagolopowałam? Bardzo wielu mieszkańców Izraela ma korzenie w Polsce. Akurat ostatnio poznałam kilku młodych ludzi z Tel Awiwu i wszyscy mieli albo kogoś z rodziców, czy dziadków urodzonego w Polsce. Janicka ma parę innych wpisów do przeanalizowania :-)
    • Gość: radek Tłumy odwiedzają Muzeum Historii Żydów Polskich IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 18:42
      Te komentarze są żenujące. Wstyd mi że urodziłem się w tym kraju. Jedyna pocieszająca rzecz jest taka, że jest ich póki co tylko 16.
    • Gość: mateoo Tłumy na otwarciu Muzeum Żydów: 5 tys. osób w p... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 20:23
      cytat z fb Pana Maciej Klauzner w eksterminacji a wlasciwie kompletnej zagladzie getta w warszawie, prze de wszystkim udzial wzieli ssmani ukrainscy, litewscy i lotewscy, ciekawe ze czesc z nich w dalszym ciagu zyje w swoich krajach cieszac sie szacunkiem ludnosci miejscowej. no i wspolnota europejska jest zadowolona, przy okazji polacy tez chca byc kochani, ratownicy zydow, wiec postawcie sobie pomniki, przystrzyzcie sobie trawniki, wypijcie zdrowie nie zywych, i zeby wstawcie nie swoje, pyszalki, kompleksy, smierdzace wybawcy pokolen
    • conan.barbarzynca.666 Re: Długa kolejka przed Muzeum Historii Żydów Pol 20.04.13, 20:45
      no to poczekasz. dopoki historia bytnosci Polakow w Izraelu siegnie 1000 lat, dopoki Polacy w Izraelu stworza silne osrodki kultury, wiedzy, religii, sztuki itd. juz dawno nie bedzie Ziemi.
    • notremak Tłumy w Muzeum Historii Żydów Polskich [ZOBACZ ... 21.04.13, 09:44
      KIlku osobom najwyraźniej przypomniały się stare, dobre czasy, kiedy to były w Auschwitz albo w Treblince.
      Strażnikami.
      • Gość: Lump z brzeskiej Bardzo możliwe. Wszak najwięcej kapo IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 11:06
        W Auschwitz rekrutowało się spośród Żydów...
    • bien.mal Tłumy w Muzeum Historii Żydów Polskich [ZOBACZ ... 21.04.13, 18:03
      w ogóle nie rozumiem tej "dyskusji"! Bardzo się cieszę, że to muzeum, w tak wysmakowanej formie powstało.Byłam wśród bardzo wielu osób, które obejrzały film o Kaziku Ratajzerze, człowieku dzielnym i bardzo sympatycznym, nie mającym w sobie nic z bohatera, którym był. Poza bryłą muzeum istnieje na razie tylko wirtualnie, niestety.
      • billy.the.kid Re: Tłumy w Muzeum Historii Żydów Polskich [ZOBAC 21.04.13, 19:16
        PAre lkat temu miałem kwiaciarnię.
        ok.15 kwietnia p[rzyszedł malutki starszy pan zamówić wieniec.
        na szarfie zawinszował sobie napisu z którego treści wynikało ze to od zydów-polaków z argentyny. wieniec miał być złożony pod pomnikiem bohaterów getta.
        pogadałem sobie z nim.
        owszem, brał udział w powstaniu. wyjechał z polski niedługo po wojnie. cały czas zył w argentynie.POLSZCZYZNA JEGO przerastała o parę długości język polski uzywany przez miejscowych KArTOfLI.
        • Gość: wawiak Re: Tłumy w Muzeum Historii Żydów Polskich [ZOBAC IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 22:09
          napisz jeszcze pejsiku,
          że chrystus był żydkiem
          a kartofle spalą się ze wstydu.
    • Gość: Sąsiad Odholowane auta IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 19:01
      Czy ktoś może zwrócił uwagę kiedy były ustawione znaki zakazu parkowania przez ZDM, ewentualnie może ktoś się odwołuje od odholowania? Czy nie powinni byli wywiesić jeszcze jakiejś informacji dodatkowo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka