Gość: joj IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 15:10 A kiedy marszy Wolnego i Nieskrępowanego Pierdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czerwonykomuch Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 15:15 Czyli jednym słowem - na złość babci odmrożę sobie uszy. Żadne, najlepsze prawo, nie uchroni przed skutkami własnej głupoty. Zaś zrównywanie ofiar zwyrodniałych domowych sadystów z lekkomyślnymi idiotkami z dyskoteki - jest co najmniej niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu.wisniak Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" 09.05.13, 15:18 Marsz Szmat będzie niepełny bez udziału pań takich jak Szczuka, Olejnik, Graff, Nowicka i creme de la creme towarzystwa feministycznego czyli Anny Grodzkiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściera Grodzka, Środa i Płatkową też będą??? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:09 Ale czy na pewno wszystkie "szmaty" się zapisały na listę uczestników??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Grodzka, Środa i Płatkową też będą??? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 16:10 a Senyszyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notak Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.13, 15:20 No i co z tego, że mnie zgwałcą i duszą gdzieś w uliczce obok klubu. Będę chodziła z cyckami na wierzchu bo mam do tego prawo i tak mi się podoba! Ja tu widzę delikatną nutkę idiotyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: 78.133.200.* 09.05.13, 15:26 jak rozumiem, to według ciebie jak zgłasza się ofiara na policję to należy dokonać oglądu jak ona jest ubrana, i jak miała za duży dekolt lub za krótką spódniczkę to znaczy gwałtu nie było. No tak, nasi dzielni stróże prawa na pewno są na tak. W gwałtach za dużo uwagi poświęca się moralności ofiary a za mało gwałcicielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: 87.204.26.* 09.05.13, 15:34 No widzisz, tu właśnie nie w tym rzecz. Moim zdaniem trzeba być kompletnym ignorantem, żeby nie widzieć tego, że pewne rzeczy zwiększają ryzyko. I tak spódniczka dupy nie daje, ale w jakimś stopniu zwiększa ryzyko gwałtu. Tak działa świat, żadne zaklinanie się i protesty tego nie zmienią. I żeby nie było, oczywiście nie uważam, żeby ta spódniczka była jakąś okolicznością łagodzącą dla napastnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notak Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.13, 15:45 Źle rozumiesz... Na pasach niby mnie potrącić nie powinni, ale mimo to nie wskakuję pod rozpędzone auto. Co mi na Powązkach po tym, że to była wina kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wst Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 20:02 Wyobraź sobie, że idziesz wieczorem w jakąś podłą okolicę i zaczniesz szpanować najdroższym telefonem na rynku i portfelem wypchanym gotówką. Jak Cię skroją, to będziesz ofiarą przestępstwa itd. itp. To nie będzie Twoja wina. Ale nie powiesz mi, że takie zachowanie jest przejawem jakiegokolwiek zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.13, 09:25 WST, bardzo trafna odpowiedź, ale obawiam się że sformatowane mózgi nie będą w stanie tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markopolo Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 20:15 ludzie dlaczego DAJECIE SIĘ WKRĘCAĆ !!!!! właśnie o to chodzi w tym marszu!!! zarzucają szczytny cel a ludzie popierają go ze względu na temat nie patrząc że tak naprawdę popierają przemarsz WULGARYZMU DEWIACJI!!!!!! sami organizatorzy tak zapraszają: "…dziwki i dżentelmeni, damy i żigolaki, kurtyzany i alfonsi, napalone queery i wyzwoleni feminiści, cudzołożnice i jawnogrzesznicy, fetyszystki i transwestyci, córy Koryntu i sukinsyni, nierządnice i sutenerzy, dominy i niewolnicy, ladacznice i stręczyciele, dewiantki i puszczalscy, święte prostytutki i sprośni utrzymankowie, sodomitki i zbereźnicy, poliamorystki i swingerzy, wszetecznice i rozpustnicy, nimfetki i satyrzy, bezwstydnice i erotomani, cyklistki i pedały… to jest nasza noc. Duszą, ciałem i seksem świętujemy 1. warszawski Marsz Szmat (Slutwalk)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino0001 Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.30.27.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 15:31 Gość portalu: notak napisał(a): > No i co z tego, że mnie zgwałcą i duszą gdzieś w uliczce obok klubu. Będę chodz > iła z cyckami na wierzchu bo mam do tego prawo i tak mi się podoba! > > Ja tu widzę delikatną nutkę idiotyzmu... > A ja widzę nie tylko nutkę, ale cały ogrom idiotyzmu w usprawiedliwianiu gwałcicieli. Nie mieli prawa dotykać kobiety nawet, gdyby miała nagie cycki, pupę, nawet gdyby przechadzała się nago ulicą. Można wtedy wezwać policję, by sprzątnęła ją za nieobyczajne zachowanie. To samo dotyczy nagiego faceta, oczywiście. Jakoś trudno mi uwierzyć, że jakakolwiek kobieta zgwałciłaby jakiegoś nagiego biedaczka, który postradał zmysły i paradował nago. Ale to już kwestia ewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notak Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.13, 15:46 Powiedz gwałcicielowi, że nie miał prawa gwałcić tej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d 09.05.13, 15:55 Na gwałcicieli jest tylko jeden sposób - pozbawić na zawsze narzędzia gwałtu. Ze strachu przed takową czynnością kobiety na ulicach byłyby bezpieczne, a niewyżyte zboki poszłyby sobie grzecznie do agencji towarzyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykomuch Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 15:56 Na wszelki wypadek kastrować wszystkich chłopców zaraz po urodzeniu, bo każdy może za 20 lat zgwałcić. W ciągu jednego pokolenia problem gwałtów sam się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino0001 Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.30.27.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 16:01 To, według mnie, nie jest temat do żartów. Mam wrażenie, że wykastrowali Ci umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykomuch Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:39 Umysł to tobie wykastrowali. Odpowiadam na post wyżej, na tym samym poziomie, co jego autor. A poza tym - najlepsze prawo nie uchroni przed konsekwencjami własnej głupoty. I, jak napisałem wyżej, zrównanie ofiar domowych sadystów z beztroskimi idiotkami z dyskoteki jest co najmniej niestosowne. Kara w obu wypadkach powinna być równie surowa - ale, na miłość boską, wielu takich przypadków można byłoby uniknąć, trochę myśląc. Jeżeli kierowca cię potrąci na pasach, to jest to oczywiście wina kierowcy - ale przed wejściem na jezdnię trzeba się najpierw rozejrzeć. Z rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:09 "Dane policji z 2009 roku: Spośród wszystkich zgłoszonych gwałtów (100%), doszło do nich w następujących okolicznościach: •W mieszkaniach i domach - 48% •W przestrzeniach otwartych, gdzie zwyczajowo jest możliwość chodzenia w "wyzywającym" ubraniu (parki, skwery, przystanek komunikacyjny, ulica, droga) - 16% Co ciekawe, przeważa tu ulica, droga - 13% - tymczasem okryty złą sławą park to tylko 2%. Jeszcze ciekawsze jest, że możliwość bycia zgwałconą w szkole jest taka sama jak w parku! •W przestrzeniach otwartych, gdzie zazwyczaj nie chodzi się "wyzywająco" ubraną (boisko sportowe, ścieżka rekreacyjna, las, pole, łąka, pastwisko, ogródki działkowe, altanki, teren budowy) - 11%" Znalezione na stronie jedyniesluszne.blox.pl/2011/09/Nie-chodz-wyzywajaco-ubrana-do-lasu.html Co zaproponujesz tym pierwszym 48 procentom głupich kobiet, co same się prosiły? Nie przebywaj sam na sam z mężczyzną w domu, jeśli nie chcesz dać mu dupy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykomuch Czytanie ze zrozumieniem się kłania IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:44 > Co zaproponujesz tym pierwszym 48 procentom głupich kobiet, co same się prosiły > ? Nie przebywaj sam na sam z mężczyzną w domu, jeśli nie chcesz dać mu dupy...? Napisałem przynajmniej dwa razy: "zrównanie ofiar domowych sadystów z beztroskimi idiotkami z dyskoteki jest co najmniej niestosowne" Najpierw spróbuj zrozumieć więcej niż trzy słowa po kolei, a potem dyskutuj. Wtedy wrócimy do tematu. Czyli może za 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino0001 Kogo bronimy: ofiarę czy sprawcę? IP: *.30.27.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 15:58 Świetnie rozumiem, że gwałciciel nie jest normalnym facetem, że musi mieć jakieś zaburzenia psychiczne, by taki czyn popełnić. Ale nie podoba mi się usprawiedliwianie gwałtu niewłaściwym strojem ofiary. Wyznając tą filozofię, nie należy kupować nowych, drogich samochodów, by nie padły ofiara złodzieja. Kto ma się dostosować do zasad i jakie mają one być? Sprawca czy ofiara? Później mamy takie oto sytuacje: wszyscy pamiętają konferencję Palikota z wibratorem, niewielu pamięta, że chodziło o gwałty na komisariatach. Ale przecież trzeba chronić dobrą twarz Policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead plączesz pojęcia. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 16:15 Chodzi o to, by zminimalizować ryzyko zostania ofiarą. O to, by nie wabić psycholi wyglądem czy zachowaniem, a w końcu by nie dawać im szansy. Idź na imprezę, samotnie wracaj do domu nocą, przez pusty i ciemny park. Na plecach zawieś kartkę "spódniczka dupy nie daje". Z pewnością będziesz bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino0001 Odrobina zdrowego rozsądku IP: *.30.74.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 17:31 Nikt, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, nie wybierze się na samotny spacer w parku, o którym wspominasz. Ale wtedy ubiór nie ma znaczenia, gwałcicielowi nie przeszkodzą nawet jeansy. Spódniczka czy głęboki dekolt w tej sytuacji nic nie zmieniają, sam spacer w takich okolicznościach przyrody jest głupotą. Dlaczego jednak tak szybko uciszono sprawę gwałtów na komisariatach, przecież tam ofiary nie miały karteczek "spódniczka dupy nie daje", ani głębokich dekoltów. Kogo chcesz usprawiedliwiać? Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykomuch Re: Odrobina zdrowego rozsądku IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:43 Nikt tu nie usprawiedliwia gwałcicieli. Ale zamiast durnot pod tytułem "spódniczka... nie daje", lepiej wtłoczyć potencjalnym ofiarom do łepetyny kilka zasad zdrowego rozsądku. I uświadomić, że jak mawiają Chińczycy "Jeśli ciągniesz tygrysa za wąsy, najpierw spisz testament". Najlepsze prawo nie obroni przed własną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
shappey Re: Odrobina zdrowego rozsądku 09.05.13, 22:19 no tak, bo zamiast wtłaczać facetom do głowy, że gwałcić nie wolno, łatwiej jest przerzucić odpowiedzialność na ofiary. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Odrobina zdrowego rozsądku IP: *.dynamic.lte.plus.pl 09.05.13, 22:38 większość facetów wie że gwałcić nie wolno, tak samo jak większość kierowców że potrącić pieszego, tak samo większość matek że dzieci się nie zabija I CO Z TEGO? Czy ta wiedza cokolwiek zmienia? Co więcej prawo też mówi "nie wolno". Nadal coś się zmieniło? No chyba nie. Ja się zgadzam nie wolno, wiadomo, ale na ruchliwą drogę wbiegać też nie będę "bo przecież kierowcom nie wolno mnie potrącić". Masakra, głupoty na tym forum tyle co w wypowiedziach niektórych feministek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino0001 Re: plączesz pojęcia. IP: *.30.74.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 17:44 I jeszcze jedno: Talibowie podobnymi argumentami tłumaczą konieczność chodzenia kobiet w burkach. Mają nie kusić. Dziś rano podano informację, że w Chinach znaleziono zwłoki 22-letniej dziewczyny, która została brutalnie zgwałcona i wyrzucona przez okno z jednego z hoteli. To się dzieje wszędzie i mogę się założyć, że ona też nie miała za krótkiej spódniczki. Proszę zatem tylko o jedno: nie usprawiedliwiaj tych facetów, oni na to nie zasługują. Zasługują na powieszenie za jaja, ewentualnie na kastrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonykomuch Re: plączesz pojęcia. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:48 K...wa! Nikt tu bydła nie usprawiedliwia! Tylko chodzi o to, by kobiety nie były głupie. Jak dziecko chce wsadzić palec do kontaktu, to uchwalasz prawo, że prąd ma nie porazić? Niegrzeczny prąd, a ty, a ty! Chyba raczej uświadomisz malcowi, co jest niebezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: plączesz pojęcia. IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 17:52 za jaja i na latarnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariren Re: plączesz pojęcia. IP: *.play-internet.pl 09.05.13, 20:55 Nie ma sensu tłumaczenie mężczyźnie istoty gwałtu. Jedyna sytuacja, w której mogą to zrozumieć i nie szukać przyczyn w ubiorze ofiary, czy okolicznościach przyrody, to ta , kiedy zgwałcona zostanie bliska im kobieta - żona, siostra, przyjaciółka, matka czy córka. Oczywiście żadnemu z wypowiadających się tutaj panów, pewnych swojej racji, zakosztowania takiej sytuacji nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: plączesz pojęcia. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 09.05.13, 22:40 Właśnie dałaś pokaz jak bardzo ograniczona jesteś :( szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ende Jesteś po prostu głupia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 20:27 Nikt nie usprawiedliwia sprawców ale każdy wie, że wejście do zatłoczonego tramwaju z pękatym portfelem w tylnej kieszeni spodni = brak portfela. Nikt nie usprawiedliwia sprawców ale każdy wie, że zostawienie drogiego samochodu bez alarmu w niektórych miejscach w Warszawie = brak samochodu. Nikt nie usprawiedliwia sprawców ale każdy wie, że chodzenie po Łazienkowskiej w dzień meczu w szaliku Polonii = brak zębów. I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eternit Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.toya.net.pl 10.05.13, 02:38 Nikt tu nie usprawiedliwia gwałciciela. Tu chodziło o dobrą radę jak uniknąć stania się ofiarą tak samo jak należy pamiętać, żeby zamykać drzwi jak się wychodzi z domu, mieć autoalarm i nie nosić portfela w kieszeni w zatłoczonym autobusie. Nie chodzi tu o usprawiedliwianie złodzieja tylko o zabezpieczenie przed kradzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu.wisniak Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" 09.05.13, 15:27 Teraz to już tylko ekshibicjonistów brakuje do kompletu, żeby zrobili swój marsz. Przecież to ludzie jak inni, a że mają spuszczone gacie i latają z dyndasem na wierzchu to tylko krzywdzący stereotyp. Nie wolno tak dyskryminować ludzi ze względu na odmienne preferencje seksualne. Oni też kochają i chcą być kochanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czege Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: 195.8.101.* 09.05.13, 15:32 Ale policjant miał rację. Ubranie może prowokować. Na świecie jest trochę psychopatów i przestępców i ubiór może sprowokować do gwałtu, dobry samochód do kradzieży, czy kolor skóry do zaczepek (w Polsce) - ktoś chcę powiedzieć, że to nie prawda? Chodzi o wyróżnianie się! Każdy kto się wyróżnia czymkolwiek na tle innych prowokuje. Nie tłumaczy to przestępców, ale tak jest i już! Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby chodzić ubranym na szaro i jeździć maluchem, tylko o fakt pewnego zjawiska. Chociaż decydując się na wyróżnianie się spośród tłumu sami zwiększamy ryzyko, że ktoś będzie chciał nam coś zrobić, ale takie życie!A poprawność polityczna nie pozwala nazwać rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 16:11 Gość portalu: czege napisał(a): > Ale policjant miał rację. Ubranie może prowokować (...)kolor skóry do zaczepek (w Polsce) alez ty zakompleksiony przejzdz sie do czarnych dzielnic w Paryzu,czy w Nowym Jorku ,wtedy zobaczysz,czy zjawisko to jest charakterystyczne dla Polski,czy jednak dla innych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwis Jak się same nazywają szmatami, to czego oczekują IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:12 Zwisa mi to. Ja się jakaś cizia sama nazywa szmatą, to pokazuje, jak chce być traktowana. Zachowywałyby się jak damy, to i tak byłyby traktowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.devs.futuro.pl 09.05.13, 15:42 Dziwne - sprawdzanie pisowni podkreśla mi słowo "nieheteronormatywnej" zarówno w Firefoksie, jak i w MS Word. CZYŻ TO NIE JEST INFORMATYCZNA HOMOFOBIA I WSTECZNICTWO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Szmaciak Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.13, 06:43 Za swoje zuchwałe słowa przeciw Partii zostaniesz niechybnie ukarany. Imperialistyczny Ognisty Lisek i edytor tekstów Słowo to narzędzia wstecznictwa i rewizjonizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec Zobaczyłem tytuł i od razu wiedziałem... IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 15:47 Od razu wiedziałem kto jest autorką. :( Odpowiedz Link Zgłoś
shelmahh Gwałty w domach.. 09.05.13, 15:48 Nie wiem po co ten marsz, skoro statystyki pokazują, że do gwałtów najczęściej dochodzi w gronie bliskich osób, w domach i strój nie ma tu nic do rzeczy. Przecież działania kobiet powinny być skierowane właśnie do tych domowych gwałcicieli, którzy nie wnikają w jakieś marsze szmat etc. I gwałcą pomimo tego, że kobieta mówi NIE. Marsz ma to zmienić? W jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.13, 15:51 "Spódniczka dupy nie daje" - ta teza jest całkowicie fałszywa Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Czy Fronda i Kibolstwo już się organizują? 09.05.13, 15:58 Czy organizacje prawicowe już wyniuchały okazję do zrobienia kontrmanifestacji ? Kibolstwo (o, przepraszam - Prawdziwi Patrioci!) mogli by się stawić i przy wtórze katolickiego zawodzenia pokazać swoje mikre narzędzia gwałtu - zawsze jest miło kiedy do poważnej manifestacji wkradnie się odrobina (sic!) zdrowego humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
akuku5 Kung-fu 09.05.13, 16:44 Warsztaty Ving Tsun to ściema - nie da się nauczyć żadnego stylu kung-fu (i żadnego stylu walki w ogóle) na jakichś "warsztatach". Trzeba normalnie chodzić latami na treningi, biegać, chodzić na siłownię. Już widzę, jak przeciętnie wysportowana dziewczyna (rower, tenis) po miesięcznych "warsztatach" będzie w stanie zrobić 100 pompek na kościach, albo prawidłowo wykonać kopnięcie okrężne. Gorzej, że może potem żyć w fałszywym przeświadczeniu, że nie musi się bać zagrożenia, bo jakby co to sobie poradzi za pomocą "cudownego" chwytu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Kung-fu IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 17:53 Ogólnie instytucja jednorazowych, eventowych, warsztatów jest jakaś pomylona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kung-fu IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 20:09 Mój trener( dawno temu, gdy karate kiełkowało w Polsce) zawsze powtarzał, że nie przegrywa słabszy, tylko ten który bardziej się boi. Bo najważniejsza jest psychika. Nie da się nauczyć żadnego stylu kung-fu na takich warsztatach, ale zakładając, że ktoś jest w miarę sprawny fizycznie, można nauczyć człowieka kilku uderzeń '' na ulicę''. Odpowiednio często powtarzane mogą okazać się skuteczne. Naprawdę, napastnikami nie są mistrzowie sportów walki, których można pokonać tylko kopnięciem okrężnym, ale zwykle zakompleksieni panowie, którzy także odczuwają strach i których obezwładni zwykłe uderzenie w splot lub kopnięcie w jaja, a do tego nie jest potrzebne wykonanie 100 pompek na kościach tylko trzeba się przełamać, aby taki cios zadać i mieć czas na ucieczkę. Oczywiście, nie jestem za tym aby panie biegały gołe po ulicach, bo to jakbyś miał 5000zł i chodził wieczorem po Brzeskiej trzymając pieniądze w ręku, ktoś na pewno się skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Re: Kung-fu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.13, 06:38 Słusznie prawicie Kumie. Nawet wytrenowana dziewczyna może mieć problemy w konfrontacji z ... 2 x cięższym przeciwnikiem. „Wytrenowana” oczywiście nie oznacza osoby, która raz poszła na weekendowe „warsztaty”. To jest kompletne bycze guano, groźne o tyle, że uczy błędnej pewności siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Kung-fu IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 13:01 tepi jestescie czy jak?? tu nie chodzi o nauke na warsztatach tylko pobiezne przyblizenie na czym ta sztuka walki polega, nic nie zastapi normalnych treningow, myslcie troche.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzicz Znów pornopatologia! IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:07 Rzygać się chce od tej patologicznej promocji pornografii. Codziennie wulgarne tytułu, codziennie agresywne artykuły, codziennie promocja szaleńców i dewiantów! Szokować, obrzygać, mieć w dupie dobry smak i kulturę! Ech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 17:14 "nieheteronormatywna młodzież" - Szmaty, nie bójcie się nazywać sprawy po imieniu. W polszczyźnie jest właściwe słowo - "zboczeńcy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 17:54 otóz to. ciekawe jak wyglądają ci "niehermetyczni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dre Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 17:46 To jakby zrobić manifestację "Chcemy zostawiać otwarte samochody z kluczykami w stacyjce!" Manifestowaliby kierowcy, którzy nie zamykając drzwi i okien chcą pokazać swobodę życia oraz jak wypasione mają fury w środku. Walczyli by o prawo do nieskrępowanego pokazywania wnętrz swoich samochodów, bez kradzieży, nawet w ciemnych uliczkach! Każda kobieta ubrana jak "szmata" popukałaby się w czoło, gdyby jej facetowi ukradli samochód, bo go nie zamknął i jeszcze dureń zostawił kluczyki w stacyjce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 17:47 nieheteroco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 18:08 Znów przyjdzie 30 osób i 70 fotografów, a reporter Wyborczej będzie robił zdjęcia leżąc na ziemi, żeby wyglądało, że są tłumy. Tego kitu już nikt nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azet Tylko co? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 18:25 Czy chodzi o promocję chodzenia w spodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojewoda grodzki Grodzka na czele ...szmat. "... dupy nie daje" IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:06 Z Grodzką na czele??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Grodzka na czele ...szmat. "... dupy nie daje IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 11:22 B...droń też "dziewczynka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:40 Zgadzam się, że ubiór nie usprawiedliwia gwałtu. Ale, dziewczyny, czy NAPRAWDĘ musicie ubierać się jak prostytutki ? - kuse spodenki jeansowe ledwie zakrywające tyłek na rajstopy -kabaretki, i do tego absolutnie niezgrabne, grube nogi - obcisłe legginsy wrzynające się w tłusty tyłek i do tego wylewające się z legginsów biodra i brzuch (z powodu otłuszczenia) = totalnie, całkowicie przezroczysta bluzka spod której widać jak na dłoni biustonosz i tłuszcz I to wszystko w środku dnia i w środku tygodnia i w samym centrum ! Wyglądacie jak panienki, które na chwilę wyskoczyły z lokalu do sklepu - pomiędzy klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenodyne Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 20:59 A ja, jako ofiara napaści seksualnej, powiem coś głoszącym pochwały postulatu "odpowiedniego, niewyzywającego ubierania się", bo zbiera mi się na pawia kiedy to czytam, dosłownie. Mnie napadnięto mimo dżinsów (szwedów, nie obcisłych rurek), swetra bez dekoltu, kucyka i obleśnego plecka Alpinus. Nie trzeba się ubierać jak szmata, żeby gwałciciel postanowił Cię zgwałcić. I tłumaczenie, że zakrywanie wszystkich części ciała coś pomoże to BZDURA!!! Pomoże zmiana mentalności. Pomoże to, gdy przestaniecie myśleć - "No przecież sama właściwie chciała, po co innego jej ten dekolt". I życzę Wam, żeby nigdy Was nie spotkało tak odzierające z godności, tak poniżające, tak brutalne zdarzenie jak gwałt. Oraz późniejsze kontakty z organami ścigania, które będą roztrząsać długość spódniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
power_ant Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d 10.05.13, 04:20 Xenodyne, sama jesteś sobie winna. Po co wychodziłaś z domu? Po co w ogóle się rodziłaś kobietą? A tak na serio, to bardzo Ci dziękuję za tego posta, choć nie wiem, czy do niektórych twardogłowych idiotów on w ogóle dotrze. Też zbiera mi się na pawia, jak czytam większość wpisów pt. "tak, jasne, gwałciciel winny, NO ALE kobieta idąca nocą w mini sama się prosi, bo przecież powinna wiedzieć, że..." Nosz kurrrrr! Nie ma żadnego "ale"! Zgadzam się co do tego, że każdy trzeźwo myślący człowiek będzie unikał potencjalnie niebezpiecznych sytuacji - nocnych spacerów przez park, trzymania portfela na wierzchu, czy co tam jeszcze zostało wyżej wymienione. Ale nawet jeśli nie zachowa środków ostrożności i padnie ofiarą przestępstwa popełnionego z premedytacją, TO NIE BĘDZIE JEJ/JEGO WINA. Przerzucając jakąkolwiek część odpowiedzialności na ofiarę, dochodzimy do bardzo niebezpiecznych paradoksów. Bo GDZIE dokładnie przebiega granica między strojem "bezpiecznym, niewyzywającym", a "niebezpiecznym, prowokującym"? Buty na obcasie 3 cm są okej, a 3,3 cm już nie? Mam spódniczkę, dzięki której "proszę się o gwałt", a o ile mm ta spódniczka miałaby być dłuższa, żeby żaden gwałciciel się za mną nie obejrzał? Park zaczyna być niebezpieczny o 22:01, a jeszcze minutę wcześniej był cacy? No bo w której minucie kończy i zaczyna się noc albo późny wieczór? Wszystko można sprowadzić do podobnych absurdów. Można wręcz zalecać ludziom siedzenie w domach/ wyzbycie się dób materialnych/ nieodzywanie się na ulicy, bo mogą sprowokować bandytę i to będzie po części ich wina. Litości. Za przestępstwo zawsze odpowiedzialny jest bandyta. Istnieje coś takiego jak "podżeganie do przestępstwa", ale ZAJMOWANIE SIĘ WŁASNYMI SPRAWAMI o dowolnej porze dnia i nocy nie jest podżeganiem. Na koniec wyjaśnienie dla debili, którzy nadal nie łapią istoty sprawy. W "Marszu Szmat" nie chodzi o to, że kobiety żądają prawa do latania z gołym tyłkiem nocą po parku. Jestem przekonana, że większość uczestniczek na co dzień ubiera się normalnie i zachowuje odpowiedzialnie. Marsz ma tylko zwrócić uwagę na to wszystko, co opisałam wyżej - absurdy związane próbą ustalenia, kiedy ofiara jest "współodpowiedzialna", a kiedy nie. Plus zapewnić godne, normalne traktowanie kobietom, które nie dość, że zostają zgwałcone, to jeszcze są za piętnowane, bo "same się prosiły, hehe, może lubią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 07:54 Sorry, ale pieprzysz. To ty nic nie rozumiesz. Czy to nie ty pozywasz McDonalda, bo się gorącą kawą poparzyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
power_ant Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d 10.05.13, 17:15 Jest tak, jak myślałam. Idioci nie rozumieją. I jeszcze stawiają znak równości między poparzeniem kawą a gwałtem, gratulacje. Skoroś taki mądry, to odpowiedz na pytania z posta wyżej. Gdzie, na przykład w długości spódnicy wyrażonej dokładnie w centymetrach, przebiega magiczna granica między "prowokowaniem do gwałtu i głupotą kobiety", a "skromnym strojem i odpowiedzialnością". Jeszcze skoreluj to z siłą makijażu i innymi aspektami wyglądu oraz zachowania, opisanymi z najwyższą precyzją. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTW Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 20:30 Widzisz, dziewczynko. Problem polega na tym, że mówimy o dwóch, całkowicie różnych, sferach. Ja twierdzę, że jak ktoś sobie kuku zrobi mimo ostrzeżenia, to jest głupi, ty chcesz winić za to tych, którzy ostrzegają. Myślenie magiczne, właściwe dzieciom w wieku przedszkolnym - że jak zamknę oczy, to mnie nie ma. Że jak powiem "czary mary", to mnie nic złego nie spotka. I tak dalej i tak dalej. Punkt widzenia, który reprezentujesz, uprawnia do nominowania cię - do Nagrody Darwina. Zaś stawianie głupoty na równi z tragediami ofiar domowych sadystów - bo do tego się sprowadza podejście organizatorek imprezy - jest niesmaczne i obrzydliwe. Jeżeli tego nie rozumiesz, to trudno. Dorośniesz - zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
power_ant Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d 10.05.13, 22:53 Widzisz, chłoptasiu. Nadal nie odniosłeś się do mojego posta, czyżby jednak intelektu nie stykało, żeby odpowiedzieć na jedno pytanie? Odwracać kota ogonem każdy może, ty robisz to po mistrzowsku. Chociażby sugerując, że chcę winić ostrzegających. Przeciwnie, uważam, że ostrzeganie jest bardzo słuszne - a w społeczeństwie, gdzie dominuje takie myślenie o gwałtach, wręcz konieczne. Napiszę wprost, może w końcu do ciebie dotrze: chcę winić sprawcę, nie ofiarę. Co do ostrzegania, przeczytaj ze trzy razy akapit wyżej, w razie wątpliwości i problemów ze zrozumieniem słowa pisanego. Ofiara może mieć szpile na dziesięciocentymetrowym obcasie, a nikogo nie upoważnia to do gwałtu. Tobie chyba naprawdę dalej się wydaje, że między wyglądem i zachowaniem "szmaty" a "porządnej" dziewczyny jest jakaś kosmiczna przepaść, i że te drugie nigdy nie znajdą się - przypadkiem - w złym miejscu, o złym czasie, żeby potem policja i sąsiedzi mogli sobie komentować, że "sama sobie winna". Aha, to, że ktoś jest głupi, też nie sprawia, że automatycznie zasługuje na gwałt. "Punkt widzenia, który reprezentujesz, uprawnia do nominowania cię - do Nagrody Darwina." Możesz w to wierzyć lub nie, ale do wizerunku "szmaty" plus nieodpowiedzialnego zakochania mi skrajnie daleko. Chciałabym natomiast, żeby dziewczyny, które lubią nosić sukienki albo bawić się w klubach nie musiały tego robić w terrorze. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max kolejna kompromitacja feminizmu IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 21:14 większej bzdury nie mogły babochłopy wymyślić - nauczyć się sprawnie ruszać spod świateł a nie marsze organizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: kolejna kompromitacja feminizmu IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 10:18 tego się nie nauczą:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.iljicz I znów garsć idiotek kompromituje resztę kobiet. 09.05.13, 21:17 Zorganizuję marsz facetów propagujący noszenie portfela z pieniędzmi w tylnej kieszeni spodni. To co, że można tym sprowokować złodzieja? Przecież kradzież jest be. Nie powinno się kraść, nawet z łatwo dostępnej portmonetki. Czas wreszcie zaprotestować przeciw zakazowi prowokowania złodziei i ułatwiania im pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie daje" 09.05.13, 22:28 Taki fajny standup Dave'a Chapella mi się przypomniał www.youtube.com/watch?v=_uscmRI9ZrE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hio Re: Przejdzie Marsz Szmat. "Spódniczka dupy nie d IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.05.13, 01:20 Jak go zorganizujesz. Odpowiedz Link Zgłoś