Dodaj do ulubionych

"Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni...

19.05.13, 18:18
PRECZ Z HAŁASEM PO 22.
Obserwuj wątek
    • Gość: domon "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 18:33
      Faktycznie w ten piątek na Torwarze było nie do wytrzymania.
      Cypel przecież działał i w zeszłym roku i nie było problemów. Rozumiem, że w tym roku przestawili scenę i dźwięk roznosi się bardziej w naszą stronę. Tam jest na prawdę sporo miejsca i można jeszcze pokombinować z ustawieniem nagłośnienia tak, żeby nie przeszkadzało.
      Ciekawy jestem, czy pokażą klasę i coś z tym zrobią, czy okażą się standardowymi burakami.
      • Gość: Jojo Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 23:06
        > Cypel przecież działał i w zeszłym roku i nie było problemów.

Otóż to!!! Mieszkam w pobliżu, co prawda nie na osiedlu Torwar, i aż do minionego piątku wszelki hałas koncertowy rejestrowałam gdzieś kątem ucha - no grali, ale dało się spokojnie spac przy otwartym oknie. A z piątku na sobotę myslałam, że szału dostanę. Ja wiem, że koncerty muszą się gdzieś odbywać, ale w zyciu nie uwierzę, że muszą być takie głośne. Tym bardziej, że to nie muzyka, tylko straszny, tępy łomot - jak w ogóle przy czyms takim można się "bawić"?
      • Gość: spruce Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 12:18
        Proste rozwiązanie: pozwalać grać ale tylko bez prądu.
    • Gość: oksy Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 18:42
      Hałas jest odpadem a nikt, przy zdrowych zmysłach, nie tworzy wysypisk śmieci w środku miasta!
      • Gość: meszige Re: Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.05.13, 21:22
        Odpady trafiają do bezbronnych biedaków. Nasi knajpiarze sp[rawdzają teren, szukają miejsca na wysypisko. Oby im się nie udało.
    • 1korektor Myślę że na tę prowokację 19.05.13, 21:21

najlepiej nie odpowiadać.
      Można balować do rana
      Ale
      nie wciskajcie ludziom ciemnoty, że:
      1. Muszą dudnić przesterowane basy
      2. Ludzie w Europie tolerują zakłócanie ciszy mieszkańcom
      3. Jedyną formą rozrywki / kultury jest balangowanie
    • Gość: Roslina "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.13, 21:27
      Zamknięta impreza i ich nie wpuślili hahahahahaha. To się nazywa selekcja.
      - Przepraszam, chcielibyśmy wejśc.
      - Niestety, impreza tylko za zaproszeniami.
      - Aaaa to przepraszam. Dobra chłopaki, idziemy do Parku
      Buhahahahahaha
    • notremak "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... 19.05.13, 21:37
      Dokładnie tak. Cham kocha, żeby było głośno. Im głośniej, tym lepsza zabawa.
      No i jak kurwów nie będzie 5 w zdaniu prostym, a 15 w złożonym - to zabawa nieważna.
      Dopóki bydło nie nauczy się kultury, nie będzie zgody na terroryzowanie normalnych ludzi.
      • Gość: wawa wola wybiórcza judzi IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 21:56
        Proponujemy panom redaktorom, aby strefy wolne od hałasu zrobić u nich pod oknami... Ale pewnie nie mieszkają w Warszawie... Wrzeszczeć i "bawić" chcą u nas, a u siebie dobrze i w ciszy się wyspać...
        • Gość: chyzy ruj Podajcie adres pismaki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.13, 23:52
          to przyjdziemy "oswajać i animować miejską przestrzeń publiczną" po 22 pod waszymi oknami.
          Żal.
          • Gość: kiki Re: Podajcie adres pismaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 01:51
            aleja przyjaciół 9
        • Gość: w naszym mieście Re: wybiórcza judzi IP: 91.212.223.* 20.05.13, 00:55
          takie hałaśliwe imprezy to normalka w okresie letnim.Władze miasta nawet z tego hałasu zrobiły sobie promocję miasta.To co piszą inni na tym forum to mały pikuś.W naszym mieście miejsce imprez zajmuje dokładnie centrum starego miasta.Strefa objęta hałasem to koło o promieniu 10 kilometrów.W tej strefie znajdują się dwa szpitale i ogród zoologiczny.Terroryzowane hałasem jest kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców.Temat jest znany władzy ,która wydaje zgodę na tzw festiwale wszelkiej maści muzyki.Najgorsza jest muzyka tzw elektroniczna.łomot jest niesamowity.Skargi do rady miasta są odrzucane.Władza nie respektuje nawet pomiarów poziomu hałasu wykonanych przez inspektora ochrony środowiska.Dodam pomiarów wykonanych na certyfikowanych urządzeniach.Władza wie,że są one przekraczane ale nic nie robi by choć kilka godzin nocnych można było spokojnie wyspać się.Wszelkiej maści lokalni światowcy mówią,że tak jest na całym zachodzie i,że tam takie granie to norma.Oczywiście kłamią co doskonale wiedzą gdyż miasto nasze podpisało umowy partnerskie z kilkunastoma miastami na świecie.Lokalna redakcja gw pieje z zachwytu na temat tych wydarzeń zwanych kulturalnymi.Mieszkańcy są bezsilni.Władza kompletnie nie czuje tematu.Jak państwo myślicie dlaczego.Podejmujący decyzję mieszkają daleko poza miejscem potwornego hałasu.Im jest dobrze.U nich jest cichutko.Nam radzono by się wyprowadzić na wieś lub do lasu.Mundurowi nie pomagaja bo jest pozwolenie ratusza.Tragedia.
          • Gość: red Re: wybiórcza judzi IP: *.204.90.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 09:48
            Opole?
    • Gość: Wawa Wlasnie nawala jakis bass z powisla w niedziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 23:16
      Kto normalny o tej godzinie imprezuje? Chyba tylko jakis obibok za kase tatusia? Po co ten bass tlucze w niedzielny wieczor?
    • lese_majeste się wyprowadź do swojego chamowa i będzie dobrze 19.05.13, 23:39
    • Gość: wa-wa Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 23:55
      Macie moje pełne poparcie! Piątkowe dudnienie było słychać na całym Powiślu oraz w całej górnej części Śródmieścia przylegającej do skarpy. To był jakiś koszmar! Czy naprawdę kilkaset osób może bezkarnie terroryzować kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców? Łomot był również na Saskiej Kępie.
      • Gość: ibi Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 10:17
        nieprawdopodobne, ze policja nie mogła nic z tym zrobić, postanowiłam zeznawać w sądzie przeciwko organizatorom jako poszkodowana, bo to jedyny sposób, a zapowiada się tam kilka kolejnych imprez, niestety sprawa będzie pewnie na jesieni....
    • Gość: hszonszcz "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 01:02
      A co robić z takim fantem nademną mieszkają sąsiedzi którzy w różnych godzinach doby szurają krzesłami po parkiecie do tego dochodzi miarowe stukanie o podłogę pazurów psich lub bawienie się tegoż psa jakąś kulką turlając ją po podlodze, co zrobić z takimi "inteligentami"?????????Z uwag sobie nic nie robią a nawet ostatnio sąsiadka poradziła mi żebym się wyprowadził!!!!!!!!!!!!I co tu się dziwić ludziom bawiącym się na mieście jak tu nad glową ma się taką gadzinę!
      • offal no to jest skandal ! 20.05.13, 11:42
        Gość portalu: hszonszcz napisał(a):
        > A co robić z takim fantem nademną mieszkają sąsiedzi którzy w różnych godzinach
        > doby szurają krzesłami po parkiecie do tego dochodzi miarowe stukanie o podłog
        > ę pazurów psich lub bawienie się tegoż psa jakąś kulką turlając ją po podlodze
        > , co zrobić z takimi "inteligentami"?????????Z uwag sobie nic nie robią a nawet
        > ostatnio sąsiadka poradziła mi żebym się wyprowadził!!!!!!!!!!!!I co tu się dz
        > iwić ludziom bawiącym się na mieście jak tu nad glową ma się taką gadzinę!

Dodaj jeszcze że "chamy" czajnikiem z gwizdkiem herbatę gotują a do tego piszczy im kran w łazience i o 6 rano spać nie można ... chyba jednak musisz rozważyć przeprowadzkę na ostatnie pietro ale tam mogą gołębie hałasować !
        • antipasti60 Re: no to jest skandal ! 20.05.13, 16:07
          Nie bądź taki koko bo jak będziesz miał baardzo rozrywkowych sąsiadów to zmienisz zdanie.A szuranie i inne hałasy wieczorową porą mogą być dokuczliwe , zwłaszcza w blokach chociaż nie tylko .Ja mieszkam w szeregowcu - sąsiad na zwróconą mu uwagę na ujadającego całymi nocami jego psa( lato , gorąco ,otwarte okna), odparł spokojnie że jemu to nie przeszkadza(!).Zapewne i organizatorom nocnych imprez oraz urzędnikom tolerującym taki stan rzeczy ,tudzież leniwej policji taki stan rzeczy też nie przeszkadza . A problem jest.....
        • Gość: hszonszcz Re: no to jest skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 01:34
          Nie nazywan sąsiadów chamami/jeszcze/,gwiżdżący czajnik gwiżdże parę minut a potem jest spokój a szuranie krzesłami po parkiecie trwa calym godzinami tak w dzień jak w godzinach nocnych i jak tu żyć w takim piekle.Wysyłasz mnie na ostatnie piętro a przeciesz łatwiej jest podkladki podożyć pod nóżki krzeseł i po problemie, no ale nie mogą zaskoczyć, że tak można zrobić albo nie chcą, albo nie chce się im. Uważasz, że chrobotanie nad głową to takie przyjemne, są momenty,że szału czlowiek dostaje...............
    • Gość: EtatowyCham Bo w Warszawie nikt się z nikim nie liczy :( IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 07:21
      W Warszawie nikt się z nikim nie liczy. Pracuję w komunikacji miejskiej i codziennie widzę dokładnie to samo. Każdy myśli tylko o sobie, ma w d*** wszystkich wokół i jeszcze uważa, że tak jest na zachodzie. I w tym jest właśnie cały problem. Bo wszystko dałoby się zrobić, gdyby tylko w tych skrajnie egoistycznych łbach zaświtało w końcu, że nie są jedynymi ani najważniejszymi ludźmi w mieście.

Nocne życie rozrywkowe wcale nie musi być uciążliwe dla okolicznych mieszkańców. Wszystko zależy od kultury. A w przypadku życia nocnego w Warszawie, tak samo jak w stołecznej komunikacji miejskiej, najmniej o kulturze wiedzą ci, którzy najgłośniej o niej krzyczą i najmocniej się jej domagają.
    • brillo "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... 20.05.13, 08:04
      Cham sie bawi. I wszystko jasne. Trzeba robic wszystko, zeby opuscili nasze miasto
      • Gość: warszawianka Żądam ciszy nocnej od 22.00 do 6.00!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 08:19
        forum.gazeta.pl/forum/w,752,144546840,144546840,Zlamalismy_cisze_nocna_Koncert_przerwala_policja.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,752,144566175,144566175,Zlamalismy_cisze_nocna_koncerty_na_ulicach_WI_.html
        I nie tylko ja, inni w powyższych dwóch wątkach też.
    • Gość: red Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.204.90.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 08:52
      Zdumiewający brak tolerancji!
    • Gość: barbacja "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie istni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 09:02
      Przed laty, za to przez 11 lat mieszkałam na zapleczu klubu oficerskiego "Grunwald" przy Al.Niepodległości. Tam zmorą były wesela w klubie, w którym z resztą sama miałam przyjęcie weselne ale w czasach "zgniłego ustroju", więc trwało to do 22.00. W dobie pięknej wolności imprezki hulały do rana przez 2 noce w tygodniu. Przy próbie interwencji dowiadywałam się że: "Paniusiu droga, ślub śię bierze raz w życiu" a na próbę rozmowy z włodarzami klubu- droga przez mękę, bo to wojsko- że właściciel jest za biedny żeby wyciszyć lokal. Panował nieopisany hałas, o repartuarze (Biały miś, biełyje rozy itp.) nie wspomnę. Wyprowadziłam się na Pragę Północ i zaznaję ciszy, która czasem dzwoni w uszach. Ale stanu histerycznej furii, której doświadczałam w każdy weekand na Mokotowie, nie da się zapomnieć. Konkluzja- ostrożnie z tą zabawą nocną- bo moralność sienkiewiczowskiego Kalego ciągle górą
    • Gość: ę Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 09:22
      W piątkowe i sobotnie wieczory w pobliżu schodów na most Poniatowskiego przy Wisłostradzie przewalają się tłumy młodych ludzi, którzy łażą gdzie popadnie środkiem jezdni (al. 3 Maja) tak że przejechać samochodem nie można, mało tego - na jezdni zostaje po nich potłuczone szkło butelek po piwie!!!
    • mamapik Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist 20.05.13, 09:22
      Do listy koszmarów = hałasów dołączam zbliżające się ursynalia. Ja wyjeżdżam poza W-wę, a bardzo współczuję wszystkim sąsiadom SGGW, którzy nie mają tej możliwości :((. PS proponuję władzom miasta, żeby zezwolenia na imprezy zamknięte wydawały tylko organizatorom dysponującym zamkniętymi salami - obiektami widowiskowymi.
      • anmanika Re: "Wrzask i muzyka. Cham się bawi, inni nie ist 20.05.13, 12:58
        Mieszkam w miejscu permanentnie zakoncertowanym, całe szczęście, że zazwyczaj kończą się o 22. Mam tylko dwa zastrzeżenia, nie wiem po co dzwięk jest nastawiony na tyle ile fabryka dała, po drugie sceny zazwyczaj budowane są nocą przed koncertem i za każdym razem jest to samo: walenie młotkiem w metal przez całą noc.
    • Gość: wiem_co_mówie Kulturalni IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.05.13, 15:44
      Widzę, że wśród komentujących sami kulturalni ludzie. Nie piją, nie przeklinają, muzyki słuchają pewno tylko klasycznej albo ambitnego rocka, a i to po cichu. Po 22 rączki na kołdrę i lulu. A wasze dzieci? Wnuki może? Co one robią w tym czasie? Bo przecież ta "wrzeszcząca i sikająca chołota" nie spada tutaj z nieba. Może warto rozejrzeć się wokół siebie? No i jeszcze pytanie, jaką macie alternatywę? Bo plan b, w którym nie ma imprez i koncertów tylko ludzie gadają przeszkadza. PKP Powiśle wokół którego nie ma budynków mieszkalnych przeszkadza. Plac zabaw również z dala od zabudowań przeszkadza. Pawilony za nowym światem przeszkadzają. Itd itp To gdzie u licha ci ludzie mają iść?
      • Gość: Ponury Re: Kulturalni IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 17:46
        > To gdzie u licha ci ludzie mają iść?

Jeśli będą się umieli zachowywać jak ludzie, to mogą się bawić przez całą noc choćby pod moim balkonem. Natomiast jeśli mają się zachowywać jak bydło, to bydło wypędza się na łąkę za miastem i to z dala od ludzkich zabudowań.
      • Gość: nie wiesz co Re: Kulturalni IP: 91.212.223.* 20.05.13, 19:46
        mówisz balowniku.Jeśli ty zemścisz i jak szewc to nie znaczy,że wszyscy tak robią.
      • Gość: pawel czarnecki Re: Kulturalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 12:48
        Nie mam dzieci ani wnuków na szczęście ani nie jestem "starym marudnym emerytem". lat mam 26 i tak jak piszesz kolego nie pije nie palę tylko muzyki klasycznej nie słucham a raczej punka, zimnej fali itd. Jeśli ktoś faktycznie jest nabuzowany i wolne ma tylko w nocy może wyszumieć się w lesie, na polu lub na parkingu przed Marywilską, pojechać do Jarocina lub na Woodstock ewentualnie zamożniejszy gość - jechać na Ibizę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka