Dodaj do ulubionych

Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samorz...

27.05.13, 08:19
Ta pani je owies z ręki von Donka , jak ujeżdżony muł . Tej pani już dziękujemy . Jej uległość kosztuje Warszawę 1 miliard złotych rocznie : razem 6 miliardów złotych . A von donek ma tą kasę dla swojaków . Czy nie za dużo ?!!!
Obserwuj wątek
    • block-buster Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesadzone 27.05.13, 08:29
      Prezydent Warszawy,ktora wiecej zrobila dla miasta,niz trzech poprzednich zawiadowcow stacji,radzi sobie ze stolica nienajgorzej.Nie wiem,czy dane jej bedzie wykonac przyslowie,ze do trzech razy sztuka,ale licze,jako varsawianista i zawodowiec,iz lepsza Gronkiewicz w garsci,niz PiSowski kanarek na dachu.Ktory ,gdyby nawet wygral o wlos wybory,to na milion procent zacznie Kaczyzowac centrum stolicy gigantycznymi pomnikami najgorszego prezydenta miasta i potem kraju.Most Polnocny,jak mowi 99% warszawiakow,szybka rozbudowa metra,inwestycje drogowe,pokonanie najgorszej powodzi od stu lat,restauracja wielu cennych zabytkow,spore pieniadze na kulture i nowe dzielnice-to czysty bilans naszej pani profesor UW.Trzymaj sie Hanka!My,starzy warszawiacy,w Ciebie wierzymy...
      • Gość: jeden z oburzonych Cmoknij ją zad debilu. Varsavianisto i zawodowcu. IP: 91.221.176.* 27.05.13, 08:39
        Zrobisz to zapewne lepiej niż niejeden wazeliniarz z jej otoczenia. Straszyć PiS'em możesz swoje dzieci, mamę, tatę, wnuki, et ceterae... To już nie działa, ale może w twojej rodzinie się sprawdzi. Przyjmij do wiadomości, że w tym mieście można jeszcze głosować na innego kandydata. Zawodowcu, nie wypowiadaj sie także w imieniu 'starych warszawiaków' bo to z twojej strony poważne nadużycie. Nie wiem z kim obcujesz, ale grono znanych mi starych warszawian patrzy na jej dokonania z dużą rezerwą.

P.S. Pakuj się Hanka. W NBP też była feta po odejściu.
        • Gość: anula _______ Na taczkę partaczkę ________ IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 08:46
          Na taczkę partaczkę !!!

Czas wyrzucić nierobów z państwowych posad!

Czas odciąć im dopływ naszych pieniędzy !
          • Gość: World Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ IP: *.lpp.com.pl 27.05.13, 11:01
            A pisałem tutaj, żeby głosować na Janusza Korwina-Mikke :)
            • rydzyk_fizyk Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ 27.05.13, 11:11
              "Jestem osobą, która wcześniej zbudowała silny nadzór bankowy, dzięki czemu teraz banki są bezpieczne. Bo sprawy trzeba załatwiać porządnie."

Pomijając mówienie sloganami (autorstwa szefa gabinetu?) to nadzór bankowy przeszedł po drodze rewolucję i został wyprowadzony z NBP. Komisja Nadzoru Finansowego powstała w 2006 r. i od tego czasu Hanka powinna być tego świadoma :P
              • rs66 Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ 27.05.13, 14:54
                Bzdura, nadzór bankowy został włączony do KNFu w 2007r. Wcześniej istniał GINB. Jak nie masz nic mądrego do napisania to idź szczekać gdzieś indziej.
                • rydzyk_fizyk Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ 27.05.13, 15:08
                  A który rok teraz mamy?
                  • Gość: pm maaasaakraaa IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 15:17
                    "Wokół Platformy robi się więc tzw. atmosferę, wypełnia przestrzeń wirtualnymi faktami."

kobieta ma dobre samopoczucie... oczywiście wszystko to co składa się na 'atmosferę' to kalumnie. no to powodzenia pani prezydent, powodzenia...
                  • volkszorn Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ 27.05.13, 15:26
                    1 objawa wypalenia: chorobliwe zaprzeczanie objektywnym faktom i wypieranie sie prawdy
          • Gość: Pamietliwy Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:04
            I co w zamian towarzystwo od Guziała do spółki z piskorczykami? to dopiero bedzie zabawa!!!!
          • Gość: Normalny Re: _______ Na taczkę partaczkę ________ IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:53
            Na taczke to Guziała i całe to jego pisowsko-piskorczykowskie towarzystwo
      • Gość: Lubelski Stolec na stolnicy IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 08:40
        Tak, raczej sobie radzi ze stolcem, niż ze stolicą.
        • Gość: Paweł Re: Stolec na stolnicy IP: *.com 27.05.13, 11:13
          I te okropne zmarszczki przy oczach, natychmiast pozbyć się jej z Ratusza (i z UW też!)!
          • Gość: pm Re: Stolec na stolnicy IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 15:28
            na zmarszczki to botoks a nie 'eksmisja' ze stanowisk :P
            • Gość: Paweł Re: Stolec na stolnicy IP: *.com 27.05.13, 15:38
              O, kolega ze służbowego komputera na UW broni HGW? A wydwało mi się, że większość współpracowników chce się czym prędzej pozbyć jej z uczelni (i nic dziwnego).
              • Gość: pm Re: Stolec na stolnicy IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 18:58
                nie broni, tylko 'rzeczowo' komentuje :P
                na żart żartem odpisuję :P
          • Gość: Zoliborzanin Re: Stolec na stolnicy IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:05
            A Ty marudo najpierw sie dogadaj o swoje mikrobusy z sasiadami bo oni nie chca!
      • ceziu75 Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa 27.05.13, 08:44
        ta wypowiedź akurat nic nie ma wspólnego z prawdziwymi warszawiakami:) . To wypowiedź przerażonego "bufetu" i możliwości utraty "cieplutkich posadek" :)). Strach zajżał w 4 - litery?
        Kadencja HGW to:
        - ogromne premie dla nieudaczników "prezesików spółeczek miejskich",
        - czajka nie oddana do użytku, zagrożąona dotacja z UE przez opóźnienia,
        - tunel zamkniety prawie rok czasu pod Wisłostradą, grozi zawaleniem, bo źle zaprojektowana II linia metra czy źle budowana - akurat nie ma to znaczenia jedna i ta sama firma to robiła:)
        - brud, smród na ulicach,
        - straż miejska polująca na obywateli: za parkowanie, prędkość, a nie dbająca o bespieczeństwo, porządek..
        - to Radni Dzilnicy Wawer czyli tej , w której mieszka opowiadają przeciwko wysokim opłatom śmieciowym
        - arogancja i pogarda dla mieszkańcw, nie kompetencja urzedników...
        • Gość: basiastel Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 23:59
          I wydawanie lewych decyzji. 19 kwietnia 2013 Samorządowe Kolegium Odwoławcze, na mój wniosek, stwierdziło nieważność decyzji podpisanej przez HGW. Pod tą naruszającą prawo decyzją podpisało się zresztą pół urzędu miasta i pół urzędu żoliborskiego, z burmistrzami na czele, radcą prawnym i paniami kierującymi WSL - jedna z nich wydała wcześniej decyzję naruszajacą prawo, druga w prymitywny sposób próbowała mnie oszukać, że nie przysługuje mi od tej decyzji odwołanie. Same przekręty i oszustwa.
      • asperamanka Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa 27.05.13, 09:56
        block-buster napisał:

> Prezydent Warszawy,ktora wiecej zrobila dla miasta,niz trzech poprzednich zawia
        > dowcow stacji,radzi sobie ze stolica nienajgorzej.

Cały ten wywiad został w zasadzie od początku do końca napisany przez doradców PR-owych, w czym zresztą nie ma nic złego, bo to standardowa procedura. Po prostu słupki poparcia zaczęły lecieć w dół, zbiegło się parę inicjatyw antybufetowych, które w dodatku nie są kompletnie bez szans, więc wyciągnięto Hannę kleszczmi z mysiej dziury, w której ostatnio siedziała schowana, i zaczęto "ocieplać wizerunek".

Jej własnego autorstwa w tym wywiadzie są chyba dwie rzeczy - jej bezwzględne przekonanie o tym, że jest doskonała, i dużo i ciężko pracuje, a niewdzięczny lud idzie na lep wrażej propagandy opozycji, i końcowy fragment o jej "sukcesach" w nadzorze bankowym za czasów prezesury w NBP, choć kto trochę zna realia, ten wie, że z tym nadzorem i rolą jej samej, oraz jej protegowanej pani Ewy Dwojga Nazwisk to też niezły bajzel był.

Natomiast co do samego meritum, nikt jej nie zarzuca, że nie stara się rozwijać miasta i robić ważnych inwestycji. Zarzut jest taki, że w ogóle nie panuje nad harmonogramami prac i kosztami, że rozgrzebała miasto na zbyt długo w zbyt wielu newralgicznych miejscach, że dokonała cięć inwestycyjnych nie tam, gdzie trzeba, że zamyka metro z powodu przebudowy rozjazdów (a nie łączników na Świętokrzyskiej, jak mówi), o czym wcześniej nie było mowy, że rozdęła administrację do gargantuicznych rozmiarów, że toleruje bezhołowie w zarządzaniu komunikacją publiczną, że dokonuje grabieży obywateli opłatami za wieczyste, czy ostatnio daniną śmieciową, itp., itd.

I do tego mamy znów zapowiedź, co w poście uwypuklasz, że "jak nie ja, to nastąpi 'kaczyzacja Śródmieścia' ". To jest też gierka PR-owa, bo alternatywa wcale nie musi być taka, że albo Bufet, albo Kaczyzm. To rządzący chcą nas znowu tak ustawić.

• rydzyk_fizyk Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa 27.05.13, 11:14
          Do tego będąc wiceprzewodniczącą Platformy ma problem z przeprowadzeniem dwóch ważnych dla miasta ustaw.

Co powinno być tym łatwiejsze, że rządzone przez koalicjanta Mazowsze ma ten sam albo nawet większy problem z janosikowym.
          • Gość: Poinformowany Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:55
            A guział był członkiem SLD i systemtem wiceprezydenta Warszawy z SLD gdy wprowadzano janosikowe i co?
      • kriso13 zawodowiec po zawodówce?? 27.05.13, 14:38
        block-buster napisał:

> Prezydent Warszawy,ktora wiecej zrobila dla miasta,niz trzech poprzednich zawia
        > dowcow stacji,radzi sobie ze stolica nienajgorzej.Nie wiem,czy dane jej bedzie
        > wykonac przyslowie,ze do trzech razy sztuka,ale licze,jako varsawianista i zawo
        > dowiec,iz lepsza Gronkiewicz w garsci,niz PiSowski kanarek na dachu.Ktory ,gdyb
        > y nawet wygral o wlos wybory,to na milion procent zacznie Kaczyzowac centrum st
        > olicy gigantycznymi pomnikami najgorszego prezydenta miasta i potem kraju.Most
        > Polnocny,jak mowi 99% warszawiakow,szybka rozbudowa metra,inwestycje drogowe,po
        > konanie najgorszej powodzi od stu lat,restauracja wielu cennych zabytkow,spore
        > pieniadze na kulture i nowe dzielnice-to czysty bilans naszej pani profesor UW.
        > Trzymaj sie Hanka!My,starzy warszawiacy,w Ciebie wierzymy...
        • Gość: welarg Re: zawodowiec po zawodówce?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 20:54
          Jak powiedział Jerzy Dobrowolski: "Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję."
        • Gość: Normalny Re: zawodowiec po zawodówce?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:58
          nie normalny warszawiak a nie wynajęty pracownik do pisania komentarzy
        • cyklina-klimkiewicz Re: zawodowiec po zawodówce?? 28.05.13, 09:52
          Ciężko będzie bo niewierzący strasznie piszczą. Wymyślają winy i jakieś błędy, jakieś zaniechania, oraz mają pretensję, że ośmiela się coś robić. B.Klimkiewicz.
      • penible4 Szybka rozbudowa metra?! - dla żółwia szybka 27.05.13, 15:36
        Pieniądze na kulturę?! - Na Madonnę i mordownie z piwem

Skąd te pieniądze? - a z naszych podatków. Tych, którzy tu mieszkaja i pracują. I z podnoszonych opłat za użytkowanie wieczyste. Prorocy Pani Hanny już wyliczyli horrendalnie wysokie stawki na rok 2016!!!!!! Geniusze, w mętnie podanej informacji jak sie odwoływać, nie podali pełnych adresów instytucji, do których należy pisać.
        No i na koniec, które to nowe dzielnice wybudowało miasto?!
      • Gość: nudny Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 16:00
        Człowieku , czy tak ciężko jest nacisnąć ALT przy pisaniu Polskich znaków?? ALT jest obok spacji to ten dłuuuuugi klawisz
      • Gość: staak Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 16:20
        > Trzymaj sie Hanka!My,starzy warszawiacy,w Ciebie wierzymy...

Po 6 latach bytności HGW na fotelu prezydenta Warszawy stosowniejszym wydaje się następujące stwierdzenie:

Dla prawdziwego warszawiaka zagłosować na PO to tak jak nasr... swoim przodkom do trumny.

hgw-watch.pl/
        sites.google.com/site/gronkiewiczpl/
        >jako varsawianista i zawodowiec
        a co sądzisz jako varsavianista ?
        • Gość: Warszawiak Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:10
          A zagłosować na PiS i Guiała to jak strzelić sobie w łeb!
          • staak Re: Pogloski o smierci pani Hanki sa nieco przesa 28.05.13, 00:05
            A jakieś merytoryczne uzasadnienie tej teorii.

Guział to póki co WWS a nie PiS.
    • ceziu75 Cierpliwość mieszkańców stolicy się wyczerpała 27.05.13, 08:31
      dość nieudacznictwa, braku planów, podwyżek opłat za śmieci, biletów komunikacji miejskiej, opłaty za parkowanie, brudu i smrodu na ulicach, nie liczenia się ze zdaniem mieszkańców, ich oszukiwaniem celowym, nie realizowaniem obietnic. Ratusz w stolicy stał się symbolem kolesiostwa, niekompetencji, drenowania kieszeni warszawiaków.
      • Gość: Humorek Lepsza ona niz donosy starych prykow z PiS IP: 217.8.177.* 27.05.13, 10:11
        Ale inwestycje sa co widac glolym okiem. Wole zeby moje dzieci mialy lepiej w przyszlosci niz czekac az PiS zalatwi swoje porachunki.
        • Gość: gaga Re: Lepsza ona niz donosy starych prykow z PiS IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 10:22
          PiS, Guział, Palikot, Piskorski = katastrofalna koalicja referendalna dla miasta
      • Gość: gss Ja podpisałem wniosek o referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 15:25
        licząc na kubeł zimnej wody na głowę HGW, ale kto zamiast niej? Do tej pory nie mieliśmy szczęścia do prezydentów. Kaczyński - "tzw" prezydent jednej kamienicy, bo zablokował na dwa lata rozwój miasta. Piskorski "wygrałem majątek w kasynie" vel "tunel przekręt"
    • block-buster Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo 27.05.13, 08:33
      bilu46 napisał:

> Ta pani je owies z ręki von Donka , jak ujeżdżony muł . Tej pani już dziękujemy
      > . Jej uległość kosztuje Warszawę 1 miliard złotych rocznie : razem 6 miliardów
      > złotych . A von donek ma tą kasę dla swojaków . Czy nie za dużo ?!!!
      Panie bilu46!Odstawiles lekarstwa i zaczynasz bredzic,wymyslajac jakiegos von-Donka/kto to?/ i belkoczac o straconych 6 miliardach.Kto stracil i z czego,bilu46?Jak masz twarde dowody to do prokuratora.I nigdy nie pisz o sobie w pluralis majestatis,jako "MY".Jest tu odosobnionym glosikiem i mow od siebie w liczbie pojedynczej.My o sobie mowia roszczeniowcy oraz menele...
      • Gość: as "My o sobie mowia roszczeniowcy oraz menele" IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 08:37
        To przeczytaj,co napisałeś pod koniec swojego poprzedniego postu...menelu :-D
      • Gość: ja do block-buster Jak widzę, prezentujesz się tutaj niczym apoteoza IP: *.static.chello.pl 27.05.13, 08:47
        kultury. Jak dla mnie, śmierdzisz mi delegatem d/s PR na forum GW z ramienia waszej partyjnej młodzieżówki.
      • Gość: klm Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 11:40
        oszołomstwa made in Gazeta Polska i A. Macierescu jest wiele na wszelakich forach

często mało zorientowani w polityce ludzie niestety łykają teorie sPiSkowe
      • Gość: zarradny Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 15:40
        My o sobie mówią roszczeniowcy i menele powiadasz?

My,starzy warszawiacy,w Ciebie wierzymy... <-
    • Gość: 100krotka Pani Prezydent, gratuluję klasy i IP: 62.29.248.* 27.05.13, 08:37
      i szacunku dla rozmówcy.
      dla dziennikarki: kto robił korektę? tyle błędów

PS
      obawiam się jednak, że ogół woli celebrytów...
    • Gość: as Nie jestem celebrytką samorządową... IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 08:39
      I dlatego widać mnie na mieście tylko wtedy,kiedy trzeba przeciąć jakąś wstęgę na otwarcie... :-D
    • czesiu.wisniak Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samorz... 27.05.13, 08:42
      - Myślę, że znacząca grupa doceni to, co PO zrobiła przez ostatnie lata... o tak, jesteśmy wdzięczni niezmiernie bufetowej m.in. za:

- rozgrzebanie budowy metra które miało wg jej słów być gotowe na przełomie 2011/2012 r.
      - zalanie tunelu Wisłostrady
      - ustawa śmieciowa z podwyżkami opłat za wywożenie cztero-pięciokrotnymi dla zaprzyjaźnionych firm wytypowanych przez urzędników z Bufetu
      - ściąganie pieniędzy do budżetu z mandatów od rowerzystów i kierowców
      - astronomiczne podwyżki cen biletów komunikacji miejskiej
      - likwidowanie linii autobusowych i tramwajów

mam dalej wymienać?
      • Gość: (gość portalu) Wymieniaj Czesiu, niech wszyscy wiedzą. IP: *.static.chello.pl 27.05.13, 08:48
        • czesiu.wisniak Re: Wymieniaj Czesiu, niech wszyscy wiedzą. 27.05.13, 08:57
          Lecimy dalej:
          - dofinansowanie stadionu piłkarskiego dla zaprzyjaźnionej telewizji kwotą 400 mln zł,
          - emisja reklam, że warto uczyć się przedmiotów ścisłych oczywiście w zaprzyjaźnionej telewizji,
          - wybudowanie Basenu Narodowego z niezamykającym się dachem w czasie deszczu,
          - dofinansowanie koncertu dla ubogiej artystki Madonny,
          - koszt oczyszczalni Czajka w Warszawie - 560 mln euro, ta sama firma w Budapeszcie buduje oczyszczalnię w podobnych warunkach i podobnej specyfikacji za 250 mln euro,
          - spotkanie integracyjne pracowników metra ufundowane przez Bufet...
          • rydzyk_fizyk Re: Wymieniaj Czesiu, niech wszyscy wiedzą. 27.05.13, 11:26
            "- wybudowanie Basenu Narodowego z niezamykającym się dachem w czasie deszczu,"

To akurat na szczęście dla warszawiaków wydatek z budżetu centralnego.
            Jedyna korzyść z tego, że w Warszawie rządzi Platforma więc nie dobiła samorządu jak w Poznaniu czy Wrocławiu.
            • Gość: Gostek jeszcze kolejne punkty niech wszyscy wiedzą. IP: *.pausav.sk 27.05.13, 11:34
              Rozgrzebana i nie dokonczona budowa poludniowej obwodnicy;
              Zniszczenie sieci melioracyjnej poludniowych dzielnic Warszawy, przez co po duzych opadach poludniowe Wlochy, Ursynow i Piaseczno zamieniaja sie w mokradla;
              Specjalna kolej z Centrum na lotnisko, ktora jedzie sie dluzej niz autobusem - fenomen na skale swiatowa!
              • Gość: gosc Re: jeszcze kolejne punkty niech wszyscy wiedzą. IP: 212.160.172.* 27.05.13, 13:15
                Ja dorzucę jeszcze:
                - o ile wzrosła cena za m3 wody za rządów HG-W?
                - ile można budować krótkie odcinki Górczewskiej i Kasprowicza
                - o ile zostały podniesione opłaty za żłobek i przedszkole?
                - o ile wzrosła administracja za rządów tej Pani?
                Szkoda że w kryzysie Bufet nie musi oszczędzać, tylko zwykli warszawiacy
              • hit.and.run Re: jeszcze kolejne punkty niech wszyscy wiedzą. 27.05.13, 14:52
                > Rozgrzebana i nie dokonczona budowa poludniowej obwodnicy;

W jaki sposób może to być na czas skoro

- maj
                - godzina 17
                - ciepło
                - bezdeszczowo
                - widno do 20

przejeżdzam obok budowy obwodnicy a tam PUSTO. No do k... nędzy. PUSTO!!
                Fajrant o 17 kiedy całe południe stoi tygodniami w jednym wyk....stym korku!
              • anmanika Re: jeszcze kolejne punkty niech wszyscy wiedzą. 28.05.13, 08:58
                Gość portalu: Gostek napisał(a):

> Rozgrzebana i nie dokonczona budowa poludniowej obwodnicy;
                > Zniszczenie sieci melioracyjnej poludniowych dzielnic Warszawy, przez co po du
                > zych opadach poludniowe Wlochy, Ursynow i Piaseczno zamieniaja sie w mokradla;
                > Specjalna kolej z Centrum na lotnisko, ktora jedzie sie dluzej niz autobusem -
                > fenomen na skale swiatowa!

I znowu niedoinformowanie się kłania.
                Urządzenia melioracji wodnych dzielimy bowiem na podstawowe, które stanowią własność Skarbu Państwa i utrzymywane są, przez podległe marszałkom województw zarządy melioracji i urządzeń wodnych
      • Gość: rte Zapomniałeś o rozbudowanej administracji IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 11:46
        i premiach dla potakiwaczy i urzędasów, których się namnożyło w Ratuszu jak w jakiejś hodowli.
    • Gość: zaxx Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samorz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 08:51
      Kolejna impreza HGW - zgoda na zdemolowanie Starówki przez pijane bydło, mieniące się kibicami legii - już 2 czerwca! Ale czego się nie robi dla swoich - na nich można PO(L)egać...
      • czesiu.wisniak Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo 27.05.13, 09:02
        No i tu jest zagwozdka - bo niby to kibole więc przeciwnicy polityczni, ale kupują bilety na Legię, klub należący do zaprzyjaźnionej telewizji. Ot i dylemat. Więc trzeba wypuścić bydełko na miasto, niech sobie podemoluje, za to stosunki z TVN będą odpowiednie i piękni redaktorzy i piękne redaktorki będą mogli wyjaśnić, że HGW to najlepsza prezydentka stolicy od czasów Piasta Kołodzieja.
    • fagusp Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskiego 27.05.13, 08:56
      Poległy prezydent pozostawił po sobie znaczącą spuściznę.
      A to co zostawił Warszawie Lech Kaczyński:
      1. Muzeum Powstania Warszawskiego
      2. Stadion X-lecia. Z Jarmarkiem Europa.
      3. Halę Kupiecką na Placu Defilad.
      4. Gmurków na Powstańców Śląskich.
      5. Komis na Ostrobramskiej.
      6. Ul. Górczewską. Do remontu.
      7. Skrzyżowanie przy Galerii Mokotów. Do przebudowania.
      8. Estakady bielańskie. Do wyburzenia.
      9. Nowy Świat . Do dokończenia.
      10. Most Północny. Do wybudowania.

Z przykrością konstatuje, że z wyjątkiem muzeum z pkt. 1 i skrzyżowania z pkt. 7 cała reszta dorobku Zimnego Lecha już nie istnieje.
      • Gość: tyh Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 11:39
        POpaprańcy już sami się mylą w swoich lizod....:
        > 2. Stadion X-lecia. Z Jarmarkiem Europa.
        - to nie Hanka wybudowała tam Stadion Narodowy, więc LK nie miał nic do rzeczy. Za to już Hanka odpowiada za organizację ruchu kołowego w czasie ważnych imprez, za pokrywanie tych kosztów przez warszawiaków zamiast organizatorów i za paraliż na mostach z których robi się deptaki.
        > 3. Halę Kupiecką na Placu Defilad.
        - fakt, za L.K. działała tam hala, w której kilka tysięcy osób miało zatrudnienie. Na szczęście za Hanki ją zburzono, ludzie wylądowali na ulicy, ale dzięki temu w tym miejscu można było POstawić na kolejne lata... jeszcze brzydszą halę (zaplecze budowy metra w samym centrum jakby ktoś nie wiedział), z której zysków nie ma żadnych, a jedynie koszty. POgratulować!
        > 4. Gmurków na Powstańców Śląskich.
        - fakt, Hanka zaraz po wyborach wjechałą tam buldożerem i wcale nie było tak, że po prostu zakończyły się sprawy sądowe wytoczone przez jej poprzedników...
        > 5. Komis na Ostrobramskiej.
        > 6. Ul. Górczewską. Do remontu.
        > 7. Skrzyżowanie przy Galerii Mokotów. Do przebudowania.
        - no Hanka takich inwestycji nie zostawi - za jej kadencji jedną drogę, np. Dźwigową robi się PO kilka razy! Wiezyce na moście Poniatowskiego tez najpierw wyremotnowano za pół miliona, po to aby rok póxniej ja rozberać. Za Hanki też wybudowano zapychające się fontanny, którym straszne każde burze...
        > 8. Estakady bielańskie. Do wyburzenia.
        > 9. Nowy Świat . Do dokończenia.
        > 10. Most Północny. Do wybudowania.
        No fakt - dla Hanki arcytrudne zadanie dokończyć inwestycję i POusmiechac się przed kamarami przy otwarciu. Zapomniałes napisać, że Most Północny, dzięki Hance nie tylko nie powstał w 2009 roku (jak głosiłprzetarg zakońcozny za PIS), ale w ogóle nie istnieje - bo Hanka ze swita nazwała go inaczej.
        Z przykrością informuje, że głupota lemingów nie zna granic/
      • Gość: h Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 12:58
        Akurat KDT powstały za czasów kadencji Pawła Piskorskiego na mocy porozumienia między ówczesnym wiceprezydentem Warszawy a stowarzyszeniami kupców. To najlepiej pokazuje głupotę propagandy PO. Piskorski (PO) wydzierżawił działkę ma pl. Defilad, a Gronkiewicz (też PO) pozbyła się kupców. To pokazuje najlepiej, że PO totalnie nie ma wizji tego miasta, co zresztą i tak widać na co dzień.

Krakowskie Przedmieście i niewielki odcinek Nowego zaczęto o ile się nie myle remontować za Marcinkiewicza

Centrum Nauki Kopernik to też pomysł Kaczyńskiego, Piskorski chciał wybudować tam apartamentowce.

Jarmark Europa to początek lat 90tych,
        • cyklina-klimkiewicz Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg 27.05.13, 16:38
          Zamiast bredni przedstaw swoją wizję, najlepiej w ratuszu. Tu też możesz pokazać jaki orzeł jesteś. Tylko na temat. B.Klimkiewicz.
    • Gość: wars pierwsza odpowiedz, pierwszy idiotyzm IP: *.ip.netia.com.pl 27.05.13, 09:00
      Hanna Gronkiewicz-Waltz, prezydent Warszawy i wiceprzewodnicząca PO: Nie znam tego słowa, to jakieś nowe określenie. Owszem, bywam czasem zmęczona, jak każdy, natomiast nie jestem wypalona, cokolwiek to oznacza.

Nie wiem, co to oznacza, ale na pewno taka nie jestem.
      Brawo, Pani Prezydent. Błysnąć intelektem w pierwszym zdaniu to sztuka.
    • Gość: zlodzieje brawo gazeta .odsiecz nadeszla. IP: *.205.100.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 09:07
      wcale sie martwilem ze ogolnopolskie tytuly stana po stronie PO po ogloszeniu niekorzystnych sondazy. a teraz stoleczna wypelnia swoją role. widze jak na dloni poklosie spotknia tuska z partią. brawo establishment bronicie patologii, ukladu i rozdawania pracy dla partyjnych. te akcje o ciszy nocnej, biednych rowerzystach to pod lemingi pod PO , leming niech bedzie lemingiem ale nie idiotą ktorego oszukuje bufetowa z PO. pewnie ze leming lepszy nie potrzebuje przedszkola, komunikacji przepelnionej klasy w szkole publicznej,. leming ma rowery miejskie , lezaki i fontanny latem a zima sylwestra. zenada
      • Gość: Normalny Re: brawo gazeta .odsiecz nadeszla. IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:07
        Lepsze to niż marsze krzyżowców, lustracje hajlujacy łysi młodzieńcy itp. Mamy normalne miasto i o to chodzi
    • benia_b Dobrze już było 27.05.13, 09:14
      HGW nieżle wypełniała swoją rolę do jesieni 2011 roku. Od tamtego czasu jest tylko ostry zjazd w dół. Rządy w mieście przejęli przeróżni zausznicy, głównie o bankowej proweniencji i wątpliwych doświadczeniach w zarządzaniu. Do tego doszła wręcz nieprawdopodobna arogancja i rozpasanie tzw. dworu, czyli najbliższych współpracowników. Ale przykład idzie z góry, czego przykładem jest dzisiejsza rozmowa. Pani Hania to mistrzyni świata wszechwag: profesor UW, genialny finansista, budowniczy metra, etc. Nie widać, słychać i czuć w tym tego co najważniejsze: misji służenia mieszkańcom Warszawy. W praktyce jest odwrotnie, za nic ma ludzi, nawet z PO! Ten wywiad musiał być autoryzowany przy udziale ekipy speców od PR. ponieważ p. Hania publicznie wypowiada zwykle brednie. Jeśli chodzi o jej ukochane metra, dla którego jest gotowa wszystko poświęcić, a nawet trafić do paki, to nie widzi, że otoczyła się dyletantami i co chwilę daje się wpuszczać w kanał (przepraszam tunel).
      Byłoby lepiej dla niej i dla Warszawy, gdyby nie czekając na wynik referendum podała się do dymisji. W sumie szkoda, "bo tak dobrze żarło" przez kilka lat.
      • Gość: pm Re: Dobrze już było IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.05.13, 15:54
        więcej by zyskała jakąkolwiek pokorą niż tą butą.
        ona sądzi, że w wakacje ludzie nie pracują i zamknięcie 2 stacji (a czemu nie tylko świętokrzyskiej?) to mały problem. no co za...
        • Gość: Metrowiec Re: Dobrze już było IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:52
          Bo metro potrzebuje zawrotki a zawrotka jest na bankowym i politechnice bo tak to zbudował Pisokrski
      • cyklina-klimkiewicz Re: Dobrze już było 27.05.13, 16:46
        Jest bardzo dobrym prezydentem i bęę na nią głosował. Jak głosowali będą tylko mieszkańcy Warszawy to spokojna być może o wynik. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Normalny Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo IP: *.centertel.pl 27.05.13, 09:17
      Janosikowe o którym mówisz wprowadziło SLD jak rządziło a wtedy jego członkiem był Piotr Guział
      • Gość: LOL Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 11:04
        co fakt to fakt i Janosikowe i Guział to twory SLD :)
        • cyklina-klimkiewicz Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo 27.05.13, 16:48
          Komuniści tak mają . B.Klimkiewicz.
    • Gość: szej To idealny prezydent miasta dla ludzi bez ambicji. IP: 81.15.171.* 27.05.13, 09:55
      Takim, którym wystarcza to co jest, a każda minimalna poprawa jest traktowana jako mega sukces.
      Przypominam, że:
      - W-wa aż do ubiegłego roku była odłączona od europejskiej sieci autostrad
      - normalna wylotówka jest tylko w kierunku Łodzi i Poznania (A2)
      - 2 linia metra miała być gotowa w 2013 roku.
      - tunel Wisłostrady - wiadomo o co chodzi
      - dworzec Zachodni - czas zatrzymał się 20 lat temu
      - Warszawa jest przecięta na pół ogromnymi terenami PKP - pokażcie mi drugą taką stolicę w Europie
      - mamy dwa nowoczesne stadiony w odległości 1 kilometra i żadnego nie można zapełnić w całości
      - Legia więcej zarabia na sprzedaży praw do stadionu (Pepsi Arena) niż płaci za wynajem tegoż stadionu od miasta
      Ogólnie traktuję Panią HGW jako polityka z nadania partyjnego, a nie lokalnego lidera społeczności. Znam też osoby sympateczniejsze od niej, ale to akurat nie jest najważniejsze.
      • Gość: Kibic Re: To idealny prezydent miasta dla ludzi bez amb IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:51
        Przyajmniej miasto zarabia na wynajmie stadionu a nie jeszcze finansuje klub jak we Wrocłwiu
    • Gość: marrek Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmowa] IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 10:01
      Prawda jest taka, że Prezydentem Tego miasta na pewno nie będzie nikt choćby delikatnie powiązany z PiS, ci którzy uważają inaczej powinni wziąć coś na głowę. I faktem jest też, że do momentu aż nie pojawi się ktoś sensowny (a nie folklor w postaci tego burmistrza Ursynowa) HGW na pewno po raz kolejny zostanie Prezydentem.
      • Gość: mroczny.leming Nie zostanie bo już jej szykują inne koryto. IP: *.static.chello.pl 27.05.13, 10:05
      • cyklina-klimkiewicz Re: Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmo 27.05.13, 16:58
        Od Bieruta się zaczęło, a czkawka po nim wszystkim mieszkańcom i nwestorom się odbija już tyla lat po pożegnaniu z komunizmem. Takich orłów to wystar na najbliższą erę. Dobre jest to co jest teraz, a nie zastaszanie przez bezpiekę czy jakichś agentów z 4 RP. Normalny świat jest w Polsce, w Warszawie. Dodrze jest, lepiej nie może być bo opozycji nikt by nie chciał słuchać, Wtedy by dopiero był lament jak na żadnym pogrzebie nowej erze. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Humorek Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo IP: 217.8.177.* 27.05.13, 10:08
      I tak wygra, boi glosowanie na PiS to blokada wszystkich inwestycji. Zamiast inwestycji będą donosy.
    • Gość: Humorek Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg IP: 217.8.177.* 27.05.13, 10:15
      to nie jest burdel tylko duzo inwestycji widocznych golym okiem. Gdyby p. Lech Kaczynski choc troche myslal o ludziach mieszkających w Warszawie to nie wiele z nich bylo by dawno ukończonych ordynusie
      • czesiu.wisniak Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg 27.05.13, 10:30
        No tak piękne inwestycje - podwyżki biletów, podwyżki opłat za śmieci, likwidacja linii komunikacyjnych, paraliż miasta, rozkopane metro i końca nie widać, ale za to mamy prezydentkę nawiedzoną Duchem Świętym, doktniętą przez geniusza i nie wolno jej krytykować, bo to bluźnierstwo.
        • cyklina-klimkiewicz Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg 27.05.13, 17:07
          Pomyliłeś Warszawę ze Świętym Mikołajem. Za usługi tzreba płacić jak cię wiozą autobusem to musisz za to płacić nawet jak jesteś prezesem K. Od religii to się odczep. Duch Marksa, Lenina, Stalina i Bieruta dyktuje ci co masz mówić, ale ja jestem ieczuły na takie teksty. Poćwicz trochę to się nauczysz,że wszystko kosztuje. Jak coś sprzedajesz to poniżej kosztów się nie da. Chyba, że z własnej kieszeni dołożysz. B.Klimkiewicz.
          • Gość: paranoja guziałowcy, PiSowcy i inni IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 17:42
            socjal - populiści wiedzą "lepiej" i dodrukują na drukarce pieniądze wtedy "starczy" na wszystko - no takie to pojęcie mają o ekonomii, czyli obiecanki dla potencjalnych wyborców
            • cyklina-klimkiewicz Re: guziałowcy, PiSowcy i inni 27.05.13, 20:08
              To ocxzywiste. Oni tu nie mieszkają , nie płacą podatków to desant, spadochroniarze, tylko robią wiatr. Szumią. Mają nadzieję, że plując prezydent zochydzą i w taki sposób, robią wybory. Tylko nie wiedż ,że dorośli ludzie w Warszawie są na propagandę katastrofy odporni. Nie dadzą się podpuścić. B.Klimkiewicz.
        • Gość: Wierzacy Re: Gronkiewicz zaprzepaszcza dorobek Kaczyńskieg IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:49
          Lepszy duch świety niż marichuana. Mniej szkodzi
    • dinowar Jest wypalona, tak jak Tusk i całe PO! 27.05.13, 10:16
      I nie jest istotne co ona czuje i jak się czuje, istotne są efekty jej działań lub zaniechań, nie mówiąc już o morzu afer i wpadek. I właśnie miota się od ściany do ściany (patrz: np. muzeum sztuki nowoczesnej). I właśnie nie prowadzi dialogu publicznego (patrz: np. rewitalizacje). I właśnie działa pod wpływem doraźnych emocji (patrz: np. próby odwołań niektórych burmistrzów). Ponadto, będzie kojarzona tylko i wyłącznie z awanturami z kupcami, nieporadnością z nadzorem nad budową metra, podwyżkami opłat i niebotycznymi nagrodami dla coraz bardziej rozrastającego się urzędu. WAWIE potrzeba kogoś nowego i lepszego! I są tacy!
      • cyklina-klimkiewicz Re: Jest wypalona, tak jak Tusk i całe PO! 27.05.13, 20:13
        Ważne by decydowali o tym kto szefuje Warszawie Ci którzy wybory wygrali a nie czarodzieje nieszczęść i katastrof. Nie PIS bedzie decydował kto jest prezydentem. B.Klimkiewicz.
      • Gość: Nowy Re: Jest wypalona, tak jak Tusk i całe PO! IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:48
        Ta nigdy wiecej PiS i Guziała!!!! Ursynow Wam tego nie wybaczy
    • kriso13 Zbierajmy podpisy za odwołaniem 27.05.13, 10:28
      Bufetowej i jej przydupasów !!!!
      • cyklina-klimkiewicz Re: Zbierajmy podpisy za odwołaniem 27.05.13, 20:14
        To zmiana w garkuchni PIS jest wyborami przeprowadzana? B.Klimkiewicz.
    • Gość: aaaa Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmowa] IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 11:20
      "Warszawiacy powinni byc dumni, ze jestem profesorem UW". Jak zwykle Pierogary wyszla buta, chamstwo i samozadowolenie. A za profesure i cala kariere w NBP podziekuj s p. Falandyszowi. Tak na marginesie on lubil kobiety z duza d i duzymi zderzakami. Taka przepustka do awansu zyciowego.
    • dante_waw a Praga? 27.05.13, 11:24
      gdzie Haniu jest obwodnica Pragi

dlaczego nie ma pieniedzy na kontynuacje rozbudowy Marsa

dlaczego budujac metro zweza sie Targowa pomimo ze teraz jest to jedno z dwoch polaczen obu Prag

gdzie Haniu jest tramwaj na Goclaw bo o 3ciej linii metra to juz nikt nie mowi

Podpowiem ci Haniu jak szybko zwiekszyc liczbe miejsc w przedszkolach, mozna po prostu kontraktowac ja w placowkach niepublicznych na podstawie nr Pesel ktore wydajecie w kazdym urzedzie

Macie informacje ile dzieciakow ZA TRZY LATA (to sporo czasu) bedzie potrzebowac miejsc w przedszkolach, ale nie.... lepiej budowac... bo mozna powiedziec ze nie ma miejsc i nie ma pieniedzy na nowe przedszkola, a taki system bylby o wiele elastyczniejszy.

jako Prażanin odradzam glosowanie na ta Pania
      • Gość: Prażanin Re: a Praga? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:45
        A czy ty sobie wyobrazasz jednoczesna budowe metra i obwodnicy Pragii? Chyba by trzeba smiglowcami latać
    • nessuno Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmowa] 27.05.13, 11:32
      Ależ trzeba mieć tupet chwaląc się wątpliwymi osiągnięciami w sytuacji, gdy wszyscy doskonale widzimy, jak "żondy" bufetu przyczyniły się do POprawy sytuacji w mieście,oraz samych mieszkańców. Czym prędzej referendum i niezwłocznie odwołać tą nieudaczną ekipę.
      • Gość: Normalny Re: Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmo IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 21:44
        2 miliardy Euro na inwestycje to konkret a nie pieprzenie głupot jak w twoim komentarzu
    • perculator zbudowala silny nadzor bankowy 27.05.13, 12:03
      chyba po to, by 99% bankow przeszlo w zagraniczna wlasnosc. Warszawe tez przekaze?
      Mowi o finansach, a jakie sa finanse Warszawy, jak wzrasta zadluzenie i administracja?
    • cyklina-klimkiewicz Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo 27.05.13, 12:26
      W jednym się Pani Prezydent myli. Podstawówki 7 klasowe były w Polsce do lat 70/80. Polska była Ludowa o nazwie Rzeczpospolita. Warszawa miła parę garmizonów wojsk Układu Warzsawskiego, 2 ZSRR jednoski też tu były. Ale formalnie nie nyła pod okupacją Sowiecką. Pozostałe wypowiedzi są dobre i zgodne z faktami. To bardzo dobry prezydent, robi co trzeba i jak trzeba. Załatwia spokojnie sprawy. Myślę, ze autobusy i transport miejski kosztuje dużo i każdą kasę połknie. Jak jej nie za dużo to i problemy są . Otwieranie wielu inwestycji równocześnie jest uciążliwe, ale jak coś zrobić jak za PIS tylko gadanie się zajmowali. To dobra Prezydent i dobrze by dalej kierowała miastem. Ona nie jest wypalona tylko jest kupa napalona na władzę , którą organizje i zarządza PIS. B.Klimkiewicz.
      • nessuno Re: Gronkiewicz-Waltz: Nie jestem celebrytką samo 27.05.13, 14:26
        Dość często czytuję Twoje wypowiedzi, na ogół sensowne i zrównoważone, ale tym razem chyba przesadzasz z wychwalaniem bufeciary.
    • Gość: MJJ Gronkiewicz-waltz: nie jestem wypalona [rozmowa] IP: 85.89.237.* 27.05.13, 14:34
      19 tys podpisów pod wnioskiem o odwałanie HGW w ciągu 4 dni ! Wyborcza już swojej już nie obroni ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka