Dodaj do ulubionych

Pomoc dla eksmitowanego

IP: *.249.144.175.Dial1.Washington2.Level3.net 01.08.04, 15:59
Ile on byl winny za czynsz ja zaplace osobiscie. Czy jest szansa aby on mogl
wrocic do mieszkania. Moje telefon komorkowy w US jest 703-201-2235. Moj
adres e-mail radzilow@earthlink.net. Jak mozna jemu pomoc? Ja zaplace cala
sume ktora byl winny ten czlowiek. Jak mozna sie i z kim skontaktowac aby
jemu pomoc!

Z wielkim poszanowaniem

Maciej z USA
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej z USA Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.249.144.175.Dial1.Washington2.Level3.net 01.08.04, 16:17
      jezeli mieszkanie zostalo juz zabrane temu czlowiekowi to ja jestem sklonny
      kupic meble w mieszkaniu zastepczym dla NIEGO etc....

Moj pradziadek sprzedal majatek i otworzyl fabryke PRZED WWI. Zbankrutowal w
      czasie pierwszej wony swiatowej. Rosjanie nie zaplacili za dostawy dla wojska,
      niemcy zabrali maszyny a Zydzi fabryke/budynek. Pradziadek sie rozpil, zona
      (pochdzenia wloskiego) odeszla a syna oddano do opeiki stajni u jakiegos
      ksiecia w Zabiance. Pradziadek skonczyl w skrajenej nedzy na Pradze. Jego syn
      zostal wychowany przez ksiezna i zostal ulanem broniac Lwowa w 1918-20 roku. Z
      protekcij ksieznej i pomocy finansowej zostal on oficerem wojska polskiego.

Ja teraz chcialbym temu czlowiekowi pomoc za to co pomagali dobrzy ludzie
      mojemu pradziadkowi i dziadkowi. Jak to mozna teraz pomoc/zrobic?

Z poszanowaniem

Maciej z USA
      • Gość: Muraszka Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 01.08.04, 16:25
        Przepraszam, to jest pozytywny szok!
        Ty jesteś realnym Człowiekiem?
        Czy to możliwe ,że sa jeszcze tacy Ludzie jak Ty?
        Jestem z innego miasta , z Olsztyna.
        Powinieneś wejść na stronę Urzędu Miasta,
        czy Gospodarki Komunalnej,
        bo może w poniedziałek być po wszystkim.
        Prosze poszukaj człowieka ,który pisze na warszawskim forum jako sloggi.
        To też jest Człowiek. Mieszka w Warszawie,
        może potrafi Ciebie skontaktować z kim trzeba.
      • krzysztofplebs Re: Pomoc dla eksmitowanego 01.08.04, 16:56
        Sprawa jest w egzekucji komorniczej. Na każde działanie ( lub zaniechanie)
        działań komornika jest termin na odwołanie 7 dni. Myślę, że autor z "GW" wie,
        który to komornik prowadzi tę idiotyczną egzekucję, w dodatku bezprawnie, bo
        zapewne zlecił czynności asesorowi, który ich prowadzić nie miał prawa.
        Ostatnio łamanie prawa przez komorników ( kliniczny przykład to gangster -
        komornik ze Słupska, który legalizował kradzione TIR-y)to po prostu normalka.
        Ale jest szansa na zmianę - szefowa polskich komorników odwdowiała, a jej mąż
        jako sędzia ( emerytowany) Sądu Najwyższego był wielce ustosunkowany, więc
        komornicy zachowywali się jak święte krowy. Gdyby była potrzebna pomoc prawna w
        wystąpieniu p-ko temu komornikowi ( i innym) to służę. Mój E-mail:
        maciagkrzysztof@.poczta. onet.pl.
        • Gość: Muraszka Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 01.08.04, 17:12
          Krzysztofpleds - dzięki.Jesteś WIELKI.
          • Gość: Dżofrej Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:25
            za to ty jeste durnowata po prostu !!
            • Gość: Muraszka Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 01.08.04, 23:48
              Możliwe ale wole być sobą niż taka ,jak Ty.
              • krzysztofplebs Re: Pomoc dla eksmitowanego 02.08.04, 06:11
                Już od pewnego czasu chodzi mi po głowie założenie ( na wzór poszkodowanych
                przez lekarzy)Stowarzyszenia Poszkodowanych przez Adwokatów, Komorników.
                Pierwsi płacąc minimalne podatki biorą "pod stołem" krocie i wykorzystują
                znajomości z sędziami, drudzy bardzo często sami nie znając przepisów ( pewnie
                ponad połowa nie ma wykształcenia prawniczego, bowiem dopiero w ostatnich
                latach został wpisany do ustawy taki wymóg)łamią je oczywiście przeważnie na
                niekorzyść klientow i to nie tylko dłużników, ale bardzo często wierzycieli
                również. W końcu do powstania takiego stowarzyszenia wystarczy 15 osób. Czekam
                na zgłoszenia ewentualnych chętnych.
                • Gość: I co dalej??? Re: Gdzie ta pomoc dla eksmitowanego? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.08.04, 12:51
                  Kontakty podane.
                  USA i prawnik z Polski.
                  A rezultaty?
                  • Gość: I co dalej? Re: Gdzie ta pomoc dla eksmitowanego? IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 02.08.04, 21:31
                    Historia , hitorią , a żywi ludzie w potrzebie?
                    • krzysztofplebs Re: Gdzie ta pomoc dla eksmitowanego? 03.08.04, 00:31
                      Ma być kolejny artykuł w tej sprawie. Ponieważ wyrok jest prawomocny jedyną
                      drogą jest skarga na wznowienie postępowania z jednoczesnym wnioskiem o
                      zabezpieczenie. Nie wiem, czy eksmitowany zdążył złozyć skargę na czynności
                      komornika, ale zapewne nie, bo był w szpitalu i 7 dni mogło minąć. Ewentualnie
                      może jeszcze wnosić do sądu o przywrócenie terminu, ponieważ nie był prawidłowo
                      zawiadomiony nie odebrał ( bo nie mógł odebrać) korespondencji.
          • Gość: Neo Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 02:09
            Szybko byś zmieniła zdanie , gdybyś zobaczyła rachunek za tę „charytatywną
            pomoc prawną”!
            Byli tacy co się dali nabrać, teraz są wleczeni po sądach przez „wielkiego„
            K.P.!!!!!!!
            • krzysztofplebs Re: Pomoc dla eksmitowanego 11.08.04, 03:20
              Może byś dał jakiś przykład poza przepitym Janem Rochem St. który nie zapłacił
              ani grosza mimo podpisanej umowy, za co "Bozia" skarała go zakładem
              psychiatrycznym...
    • Gość: przemek przemysl to IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 14:55
      pomagac trzeba z głowa. przeczytaj ten watek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14515066&a=14546162
      moim zdaniem brzmi duzo sensowniej niz potwornie tendencyjny atrykół tej pani
      red.
    • krzysztofplebs Re: Pomoc dla eksmitowanego 05.08.04, 06:44
      Postaraj się następnym razem pisać jednak "artykuł"...
      • Gość: Muraszka Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 07.08.04, 10:54
        I co dalej?????????????
        • Gość: Muraszka Re: Pomoc dla eksmitowanego IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 07.08.04, 15:12
          Podnoszę temat do góry.
          • krzysztofplebs Re: Pomoc dla eksmitowanego 08.08.04, 15:11
            Ale - jak widać - zainteresowanie nim spada. Niestety!
            • Gość: proicontra Re: do Macieja z USA IP: *.arcor-ip.net 08.08.04, 19:14
              cos Pan osiagnal czy tez entuzjazm harytatywno-samarytanski sie wypalil?
              • Gość: duchmuraszki Re: do Macieja z USA IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 08.08.04, 20:05
                Nasi kochani urzędnicy...........
                Człowiek w potrzebie, pieniadze z "nieba" są ,a oni , śpią.
                • krzysztofplebs Re: do Macieja z USA 09.08.04, 22:58
                  jeszcze nie wytrzeźwieli po niedzieli...
                  • Gość: Muraszka Re: do Macieja z USA IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.08.04, 08:54
                    Już nie duchmuraszki,bo przyjaźń mnie wskrzesiła.

Ciekawe co oni(urzędnicy) robią we wtorek?
                    Może szkoda,że nie jestem duchem?
                    • krzysztofplebs Re: do Macieja z USA 10.08.04, 23:56
                      zapewne we wtorek, podobnie jak i w środę po prostu "urzędują"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka