Dodaj do ulubionych

absurd w RWE Stoen

08.10.13, 17:47
Taka sytuacja. Małżeństwo. Kupują jedno mieszkanie, później drugie, wszystkie umowy z RWE są na niego. W trakcie trwania małżeństwa podpisują akt rozdzielności majątkowej. Jej przypada jedno z mieszkańm jemu drugie. Po pewnym czasie, rozstają się.
Ona wyprowadza się i chce przepisać na siebie umowę z RWE, on mówi "nie", dlaczego? bo nie. Ona zgłasza się do RWE z aktem własności mieszkania i opisuje sytuację - konsultant mówi, niestety nie możemy Pani pomóc. Próbuje dalej. Kolejny konsultant mówi: ok, jeśli podpisze Pani zobowiązanie że ureguluje całe powstałe zadłużenie, przepiszemy na Panią umowę. Jakiej wysokości jest zadłużenie? nie możemy Pani powiedzieć... Pani pisze takie oświadczenie bo chce mieć to już za sobą. RWE wysyła do Pana pismo z informacją że Pani chce pokryć całe zadłużenie i czy Pan się zgadza na rozwiązanie umowy. Pan mówi nie. Pani kierownik z RWE mówi, w tej sytuacji nie możemy Pani pomóc...
Następnie Pan zleca RWE demontaż licznika, ale bez zerwania umowy. Pani zostaje bez prądu i możliwości podpisania umowy. Co to są za procedury? Może ktoś miał podobną sytuację i wie co można zrobić????
Obserwuj wątek
    • tomjani Re: absurd w RWE Stoen 08.10.13, 19:06
      Takie pytanie za pól punkta: kto przefrymarczył STOEN koncernowi RWE? Już pomyślałem sobie że to HGW. ale jednak nie" sprzedala SPEC, Google pamiętały lepiej:

fakty.interia.pl/polska/news-sprzedaz-stoenu-w-przyszlym-tygodniu,nId,793107
      Prywatyzacja STOENU była przyczyną jednego z największych tegorocznych sejmowych skandali. Poseł LPR Gabriel Janowski pod koniec października zablokował trybunę sejmową, żądając od premiera informacji o prywatyzacji STOENU.

Marszałek Marek Borowski kilka razy przywoływał wtedy Janowskiego do porządku i wzywał do opuszczenia mównicy. Gdy wyłączył mu mikrofon, ten dalej przemawiał. Po kolejnych upomnieniach, marszałek stracił cierpliwość i wykluczył Janowskiego z obrad. Było to drugie (po Andrzeju Leperze) wykluczenie w powojennej historii Sejmu.

Pamiętajmy o "dokonaniach" przywoływanego w notce bratanka stalinowskiego zakapiora, Jakova Bermana, gdyby ten w razie odwołania HGW w referendum zechciał znowu, podobnie jak w roku 2006 sięgnąć po fotel Prezydenta Warszawy!
      • sibeliuss Re: absurd w RWE Stoen 11.10.13, 11:47
        To nie jest odpowiedź na zadane pytanie, czy nawet podcierając tyłek myślisz o polityce?
    • Gość: Asystent RWE Re: absurd w RWE Stoen IP: *.etop.pl 09.10.13, 16:53
      @ktozabilkoguta, reprezentuję firmę RWE Polska S.A. i postaram się pomóc. Polecam udanie się do Centrum Obsługi Klienta w celu podpisania umowy i umówienia montażu licznika. Opisany problem możemy również wyjaśnić mailowo - proszę więc o wysłanie na adres monitoring@galileointeractive.pl wiadomości dot. powyższej sprawy wraz z podaniem niezbędnych danych: imię, nazwisko, nr telefonu, adres e-mail oraz nr faktury bądź umowy. Pozdrawiamy, Zespół RWE
      • ktozabilkoguta Re: absurd w RWE Stoen 11.10.13, 10:23
        Drogi Asystencie RWE, czy sądzisz że nie byłam w Centrum Obsługi Klienta? Otóż byłam tam kilkanaście razy. Za każdym razem udzielano mi sprzecznych informacji. Jedna tylko była zawsze taka sama: niestety, nie możemy Pani pomóc dopóki ten pan nie wypowie umowy. Problem opisywałam również mailowo - mam bardzo bujną korespondencję w tym temacie. Jestem własnie na etapie przekazywania jej przemiłemu dziennikarzowi który chętnie opisze absurdalność tej sytuacji... Jeśli jest Pan/Pani faktycznym pracownikiem RWE to bardzo łatwo odnajdziesz moją sprawę:-)
        • sibeliuss Re: absurd w RWE Stoen 11.10.13, 11:48
          Podaj RWE do sądu, że zabrania Ci czerpać pożytków z posiadanej własności.
          • ktozabilkoguta Re: absurd w RWE Stoen 11.10.13, 21:38
            Jest to jakiś pomysł :-) tylko pewnie trochę potrwa, a życie w mieszkaniu bez prądu nie jest fajne :/
        • Gość: Łukasz Stelmach Re: absurd w RWE Stoen IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.13, 19:55
          Witam
          Mam podobny problem:
          Wynajmowałem mieszkanie panu X, miał on na siebie przepisaną umowę ze stoenem. Po 3 latach pan X się wyprowadził, miał podpisać mi protokół przejęcia lokalu, ale zapadł się pod ziemię...
          Otóż wynająłem mieszkanie innej osobie, spisaliśmy liczniki itp i teraz stoen straszy mnie że odłączy prąd bo pan X nie uregulował rachunków (ogrzewanie elektryczne w kamienicy więc trochę się nazbierało).
          Pani w stoenie mówi że muszę podpisać oświadczenie że ureguluję dług, nie może mi go podać bo to wielka tajemnica.
          Jak wyłączą mi prąd mieszkania raczej nie wynajmę więc poniosę straty a stoen i tak na tym nic nie zyska...

Nie wiem co mam robić za bardzo - stoen postępuję wyraźnie wbrew prawu!
          Jutro będę dzwonił do UOKiK oraz URE, może coś doradzą.

Bardzo chętnie dołożę swoje 3 grosze do artykułu, więc gdyby Pani go pisała prosze o kontakt na lukaszstel@o2.pl

Pozdrawiam
          • Gość: ses Re: absurd w RWE Stoen IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.13, 23:17
            pies im mordę lizał . polecam ENEA
            .www.enea.pl
          • Gość: tosia Re: absurd w RWE Stoen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 23:13
            Łukaszu Stelmach, to nie trzeba było rozwiązywać umowy i zgadzać się na przepisywanie jej na pana X, by uniknąć ew.zaległości wypalonych przez najemcę. Druga rzecz to chyba nie chodzi o stoen tylko o RWE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka