sloggi 28.03.02, 12:14 Zauważyłem, że wiele osób się regularnie nie loguje. Inni zaś zawsze występują jako "goście". A zatem co nimi kieruje - brak skrzynki czy lenistwo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misia Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: *.astercity.net / 10.129.131.* 28.03.02, 12:16 Ja mam skrzyneczkę,ale się głupio zaligowałam i wywala moje nazwisko.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.k Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 192.168.0.* 28.03.02, 12:39 to mozna zmienic w opcjach chyba... a ja sie nie loguje z lenistwa, bo mam zapisane w ulubionych fora, na ktorych bywam i czasami nie chce mi sie otwierac strony glownej; a skrzynke te zalozylam sobie chcac wziac udzial w jakims konkursie, a nie dlatego, ze byla mi potrzebna; Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 12:45 Sloggi, Przyrzekam od dziś zacznę sie logować....;)) tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:02 Czasem brak skrzynki lepszy niż ich nadmiar... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:06 Dobrze mieć skrzynkę, szególnie wypełnioną dwudziestoma półlitrowymi opakowaniami szklanymi w kolorze brązowym z zawartością :) Odpowiedz Link Zgłoś
zniszczona_krystyna Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:09 Ja tam siem wolem meldunkować, bo to niemożeby wstyd mieć w koncie wypisane zniczczona_krystyna@skup-butelek-brzeska.pl Tylko Jadźka się nie wstydzi i na forum kobiecem podpisuje siem automat do lodów, kokota i wywłoka, chociaż do butelki czasem lepsza od tej plotkary Stefy z Burakowej. A od skrzynki panie sloogi to lepsiejsza jest komórka bo pojemniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:10 Tak, oczywiscie pani Krysiu, komórki są zdecydowanie poręczniejsze :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe1 Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: *.se.kappapackaging.com 28.03.02, 13:07 zdecydowanie lenistwo i to ze jak sie przchodziz poczty to trzeba sie drugi raz logowac Odpowiedz Link Zgłoś
_kontrabeata_z_szufelka_ Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:19 ja się zalogować musiałam bo by mi sie 'nick' w okienku nie zmiescił Palkerku pozdrawiam i za Toba tesknie P.S. marchewka mi się skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:21 O ! szok Odpowiedz Link Zgłoś
_kontrabeata_z_szufelka_ Re: GOŚCIE PORTALU - CD 28.03.02, 13:24 I na szufelke miejsce znaleźć musiałam, bo w schowku na szczotki razem z miotła do wersalików się nie miesciła. P.S. Marchweki, dajcie więcej marchewek! Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Myślę i myślę i... chyba nic nie chcę wymyśleć 28.03.02, 13:27 Tak sobie starałem się policzyć ile osób w tym wątku się wypowiedziało (osób powtarzam nie skrzynek, czy kont) i ... ale o moich wyliczeniach i tak nikomu nic nie powiem. ;)))) Choćby na siłę mnie zrobiono tutaj adminem, bo ja Was wszystkich i tak lubię :) (jeszcze)...;) (czasem)...;) A poza tym to nie moja sprawa...;) Pozdrawiam tych co wiedzą i tych co nie wiedzą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Myślę i myślę i... chyba nic nie chcę wymyśleć 28.03.02, 13:37 Coś sugerujesz ? Czy to tylko taki bzet ? Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Myślę i myślę i... chyba nic nie chcę wymyśleć 28.03.02, 13:48 sloggi napisał(a): > Coś sugerujesz ? Czy to tylko taki bzet ? .................................... Może sugeruję? ;) Może to tylko taki bzdet? ;) Może wiem? ;) A dlaczego akurat Ciebie ta kwestia ciekawi??? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Myślę i myślę i... chyba nic nie chcę wymyśleć 28.03.02, 13:50 Bo chyba z ludzi tu bywających znam Ciebie najlepiej i wiem, że pijesz do ludzi, których w jakiś sposób znasz. Pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Myślę i myślę i... chyba nic nie chcę wymyśleć 28.03.02, 14:11 sloggi napisał(a): > Bo chyba z ludzi tu bywających znam Ciebie najlepiej i wiem, że pijesz do > ludzi, których w jakiś sposób znasz. Pudło. ...................... A dlaczego tak twierdzisz, czyżbym Ciebie w jakiś sposób tutaj uraził? Sam wiesz, że nigdy nie pozwoliłem sobie na jakiekolwiek, publiczne, "osobiste" wycieczki w stosunku do osób, które znam nie tylko z postów na forum. Zwyczaj ten mam zamiar zachować i niczego nie zmieniać. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to cóż przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny_kazimierz Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 13:35 ja to siem logujem z podobnech powodów co pani Krystyna albowiem poniewarz nie kcem siem nararzać na jakes gupie docinki w temacie mojego ynternetowego adresa brzmioncego w pełnem brzmieniu: www.dziewczyny.polskie.i.zagraniczne.na.telefon.i.na.miejscu.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka_s Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 217.11.133.* 28.03.02, 16:21 A ja wstyd się przyznać, coś ostatnio nie umiem się zalogować jak mi pocztę gazeta zmieniła i tak jakoś się nie loguje. A to ma tak apropos jakieś znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix A dlaczego powinniśmy się logować? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 13:39 Przeze mnie przemawia lenistwo oraz brak jakichkolwiek korzyści wynikających z dodatkowego ruchu roboczego polegającego na zalogowaniu się. Chyba, że przekonasz mnie i innych leniuszków jakie są z tego całego logowania korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
antyeela Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 14:10 a gdzie jest nasza pani eela ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 62.233.175.* 28.03.02, 16:21 Mam wlasne (oplacone) konto pocztowe, niepotrzebne mi zadne inne, nie lubie wypelniac formularzy (tym bardziej podawac w nich falszywych informacji), nie widze zadnej korzysci (zyskana sekunda dziennie - ludzie ja trace dziennie kilka godzin na zupelnie niepotrzebne sprawki), nie chce nabijac wlascicielowi portalu statystyki - bo go nie lubie, nie lubie chodzic w stadzie i moglbym wam jeszcze troche ponudzic, ale mi sie nie chce. Za moich czasow kazdy chcial wygladac inaczej, teraz wszyscy chca byc tacy sami - POGRUBIENI. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 17:13 Mało casu kruca bomba, mało casu. Lubie jak wszystkie posty się rozwijają w chwili otwierania wątku Pzdr pacio Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 17:27 Jest taka opcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Do anty eeli IP: *.matrix.pl 28.03.02, 17:04 A cóżeś się tak biedactwo eeli przyczepiło? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Do anty eeli 28.03.02, 17:12 Witaj, Warschau, dawno Cię nie widziałam. Myslałam, ze juz wyjechałeś gdzies na Swięta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 217.99.1.* 28.03.02, 20:55 Zeby nie nie krakac bezpodstawnie, zalozylem sobie wlasnie konto. W ciagu 1 godziny dostalem trzy jednakowe listy od "gazeta.pl" z jakims swiatecznym spamem. Rozumiem, ze podpisalem regulamin i tak musi byc. Moge oczywiscie w spam-killerze wpisac ten adres... To dopiero fajny pomysl. Pamietajcie - jedyna rzecz, ktora na pewno mozecie dostac za darmo to w zeby. Za reszte wczesniej czy pozniej kaza wam zaplacic, a jak nie chcecie to zabiora. Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 28.03.02, 20:59 Ja stwierdziłem, że stały nick będzie bardziej orginalny i rozpoznawalny!!! Pomyliłem się!? :)))))))))))))) Cubic Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 09:07 Ludzie zakładają skrzynkę ze względu na pewna wygodę. Łatwiej jest się skontaktować w razie potrzeby z forumowiczem zalogowanym, nie trzeba go prosic o prywatny adres. Poza tym niektórzy, szczególnie majacy płatne konta, nie chca swoich kont upubliczniać i dlatego podają gazetowe. To jest chyba jeden z głównych powodów logowania. Poza tym zapobiega podszywaniu sie pod cudzy nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: GOŚCIE PORTALU... IP: *.acn.waw.pl 28.03.02, 21:02 Mnie bez różnicy - raz się loguję, raz nie w zależności od fantazji. Nie zależy mi na ukryciu adresu spod którego stukam, za to nieraz brakuje mi czasu albo cierpliwości na te sztuki. Przyznam, że ostatnio mam mieszane odczucia w stosunku do logowania - pozwala ono bowiem nie tylko być 'niepodrabialnym', co jest ogromną zaletą tego narzędzia, ale również 'nierozpoznawalnym' (często pozornie) gdy się chce namieszać albo komuś dokopać. Dobrego samopoczucia życzę wszystkim posiadaczom_kilku_skrzynek_i_nicków, dobrej zabawy i jeszcze większej ilości udanych akcji Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 09:24 Może trochę lenistwo, ja loguję się obowiązkowo w pracy, w innych przypadkach różnie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 195.187.84.* 29.03.02, 09:25 Mam konto, a jakże, ale logować mi się nie chce - tak jest jakoś szybciej i łatwiej. Konto było mi potrzebne tylko do jakiegoś konkursu, w którym i tak nic nie wygrałam :( A poza tym ile człowiek może tych skrzynek posiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 62.233.175.* 29.03.02, 12:29 To znowu ja, glupi i wulgarny gosc. Powtarzam, ze choc instytucja logowania i posiadania na stale nicka jest powszechna, to nigdzie nie widzialem, zeby laczyla sie z koniecznoscia posiadania konta pocztowego. Nie ma zadnego sensownego uzasadnienia dla takiego procederu. Kiedy dzwonisz do kogos, przez grzecznosc przedstawiasz sie, ale nie podajesz numeru telefonu. Kiedy bierzesz udzial w dyskusji, przedstawiasz sie, ale nie podajesz adresu. Niezalogowani uczestnicy czatow maja nicki poprzedzone znakiem # - i to wystarzczy (chyba ze w tym portalu jest inaczej). Podanie adresu e-mail przy wypowiedzi w zaden sposob nie moze wplywac na jej tresc - czy ktos ja skoryguje, przewidujac, ze znajdzie w swojej anonimowej skrzynce napastliwe listy nia wywolane. Powtarzam - przestancie pisac o wygodach stad wynikajacych - w interesie wlascicieli portalu jest wzrost liczby kont, i jest to na tym forum w pewien sposob sugerowane (zeby nie powiedziec wymuszane). Wolnosc to takze prawo do odmowy przyjecia prezentu - nawet tak cennego jak darmowe konto z domeny "gazeta". Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 13:03 Ależ przecież nikt cie nie zmusza do zakładania konta. Kto chce, to zakłada. Zauwazyłam, że sobie załozyłes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 62.233.175.* 29.03.02, 13:45 Przypominam, ze ta wymiana zdan spowodowana zostala a) wprowadzeniem pogrubien zalogowanych nickow i b) pojawieniem sie ocen wypisywanych tekstow motywowanych faktem niezalogowania sie autora. Wedlug wprowadzenie zbyt wyraznego podzialu na lepszych i bardziej lepszych uczestnikow dyskusji nie jest spowodowane troska o jej tresc - i tyle. Zalogowalem sie, bo nie lubie gadac o rzeczach, o ktorych niewiele lub nic nie wiem - niestety, okazalo sie, ze o korzysciach z posiadania konta w tym portalu wiedzialem wszystko zanim je zalozylem - spam, spam i jeszcze raz spam - oczywiscie za moja zgoda. Droga Pani Eelu - prosze nie brac tych uwag do siebie, doceniam Pani trud - pojawianie sie Pani wypowiedzi w tak licznych miejscach o tak roznych porach - to naprawde imponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 13:50 Doszykujesz się zbyt dużo w tym logowaniu. Ja mam stały nick, założyłem konto w gazecie, ale wcale go nie używam. Używam konta na wp. Pzdr Cubic Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 13:59 cubic napisał(a): > Doszykujesz się zbyt dużo w tym logowaniu. Ja mam stały nick, założyłem konto w > > gazecie, ale wcale go nie używam. Używam konta na wp. > Pzdr > Cubic No tak to już wiem czemu kiedyś na mój list nie odpowiedziałeś...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 62.233.175.* 29.03.02, 13:59 Nie napisalem, ze kazdy kto zalozy konto wpadnie w macki portalu i juz nic innego nie bedzie robil tylko czytal spam w swoich skrzynkach. Mi chodzi o principia - wy broncie sie sami, kazdy tak jak potrafi - albo nie, jesli taka wasza wola (niewola). Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 14:04 Mam konto na gazecie (d.z.) jedno i jedyne. Zawsze się tym nickiem podpisuję (nawet listy, których potem się wstydzę). Oprócz tego mam konta: w onecie, w WP (załadowane w 100% ale to jedyna możliwość aby wirusy tam do mnie nie przychodziły) w pracy (służbowe ale bardzo przydatne szczególnie kiedy mam pracę do wykonania w domu, a potem do przesłania do pracy) płatne na Aster City, bo jestem tą kablówką na stałe do internetu podłączony. Miałem jeszcze na arenie (dla potrzeb odigo) ale portał padł... To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? IP: 62.233.175.* 29.03.02, 14:17 A ja mam imie i nazwisko. Jak napisze cos, czego konsekwencje moglyby byc dla kogos istotne, to sie podpisze. Kont darmowych nie uznaje bo nienawidze spamu. Mam platne. P.S. Wydaje mi sie ze anonimowosc forum czy czatu to jest ich podstawowa cecha - bez wzgledu na ilosc pomyj wylewanych tam przez anonimowych uczestnikow. Wszelkie proby ograniczenia tej anonimowowsci (np. przez podawanie adresu e- mail) uwazam za niewlasciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: GOŚCIE PORTALU - brak skrzynki czy lenistwo ? 29.03.02, 14:27 Gość portalu: Gosc napisał(a): > A ja mam imie i nazwisko. Jak napisze cos, czego konsekwencje moglyby byc dla > kogos istotne, to sie podpisze. Kont darmowych nie uznaje bo nienawidze spamu. > Mam platne. > P.S. Wydaje mi sie ze anonimowosc forum czy czatu to jest ich podstawowa cecha > - > bez wzgledu na ilosc pomyj wylewanych tam przez anonimowych uczestnikow. > Wszelkie proby ograniczenia tej anonimowowsci (np. przez podawanie adresu e- > mail) uwazam za niewlasciwe. Oczywiście zgadzam się z Tobą. Jednak z drugiej strony ta anonimowość jest tylko pozorna. Technika pozwala na zlokalizowanie komputera, z którego coś zostało wysłane... Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: bo nikt nie może się podemnie podszyć 29.03.02, 14:18 sloqqi napisał(a): oj coś "dziwny" ten sloqqi bo tego, że to nie jest sloggi to jestem pewien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Itd., itd. IP: 62.233.175.* 29.03.02, 14:44 Chodzi mi o anonimowosc miedzy uczestnikami dyskusji oczywiscie - pomijam mozliwosci wykorzystania komputerow do jakichs niecnych celow. A jesli chodzi o podszywanie sie to juz pisalem: tymczasowe nicki sa w czatach poprzedzane znakiem # i to wszystkim wystarcza. A jesli ktos bedzie mial ochote to zaloguje sie jako sloggi, sloqqi, slogi, sloqi czy sloggi_ i bedzie mial kupe zabawy. Ja (jeszcze) wierze w moje zdolnosci mentalne - jesli sloggi pisze cos, co do mnie przemawia, a sloqqi napisze bzdure, przyjrze sie uwaznie nickowi, jesli jeden i drugi napisze cos ciekawego, to naprawde nie ma znaczenia jego nick. Itd., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Itd., itd. IP: 62.233.175.* 29.03.02, 15:20 Dzieki za odzew, bo taki jakis jestem wsobny, ze jak cos napisze to nikt juz nie chce dalej pisac (no chyba ze Pani Eela). Teraz to zmadrzalem i sam ze soba dyskutuje. A zreszta jak znalazlem swiateczna chwilke czasu zeby postukac w klawisze to sie forum rozlecialo. PS Wysylalem te wiadomosc z 10 razy - bezskutecznie, co nie znaczy ze zaraz nie pojawi sie te 10 razy. Przepraszam z gory, ale to nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Itd., itd. 29.03.02, 15:29 Na szczęście pojawiło się tylko raz. Gościu ja Ciebie już na Pr. Płd. czytałem. Czy to byłeś Ty. (Francuska czas zabawy)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Itd., itd. IP: 62.233.175.* 29.03.02, 15:37 Tak, bom ci ja z Pragi - dawniej Saska kepa, obecnie Grochow. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Itd., itd. 29.03.02, 15:46 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Tak, bom ci ja z Pragi - dawniej Saska kepa, obecnie Grochow. A ja z Gocławia, też niedaleko :) PS. Jeśli masz ochotę to skrobnij coś do mnie na "skrzynkę", od której się cała dyskusja zaczęła. Nie obiecuję odpisać natychmiast ale wieczorem dziś lub we wtorek (bo wybywam) dlaczego nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Itd., itd. 29.03.02, 20:51 Dla Ciebie jego nick nie ma znaczenia, ale dla właściciela nicka jest to istotne. Ja chcę być sobą i zalezy mi na tym, żeby każdy wiedział, że ja to ja. Jak ja widze kilka nicków Gość, to wole wiedzieć, który jest który. Poza tym nie wszyscy jesteśmy anonimowi Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: bo nikt nie może się pode mnie podszyć 16.04.02, 15:20 Tak, oczywiście - tylko te G masz bardziej niedorobione. Odpowiedz Link Zgłoś