Dodaj do ulubionych

Pałacowa etap II

24.06.14, 22:10
Witam wszystkich przyszłych sąsiadów i sąsiadki :) Czas najwyższy załozyć watek na owym forum dotyczacy II etapu osiedla Pałacowa :)
Czy ktoś z Państwa odebrał już mieszkanie w wyżej wymienionym etapie? I jak mu teraz się tam dzieje?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • teresa264 Re: Pałacowa etap II 29.06.14, 14:45
      witam
      Cieszę się ,że jest już nas dwoje . Jeszcze nie odebrałam mieszkania , ale jak je odebrać skoro deweloper już od wiosny o nim zapomniał. To co dzieje się wokół budynków to krajobraz księżycowy. Jak oni sobie wyobrażają XXI wiek , kasa zapłacona a nie ma jak podjechać ani wejść do budynku.Ludzie z I etapu trzymali się kupą i w grudniu robili im chodnik , a tu jak na zapadłej wsi . Co się dzieje , nie miałam szczęścia widzieć kogoś z sąsiadów.Bardzo żałuję , że kupiłam to mieszkanie , bez garażu , windy ,schowka i z deweloperem, który kpi z ludzi
      • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 01.07.14, 13:39
        O czad bo ja tam dawno nie byłam. Zaraz zamierzam napisać do Pana Łukasza i w najbliższym czasie zjechać na pałacową i zobaczyć jak co wygląda. Przecież tak naprawdę do wczoraj developer zobowiązał się oddać mieszkania.
        Proszę żeby więcej ludzi się odezwało bo wtedy będziemy mogli faktycznie uzyskać coś od developera. Pojedeyńczo zapewne będzie to walka z wiatrakami.
        • kmias Re: Pałacowa etap II 01.07.14, 22:18
          Witam :)

Ja już odebrałam klucze, i wszystko jest w porządku, tzn. wszystko jak należy, z tego co się dowiadywałam to kostka ma być zrobiona góra do 3 tygodni, deweloper dotrzymuje warunków zgodnie z aktem notarialnym, czyli oddanie do końca czerwca, a podpisanie ostatecznych aktów notarialnych do końca roku. Na razie jest żwir ale to dlatego aby ułatwić dojazd samochodom, które nalezą do ekip remontowych. Więc ja jestem zadowolona ze współpracy z Bud-domem, wiedziałam czego się spodziewać po akcie notarialnym, to ze nie ma wind ... trzeba znaleźć plusy np. jest dużo ciszej i dzięki temu czynsz będzie dużo niższy. Ps. Między 1 a 2 budynkiem ma powstać plac zabaw dla naszych dzieciaczków ;)
          • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 04.07.14, 23:00
            To miłe czytać tak pozytywne słowa! Proszę się teraz odzywać i pisać jak się wiedzie z nowym mieszkaniem.
            Jeśli chodzi o plac zabawa super super super :) Synek się ucieszy :)
            • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 19.11.14, 11:11
              Czy wie ktoś kiedy będą akty notarialne podpisywane? Jaka będzie cena za akt?
              • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 19.11.14, 21:48
                To dobre ptanie? Pisałam 2 razy w tej sprawie do Pana Łukasz i niestety do dziś dzień nie otrzymałam odpowiedzi :( Jutro zadzw. Na początku października otrzymałam info.iż papiery do odbióru II etapu zostały złożone etc. i akty miały by podźiernika jednak mamy już 19 listopada a ich nadal nie ma :( Wydaje mi się iż wesoli Panowie malujący klaatki wedle mnie są oznaka iż nikt z urzedu nie chciał odebrac im tych budynkow.
                A w akcie notarialnym nr 1 jest info.iż maksymalnie akty mają byc podpisane do 31 grudnia.

Ps. Czy może ktos z Państwa wie czy w czynsz wchodzi woda. I pytanie nr 2 po podpisaniu aktu ja bynajmniej nie zgadzam się na tak wysoki czynsz bo oddzielnie płacimy za gaz i podgrzanie wody.
                • artur8901 Re: Pałacowa etap II 20.11.14, 15:05
                  Witam serdecznie sąsiadów. Wraz z żoną mieszkamy od piątku w czwartym budynku. Jeśli chodzi o akty to prawdopodobnie będą dzwonić do nas na początku grudnia. Z tego co wiem mają jeszcze robić w tym miesiącu okablowanie budynków (jakie to sam nie wiem) żona dzwoniła do nich w sprawie połączenia budynków z resztą świata czyli komunikacja.

W sprawie czynszu to wiem że jak już wszyscy podpiszą akty to trzeba będzie zawiązać wspólnotę i ustalić administrację i wtedy będzie ustalany czynsz. Proponuję się dogadać z pierwszym etapem i wziąć tego samego co oni mają (wiadomo że sprawdzony)

Pozdrawiam.

• mikitaa Re: Pałacowa etap II 25.11.14, 10:49
                Witam serdecznie :) Jestem mieszkanką II etapu od sierpnia. Tak jak wspominali sąsiedzi akty notarialne powinny być podpisane do końca tego roku - czy developer zdąży to się okaże, w każdym razie na pewno sporo osób musi dotrzymać pewnych terminów związanych z aktem w przypadku kredytu :) jeśli chodzi o koszt podpisania aktu to w przypadku naszych metraży wyjdzie pewnie ok 2500 zł. :/ Co do czynszu to z tego co mi wiadomo pokrywamy tylko części wspólne czyli wody w tym nie ma a więc jak na mój gust jest to stanowczo zbyt wysoka kwota. Na pewno się mocno zdziwię jak dostanę rozliczenie za wodę bo ceny wody w Markach są spore :)
                • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 25.11.14, 20:25
                  Mam również pytanie odnośnie pieca gazowego. Czy montowali Państwo sterownik do pieca? Jaki był koszt zamontowania tego urządzenia? Z góry dziękuję za odp
                  • artur8901 Re: Pałacowa etap II 25.11.14, 23:41
                    My nie mamy. Koszt sterownika to 400 zl z montażem. Jak na razie na piecu mamy minimum, a kaloryfery wlaczone na 2 i w mieszkaniu jest +20
                    • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 26.11.14, 12:40
                      nie wiem czemu, ale u mnie na 2 kaloryfery są zimne... czy to znaczy że są zapowietrzone? minimum, tzn. 50?
                      • teresa264 Re: Pałacowa etap II 26.11.14, 21:39
                        Dobry Wieczór ! U nas na 50-ce na piecu i 2 na grzejnikach są też zimne , a dzisiaj w mieszkaniu jest 17 stopni.Bez cudów.
                        Pozdrawiam Wszystkich
                        • artur8901 Re: Pałacowa etap II 27.11.14, 13:23
                          Nie minimum to druga kropka bez pokazanej temperatury. Wtedy pieć nagrzewa wodę w okolicach 40 stopni. A po drugie w salonie jeden kaloryfer mamy ustawiony na 0 a reszta na 2 i czasem musimy okno otwierać bo za duszno się robi. Proszę się upewnić ze macie zamknięte hiperwenrylacje w oknach. Jeden znajduje się w sypialni a drugi w salonie (taka listwami framudze okiennej).
                          • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 27.11.14, 18:42
                            u mnie przy zamkniętych otworach wentylacyjnych zaczęła wychodzić wilgoć...
    • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 09.12.14, 15:22
      Czy ktoś z sąsiadów wie coś na temat tego kiedy będą akty notarialne?
      • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 10.12.14, 18:12
        No właśnie? To dobre pytanie. Ja rozmawiałam z Panem Łukaszem i twierdził, iż czekają tylko na jdną rzecz i będądzwonić co najmniej tydz.wczesniej i cisza...ech...Ja im już nie wierze, że będę wcześniej niżeli jest to wpisane w umowie czyli 31 grudnia. Jeśli sięnie wyrobią ludzie którzy mają mieszkanie w kredycie czyli mieszkanie nalezy do banku. A ten sie odezwie i każe sobie płacić odsetki za przekroczenie terminu.
    • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 11.12.14, 14:45
      niestety dalej nic nie wiadomo. Ciekawe czy deweloper zwróci koszty kar umownych nałożonych przez banki w przypadku przekroczenia terminu. Jakoś wątpliwe wydaje mi się, że uda im się tego terminu dotrzymać skoro do dziś nikt nic nie wie.
      • alienatka Re: Pałacowa etap II 19.12.14, 20:07
        Witam serdecznie wszystkich mieszkańców Pałacowej II, czy może ktoś posiada informacje dotyczące zagospodarowania i sprzedaży poddaszy. Z tego co mi wiadomo to deweloper nie może podnieść zabudowy do 4 -tego piętra. Budowa mieszkań na takim poddaszu jest bezsensowna, obiecywane były komórki lokatorskie i miały być darmowe. Obecnie operują kwotami w granicach 60 tys. Do tego budowa i zagospodarowanie we własnym zakresie, plus dodatkowe opłaty. Tyle było informacji na spotkaniu z deweloperem, może ktoś posiada bardziej szczegółowe informacje, wskazane by było porozumienie mieszkańców wszystkich czterech budynków i wspólna negocjacja cen, pozdrawiam.
        • artur8901 Re: Pałacowa etap II 19.12.14, 21:22
          My się wycofaliśmy z komórek lokatorskich z powodu kosmicznej ceny. Ludzie na remonty nie maja a tutaj jeszcze kupno komórki. Na spotkaniu nie byliśmy bo w tym samym czasie mieliśmy prace.
          Moj tata budowlaniec powiedzial ze, z czasem można postawić komórkę poza blokiem i koszt takiej zabawy w granicach tysiąca zl
          • alienatka Re: Pałacowa etap II 19.12.14, 22:21
            dziękuję za informację, warto by się spotkać w szerszym gronie i przedyskutować ofertę dewelopera, cena kosmiczna zwłaszcza w stosunku do wcześniejszych obietnic.
            • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 20.12.14, 07:17
              Bardzo dobry pomysł. To może ustalmy jakiś termin?
    • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 20.12.14, 09:00
      Hym najlepsze w tym wszystkim jest, że rozmowy na temat aktów nie ma ale o poddaszach jest. Spotkanie warto ustalić z tego co mi się wydaje Ietap otrzymał poddasza za darmo, ale jescze dla pewności dopytam na forum. Pozdrowienia dla sąsiadów.
    • dzoanaja Zebranie w związku z poddaszami 20.12.14, 11:15
      Witam! Dziś o 20h na której kolwiek z klatek czyli 1, 2 bądź 3 i 4 ma odbyć się zebranie dotyczące poddaszy. W sensie developer chce je sprzedać za 20 tyś. na pion co oznacza iż wypada po 5tyś na mieszkanie.
      Naznaczam tylko, iż niektórzy w I etapie dostali miejsca garażowe gratis a poddasza dla wszystkich były gratis!!! Więc pytam z jakiej pary my mamy za to płacić???? Wiem iż w z jednym z bloków na 3piętrze chce jakiś ktoś kto ma mieszkanie pod wynajem kupić całą połówkę za 10tyś. Aczkolwiek uważam, że jeśli wszyscy będą za tym, że powinno to nam zostać dane do mieszkania to jest to bardzo realne iż tak się stanie! Tylko musieliby się zgodzić na to WSZYSCY!!!!
      Najświeższe wiadomości brzmią tak, iż blok z nr pierwszy blok od trasy się w ogóle nie zgadza z ich decyzją!!! Pozostaje blok środkowy- wiem iż 3 lokatorów do których udało się dotrzeć też się kategorycznie nie zgadza z ich decyzją!!! W bloku trzecim większość również nie!!!!!
      DECYZJE TRZEBA PODJĄĆ DO DZISIEJSZEGO WIECZORA!!!!
      Pozdrawiam sąsiadów :)
      • enrike83 Re: Zebranie w związku z poddaszami 29.12.14, 11:46
        Witam szanownych sasiadow.

czy wiadomo cokolwiek na temat poddaszy?
        • dzoanaja Re: Zebranie w związku z poddaszami i KW 30.12.14, 11:34
          He wiadomo nic. Ja byłam na pierwszym zebraniu i ustalono iż się wstrzymujemy i nikt złotówki im nie zapłaci. Na drugim mnie niestety być nie mogło,ale ponoć niektórzy chcieli zapłacić im po 1tyś zł. Ja nie zamierzam zapłacić im nic, skoro jak będziemy już wspólnotą to z automatu będą nam się należały te strychy,poddasza czy jak to kto nazywa. Zaś KW ma być podpisywane od 7-8 stycznia i cena nie znam. Choć ja już im nie wierze :( Ale jakby ktoś coś wiedział na temat cen KW to piszcie!!!
    • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 08.01.15, 15:54
      Czy ktos zna juz cene aktu miszkania i akt miejsca postojowego?
      • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 08.01.15, 20:12
        jak rozwiązała się kwestia poddaszy?
        • dzoanaja poddasza iz nowu cena za KW 08.01.15, 22:03
          Sprawa ucichła i nikt nic więcej nie mówi. Trzeba byłoby łaskawie zapytać Pana Łukasza bądź Pana Wojtka bo nikt z całego Bud-Domu nie jest nam łaskwie powiedzieć coś sam z siebie na ten temat. Pnawiam pytanie czy ktoś uzyskał dziś info.od Pana Łukasza ile mają kosztować KW mieszkania i KW miejsca postojowego bo ja niestety nie. A jestem umówiona do notariusza na poniedziałek.
          Pozdrawiam
          • enrike83 Re: poddasza iz nowu cena za KW 09.01.15, 20:32
            cena aktu to 2200 zł z miejscem parkingowym, jeżeli chodzi o poddasza to w większości są już wykupione
            • dzoanaja Re: poddasza iz nowu cena za KW 09.01.15, 21:11
              ciekwae co do poddaszy? Kto i co i za ile kupił nie wiadomo> Natomiast ja usłyszałam iż cena mojego aktu to 2660 zł.Pani z kancelarii tak powiedziała.Zaś Pan Łukasz powiedział 2200 i kto tu mówi prawdę?
              • enrike83 Re: poddasza iz nowu cena za KW 09.01.15, 21:32
                mi pan Łukasz dziś wieczorem mówił że całość ma kosztować 2200, rano nie znał jeszcze ceny i miał się dowiedzieć więc chyba dowiadywał się u źródła...
                • 3aaa123 Re: poddasza iz nowu cena za KW 10.01.15, 10:00
                  jaka była cena poddaszy?
                  • artur8901 Re: poddasza iz nowu cena za KW 10.01.15, 20:48
                    Do nas dzwonili tylko w sprawie aktu. O poddaszach nic nie wiemy kto kupi i za ile
                    • enrike83 Re: poddasza iz nowu cena za KW 11.01.15, 19:24
                      nikt nie kupił, dostaniemy je za darmo tak jak wszyscy chcieliśmy, tylko będziemy musieli walczyć między sobą o jak najlepsze miejscówki
                      • alienatka Re: poddasza iz nowu cena za KW 11.01.15, 20:20
                        witam sąsiadów, sprawa poddaszy staje się problematyczna, pewno zrobimy losowanie, by było sprawiedliwie a opłaty czynszowe rozliczymy proporcjonalnie do kubatury a nie powierzchni, strona wschodnia i zachodnia będzie posiadać najmniejszą kubaturę, taka konstrukcja dachu. Może ktoś ma lepszą propozycję to proszę przedstawić, przedyskutujemy. Cena KW wraz z miejscem postojowym coś ok 2 tyś, ale dokładnej wartości nikt nie chce podać, pozdrawiam.
                      • dzoanaja Re: poddasza iz nowu cena za KW 12.01.15, 12:25
                        Akt z mijscem postijiwym kosztuje 2658zl Poddasza w budynku nr 7 13 15 niektore sa juz wykupione.Tyljo z 17 nikt nie kupil wuec teraz beda jaja za przeproszeniem kto za co i ile ma placic w czynszu?Bo za jupione wiadomo kto ten kto kupil a za te niekupione?My?hahah dobre ale korzystac z tego zapewne nie mozna bedzie.Akt za sami mieszkanie to okolo 2200zl.
                        • 3aaa123 Re: poddasza iz nowu cena za KW 12.01.15, 13:24
                          ja już nic z tego nie rozumiem... skąd taka informacja że dostaniemy poddasza tak jak chcieliśmy za darmo?
                          • alienatka Re: poddasza iz nowu cena za KW 13.01.15, 20:45
                            widzę, że panuje kompletny chaos i dezinformacja, może komuś na tym zależy abyśmy się nie porozumieli, ja za kilka dni podpisuję akt notarialny i nadal nie wiem, czy w jego treści jest zawarta jakaś informacja dotycząca właśnie poddaszy. Powinny być informacje odnośnie konkretnego pomieszczenia, ceny i opłat czynszowych. Coś mi się wydaje, że podczas odczytu aktu notarialnego wprowadzanie poprawek natury prawnej zajmie kilka godzin, będzie ciekawie !
                            pozdrawiam.
                            • dzoanaja Re: poddasza iz nowu cena za KW 14.01.15, 13:27
                              W moim akcie podpisalam go w poniedzialek byla mowa o poddaszach z budynku nr 11 13 i 15 ale nie mam pewnosci czy zostaly wykupione calosciowo-raczej nie na pewno nie bylo nowy o poddaszach z 17 bo na tamta chwile nikt ich nie wykupil.Takze nie wiem kto bedzie za pozostale nie sprzedane czesci poddasza placil.
                              Za luty z tego co mi sie wydaje nie placimy juz buddomowi czynszu jak dotychczas to bylo tylko powinnismy wybrac swoja administracje i ustalic co bedzie wchodzilo w czynsz zaliczka na wode czy nie itd.
                              Ogolnie wesolo jest nie ma co ukrywac,ze robia sobie z nas momentami jaja akty powunny byc podpisywane do 31grudnia a sa w styczniu powinni zaplacic odsetki za dni spoznienia a nawet w poniedzialek slowem nikt mi o tym nie wspomnial...ech...Osobiscie nikimu tego developera nie polece.
    • klara305 Re: Pałacowa etap II 09.02.15, 20:42
      witam wszystkich
      jestem właścicielem jednego z mieszkań co sądzą państwo o firmie chcącej administrować drugi etap
      • artur8901 Re: Pałacowa etap II 13.02.15, 16:52
        Jak do tej pory to ta sama firma która utrzymywała czystość do tej pory. Jedynie mam zastrzeżenie co do wysokości opłat. Miało być taniej a jest prawie tak sama cena która byla do tej pory. Jak dla mnie i mojej żony to jest dużo. Nie dość ze miejsce parkingowe kosztowało 7 tysięcy to jeszcze co miesiąc opłaty za czystość? To już wolę sam sobie posprzatac 5 minut machania szczotka. Zobaczymy co będzie na tym zebraniu we wtorek, ale pewne jest to ze będziemy próbowali trochę zbić z wysokością opłat
    • zenon1124 Re: Pałacowa etap II 14.02.15, 10:21
      Witam wszystkich lokatorów wspomnianego osiedla Pałacowa II. A oto co ja w tej sprawie mam do powiedzenia i nad czym wydaje mi się powinniśmy wszyscy się zastanowić. Do tej pory osobiście nie miałem do czynienia z instytucją "wspólnoty mieszkaniowej", jestem jednak w o tyle komfortowej sytuacji, że mój ojciec przez wiele lat stał na czele tego tworu. Po wielogodzinnych konsultacjach wiem jedno, ogólnie śmierdząca jest sprawa firmy, która w zasadzie już samozwańczo wybrała się na administratora naszego osiedla. Swoją drogą pogratulować dobrego pijaru i wyczucia chwili. Zbieranie podpisów pod petycją dotyczącą powstania ulicy - doskonałe posunięcie, doskonale umiejscowione w czasie - akurat wtedy, kiedy stoimy już pod ścianą bo za chwilę zostaniemy pozostawieni sami sobie, a tu zjawia się nasz wybawca - który dba o nasze interesy i interesuje go jaką to ulicą będziemy dojeżdżać do swojego domu. A teraz zła wiadomość zaczerpnięta u źródła doskonale znającego się na rzeczy. To co się teraz dzieje pod naszym nosem to typowa praktyka developerów, którzy podsuwają lokatorom "swoje firmy", często zakładane przez ich rodziny lub bliskich znajomych i to nie po to a w zasadzie nie tylko po to drodzy Państwo żeby dać zarobić bliskim, tylko po to żeby firmy te przynajmniej przez okres gwarancji za wszelką cenę ukrywały wady będące wynikiem niedbałości budującego. Jak to mówią ?ręka rękę myje?. Firma, która moim zdaniem w sposób bezczelny mianowała już siebie kapitanem naszego statku, dziwnym zbiegiem okoliczności powstała w 1999 roku, wtedy kiedy nasz developer rozpoczął inwestycje nadające się do administrowania nimi (wcześniej budowali bliźniaki), a już kompletnie nie rozumiem jak możemy zostać zaproszeni na zebranie na którym mamy głosować nad już powstałymi uchwałami, cała papierologia już powstała, zupełnie tak jak my bylibyśmy tylko gośćmi tego zebrania, a decyzje zapadły poza nami. Reasumując cały ten wywód jedno wydaje mi się oczywiste - żeby wybrać firmę administrującą powinniśmy chyba zebrać przynajmniej kilka ofert, konkurencja na rynku jest dość duża więc pewnie udałoby się wywalczyć niższe ceny (np. utrzymania miejsca parkingowego za tę cenę ? żenujące).
      ps.pozdrawiam wszystkich sąsiadówi i czekam na wasze spostrzeżenia i jakiś odzew
      :-)
      • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 14.02.15, 14:18
        Słuszne spostrzezenia sasiada!!!!Proponowany czynsz zdecydowanie za wysoki !!!!!A na zebraniu nikt zgadzac sie na administrowanie akurat przez ta administracje naszego osiedla zgadzac sie nie musi!Oby sasiedzi okazali sie roztropni i madrze podejmowali decyzje!!!Pozdrawiam i do zobaczenia we wtorek.Ps.W takim razie trzeba podzwonic i poprosic o oferty na e-mail innych administracji.
        • alienatka Re: Pałacowa etap II 15.02.15, 21:26
          Witam Wszystkich, popieram wcześniejsze decyzje dotyczące zmiany tej firmy. Nie raczyli nawet zmienić wpisu z Pałacowej I dotyczącego opłat za energię i oświetlenie w garażach i oferują nam wirtualne gniazdka elektryczne i oświetlenie w bezchmurne nocki :), pozycja - opłata za domofon i instalację elektryczną, hydrauliczną z tytułu posiadania miejsca postojowego ? zamontują nam na parkingu domofon, gniazdko elektryczne i kran z wodą? o ile części wspólne są oczywiste, to tu jakieś bzdury podają. "Pałacowa I" posiada w garażach oświetlenie i inne udogodnienia, więc przenieśli to na nasze parkingi także. Pozbierać oferty i dopiero wtedy wyłonić oferenta, który sensownie podejdzie do kosztów i zarządzania, pozdrawiam.
    • 3aaa123 Re: Pałacowa etap II 29.05.15, 07:25
      czy dostali Państwo e-mailem informacje, iż stworzono projekt uchwały o udostępnienie właścicielom lokali w budynkach przy ul. Pałacowej 1,3,5,7,9 altan śmietnikowych oraz wyrażenie zgody na postawienie w nich pojemników śmietnikowych??? Nie bardzo rozumiem dlaczego mamy pod swoimi blokami składować śmieci tamtej wspólnoty??? dotychczas smietniki trzymali w garażach i było na to miejsce... czyżby mieszkańcom nie odpowiadał zapach wydobywający się ze śmietników... dlaczego niby te zapachy roznosić się miały w okolicach naszych budynków...
      • mikitaa Re: Pałacowa etap II 29.05.15, 13:09
        Otrzymałam owego maila jak również drugiego, uzupełniającego i szczerze mówiąc jestem nieco zaskoczona jego tonem. Udostepnienie naszych altan ma być transakcją wymienną: wy nam altany śmietnikowe a my wam przejście przez nasz etap, jeśli się nie zgodzicie to nie ma o czym mówić...Nie wiem, może tylko ja to tak odebrałam. Z drugiej strony nie bardzo widzę miejsce pod wiatą na dodatkowe pojemniki na śmieci mieszkańców I etapu gdzie jest ich znacznie więcej niż mieszkańców II etapu a pod tą wiatą już teraz ledwo co się można poruszać.
    • dzoanaja Re: Pałacowa etap II 31.05.15, 23:11
      Nikt na to godzic się nie musi! Inkit o zdrowych zmysłach się na to nie zgodzi. zaś co do przejścia mają byc podjete rozmowy bo my możemy powiedziec jeśli nie udostępnicie nam przejscia nie zyczymy sobie, abyscie chodzili pod naszymi blokami naszą wewnętrzną drogą, a tym bardziej aby jeździły tu rowerami, na rolkach, biegały etc wsze dzieciaki. Także liczę na normalne podejście etapu I do owej sprawy bo udry na udry żadnemu z etapów na dobre nie wyjdą.
    • pelutkiewiczkamila Re: Pałacowa etap II 18.10.15, 11:28
      Ekipę remontowo wykończeniową polecam - P Kamil 504762315 . Rewelacyjnie podchodzi do tematu wykończeń. Robi wszystko włącznie z elektryka czy hydraulika. Ma nowoczesny sprzęt i cała masę innowacyjnych pomysłów. Doradzał nam w kwestiach materiałów i nawet zniżkę nam swoja oddał na farby. Wymyślił nam do salonu beton ozdobny który robi meeeeeega wrażeni na ludziach i zrobił to dosłownie za grosze. Jest bardzo uczciwy i wzbudza zaufanie. POLECAM i Dzięki wielkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka