Dodaj do ulubionych

KEBAB GYROS WARSZAWA

IP: *.chello.pl 04.09.04, 23:18
HEJ mozecie polecic jakiegoś dobrego kebaba ja poleca pod bajką i Sahare na
wprost Bajki a może wiecie gdzie sprzedają gyrosa rollo jadłam we
władysławowie i był przepyszny
Obserwuj wątek
    • Gość: Klient Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: 195.136.112.* 25.09.04, 14:45
      Najlepszy jest na rogu Francuskiej i Zwycięzców na Saskiej Kępie. Prawdziwi
      Turcy, prawdziwa baranina.
      • niech Re: KEBAB GYROS WARSZAWA 25.09.04, 15:12
        A nazywa sie Efes.
        • Gość: jasinski Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:46
          Nie nazywa sie EFES bo to jest nazwa najpopularniejszego piwa tureckiego tam
          sprzedawanego.Czy polski bar na ktorym widnieje logo piwa ZYWIEC tez tak
          nazywasz?
          • niech Re: KEBAB GYROS WARSZAWA 25.09.04, 15:59
            Tam nie podaje sie piwa. Efes jest dosc popularna nazwa knajp tureckich w
            Europie - co nie znaczy ze nie jest tez nazwa piwa. Podejrzewam jednak ze nazwa
            i piwa i knajpek ma cos wspolnego z Efezem. Spytasz mnie co to jest Efez. Otoz
            Efez to nazwa starozytnego miasta tureckiego nazwanego tak na czesc piwa. Tez
            tureckiego.
            PS. A moze warto po prostu przeczytac szyld nad wejsciem. Spytasz co to jest
            szyld? Szyld to miejsce gdzie umieszcza sie nazwy tych piw ktorych sie nie
            podaje w danym miejscu.
            • Gość: goldi Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 05:59
              Podaja tam piwo bo to jest restauracja i nazywa sie ISTANBUL, a nie Efes!
              • Gość: Oozie Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: *.handelsbanken.se 27.09.04, 10:58
                Gość portalu: goldi napisał(a):

> Podaja tam piwo bo to jest restauracja i nazywa sie ISTANBUL, a nie Efes!

Myslisz miejsca liebe goldi
                • niech Re: KEBAB GYROS WARSZAWA 27.09.04, 12:25
                  Bingo. Na barku Efes wisi co prawda reklama Instanbulu ale ze strzalka i
                  wyraznym podaniem adresu.
                  PS. Znawcow tematyki szyldow i Saskiej Kepy mimo wszystko pozdrawiam.
                  Wybierzcie sie kiedys do nas - mamy niezlego kebaba. Na rogu Zwyciezcow i
                  Francuskiej. Jesli wezmiecie ze soba plan miasta to nie zabladzicie.
                  • Gość: Klient Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: 195.136.112.* 27.09.04, 14:33
                    > Wybierzcie sie kiedys do nas - mamy niezlego kebaba. Na rogu Zwyciezcow i
                    > Francuskiej. Jesli wezmiecie ze soba plan miasta to nie zabladzicie.

Do nas - czyli na Saską czy do Efezu? Chodzi mi o to czy jesteś z Saskiej Kępy
                    (czyli piszesz jako mieszkaniec) czy też z Efezu (piszesz jako pracownik,
                    współwłaściciel itp.). Bo jeśli to drugie, to pewnie znamy się z widzenia, bo
                    jadam w Efezie często.
                    • niech Re: KEBAB GYROS WARSZAWA 27.09.04, 14:50
                      Do nas - czyli na Saska Kepe. Z Efesem (pozostane przy pisowni z szyldu) mam
                      tyle wspolnego ze bywam jego klientem. No i ciesze sie ze prawdpodobnie
                      najlepszy kebab w miescie jest wlasnie na Saskiej Kepie. Niestety drugie
                      tureckie przedsiewziecie - restauracja Istanbul - juz mi sie znudzila, bylem
                      tam kilkanascie razy, w ciagu kilku lat nie zmieniono jednak w ogole menu wiec
                      cale znam juz na pamiec. Panowie Turcy - zamiast ogladac godzinami lige turecka
                      moze byscie zajrzeli wreszcie do kuchni!
                • sebpl Re: KEBAB GYROS WARSZAWA 03.10.04, 19:54
                  Gość portalu: Oozie napisał(a):

> Gość portalu: goldi napisał(a):
                  >
                  > > Podaja tam piwo bo to jest restauracja i nazywa sie ISTANBUL, a nie Efes!
                  >
                  > Myslisz miejsca liebe goldi
    • inecita Ludzie! bajka to fast food!!! 03.10.04, 20:23
      polecam kebab na Francuskiej, to jest arcydziełko...
      • niech Efes rulez! 03.10.04, 20:51
        To najlepszy kebab w stolicy!
    • Gość: da houzz Re: KEBAB GYROS WARSZAWA IP: *.seabridge.pl 04.10.04, 13:38
      a ja jadłem ostatnio kebab na Krakowskim przy Uniwersytecie ( tam jest 2
      Turków ) - jadłem u tego gdzie sprzedaje Rosjanka. Porcja była bardzo mała,
      słabo przyprawione, mało sosu. Dotąd nie narzekałem, ale miałem przerwe w
      jedzeniu tam. też macie takie odczucia ? Kiedyś taki kebab był nie do
      przejedzenia, a teraz małe zwiniątko:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka