wredna2 14.06.15, 12:08 Czym i za ile można najlepiej, najszybciej, najtaniej :) pokonać tą trasą? Będę zobowiązana za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 14.06.15, 19:19 wredna2 napisała: > Czym i za ile można najlepiej, najszybciej, najtaniej :) pokonać tą trasą? > Będę zobowiązana za info. lmgtfy.com/?q=dojazdy+z+Modlina+doWarszawy+ Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 14.06.15, 19:22 Swoją drogą, jak zwykle - ALBO najtaniej, ALBO najlepiej i najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.06.15, 12:26 no właśnie - tak sie nie da by wszystko na raz mogło być (szybko, tanio itd). Tu Polska a nie jakaś Szwajcaria. Najszybciej pewnie taxi ale znowu będzie najdrożej. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 17.06.15, 08:23 Byłeś w Szwajcarii? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 15.06.15, 17:46 No tak, to może inaczej. Wybieram się z WRO do W-WY, samolot siada na lotnisku w Modlinie. Nigdy tam nie byłam stad moje pytanie; Czym dojechać do centrum , a najlepiej gdyby nie było bardzo drogo! Teraz jest ok? :) I drugie pytanie: Ile teraz kosztuje bilet do metra na trasie Młociny - Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 16.06.15, 09:56 A po co masz jechać metrem z samych Młocin, zakładając tym samym z góry że z Modlina na Młociny będziesz jechać busem? Skorzystaj z połączenia lotniskowego Kolei Mazowieckich. Autobus z logiem tej firmy dowiezie z lotniska na nieodległą stację PKP w Modlinie, stamtąd jeżdżą pociągi KM do Warszawy Zachodniej przez Warszawę Gdańską (zintegrowaną ze stacją metra, znacznie bliżej od centrum niż Młociny) a ponadto co godzinę odjeżdża przyspieszony pociąg KM na Lotnisko Chopina (Okęcie), zatrzymujący się m.in. na Dworcu Centralnym, czyli w ścisłym Centrum. Tzw. Bilet Lotniskowy kosztujący 17PLN uprawnia do przejazdu autobusem z liotniska na stację PKP, do przejazdu pociągiem KM do Warszawy, i dodatkowo do jazdy środkami komunikacji miejskiej w ciągu godziny, gdyby wygodnie Ci było podjechać od dworca kawałek np. tramwajem. modlinairport.pl/pociag-kolei-mazowieckich.html Wśród busiarzy niekiedy trafić można na naciągaczy, żądających np. 120PLN za tzw. wydanie bagażu. forum.gazeta.pl/forum/w,484,140641336,140641336,Udaja_autobus_do_Modlina_Za_wydanie_bagazu_12_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.06.15, 10:08 jest też Modlin bus kursujacy pod Pałac Kultury (samo Centrum), inny jeździ do Dworca Zachodniego a jeszcze inny jeździ do Dworca Wschodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 16.06.15, 11:25 "W cenie od 9PLN", jak reklamują na stronie tego busiarza Ale tu ZONK: tylko przy zakupie przez internet. Gdy chce się kupić bilet bezpośrednio przed odjazdem - płaci się już 19PLN, a tramwajem w tej cenie pojechać się już nie da. No i wskazane byłoby trafić na właściwy bus, aby potem nie jechać do centrum z samych peryferii. Wszystko to przemawia za pociągiem, tym bardziej że nie jest to zwyczajny kibel, lecz Elf lub nowoczesny piętrus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.06.15, 15:44 no masz racje bilety od 9 zł ale pewnie i tak w puli mają ich kilka i jedynie przez internet dostępne (jeżeli w ogóle), ale 19 płacąc u nich czy 17 za pociąg to niewielka różnica. Dla kogoś mniej zorientowaneg/nej jazda bezpośrenio busem bez przesiadek do samego centrum chyba jest lepszą opcją. Busem będzie szybciej. zaznaczam ze pisze o MODLIN BUS-ie, bo pseudo busów i naciągaczy jest tam chyba sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 16.06.15, 17:52 > Wybieram się z WRO Jakieś nowe miasto? do W-WY, samolot siada na lotnisku w Modlinie. Nigdy tam nie > byłam Ani ja, co nie przeszkadza, że wyszukałam połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 26.01.16, 13:21 taki-sobie-nick napisała: > > Wybieram się z WRO > > Jakieś nowe miasto? A z korpo na Tarcho dotąd nie jeździłaś? :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 16.06.15, 17:54 wredna2 napisała: > No tak, > to może inaczej. > Wybieram się z WRO do W-WY, samolot siada na lotnisku w Modlinie. Nigdy tam nie > byłam Zapewniam, że wszędzie, od Modlina do Ziemi Ognistej, od Kanady po Chiny (nigdy nie byłam w żadnym z tych miejsc) jest ALBO tanio, ALBO wygodnie. Taka już zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadgirl25 Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.15, 14:39 Kursują pociagi Kolei Mazowieckich z Warszawy Centralnej do Lotniska w Modlinie i odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 24.01.16, 15:38 Jest jeszcze jedna zasada, ALBO wiem i odpowiadam, ALBO nie wiem, i siedzę cicho! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
aska450 Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 13.01.16, 11:04 Często latam z modlina i korzystam z usług transportmodlin.pl, nie jest drogo a zawsze na czas Odpowiedz Link Zgłoś
juillette1 Re: Modlin Lotnisko - Warszawa centrum 02.03.16, 15:33 Wybierz Koleje Mazowieckie. Pociąg przyspieszony z Modlina do Lotniska Chopina. Zatrzymuje się m.in. na Dworcu Centralnym w Warszawie. Tanio i dość wygodnie. Na tej trasie puszczają tylko nowe składy. Poza godzinami szczytu pociągi jeżdżą prawie puste więc pół pociągu tylko dla Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś