Dodaj do ulubionych

Do wędkarzy

26.09.15, 11:56
Ale tylko rzecznych bo to całkiem inne wędkarstwo od jeziorowego. Jeżdżę nad Wisłę /kiedyś nad Narew, Bug i Wkrę/ ale tak niskiej wody nie pamiętam a wędkuję na rzekach od pięćdziesięciu lat. I ryba nie bierze, tragedia w tym roku. Szukam głęboczek /na Wiśle za Łomiankami/ gdzie nawet jest całkiem głęboko jak na suszę bo ok dwa trzy metry a bierze tylko drobnica, kiełb i krąp. Obeżre robaka obesra jak nie zeżre bo za małe jest i tyle w temacie. A jak jest w innych rejonach nie tylko Mazowsza ale ogólnie w Polsce ? też taka padaka z rybami ?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Do wędkarzy 27.09.15, 00:24
      czarek_sz napisał:

> Ale tylko rzecznych bo to całkiem inne wędkarstwo od jeziorowego. Jeżdżę nad Wi
      > słę /kiedyś nad Narew, Bug i Wkrę/ ale tak niskiej wody nie pamiętam a wędkuję
      > na rzekach od pięćdziesięciu lat. I ryba nie bierze, tragedia w tym roku.

No i nie weźmie, poczekaj na przyszły rok.

• czarek_sz Re: Do wędkarzy 27.09.15, 09:53
        Dokładnie.Jeszcze ze dwie góra trzy wizyty nad rzeką /moją ukochaną Wisłą/ i aby do wiosny. Trzy lata temu w październiku wytargałem dwa sazany z Wisły każdy ok trzech kg żywej wagi. Obydwa do zamrażarki i na Wigilię poszły na stół :-)
        • taki-sobie-nick Re: Do wędkarzy 27.09.15, 19:11
          czarek_sz napisał:

> Dokładnie.

Człowieku, dajże spokój tym nieszczęsnym rybom, one same ledwie żyją. Ryba też potrzebuje przestrzeni, a jak jest mało wody, to jest tylko taka, co potrzebuje niewiele - mała ryba. :-P Sam widzisz.
    • czarek_sz Re: Do wędkarzy 28.09.15, 10:20
      Nie ma litości. Albo one albo my. Ale zawsze z szacunkiem dla stworzenia wszelakiego. Myślę że mnie rozumiesz.
    • taki-sobie-nick Re: Do wędkarzy 28.09.15, 19:16
      Albo one albo my

Hmmm... to brzmi, jakbyś konkurował z rybą o przestrzeń do życia. :-P
    • czarek_sz Re: Do wędkarzy 28.09.15, 19:45
      Nie do końca tak jest :-) trzeba szanować stworzenia ale człowiek jest na pierwszym miejscu. Czyńcie sobie ziemię poddaną powiedział Pan Jezus. To nie znaczy żeby być barbarzyńcą chyba wiesz co mam na myśli.
    • fajnefele Re: Do wędkarzy 28.09.15, 20:12
      Na Bugu w okolicach Wyszkowa woda w dołkach ma góra 1.50m. A na polmetrowej wodzie ruszyły się sandacze, w zeszłym tygodniu dwa, 56, 65cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka