Dodaj do ulubionych

Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsza?

IP: *.aster.pl 30.10.04, 16:07
Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • niech Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 16:08
      A ty?
      • bartllomiej Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 16:12
        Żoliborz szczególnie stary.....
      • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 16:12
        Niechu - węszysz podstęp?

Moim zdaniem Ochota (między Raszyńską, al.Niepodległości a Grójecka), górny
        Mokotów i niektóre rejony Saskiej Kępy.
        • niech Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 16:14
          Sadze ze to agent ze Szmulek.
          • Gość: Pacynka Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.aster.pl 30.10.04, 16:19
            Mokotów :-))) Szczeglnie Chocimska, Słoneczna, Narbutta, Różana... Tylko, że
            bardzo jest zniszczony i "plombowany" zbyt wysokimi budynkami.
            • karmel_z_ochoty Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 23:16
              No oczywiście, że ... Ochota :-) Ale w tych rejonach, o których pisala Lewe Oko.
              Oprócz tego Mokotów i Powiśle (rejony Śniegockiej, Fabrycznej, Przemysłowej)
        • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 30.10.04, 16:16
          Zrobiłam błąd - sprzedałam agentowi informacje... I to jeszcze dotyczące
          konkurencyjnej Pragi Południe. Znikam.
        • sceptyk Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:20
          Raszynska, Al. Niepodleglosci i Grojecka sa, mniej wiecej, rownolegle do
          siebie. W takiej sytuacji w zasadzie wystarcza wymienic dwie ulice skrajne aby
          zakreslic jakis obszar. Co masz zatem na mysli?
          • lewe_oko Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:24
            Ok. Od al. Niepodległości przez Kolonię Staszica, Lubeckiego (uwaga uwaga mijamy
            Raszyńską) plac Narutowicza do Grójeckiej. Po drugiej stronie Grójeckiej już
            mniej mi sie podoba - poza Barską i Słupecką. Jeśli wyznaczymy 3 równoległe
            ulice,to miedzy nimi znajduje sie jakiś obszar, czyż nie?
            • kixx Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:34
              to zalezy od szerokosci tych ulic
              w skrajnym przypadku obszaru miedzy ulicami moze nie byc
              • lewe_oko Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:40
                Chodzi o te konkretne. A skrajnych ulic nie trzeba podawać, bo wiadomo ze chodzi
                mi o Ochotę - a więc jest to Wawelska i al.Jerozolimskie, bo tam wspomniana
                dzielnica ma swoje granice.

A po drugie Kixx - jak może nic nie być? Nic? klombu, krzaczka, domku? To w
                takim razie nie są ulice, tylko nitki tej samej ulicy :-))
                • kixx Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:44
                  no moze na tej samej zasadzie jak kazde dwie proste w przestrzeni beda styczne-
                  musza byc tylko odpowiednio grube
                  • lewe_oko Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:48
                    Mówimy o przestrzeni miejskiej. Koncepcja, którą przedstawiasz jest więc jedynie
                    teoretyczna. A po drugie mówimy o Grójeckiej, Raszyńskiej i al.Niepodległości -
                    miedzy którymi obszar jest - parę drobniejszych ulic, park etc. Tak wiec
                    dyskusja jest jałowa.
                  • Gość: Pacynka Re: Lewe Oko - nie zezuj IP: *.aster.pl 30.10.04, 16:51
                    Matematyki to ty chyba nie skończyłeś. Buahahahha... Prosta musi być odpowiednio
                    gruba, żeby być styczna z drugą prostą???? Nobla masz murowanego!
                    • kixx Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 19:54
                      za duzo piwa wypilem
                      pomylilem pojecie stycznej
                      a matematyki faktycznie nie konczylem
              • cynamonowy1 Re: Lewe Oko - nie zezuj 30.10.04, 16:43
                Przecież jeśli mówimy "obszar między Iksińską a Igrekowską" to włączamy także te
                ulice, stojące przy nich domy, parki...Nawet jeśli te ulice są równoległe, jedna
                za druga. To raczej logiczne.
            • sceptyk Troche lepiej 30.10.04, 16:56
              lewe_oko napisała:

> Ok. Od al. Niepodległości przez Kolonię Staszica, Lubeckiego (uwaga uwaga
              > mijamy Raszyńską) plac Narutowicza do Grójeckiej.

Prawidlowiej bedzie: Od al. Niepodległości przez Kolonię Staszica (uwaga uwaga
              mijamy Raszyńską), Lubeckiego, plac Narutowicza do Grójeckiej.

> Po drugiej stronie Grójeckiej już mniej mi sie podoba - poza Barską i
              Słupecką.

Zgadzam sie. Nie ma porownania z czescia Lubecko-Staszicowa.

> Jeśli wyznaczymy 3 równoległe
              > ulice,to miedzy nimi znajduje sie jakiś obszar, czyż nie?

Oko, nie sprzeczaj sie z panem Sceptykiem. Oczywiscie, ze bedzie jakis obszar,
              ale po kiego grzyba wymieniac te ulice srodkowa? To tak jakbys powiedziala:
              wszystkie liczby od 1 do 10, w tym 5. No to wiadomo, ze 5 jest miedzy 1 a 10.
              • lewe_oko Re: Troche lepiej 30.10.04, 16:59
                Sceptyku - zgadzam się w 100% :-)))

Raszyńską wymieniłam aby być dokładniejszą, co jak widać nie wyszło mi za bardzo.
                • sceptyk No i dobrze 30.10.04, 17:02
                  Zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
                • Gość: Pacynka Re: Troche lepiej IP: *.aster.pl 30.10.04, 17:04
                  Czy możemy wrócić do zasadniczego tematu? Sceptyku masz rację, ale to trochę
                  czepialstwo. Ale sceptycy zawsze wszystkim podcinają skrzydła ;-) Gdzie tobie
                  najbardziej się podoba?
                  • sceptyk Jestem w klopocie 30.10.04, 17:13
                    Kodeks honorowy, stworzony podczas walk na Aktualnosciach nie pozwala mi na
                    wdawanie sie w dyskusje z pacynkami.

Chyba ze nie jestes prawdziwa pacynka. To wtedy powiem, ze omawiana tu czesc W-
                    wy (miedzy rownoleglymi) mi sie podoba. Ale Gorny Mokotow tez jest bardzo
                    ladny. Niektorzy mowia, ze Zoliborz rowniez ma ladne miejsca, ale w tamtej
                    dzielnicy bylem moze ze dwa razy w zyciu.

Natomiast sadze, ze bardzo atrakcyjna dzielnica moze zostac niezadlugo Powisle.
                    Mozliwosc przejscia sie nad Wisla, bez halasu (Przekret) to duza frajda.
                    • Gość: NiewazneKto Re: Jestem w klopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:26
                      ... to idż na ul. Kłopotowskiego na Pradze. Oczywiście dla mnie najpiękniejsza
                      jest Praga, bo tutaj mieszkam. Każda pliszka swój ogonek chwali ... Co osoba
                      to opinia. Ja lubię "duszę" Pragi, dla mnie niektóre stare domy też mają urok.
                      I te podwórka studnie z kapliczkami, i te malwy rosnące przy niektórych domach,
                      i ten pijący inaczej (czyli w garniturze) pan Tadzio, który na mój widok
                      codziennie z daleka krzyczy "Dzień dobry pani M.....", i te wszystkie sklepy
                      z zaprzyjaźnionymi ekspedientami, i bazar Różyckiego (chociaż szczątkowy),
                      i wiele innych rzeczy. Jedynie nienawidzę Jarmarku Europa.
                      P.S. Szmulki też lubię, a w sklepie "Szmulowizna" na roku Radzymińskiej
                      i Ząbkowskiej często kupuję bakalie na wagę: migdały, orzechy włoskie, rodzynki
                      królewskie, suszone morele - bo bardzo lubię je chrupać przy czytaniu.
                      A sklep "Pelcowizna" przy Ząbkowskiej ma najmilszą na tej ulicy obsługę.
                      Do pani Tereski z zaprzyjaźnionego kiosku można nawet przyjść na herbatkę
                      i pączki. A w którym saloniku prasowym będziecie kupować "Wyborczą" w takiej
                      atmosferze? W równie zaprzyjaźnionej pralni można przesiedzieć pół dnia, taki
                      miły nastrój. Przy zakupach na moim bazarku można uśmiać się do łez, bo
                      pan Marek w stoisku owocowo-warzywnym to najpogodniejszy człowiek na świecie.
                      W uroczym innym warzywniaku zawsze spędzam ponadczasowe piętnaście minut, bo
                      z takiej atmosfery rodzinnej trudno mi wyjść. Dla mnie Praga to ludzie - nie
                      anonimowi jak w dużych, bezimiennych osiedlach - ale bardzo rodzinni i ciepli.
                      Oczywiście, że są tutaj i pijacy, i złodzieje, i chamstwo, i cwaniactwo. Ale
                      gdzie tego nie ma?
                      • Gość: gość Re: Jestem w klopocie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 22:27
                        > Oczywiście, że są tutaj i pijacy, i złodzieje, i chamstwo, i cwaniactwo. Ale
                        > gdzie tego nie ma?

Prawda, to jest wszędzie, tylko w dużo mniejszych ilościach :)
                      • sceptyk Powiem szczerze 30.10.04, 22:40
                        ze w mojej rodzinie czytanie Wyborczej od pokolen nie bylo w najlepszym smaku.
                        Nie mowiac juz o kupowaniu.
                        • blinski Re: Powiem szczerze 03.11.04, 11:38
                          a więc trybuna czy nd:)?
                      • lewe_oko Re: Jestem w klopocie 30.10.04, 22:41
                        Pragę też lubię. Wolę pijaczków praskich niż "karki", które widzę naokoło
                        siebie. Lubię praskie sklepikarki, małe zakłady rzemieślnicze. To faktycznie
                        dzielnica z duszą. Nie lubie tylko tego strasznie kolorowego budynku w pasy na
                        Okrzei ;-)
                        • Gość: NiewazneKto Paski na Okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:49
                          Paski niedługo albo wyblakną, albo je zamalują. Na pewno sąsiedzi
                          nowobudowanego niedaleko bloku wymuszą ładniejszą kolorystykę starego
                          Pedeciaka. Może jak powstanie nowe kino Praha (za jakieś 2 lata) to
                          i okolica wypięknieje. Masz odwagę odwiedzać Pragę? Czy tutaj mieszkasz?
                          • lewe_oko Re: Paski na Okrzei 30.10.04, 22:54
                            Mam wielu znajomych na Pradze. Nie boję się jakoś specjalnie. Mniej lubię np.
                            rejony pasażu Wiecha albo metra Centrum - tam czasami czuję się nieswojo. Na
                            Pradze wiele zmienia się na lepsze, mam nadzieję że ten długofalowy plan
                            rewitalizacji przyniesie jakiś skutek nie skończy sie tylko i wyłaćznie na
                            odnawianiu fasad. Tu czuć starą Warszawę i nawet jeśli panie w sklepie są nieco
                            opryskliwe to ma to jakiś inny smaczek. Pozdrawiam prażanina :-)
                            • Gość: NiewazneKto Marzenia Prażanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:03
                              Kiedyś w planach było generalne "odpicowanie" Targowej i zamknięcie jej dla
                              ruchu. Ale na planach się skończyło, bo z braku kasy nie można zbudować Trasy
                              Tysiąclecia. Dobrze, że chociaż znalazła się na remont Ząbkowskiej. Jeszcze
                              wiele do zrobienia na tej mojej Pradze, wiele pewnie do wyburzenia, chociaż
                              zdecydowanie wolę praskie kamienice niż nowoczesne bloki, szczególnie biurowce.
                              Dlatego tak mi się podoba czeska Praga, niektóre budynki są rewelacyjnie odno-
                              wione. Ale im Niemcy nie zburzyli Pragi, więc tyle pięknych domów zostało.
                              • lewe_oko Re: Marzenia Prażanki 30.10.04, 23:08
                                Przepraszam - pozdrawiam prażankę :-) Mnie też ciągle biorą za faceta. Nie wiem
                                czy odłączenie od ruchu Targowej to najlepszy pomysł - wszak to potrzeba
                                arteria. Odnowa starych kamienic, a jeśli nowe to w klimacie - np. z cegły.
                                Nowoczesne biurowce - wszędzie ok, ale nie na starej pradze. A jak Ci się podoba
                                nowy apartamentowiec na Floriańskiej?
                                • Gość: NiewazneKto Re: Marzenia Prażanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:26
                                  Często wracam do domu trasą: "miśki", "św. Florian", Floriańska, "kolorowe
                                  paski", "Praha", "Hetman", resztki "Prażanki", Targowa itd. Ocenię ten aparta-
                                  mentowiec jak już go skończą. Mnie on nie przeszkadza, aby tylko "normalni" w
                                  nim zamieszkali i aby nie wywyższali się, że oni to apartamenty mają, drogie
                                  fury, a na wakacje to jeżdżą na Bali.
                                  • lewe_oko Re: Marzenia Prażanki 31.10.04, 00:32
                                    Mnie architektura tego apartamenotwca bardzo się podoba, uwazam, że dobrze
                                    wpisuje się w okolice i jest inny niż większość obecnie powstającej
                                    mieszkaniówki. Ale ja nie prażanka i może nie czuję klimatu.
                                    • de_oakville Najladniejsza dzielnica 31.10.04, 03:39
                                      Srodmiescie. A poza nim: Mokotow, Saska Kepa, Zoliborz.
                        • Gość: gość Praga jest fajna, ale ta czeska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 08:34
                          > Pragę też lubię. Wolę pijaczków praskich niż "karki", które widzę naokoło
                          > siebie.

To nie jest wybór "pijaczki albo karki", bo tam są i pijaczki i karki, jednych i
                          drugich pod dostatkiem. Praga jest fajna, ale na zdjęciach (obrobionych na
                          komputerze), to nie jest miejsce do życia dla normalnych ludzi.
                          • Gość: Stolica Re: Praga jest fajna, ale ta czeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:42
                            Srodmiescie oczywiscie-szczegolnie moj ukochany Latawiec:)A oprocz tego
                            oczywiscie kolonie Lubeckiego i Staszica na Ochocie oraz Stary Zoliborz:)
                          • lewe_oko Re: Praga jest fajna, ale ta czeska 31.10.04, 10:19
                            Bywam bardzo często na Pradze - w oklolicach Kłopotowskiego, Okrzei, Brzeskiej
                            etc. i klasycznych "karków" nie widze tam wielu. Jest trochę takich band
                            dresików, ale jakoś nie wzbudzają we mnie takiego przerażenia jak łysi, rośli
                            panowie o bezmyślnych twarzach (cóż jak sie ktoś faszeruje anabolami...) jakich
                            widzę w innych dzielnicach - zwłaszcza w centrum. To oczywiście tylko moja
                            obserwacja, nie mieszkam na Pradze.
                            • Gość: Pacynka Re: Praga jest fajna, ale ta czeska IP: *.aster.pl 31.10.04, 11:24
                              A co myśli pan pndzelek?
                              • Gość: NiewazneKto Re: Praga jest fajna.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:36
                                ... więc pokochajcie moją Pragę! Jestem Prażanką i wcale nie czuję się mieszkan-
                                ką Warszawygorszej kategorii. Poza tym Praga pięknieje z dnia na dzień, może
                                wolniutko, ale pięknieje. Zapraszam na wystawę do "Konesera" na Ząbkowskiej.
                                • lewe_oko Re: Praga jest fajna.. 31.10.04, 11:46
                                  Izabela Jaroszewska, Mikołaj Grynberg, Chris Niedenthal, Paweł Żak - "Oblicza Pragi"
                                  Od 22 października Galeria Luksfera wspólnie z firmą Euro-Color zaprasza na
                                  zbiorową wystawę fotograficzną pt. "Oblicza Pragi". Materiał na wystawę powstał
                                  na specjalne zamówienie galerii. Swoje prace zaprezentują: Izabela Jaroszewska,
                                  Chris Niedenthal, Mikołaj Grynberg i Paweł Żak.

Każdy z autorów mógł indywidualnie zinterpretować temat, stąd na wystawie znajdą
                                  się m.in. zdjęcia robione prawie osiem metrów nad ziemią i fotograficzny portret
                                  mieszkańców jednej z kamienic przy ulicy Brzeskiej (...)

Wystawę można oglądać w dniach: 22 października - 27 listopada 2004
                                  od wtorku do piątku w godzinach 14.00 -19.00, w soboty 11.00 - 17.00.
                                  Adres: Galeria Luksfera, ul. Ząbkowska 27/31 (w Warszawskiej Wytwórni Wódek
                                  "Koneser")
                                  telefon: 22 618 57 66; 22 741 05 55
                                  • Gość: NiewazneKto Miejcie lewe i prawe oko otwarte ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:07
                                    ... i obejrzyjcie koniecznie to, o czym lewe_oko napisała! Dzięki "oczko"
                                    za wyczerpujące "zaproszonko". Dojedziecie 138, 140 i 170 albo jedno-
                                    przystankowy spacerek od Targowej.
      • Gość: ona Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.konstancin.net 23.01.05, 22:13
        mam pytanie. szukam mieszkania w wawce, w starym budownictwie, mogą być te
        droższe lokalizacje. Co polecacie. Ja nie wiem, bo np w samym śródmieściu są
        najpiekniejsze kamienice, ale czy da się żyć na hożej np? Chcialabym idealu,
        blisko centrum w pieknej i starej blisko parku i żeby nie mieszkali sami menele
        lub sami bogacze nadęci.
    • buggi Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:09
      Nestety nie potrafie byc w tej kwestii obiektywna: tylko Górny Mokotow - moja
      ukochana dzielnica.
      • Gość: NiewazneKto Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:27
        Należy obstawać przy swojej dzielnicy i tylko ją chwalić. Po tym poznaje się
        lokalnych patriotów. Mnie los rzucił na Pragę, Ciebie na Górny Mokotów (też
        ładny - moja Mama pracowała kiedyś niedaleko Odyńca i często umawiałyśmy się
        w Parku Dreszera).
        • Gość: NiewazneKto Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:35
          Odyńca to jeszcze Dolny Mokotów, ale chodziło mi w ogóle o Mokotów.
          • buggi Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:42
            Gość portalu: NiewazneKto napisał(a):

> Odyńca to jeszcze Dolny Mokotów, ale chodziło mi w ogóle o Mokotów.

Na Odynca i na Malczewskiego mam rodzine. Mój rejon ( bo juz bedzie lat 10 jak,
            tam nie mieszkam) zawieral sie w prostokacie: Madalinskiego Aleje
            Niepodleglosci, Rakowiecka, Pulawska
          • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:43
            Odyńca to górny Mokotów.

Buggi - ja też jestem z Mokotowa. No i jesteśmy prawie równolatkami, więc pewnie
            mijałyśmy się wiele razy :-)
            • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:45
              Tzn. ludzie w różnym wieku też moga się mijać, tylko że równolatkowie wybierają
              może podobne szlaki ;-)

Mój kwartał to Narbutta, Madalińskiego, Fałata, Różana, Kazimierzowska...
              • buggi Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:46
                Kazimierzowska. 57 byla moja podstawówka
                • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsza 31.10.04, 12:48
                  Ja chodziłam i do podstawówki i do liceum w Śródmieściu. Tak jakoś wyszło.

Dlaczego forum Mokotowa tak straszy pustkami? Ma tylu wielbicieli, a nikt pisać
                  nie chce :-(
              • buggi Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:48
                lewe_oko napisała:

> Tzn. ludzie w różnym wieku też moga się mijać, tylko że równolatkowie
                wybierają
                > może podobne szlaki ;-)
                >
                > Mój kwartał to Narbutta, Madalińskiego, Fałata, Różana, Kazimierzowska...

Twoje inicjaly to A.P?
                • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 12:49
                  Tylko jedna z literek się zgadza ;-)
                  • Gość: NiewazneKto A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 13:35
                    Ania to bardzo ładne imię, ągnieszka i Agata też.
                    • kixx Re: A 31.10.04, 13:37
                      ągnieszka:)
                      mi tez sie podoba
                      takie oryginalne
                  • Gość: NiewazneKto A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 13:36
                    Agnieszka
                    • lewe_oko Re: A 31.10.04, 19:05
                      Chodziło mi o tę drugą literę - P :-) Ale to nazwisko panieńskie, obecnie używam
                      dwóch.
                      • sceptyk Re: A 01.11.04, 20:40
                        To moze jestes krewna Pndzelka?
                        • lewe_oko Re: A 01.11.04, 20:55
                          Watpię... Moja rodzina jest tak niewielka, że chyba zauważyłabym tak
                          charakterystyczną personę :-)
    • sebpl Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 31.10.04, 15:27
      >Gość portalu: Pacynka napisał(a):
      >Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsza, jak myslicie?

(krępujące milczenie, przedłużająca się cisza, znaczące spojrzenia)

(chór): Nie myślimy, my wiemy:

(chór): S t a r e M i a s t o!!!

(tutaj oklaski, owacje na stojąco, 10 minutowe skandowanie nazwy, dziewczynki z
      lewej strony wchodzą i wręczają kwiaty)

---
      Śladami kota Filemona tup... tup... tup...
      • Gość: NiewazneKto Stare Miasto prawie takie ładne jak Praga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 16:59
        I tu muszę się z Tobą zgodzić - Stare Miasto jest prawie tak ładne jak Praga.
        Przy wyborze swojej pierwszej pracy stwierdziłam, że może jednak poszukam sobie
        jej poza Pragą. I co wybrałam? Spuchniesz z dumy - okolice Starego Miasta, żeby
        sobie po pracy trochę po nim pospacerować, potem spacerek po mojej ukochanej
        Pradze i ... domcio.
        • sebpl Re: Stare Miasto prawie takie ładne jak Praga! 31.10.04, 17:22
          Wczoraj przedpołudniem byłem na Pradze. Stałem pod budynkiem PKP i patrzyłem na
          śliczny monastyr i rozmyte zamglone słońce, ktore się skradało w jego kierunku.
          Magiczny widok... magiczne miejsce...

---
          • Gość: NiewazneKto Re: Stare Miasto prawie takie ładne jak Praga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:15
            Monastyr jest uroczy, szczególnie wieczorem, gdy jest podświetlony!
            "Florian" też jest uroczy, a wieczorem ... pięknie wygląda podświetlony.
            W ogóle Praga jest urocza późnym wieczorem. I wcale nie jest niebezpieczna.
            Tylko trzeba wiedzieć, gdzie i z kim chodzić. Nie trzeba się podświetlać,
            jeśli jest się światłym.
    • Gość: GRHW_CREW Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.chello.pl 31.10.04, 18:42
      Elo! Tu AnkA! No proste ze najładniejsza dzielnica jest PRAGA POŁUDNIE!!!!!
      GROCHÓW RLZ!!!!!
      • Gość: NiewazneKto Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:06
        Po wieczornym krótkim spacerze stwierdzam, że PRAGA w dalszym ciągu jest dla
        mnie najważniejsza. Zauważyłam zwiększony ruch - przyjechaliście potwierdzić
        moje zdanie???
        • Gość: NiewazneKto Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:52
          Prażanie - odezwijcie się!
          • Gość: Pacynka Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.aster.pl 01.11.04, 20:31
            No to jak...?
            1. Mokotów 2. Ochota 3. Praga ????
            • sebpl Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 01.11.04, 20:36
              Gość portalu: Pacynka napisał(a):

> No to jak...?
              > 1. Mokotów 2. Ochota 3. Praga ????

(Krępująca cisza, znaczące spojrzenia)

---
    • cintus MOKOTÓW - ów własnie mój świat... 01.11.04, 20:59
      Mokotów,
      Dolny bo to jest ten mój... mój w którym tyle pięknych i starych parków, gdzie
      jest tak blisko z daleka od Warszawy - Siekierki, tam gdzie świat się kończy,
      ta pustynia...
      - istna perła przyrody - Jeziorko Czerniakowskie, gdzie tyle tajemnic i ryb,
      jakich ryb!, i jakie ptactwo wodne, istne Ujście Warty...
      - Stegny - najbradziej zielone i przyjazne, spokojne blokowisko w Polsce!
      - Sadyba - starość też radość,
      - Potok Służewiecki, i jego dolina, skarpa, kościół św. Katarzyny - najstarszy,
      a tuż obok gucin Gaj kto o tym słyszał? Oczywiście jak to u nas wszeędzie
      wszystko zaniedbane, a tak wogóle...
      Ja uważam, że Prawdziwa Warszawa ciągnie się na tzw. osi stanisławskiej (?) i
      Trakcie Królewskim... Stare Miasto - piekne!, Łazienki, Ujazdów, parki,
      Agrykola, Królikarnia i wody pełna Arkadia, to jest Varsovia! ;)
      Wilanów - druga moja ulubiona dzielnica... wartość jej często oceniana w $.
      • mokoto Re: MOKOTÓW - ów własnie mój świat... 01.11.04, 22:59
        Górny Mokotów :-)
        • Gość: Marcin URSYNÓW - ów własnie mój świat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 10:17
          A szczególnie Natolin i Kabaty - najpiękniejsze blokowiska w Polsce!!!
          • glory Praga .. 02.11.04, 11:02
            Tylko na Pradze!.
            Dziekujemy autorowi(Margala) za zdjecie.

republika.pl/printo/warszawa/bylo_i_niema_3/drogowskaz.jpg
    • Gość: brosher Jest Ochota. Będzie Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:33
      Jeszcze kilka dni będę mieszkał na Mochnackiego obok pl. Narutowicza.
      Przeprowadzam się do wybudowanego domu na Białołęce niedaleko Mehoffera: dużo
      zieleni, las przy działce. Nareszcie bez sąsiadów za ścianą. I choć bardzo
      lubię Ochotę to nie żałuję. A nawet bardzo się cieszę. Polecam wszystkim!
      • Gość: NiewazneKto Na Pragę kochani, na Pragę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:54
        Na Pradze też są nowe budynki, więc zapraszam!
        • pra_gosia Cała Warszawa jest piękna!!! 24.01.05, 08:58
          Właśnie odkryłam, że cała Warszawa jest piękna!!!
    • Gość: logx Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.chello.pl 24.01.05, 13:36
      A moj ukochany żoliborz?:) zwlaszcz okolice Teatru Komedia, dobrze czuje sie
      tez na Starym i Nowym Mieście (rynek Nowego Miasta jest znacznie bardziej
      sympatyczny od tego ze Starego) pozatym muranow ale od strony Andresa,
      Fragmenty mokotowa i oczywiscie dziwnie rozedragana emocjonalnie Praga Północ:)
      • pra_gosia Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsza? 24.01.05, 14:02
        Oj logx - co Ty narobiłeś (aś)? Jak Filemon dowie się, że wolisz
        Rynek Nowego Miasta od Rynku Starego Miasta, to poczujesz jego pa-
        zurki na każdym policzku. Jestem Ci wdzięczna za rozedrganą emocjo-
        nalnie Pragę Północ, bo pra-gosia jest prażanką z Pragi Północ.
        • Gość: logx Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.chello.pl 24.01.05, 14:20
          Jajku nie wiedzialem ze entuzjazm do Rynku nowego miasta moze byc tak
          niebezpieczny... Swoja droga ktos wie co dzieje sie z kinem Wars? Rzeczywiscie
          bylo troche zbyt "klimatyczny" ale szkoda by byl zeby zniklo calkowicie. Moze
          odnowia go nieco i bedzie znow dzialac?
          • pra_gosia Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsza? 24.01.05, 14:25
            Jeśli chcesz wybrać się do kina z niezwykłym klimatem, to poczekaj gdzieś
            do końca przyszłego roku. Wtedy otworzą kino "Praha" po remoncie i będziesz
            mógł do nas na Pragę częściej się wybierać (przed seansem pójdziesz do ZOO
            i sobota lub niedziela zleci). A i knajpka się znajdzie.
            • bartllomiej Żoliborz! 24.01.05, 15:06
              :))))))))))
      • warszawianka_jedna Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 24.01.05, 15:57
        pozatym muranow ale od strony Andresa

Muranów jest super, szczególnie okolice Nowolipek, Nowolipia i Karmelickiej.
        Z Karmelickiej jest najładniejszy w całej Warszawie widok na PKiN.
        • Gość: Tomek Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: 217.153.179.* 25.01.05, 00:01
          Ta w której mieszka sie od dziecka , chodziło sie do szkoły , przeżywało
          pierwszą miłość , bawiło w piaskownicy , z która łączą nas wspomnienia
          • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 25.01.05, 00:05
            Zgadzam się :-)))
          • Gość: pra_gosia Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:53
            Praga - bo właśnie na Pradze pierwszy raz w życiu całowałam się!
            • lewe_oko Re: Która dzielnica w Warszawie jest najładniejsz 25.01.05, 15:58
              A ja w Śródmieściu ;-)
    • Gość: corgan Tarchomin, bo tam są same nowe chałupy IP: *.zigzag.pl 25.01.05, 00:38
      takie fajowe pokryte styropianem
      • Gość: bps Re: Tarchomin, bo tam są same nowe chałupy IP: *.chello.pl 25.01.05, 21:11
        hahahaha dobre, bez kitu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka