Dodaj do ulubionych

Dziwna składka na nową maturę

24.11.04, 14:37
Ponoć "fama" o składkach na maturę pojawiła sie na radzie pedagogicznej (uczestniczą w niej nauczyciele, może bez dyrekcji<lol2>), a więc bardzo dziwne jest to, iż dyrekcja szanownego LO nie posiada wiedzy odnośnie żródła pochodzenia wyżej wymienionej "famy".
Jeżeli chodzi o przypuszczalny cel tej zbiórki (bo nie są to kanapki i picie w czasie próbnej:), tj. sfinansowanie obchodów 50. rocznicy szkoły to chyba można było podać go od razu, a nie ukrywać sie za zasłoną dymną w stylu "nieoczekiwane wydatki na maturę próbną";)
Może jutro dowiemy się czegoś nowego, chociaż znając życie nikt z władz szkoły nie poruszy nawet tego tematu. Pozostaje tylko wytrwać w przygotowaniach do matury i zacząć kolejną zbiórke funduszy na wirtrualne picie i kanapki dla maturzystów:]
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: taki jeden Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 24.11.04, 15:06
      nom... <lol>
    • Gość: nice Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl 24.11.04, 15:54
      co tu dużo gadać...

T

i wszystko jasne ;)
    • Gość: 1110_1111_1010 Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pieniądze IP: *.net-serwis.pl 24.11.04, 17:46
      Wyłudzała pieniądze pod każdym możliwym pretextem , na szczescie od tego roku
      juz studiuje i wreszcie mam okazje powiedziec jak to tam wyglądało !!! Kase
      chcieli absolutnie na wszystko . Wprowadzali identyfikatory warte 50 gr za 5
      zł , kazali płacic za ochrone która i tak za jakiś czas została odwołana - z
      pieniędzmi nie wiadomo co zrobili, mieli jedna z najdrozszych studniówek wśród
      LO ... Bez obrazy ale co lotniejszy uczeń to nie dawał sie zrobic w balona i
      nawet komitetu nie płacił , jednak zawsze są jakieś ofiary które myśla , ze
      trzeba zawsze grzecznie oddawac swoja kase gdy ktos o nia "prosi" hehe...

Dlatego radze Wam dobrze aktualni uczniowie tej tragicznej szkoły - chcącej
      kase za de facto nic - wystarczy zobaczyc ile osób dostaje sie po niej na
      studia , a raczej ile sie nie dostaje i wiadomo juz o co chodzi hehe - nie
      płaćcie za nic ale absolutnie nic . Szkoła jest całkowicie nieprzyjazdna
      uczniowi , nie zorientowana na zaciekawienie go i jego rozwój tylko na kucie .
      Ciągle sie miało wrazenie , ze to my jestesmy dla szkoły a nie ona dla nas .
      Porażka , dobrze , ze juz tam nie chodze.......................
      • Gość: puszus:) Re: Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:24
        a ty jak zwykle na nie:P
        pozdrawiam;)
        • Gość: 1110_1111_1010 Może na nie - Ale szkołą musi się zmienić !!! IP: *.net-serwis.pl 28.11.04, 14:27
          Witaj Puszku , również pozdrawiam ;).
          W istocie jestem na NIE gdyż takie mam ogólną opinie dotyczącą tej szkoły .
          Jeśli chodzi o pozytywy to napewno moge wspomnieć o osobie Pana Dariusza Wizora
          która w pewnym stopniu rekompensowała nam różne absurdy które miały miejsce w
          Traugucie . Wspaniały nauczyciel posiadający ogromną wiedze ( a nie jak co po
          niektórzy czytający monotonnym głosem z kartki , jednak juz bez nazwisk ) i co
          więcej potrafiący tą wiedze przekazać innym i zachęcić ich do nauki . Do dziś
          pamiętam różne dyskusje na fakultetach na których poznawaliśmy również
          przeróżne ciekawostki nieobecne w książkach . Pan Dariusz traktował na po
          prostu podmiotowo , tak się czuliśmy , wielu nauczycieli powinno czerpać z
          niego przykład . Na chemii nigdy nie zrobiliśmy ŻADNEGO doświadczenia ( o ile
          chemia w ogóle była ) kazano zatem uczyć się nam książki na pamięć mimo , że
          wtedy była to dla nas całkowita abstrakcja ; tak samo z muzyką na której na
          niczym nie graliśmy ale uczyliśmy się pisać nuty i mnóstwa innych teoretycznych
          nikomu niepotrzebnych bzdur . Wiem , że szkoła zbiera teraz mnóstwo gorzkich
          słow na swój temat , ale tak będzie dopóki się nad sobą nie zastanowicie !!!
          Przecież te opinie to NIC nowego , na forum szkolnym było mase opini w podobnym
          tonie ale woleliście zlikwidować forum niż zauważyć , że szkoła funkcjonuje
          zle !!! Zmieńcie się wreszcie !!! Wywalcie muzyke , niech zamiast tego wejdzie
          plastyka - na egzaminach wymagają od nas znajomości podstaw architektury ,
          malarsta itp wiec to bedzie wiedza praktyczna - tylko też niech prowadzi to
          jakiś pasjonat a nudny burak .... Dajcie poza tym ludziom wybór - niech obok
          religii którą tak koniecznie forsujecie bedzie filozofia - też wymagana na
          egzaminach a na lekcjach nie starcza czasu by dokładnie porozmawiać o
          niektórych zagadnieniach . I to rozwija ucznia ... ; nie wyłudzajcie kasy na
          każdym kroku , po prostu lepiej nią gospodarujcie --> po co Wam ten monitoring
          w tak małej szkole ? No nie rozśmieszakjcie mnie... ; fakultety - niech bedą 2
          h albo nawet 4 h w tygodniu juz w 3 klasie . Poza tym po co nam teoretyczne
          chemia do 3 klasy była ? Albo fizyka do 4 z których i tak nikt prawie nic nie
          pamięta ?! My niby w szkole informatycznej bylismy a w 2 klasie informatyki już
          nie było i też jakoś śmiesznie bo specjalnie to czasu na to nie było . Mase
          jest drobiazgów które stoja na przeszkodzie tej szkole w dobrym funkcjonowaniu -
          i tu sie nie ma co obrażać lecz przyjąć krytyke i wreszcie coś zrobić !!!! Bo
          przegraliście już dawno , ale najbardziej pregrali uczniowie .
          • Gość: Kowal Re: Może na nie - Ale szkołą musi się zmienić !!! IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 18:27
            Podoba mi się ta opinia. Szkoda, że w dyrekcja, zamiast przyjąć do siebie trochę
            słów krytyki, uzna to forum za wielkie zło i obrazę,a wszystkich wypowiadających
            się tutaj za halaśliwych gó..arzy, którzy nie mogą mieć racji. Nauczyciel to
            trochę jak szef. A jak wiadomo, szef ma zawsze rację, nawet gdy jej nie ma.
            Nikomu z moich znajomych nie polecam tej szkoły. Wręcz przeciwnie...niestety.
      • Gość: JaNN@Traugutt Bywało gorzej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 22:10
        To przykład, jak bardzo ktoś chce na nas zarobić. Wszystko idzie w stronę
        kryminału. Od siebie dorzucę, że w trugutcie nie jest jeszcze najgorzej.
        Pamiętam pały z matmy w zeszłym roku w Żeromskim, które moja nauczycielka od
        matmy a jednoczesnie dyrektor Ewa Pachniak-Kaźmierska wstawiała na forum klasy,
        piętnując nimi tych, którzy nie załacili za komitet. Sorry, nie mogłem się
        powstrzymać i wspomnienia odżyły
        pzdr.
        • Gość: 1110_1111_1010 Ale rura , brak mi słow... IP: *.net-serwis.pl 29.11.04, 18:51
          Jak słysze o wybrykach takich ******* ****( bo jak inaczej można nazwać osoby
          tak się zachowujące ?! ) to naprawde zastanawiam sie gdzie ja żyje.. Ja jako
          uczeń "złośliwy" od szkoły podstawowej tj . walczący o swoje prawa uważam , że
          taka sprawe należałoby zgłosić rzecznikowi praw ucznia bądz innej instytucji do
          skutku .
      • Gość: xxx Re: Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pien IP: *.aster.pl 24.11.04, 22:22
        jeśli myślisz że to do jakiej szkoly chodzisz ma jakiś specjalny wplyw na to
        czy dostajesz się na studia to się mylisz. żadna, ale to żadna szkola nie
        przygotuje do studiow jeśli się sam dla siebie nie uczysz, tylko zakuwasz jak
        statystyczny debil z polskiej szkoly.
        • Gość: 1110_1111_1010 Re: Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pien IP: *.net-serwis.pl 25.11.04, 23:43
          No nie do końca ... to oczywiście jest wzniosłe co mówisz lecz puste i
          górnolotne . Bo jakoś na studia głownie dostaja sie osoby chodzące albo na
          kursy przygotowawcze albo z co lepszych szkół . Ja nawet jak sie chce uczyc to
          napewno o niebo łatwiej jest gdy ktoś Cie zmotywuje do przedmiotu , zwróci
          uwage na istotne aspekty ,powie z doświadczenia na co trzeba zwrócić uwage,
          doradzi dobrą książke... jakby było jak mówisz szkoły w ogóle nie byłyby
          potrzebne - kupiłby uczen ksiazke i czytal cały rok ...
      • Gość: boy17 Re: Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pien IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 23:43
        Mysle ze moj przemowca padl ofiara manipulacji - zdazylo mi sie, ze zostalem
        kilka krotnie zgwalcony przez moich starszych kolegow w toalecie wiec nie tylko
        nauczyciele sa winni!
      • Gość: zawiedziona Re: Ta szkoła od zawsze wyłudzała od uczniów pien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:48
        Denerwujące jest to, że nas szkoła OSZUKAŁA.....!!!!! Nie można było od razu
        powiedzieć o co chodzi??? Ja wpłaciłabym te głupie 10 zeta nawet na 50-lecie...
        Szkoda,że Pani Biskup brała w tym wszystkim udział...!!!!!!!!
      • Gość: luga_ Re: Ta szkoła od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:51
    • Gość: :) to juz nie pierwsza taka akcja IP: *.ath.cx / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:55
      mialem watpliwa przyjemnosc konczyc ta szkole i powiem, ze jest to nie pierwsza
      taka akcja, gdy pazerna dyrekcja wyciaga lapki po czyjes pieniadze. niedawno
      pamietam zbierali na "ochrone", ochroniarz postal z miesiac czasu i go zwolnili,
      gdzie sie podzialy pieniadze tego nikt nie wie. co do komitetu to sporo ludzi go
      placilo z tego co pamietam, tyle ze nie bylo zadnych skutkow - rowniez nie
      wiadomo gdzie szly pieniadze. dyrekcja jak zwykle klamie w zywe oczy. tak trzymac...
    • Gość: BST i się wie..kto NO NORMALNIE MAM DOŁA IP: 217.79.147.* 24.11.04, 18:30
      eeeee ja tam zapłaciłem i mam to w d****, ale jak zobaczę, że nasza kochana
      Pani Dyrektor BISKUP przyjdzie w nowym futrze z norek do ją poprostu zaj....
      zajmę czymś ciekawszym od wydawania pieniędzy biednych uczniów. Jeszcze żeby ta
      szkola robiła coś dla nas - ale nie BO POCO!!!??? :/
      AGA FAJNA JESTES !!!!!!!!!!! ŁIIIIIIIIIIIIIIIII :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
      • Gość: cameel Re: NO NORMALNIE MAM DOŁA IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:16
        czlowieku zastanow sie o czym ty mowisz. arkusze same do szkoly nie przyszly!! w kazdej sali musi byc zegar, a do matury z jezyka potrzebny jest odtwarzacz cd z tego co sie orientuje, bo do tej szkoly chodze, trzeba je kupic!!
        • Gość: gecco Re: NO NORMALNIE MAM DOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:50
          co mi po takim magnetofonie jak plyta skakala co 5 sek, kpina nie matura
    • Gość: xxx Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 18:45
      Biskup zbiera na nowy telefon:-)
    • Gość: xxx na co wydaje pieniadze pani dyrektor IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 18:47
      Pani biskup zbiera na nowy telefon komórkowy dla swoich dzieci!!! :-)
      • Gość: puszus:) Re: na co wydaje pieniadze pani dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:24
        dzieci pani dyrektor to sobie same umieja telefon zalatwic.i to za
        darmo.najlepiej od kolegow z klasy.ale wiadomo ze dzieciom dyrekcji zawsze
        wszystko uchodzi na sucho.pozdro dla traugutta.PLACCIE JAK KAZA!DEREKTOR TEZ
        CZLOWIEK Z CZEGOS ZYC MUSI:D:D szkoda ze nam forum zlikwidowali
        • Gość: kepher Re: na co wydaje pieniadze pani dyrektor IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 19:55
          Przecież nazwisko wyraźnie wskazuje, że to musi być uczciwa rodzina. Buehehe.
    • Gość: cyt cyt Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:48
      w koncu tajemnicze finansowe sprawki l.o im Traugutta zaczynaja wychodzic na
      swiatlo dzienne :) Gdyby tak poszperac jeszcze glebiej, kto wie.....moze 50-
      ciolecie szkolki byloby wydarzeniem rewolucyjnym
    • Gość: taka jedna NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: 62.121.67.* / *.acn.waw.pl 24.11.04, 19:57
      Chcialam powiedzec ze w tej szkole sa najgorsi nauczyciele pod sloncem.
      Odeszlam z tej szkoly w tym roku ale nie dlatego ze ja skonczylam ale dlatego
      ze przez tzw "przychylnosc nauczycieli" nie mialam tam zycia. Nauczyciele
      gnębią tam!! Jesli znajdą sobie tam jakąś ofiare bedą dotąd ją nekać gnębić
      ponizać aż wyląduje prawie w psychiatryku. Ja bylam gnębiona bardzo nie mowie
      ze bylam bez winy ale dochodzilo nawet do tego w szczególności u tzw PETITY
      czyli babki od Francuskiego że pisalam sprawdziany a ona ich nawet nie
      sprawdzala tylko odrazu wstawiala mi 1. A doszlam do tego po tym jak z
      kolezanką napisalysmy razem klasowke mialysmy to samo w pracach ona dostala
      pozytywną ocene to bylo 2 albo 3 a ja dostalam 1. Anglistyczka ktora pokazuje
      przerost formy nad treścią. Nie rozumie tego ze ktos nigdy nie uczyl sie
      anglieskiego wymaga od Ciebie wszystkich czasow nie zaleznie od tego czy miales
      to kiedyś na lekcji czy nie.
      Nie zdalam chociaz zapewniano mnie ze zdam. Przez ostatnie 2 miesiace szkoly (
      maj i czerwiec) nie chodzilam prawie do szkoly moze bylam z tydzien tylko. Nie
      wagarowalam ale bylam powaznie chora mialam miec operacje wychowawca moj o tym
      wiedzial i zapewnial moich rodzicow ze napewno zdam , że z tych przedmiotow co
      mialabym miec jedynki postawią mi 2 ale bede musiala zabrac papiery ze szkoly.
      Przyszlam na zakonczenie roku po swiadectwo i okazalo sie ,że mam 1 z
      zachowania i automatycznie tamci nauczyciele postawili mi 1 z przedmiotow. Jak
      sie zapytalam dlaczego tak sie stalo ,dlaczego dostalam 1 z zachowania
      uslyszalam ze tak mu sie podobalo. Nie moglam znalesc nigdzie szkoly nie
      dlatego ze mialam 1 z przedmiotow ale dlatego ze mialam 1 z zachowania i
      wystawili mi ciekawą opinie ze szkoly. Ciekawa jestem dlaczego :-/
      • Gość: Pepek Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:31
        Ej, nie wkręcaj, co jak co, Petitamoże wredna ale nie stawia 1 bez sprawdzania prac, chyba że cię na ściąganiu złapie. Chociłem do tej szkoły 4 lata i poza tym, że niektórzy nauczyciele nie byli najlepsi to szkoła była zaje...
        A płacić nei musicie. Pod koneic roku są "obiegówki" i trzeba podstęplować w sekretariacie że się za komitet płaciło. Ale jak dasz nie podstęplowaną to też ci świadectwo dadzą. Jak się dobrze ustawisz to na obóz możesz mieć dofinansowanie. A studniówka była droga ale była tego warta.
        Pozdro 4all
        • Gość: hmm ... Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.chello.pl 24.11.04, 21:38
          Jestem dumna że chodzę do Traugutta .. Jak mawia pani prof. J. Pliszka : "
          Dzieci, to jest szkoła! Lepsza - gorsza, ale szkoła", a ja jestem z tej szkoły
          zadawolona.
          • Gość: Sabbath Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:46
            Pliszka jest super. Miałem z nią zajęcia na kursach i w pierwszej klasie zanim
            w ciążę zaszła ;)
        • Gość: ...... Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:18
          w tej szkole dzieje się coraz gorzej.Moim zdaniem jest to wina niekompetentnych
          ludzi pracujących w niej.To co dziś wyszło jest wierzchołkiem góry lodowej.Nic
          dziwnego ze szkoła nie ma kasy jak wydaje się ją na beznadziejne pomysły.po
          ch....telewizory na korytarzach??????monitoring mysle ze jest dobry ale są w
          tej szkole o wiele ważniejsze potrzeby i na nie w pierwszej kolejności powinny
          byc przeznaczone fundusze.Szkołe raczej pozytywnie oceniam poza takimi wpadkami.
          >>>takie oto moje skromne zdanie<<<<
          >>>Lidia Barańska-totalnie niezrównoważona osoba<<<
          • Gość: buziaczek Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:27
            hehehe nie Lidia tylko Leokadia tak naprawde ale wszystkim mowi ze LIdia:))
            hehe dobre nie ale ona naprawde jest niezrownowazona iobraza sie na uczniow ja
            dzieciak:))) nie wspominajac o tym ze wogole nie uczy :))))
            • traugutziom uczniowie w szkole;] 26.11.04, 17:35
              TO JEST BARDZO WAZNE!!
              w sumie to w szkole sie nikogo nie gnebi i ogolnie panuje spokoj!! jednak za
              ten spokoj mniej lubiani koledzy odplacaja nam "strzelaniem z ucha" wogolnie
              bez rzadnego powodu!! nie bede wymienial LUKASZA CHODKOWSKIEGO z 2D z imienia i
              nazwiska;] chyba powinni go zgnebic za wsypanie na POLICJE kolegow przez jedno
              piwko!! no ale... cipy sa na tym swiecie i zawsze beda pozdro dla frajerow i
              giemzytow;]]]]]]]]]]]
              • Gość: Heler Re: uczniowie w szkole;] IP: *.aster.pl 26.11.04, 21:02
                A jak by pan Wizor dowiedzial sie ze Łukaszek Chodkowski sprzedaje kolegow...
                Pan Wizor nie lubi sprzedawczyków!!! Lepiej miejcie sie na bacznosci
                ciotopedały.
              • Gość: Michal Iwaszkiewic Re: uczniowie w szkole;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:56
                chcialbym przeprosic osoby ktore obrazilem moja poprzednia wypowiedzia!!
                Rowniez cchcialbym przeprosic P.profesor Wojde, ktora przez moja glupote
                musiala sie denerwowac chociaz na nic takiego nie zasluzyla!!
                • Gość: Michał Rodak Re: uczniowie w szkole;] IP: *.aster.pl 30.11.04, 20:26
                  Chciał bym przeprosić profesora Wizora za użycie Jego autorytetu do obrażenia
                  kolegi. Chciał bym również przeprosić Łukasza za obrażenie go w poprzedniej
                  wypowiedzi na forum
                  • Gość: Kowal Re: uczniowie w szkole;] IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 21:23
                    No pewnie. Zrobił Wam się smród koło tyłka, to teraz przepraszacie.
      • Gość: <OWK>Kozer^'][' Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:24
        Witam All!! heh... tesz konczylem traugutta i na studia dzienne sie dostalem..
        nie powiem ze byla to zasluga moich nauczycieli ale zli nie byli niestey
        czesciowo... Tych ktorych polecam i ktorym szczerze dziekuje za posiadany
        kapitał wiedzy i umiejetność jej przekazywania to: p.mgr.Wicik (j.polski)
        p.mgr.Szwaja (j.angileski) p.mgr.Wojda (j.rosyjski) p.mgr.Kaczmarska
        (matematyka mnie niestety nie uczyla:/)i pan mgr.Wizor (ten bezkitu ma łep na
        karku) /sorka sorzy jesli ktoremus tytuł pomyliłem:]/ napomknac jeszcze musze o
        2 nauczycieli ktorzy juz nie ucza a tesz byli "the best" p.Zielinska(Chemia) i
        p.Piskorska(Fizyka-przepraszam ze sie nie uczylem;)) A co do
        kwesti "cesarzowej" czyli szanownej pani wicedyrektor pani Krystyny Biskup to
        nie byla zla doputy sie nie dopchala do władzy... (ach pamietam te czasy kiedy
        byla zwyklym szarym nauczycielem) Teraz podsumowac ja mozna jednym krotkim
        zdaniem "wyżej sra, niż dupe ma"... Pozdro all i nie narzekajcie na
        pania "Wiesie" da sie z nia dogadac:P
        • Gość: Sabbath Re: <ranking> NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:59
          Zgadzam się w 100%
          Mój ranking:
          1. p.prof. M. Wicik (złote serce ;) )
          2. p.prof. E. Lewandowska (jaka szkoda, że już nie uczy... najlepszy nauczyciel
          matematyki ever!)
          5. p.prof. M. Sroga (dobrze zrobiła, że odeszła, szkoda żeby się tu marnowała.
          Angielski z nią był czystą przyjemnością. Po dziś dzień nie wiem w jakiej
          kapeli rockowej śpiewa(ła). )
          4. p.prof. J. Pliszka (świetny pedagog, który potrafi zdobyć szacunek uczniów)
          5. p.prof. Stępińska (nie ma daru zjednywania sobie uczniów, ale mnie lubiła i
          miałem u niej 5 z fizyki :D )
          6. p.prof. Wizor (prawdziwy profesjonalista i genialny nauczyciel, Wołoszański
          przy nim wymięka, szkoda, że miałem z nim tylko rok :) )
          7. p.prof. Niebudek (odpowiedź u niej była straszniejsza od najgorszego
          horroru, ale patrząc z perspektywy to lekcje z nią były super ;) już niestety
          nie pracuje)
          .
          .
          .
          1000000. Zdecydowanie najgorzej wspominam lekcje u Zielińskiej :/ Miałem u niej
          4, co u każdego innego nauczyciela byłoby 5, ale z jią tak było, że 5 u niej
          nie dało się mieć. I ewidentnie mnie nie lubiła. Też już nie pracuje :/
          • Gość: <OWK>Kozer^'][' Re: <ranking> NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:30
            "p.prof.E.Lewandowka (jaka szkoda, ze juz nie uczy... najlepszy nauczyciel
            matematyki ever!) ..... Niestety sie z tym niezgodze, moim zdaniem najgorszy.
            Moze 20 lat temu umiala uczyc ale pod koniec swojej kadencji niestety juz nie 5
            lekcji z wyzej wymieniona dawolo takie same skutki jak 0,5lekcji z innym
            nauczycielem... ale coz czasy sie zminiaja... pozdro all
          • Gość: cameel Re: <ranking> NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:23
            zielinska mnie uczyla przez rok i nie zaluje tego. tego co na mnie wymusila(chodzi o nauke) tgo mi nikt nie zabierze, szkoda ze juz nie uczy
            • Gość: gall anonim Re: <ranking> NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:52
              Akurat odnośnie Zielińskiej to się nie zgodzę. Jeżeli kogoś totalnie nie interesuje chemia, a przed każdą klasówką musi siedzieć i się na niej skupiać zamiast zająć się przedmiotami które go interesują to nie wiedzę w tym nic pozytwynego.
              Uważam jeszcze, że powinny być stworzone klasy o profilu biol-chem i ewentualnie klasy humanistyczne bo w tym momencie to jest tylko mat-fiz a reszta to ogólne...
      • Gość: mara_44 Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.aster.pl 25.11.04, 16:08
        Gó.. prawda. Ja chodzędo Traugutta i znam autorkę powyższej wypowiedzi, bo
        chodziłam z nią do klasy. Wcale nie jest prawdą teoria o gnębieniu, po prostu
        jak ktoś się nie uczy i wagaruje (za to miała nieodpowoiednie z zachowania że
        miała mnóstwo nieusprawoiedliwionych godzin i nie chodzi tu o chorobę bo jak
        był chora to przynosiła usprawiedliwienia) to niech się potem nie dziwi że ma
        problemy z nauczycielami. Uważam że nie zdała dlatego, że nauczyciele
        wyciągneli wnioski z jej ogólengo podejścia do nauki i stwierdzili, że nie ma
        sensu jej przepuszczać skoro i tak sobie nie poradzi później nawet w innej
        szkole.
        Ja osobiście lubię moją i szkołę i nauczycieli, co w wcale nie oznacza że
        jestem wobec nich bezkrytyczna, ale naprawdę w większości są ok.
      • Gość: marcheffka Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:42
        Od niedawna chodze do tej szkoły i nie powiem zebym była zadowolona.Uczniowie
        traktowani sa jak numerki.Każdy jest jakas liczba.Przeciez w ten sposob
        zatracamy się.Najgorsze jest to ze za bardzo nie mamy wyjscia i musimy w tym
        uczestniczyc.Zaliczyłam pare szkoł i uwazam ze ta z pewnoscia nie nalezy do
        tych w ktorych mozemy czuc sie dobrze i bezpiecznie.
      • Gość: ja* Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:35
        Najfajniesi nauczyciele w traugucie to p.prof Wicik, p.prof Wizor i p.prof
        Dudek POZDRÓFKA
      • Gość: ja Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.chello.pl 25.11.04, 19:51
        co jak co ale prof.Olszyna jest najsexowniejszym nauczycielem pod słoncem.
        • Gość: sikor Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:07
          Monika proszę cię nie załamuj mnie!!! Rozumiem, że nie zawsze trzeba się
          zgadzać z nauczycielami, ale to co napisałaś jest poprostu śmieszne. moim
          zdaniem nasz wychowawca musiał by upaść na głowę, żeby obiecać Ci że tak
          poprosyu sobie zdasz i prawde mówiąc nie chce mi sie w to wierzyć... Można
          zastanawiać się nad tym czy Cię gnębia, ale nie w sytuacji kiedy nie zdajesz z
          5 przedmiotów. czy twoim zdaniem było by sprawiedliwe, że ty bys sobie tak
          poprostu zdała mimo takich ocen???? Czy ty włożyłaś chociarz trochę pracy w to
          żeby zdać??? Bo z czego pamietam to chodziłas sobie poprawiać Polski z którego
          nie byłas zagrożona a inne przedmioty olewałaś! Prawdę mówiąc to jest co
          najmniej trochę nie logiczne. Co do nauczycielki do francuskiego to chyba
          kolejna ściema z twojej strony. Ja rozumiem, że możesz jej nie lubić ale troche
          chyba przegiełaś! Wiesz też miałem zagrożenia z francuskiego w każdym semestrze
          od pierwszej klasy i ona zawsze dawała szanse i z czego pamiętam to Tobie też
          ją dała!!! A jeżeli ktoś yuż przed końcem roku ma pięć lasek to nie dziwne, że
          nie zdaje. Monika moim zdaniem nie zdałaś W PEŁNI ZASŁUŻENIE a wszelkie
          pretensje możesz kierowac tylko i wyłącznie do siebie!!! Ja przynajmniej tak
          bym na twoim miejscu zrobił, może odrobina samokrytyki Ci trochę pomoże!!!!
          Wiesz bo ja tez się nie zgadzam często z nauczycielami, ale to jakie mam
          stopnie wydaje mi się być tylko i wyłącznie odwzorowaniem włożonego wkładu
          pracy, ewentualnie ściagania. ale jeżeli nic nie umiem i nie uda mi się
          ściągnąć to nie zwalam winy na nauczyciela. Nie mówie, że oni wszyscy są
          sprawiedliwi, ale generalnie wydaje mi śię, że nie ma prześladowań. Co do
          naszej anglistyczki to też nie uważam, żeby uczyła ona jakoś fantastycznie, ale
          przecież u niej poprawia się do skutku i prawda jest taka że nie da się nie
          zdać z angielskiego chyba , że się kompletnie wszystko olewa.
          Powiedz mi Moniko, który nauczyciel Cię tak bardzo skrzywdził? Ja rozumiem,
          że Ty chciałabyś zdać bez zadnego wkłady pracy, ja myślę że dobrze że tak nie
          jest. Uważam, że jedyna osobą, która może się czuć w jakiś sposób oszukana jest
          kolega MP.

• Gość: sikor Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:17
            Co do 10 zł to uważam, zostaliśmy, skromnie mówia wprowadzeni w błąd.
            Szanowna Pani Dyrektor, ja rozumiem brak pieniędzy w kasie szkoły, ale
            zapewniam Panią, że więcej osób by zapłaciło 10zł gdyby zostało odrazu
            przedstawione na co te pieniądze pójdą.
          • Gość: KOLES2 Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.aster.pl 08.12.04, 17:26
            Dajcie spokoj Monice, jej i tak jush nic nie pomoze.:) - osiagnela dno jak
            chyba latwo zauwazyc!

Sikor: Podziwiam inwencje i zaangazowanie...musisz przestac pic:P

Pozdro dla ziomala Pana Arka i reszty
      • Gość: mim Re: NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 20:15
        Moniko, jesteś stronnicza i nie mówisz całej prawdy. Trochę rozwagi w ocenie innych ludzi.
    • Gość: kepher Czubek góry lodowej IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 20:02
      Przecież to czubek góry lodowej! 10 złotych za maturę? Tylko? Wy chyba jeszcze
      o trauguttowych obiegówkach nie słyszeliście (no, chyba, że już ich nie ma).
      Ale ci nowi mają lepiej - nie muszą np. składać się na telewizory, żeby je
      potem dwa razy na oczy zobaczyć. Ech, 50 lat i jeszcze nie zdechł, cwaniak
      jeden.
    • Gość: Matka Re: Dziwna składka na nową maturę IP: 62.121.67.* / *.acn.waw.pl 24.11.04, 20:05
      Moje dziecko chodziło do tej pożal się Boże szkoły przez niestety dwa lata
      zanim dojrzałam do podjęcia decyzji o zmianie. RODZICE nie posyłajcie dzieci do
      TRAUGUTTA to jest mordownia nie szkoła. Na porządku dziennym jest gnębienie,
      nękanie, prześladowanie i wyzwiska. Ośmieszanie przed całą klasą i jawna
      niesprawiedliwość. To że moje dziecko nie sięgnęło po narkotyki to cud!
      Jestem przekonana, że przydałby się tam solidny remanent bo grono
      nauczycielskie to towarzystwo wzajemnej adoracji i tak jak bywało za pięknych
      lat 60-70 to dzieci są dla nauczycieli a nie oni dla uczniów. Zgrozą wieje, mam
      nadzieję że ktoś wkońcu zrobi raban i dobiorą się do skóry nauczycielom zanim
      dojdzie do tragedii. Często słyszy się że młodzież sięga po narkotyki czy
      dochodzi do samobójstw - dlaczego???? Myślę że właśnie przez takich nauczycieli
      i taki stosunek do uczniów jak w tej szkole.
      • Gość: Pepek Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:34
        Co ty pier*** kobieto. Szkoła i nauczyciele są pożądni( zdrobnymi wyjątkami).
        • Gość: taaa Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 21:41
          Traugutt jest super szkołą!! A pani Biskup wywiązuje się ze swoich obowiązków
          jak najlepiej! nie rozumiem jak można tak dobrego człowieka oskarżać o
          kradzież... bo najłatwiej jest krytykować i nic z siebie nie dawać... :/
          • Gość: ??? Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:57
            a co Ty za jakiś społeczniak jesteś ?? ogarnij się !!
            • Gość: JaNN Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 22:21
              Coś mamy do czynienia z luksusową mamusią... Kobieto, po cholerę jeszcze w to
              naroktyki mieszasz? Zwal wszystko na nauczycieli, jak sama niep otrafisz
              dziecka upilnować. A ja Tobie powiem, że gdzie indziej bywa jeszcsze gorzej.
              Traugutt to normalna szkoła. Po poatologię to gdzie indziej (polecam
              żeromksiego, reytana itd)
      • Gość: :) Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl 24.11.04, 22:27
        Coś Ci się chyba kochaniutka poprzestawiało!!Jak nie wiesz za bardzo o czym
        mówisz to się lepiej nie odzywaj!Widocznie Twoje dziecko miało bardzo bujną
        wyobrażnie a Ty tak na ślepo mu uwieżyłaś!I całe szczęście dla nas że
        Twoje "pożal się Boże" dziecko opuściło tą szkołe,napewno nic na tym nie
        straciła!Patrz czasami na sprawy z większym obiektywizmem!Poza paroma
        incydentami to ta szkola jest zupełnie normalna i naprawde nie tak zła jak ją
        bardzo twórczo opisałaś!Jak w każdym liceum zdazają sie tu wpadki...
        • Gość: ???? Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:34
          Oooo, nie. Nie zgodzę się. W tej szkole jest 5x więcej paradoksów i przekrętów
          niż w innych "normalnych" liceach. Poza paroma chlubnymi wyjątkami, to większość
          "elementów" szkoły powinny być zreformowanych. Zupełnie jak całe nasze Państwo.
      • Gość: cameel Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:32
        kobieto o czym ty mowisz?!!!!!!!!!! chodze do tej szkoly. JESTEM Z TEGO DUMNY. do tej pory nie spotkalem sie z narkotykami w tej szjkole. a nauczyciele sie nad uczniani nie znecaja, ami nie oscnmieszaja niewiem skad ty takie informacje bierzesz....

bez wyrazow szacunku
        cameel (jestem ham i prostak, nie przez szkole)
      • Gość: cameel Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:35
        kobieto o czym ty mowisz?!!!!!!!!!! chodze do tej szkoly. JESTEM Z TEGO DUMNY. do tej pory nie spotkalem sie z narkotykami w tej szjkole. a nauczyciele sie nad uczniani nie znecaja, ami nie oscnmieszaja niewiem skad ty takie informacje bierzesz....

bez wyrazow szacunku
        cameel (jestem ham i prostak, nie przez szkole)
      • Gość: cameel Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:54
        przepraszam "pania" zapomnialem o starym komuniscie hulaku,czasami mu odwala,ale na lekcjach jest wesolo. zeby na kims sie uwziol trzeba niezle namieszac i zalesc za skore.
        KOLEJNY RAZ BEZ WYRAZOW SZACUNKU

ham i prostak z najgorszej szkoly w warszawie, jesli nie w polsce
      • Gość: Rafał R. tja... IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:02
        dobra kobieto... chodzę do tej szkoły 2 lata i nigdy nie spotkałem się z
        narkotykami. Szkoła jest super i nigdy na nią nie narzekałem. Moim skromnym
        zdaniem po prostu za łatwo się do niej dostać... może wtedy Pani dziecko wogle
        by się tu nie dostało. Nauczyciele wywiązują się ze swoich obowiązków i nie
        spotkałem się z gnębieniem (oczywiście jeśli ktoś zasługuje na gnębienie to
        powinien być gnębiony na każdym kroku)
      • Gość: anonim Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:58
        Chyba muszę się zgodzić z Tą Panią w 100%. Nauczyciele są kompletnym wrogiem ucznia w tej szkole i na odwrót, a chyba tak być nie powinno.
    • Gość: esreviD Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 20:57
      Jak mówiła karteczka na kańciapie w T dziś... Oddajcie nasze 10zł złodzieje :P
      • Gość: Kowal Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:01
        Ja nie mogę o tym liceum mówić, bo mnie krew zalewa i cukier mi skacze. A jak
        mówię nauczycielom swoje zdanie to mnie opieprzają !!!! Taaaaaak, najlepiej jak
        uczniowie bedą siedzieli cicho i zawsze odpowiadali "Dobrze pani profesor", "Tak
        jest pani profesor", "Ma pani rację pani profesor". Może zróbmy jakąś małą
        rewolucję ?? Jak wszyscy pewnie wiedzą ja chętnie podejmę się organizacji
        przewrotu :D:D
        • Gość: bula Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 24.11.04, 21:28
          Ty kolego to sie weś lepiej za nauke a zmieniac potem bedziesz mógl świat a
          przynajmniej jego mała część a teraz to Ty niestety musisz zmienic nastawienie
          bo na "akcje" jest juz za późno... tylko czy opinia Ci na to pozwoli ? Moze
          odrazu trzeba bylo przyisc z nastawieniem takiego jednego na "Z"(pozdro :P) i
          wszytko bylo by łatwiejsze ?...

Łatwo mówic tródniej zrobic :D sam chyna najlepiej znam ten bul. :)
          • Gość: .. . . . .. Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 24.11.04, 21:33
            Ej nie no nie!! Spoko .. Traugutt sciąga hajs, ale nie rozumiem dlaczego
            wszystko spada na panią wicedyrektor, skoro defakto to Chrudzińska za wszytsko
            odpowiada i bez jej decyzji nic by sie nie działo .. To ona podejmuje wszystkie
            decyzje, bo to ona jest dyrektorem!!
            • Gość: ... Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:37
              a P Biskup jest spoko jako wicedyrka. Z chludzińską się dogadać nie można...
          • mod86 Re: Dziwna składka na nową maturę 24.11.04, 21:41
            buła ty analfabeto!!
            może i szybko piszesz na tej swojej zapyziałej klawiaturze ale nad ortografią też byś mógł trochę popracowac:P i pamietaj że na maturze matme zdajesz:P
          • Gość: ehh Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:06
            Słownik sobie kup.
        • Gość: KK Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:10
          W życiu bym się nie domyśliła,ze Kowal to Kowal....:P Ja Ci chętnie pomoge w
          rewolucji w naszej skzole,bo to tak dalej być nie może!!!Trauguttowej szkole
          mówimy stanowcze nie!!!! i mogilibyśmy tak symbolicznie zacząc od przewrócenia
          STYROPIANOWEGO(tak właśnie..on jest ze styropianu)popiersia naszego
          patrona...który swoja drogą wygląda jak muuuuuzynek:D
    • Gość: ___ Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.mlociny.pl / *.crowley.pl 24.11.04, 21:37
      zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia ... ale żeby takie jaja hehehe a
      myśłąmem że wojskowi to debile, o policji nie wspomne ale teraz wiem z kąd się
      wzioł wynik z testu IQ na tvn (nauczyciele gorsi od uczniów i policji !!!)-
      takich pomysłów nie ma nawet moja klasa .... (nie powiem która :P)
      • Gość: zielski Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 21:57
        szkola jest fantastyczna.to nie jest zwykla jednostka administracji
        swiadczacej, ale oswiatowa organizacja, w ktorej mamy elementy szkoly zycia.
        Nie znajdziemy tu oznak rozpieszczania dzieciakow nadmierna pochwala, zbyt
        dobrym naglosnieniem szkolnego radiowezla. Dyr. Chludzinska zapodawala pomysly
        jak moznaby wzmocnic sytuacje finansowa szkoly, a kto mial na to ochote i
        pomysl zaaprobowal mogl owego wsparcia udzielic. Nikogo jednak pod pistoletem
        nie zmuszano. Na nauczycieli bym nie narzekal, choc b.ciekawa ich czesc
        poodchodzila :-/ Rozumiem ubolewania nad "lektorem" francuskiego, ale jest
        jeden z niewielu wyjatkow beznadziejnych belfrow. Ogolnie szkola jest super,
        chyba ze ktos traktuje wszystko serio i nie radzi sobie z samym soba, wtedy
        kazda uwaga osoby postronnej bedzie dla niego niczym szpony ogromnego wilka
        wbijajace sie w dupke tlusciutkiej i bezbronnej osieczki ;-) polecam ta szkole
        wszytkim z calego serduszka.
        • Gość: ???? Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 21:58
          no nie wierzę...to napisał albo jakiś nauczyciel, albo kujon...innej opcji nie
          widzę...
        • Gość: Marianzet Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:30
          Mam na nanazwisko Zielski a na imię Marian. mieszkam w Prudniku woj. Opole.
          Poszukuję swoich przodkow i dlatego tez proszę o kilka słów o sobie, rodzicach
          i dziadkach.
          Mój e-mall to: marianzet@interia. pl
          tel 888115522, miejski 77/4362920. Moi rodzice pochodzą ze wschodu.
          Moje GG:5200073
          Proszę o kontakt. Z poważaniem marianzet
        • Gość: Marianzet Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:34
          Mam na nazwisko Zielski a na imię Marian. mieszkam w Prudniku woj. Opole.
          i dziadkach.

• Gość: Zielski Marian Re: zawsze wiedziałem że szkoła coś ściemnia IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:22
          i dziadkach.

• Gość: Shawshank Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:01
      Dyrektor Chludzińsaka to c hyba jest najbarzdziej niekompetentny człowiek w tej
      szkole!! Nie potrafi uczyc, wiedzy u niej brak a i jako dyrektorka nie daje
      sobie rady ?? nie mam pojecie dlaczego jeszcze jestty w tej szkole. Do prof.
      biskup mam żal ze Nas oszukała, ale przynajmniej on apotrafi uczyc... A ze
      nasze "kochane: liceum zdziera z nas pieniądze wiedza wszystcy - na
      identyfikatory no ochrone teraz na "mature" chyba najwyzszy czas zeby
      dyrektorstwo sie zreflektowalo i zmienilo swoje postepowanie bo to co robia to
      skandal!!!! Mam nadzieje ze nigdy wiecej nie bede musiala wracac w mury tej
      szkoly bo nie wiem czy drugie 3 lata bym w niej przezyla!! pozdrawiam
      wszystkich co sa razem ze mna SKAZANI NA SHAWSHANK !!!!!!!
      • Gość: Grzeh Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 22:12
        bula /----\
        | O O |
        | o |
        | <> |
        \
        • Gość: bula Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.chello.pl 24.11.04, 22:49
          Nawet obrazka zrobic nie potrafisz nędzny robaku... :)
    • Gość: 2-goklasista źle się dzieje tu.. IP: *.aster.pl 24.11.04, 22:16
      pani biskup sama się pogrążyła swoją wypowiedzią, potwierdzając poniekąd, że
      oszukała uczniów. i dlatego właśnie (pomijając oczywiście akcję jej córki z
      komórką..) na nią wszyscy najeżdżają tutaj . artykuł jest o 10 zł na maturę
      próbną, co jest małym piwem w porównaniu z tym, co tutaj, w komentarzach,
      przeczytać można (i nie mówię tu o tych 'obiegówkach' bo i tak mało
      prawdopodobne, żebym je zapłacił :P)
      co mogę od siebie dodać? że nikt nie potrafi tam niczego dobrze zorganizować,
      kasa idzie na permanentną inwigilację (monitoring), który i tak jeszcze się nie
      przydał, zamiast na wyposażenie klas, a nauczyciele więcej uwagi poświęcają
      dopieprzaniu się do uczniów, zamiast próbować nadgonić materiał (bo z
      większości przedmiotów mamy opóźnienie). sami też (z małymi wyjątkami) swoim
      olewającym stosunkiem do swej roboty sprawiają, że uczniowie nie uczą się, nie
      robią prac domowych, a na lekcjach się zwyczajnie opie..ją, na klasówkach
      licząc głównie na podjazd.
      ta szkoła od paru lat coraz bardziej schodzi na psy, sięga dna, od ktorego
      chyba nie ma szans się już odbić. brakuje tu jeszcze kar cielesnych, korpucji
      (?), i zamykania w salach polekcjach za karę. kraty w oknach bez klamek,
      kamery, dywany na ścianach, śliskie podłogi (przez które niejeden zrobił już
      sobie krzywdę), nauczyciele gnębiący uczniów, woźne, które nie chcą otwierać
      szatni - to jest obraz traugutta.. ja jebię..

do maturzystów trałgutowych: śmiesznie wyglądaliście z tymi kartkami "oddajcie
      10zł" na rękawach.. ;p
      • Gość: absolwent Re: źle się dzieje tu.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.04, 22:29
        W traugucie może i źle się dzieje, ale ci co skończyli wiedzą że przy odrobinie
        chęci można się dostać tam gdzie się chce. Co do nauczycieli to zostały same
        wypierdki mamuta, poza częścią starej dobrej kadry. Traugutt może i zbierał
        kase na róże bliżej nie określone cele, ale jaka szkola nie zdziera z
        uczniów. :)
        A co do studniówki to była tego warta i prosze nie mówić że była droga, bo nie
        była.
    • Gość: matura' 04 PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:08
      Dla mnie porazka nie jest to 10zl, ale to co sie tu odbywa!! jezeli ktos jest
      tak bardzo urazony to niech sie zbierze z innymi i zalatwi to na swoim podworku
      (w tym wypadku chodzi o szkole, jesli ktos nie rozumie..), a nie pisze tu
      bzdury, obraza tych ktorzy was ucza(nie ma znaczenia czy ich lubicie czy nie,
      te odrobine szacunku trzeba zachowac! szczegolnie w miejscu dostepnym dla tak
      wielu osob). jezeli komus nie odpowiada nauka w tej szkole to zawsze moze
      zabrac papiery, nawet jesli jest w klasie maturalnej.
      po przeczytaniu kilku waszych wypowiedzi wymieklam. po traugutcie mozna sie
      dostac na studia, czego tez jestem przykladem. wielu moich znajomych dostalo
      sie na kierunki,uczelnie o ktorych duza czesc wypowiadajacych sie tu osob nawet
      nie ma co marzyc -widac to po poziomie jaki reprezentuja..!!! zeby sie dostac
      na studia trzeba sie uczyc, ale jak widac wielu mysli, iz jeczenie na szkole
      ich od tego zwolni.. niestety nie.
      Nie jest to miejsce gdzie jezdzi sie po nauczycielach.
      jezeli ktos sie uczyl to poza wiedza wyszedl z traugutta tez z najlepszymi
      przyjaciolmi.
      OPANUJCIE SIE, buziaki dla nauczycieli (choc nie zawsze sie wszystkich kochalo)
      i dla reszty normalnych ludzi z traugutta.
      • Gość: ??? Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 23:18
        tiaaa.. i wedlug Ciebie wszystko jest w tej szkole normalne. pewnie. masz racje.
        kasa na maturę to też "dobry pomysł". kamery to też "dobry pomysł" i wiele
        innych rzeczy to też TAK GENIALNE POMYSŁY, że Traugutt to się chyba w grobie
        przewraca.
      • Gość: W!Z Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:02
        aniu zgadzam sie w 100%! traugutt po mimo paru krzywych akcji to szkola bardzo
        ok. ja wspominam te 4 lata bardzo dobrze.
        • Gość: matura'04 Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:01
          marku, milo mi to slyszec:) tez tak wspominam nasza szkole.
      • Gość: hubert555 NAUCZYCIELE w TRAUGUCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:05
        1)Pani Wicik- najlepsza nauczycielka pod słońcem (moja wych. :D:D:D:D)
        2)Pan Wizor- największy profesjonalista wśród nauczycieli; każdy kto ma z nim
        lekcje może czuc sie zaszczycony
        3)Pan Olszyna- hehe to jest dopiero okaz jakich mało (pozytywne wrażenie)
        4)Pan Hulak- lepiej sie nie wypowiadać bo jeszcze oberwie sie granatem lub
        jakąś miną przeciwpiechotną bo kto wie bo on ma w tej swojej kaanciapie:P:P:P
        (do konca życia chyba zapamiętam co to jest postawa zasadnicza:P:P:P)
      • Gość: 1110_1111_1010 Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.net-serwis.pl 02.12.04, 22:15
        Jakoże szkoła jest dla uczniów z zasady a nie dla nauczycieli to może jak kmouś
        nie pasują uczniowie to on swoje papiery zabierze ? Przestańmy w końcu
        traktować tych uczniów jak przedmioty które mają się dostosować - to szkoła moi
        drodzy ma się dostosować do wymogów naszego "rynku" . Skoro szkoła dobrowolnie
        nie chce się zmienić mimo , iż gdy mój rocznik tam jeszcze był to niektórzy w
        tym ja starali się zasugerować pewne korzystne naszym zdaniem zmiany .
        Oczywiście większość nauczycieli uznała nas za debili którym nie wiadomo o co
        chodzi - po co sie zmieniać skoro jesteśmy taka zajebista szkołą ??? Jesteśmy
        az w pierwszej 40 stce ... hehe... Tak - spojrzenie na świat staruszka z
        białoruskiej wioski . Wiec mieliśmy forum gdzie pisaliśmy skargi to pod jakimś
        banalnym pretextem forum zamknięto.. gdyż gdy władzy się nie chwali - władza
        pwrowadza cenzure.. Gdy więc porozumienie jest niemożliwe dlaczego inni mają
        się o tym nie dowiedzieć ? Co do zdawania na studia - kiedyś tak było , bo
        szkoła była w pierwszej 10 tce !! Teraz jest w pierwszej 40 stce !! To chyba o
        czymś świadczy ?!
        • Gość: Kowal Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 22:36
          To już kiedyś próbowaliście coś zmienić ? A czemu się nie udało ? Nikt nie
          słuchał tak jak teraz, czy może za mało osób chciało zmian ?
          • Gość: 1110_1111_1010 Re: PRZECZYTAJ PRZED NAPISANIEM IP: *.net-serwis.pl 03.12.04, 18:13
            Jak wszędzie byli ludzie obojętni na większość spraw , ale również dzięki
            szkole która wzbudzała ogólne poczucie beznadziei - po co robić coś skoro i tak
            nie da to wymiernych rezultatów , skoro każdy jest obojętny na głosy uczniów ?
            Pani dyrektor ZAWSZE brała strone nauczyciela , nawet jak dobrze sprawy nie
            znała . No bo przecież nauczyciel nawet jak jest patałachem od siedmiu boleści
            ( chyba najgorsze było monstrum uczące PP , do tego to już zero szacunku mam ,
            i właśnie teraz po tym gdy zależności zostaną zniwelowane te osoby się
            przekonają jak trwały był ich wymuszony szacunek , jak ktoś na ulicy nawet nie
            bedzie chciał sie do nich odezwać... Kobieta owa stawiała nam oceny w
            zależności od tego czy kogoś lubiła czy nie , nie robiąc z tego specjalnej
            tajemnicy . Chodziliśmy ze znajomymi na kurs przygotowawczy na studia na którym
            mieliśmy ekonomie z jednym z wykładowców UW . Kolega mój wiec na pytania na
            kartkówce odpowiedział tak jak owy wykładowca nas uczył . Babka mu postawiła
            laske bo przecież jakaś niedowartościowana z licencjatem od wykładowcy ma
            większą wiedze... nic nie wyjaśniała dlaczego to jest zle - laska to laska .
            Poza tym miał narysowaną krzywą popytu i podaży na jednym wykresie tak , że się
            przecinały i to ma coś pokazać przecież - jednak wg. niej to był zasadniczy
            bład - po co to razem rysować ? Ona nie wie ! Mnie na tej kartkówce nie było i
            oczywiście też mnie czekała laska mimo zwolnienia od lekarza na cały tydzień -
            bez komentarza . Pewnie myślicie sobie , ze można było to poprawić ? Heh to nie
            na pp w traugucie.. ) My więc chodziliśmy do V-ce e-dyrektorki , opowiadaliśmy
            o wszystkim wychowawcy ,jednak on niewiele mógł sam zdziałać . Dyrektorka sama
            uczyła nas chemii , z mizernym zresztą skutkiem <- zero doświadczeń przez 3
            lata , przychodziła zazwyczaj na 10 - 20 minut lekcji jeśli w ogóle przyszła co
            było rzadkie... w zasadzie większość czasu przepisywaliśmy z książki a i ona z
            książki dyktowała . I wez tu walcz o coś skoro juz sama góra która powinna
            niejako być wzorem i autorytetem dla reszty jest kimś takim... o walce na forum
            nie wspominam prawie bo to juz pewnie wiesz , co było zwalczane aktywnie .
            Niektórzy nauczyciele - Ci sensowni sami widzieli , ze szkoła zmian potrzebuje
            jednak ich działalność jak i większości z uczniów często ograniczała się do
            szeptania po kątach . Szkoda gadac , az mi sie nie chce o tym pisać ...
            pozdrawiam .
    • viking18 Wrażenia z traugutta 24.11.04, 23:19
      Mialem okazje 4 latka uczęszczac i dopiero niedawno pozegnalem traugutta. Co do
      nauczycieli to jest tak jak wszędzie, sa nauczyciele z prawdziwego zdarzenia i
      ... ( zarówno pod względem naukowym jak i kontaktów międzyludzkich ). Niestety
      tych pierwszych chyba na Miłej zaczyna brakowac. Co do administracji. Kiedyś w
      rozmowie z jednym z nauczycieli dowiedzialem sie, że szkola posiada np. nowy
      sprzet do wf ( typu pilki, przyrzady ), ktore trafily tu dzieki osiagnieciom
      uczniow w turniejach, lecz nie sa wykorzystywane "bo sie zmarnują i zniszcza" w
      trakcie uzytkowania. Podobnie rzecz sie miala z xero ( szkola podobno chomikuje
      nowe maszyny (1-2?) - pewnie na czarna godzine -rowniez w obawie przed ich
      zuzyciem sie w trakcie eksploatacji ). Nie wiem w jakim stopniu jest to prawda,
      a w jakim przejaskrawionym obrazem sytuacji, ale cos w tym musi byc.
      Odpowiedzialna za ta dzialke nie jest raczej p.Biskup .... A propos. Czy ktos
      moze powiedziec o co chodzi z tym telefonem córki dyr.Biskup?
      • Gość: puszus Re: Wrażenia z traugutta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:37
        hahaha towarzystwo sie rozpisalo.teraz przez glupie 10 zlotych wam szkole
        zamkna:D pozdro
        • viking18 Re: Wrażenia z traugutta 24.11.04, 23:42
          Gość portalu: puszus napisał(a):

> hahaha towarzystwo sie rozpisalo.teraz przez glupie 10 zlotych wam szkole
          > zamkna:D pozdro

Może Traugutt przebije pod pewnym wzgledem Jose Marti ( dla sklerotyków i tych,
          którzy nie slyszeli nigdy, przypominam, że chodzi o aferę związaną z pieniędzmi
          dyrektora P. )
          pzdr
          • Gość: zmeczona ta szkola Re: Wrażenia z traugutta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 00:11
            NO tak ...mozna bylo sie spodziewac ze z ta kasa na mature to bedzie jakis
            przekret.Kiedy wychowawca powiedzial ze mamy placic ,ludzie zaczeli sie
            buntowac.Wtedy wyjasnil nam ze to na papier i koszty zwiazane z drukiem(ile
            by mozna bylo kopii zrobic i jeszcze nowe ksero kupic ).Widocznie bano sie nas
            zmuszac do zaplaty. bo nie czulam przekonania w glosie wychowcy.Dobrze
            zrobilam ,ze nie zaplacilam ...w koncu nie nalezy robic rzeczy bezmyslnie.
            Ta szkola to jedna wielka paranoja
            Ona nie istnieje dla uczniow..tylko dla nauczycieli i dasajacej sie
            administracji.
            zawsze ze wszystktkim sa wieczne problemy..Jak juz sie przekroczy prog tej
            szkoly to ciezko z niej sie wydostac, nie dlatego ze jest tak fajnie ,ale
            przez glupie zasady stworzone przez dyrakcje.
            Drogi uczniu jezeli chcesz sie zwolnic z lekcji ,to lepiej poprostu nie
            przychodz do szkoly(jezeli nie ma wychowawcy ,to nasluchasz sie wielu"milych"
            rzeczy od dyrekcji).
            Kolejne paradoksy(juz wspominane)
            to np. kamery -nikt ich nie MONITORUJE a po drugie niektorych juz nie ma >
            Nawet z glupim papierem toaletowym sa problemy .1 rolka na semestr dla
            uczniow .Nauczciele maja komitet toaletowy i sie skladaja ;]
            Najlpsze sa teksty nauczcieli "No nie wiem jak napiszecie mature bo nie ma w
            salach zegarow i odtwarzaczy cd".
            Wsrod nauczycieli nie ma zrozumienia dla uczniow .Nic ich nie obchodzi ze
            ciezko chorujesz i tak dostajesz 1 bo cie nie bylo w szkole(bas).
            Wychowaca zamiast ci pomuc olewa cie mowiac"tak porozmawiam z tym
            nauczycielem" i tak sie sprawa konczy.Ostatnio bardzo spodobal mi sie gest
            nauczyciela ktory chyba probowal zastraszyc uczniow rozmawiajacych na lekcji
            (Rocki) powraca.
            wiec drogi uczniu nie wdawaj sie w dyskusje z gronem pedagogicznym bo i tak
            nie masz racji ,nie licz na ich pomoc( bo za malo zarabiaja zeby poswiecac
            ci czas) ...ucz sie sam a najlepiej na tym wyjdziesz.(BO NIE SZTUKA JEST
            CZYTAC PODRECZNIK NA LEKCJI,ZAMIAST TLUMACZYC)
            jedynymi przyjaznymi osobami sa panie bibliotekarki ..i moze znajdzie sie kilki
            nauczycieli....OBY DO MATURY.I CZESC.
            • Gość: Sabbath Re: Wrażenia z traugutta (panie w biblotece rulez) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 01:11
              Zgadzam się zgadzam, jeśli chodzi o bibliotekarki :) Z Marcousem zawsze
              mieliśmy chody o tej młodej pani co tam pracowała i... ona pamiętała jak mam na
              imię, choć często tam nie bywałem ^^
              • Gość: W!Z Re: Wrażenia z traugutta (panie w biblotece rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:18
                FUCK!! a ja myslalem ze pamięta moje imie bo... jestem taki zajebisty :)
                A tak BTW pozdro dla pani iwonki :P
                • Gość: Sabbath Re: Wrażenia z traugutta (panie w biblotece rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:19
                  No a jak :D Pamiętała imiona tylko tych zajebistych uczniów :D
            • Gość: cameel Re: Wrażenia z traugutta IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 15:46
              nauczyciele moze i nie wszyscy maja czas,ale jak juz o tym piszesz mazesz wspomniec o tych co maja. p.prof. Wizor ma czas. wystarczy poprosic aby przyjechal do szkoly godzine wczesniej. jesli moze to bedzie.
              wiec badz obiektywna jak cos piszesz
              • viking18 Re: Wrażenia z traugutta 25.11.04, 16:34
                Gość portalu: cameel napisał(a):

> nauczyciele moze i nie wszyscy maja czas,ale jak juz o tym piszesz mazesz wspom
                > niec o tych co maja. p.prof. Wizor ma czas. wystarczy poprosic aby przyjechal d
                > o szkoly godzine wczesniej. jesli moze to bedzie.
                > wiec badz obiektywna jak cos piszesz

Dr ( bo chyba taki ma tytul naukowy ) Wizor jest akurat jednym z nauczycieli z
                prawdziwego zdarzenia. Nie mialem z Nim co prawda normalnych lekcji hist. ale w
                4 klasie prowadzil zajęcia przygotowawcze do matury i byly po prostu świetne.
                Moge potwierdzic ze jak trzeba i moze to przyjezdza do szkoly wczesniej.Przez
                ostatnie kilka tygodni mieliśmy zajecia o 7 rano ( kilka razy w tyg ), co
                zreszta sam zaproponowal. Przy 4 latach nauki u p.Wizora niemozliwoscia chyba
                jest niezdanie matury i niedostanie sie na dobre studia. Pozdro
      • Gość: mara_44 Re: Wrażenia z traugutta IP: *.aster.pl 25.11.04, 16:36
        Mnie się w Traugucie bardzo podoba i na wypowiedzi negatywne odpowiem tylko
        tyle: najłatwiej jest zawsze narzekać.
        Chociąz co do administracji to się zgadzam dyrekcja jest nie przychylna uczniom
        i pani dyrektor kupuje sprzęt a potem nie pozwala z niego korzystać. Najlepszym
        przykładme są telewizory kuione chyba ponad pól roku temu, z których nikt nie
        może korzystać bo chyba jedynym sposobem na dostanie pilota (bez niego jak
        dyrekcja złapie na korzystanio z telewizorów to chyba by ze szkoły nauczyciela
        wywaliła, tak więc nauczyciele sięboją i nie korzystają z tego dobrodziejstwa
        techniki) jest naopisanie podania w 3 egzemplarzach z dokładną datą kiedy i po
        co telewizora chce się użyć. Jedynym nauczcielem który korzysta z jednego z
        chyba 15 telewozrów z magnetowidami zawieszonymi pod sufitem jest pan Hulak,
        który był wojskowym i chyba użył siły nie znanej reszczie nauczycieli.
        No i w sumie to jest największa wada szkoły DYREKCJA.
    • Gość: Sabbath (tak ten) Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:43
      Ja też w tym roku skończyłem tą szkołę. Zgadzam się, że dyrekcja jest do
      niczego i po pieniądze już nie raz ręce do uczniów wyciągała. Najbardziej mnie
      rozbawiło jak kazano nam uzupełnić z dnia na dzień dobrowolne(!) składki na
      komitet rodzicielski (300zł bodajże) pod groźbą nie wydania świadectw
      maturalnych... i co większe łosie płaciły dla świętego spokoju. Nawet
      wychowawczyni w rozmowie w cztery oczy stwierdziła, aby to olać, bo szkoła nie
      ma prawa rządać od nas tych pieniędzy. Na forum niestety ogłosić tego nie
      mogła :/

Generalnie Traugutt od tego roku zszedł na psy. Odeszło 75% wartościowych
      nauczycieli, a Ci co przyszli to podobno nadają się jedynie do toruńskiego
      technikum... przykre. A Biskupowej nigdy nie lubiłem :/
    • Gość: absolwentka Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 10:40
      Skończyłam Traugutta dosyć niedawno i jestem przerażona tym co sie tam dzieje.
      Myślicie, że jesteście cool, bo jeździcie po nauczycielach?! Zbawi was 10 zł?
      Sorry, nie nastarczy wam potem na browarek i fajki... Zgrywacie zajebistych
      ziomali, a jesteście bandą nieudaczników! Przepraszam może powinnam zwracać się
      do was "szanowni państwo"? Szkoda mi tylko tych nauczycieli, którzy muszą się z
      wami męczyć. Dziwie się tylko, że nie wymiątują za każdym razem jak was widzą.
      Ja bym się już dawno zżygała... PS. Kadro Traugutta! Na tych gó..arzy
      potrzebny jest wielki bat. Proponuję terror, może wtedy nabiorą dla Was trochę
      szacunku. To się w głowie nie mieści, co oni wyprawiają!
      • Gość: Sabbath Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.pjwstk.edu.pl 25.11.04, 11:35
        Na szacunek też trzeba sobie zapracować
        • Gość: .. ... .. .. Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.chello.pl 25.11.04, 11:46
          CZY KTOŚ MOŻE POWIEDZIEĆ O CO CHODZI Z CÓRKĄ BISKUP ??!! czy nikt nie wiem? a
          może to drażliwy temat? no niech ktos powie:):)
          • Gość: zielski Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.04, 13:03
            spytaj sie jej mamy ;-) co wczesniejszych postow dotyczacych administracji- az
            tak bym nie narzekal. Wyjatkiem jest tylko "pani" Wiesia, pierwsza po
            dyrektorze, ktora wszelkie dzialania podejmowala z wielka lachą.Poza tym
            bibliotekarki calkiem wporzadeczku, pani z biura przyjmujaca komitety
            rodzicielskie bardzo przyjemna, sprzataczki smieszne. ja darze ta szkole
            ogromnym sentymentem, z mila checia wracam pamiecia do czasow zwiazanych z XLV
            LO im. Romualda Traugutta :) <<pzdr>>
            • Gość: Sabbath Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:21
              np. Zocha, druga po "bogu" (Wiesi) :D
            • Gość: Marianzet Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:33
              Do: zielski
              i dziadkach.

• Gość: Zielski Marian Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 16:03
              i dziadkach.

• Gość: KKK Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:28
        Następna inteligenta. Widać żeś się z nauczycielami dogadywała. Taki sam zj..
        charakter. "wymiątować" mi się chce jak czytam to co napisałaś.
      • Gość: ???? Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 20:25
        A mi szkoda tych, którzy muszą się z Tobą użerać, "absolwentko". Ciekawe ilu
        nauczycielom się podlizywałaś i ile osób na Twój widok wymiotowało. Ty pierwsza
        mnie obraziłaś, więc nie mam zamiaru siedzieć cicho. Sama jesteś
        "nieudacznikiem", "gó..arzem" i społeczniakiem (to już ode mnie). I jak chcesz
        to mogę Ci to powiedzieć prosto w oczy jeśli sobie życzysz. Siema
        • Gość: Rafał Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:14
          wiesz co kołku... nie trzeba się podlizywać nauczycielom żeby mieć dobre
          stosunki z nimi... wystarczy się uczyć. Oni zapewne docenią wiedzę i
          zaangażowanie, a jeśli nie chcesz się uczyć to co tu jeszcze robisz??? Zamiatać
          ulice! Szkoła powinna być jedynie dla tych którzy chcą się uczyć... -_-
          bo w sumie po co się męczysz skoro i tak zdasz mature na minimalne 30% i
          wszystkie uczelnie Cię obsrają... może przez te 2/3 lata dorobić na zamiataniu
          ulic... cya
          • Gość: ????? Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 21:36
            Sam jesteś kur** kołkiem !! Powiedz mi to prosto w oczy jak jesteś taki odważny
            • Gość: jw Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:45
              to się przedstaw...
          • mod86 Re: wy jesteście nienormalni!!! 25.11.04, 22:07
            Do Kołka:
            Weź Ty sie człowieku ogarnij i przeczytaj co napisałeś!! Podaj mi choć przykład jednego nauczyciela, który nigdy sie do Ciebie nie przyczepił i zawsze był dla Ciebie miły tylko ze względu na fakt, że miałeś dobre stopnie!! No chyba, że jak juz inni napisali (i zapewne słusznie) byłes zwykłym lizusem i bałes wypowiedzieć własne zdanie, aby nie tracić dobrej opini lizuska!!
            Do Absolwentki:
            Taka mądra jesteś, ze byś terror w szkole wprowadzała!! Spróbuj tak u siebie na studiach (jeżeli sie na nie dostałaś) zrobić to moze wtedy zaczniesz udzielać rad innym jak mają postępować!!
            Pewnie niedorównuje Twojemu poziomowi inteligencji i żygasz:] (jak to masz w zwyczaju) czytając tego posta ale cóż..... Powiem tylko że, ja wymiotowałem jak czytałem Twojego:]
            • Gość: taaa Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.aster.pl 25.11.04, 22:28
              muszę Cię zawieść ale nie jestem lizusem... zostałem po prostu wychowany aby
              szanować nauczycieli. To, że np dostałęś laskę to nie znaczy, że ktoś się na
              Ciebie uwziął... tylko znaczy to, że jesteś głąbem i czas zmienić szkołę, albo
              ewentualnie zrezygnować ze szkoły... robisz człowieku wielką sensację
              ośmieszając na ogólnopolskim forum całą szkołę, siebie i wszystkich uczniów...
              godne politowania...
      • Gość: lolek Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:35
        Ty wez sie ku*** zastanow co Ty pier*** to twoje gadania sie w glowie nie
        miesci
        Czemu niby mam placic 10 zł za cos co powinno byc darmowe ?
        Szkoła panstwowa nie ma prawa pobierac jakichkolwiek pieniedzy od rodzicow a
        tym bardziej od uczniow a komitet rodzicielski jest tylko dla chetnych.
        A jezeli konczylas szkole nie dawno to znaczy ze wszystko sie takze Ciebie
        tyczy .
        Wiec zastanow sie najpierw co piszesz.....
      • Gość: gecco Re: wy jesteście nienormalni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:14
        tu nie chodzi o 10zl a fakt wziecia pieniedzy pod predekstem papieru i tunera do ksera (za 10 zl to ja moge ksiazke wydrkowc nie ma ture) Wydaje mi sie ze nawet jesli ida te pieniadze na 50 lecie szkoly to itak to jest nie w porzadku, to jest problem szkoly dla mnie szkola moze miec i 100, 200 lat a nawet 2000 nic mnie to nie obchodzi byle by uczyla co kiepsko idzie...
      • Gość: 1110_1111_1010 **** Cie to obchodzi na co ludzie wydają pieniadze IP: *.net-serwis.pl 02.12.04, 22:08
        Jeśli ktoś ma ochote sobie zakupić "browarek" to jest jego suwerenna dezycja -
        a nie Twoja.. Dla mnie nawet jak ktoś 1 grosz zbiera to musze mieć poważny
        powód by go przekazać . Jeśli chodzi o wymioty to współczuje uczniom
        nauczycieli Twojego pokroju . Niestety szkoła jest dla uczniów może o tym
        jeszcze nie wiesz.. są jak już wcześniej pisane było wspaniali nauczyciele a są
        i tacy którzy się kompletnie do tego zawodu nie nadają ... właśnie o takim
        podejściu . Dobry pedagog jest i dobrym psychologiem który do uczniów jakoś
        musi dotrzeć - oczywiście są i tacy kompletnie oporni na wszystko jednak wbrew
        pozorom uczniowie chetnie sie uczą jeśli tylko coś jest interesujące a oni
        widzą w tym jakiś cel ..

Co do terroru to lepiej tak nie szczekaj i też ze stwierdzeniami w stylu "bat"
        radze ostrożnie bo jak jesteś taka "mocna" to sobie spróbuj tylko mnie tak
        potraktować a miło to sie dla Ciebie nie skończy . Bo i skończyły się czasy gdy
        uczeń dla którego de facto podkreślam jest szkoła traktowany był jak szmata .
        Ktoś mi powie coś niemiłego / bądz nawet uderzy to musi się z tym liczyć , ze
        ja powiem coś bardziej niemiłego - chamstwem na chamstwo odpowiedam . A szkoła
        niestety produkuje potem zakomplexionych frajerów co zadnej sprawy załatwić nie
        potrafią bo cały okres nastoletni się płaszczyli przed ludzmi tak jakby nie
        mogły obowiązywać partnerskie stosunki w niczym . Jeśli nauczyciel sam nie
        wzbudza autorytetu swoją postawą i zachowaniem to nic - ani terror ani bat tego
        szacunku mu nie da a jedynie każdy bedzie nim pogardzał .
    • Gość: Człowiek_w_Ogniu Re: Dziwna składka na nową maturę + OGÓŁ spraw T IP: *.itpp.pl 25.11.04, 15:19

...druga zwrotka bo zawsze chciałem zacząć od środka,

...chciałbym odnieść się do sprawy choroby.
      Ta mała idiotka co to się wcześniej wypowiadała (wws - w wielkim skrócie - że
      miała 'obiecane' 2 aby zdać |problemy zdrowotne|)
      DZIZAS, w jakim Ty świecie żyjesz ? ... chorujesz? ok. ale nie myśl że szpital
      załatwi usprawiedliwienie i rozchorowana leserka będzie miała sprawę promocji
      do nast. klasy załątwioną! [ to samo kieruję do jeszcze jednej osoby o
      podobnych poglądach ]
      ~Sam byłem prawie 2 miechy nieobecny z powodu choroby (szpital) pamiętam prof.
      Wizora (uczy bodajże 7 rok) który przyjął moją nieobecność do wiadomości ale
      zapewniał, że będę musiał się napocić żeby przyzwoicie skończyć semestr - i tak
      też było.

-sprawa matki histeryczki.
      TU nie wyrobiłem, to musi być ściema i tyle bo innego racjonalnego wyjaśnienia
      sprawy nie mam, tak jak ufo w Wylatowie tak samo sprawa egzystencji tej matki
      jest tajemnicza. Jedyną wersją może być to że kochane dziecko było po
      prostu 'uczniem' BUDYNKU, którym znajduje się nasze L.O. ALE PO GODZINIE
      15:00 kiedy to zbierają się .. ykhm.. na zajęcia wieczorowe <
      • traugutziom Re: Dziwna składka na nową maturę + OGÓŁ spraw T 25.11.04, 17:47
      • Gość: Sabbath Re: Dziwna składka na nową maturę + OGÓŁ spraw T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:24
        Ale zauważ, że edukacja na tym poziomie jest bezpłatna i nie ma żadnego
        obowiązku płacenia składek na komitet.
      • Gość: Rafał Re: Dziwna składka na nową maturę + OGÓŁ spraw T IP: *.aster.pl 25.11.04, 21:24
        dobrze, że są tu chociaż inteligętni ludzie... jak najbardziej podpisuję się
        pod Twoją wypowiedzią... jeśli komuś nie odpowiada szkoła to niech zabiera
        papiery i się stąd wynosi! Tak bardzo zabolało was 10 złotych?!? Przecież te
        matury (mimo iż darmowe) same tu nie przyjechały a wydatki mimo wszystko
        były... żal mi, że obrażacie swą szkołę (a zarazem i siebie) cya
    • Gość: <<< ktos >>> LO Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 15:40
      hciałam zaznaczyć ze "wazne sprawy" na ktore trzeba przeznaczyc pieniadze z
      komitetu rodzicielskiego, ktorych nie ma bo malo osb placi nie upowazniaja do
      tego aby oszukiwac uczniów!!! mowiac te pieniadze sa na probna mature od razu
      wiedziano ze beda one przeznaczone na cos innego..skoro nie ma w komitecie
      pieniedzy ciekawe skad sie wziely plaskie nowe monitory w sekreteriacie.... :|
      ale cosh...takie jest zycie...a co do wychodzenia ze szkoly to fakt ze jest
      ciezke!!! czesto trwa nawet do 20 minut!! czy to jakies wiezienie?? zeby ze
      szkoly wychodzis w tyle minut bo pani szatniarka nie chce otworzyc szatni bo z
      innej klasy jeszcze wszyscy nie zeszli lub ktos wyrzucil papierek to wszyscy
      musza czekac i cierpiec... a jak niektorzy sie spiesza??nikt o tym nie mysli
      :| jest paru fajnych nauczycieli, do ktorych mam pełny szacunek poniewaz sa
      odpowiedzialni solidni i potrafia znalesc wspolny jezyk z uczniem (i co
      najwazniejsze-świetnie uczą): p.Kaczmarska p.Wizor czy chociazby nowa
      nayczycielka pani Pallash <od chemi>...ale nauczyciele typu pani Łagowska
      niczego nas nie ucza-niewiele wymagaja i niczego nie respektuja..lekcje
      polskiego sa nudne i bez sensu..szkoła jest dziwna-a ta afera z tymi 10
      zklotymi pozwolila nam wyrazic swoja opinie na jej temat..ciekawe czy
      nauczyciele ze zlosci dadza nam jakies konsekwencje (co byloby do niektorych z
      nich podobne) pozdrawiam
    • Gość: luga_ Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:53
      • Gość: ja Re: Dziwna składka na nową maturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:58
        no i chodzi nam tylko i wylacznie o to ze nie zostalismy poinformowani o
        sytuacji. takie sprawy mozna zalatwic np na zebraniu z rodzicami i powiedziec:
        brakuje pieniedzy na to i na to, prosimy o wplacenie zaleglych oplat. a nie
        oszukiwac WSZYSTKICH ze to za mature. a potem ochrzaniac ze nie zaplacilismy i
        obrazac sie...
    • Gość: Jaa AFERA TRAUGUTTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:02
      1) uczniom chodzilo tylko i wylacznie o to ze zostalismy po pierwsze oszukani a
      po drugie ochrzanieni za nieprzyniesione pieniadze. nie wystarczylo powiedziec
      o co chodzi? przeciez nikomu nie jest zal tych 10zl!
      2) moze w koncu dzieki tej aferze cos sie zmieni i nastepne roczniki beda mialy
      lepsza a przynajmniej bardziej uczciwa edukacje...
      3) ta szkola 10 lat temu byla na pierwszej dziesiatce w warszawskim rankinku
      liceów. teraz jest na ok 45.
      wnioski wyciagnijcie sami.
      • Gość: anonymous Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.11.04, 18:46
        Zgadzam sie w pelni. Doceniam prace wice dyrektora bo na pewno jest ciezka. Nalezalo jednak poinformowac uczniow na co dokladnie idą te pieniadze.
        A poza wrzystkim dyrekcja musi robic coś nie tak skoro szkola z roku na rok ląduje na coraz nizszych miejscach w rankingu. Wydaje mi się, że powinno się zmienic, dyrekcja nie radzi sobie poprostu (moze potrzebna jest zmiana i nowy pomysl, moze powinna zaczać brac przyklad z innych szkół) . Miedzy innymi nie potrafi ulożyć takiego planu zajec by odpowiadal profilowi klas!! Dobrze jest zwrócic uwage na to, dlaczego tak wielu dobrych nauczycieli odeszlo. Potrzebna jest zmiana bo szkola schodzi na psy.

PS: Potępiam jakiekolwiek obrazanie nauczycieli na forum poblicznym
        • Gość: Sabbath Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:27
          Większość nauczycieli odeszła ze względu na wiek emerytalny, tudzież na stan
          zdrowia ;)
          • Gość: eS Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.aster.pl 26.11.04, 22:58
            myśle,że jak dalej bedą zatrudniac nauczycieli pokroju pani Klimek to jak
            najbardziej powodem ich odejscia bądź zwolnień bedzie nic innego jak stan
            zdrowia..(osoby mające stycznośc z tą "nauczycielką" wiedzą co mam na myśli :])
            p.s pozdrawiam szanowna pania Klimek-uczennica:)
      • Gość: anonymous Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.11.04, 18:49
        Zgadzam sie w pelni. Doceniam prace wice dyrektora bo na pewno jest ciezka. Nalezalo jednak poinformowac uczniow na co dokladnie idą te pieniadze.
        A poza wrzystkim dyrekcja musi robic coś nie tak skoro szkola z roku na rok ląduje na coraz nizszych miejscach w rankingu. Wydaje mi się, że powinno się zmienic, dyrekcja nie radzi sobie poprostu (moze potrzebna jest zmiana i nowy pomysl, moze powinna zaczać brac przyklad z innych szkół) . Miedzy innymi nie potrafi ulożyć takiego planu zajec by odpowiadal profilowi klas!! Dobrze jest zwrócic uwage na to, dlaczego tak wielu dobrych nauczycieli odeszlo. Potrzebna jest zmiana bo szkola schodzi na psy.

PS: Potępiam jakiekolwiek obrażanie nauczycieli na forum poblicznym.
        • mod86 Re: AFERA TRAUGUTTA 25.11.04, 19:51
          Do Absolwentów:
          Może jak Wy chodziliście do Traugutta to sytuacja wyglądała nieco inaczej niż teraz, wystarczy spojrzeć na ranking (nie mówcie tylko, że to Nasza wina, bo sie nie uczymy)!! Więc może część z Was powstrzyma sie od komentarzy typu: rzygać mi sie chce jak na Was patrzę (czy coś w tym stylu). Pomyśl zanim coś takiego napiszesz, bo możliwe że innym chciało sie wymiotować(!) na twój widok (rozważanie czyto teoretyczne, acz prawdopodobne).
          Jak sami przyznajecie większość z dobrych nauczycieli odeszła, a na ich miejsce pojawili sie nowi, zarówno gorsi jak i lepsi, wiec co Wy możecie wiedzieć na temat klimatu i relacji ponujących teraz w szkole.
          Z Waszych wypowiedzi mozna wywnioskować pogardliwy stosunek do obecnych uczniów (nie ze wszystkich). Myślicie że jak jesteście starsi o te kilkanaście miesięcy to jesteście dużo bardziej dojrzali psychicznie (buhahaha) i lepiej przygotowani do życia?? Otoż gwarantuje Wam, że wśród rocznika Czarnobyla (tegoroczni maturzyści) jest wiele osób bardziej dorosłych niz Wy. Miałem sie o tym okazję przekonać przez dwa lata egzystowania z Wami.
          Do Uczniów:
          Chyba zapomnieliście o zasadzie, że o nieobecnych (nauczyciele i dyrekcja, choć ta ostatnia ma wielki wkład w to co sie teraz dzieje między innymi na tym forum) się nie rozmawia (przynajmiej na radzieckim;) Pani W. tego przestrzega). Nie bluzgajcie na nikogo, bo już jedno forum Wam przez to zlikwidowali i chyba dobrze sie stało (dotyczy obecnych 2 klas, a w szczególności 2F [czy E, niepamiętam, bo chyba niewarto] - co Wy takiego nadzwyczajnego w tej szkole zrobiliście, że się tak wywyższacie i uważacie, że macie prawo wyrażać swoje opinie w taki sposób).
          No i to chyba koniec
          Pozdr
          • Gość: ???? Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 19:55
            POPIERAM !!!! POPIERAM tego człowieka (w końcu mój rocznik i klasa :P ). Ale tak
            na poważnie- szkoła się zmieniła. Kiedyś PODOBNO była dobra i klimatyczna, ale
            teraz jest tragiczna.
          • Gość: matura' 04 Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:47
            jedna nieskomplikowana sprawa. klimat w szkole? klimat w szkole zalezy od
            uczniow, od tego co bedzie robic, od tego jak bedziecie z soba zyc i od tego
            jak sie bedziecie traktowac! a nie od nauczycieli..
            • Gość: ????? Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 20:59
              Nie tylko. Od nas oczywiście też to zależy, ale nauczyciele mogą w tym albo
              pomagać, albo przeszkadzać. U nas wyraźnie przeszkadzają (nie wszyscy).
              • Gość: matura' 04 Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:18
                jezeli z takich zalozen bedziecie wychodzic to nigdy nie bedzie tak jak
                chcecie. moze wlasnie z tego powodu u nas bylo napradwe super i kazdy z
                radoscia wraca do wspomnien z tych 4 lat, a Wy macie tyle do zarzucenia..
                szkola sama super sie nie zrobi, a to nie przedszkole, by atmosfera byla
                zalezna od wychowawcow.
                • Gość: K@MEL SPOSÓB NA KASE... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 23:47
                  Taki mały artykuł, a takie wielkie poruszenie wśród dyrekcji...ciekawe :]
                  Przecież jakbyśmy nie wywiesili tego artykułu na korytarzu to by nikt o tej sprawie nie wiedział.
                  Ale na szczęście sprawa się rozniosła i sądzę, że dobrze się stało. Szkoła wcale nie jest święta jak się niektórym wydaję. Po co np. stoi ten 32 calowy Samsung w sali od angielskiego. Dla pokazówki ??? Tam samo monitoring. Czy on w ogóle spełnia swoje zadanie ? Nagrywane coś w ogóle jest, czy służy jedynie uczniom do tego, żeby mogli siebie pooglądać w TV ?? Wg mnie to wszystko zostało zakupione, żeby w śmieszny sposób podnosić prestiż szkoły.
                  Szkoła spada w rankingach to kupmy telewizory, magnetowidy, zainstalujmy monitoring i parę miejsc się skoczy do góry w tabeli. Spoko pomysł.
                  Ja nawet nie miałbym pretensji, co do zakupu tego sprzętu tylko, żeby był on wykorzystywany, a nie kurzył się niepotrzebnie.
                  Czy nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na odnowienie sal, bo niektóre wyglądają, delikatnie mówiąc, beznadziejnie !!!
                  A co do składki. To wszystko można zrozumieć, ale nie ściemniania. Przecież od razu widać było, że to ściema. W żadnej szkole nie płacono, tylko w naszej, więc taka zagrywka była kiepska. Ja wiem, że pieniędzy nie ma, ale nie posuwajmy się do oszukiwania uczniów.
                  Komitet.
                  Dlaczego uczniowie nie płacą ? Bo jest za wysoki !!! 30 zł/miecha to 300 zł rocznie Bez przesady. Z danych dyrekcji, co miesiąc wpływa jedynie 1500 zł. czyli komitet płaci ok. 50-70 osób (gdyż, jak sądzę, są różne wysokości wpłat) 50-70 osób na 600 uczniów !!!
                  A teraz pomyślmy. Obniżyć komitet do 10-15 zł/ miesiąc. Więcej osób płaci i jest więcej pieniędzy. Chyba logiczne. A dyrekcja postępuje na odwrót. Mniej osób płaci to zwiększmy składkę. Ci, co płaca to i tak będą płacić nadal. Myślenie godne naszego rządu.
                  Inna sprawa, żeby uczniowie widzieli, że te pieniądze faktycznie na coś konkretnego idą ???
                  Widać, że coś dobrego się dzieje to i pieniądze się znajdują. Normalna kolej rzeczy.
                  Ale nie tam, po co ? Lepiej kręcić i narzekać.
                  Sprawa składki stała się tylko pretekstem do wywołania burzy, co do sytuacji w szkole. Po forum widać, że uczniowie nie są ślepi i widzą, co się dzieje w naszej szacownej placówce...
                  Pozdro dla wszystkich widzących...
                  narka
            • Gość: urzedas Re: AFERA TRAUGUTTA IP: *.net-serwis.pl 29.11.04, 11:30
              Właśnie - a klimat w urzedzie też zależy od ludzi a nie od urzedników wiec nie
              mówcie , ze biurokracja i ogólnie chamstwo i kawe trzeba dawać pod stołem , heh
              nawet kawe człowiekowi wypomną...
    • Gość: FLUR Re: TO SIE CZYTA (TRAUGUTT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:13
      Gdybym wypowiedział się po którejś ze stron wyszłoby na to, iż jestem osoba
      popierającą front wyzwolenia uczniów bądź front ochrony nauczycieli. Moja
      opinia ma się tyczyć do całości i ogółu zainteresowanych osób. Zainteresowanych
      mowie teraz o Nauczycielach i Uczniach a nie Absolwentach i osobach
      postronnych, które po przeczytaniu owego posta postanowiły wtrącić swoje kilka
      słów.

Będę mówił po kolei:

Nauczyciele:

Są to Ludzie jak każdy popełniają błędy jednak sformułowanie, iż 10,- jest na
      egzamin maturalny to po prostu przekłamanie. Nie jest to literackie
      przekłamanie mające na celu umetaforycznienie prośby o fundusze na zakup nowego
      sejfu, lecz nieszczere podejście do sprawy (do uczniów). Gdy czytałem wszystkie
      wypowiedzi jestem w stanie z kilkoma się zgodzić, lecz z kilkoma nie i to przez
      duże „N”. (Zwracam uwagę na brak poprawności pisania, co w klasie maturalnej
      dobrze nie wróży) pisanie a raczej obsmarowywanie nauczycieli na forum
      publicznym jest to chamstwo i nie boje się tego powiedzieć. Nie bronie ich,
      lecz nie jestem w stanie zaaprobować jakiegokolwiek sposobu obrażania i
      ubliżania jakiemukolwiek pracownikowi naszej szkoły.

Uczniowie:

My, bo sam jestem uczniem i wiem jak to wygląda nie jesteśmy wcale święci i
      nie będziemy kanonizowani wierzcie mi. Jednak nasze postępowanie jest czasem z
      naszego ( i nie tylko naszego) punktu widzenia słuszne. Słusznie chcieliśmy
      wytłumaczenia o te „10.- Złotową aferę” podejrzewam gdyby władze szkoły od
      początku określiły się w kierunku ich przeznaczenia nie było by większego
      problemy by wszyscy zapłacili. Lecz naturalny ludzki odruch (my jesteśmy
      również ludźmi) to samoobrona. Stanowienie o nas samych jest zapisane w naszych
      genach od momentu, gdy uzyskujemy samoświadomość. Gdy ktoś próbuje zrobić nas w
      przysłowiowego „wała” my wszelkimi sposobami staramy się do tego nie dopuścić.
      Pisanie, co Nam się nie podoba na forum publicznym, jakim jest bez wątpienia
      forum największej ogólnopolskiej gazety „Gazeta Wyborcza” jest przesadą.
      Powinniśmy załatwiać Nasze sprawy wewnątrz budynku a nie poza nim. Po ziemi
      chodzą miliony ludzi Oni nie muszą wiedzieć o tym, co się w niej dzieje.

Jeśli chciałbym się odnieść do posta mówiącemu o spadku naszego rankingu to my
      też nie jesteśmy bez winy. Czy startujemy wszyscy w olimpiadach (przecież to
      jest też jednym z głównych wyznaczników rankingu szkoły)?
      Odnosząc się do rewolucji jest to niestety siłowa i bardzo nieprzyjemna forma
      przejęcia władzy. Bez obrazy My w naszym wieku nie jesteśmy w stanie
      przejąć „władzy” nie wiemy, co i jak byśmy zmienili nie wiemy NIC. Jeśli jest
      ktoś, kto wie to się grubo myli. Teraz może wiemy, lecz jak przyjdzie, co, do
      czego nie będziemy wiedzieli jak tym wszystkim pokierować.

APEL:

Apel to prośba wystosowana do „narodu” Traugutta prośba o refleksje o to, co
      powinniśmy zrobić a czego powinniśmy się przestrzegać.

Apel do Nauczycieli oraz Dyrekcji:

Jeśli jest coś, co chcecie zrobić Powiedzcie to. Powiedzcie to tak jak jest na
      prawdę a nie tak jak by mogło być byle by te pieniądze uzyskać. Kłamstwo ma
      krótkie nogi i daleko na nich nie zajdzie na pewno nie na tak oczywistych
      sprawach jak Matura. Nie myślcie, że uczniowie to całe zło stanowiące istne
      piekło na ziemi, to nie zawsze jesteśmy My. Czasem bywa, iż to pewnego
      rodzaju „gierki słowne” sprawiają, iż są źle odbierane i powodują niepotrzebne
      nieporozumienia przekształcające się w widzianą prze Nas wszystkich mała wojnę
      szkolną.

Apel do WSZYSTKICH Uczniów:

Jeśli macie problemy i chcecie się wyżyć z tego, co wiem na terenie naszej
      szkoły jest siłownia tam może nie ma worka treningowego jednak jest całą gama
      sprzętów, jakie pozwolą by nadmiar waszej często negatywnej energii uciekł.
      Pisanie tego rodzaju postów jest bezskuteczne. Prowokacja, jaka jest
      uskuteczniana wieloma niecenzuralnymi tekstami będzie skierowana nie w
      nauczycieli, lecz w nas. Uczniowie, Maturzyści, powinniśmy szukać pomocy w
      nauczycielach a nie podkopywać pod sobą już i tak sypki grunt. Odcinanie
      gałęzi, na której się siedzi z teorii i praktyki jest nielogiczne.

Proponuje spotkanie wszystkich ze wszystkimi. Kto będzie na tyle odważny by
      wszelkie swoje wypowiedzi (umieszczone na forum) przekazać otwarcie i jawnie
      wszystkim pracownikom szkoły. Jeśli ktoś był na tyle odważny by napisać coś na
      forum niech będzie na tyle odważny by powiedzieć to oko w oko z kimś, do kogo
      ma się jakiekolwiek pretensje.

PS
      Wiele postów było za wiele przeciw. Nie jestem od oceniania wszystkich nie mam
      do tego prawa, mam jednak prawo by wyrazić swoją opinię.
      Moja opinia jest jedna i do wszystkich:
      - Gdy masz coś do powiedzenia najpierw się zastanów potem przekazuj to
      dalej.
      - Jeśli chcesz się wyrazić niecenzuralnie powiedz to koledze w szkole
      na podwórku bądź rodzicom w domu. Powstrzymaj się przed krytyką i wulgaryzmami
      gdyż dajesz tym opinie o sobie, wystawiaj sobą takie świadectwo, jakie jesteś w
      stanie nieść na swoich barkach do końca życia. ( Tyczy się to do uczniów jak i
      do absolwentów, którzy myśląc ze są starsi są bardziej dorośli niżeli my)
      - Swoje osądy zatrzymaj dla siebie gdyż wyrok ferować można bardzo
      łatwo, lecz odpokutować za jego postawienie czasem niemożliwe.
      • Gość: ??? Re: TO SIE CZYTA (TRAUGUTT) IP: *.acn.waw.pl 25.11.04, 19:20
        Nie. Nie powinniśmy tej sprawy (jak i wielu innych) załatwiać tylko w budynku
        Traugutta. Czemu mam na zewnątrz udawać, że wszystko mi się podoba, gdy w środku
        panuje bałagan ?? To bez sensu. Może ta cała prowokacja przyniesie jakieś
        korzyści. Może wreszcie "ciało" pedagogiczne weźmie się w garść i chociaż
        SPRÓBUJE coś zmienić. Jeśli nie to ta szkoła za kilka lat stanie się zawodówką.
        Dobrze, że już w tym roku z niej odchodzę
      • Gość: Jaa Re: TO SIE CZYTA (TRAUGUTT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:22
        zgadzam sie
        chcialam tylko sprostowac sprawe poruszana przez Ciebie, np. olimpiady
        przedmiotowe
        1) inne szkoly sa powiadamiane o terminie ok 2tyg wczesniej, my - 2 dni
        (najwyzej)
        2) w niektorych z nich podchodzi sie do nich powaznie tzn. uczniowie chetni
        maja czas na przygotowanie sie - sa zwalniani z lekcji na dzien przed i w dniu
        olimpiady
        a w naszej szkole te olimpiady nauczycieli juz nie obchodza, dlatego uczniom
        sie nie chce do nich przygotowywac, dlatego nie wygrywamy i dlatego spadamy np.
        w rankingu na leb na szyję.
      • Gość: niewaznexxx Re: TO SIE CZYTA (TRAUGUTT) IP: *.chello.pl 25.11.04, 22:08
        jezli chodzi o nasza szkołe,to uwazam ze jest to masyzna do robinia pieniedzy i
        to pieniedzy ktore nie pojda na inwestowanie w nas młodziesz.dzisiaj byłem u
        dyrektorki(po raz ktorys)i ogladajac jej gabinet zastanawia mnei jedna rzecz,
        skad grazynka wziela pieniadze na DVD(co prawda juz go tam nie mam,moze do domu
        wzieła)telewizor wieze hi-fi,o skorzanym fotelu nie wspomne , komputerze z
        ekranem 17calowym LCD, jestem zdania ze nasz dyrektorka mineła sie z
        powołaniem,chyba powina zostac prezesem PKN ORLEN a co najmniej nauczycielem
        PP,do wiekszosci nauczycieli nie mam zarzutu jezeli i ch sie traktuje
        odpowiednio to oni z reguły odpłacaja sie tym samym(oczywiscie sa
        wyjatki.pozdrawiam nowa pania od fracncuskiego)łatwo w tej szkole nie jest ale
        zawsze moze byc gorzej, jezeli chodzi o sposoby naicznia w tej szkole ?!hm nie
        sa najlepsze ani skuteczne ale niedziwnie sie ze im sie nichce za te pieniadze
        pracowac i starac a w dodatku miec takich przełorzonych jaki maja wspołczuja
        im. dyrekcje i niektorzyu nauczyciele w ch**a znammi lece i tyle ale co zrobic
        moze gnebic jak profesor KLIMEK(była nowa babka od angielskiego)sam nie wiem???
        ale bez watpienia powino sie z tym cos zrobic, jak patrze na GRazyne(dyr)i
        BIskup to mam wrazenia jak bym patrzył na OJCA RYDZYKA I PRAŁATA
        JANKOWSKIEGO.pozdro dla wszystkich

ps.a jezeli chodzi o absolwento to wydaje mi sei ze tez maja cos do
        powiedzenia,w koncu oni ta szkołe kiedys wspoltworzyli, i jakby nie patrzec w
        jaiks sposob ich dotyczy ta sprawa.
        • Gość: niewaznexxx Re: TO SIE CZYTA (TRAUGUTT) IP: *.chello.pl 25.11.04, 22:12
          sory za błedy,ale spokojnie do matury jeszcze rok!!!powodzenia na maturze `

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka