Dodaj do ulubionych

Bronisław Pawlik nie żyje...

IP: *.matrix.pl 07.05.02, 16:28
Jeden z najpopularniejszych i najlepszych polskich aktorów, Bronisław Pawlik,
zmarł w poniedziałek po ciężkiej chorobie.Aktor miał 76 lat.
Pamiętam go jak przychodził do Corso na Pl. Zbawiciela (w którym często swego
czasu bywałem) a to na koniaczek a to na lampkę wina...
Mimo, ze grał w wielu wspaniałych filmach, nie zapomne jego roli
z "Misia"..."...Miś, miś...świńska rura nie miś! Pincet złotych, pincet
złotych...A sam forsą sra..."...
Obserwuj wątek
    • tolba Re: Bronisław Pawlik nie żyje... 07.05.02, 16:30
      Jeszcze 10- 15 lat i zostaną same Czarki Pazury :(((
    • Gość: ann.k Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 16:49
      pocaluje misia w dupe; to byl prawdziwy Bronislaw Pawlik, ech...
      • Gość: Kobito! To Mieczysław Czechowicz!!! IP: *.itpp.pl 07.05.02, 16:52
        Kobieto, to Mieczysław Czechowicz (alias Miś z okienka) kazał się dzieciom w d.
        całować i poszedł na piwo!!! Ludzie już historii w ogóle nie znają!!!
        • Gość: :(( Re: To Mieczysław Czechowicz!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 18:56
          Gość portalu: Kobito! napisał(a):

> Kobieto, to Mieczysław Czechowicz (alias Miś z okienka) kazał się dzieciom w d.
          >
          > całować i poszedł na piwo!!! Ludzie już historii w ogóle nie znają!!!

Znają historię i to nie Czechowicz a Duryasz i za to wyleciał z tv.
        • eela Re: To Wojciech Duriasz 08.05.02, 09:18
          To powiedział Wojciech Duriasz, tak mi sie wydaje :-)
      • Gość: Raffix Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.braun.de 07.05.02, 17:18
        Zdecydowanie Czechowicz a nie Pawlik
        • Gość: ann.k Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 17:20
          hmmm...to sie teraz czuje biedna i pokrzywdzona i w ogole oszukana, bo tyle
          czasu zylam w nieswiadomosci;)
          • Gość: Bor'ka Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 18:00
            Pawlik na 100%.
            Co mial Czechowicz z Misiem wspolnego?
            • Gość: :(( Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 18:58
              Gość portalu: Bor'ka napisał(a):

> Pawlik na 100%.
              > Co mial Czechowicz z Misiem wspolnego?

To był Duryasz.
              • Gość: Raffix Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.braun.de 07.05.02, 19:01
                Gość portalu: :(( napisał(a):
                > Gość portalu: Bor'ka napisał(a):
                > > Pawlik na 100%.
                > > Co mial Czechowicz z Misiem wspolnego?
                >
                > To był Duryasz.
                Zaraz, zaraz - mowimy teraz o "Misiu z okienka" czy o "Misiu" Bareji czy może -
                nie daj Boże o Misiu Uszatku :-)
                Ja sądziłem, że ann.k mówi o "Misiu z okienka" - kto zatem prowadził tego Misia
                bo ja już niczego nie jestem pewien?
                • Gość: :(( Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 19:13
                  Gość portalu: Raffix napisał(a):

> Gość portalu: :(( napisał(a):
                  > > Gość portalu: Bor'ka napisał(a):
                  > > > Pawlik na 100%.
                  > > > Co mial Czechowicz z Misiem wspolnego?
                  > >
                  > > To był Duryasz.
                  > Zaraz, zaraz - mowimy teraz o "Misiu z okienka" czy o "Misiu" Bareji czy może -
                  >
                  > nie daj Boże o Misiu Uszatku :-)
                  > Ja sądziłem, że ann.k mówi o "Misiu z okienka" - kto zatem prowadził tego Misia
                  >
                  > bo ja już niczego nie jestem pewien?

Pierwszym prowadzącym "Misia z okienka"był Duryasz i to jego zdanie
                  cytujesz.Pawlik grał u Bareji,Czechowicz w "uszatku"możliwe że zastąpił
                  prowadzącego "okienko"ale tego nie wiem.
                  • Gość: lo Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.acn.waw.pl 07.05.02, 23:43
                    Gość portalu: :(( napisał(a):

>
                    > Pierwszym prowadzącym "Misia z okienka"był Duryasz i to jego zdanie
                    > cytujesz.Pawlik grał u Bareji,Czechowicz w "uszatku"możliwe że zastąpił
                    > prowadzącego "okienko"ale tego nie wiem.

A jednak się mylisz. Pierwszy był w "Misiu z okienka" B. Pawlik i to on wygłosił
                    ten słynny tekst.

• Gość: ann.k Re: A teraz drogie dzieci... IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 10:05
                    czechowicz byl uszatkiem; a pawlik (na pewno!!!) wyglosil zdanie o misiu i
                    d...; dopiero dzisiaj zauwazylam, ze napisalam "pocaluje" zamiast "pocalujcie"
    • pan_laga Re: Bronisław Pawlik nie żyje... 07.05.02, 18:50
      Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Jeden z najpopularniejszych i najlepszych polskich aktorów, Bronisław Pawlik,
      > zmarł w poniedziałek po ciężkiej chorobie.Aktor miał 76 lat.
      > Pamiętam go jak przychodził do Corso na Pl. Zbawiciela (w którym często swego
      > czasu bywałem) a to na koniaczek a to na lampkę wina...
      > Mimo, ze grał w wielu wspaniałych filmach, nie zapomne jego roli
      > z "Misia"..."...Miś, miś...świńska rura nie miś! Pincet złotych, pincet
      > złotych...A sam forsą sra..."...

a ja widziałem Go ostatnio w Skąpcu Moliera w ub. roku . a przed laty grał w tej
      samej sztuce w inscenizacji telewizyjnej razem z Kobielą - takze nieodżałowanym...
      amen
      pan laga
      • k_rzyzak Re: Bronisław Pawlik nie żyje... 07.05.02, 20:03
        Bardzo go ceniłem.Był wspaniałym aktorem.Pozostanie po nim wiele cudownych
        wspomnien.Był porzadnym człowiekiem.
        • Gość: Otto Re: Bronisław Pawlik nie żyje... IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 07.05.02, 22:24
          Smutne, coraz mniej takich aktorów.
          • Gość: mysza Re: Bronisław Pawlik nie żyje... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 22:30
            szkoda,slusznie ktos wyzej zauwazyl ze zostana nam same pazury.
      • Gość: moler Re: Bronisław Pawlik nie żyje... IP: *.de.deuba.com 08.05.02, 09:11
        miałem przyjemność oglądać go kilkakrotnie w Teatrze Współczesnym...wielka sprawa...
        • tolba Re: Bronisław Pawlik nie żyje... 08.05.02, 09:30
          Cichocki w 'Alternatywy4', zegarmistrz w kapitanie 'Klopsie', Rzecki, kumpel
          Krzakowskiego w 'Co mi zrobisz', w 'Dekalogu', ale już nie pamiętam jaka rola,
          co jeszcze, bo pamięć zawodzi?
    • Gość: qwerty zapal świeczkę... IP: *.tlsa.pl 08.05.02, 10:26
      i
    • Gość: Dyzio Re: Bronisław Pawlik ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 18:24
      1. Pracując drzewiej w Radiokomitecie zetknąłem się z wersją, że text: "a teraz
      drogie dzieci możecie misia pocałować w dupę" wygłosił właśnie Pawlik, ale ciut
      (no może - pół ciuta) "podpuszczony" przez technikę, gdyż a) śpieszył się na
      próbę a nie pozwolono mu wyjść 5 minut wcześniej, b) trzeba trafu,że właśnie
      w "ta sekunda" przepaliła się lampka na kamerze made in WZT i mr.P był pewien,
      iz text "nie idzie" w plener
      2. Jako aktor i ludź był wtedy (lata 60te i 70te) STRASZNY i wielu aktorów nie
      chciało z nim współpracować co delikatnie "wytknięto" mu na Jego jubileuszu,
      gdzie któryś z WIELKICH powiedział mu, że "jak sie jest WIELKIM to ma się prawo
      do złych dni i minut"
      3. Odszedł "kolejny" z WIELKICH, którzy tworzyli historię polskiego teatru i
      filmu. Żal ...
    • Gość: nefil Re: Bronisław Pawlik nie żyje... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 20:15
      Szacunek dla wielkiego aktora, wielka szkoda, ze odszedl... Nie ma juz teraz
      takich aktorow, na Pazurow dwoch nie moge patrzec, Delag to fircyk i narcyz.
      Pamietam Jego role z filmow Barei, potrafil rozszmieszyc i do lez doprowadzic. :
      ((((
    • zdzicha Bo tak to już jest... 08.05.02, 23:43
      ...że jedni odchodza, żeby ustąpić miejsca innym. Taka już kolej rzeczy.
      Kto żyje ten umiera.
      W przypadku polskiego kina i sceny mozna śmiało powiedziec, że zamienił stryjek
      siekierkę na kijek.

zdzicha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka