Dodaj do ulubionych

Gdzie sie ogłaszać ?

07.05.02, 20:26
Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszego pieknego
miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma takie usługi
świadczy.
Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmiane
gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum ludków.
Prosze o podpowiedz.
Dziekuję z góry.
Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierników z
Piernikowego Miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 07.05.02, 20:34
      Pierniki,to najlepiej reklamować w telewizji przy pomocy zgrabnego filmu. Sezon
      na pierniki był w grudniu.Może na Dzień Dziecka serduszka z piernika w domku
      Baby Jagi.Są pyszne.Powodzenia.
      • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 20:46
        Gość portalu: misia napisał(a):

> Pierniki,to najlepiej reklamować w telewizji przy pomocy zgrabnego filmu. Sezon
        >
        > na pierniki był w grudniu.Może na Dzień Dziecka serduszka z piernika w domku
        > Baby Jagi.Są pyszne.Powodzenia.

Misiu!
        Nie chodzi przeciez o pierniczki,te wszyscy znają.
        Proszę przeczytaj jeszcze raz mój post.
        Pozdr.
        • Gość: misia Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 07.05.02, 20:48
          Faktycznie,pośpieszyłam się.Przepraszam.
          • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 20:52
            Gość portalu: misia napisał(a):

> Faktycznie,pośpieszyłam się.Przepraszam.

Sadząc po adresie chyba wiem na jaką gazete bedziesz stawiac./Lubie ją/
    • Gość: mysza Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 20:50
      k_rzyzak napisał(a):

> Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
      > firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszego pieknego
      >
      > miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma takie usługi
      > świadczy.
      > Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmiane
      > gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum ludków.
      > Prosze o podpowiedz.
      > Dziekuję z góry.
      > Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierników z
      > Piernikowego Miasta.

moim zdaniem odpada metro bo nikt chyba dokladnie sie w to nie
      zaglebia,stawialabym na wyborcza lub Z.W.mysle ze niezla bylaby reklama w WOT w
      okolicach lokalnego kuriera.
      • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 20:54
        Gość portalu: mysza napisał(a):

> k_rzyzak napisał(a):
        >
        > > Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
        > > firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszego pie
        > knego
        > >
        > > miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma takie us
        > ługi
        > > świadczy.
        > > Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmiane
        > > gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum ludków.
        > > Prosze o podpowiedz.
        > > Dziekuję z góry.
        > > Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierników z
        >
        > > Piernikowego Miasta.
        >
        > moim zdaniem odpada metro bo nikt chyba dokladnie sie w to nie
        > zaglebia,stawialabym na wyborcza lub Z.W.mysle ze niezla bylaby reklama w WOT w
        >
        > okolicach lokalnego kuriera.

Gw tak,Ż z tego co wiem ma sporo zwrotów.Podali mi nakład ,ale nic o
        zwrotach,musiałem sie dopominac 2x.
        Z WOT to niezły pomysl.Powiesz cos wiecej?Jestem zainteresowany.
    • pan_laga Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 20:55
      k_rzyzak napisał(a):

> Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
      > firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszego pieknego
      >
      > miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma takie usługi
      > świadczy.
      > Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmiane
      > gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum ludków.
      > Prosze o podpowiedz.
      > Dziekuję z góry.
      > Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierników z
      > Piernikowego Miasta.

do maximum ludków to dociera GW. ja wziałbym też pod uwagę jakis jej okazjonalny
      dodatek - co chwila takie są. wybierz ten, ktorego odbiorcy mogą byc
      potencjalnymi Waszymi klientami.
      najbardziej skuteczna jest telewizja, ale o tym nie gadam, bo tu wchodzą w grę
      kolosalne sumy...
      amen
      pan laga
      • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 20:58
        pan_laga napisał(a):

> k_rzyzak napisał(a):
        >
        > > Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
        > > firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszego pie
        > knego
        > >
        > > miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma takie us
        > ługi
        > > świadczy.
        > > Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmiane
        > > gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum ludków.
        > > Prosze o podpowiedz.
        > > Dziekuję z góry.
        > > Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierników z
        >
        > > Piernikowego Miasta.
        >
        > do maximum ludków to dociera GW. ja wziałbym też pod uwagę jakis jej okazjonaln
        > y
        > dodatek - co chwila takie są. wybierz ten, ktorego odbiorcy mogą byc
        > potencjalnymi Waszymi klientami.
        > najbardziej skuteczna jest telewizja, ale o tym nie gadam, bo tu wchodzą w grę
        > kolosalne sumy...
        > amen
        > pan laga

Drugi pkt. na Wyborczą.Mówiąc o TV miałem na myśli tylko kurier /tak on sie
        nazywa-emituje tylko wiadomosci lokalne/
        Drogi Panie,jeśli GW to w jaki dzień? Optuję Pn. ?
        • Gość: mysza Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 21:02
          cennik WOT znajdziesz chyba w telegazecie,z tego co czasami mowia na wizji
          ceny mozna negocjowac,mysle ze warto sprobowac,powodzenia.
          • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 21:03
            Gość portalu: mysza napisał(a):

> cennik WOT znajdziesz chyba w telegazecie,z tego co czasami mowia na wizji
            > ceny mozna negocjowac,mysle ze warto sprobowac,powodzenia.

Załozyłem kiedys taki watek:Nie oglądam TV:
            Spróbuje na Necie ich znależć.
        • pan_laga Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 21:06
          k_rzyzak napisał(a):

> pan_laga napisał(a):
          >
          > > k_rzyzak napisał(a):
          > >
          > > > Załóżmy,że ktos prowadzi firme ,która proawdzi powszechne usługi,dla
          > > > firm,zakładów oraz ludności.Wielu potencjalnych zleceniodawców naszeg
          > o pie
          > > knego
          > > >
          > > > miasta chciałoby skorzystać z jej usług ,ale nie wiedza ,że firma tak
          > ie us
          > > ługi
          > > > świadczy.
          > > > Po długiej reklamie w Rzeczpospolitej /pozytywny skutek/ czas na zmia
          > ne
          > > > gazety.Czy GW ,Metro,Życie lub inna Reklama docierajaca do maximum lu
          > dków.
          > > > Prosze o podpowiedz.
          > > > Dziekuję z góry.
          > > > Najciekawsza podpowiedz zostanie nagrodzona paczką najlepszych pierni
          > ków z
          > >
          > > > Piernikowego Miasta.
          > >
          > > do maximum ludków to dociera GW. ja wziałbym też pod uwagę jakis jej okazj
          > onaln
          > > y
          > > dodatek - co chwila takie są. wybierz ten, ktorego odbiorcy mogą byc
          > > potencjalnymi Waszymi klientami.
          > > najbardziej skuteczna jest telewizja, ale o tym nie gadam, bo tu wchodzą w
          > grę
          > > kolosalne sumy...
          > > amen
          > > pan laga
          >
          > Drugi pkt. na Wyborczą.Mówiąc o TV miałem na myśli tylko kurier /tak on sie
          > nazywa-emituje tylko wiadomosci lokalne/
          > Drogi Panie,jeśli GW to w jaki dzień? Optuję Pn. ?

ceny są rózne, zależnie od dnia. dobre dni to te, gdy wychodzą dodatki kolorowe -
          szczególnie Telewizyjna. ale poniedziałek tez dobry, bo po bezgazetowej głodnej
          niedzieli.
          co do TV - w Warszawie dosc mało ludzi, jak się zorientowałem, ogląda lokalne
          informacje. zbyt duże miasto po prostu. ale pewno reklama dużo tańsza , niż w
          ogólnopolskiej.
          amen
          pan laga
          (nie musisz mnie "panem" tytulowac. to tylko taki nick "pan laga", a nie
          sugestia, by mnie wyjatkowo traktować...)
          • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 07.05.02, 21:57
            pan_laga napisał(a):

> (nie musisz mnie "panem" tytulowac. to tylko taki nick "pan laga", a nie
            > sugestia, by mnie wyjatkowo traktować...)

Dziękuję.Na imie mam Piotr,a Ty?
            • Gość: pan_laga Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 13:48
              k_rzyzak napisał(a):

> pan_laga napisał(a):
              >
              >
              > > (nie musisz mnie "panem" tytulowac. to tylko taki nick "pan laga", a nie
              > > sugestia, by mnie wyjatkowo traktować...)
              >
              > Dziękuję.Na imie mam Piotr,a Ty?

mów mi laga. jak dla Ciebie, bez "pana".
              ahoj
              laga
              • Gość: Krzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 14:37
                Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> k_rzyzak napisał(a):
                >
                > > pan_laga napisał(a):
                > >
                > >
                > > > (nie musisz mnie "panem" tytulowac. to tylko taki nick "pan laga", a
                > nie
                > > > sugestia, by mnie wyjatkowo traktować...)
                > >
                > > Dziękuję.Na imie mam Piotr,a Ty?
                >
                > mów mi laga. jak dla Ciebie, bez "pana".
                > ahoj
                > laga

Jak chcesz.Myślełem ,że taki gest bedzie mile widziany.
                Inny stosunek ma sie do czloweika ,którego zna sie np. z imienia jak do osoby
                znanej tylko z nicka.
                pozdrawiam
    • eela Re: Gdzie sie ogłaszać ? 08.05.02, 08:02
      Przede wszystkim w GW, ale nie w Ogłoszeniach Drobnych, tylko zamów widoczną
      reklamę. Dodatek bezpłatny METRO ma spory nakład 150 tys. i dociera do szerszej
      socjalnie warstwy niż GW, więc reklama bylaby tam dobrze odebrana, tak mi sie
      zdaje. Ci, krórzy nie kupuja GW, często kupuja Super Expres, więc może tam? Nie
      wiem jednak, jaki oni maja nakład. Dzień na reklame - chyba poniedziałek...

A jakie pierniczki chcesz reklamować? W Toruniu sa doskonałe cieniutkie
      wafelki, oblane czekoladą. W Warszawie niezwykle rzadko spotykane.
      • Gość: martin Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 08:24
        eela napisał(a):

> Przede wszystkim w GW, ale nie w Ogłoszeniach Drobnych, tylko zamów widoczną
        > reklamę. Dodatek bezpłatny METRO ma spory nakład 150 tys. i dociera do szerszej
        >
        > socjalnie warstwy niż GW, więc reklama bylaby tam dobrze odebrana, tak mi sie
        > zdaje. Ci, krórzy nie kupuja GW, często kupuja Super Expres, więc może tam? Nie
        >
        > wiem jednak, jaki oni maja nakład. Dzień na reklame - chyba poniedziałek...
        >
        > A jakie pierniczki chcesz reklamować? W Toruniu sa doskonałe cieniutkie
        > wafelki, oblane czekoladą. W Warszawie niezwykle rzadko spotykane.

Krzyżak ja mam wiele pomysłów na przykład, jeśli Twoja firma ma adres internetowy
        to zrób wielką reklame, zdobądź pozwolenie i powieś ją na barierce kładki np. nad
        Trasą Łazienkowską (kilkadziesiąt tys. potencjalnych klientów/24 h) z adresem
        internetowym Twojej firmy, reklama musi tak wyglądać by wzbudzała ciekawość,
        jeśli jeszcze w jakiś tani sposób udałoby Ci sie ją podświtlić wieczorem to każdy
        jadący by ją widział, sam sie o tym przekonałem jadąc Trasą z Mokotowa na wschód,
        była reklama na biurowcu Focus, nawet ślepy by ją zobaczył
        • eela Re: Gdzie sie ogłaszać ?/do Martina 08.05.02, 09:13
          Masz świetny pomysł z banerami w widocznych miejscach :-), do głowy mi to nie
          przyszło. To chyba najlepiej trafia do ludzi, szczególnie jesli jeszcze poda
          się adres internetowy firmy. Mozna tez zatrudnic młodziez do rozdawania ulotek,
          ale to dotrze raczej do indywidualnych potencjalnych zjadaczy, czyli - trzeba
          miec sklep
          • sloggi Re: Gdzie sie ogłaszać ?/do Krzyzaka 08.05.02, 09:18
            Moja firma współpracowała z Tor Obo - firmą umieszczającą reklamy w tramwajach
            wewnątrz, na takich małych diapazomach wewnątrz wagonu. Efekt przerósł nasze
            oczekiwania, a cena była śmiesznie niska.
            • k_rzyzak Re: Sloggi 08.05.02, 11:43
              sloggi napisał(a):

> Moja firma współpracowała z Tor Obo - firmą umieszczającą reklamy w tramwajach
              > wewnątrz, na takich małych diapazomach wewnątrz wagonu. Efekt przerósł nasze
              > oczekiwania, a cena była śmiesznie niska.

Powiem krótko-wchodze.Podrzuc mi cos wiecej,gdzie do kogo jakis tel.
              DZiekuje
              • sloggi Re: Sloggi 08.05.02, 11:46
                Znajdę numer i wyślę Ci mailem.
                • k_rzyzak Re: Sloggi 08.05.02, 11:48
                  sloggi napisał(a):

> Znajdę numer i wyślę Ci mailem.

Stokrotne dzieki
        • k_rzyzak Re: Do Martina 08.05.02, 11:42
          Gość portalu: martin napisał(a):

> Krzyżak ja mam wiele pomysłów na przykład, jeśli Twoja firma ma adres interneto
          > wy
          > to zrób wielką reklame, zdobądź pozwolenie i powieś ją na barierce kładki np. n
          > ad
          > Trasą Łazienkowską (kilkadziesiąt tys. potencjalnych klientów/24 h) z adresem
          > internetowym Twojej firmy, reklama musi tak wyglądać by wzbudzała ciekawość,
          > jeśli jeszcze w jakiś tani sposób udałoby Ci sie ją podświtlić wieczorem to każ
          > dy
          > jadący by ją widział, sam sie o tym przekonałem jadąc Trasą z Mokotowa na wschó
          > d,
          > była reklama na biurowcu Focus, nawet ślepy by ją zobaczył

Martinie,jestem b.zainteresowany Twoimi pomyslami.Oczywiście posiadam własna
          strone.Pomysł z banerem -super.Wiesz do kogo z tym sie zwrócić.
          Gdybym mógł Cie prosic cos na skrzynke.
          Dzieki.
        • k_rzyzak Re: Do martina 10.05.02, 19:16
          Gość portalu: martin napisał(a):

> Krzyżak ja mam wiele pomysłów na przykład, jeśli Twoja firma ma adres interneto
          > wy
          > to zrób wielką reklame, zdobądź pozwolenie i powieś ją na barierce kładki np. n
          > ad
          > Trasą Łazienkowską (kilkadziesiąt tys. potencjalnych klientów/24 h) z adresem
          > internetowym Twojej firmy, reklama musi tak wyglądać by wzbudzała ciekawość,
          > jeśli jeszcze w jakiś tani sposób udałoby Ci sie ją podświtlić wieczorem to każ
          > dy
          > jadący by ją widział, sam sie o tym przekonałem jadąc Trasą z Mokotowa na wschó
          > d,
          > była reklama na biurowcu Focus, nawet ślepy by ją zobaczył

Martin,chciałbym sie przypomniec.
          • Gość: martin Re: Do martina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 19:26
            k_rzyzak napisał(a):

> Gość portalu: martin napisał(a):
            >
            >
            > > Krzyżak ja mam wiele pomysłów na przykład, jeśli Twoja firma ma adres inte
            > rneto
            > > wy
            > > to zrób wielką reklame, zdobądź pozwolenie i powieś ją na barierce kładki
            > np. n
            > > ad
            > > Trasą Łazienkowską (kilkadziesiąt tys. potencjalnych klientów/24 h) z adre
            > sem
            > > internetowym Twojej firmy, reklama musi tak wyglądać by wzbudzała ciekawoś
            > ć,
            > > jeśli jeszcze w jakiś tani sposób udałoby Ci sie ją podświtlić wieczorem t
            > o każ
            > > dy
            > > jadący by ją widział, sam sie o tym przekonałem jadąc Trasą z Mokotowa na
            > wschó
            > > d,
            > > była reklama na biurowcu Focus, nawet ślepy by ją zobaczył
            >
            > Martin,chciałbym sie przypomniec.

przepraszam nie zauważyłem, dzisiaj wieczorem albo jutro rano wyśle Ci meila,
            pozdr

• miriam_73 Re: Gdzie sie ogłaszać ? 08.05.02, 09:36
      Bezpłatne Metro wydawane przez Wyborczą oraz również ogólnodostępny (codziennie
      w tygodniu) Metropol.
      • k_rzyzak Re: Do eeli 08.05.02, 11:38
        Eelu!
        Metro nie jest bezpłatne.
        Nie chcę reklamowac pierników lecz swoja firmę./Ochrona srodowiska/
        Pozdrawiam
      • k_rzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? 08.05.02, 11:45
        miriam_73 napisał(a):

> Bezpłatne Metro wydawane przez Wyborczą oraz również ogólnodostępny (codziennie
        >
        > w tygodniu) Metropol.

Dziekuję Miriam za Metropol.
    • Gość: zet Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: 195.187.84.* 08.05.02, 12:04
      A może gazety Kontakt albo Oferta? Tam są umieszczane wyłącznie ogłoszenia.
      • Gość: krzyzak Re: Gdzie sie ogłaszać ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 12:20
        Gość portalu: zet napisał(a):

> A może gazety Kontakt albo Oferta? Tam są umieszczane wyłącznie ogłoszenia.

Nie jestem pewien.jak widzę rzekę ogłoszeń to mi zaraz przestaje sie chciec czytac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka