mru_mru 08.12.04, 10:53 Czy uważacie, że Jeziorku Czerniakowskiemu można jeszcze przywrócić jego świetność z dawnych lat? Co zmienić w jego otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narysuj.mi.baranka Re: Nasze Jeziorko Czerniakowskie 09.12.04, 12:07 Drogi/a mru_mru z tego, co wiem jeziorko bedzie rekultywowane za unijne pieniadze. Kiedys czytalam, ze jakis brytyjski lord, milosnik ptaszkow cos mial zrobic w sprawie jeziorka na prosbe jakiegos pasjonata. Swietnosc, i to nie sprzed lat (w zasadzie nie wiem, jak to bylo przed laty), ale zupelnie nowa nadaja jeziorku moim zdaniem te trzy kanaly. W ogole od strony Trasy mnostwo sie dzieje. Jeszcze nie zlikwidowano dzikich wysypisk smieci, ale mysle ze to kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mtbialy Jeziorko Czerniakowskie strasznie zarasta od 10.01.05, 14:11 pólnocy.Obawiam sie ze za pare lat, jesli nie rozwiaze sie tego problemu to trzcina siegnie juz "dzikiej plazy". Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Jeziorko Czerniakowskie 14.02.05, 05:00 Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa działek za jeziorkiem? Oby nie wybudowali nam tam jakieś drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Jeziorko Czerniakowskie 14.02.05, 05:03 Przepraszam! Jakiejś drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Re: Jeziorko Czerniakowskie 14.02.05, 16:51 Jeziorko to rezerwat, wiec nie sadze, zeby kiedykolwiek sie jakas "autostrada" pojawila... ale jesli chodzi o drogi to bardzo chetnie bym, takie zobaczyl na ul. Jeziornej i ul. Okreznej od pl. Rembowskiego, bo na razie to jest mega breja rozjezdzana przez samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Jeziorko Czerniakowskie 14.02.05, 22:11 To prawda, te dwie ulice wyglądają fatalnie. Myślę, że ich losem powinni zainteresować się okoliczni mieszkańcy domków bo przecież oni najczęściej korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
mru_mru Re: Jeziorko Czerniakowskie 14.02.05, 22:19 Takiego wała. Tych ulic na razie nie będzie. Radni uchwalili, ze trzeba wyremontować Jodłową i Godebskiego. Nawet uchwalili na to pieniądze na 2005 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Re: Jeziorko Czerniakowskie 15.02.05, 22:01 Skad te informacje??? To mi wbiles lub wbilas gwozdz do trumny... Ja domagam sie remontu ul. Okreznej od pl. Rembowskiego i samego placu w morde! Wprowadzam sie do tego nowego osiedla, ktore wykanczaja juz na placu... Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Jeziorko Czerniakowskie 26.02.05, 17:10 Czy możesz mi napisać na priv coś więcej o tej inwestycji?Byłam tam dzisiaj na spacerku i bardzo to ładnie wygląda. W każdym razie miło zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Re: Jeziorko Czerniakowskie 27.02.05, 22:39 Jak zrobia droge (oby jak najszybciej) to lokalizacja Sadyba Parku jest naprawde bajkowa:) Z tego co wiem, w tych trzech nowych budynkach wszystkie mieszkania sa juz dawno sprzedane. Zostalo jeszcze troche w przebudowanym budynku bylego hotelu (a sprzedaz w nim ruszyla 3 tyg. temu...). Najciekawsze jest to, ze sprzedaja mieszkania w juz wybudowanym bloku, co w Warszawie nie jest zbyt czesto praktykowane... Ja dostalem juz klucze i pod koniec marca biore sie do wykanczania:) Ave pl. Rembowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
mru_mru Re: Nasze Jeziorko Czerniakowskie 16.02.05, 22:59 Polecam sprawdzić, który z radnych Warszawy mieszka przy tej ulicy. Z pewnością jest prawy i sprawiedliwy, ale tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś