sebpl 07.01.05, 23:25 Kto zna tego świstaka i kto go wpuścił na Forum? www.poznan.koliber.org/zarty/inni/swistak.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:30 To swistak-kapral jest. Po slownictwie poznalam. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:32 Kapral? Po brakach w błędach oceniam go na "sierściucha"... znaczy się sierżanta, oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:37 > mlodszy sierzant. Nie ma takiego stopnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:47 No co? Nie musze sie znac na stopniach wojskowych. Ty tez sie nie znasz na....powiedzmy szydelkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:56 Oj znam się, znam! Pięć w prawo, jedno w lewo - szydełko 5-tka. Nie proś o dowody. Jak założę Ci jednopaczastą rękawicę, zrobioną mymi rękami, to się nabawisz martwicy palców, w przeciągu dwóch godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 07.01.05, 23:59 sebpl napisał: > Oj znam się, znam! > Pięć w prawo, jedno w lewo - szydełko 5-tka. > Nie proś o dowody. Jak założę Ci jednopaczastą rękawicę, zrobioną mymi rękami, > to się nabawisz martwicy palców, w przeciągu dwóch godzin! Oooo to mnie zaiteresowales. Nawet sie ozywilam. A serwetki pod wazon tez szydelkujesz? PS ale na drutach to sie nie znasz. > Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 00:02 Hmmm.... szydełkowaniem zainteresowałem się po kursie żeglugi lądowej - węzły, sploty... sama wiesz. Co do drutów, mam w domu. Jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 00:12 sebpl napisał: > Hmmm.... szydełkowaniem zainteresowałem się po kursie żeglugi lądowej - węzły, > sploty... sama wiesz. > Co do drutów, mam w domu. Jakieś propozycje? Rozumiem, ze wezel cumowniczy szydelkiem robiles. Hmmmm, zaczynam miec na Ciebie oko. I jesli mi jeszcze napiszesz, ze na drutach dziergac potrafisz,a nie tylko sie nimi po plecach drapac, to i drugie oko na Ciebie rzuce. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 00:24 Płaski, ósemki, wezły na "pachołek" ne stanowią dla mnie problemu. No to... lewy foka fał wybierz, zwrot przez sztag, oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 00:31 Prawy foka fał wyluzuj, talia pracuje! oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 23:25 Rozumiem, ze talia kontrolujesz sile wybierania, bo w koncu do tego sluzy ten sliczny wielokrazek. A teraz co? Zwrot przez rufe, czy pozostajemy przy slizgu w fordewindzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 09.01.05, 15:56 Tak jest dobrze, ba "motylka" czujesz ten wiatr we włosach? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Kto go wpuścił na Forum? 09.01.05, 16:39 szot, a nie fał. Fał foka jest tylko jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Kto go wpuścił na Forum? 09.01.05, 18:22 pinkpanther napisała: > szot, a nie fał. Fał foka jest tylko jeden... Pantera ma racje. Fala nie mozna wybrac, bo sluzy on do stawiania zagla i wystepuje w jedej sztuce tylko. Co innego szot . Szotem ustawia sie zagiel wzgledem wiatru i tego mozna wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Kto go wpuścił na Forum? 09.01.05, 19:54 Brawo Panterko. To teraz nie zostaje nam nic innego jak skoczyć nad Solinę. Załoga gotowa? Kolejno odlicz! Odpowiedz Link Zgłoś
nikita121 Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 01:09 A kto wpuścił tego karpia ze Starej Miłosnej?! Odpowiedz Link Zgłoś
eraser19 Re: Kto go wpuścił na Forum? 08.01.05, 02:06 Nie mówiąc o chorowitym Franku Alcatrazie - vel Marcinku, czy mojsze... Odpowiedz Link Zgłoś