Dodaj do ulubionych

Klub NOBO!!

IP: *.chello.pl 22.01.05, 15:54
Chciałbym się z Forumowiczami podzielić kilkoma spostrzeżeniami na temat
obsługi w modnym, warszawskim klubie NOBO. Otóż tak około początku listopada
ja razem z moim przyjacielem odwiedziliśmy ten lokal z zapytaniem, czy można
wyrobić sobie kartę klubową. Po jakiś dwudziestu minutach czekania przyszedł
do nas menadżer i powiedział, że nie będzie z tym problemów. Wypełniliśmy na
poczekaniu króciutki wnisek i oddaliśmy go menedżerowi, który powiedział, że
karty będą gotowe za ok. miesiąc. W połowie grudnia ( w międzyczasie zacząłem
otrzymywać od kluby zwiastuny imprez, jako że we wnisku podałem mój adres
mailowy) zadzwoniłem do klubu, czy już są wyrobione karty. Otrzymałem
pozytywną odpowiedź. Po przyjeżdzie okazało się, że niestety nie można
odebrać rzeczonych kart, ponieważ nie było w tym momencie odpowiedzialnej za
to osoby. Tak sytuacja powtórzyła się jeszcze dwukrotnie (jeszcze w grudniu i
potem w styczniu). Na początku stycznia kiedy udało mi się skontaktować
telefonicznie z menedżerem otrzymałem wiadomość, że niestety kart nie zostały
jeszcze wyrobione (co mnie mocno zdziwiło, bo w grudniu powiadomiono mnie, że
karty zostały wyrobione i czekają do odebrania) i to, że zostałem umieszczony
na liście mailingowej klubu nie znaczy jeszcze, że karty zostały wyrobione.
Ale utwierdzono mnie w przekonaniu (na moje stanowcze pytanie), że karty
zostaną nam przyznane i że nie będzie ztym już żadnych problemów. Poproszono
mnie o telefon za dwa tygodnie. Kiedy po tym okresie zadzwoniłem (było to w
ostatni czwartek) znowu dostałem odpowiedź, by o kartę dowiadywać się za dwa
tygodnie. Wtedy po prostu mnie zamurowało. Nie mogę sobie wyobrazić jak można
tak traktować klientów (i potencjalnych klubowiczów) w lokalu, który aspiruje
do bycia najmodniejszym i najciekawszym na warszawskiej mapie klubowej. Poza
tym chciałbym nadmienić, że na początku całej tej historii razem z kolegą
zadaliśmy pytanie menedżerowi, czy spełniamy kryteria, by otrzymać karty i
otrzymaliśmy pozytywną odpowiedź ( bo jak wiadomo, warszawskie kluby mają
swoją politykę w stylu "door selection" itp.). Zastanawia mnie czy
kierownictwo tego lokalu potraktowało także inne osoby w ten sposób.
Uprzedzając złośliwe komentarze pod moim adresem chciałbym dodać, że jestem
dość aktywnym warszawskim klubowiczem, uczęszczam do modnych klubów, ale
pierwszy raz zostałem tak potraktowany, gorzej niż śmieć... Mam nadzieję, że
tutaj na forum, będzie miał odwagę zabrać głos menedżer klubu, Pan Tomasz
Pawlicki. Z góry dziękuję za wszystkie komenatarze, ale równocześnie proszę o
niezamieszczanie chamskich inwektyw.

P.S. By pokazać, że nie boję się, żadnej riposty postanowiłem, że nie
podpiszę się żadnym pseudonimem, tylko z imienia i nazwiska. Mam nadzieję, że
skłoni to kierwonictwo do sensownej odpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • Gość: Tak pytam [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Janek Izdebski Re: Janku czy jesteś pedałem? IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:04
        Jestem stuprocentowym heterykiem. Chyba najwyraźniej nie zrozumiałeś czego
        dotyczył ten komentarz. Chyba jako klient i potencjalny klubowicz mam prawo byc
        traktowany z szacunkiem i godnością, prawda?
        • Gość: Tak pytam [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:08
          • Gość: Janek Izdebski Re: Janku czy jesteś pedałem? IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:14
            W ogóle to nie bełkotałem, tylko zwróciłem uwagę jak się traktuje ludzi w
            lokali, kóry pretenduje do miana jednego z najlepszych warszawskich klubów.
            • Gość: zenek [...] IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 18:18
        • niech Re: Janku czy jesteś pedałem? 22.01.05, 16:08
          A jakie zdanie w tej sprawie ma twoj przyjaciel? A moze on dostal te karte?
          • Gość: Janek Izdebski Re: Janku czy jesteś pedałem? IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:11
            Nie dostał. Załosny jest za to stosunek kierownictwa lokalu do ludzi, a mój
            komentarz tylko ma na celu poinformowanie o tym Forumowiczów. To wszystko. a
            tak by the way, miałbyś odwagę npisać podobny komentarz pod adresem jakiegoś
            lokalu, w którym Cię źle potraktowano i podpisać go własnym nazwiskiem? Sadzę,
            że nie. Więc, może lepiej nie zabieraj głosu.

• niech Re: Janku czy jesteś pedałem? 22.01.05, 19:23
              Nie, nie podpisalbym na tym forum tekstu wlasnym nazwiskiem. Ale to nie znaczy
              jeszcze ze nie moge zabierac tu glosu. Bo widzisz - zalosny palancie - tu malo
              kto podpisuje sie wlasnym nazwiskiem. Nawet jak ma do czynienia z takim
              strasznym zyciowym wydarzeniem jak niemozliwosc otrzymania od jakiejs speluny
              jakies zakichanej karty. Moze obniz sobie wpierw poprzeczke i pojdz do jakiegos
              baru mlecznego (radze w godzinach otwarcia). To ci dobrze zrobi na ego.
      • Gość: max [...] IP: *.speed.planet.nl 22.01.05, 21:21
    • pan_pndzelek Re: Klub NOBO!! 22.01.05, 16:19
      Janku to straszny dramat, że nie wyposażono cię w kartę stałego klienta... to
      po prostu chamstwo i drobnomieszczaństwo... ale może Janku wyglądasz chu.jowo i
      temu cię nie chcą...
      • Gość: Janek Izdebski Re: Klub NOBO!! IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:23
        Dlatego powinni o tym POINFORMOWAĆ, że według Ich mniemania "nie spełniam
        kryteriów" by zostać klubowiczem. Mogli mnie o tym poinformować, w kmońcu było
        wiele okazji. Chodzi mi o brak zwykłego szacunku... A tak BTW zapewniam Cię, że
        źle nie wyglądam.

• pan_pndzelek Re: Klub NOBO!! 22.01.05, 16:23
        PS jeszcze... albo może jesteś byle kim... dla byle kogo nie ma kart, tak jest
        na całym świecie,,,
        • Gość: Janek Izdebski Re: Klub NOBO!! IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:27
          Wypraszam sobie takie teksty. Nie jestem byle kim. Jakoś w Piekarni, Organzie i
          innych klubach można zdobys karty klubowe nie będąc tzw. VIP-em, więc w czym
          problem. Poza tym w lepszych klubach jest podział na normalne karty i na
          karty "VIP-owskie", więc Ciebie tym bardziej nie rozumiem.

A tak poza tym przydałoby Ci się byś miał więcej szacunku do ludzi oraz nabrał
          więcej pokory do otaczającej rzeczywistości.

• Gość: jaa_ga Re: Panie Janie, mam pytanie... IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 16:38
            Czy jest Pan na forum Warszawa po raz pierwszy?
            • slodkoslony Re: Panie Janie Izdupski ... 22.01.05, 20:35
              Bądź uprzejmy zamieścić swoje foto tak byśmy mogli - kolektywnie , życzliwie i
              beztronnie - ocenic czy twoja aparycja kwalifikuje się do do bywania na ulicy
              Wilczej - w Klubie czy raczej w komisariacie [ kilka numerów wcześniej].

Nasza pozytywna ocena przekazana zostanie kierownictwom wszystkich stołecznych
              klubów , dzięki czemu będziesz mógł się 'lansować' nawet w Milicyjnym Klubie
              Emeryta.

• Gość: Janek Izdebski Re: Panie Janie Izdupski ... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.01.05, 14:22
                A ty uwasz sie za kogos lepszego, co? Naczytales sie Nietschego i woda sodowa
                strzselila Ci do glowy, ze tak obrazasz ludzi? Proponuje nabrania wiecej pokory
                do otaczajacej rzeczywistosci no i oczywiscie wiecej szacunku do ludzi.
            • Gość: Janek Izdebski Re: Panie Janie, mam pytanie... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.01.05, 14:19
              Nie jestem na forum po raz pierwszy, a w ogole skad to pytanie?
    • umfana Re: Klub NOBO!! 22.01.05, 20:49
      Janku!
      1.Ignoruj anonima... z trollami się nie rozmawia(szkoda czasu)
      2.Inne osoby na forum warszawskim mają "osobliwe" poczucie humoru, ale "w
      gruncie rzeczy są do rzeczy" ;o)
      3.Może porusz swój problem na nowym forum Fresha:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25415
    • gale Re: Klub NOBO!! 22.01.05, 21:41
      Klub godny klienta, klient godzien klubu! Splakalem sie ze smiechu
      czytajac :)))))
    • Gość: Janek izdebski Widzę, że umiecie tylko obrażać ludzi. IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.01.05, 12:17
      Nic dodać, nic ująć. Żałosne. Aż przykro się robi, że ludzie z tzw. "Warszawki"
      nie mają szacunku do innych. Ale w końcu "homo homini lupus"... :(
    • Gość: Janek Izdebski Re: Klub NOBO!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.01.05, 14:58
      Chyba juz nie bedzie wiecej zadnych komentarzy... Szkoda.
    • Gość: Mar nie po chamsku, naprawdę... IP: *.skorosze.2a.pl 24.01.05, 15:19
      A co się robi w takich "klubach". No bo (nomen omen) ja na przykład, jak idę do
      lokalu, to po to, żeby się nażreć. Nigdy nie miałem problem z wejściem do
      żadnej knajpy, a jedyną kartą, jaką ode mnie wymagano była karta kredytowa -
      ale to dopiero jak się nawpierdzielałem. Gotówkę też biorą. No więc co do
      diabła się robi w tych klubach, że muszą wydawać jakieś karty wstępu? No i po
      co im są potrzebne dane osobowe gościa. Mnie się nikt nie pyta kto ja jestem,
      jak mi przynoszą pieczoną gęś albo naleśniki z czekoladą.

Ja się zupełnie poważnie pytam - co się robi w takim NOBO, że trzeba się aż tak
      wylegitymować, żeby tam pójść???
      • Gość: Mar no i już wiem... IP: *.skorosze.2a.pl 24.01.05, 15:33
        wszedłem na stronę www.nobobar.pl i wiem, że można tam coś zeżreć i że gra
        muzyczka w stylu "łup cup". To co tam jest takiego ciekawego, że trza mieć
        kartę wstępu? Może Nina Terentiew robi striptiz albocóś.... A może do co 10
        drinka dodają kupon na zakupy w Biedronce??? O co chodzi? Przecież nawpieprzać
        się można w 100 inych miejscach w Warszawie. Począwszy od baru mlecznego na
        Górjeckiej poprzez restaurację na 44 piętrze Intraco (jedzenie takie sobie, a
        ceny kosmiczne) aż do Belvedere czy innej Carycy. Tam nie trza żadnych kart.
        • niech Re: no i już wiem... 24.01.05, 15:45
          Kart klubowe moze ywdawac miejsce ktore chce zrobic wrazenie snobistycznego
          albo takie ktore ma problem z nadmiarem gosci albo z nadmiarem gosci zlej
          jakosci (z punktu widzenia klubu). Ze strony ktora znalazles wynika ze po 18
          Nobo staje sie zwyklym klubem a przestaje byc restauracja.
          • d.z Re: no i już wiem... 24.01.05, 16:23
            Zacznijmy od początku.
            Czy brak karty uniemożliwia Ci wchodzenie do klubu?
            Jeśli nie i pomimo braku karty możesz wejść i bawić się ile chcesz to w czym
            problem? W tym, że kolejnego "plastiku" w portfelu brak?

Poza tym co to za problem.
            Jest tyle ciekawych, klubów, kawiarni, barów, herbaciarni itp. itd. w
            Warszawie, że zawsze coś wybrać można dla siebie.
            Nie tu to gdzie indziej i tyle.
            Może się nawet okazać po pewnym czasie, że bywając tylko w paru klubowych
            miejscach (bo ma się karty) nie jest się już "jazzy" bo inne powstały,
            ciekawsze, modniejsze. A tu ta karta i stary klub...

Inną sprawą jest to, że każdy klub może sobie zastosować swoje zasady door
            selection. Mało tego, te zasady mogą ulec zmianie ze względu na rodzaj imprezy
            jaka ta sie odbywa. Przykład?
            Wesele. Choćby nie wiem jak złota kartę wstępu się miało do restauracji to nie
            zostanie się wpuszczonym gdy ktoś wynajął cała tańcbudę na wesele.
            Czy to powód do rozpaczy? Oj żeby tylko takie mieć:)
            • niech Odsprzedam! 24.01.05, 16:37
              Odsprzedam zlota karte wstepu na wesele! Karta wazna na 10 wesel. Upowaznia do
              bezplatnej konsumpcji oraz uczestnictwa w nocy poslubnej. W dowolnie wybranym
              charakterze.
              • d.z Re: Odsprzedam! 24.01.05, 16:55
                niech napisała:

> Odsprzedam zlota karte wstepu na wesele! Karta wazna na 10 wesel. Upowaznia
                do
                > bezplatnej konsumpcji oraz uczestnictwa w nocy poslubnej. W dowolnie wybranym
                > charakterze.

He he...
                a na ile już weselach byłeś "w ramach" tej karty???
                Pewnie ze dwa wejscia zostały a noce poślubne to już wcale... :)))
    • japoneczka Re: Klub NOBO!! 24.01.05, 16:54
      Drogi Panie Janku,

Klub NOBO to bardzo ciepłe, elegankckie miejsce zbudowane na bazie muzyki
      etnicznej, wykorzystującej brzmienia z różnych miejsc. Klimat NOBO tworzą
      wyrafinowane sofy, doskonała jakościowo i smakowo oraz odżywczo kuchnia oraz
      wysublimowane koktajle alkoholowe.

Staramy się zapewnić NOBOklientom komfort, atmosferę i szybką obsługę dlatego
      zatrudniamy najlepszych fachowców na Warszawskim Rynku Clubbingowym. To miejsce
      powstało z myślą o nas samych. NOBO posiada malinowe ściany, surowe drewniane
      żaluzje i wyjątkową muzykę.

Muzyka w NOBO to również muzyka grana na żywo, a także oryginalni wokaliści,
      muzycy i performance! Może któregoś dnia ktoś będzie chciał pomalować Twoją
      twarz lub inną część Twpjego ciała? Może staniesz przed możliwością zmienienia
      swojej fryzury? Serdecznie zapraszamy! Twój umysł niech będzie otwarty!

Mamy szeroką kartę koktajli! W szczególności polecamy LIKE A VIRGIN, BACARDI
      COCTAIL, STRAWBERRY MARGARITA a także królewskie krewetki na carpaccio z
      grillowanej cukinii!

Zachęcamy też do starania się o naszą kartę klubową!

Mam nadzieję, że w pełni wyczerpałam pańską ciekawość.

Jednocześnie przypominam, że o kartę członkowską może wystąpić każdy, jednak
      zastrzegamy sobie prawo wyboru obdarowanych. Posiadacz karty ma prawo
      wporwadzić do NOBO jedną osobę towarzyszącą lub zarezerwować stolik dla
      większej liczby osób!

Z poważaniem,

Krystyna Pawlicka, client consumption meneger Nobobar

nobo@nobobar.pl
      • hrabia_dewalgo Re: Klub NOBO!! 24.01.05, 17:06
        Ale Pani odpowiedziala temu biednemu chlopakowi- on przeciez nie potrzebuje
        reklamy tego cieplego klubu, tylko ksiazki zazalen.

On chcial sie poskarzyc, a tu go od homoseksualistow wyzwano i innych inaczej
        sprawnych, wiec za te dodatkowe dotkliwe razy od publiki niech mu Pani teraz te
        karte podaruje albo obieca, ze dostanie jak tylko u progu sie waszego klubu
        pojawi.

Swoja droga to niezla lachmyteria w tej naszej stolicy, aby karty wstepu
        rozdawac do byle lepszej speluny. A gdzie 50 lat komunizmu? Gdzie urawnilowka?

aha, carpaccio z krewetkami? nonsens.
        • hrabia_dewalgo Niech Pan sie trzyma, Panie Izdupski! 24.01.05, 17:09
          moze lepiej do organizacji konsumenckiej sie zwrocic?

Juz nawet japonce jaja (zolte) sobie z Pana robia.
          • japoneczka Re: Niech Pan sie trzyma, Panie Izdupski! 24.01.05, 17:16
            Żadne jaja.

Większość tych kretyńskich banałów przepisałam sumiennie ze strony NOBO.
            • hrabia_dewalgo Re: Niech Pan sie trzyma, Panie Izdupski! 24.01.05, 17:22
              japoneczka napisała:

> Żadne jaja.
              >
              > Większość tych kretyńskich banałów przepisałam sumiennie ze strony NOBO.

-------------

A to : pardą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka