Dodaj do ulubionych

Rozłam w warszawskiej Platformie Obywatelskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 01:24
wreszcie może się coś zmieni w tej organizacji, dobrze że znależli się ludzie
którzy chcą coś zmienić. Powiało nadzieją. Może jednak będę głosować na PO.
Obserwuj wątek
    • Gość: ANIA Re: Rozłam w warszawskiej Platformie Obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 01:26
      ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ JAK WYŻEJ. PLATFORMA WARSZAWSKA DO GENERALNEGO REMONTU.
      UKŁAD NA ŚMIETNIK. CIAO.
    • Gość: banana Panie Prezydencie! IP: *.chello.pl 11.02.05, 02:03
      Tyś nie Kaczka ale Kaczor, a więc musisz mieć jaja - jutro Machowski powinien
      miec wniosek o odwołanie z funkcji burmistrza, a dzielnica prezydenckiego
      pełnomocnika.
    • Gość: irk wreszcie coś się zmienia na lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 02:08
      wreszcie coś się zmienia na lepsze -w warszawskiej PO są jednak pojedyńcze
      jednostki, które mają własne poglądy. a myślałam, że wszyscy tańczą jak im
      orkiestra (Piskorski np.) zagra...
    • Gość: Oburzony ohydne gry politykow wbrew interesowi spolecznemu IP: *.block.alestra.net.mx 11.02.05, 02:11
    • Gość: Mario Uklad warszawski glosuje za budzetem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 02:13
      He he ale jestescie buraki. Za budzetem kaczora z PO glosowali: M.Sztyber -
      szef bazaru szembeka zainteresowany by w Pareku Zajdla nic nie powstalo bo on
      ma obok wspomniany bazar - inwestycje moze zablokowac tylko Kaczynski,
      Malgorzata Lawniczak Hertel - postac znana i opisywana w gazetach jako Uklad
      Warszawski, jej kolezanka Jolanta Skolimowska - opisywana w prasie jako uklad
      warszawski i kojarzona ze sprawa mostow, zawieszona w prawach czlonka przez
      krajowy sad kolezenski PO, W.Kozak - nie musze przedstawiac, i Ochenduszka -
      relegat z SLD o ktorym Fakt z 10.02 napisal ze przyjal lapowe.
      To chyba wychodzi ze tylko przywoici nie zaglosowali za budzetem kaczora a
      uklad wrecz przeciwnie, wiec gdzie uklad gdzie porzadki...
      • Gość: Mario Re: Uklad warszawski glosuje za budzetem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 02:16
        Aha dla jasnosci - znana i lubiana Malgorzata Lawniczak Hertel zostala wywalona
        z partii (PO) przez Krajowy Sad Kolezenski za przewaly mostowe, ktore robila z
        mezem (bylym mezem) i kochankiem (obecnym mezem). Wiec kto zwariowal - Ja czy
        GW. Lawniczak hertel ma dokonac sanacji warszawskiej PO z prostakiem Sztyberem -
        buhahahahahahaha
        • Gość: krokodylGienio Re: Uklad warszawski glosuje za budzetem IP: *.chello.pl 11.02.05, 03:33
          Następuje czujne przegrupowanie. W latach 2005-2008 ma być realizowanych kilka
          inwestycji miejskich i okołomiejskich. Fundusze już się fundują, budżety już
          się rychtują, planiści śpiesznie planują, mieszkańcy już protestują. Największe
          kąski to te tunele (Ursynów, Grochów a może i Bemowo).
          Kto jest mistrzem świata w tunelach? podpowiadam, że nie chodzi o światełko.
        • Gość: LUZAK Re: Uklad warszawski glosuje za budzetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:03
          A TY CHYBA JESTES Z MLODYCH DEMOKRATOW.... PRZYBOCZNEGO WOJSKA PISKORA, KTOREMU
          SILA POZYCJA HERTLOWEJ PRZESZKADZALA
    • Gość: icek układ warszawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:12
      dość już nabroili Piskorski z całą swoją bandą!!!

niech się wytłumaczy ze swojego majątku, bo wymówka z graniem na giełdzie jakoś
      mnie nie uspokaja. Jeśli rzeczywiście grał to niech przedstawi na to kwity,
      faktórki -na pewno jakieś dają.

i niech warszawska PO wreszcie przestanie chodzić jak w jego zegarku, zrobić
      zjazd, wybrać nie z kartki krążącej po sali od pierwszych rzędów do końca, lecz
      wedłóg własnych przekonań i kompetencji.
      • Gość: głosludu Re: układ warszawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:53
        Jasne, teraz skutecznie to robią z nowego układu, chociaż większymi kęsami i
        mogą się udławić. Niektórzy z PO próbują się do przyszłej, wielkiej michy
        podczepić, bo nie liczą na Rokitę i Komorowskiego. I to cały rozłam.
    • Gość: Lea Re: Rozłam w warszawskiej Platformie Obywatelskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:23
      Ursynów, niestety nie ma szczęścia do burmistrzów. Zarządzający Ursynowem dbają
      tylko o własne tyłki.
    • Gość: urzędnik Re: Rozłam w warszawskiej Platformie Obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:40
      machoowski,białecki, potapowicz, artymowski jakiś żułaski spad z uw ,prostaczek
      wieśniaczek szklarski i inni to ci dopiero plejada z władz warszawskiej po.
      Boże chroń warszawę przed takimi ludżmi. władze krajowe powinny ich wywalić z
      po i to natychmiast.
      • Gość: Mario Re: Rozłam w warszawskiej Platformie Obywatelskie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 15:48
        Dlaczego?
    • Gość: banana dintojra na platformie IP: *.chello.pl 14.02.05, 18:37
      WARSZAWA ( art. z Rzeczpospolitej)

Poparli budżet, będą się tłumaczyć

Dziś warszawskie kierownictwo Platformy Obywatelskiej zdecyduje o postawieniu
      piątki swoich samorządowców z Rady Warszawy przed partyjnym sądem koleżeńskim.

Podczas czwartkowego głosowania nad budżetem miasta sześcioro radnych z 10-
      osobowego klubu PO poparło go wbrew nakazowi kierownictwa partii, by głosować
      przeciwko.Przed kolegami z własnej partii tłumaczyć się będzie m.in. były
      prezydent Warszawy Wojciech Kozak i szef Klubu PO Mirosław Sztyber, który
      uważa, że nie ma sobie nic do zarzucenia. - Już tyle lat funkcjonuję w
      samorządzie, że znam granice podporządkowania się woli partyjnej. Poparcie dla
      budżetu było obowiązkiem wobec mieszkańców - komentuje Sztyber.

Kozak zniechęcony konfliktami partyjnymi rozważa nawet rezygnację z mandatu
      radnego.

Wśród niezdyscyplinowanych radnych PO panuje pogląd, że jeśli doszłoby do sądu
      koleżeńskiego, powinien się on odbyć w formie publicznej debaty na argumenty.

- Niech wreszcie dojdzie do konfrontacji - mówi jeden z radnych. - Z jednej
      strony stanie szef PO w Warszawie Andrzej Machowski, który jest jednocześnie
      burmistrzem Ursynowa, a więc pracownikiem prezydenta. Z drugiej - radni PO
      wybrani przez mieszkańców, którzy nie chcieli, by ich rękami załatwiano
      partyjne rozgrywki. Pytanie, kto ma rację.

Jedyną osobą, której sąd koleżeński nie będzie dotyczył, jest radna Małgorzata
      Ławniczak-Hertel. Ona również głosowała za budżetem, jest w Klubie PO, ale nie
      jest członkiem partii. Została wyrzucona z Platformy po tzw. aferze mostowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka