Dodaj do ulubionych

KONIEC 119 ?

IP: 217.99.1.* 03.06.02, 21:27
Od 1 czerwca 119 w godzinach szczytu kursuje co 25 min.,przpominając,że linia
ta nie objeżdża peryferii. O ile dobrze pamiętam, od tego zaczynały się
likwidacje innych, zbędnych ZTMowi, a potrzebnych pasażerom linii (np 403,511).

Najpierw ograniczenie kursów, zawieszenie wakacyjne, a we wrześniu na próżno
szukać rozkładu jazdy.
- 403 została zawieszona, kiedy zaczęli budować biurowiec na pl. Piłsudskiego,
a nawet nie wiem kiedy ją zlikwidowali.

Taką samą przyszłość wróżę linii 119...
Obserwuj wątek
    • Gość: SOLARIS Re: KONIEC 119 ? IP: 212.244.106.* 03.06.02, 21:36
      Gość portalu: iwo napisał(a):

> Od 1 czerwca 119 w godzinach szczytu kursuje co 25 min.,przpominając,że linia
      > ta nie objeżdża peryferii. O ile dobrze pamiętam, od tego zaczynały się
      > likwidacje innych, zbędnych ZTMowi, a potrzebnych pasażerom linii (np 403,511).
      >
      > Najpierw ograniczenie kursów, zawieszenie wakacyjne, a we wrześniu na próżno
      > szukać rozkładu jazdy.
      Dokladnie podzielam Twoje obawy,wystarczy przypomniec sobie co bylo z (dawnym)
      179,oraz ze 168,zaczelo sie od zmniejszenia liczby kursow,pozniej doszlo nie
      kursowanie w soboty,niedziele i swieta,nie chce krakac,ale chyba los 119-ki,jest
      niepewny...
      Pozdrawiam
      > - 403 została zawieszona, kiedy zaczęli budować biurowiec na pl. Piłsudskiego,
      >
      > a nawet nie wiem kiedy ją zlikwidowali.
      >
      > Taką samą przyszłość wróżę linii 119...

• sloggi Re: KONIEC 119 ? 03.06.02, 21:37
        Ale przyznacie, że to dziwna linia.
        Od Forum na Stegny nie widziałem jej zatłoczonej.
        • Gość: gosc Re: KONIEC 119 ? IP: *.stegny.2a.pl 04.06.02, 10:31
          Oj nie, bywa zatłoczona. I to bardzo.
        • irzyk Re: KONIEC 119 ? 09.06.02, 19:45
          Zawsze nie lubiłes tej linii cudów

pozdr
          irzyk
        • Gość: eja Re: KONIEC 119 ? IP: 217.153.24.* 14.06.02, 11:25
          Moze od Forum nie bywala zatloczona, ale od Pl. 3 +++ w strone Stegien - zwykle
          jest zatloczony (mowie o godzinach szczytu).
          Byla by straszna szkoda, bo to byl jedyny autobus, ktory jadac ze Stegien
          zatrzymywal sie pod Smykiem, kolo Sezamu itd.
          Jak zawsze - to co dobre to ktos 'mundry' zarabie...
    • Gość: jalokim Re: KONIEC 119 ? IP: 193.0.70.* 24.06.02, 15:14
      czy wiecie kiedy bedzie ta likwidacja
      czy rzeczywiscie na wakacje jest zawieszony
      • Gość: Jacek Re: KONIEC 119 ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.06.02, 18:41
        Nie będzie likwidacji tej linii.Co najwyżej może być na przykład
        wydłużona na Bemowo ulicą Obozową.Moim zdaniem Stegny nie stracą całodziennego
        połączenia z Traktem Królewskim.
    • Gość: Ejka Re: KONIEC 119 ? IP: 217.153.24.* 01.07.02, 18:08
      no i wykrakales Iwo - zmienili trase. Nie wiadomo czemu i dla kogo 119 nie
      jedzie teraz na Stegny, tylko skreca w Chelmska i tam konczy (gdyby
      przynajmniej gdzies jeszcze jechala...)
      szkoda, bo byla to linia mila i przydatna...
      • Gość: iwo Re: KONIEC 119 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 22:07
        Gość portalu: Ejka napisał(a):

> no i wykrakales Iwo - zmienili trase. Nie wiadomo czemu i dla kogo 119 nie
        > jedzie teraz na Stegny, tylko skreca w Chelmska i tam konczy (gdyby
        > przynajmniej gdzies jeszcze jechala...)
        > szkoda, bo byla to linia mila i przydatna...

A co sugerujesz, że kontaktuję się telepatycznie z Prądzyńskim? Ja tylko
        mówiłem , że z takich doświadczeń jakie dokonano na 119 wynika kasacja, a nie
        zmiana trasy. A poza tym nie mam żadnych szpiegów w ZTMie ;-)
        • Gość: Ejka Re: KONIEC 119 ? IP: 217.153.24.* 05.07.02, 13:32
          ni to szpieg ni prorok... :::)))))))
    • szaser Re: KONIEC 119 ? 04.07.02, 07:47
      Od Rozdroża do Kierbedzia, jeździ teraz prawie puste.
      • Gość: Krzychu Re: KONIEC 119 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:11
        szaser napisał(a):

> Od Rozdroża do Kierbedzia, jeździ teraz prawie puste.

Ktoś kiedys powiedział, że pustka w autobusie jest wprost proporcjonalna do
        skracania linii. Im bardziej ją skrócisz, tym bardziej będzie pusta.
        Ale najbardziej pusta jest głowa tego, kto skrócił anm 119 i teraz na Sadybie i
        Stegnach pozostało zatłoczone 116.

Mogę tylko powiedzieć: ODDAĆ 119!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrowionka,
        • iwo_ Re: KONIEC 119 ? 25.07.02, 15:17
          Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> szaser napisał(a):
          >
          > > Od Rozdroża do Kierbedzia, jeździ teraz prawie puste.
          >
          > Ktoś kiedys powiedział, że pustka w autobusie jest wprost proporcjonalna do
          > skracania linii. Im bardziej ją skrócisz, tym bardziej będzie pusta.
          > Ale najbardziej pusta jest głowa tego, kto skrócił anm 119 i teraz na Sadybie
          i
          >
          > Stegnach pozostało zatłoczone 116.
          >
          > Mogę tylko powiedzieć: ODDAĆ 119!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          >
          > pozdrowionka,

W takim razie z tego co piszesz wynika, że jeśli linię wydłużymy to pasażerów
          przybędzie. _ Mechanizm działa w obie strony :-)
          • Gość: Krzychu Re: KONIEC 119 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 07:45
            iwo_ napisał:

>
            > W takim razie z tego co piszesz wynika, że jeśli linię wydłużymy to pasażerów
            > przybędzie. _ Mechanizm działa w obie strony :-)

Oczywiście, że przybędzie, bo:
            1.- dojdą "nowi" do których domów linię się wydłuży,
            2. - dojdą "goście" dojeżdzający w "nowy" rejon "z przesiadką", a tak będą
            mogli bezpośrednio.
            jKonkretny przykład:
            Jeżeli mam dojechać ze Stegien do Smyka to teraz muszę jechać 407 (i to tylko w
            dni powszednie - w szczycie) a potem od Chełmskiej 119. Z powrotem tak samo. A
            jak nie jeździ 407 (po szczycie i w święta - to musze jechać aż trzema
            autubusami (no chyba, że ze Stegien na piechotę do 116 na Sobieskiego, lub 195
            na Sikorskiego - 116 lub 195 do Nowego Światu - i znowu piechotą.
            Piechotą można, ale w takim razie po co sa autobusy...? Chyba po to aby było
            łatwiej, a nie trudniej (jak teraz po skróceniu 119)
            Stąd jeszcze raz powtórzę: ODDAĆ 119!!!!!
            Pozdr.,

• iwo_ Re: KONIEC 119 ? 26.07.02, 09:56
              Uważam, że przynajmniej na razie 406 powinno wrócić na Kierbedzia, ale tym
              razem Waryńskiego, Gaworka, Spacerową, Belwederską do Chełmskiej i
              Bobrowieckiej. 119 miałaby przywróconą trasę. Dodatkowo Stegny mogłyby zostać
              puszczone niechcianym przez Ursynów 318 (a po wakacjach mam nadzieję 528),
              które z Sikorskiego odbijałoby w Św. Bonifacego i docierało do pętli. Inna
              sprawa ze 155 i 171, które tak, czy inaczej powinno Jechać Czerniakowską –
              przynajmniej jedno...
              • Gość: Krzychu Re: KONIEC 119 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 10:22
                iwo_ napisał:

> Uważam, że przynajmniej na razie 406 powinno wrócić na Kierbedzia, ale tym
                > razem Waryńskiego, Gaworka, Spacerową, Belwederską do Chełmskiej i
                > Bobrowieckiej. 119 miałaby przywróconą trasę. Dodatkowo Stegny mogłyby zostać
                > puszczone niechcianym przez Ursynów 318 (a po wakacjach mam nadzieję 528),
                > które z Sikorskiego odbijałoby w Św. Bonifacego i docierało do pętli. Inna
                > sprawa ze 155 i 171, które tak, czy inaczej powinno Jechać Czerniakowską –
                > ;
                > przynajmniej jedno...

Zgadzam się w 100%. A moi znajomi z Sadyby i Stegiem też
                Pozdr.,
      • Gość: aTomi Re: KONIEC 119 ? IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 01.08.02, 16:21
        Nie wiem, czy pamiętacie od czego się zaczęło to nieszczęsne 119. szczerze
        mówiąc to nigdy nie byłem zachwycony tą linią....
        Po pierwsze przejęło od 116 miano linii najbardziej się wlokącej (no może 182
        je przebija...:)))
        Poprę swoją opinię faktami otóż rozkład jazdy był różny dla 119 i pozostałych
        linii na tym samym odcinku np. pomiędzy Bonifacego a Pl. Na rozdrożu 119
        powinno jechać o 2 minuty dłużej niż 116....
        Częstotliwość i sama trasa też raczej nie bardzo....

dokończę później.....

nara
        • Gość: Krzychu Re: KONIEC 119 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 07:40
          Gość portalu: aTomi napisał(a):

> Nie wiem, czy pamiętacie od czego się zaczęło to nieszczęsne 119. szczerze
          > mówiąc to nigdy nie byłem zachwycony tą linią....
          > Po pierwsze przejęło od 116 miano linii najbardziej się wlokącej (no może 182
          > je przebija...:)))
          > Poprę swoją opinię faktami otóż rozkład jazdy był różny dla 119 i pozostałych
          > linii na tym samym odcinku np. pomiędzy Bonifacego a Pl. Na rozdrożu 119
          > powinno jechać o 2 minuty dłużej niż 116....
          > Częstotliwość i sama trasa też raczej nie bardzo....
          Ale są ludzie, dla których trasu była BARDZO.
          Ja proponuję nie pisać "negatach", bo w tym specjalistą jest ZTM, tylko co by
          zrobić żeby odzyskać 119. I mam prośbę: kto tą linią nie jeździł (przed jej
          niefortunnym skróceniem), niech przynajmniej nie utrudnia życia tym, co z niej
          korzystali.
          Pozdr.,
          • Gość: aTomi Re: KONIEC 119 ? IP: 195.136.252.* 02.08.02, 09:56
            Hej,
            No tak włąśnie myślałem, że zostanę podsumowany...
            ależ właśnie niestety byłem zmuszony czasem jeździć 119,
            same katusze o porannej porze... chopć rzecz jasna rozumiem, ż ebyli chętni na
            dłuższy odcinek trasy tego autobusu i jego ślamazrne tempo..

Sam osobiści interweniowałem o skrócenie odo standardowego czasu przejazdu tego
            autobusu..
            ale widzę, że w efekcie została zmienona jego trasa, na najbardziej chyba
            absurdalną...
            Odcięto skutecznie 30 tysięczne osiedle od połączenia z centrum, dopychając
            ludzi do 116, które kiedyś też jeździło na Stegny (tylko na Stegny od początku
            swego istnienia) [teraz od 1.08 ma kursować całodobowo i całotygodzniowo 407
            jako 501]
            Zabrano kiedyś 416 zamieniając na E1 i słusznie, koncepcja dobra, ale nie do
            końca, bo odcięto (właściwe skazano na przesiadki i ciągnięcie się zwykłymi
            autobusami na dość długiej trasie) od połączenia z autobusami z Dolnej, nie
            mówiąc już Pl.Na Rozdrożu (Ochota, Praga). Należy przy tym zaznaczyć że z
            Ursynowa/Natolina jeżdżą(-dziły) aż trzy autobusy przyspieszone obsługujące
            Trakt Królewski (503,513,403) - Mimo wprowadzenia metra nie przerzucono
            komunikacji w stronę Wilanowa i Stegien. A komunikacja z tymże została
            ograniczona do rzadko kursującego 108. Mieszkańcy Wilanowa i Konstancina mają
            o niebo lepiej, bo autobusy z tamtego kierunku zosatły dostosowane do
            uruchomionego Metra.
            Nikt nie wpadł na pomysł uruchomienia linii łacznikowej dla Stegien i Sadyby z
            Metrem w szybki i częsty sposób (zwiększenie częstotliwości kursowania 108 przy
            długości tej linii faktycznie jest kłopotliwa i być może nawet niekonieczna).

Nowa linia mogłaby brać początek na Sadybie i dalej Bonifacego - Al.
            Wilanowską - Metro Wilanowska- Al. Lotników - Galeria Mokotów i albo w stronę
            Bokserskiej wersja krótsza i o to głónie chodzi) albo przez nowe centrum
            biurowe i część przemysłową w kierunku zajezdni Woronicza/Spartańskiej (Co
            przyspieszyłoby zdecydowanie dojzd do tych rejonów)

Wszędze na świecie (a mam o tym troszkę pojęcia) organizuje się trasy autobusów
            jako uzupełnienie metra najczęściej w poprzek linii metra. Oczywiście, że w
            Wawie metro jest zbyt słabo rozswinięte, ale już można pomyśleć o jego lepszym
            wykorzystaniu.

Pozdrawiam i liczę na współpracę w konkretnych bojach z ZTM'em.
            Ostatnio walczyłem o 408 i 187 od strony Dw.Zachodniego, wcześniej o 119, 182
            ale czekają następne.
            • iwo_ Re: KONIEC 119 ? 02.08.02, 12:50
              Gość portalu: aTomi napisał(a):

> Hej,
              > No tak włąśnie myślałem, że zostanę podsumowany...
              > ależ właśnie niestety byłem zmuszony czasem jeździć 119,
              > same katusze o porannej porze... chopć rzecz jasna rozumiem, ż ebyli chętni
              na
              > dłuższy odcinek trasy tego autobusu i jego ślamazrne tempo..
              >
              > Sam osobiści interweniowałem o skrócenie odo standardowego czasu przejazdu
              tego
              >
              > autobusu..
              > ale widzę, że w efekcie została zmienona jego trasa, na najbardziej chyba
              > absurdalną...
              > Odcięto skutecznie 30 tysięczne osiedle od połączenia z centrum, dopychając
              > ludzi do 116, które kiedyś też jeździło na Stegny (tylko na Stegny od
              początku
              > swego istnienia) [teraz od 1.08 ma kursować całodobowo i całotygodzniowo 407
              > jako 501]
              > Zabrano kiedyś 416 zamieniając na E1 i słusznie, koncepcja dobra, ale nie do
              > końca, bo odcięto (właściwe skazano na przesiadki i ciągnięcie się zwykłymi
              > autobusami na dość długiej trasie) od połączenia z autobusami z Dolnej, nie
              > mówiąc już Pl.Na Rozdrożu (Ochota, Praga). Należy przy tym zaznaczyć że z
              > Ursynowa/Natolina jeżdżą(-dziły) aż trzy autobusy przyspieszone obsługujące
              > Trakt Królewski (503,513,403) - Mimo wprowadzenia metra nie przerzucono
              > komunikacji w stronę Wilanowa i Stegien. A komunikacja z tymże została
              > ograniczona do rzadko kursującego 108. Mieszkańcy Wilanowa i Konstancina
              mają
              > o niebo lepiej, bo autobusy z tamtego kierunku zosatły dostosowane do
              > uruchomionego Metra.
              > Nikt nie wpadł na pomysł uruchomienia linii łacznikowej dla Stegien i Sadyby
              z
              > Metrem w szybki i częsty sposób (zwiększenie częstotliwości kursowania 108
              przy
              >
              > długości tej linii faktycznie jest kłopotliwa i być może nawet niekonieczna).
              >
              > Nowa linia mogłaby brać początek na Sadybie i dalej Bonifacego - Al.
              > Wilanowską - Metro Wilanowska- Al. Lotników - Galeria Mokotów i albo w stronę
              > Bokserskiej wersja krótsza i o to głónie chodzi) albo przez nowe centrum
              > biurowe i część przemysłową w kierunku zajezdni Woronicza/Spartańskiej (Co
              > przyspieszyłoby zdecydowanie dojzd do tych rejonów)
              >
              > Wszędze na świecie (a mam o tym troszkę pojęcia) organizuje się trasy
              autobusów
              >
              > jako uzupełnienie metra najczęściej w poprzek linii metra. Oczywiście, że w
              > Wawie metro jest zbyt słabo rozswinięte, ale już można pomyśleć o jego
              lepszym
              > wykorzystaniu.
              >
              > Pozdrawiam i liczę na współpracę w konkretnych bojach z ZTM'em.
              > Ostatnio walczyłem o 408 i 187 od strony Dw.Zachodniego, wcześniej o 119, 182
              > ale czekają następne.

Następna: 132. ATomi powalcz o 132. Proszę... Ja sam nie daję rady... A chodzi
              o przedłużenie linii do Dw. Wschodniego i o jej częstotliwość. Teraz 132 w
              dzień powszedni kursuje co pół godziny [skandal!!!]. W sobotę i święto lepiej
              nie mówić - średnio co około 80 minut. Dobrze by było żeby kursowała chociaż co
              18 - 20 minut. Da się coś z tym zrobić???

iwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka