Dodaj do ulubionych

AUTOBUSY-STEGNY

IP: *.stegny.2a.pl 04.06.02, 22:44

--------------------------------------------------------------------------------
Jestem oburzony! Jak mieszkańcy Stegien mają jeździć do Centrum? Po tym jak
zmniejszono częstotliwość kursowania lini 119 teraz to samo robią z 407!
I jeszcze to co się dzieje ze 189 i 141! Przecież w tych autobusach, mimo że to
blisko pętli 189, nie można się zmieścić! Jak ja mam jeździć do liceum na
Ursynowie?!?! Proponuje, ba wręcz nakazuje, by panowie radni i inni urzędnicy
odpowiedzialni za ten skandal przejechali się o 7:30 autobusem 189 w stronę
Służewca! Gwarantuję świetne emocje typu: wysiadka na każdym przystanku by
umożliwić wysiadkę innym, pogniecenie książek/ dokumentów. Krzyki innych:
PROSZĘ SIĘ NIE PCHAĆ, powybijane guzy! I to ma być stolica! Ja naprawde wiem,
że cudów nie ma i pieniądze z nieba nie spadną! Wiem, ale przecież wszelkie
cieńcia można racjonalnie zaplanować! A przecież pensje panów radnych są tak
horendalnie wysokie, że za ich miesięczne wynagrodzenie mogła by swobodnie
kursować choćby jedna linia przez rok! Czy my naprawdze jesteśmy bezradni? Bo
co z tego, że w wyborach wybierzemy inną ekipę niż tę co teraz rządzi? Przecież
ci nowi będą robić to samo! Już sam nie wiem co robić! Czuję się bezradny!

--------------------------------------------------------------------------------

Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.06.02, 00:51
      Gość portalu: wołek napisał(a):

>
      > -------------------------------------------------------------------------------
      > -
      > Jestem oburzony! Jak mieszkańcy Stegien mają jeździć do Centrum? Po tym jak
      > zmniejszono częstotliwość kursowania lini 119 teraz to samo robią z 407!
      > I jeszcze to co się dzieje ze 189 i 141! Przecież w tych autobusach, mimo że to
      >
      > blisko pętli 189, nie można się zmieścić! Jak ja mam jeździć do liceum na
      > Ursynowie?!?! Proponuje, ba wręcz nakazuje, by panowie radni i inni urzędnicy
      > odpowiedzialni za ten skandal przejechali się o 7:30 autobusem 189 w stronę
      > Służewca! Gwarantuję świetne emocje typu: wysiadka na każdym przystanku by
      > umożliwić wysiadkę innym, pogniecenie książek/ dokumentów. Krzyki innych:
      > PROSZĘ SIĘ NIE PCHAĆ, powybijane guzy! I to ma być stolica! Ja naprawde wiem,
      > że cudów nie ma i pieniądze z nieba nie spadną! Wiem, ale przecież wszelkie
      > cieńcia można racjonalnie zaplanować! A przecież pensje panów radnych są tak
      > horendalnie wysokie, że za ich miesięczne wynagrodzenie mogła by swobodnie
      > kursować choćby jedna linia przez rok! Czy my naprawdze jesteśmy bezradni? Bo
      > co z tego, że w wyborach wybierzemy inną ekipę niż tę co teraz rządzi? Przecież
      >
      > ci nowi będą robić to samo! Już sam nie wiem co robić! Czuję się bezradny!
      >
      >
      > -------------------------------------------------------------------------------
      > -
      > W świetle ostatnich cięć na Stegnach (mam nadzieję,że tylko przejściowych)
      proponuję,aby w celu poprawy komunikacji tych osiedli z Ursynowem a także z
      metrem,wydłużyć linię E-1 na Ursynów(kosztem trzech brygad spośród obsługujących
      Ursynów)na trasie:
      Ursynów Płd.-Al.KEN-Herbsta-Romera-Surowieckiego-Al.KEN-Dolina Służewiecka-
      Św.Bonifacego-...i dalej bez zmian.
      Dzięki takiej zmianie skorzystają mieszkańcy Stegien i Sadyby,bo chcąc dojechać
      na Ursynów nie będą już musieli się przesiadać z zatłoczonego 189 tylko
      bezpośrednio,szybko i w nie w tłoku dotrą na Ursynów.Dodatkowo powstanie szybkie
      połączenie ze Stegien do stacji Metro-Ursynów (6-7 minut).Na tej stacji w
      przeciwieństwie do Wilanowskiej i Służew(gdzie docierają linie 108,141 i 189) w
      porannym szczycie można się jeszcze spokojnie dostać do metra a połączenia ze
      Stegien z tą stacją jak dotąd nie ma.
      (oczywiście żadnych przystanków między Stegnami a stacją Metro-Ursynów).
      Jestem pewien,że taka linia jako jednocześnie dowozowa do metra na Ursynowie i
      stanowiąca szybkie połączenie ze Stegnami i Traktem Królewskim byłaby lepiej
      wykorzystana przez pasażerów niż linia,która kursuje tylko po Ursynowie.
      Pewnie bujam w obłokach,ale może coś z tego będzie???

• Gość: wołek Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.stegny.2a.pl 05.06.02, 15:37
        Pomysła masz świetny, ale wiesz jak to już jest. Ci co mądrze myślą muszą
        pogodzić się z tym, że ich pomysły nie zbajdą zrozumienia wśród osób
        odpowiedzialnych za komunikację. Tak to już w tym mieście jest, a może i w
        kraju...
    • sloggi Re: AUTOBUSY-STEGNY 28.11.02, 09:32
      Teraz spada 410.
      Zostaje E2rd i 519 dla Stegien Południowych.
      • Gość: Krzychu Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 10:50
        Cześć,
        mieszkam na pograniczu Sadyby i Stegien.
        I cała sprawa z zatłoczonym 189 w kierunku Woli, busami do Centrum (ze
        skrzyżowania Św. Bonifacego i Sobieskiego), czy 185 i 187 na Wisłostradę jest
        mi doskonale znana. Teraz likwidacja (dla nas) 410 to SZCZYT złodziejstwa.
        Czym my mamy jeździć?
        Tworzy się kolejne linie pod potrzeby Trasy Siekeirkowskiej, a o nas NIKT nie
        pamięta. My - będąc jakby "po drodze" - jesteśmy wogóle omijani!
        Autobusy na Gocław, na Ursynów, na Bródno itp - i zawsze OBOK nas, a nigdy
        PRZEZ nasze Osiedla!
        My tez potrzebujemy dojechać na Ursynów, Bródno, Gocław itp.
        A ograniczenie kursów 131, bo jeździ 359, można by skomentować jedynie z
        użyciem słów uznanych powszechnie za niecenzuralne....
        Pozdr.,
    • Gość: Wojtas Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: 2.1.* / *.pnu.com 28.11.02, 10:59
      Komuniakacja na Stegnach nie poprawi się dopóki nie zostanie zbudowana linia
      tramwajowa z Centrum do Wilanowa - czyli nie prędko.

Co do likwidacji 410 to uważam za konieczne wzmocnienie w zamian chociaż o 1
      wóz linii 130, 519 i 501 oraz 172.

Linia 416 powinna przejeżdżać przez Stegny trasą: Witosa - Św.Bonifacego -
      Powsińska - Powsińska - Trasa Siekierkowska
      • Gość: Jacek Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.11.02, 21:47
        Ostatnia "rewelacja" dotycząca wycofania ze Stegien kolejnej już
        linii,śladem 119 ,która wciąż czeka na jakiś dobry pomysł dla przebiegu swojej
        trasy, sprawia że konieczność poprawy komunikacji w tym rejonie staje się
        jeszcze większa.Zarówno linia 119 jak i linia 410 stanowiły bezpośrednie
        połączenie dla Stegien z Wolą.Wraz z liniami 119 i 410 "przeminęło także z
        wiatrem" połączenie z jednym z najważniejszych punktów miasta czyli z Placem
        Bankowym.Przed 119 na Stegny dojeżdżało 116 ,które zapewniało bezpośrednie
        połączenie z Traktem Królewskim.Uważam zatem,że powinno się przekształcić
        linię okresową E-1 w linię stałą,tak aby kursowała ona także w międzyszczycie ,
        w soboty i święta, a także w lipcu i sierpniu.W zwiążku jednak z ekspresowym
        charakterem tej linii konieczne byłoby moim zdaniem aby stał się on także
        udziałem nowej linii,tzn. aby czas przejazdu ze Stegien do Centrum nie wydłużył
        się.Proponuję następujący przebieg trasy:
        STEGNY-Św.Bonfacego-Sobieskiego-Belwederska-Al.Ujazdowskie-Nowy Świat-
        Krakowskie Przedmieście-Miodowa-Senatorska-Pl.Bankowy-Al.Solidarności-Leszno-
        Płocka-Obozowa-Dywizjonu 303-Wrocławska-Powstańców Śląskich-NOWE BEMOWO.
        Przystanki:
        STEGNY
        -Batumi
        -Św.Bonifacego
        -Czarnomorska
        -Mangalia

-Pl.Na Rozdrożu
        -Pl.Trzech Krzyży
        -Foksal
        -Uniwersytet
        -Miodowa

-Pl.Bankowy
        -Kino Femina
        -Żelazna

-Płocka-Szpital
        -Grenady Ż
        -Młynów

-Koło

-Orlich Gniazd
        -Widawska
        -Wrocławska Kościół
        NOWE BEMOWO

Byłaby to oczywiśćie linia typu 5XX,częstotliwość minimum: 12/20/20
        Linia ta powstałąby z fuzji 119 i częśći wozów z E-1, które nadal jeździłoby z
        Chomiczówki tyle żewspomożone ośioma brygadami linii 503 na Ursynów
        (naprzemiennie co 12 minut podobnie jak niegdyś 503 i 403, tyle że od
        Płaskowickiej Al.KEN prosto na Kabaty).
        • Gość: Rafał Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.pseinfo.pl 30.11.02, 16:21
          Z góry dziękuję za takie rozwiązanie. Z tego co rozumiem kolega proponuje
          wycofać część wozów z E-1 na odcinku Chomiczówka-Centrum.Życzę przyjechać się
          rano E-1 lub 116 (Neoplany i Solarisy) a potem składać podobne pomysły (często
          po prostu nie sposób dostać się do busa), chyba,że autor zakłada likwidację 503
          bądź jej wydłużenie na Chomiczówkę.
          • Gość: Jacek Re: AUTOBUSY-STEGNY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.12.02, 00:02
            Bez obaw, linia E-1 byłaby wzmocniona dodatkowymi trzema brygadami z
            linii 503, tak aby częśtotliwość nie zmieniła się.W szczycie porannym byłoby to
            10 - 12 minut , w popołudniowym zaś nie 15 jak obecnie , tylko 12-14!
            Pozostałe 4 wozy z 503 i 4 ze 119 przeszłyby na 502.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka