Gość: Maciek IP: 193.0.91.* 16.03.05, 11:39 Proponowałbym aby radni sie poważnie zasrtaznowili. Nie trudno jest udowodnić, ze zanieczyszczenie w Warszawie moze być szkodliwe dla zdrowia i wtedy miasto bedzie płacic odszkodowania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 16.03.05, 12:06 Nam mieszkańcom Warszawy powinno się dopłacać, że jeszcze chcemy tu mieszkać.Myślę, że jak powstaną w stolicy trasy szybkiego ruchu to przybędzie jeszcze jedna atrakcja i pobierałabym 2 złote, za takie cacko w Środkowej Europie ho, ho ,ho. Miokroklomat, jakiego nigdzie nie spotkasz. Przecież ktoś na tym wszystkim szmal robi, ale co z tego ma zwykły Warszawiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:09 jak Ci nie pasuje to sie wyprowadź, takie trasy są przez środek Paryża czy Wiednia i jakoś tam ludzie zyją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.putnamlovellnbf.com 16.03.05, 16:37 Jako rodowity warszawiak uwazam ze glupszego pomyslu juz dawno nie bylo. Jest to nowy podatek odstraszajacy wszystkich od Warszawy. Juz lepiej (choc tez zle) byloby podwyzszyc istniejace podatki - chocby o 0,01% od posilkow w restauracji (tez godzi przede wszystkim w turystow ale nie razi w oczy tak bardzo jak ten cwany od naiwnego turysty) lub mazowieckich dziel ludowych (hihihi), jesli takie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 23:36 "Centrum Paryża w/g planu rozwoju miasta na rok 2012 będzie w dużym stopniu pozbawione zmotoryzowanego ruchu drogowego pisze gazeta francuska Journal du Dimanche. Dokument zatytułowany "Redukcja przepustowości trasportowej w centralnych dzielnicach" wzywa do zakazu używania samochodów nie będących własnością mieszkańców dzielnicy i do zakazu używania tamże autokarów turystycznych. Wszystko to na obszarze 5.6 km2, na północ od rzeki Seine. We wstępnych etapach projektu, który może być rozpoczęty jeszcze w tym roku planuje się zamknięcie dla ruchu zmotoryzowanego kilku przelotowych ulic w tym masowo używanej drogi wzdłuż rzeki. Otwarte zostaną szlaki rowerowe, wzrosną opłaty parkingowe dla nie mieszkających w danej dzielnicy. Prace nad projektem zakończono w grudniu zeszłego roku. Burmistrz miasta Bertrand Delanoe (socjalista) planuje kampanie PR aby przekonać do projektu mieszkańców miasta....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 16.03.05, 18:58 To prosze przyjechać na Sląsk,tylko opłata bedzie większa,za wszystkie pierwiastki których nie ma w Warszawie.a czym się tak bardzo wyróznia Warszawa,kupa brudu,smrodu spalin,nic przyjemnego.Samo Sródmieście to nie wszystko,na obrżezach nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 10:38 Wlasnie poza Srodmiesciem jest najciekwaiej, kto nie wierzy niech sie przejedzie na Zoliborz, Stara Ochote czy Mokotow. Ja np. mieszkam na Ochocie i uwielbiam ta dzielnice, jest mnostwo zieleni, a czas plynie powoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:43 Dam nawet 100 zł, tylko na przebadanie niektórych rajców z Ratusza przez dobrego psychiatrę./ w związku z opłatą klimatyczną/ Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 12:19 Kaczor, tobie chyba jeszcze nikt nakopał w kuper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vfbnrhtrh To niebezpieczny precedens! IP: *.hrk.pl 16.03.05, 12:28 Opłata bedą objęci tylko zameldowani w hotelu, więc za jakiś czas może się okazać, że bojówki straży miejskiej, będą wyłapywać ludzi, u których zatrzymała się rodzina lub znajomi spoza W-wy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtw Re: To niebezpieczny precedens! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 12:41 To nie jest żaden precedens. Podobne opłaty mają np. Kraków, Zakopane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: To niebezpieczny precedens! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 18.03.05, 02:35 Tu w San Diego nazywa sie Transient Occupancy Tax i wynosi 10.5% Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 12:47 I bardzo dobrze. Przecież nikt nikomu nie każe przyjeżdżać do Warszawy (tak samo Krakowa czy Gdańska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:00 Tak jest od każdego mieszkającego a niezameldowanego piątaka dziennie. I jeszcze 48 na dołku i parę pał w d... za łamanie ustawy o ewidencji ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 w zamian oczekuję gwarancji, że nie zostanę 16.03.05, 14:12 pobity i okradziony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Za co ta opłata? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 14:25 Opłaty za tą wiochę? Jeśli przyjadę z miasta do wiochy to mam płacić jakieś klimatyczne? Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co. Na wieś mnie nie ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 15:18 no tak.... bo w waszej wsi to nawet nie wiedza co to oplata, takie zacofanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Owszem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 20:14 W mojej wsi jest straszne zacofanie i nikt by nie wpadł na taki kretyński pomysł. My szanujemy turystów i staramy sie ich zachęcic do przyjazdu a nie odstraszamy. Tacy zacofani jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtw Re: Owszem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 12:43 Gó.. prawda, szanujecie tylko turystów z Reichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A zdziwił byś się IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.03.05, 16:34 W Warzaszwie byłem pare razy i zawsze jak sie chciałem dopytac jak dość do jakiegoś miejsca (nie koniecznie Pałacu Kultury widocznego z każdego miejsca) to zawsze, powtarzam zawsze spotykałem sie z wrogim nastawieniem miejscowych. Dopiero zakup planu Warszawy w kiosku pomógł. U nas cos takiego jest niespotykane i nie ważne czy jestes z Niemiec, Anglii czy jakiegokolwiek miejsca w Polsce. Każdy Wrocławianin chetnie wytłumaczy turyscie jak ma gdzieś dojść. A chyba nie wyobrażasz sobie że my wszyscy znamy niemiecki żeby być miłymi tylko dla turystów z Reich-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 15:20 i bardzo dobrze - przyjezdnych tlumokow bedzie mniej, powinni pod to jeszcze podciagnac wszystkich w wieku powyzej 19 lat meldowanych w stolicy od 3 lat i wczesniej, o ile wczesniejszy adres byl pozawarszawski Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Za co ta opłata? 16.03.05, 15:29 No to WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI STOSOWANEJ I ZARZĄDZANIA by pewnie padla, bo nie znalazloby sie dostatecznie duzo "przyjezdnych tlumokow", ktorzy za te studia by placili. :) Chociaz, jak tak ucza "zarzadzania" na tej uczelni, to ja sie dziwie, ze jeszcze nie padla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 16:09 czepnij sie krolika na wielkanoc, co? zarzadzanie jest ok i informatyka tez ok, natomiast bardziej bym sie obawiala o los uniwerku, bo tam na jednym wydziale to na 50 osob 48 przyjezdnych (w wsisiz na odwrot).... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Za co ta opłata? 17.03.05, 09:21 > natomiast bardziej bym sie obawiala o los uniwerku, Chcialbym widziec byt, glownie kadry naukowej wsisiz, bez zasobow Uniwerku i Polibudy ;) Jesli nie widzisz, ze to na przeplywie ludzi, mysli i technologii jest oparty rozwoj, to ja nie wiem czego Was tam ucza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 17.03.05, 16:48 nie mowie o kadrze, tylko o studentach, matole - jak brakuje argumentu to nie znmieniaj znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 16:10 a skad wiesz ze zarzadzanie? bo ja sobie jakos nie przypominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl155 Re: Za co ta opłata? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:23 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Opłaty za tą wiochę? Jeśli przyjadę z miasta do wiochy to mam płacić jakieś > klimatyczne? Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co. Na wieś mnie nie > ciągnie. Nastepny mieszkaniec Polski B przyszedl tu leczyc swoje kompleksy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
neptyk-sceptyk Re: Za co ta opłata? 18.03.05, 10:45 > Nastepny mieszkaniec Polski B przyszedl tu leczyc swoje kompleksy... :) wg. pewnych źródeł Polska B to od Konina się zaczyna (w prawo) podług rózy wiatrów. Z czego wniosek iz mieszkaniec Polski B w stolicy jest jak najbardziej ludem tubylczym od którego taksy klimatycznej nie będzie się pobierało. :-) WSIZ (cóż za trafiona nazwa!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Za co ta opłata? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 20:10 Jeśli warszawiacy odstraszą wszystkich turystów z tzw. Polski B to poziom IQ bardzo w stolicy spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 22:47 ja bym raczej podejrzewala ze wzrosnie i nie bedzie glupich pytan w autobusie typu: gdzie jest palac kultury albo bo ja myslalam ze on podjezdza bezposrednio na rynek (SM)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Za co ta opłata? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:38 dlaczego większość ludzi nie lubi Wawy? Przez takich buraków jak ila. To chyba nic dziwnego, że jak ktoś jest pierwszy raz w tej niby metropolii może nie wiedzieć gdzie jest Pałac. Ale dla buraków z Warszawy to jest nie do pomyślenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 17.03.05, 16:46 rozumiem, ze mowisz o sobie, bo ja ila nie jestem - nawetr liter nie potrafisz rozrozniac, zreszta ogolnie z tym burakiem to rozumiem ze piszesz o sobie samym, bo mi to brakuje do tego kilkanascie pokolen wstecz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Za co ta opłata? IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 16:49 uderz w stół, a nożyce same się odezwą - gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Za co ta opłata? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:55 nie piszę o sobie samym, bo nie jestem z Wawy. I nie wybieram się tam w najbliższym czasie, a już na pewno nie na wycieczkę, bo mi się tam nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 10:30 yak? ale do pracy to pierwszy tutaj przylecisz jak tylko bedziesz miec taka propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Za co ta opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:57 "...Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co..." Masz rację, najpierw naucz się ortografii, to może RZADKO, BO RZADKO, ale czasem Cię tu wpuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Maciejowski Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:35 Prasa donosi o kolejnym „wspaniałym” pomyśle stołecznych urzędników od promocji. Planują oni wprowadzenie w Warszawie opłaty klimatycznej. Dyrektor Biura Promocji Urzędu m. st. Warszawy narzeka tylko, że nie jest w stanie obciążyć nią wszystkich tych, którzy przyjeżdżają do krewnych. Ale chyba uda mu się skutecznie odstraszyć tym idiotyzmem sporą grupę potencjalnych przyjezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog powinno byc na odwrot IP: *.mtm-info.pl 16.03.05, 14:36 a ja uwazam ze to Warszawa powinna zaplacic kazdemu turyscie w zamian za pozostanie ponad dobe w zanieczyszczonej stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Bardzo dobrze - myto za myto IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 14:37 Ja nie widze zadnych walorow uzdrowiskowych w Krakowie, Zakopanem i Gdansku, wiec ciesze sie ze teraz oni tez beda placic jak przyjada do Wawy. Jesli oni myto, to myto. Powinno byc tez ograniczenie do wjezdzania samochodow na poza-warszawskich numerach. Te setki tirow tlukacych sie przez ulice Warszawy powinny placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Bardzo dobrze - myto za myto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:27 w mediolanie na przyklad byl przepis ze tylko nie-mediolanczycy mogli wjezdzac do scislego centrum ale i tak kretyni jak ten co sie odzywal przed chwila nie zrozumia dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Kretynizm 16.03.05, 14:45 1. Jak mozna promowac miasto za pieniadze tych, ktorzy to miasto odwiedzaja? Jesli miasto chce przyciagac ludzi, bo ma w tym interes, to niech samo wygospodaruje pieniadze, a nie siega do kieszeni tych, ktorzy przyjezdzaja. Kuriozum!!! Hotele nie placa podatkow gruntowych czy co? 2. Wiekszosc ludzi przyjezdzajacych do Wawy z noclegiem w hotelu, to NIE TURYSCI. To przewaznie ludzie, ktorzy musza cos w Warszawie zalatwic i niestety, przez centraliacje i slabe zinfomratyzowanie urzedow administracji panstwowej, moga to zrobic TYLKO w Wawie. To znaczy, ze za niedowlad administracji maja byc jeszcze karani oplatami???? Komus sie juz zupelnie pierd.... 3. W Zakopanem przynajniej te pieniadze sa przeznaczone na ochrone srodowiska i choc i tam jest to oplata kontrowersyjna, to mozna ja zrozumiec, jesli wezmie sie pod uwage, ze liczba turystow (nie petentow i biznesmenow "w sluznowej sprawie") czesto przekracza liczbe ludnosci stalej, a co za tym idzie - inwestycje w ochrone srodowiska MUSZA tam uwzgledaniac ruch turystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Kretynizm IP: *.mlyniec.gda.pl 16.03.05, 17:57 Głupota Kaczora sięgnęła szczytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ poroniony pomysł IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:48 ale swoja drogą powinni nałożyć "domiar" na wszystkich co tu przyjeżdzają do pracy. Po dwa złote dziennie dla wszystkich jaśniepanów hrabiów z krakowa a po złotówce od reszty Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: poroniony pomysł 16.03.05, 15:19 Jesli cierpisz, ze przyjezdni obnizaja wartosc rynku pracy w Wawie i chcesz ich obciazyc "domiarem", to badz konsekwenty i poza granicami Wawy plac wiecej niz pozostali za te same produkty. Chopie, nie pitol ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w du..ie cos im sie pomylilo - to nam powinni placic ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:03 chce nam sie przyjechac do tego brudnego, smierdzacego, nieinteresujace i nieprzyjemnego miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl154 Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:27 Gość portalu: w du..ie napisał(a): > chce nam sie przyjechac do tego brudnego, smierdzacego, nieinteresujace i > nieprzyjemnego miasta!!! Prowincja kontratakuje!!! WOW! Strasznie duzo zakompleksionych frustratow tu przychodzi... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z 17.03.05, 10:58 Jak się nie podoba to nie przyjeżdżaj. Jeśli musisz przyjechać, bo chcesz coś załatwić to cierp w milczeniu a po sprawie znikaj. Jeśli nie musisz, siedź u siebie na dupie i nie marudź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamratka_z_łukiem Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z IP: 217.153.179.* 17.03.05, 13:24 Nie przyjeżdżaj, jak ci się nie chce. My płakać z tego powodu nie będziemy. Łaski nikomu nie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrotek Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 217.17.35.* 16.03.05, 15:10 panom radnym przydałaby sie lekcja logiki i znajomość czytania przepisów prawa; zgodnie z prezpisem na taką listę moga trafic miasta, które spełniają wszystkie wymienione warunki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:16 Bezczelność urzędasów jest nieograniczona - Głupota wyborców także (kaczory mają bardzo dobre notowania). Stalin nie żyje i nie ma nadzieji że ktoś z tym zrobi porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivia To paranoja jakas!! IP: 212.32.98.* 16.03.05, 15:38 Na calym swiecie promuje sie miasta aby przyciagnac turystow. W Polsce sciaga sie od nich ile mozna! Zakopane czy miejscowosci uzdrowiskowe, jeszcze rozumiem, zyja z turystow. Ale Warszawa?? To jakis zart chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimat Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 5.6.1D* / *.cg.shawcable.net 16.03.05, 15:57 to warszawa powinna placic turystom zlotowke dziennie,zeby ogladac to cudo beton,brod,korki,spaliny i wreszcie chamstwo na kazdym kroku tej wspanialej perly polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:02 powinni przeznaczyc te pieniądze na jakieś srodki czyszczące - strasznie tam brudno - w wawie i okolicy, takiego bajzlu nie widziałem jak żyję, a objechałem już prawie całą Polskę i trochę tez Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Prima aprylis to dopiero 1 kwietnia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:09 Kochany autor artykułu zrobił falstart. To miało ukazać się dopiero za dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: say Paranoja urzędnicza jest zaraźliwa! IP: *.exel.pl 16.03.05, 16:24 Kolejny przykład idiotycznych pomysłów urzędasów, okaże się, że koszty poboru przewyższą wpływy, a jeśli coś zostanie to i tak zagospodarują znajomi królika. Panie Prezydencie uspokój tych oszołomów! Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Paranoja urzędnicza jest zaraźliwa! 17.03.05, 11:01 Gość portalu: say napisał(a): > Kolejny przykład idiotycznych pomysłów urzędasów, okaże się, że koszty poboru > przewyższą wpływy, a jeśli coś zostanie to i tak zagospodarują znajomi królika. > Panie Prezydencie uspokój tych oszołomów! Jak oszołom może uspokajać innych oszołomów? Przecież równie kretyński pomysł walki z agencjami towarzyskimi zrodził się w umyśle Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:30 Żądam równosci wobec prawa!! Jeśli przyjezdni i turyści maja płacić po 1 zł, to mnie jako mieszkance miasta, ratusz powinien wypłacać po 1,zł dziennie za to, że jestem tu na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 16:35 No, brawo. Miast przyciągać turystów to ich władze zniechęcają. Kochane władze, uświadomcie sobie, że dla turystów to już i tak jest drogo. A to raptem stolica z kilkoma blaszakami handlowymi i stadionem X-lecia (resztę atrakcji turystycznych da się obejrzeć w jeden dzień). To nie Moskwa, ani Budapeszt. Zapytajcie staromiejskich artystów, ilu turystów przychodzi i ilu z nich zostawia pieniądze. Z roku, na rok coraz mniej. Na granicach statystyki nabijają mróweczki, a w stolicy wycieczki szkolne z Izraela, z w pisanym w program wykładzie o holocauście. Brawo! Artyści przestaną wynajmować powierzchnie, hotele się zwiną, nie będzie kasy, nie będzie co trwonić - i jak wygracie kolejną kampanię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro_ld Za ten warszawski SYYYYF IP: *.retsat1.com.pl 16.03.05, 16:35 Za ten warszawski syf? płacić? chyba się debilom popier... w glowach. Jako stolica mogą konkurować, mierzyć się i porównywać tylko do Tirany albo Ułan Bator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl152 Re: Za ten warszawski SYYYYF IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:30 Gość portalu: Ro_ld napisał(a): > Za ten warszawski syf? płacić? chyba się debilom popier... w glowach. Jako > stolica mogą konkurować, mierzyć się i porównywać tylko do Tirany albo Ułan > Bator. ...powiedzial swiatowiec z Pcimia pod Orzyszem. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Za ten warszawski SYYYYF IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 10:42 powiedziala mloda polska inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 16:36 Czy posłowie za pobyt w hotelu poselskim też zapłacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 195.94.201.* 16.03.05, 16:39 Proponuje również wprowadzić opłatę klimatyczną od uczestników różnych manifestacji w Warszawie, a jest ich sporo - przecież każdy z nich też oddycha stołecznym powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:50 Gość portalu: And napisał(a): > Proponuje również wprowadzić opłatę klimatyczną od uczestników różnych > manifestacji w Warszawie, a jest ich sporo - przecież każdy z nich też oddycha stołecznym powietrzem. Popieram!!! Od nich po 5 zł, żeby było na sprzątanie i dopłaty do objazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLon Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.pl 16.03.05, 16:43 Fajnieeeee! Pielęgnując ten trend (od licznika zużycia dróg, przez krokomierz i samozamykalny licznik zużycia powietrza) proponuję także pobierać opłaty za klimat Katowic, Zabrza, Gliwic i jeszcze paru takich... kurortów. I nie od turystów tylko "pa wsiem". A na początek - od posłów! Od wszystkich, co nie mają stałego meldunku pobierać! A od Prezydenta - potrójnie (on z Gdańska)! Ludzie - gdzie my żyjemy? Gombrowicz był cenki! Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 Wies 16.03.05, 17:17 A kto by chcial do takiej dziury ja Warszawa przyjezdzac. Chyba tylko turysci z Kazachstanu. W wawie nie ma nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl153 Re: Wies IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:28 A wiec siedz w swojej dziurze biedaku bo nawet jak piszesz to czuc slome ktora Ci z butow wystaje... Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 Sloma a buty 16.03.05, 20:11 SLOMA TO WYSTAJE Z WIEKSZOSCI BUTOW WARSZAWIAKOW. MIASTO JEST BRZYDKIE, MALE, PROWINCJONALNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl158 Re: Sloma a buty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 22:00 Znam takie typy jak Ty bo sam siedze na emigracji. Urodzili sie w jakims zascianku a potem przyjechali do Chicago czy Nowego Jorku i teraz sa wielcy "miastowi". Otoz myslisz sie. Jest takie powiedzenie, ze "chlop ze wsi moze wyjsc ale wies z chlopa nigdy". Ludzie tacy jak Ty moga sie przeprowadzic gdziekolwiek a ich pochodzenie zdradzi ich tak czy owak. Odpowiedz Link Zgłoś