Dodaj do ulubionych

Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w Warsz...

IP: 193.0.91.* 16.03.05, 11:39
Proponowałbym aby radni sie poważnie zasrtaznowili. Nie trudno jest udowodnić,
ze zanieczyszczenie w Warszawie moze być szkodliwe dla zdrowia i wtedy miasto
bedzie płacic odszkodowania
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 16.03.05, 12:06
      Nam mieszkańcom Warszawy powinno się dopłacać, że jeszcze chcemy tu
      mieszkać.Myślę, że jak powstaną w stolicy trasy szybkiego ruchu to przybędzie
      jeszcze jedna atrakcja i pobierałabym 2 złote, za takie cacko w Środkowej
      Europie ho, ho ,ho. Miokroklomat, jakiego nigdzie nie spotkasz.
      Przecież ktoś na tym wszystkim szmal robi, ale co z tego ma zwykły Warszawiak?
      • Gość: bielany Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:09
        jak Ci nie pasuje to sie wyprowadź, takie trasy są przez środek Paryża czy
        Wiednia i jakoś tam ludzie zyją
        • Gość: Roxie Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.putnamlovellnbf.com 16.03.05, 16:37
          Jako rodowity warszawiak uwazam ze glupszego pomyslu juz dawno nie bylo. Jest
          to nowy podatek odstraszajacy wszystkich od Warszawy. Juz lepiej (choc tez
          zle) byloby podwyzszyc istniejace podatki - chocby o 0,01% od posilkow w
          restauracji (tez godzi przede wszystkim w turystow ale nie razi w oczy tak
          bardzo jak ten cwany od naiwnego turysty) lub mazowieckich dziel ludowych
          (hihihi), jesli takie sa.
        • shp80 Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 23:36
          "Centrum Paryża w/g planu rozwoju miasta na rok 2012 będzie w dużym stopniu
          pozbawione zmotoryzowanego ruchu drogowego pisze gazeta francuska Journal du
          Dimanche. Dokument zatytułowany "Redukcja przepustowości trasportowej w
          centralnych dzielnicach" wzywa do zakazu używania samochodów nie będących
          własnością mieszkańców dzielnicy i do zakazu używania tamże autokarów
          turystycznych. Wszystko to na obszarze 5.6 km2, na północ od rzeki Seine.
          We wstępnych etapach projektu, który może być rozpoczęty jeszcze w tym roku
          planuje się zamknięcie dla ruchu zmotoryzowanego kilku przelotowych ulic w tym
          masowo używanej drogi wzdłuż rzeki. Otwarte zostaną szlaki rowerowe, wzrosną
          opłaty parkingowe dla nie mieszkających w danej dzielnicy. Prace nad projektem
          zakończono w grudniu zeszłego roku. Burmistrz miasta Bertrand Delanoe
          (socjalista) planuje kampanie PR aby przekonać do projektu mieszkańców
          miasta....."
      • Gość: Lukas Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 16.03.05, 18:58
        To prosze przyjechać na Sląsk,tylko opłata bedzie większa,za wszystkie
        pierwiastki których nie ma w Warszawie.a czym się tak bardzo wyróznia
        Warszawa,kupa brudu,smrodu spalin,nic przyjemnego.Samo Sródmieście to nie
        wszystko,na obrżezach nic ciekawego.
        • Gość: kolo Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 10:38
          Wlasnie poza Srodmiesciem jest najciekwaiej, kto nie wierzy niech sie przejedzie
          na Zoliborz, Stara Ochote czy Mokotow. Ja np. mieszkam na Ochocie i uwielbiam ta
          dzielnice, jest mnostwo zieleni, a czas plynie powoli
      • Gość: basia Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:43
        Dam nawet 100 zł, tylko na przebadanie niektórych rajców z Ratusza przez
        dobrego psychiatrę./ w związku z opłatą klimatyczną/
    • kawamarago Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 12:19
      Kaczor, tobie chyba jeszcze nikt nakopał w kuper.
    • Gość: vfbnrhtrh To niebezpieczny precedens! IP: *.hrk.pl 16.03.05, 12:28
      Opłata bedą objęci tylko zameldowani w hotelu, więc za jakiś czas może się
      okazać, że bojówki straży miejskiej, będą wyłapywać ludzi, u których zatrzymała
      się rodzina lub znajomi spoza W-wy...
      • Gość: mtw Re: To niebezpieczny precedens! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 12:41
        To nie jest żaden precedens. Podobne opłaty mają np. Kraków, Zakopane...
        • Gość: me Re: To niebezpieczny precedens! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 18.03.05, 02:35
          Tu w San Diego nazywa sie Transient Occupancy Tax i wynosi 10.5%
    • potomar Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 12:47
      I bardzo dobrze. Przecież nikt nikomu nie każe przyjeżdżać do Warszawy (tak samo
      Krakowa czy Gdańska).
      • Gość: ? Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:00
        Tak jest od każdego mieszkającego a niezameldowanego piątaka dziennie. I
        jeszcze 48 na dołku i parę pał w d... za łamanie ustawy o ewidencji ludności.
    • toja3003 w zamian oczekuję gwarancji, że nie zostanę 16.03.05, 14:12
      pobity i okradziony...
    • Gość: Jonek Za co ta opłata? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 14:25
      Opłaty za tą wiochę? Jeśli przyjadę z miasta do wiochy to mam płacić jakieś
      klimatyczne? Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co. Na wieś mnie nie
      ciągnie.
      • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 15:18
        no tak.... bo w waszej wsi to nawet nie wiedza co to oplata, takie zacofanie....
        • Gość: Jonek Owszem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 20:14
          W mojej wsi jest straszne zacofanie i nikt by nie wpadł na taki kretyński
          pomysł. My szanujemy turystów i staramy sie ich zachęcic do przyjazdu a nie
          odstraszamy. Tacy zacofani jesteśmy.
          • Gość: mtw Re: Owszem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 12:43
            Gó.. prawda, szanujecie tylko turystów z Reichu.
            • Gość: Jonek A zdziwił byś się IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.03.05, 16:34
              W Warzaszwie byłem pare razy i zawsze jak sie chciałem dopytac jak dość do
              jakiegoś miejsca (nie koniecznie Pałacu Kultury widocznego z każdego miejsca) to
              zawsze, powtarzam zawsze spotykałem sie z wrogim nastawieniem miejscowych.
              Dopiero zakup planu Warszawy w kiosku pomógł. U nas cos takiego jest
              niespotykane i nie ważne czy jestes z Niemiec, Anglii czy jakiegokolwiek miejsca
              w Polsce. Każdy Wrocławianin chetnie wytłumaczy turyscie jak ma gdzieś dojść. A
              chyba nie wyobrażasz sobie że my wszyscy znamy niemiecki żeby być miłymi tylko
              dla turystów z Reich-u.
      • Gość: jaga Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 15:20
        i bardzo dobrze - przyjezdnych tlumokow bedzie mniej, powinni pod to jeszcze
        podciagnac wszystkich w wieku powyzej 19 lat meldowanych w stolicy od 3 lat i
        wczesniej, o ile wczesniejszy adres byl pozawarszawski
        • r306 Re: Za co ta opłata? 16.03.05, 15:29
          No to WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI STOSOWANEJ I ZARZĄDZANIA by pewnie padla, bo
          nie znalazloby sie dostatecznie duzo "przyjezdnych tlumokow", ktorzy za te
          studia by placili. :)
          Chociaz, jak tak ucza "zarzadzania" na tej uczelni, to ja sie dziwie, ze
          jeszcze nie padla...
          • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 16:09
            czepnij sie krolika na wielkanoc, co? zarzadzanie jest ok i informatyka tez ok,
            natomiast bardziej bym sie obawiala o los uniwerku, bo tam na jednym wydziale
            to na 50 osob 48 przyjezdnych (w wsisiz na odwrot)....
            • r306 Re: Za co ta opłata? 17.03.05, 09:21
              > natomiast bardziej bym sie obawiala o los uniwerku,
              Chcialbym widziec byt, glownie kadry naukowej wsisiz, bez zasobow Uniwerku i
              Polibudy ;)
              Jesli nie widzisz, ze to na przeplywie ludzi, mysli i technologii jest oparty
              rozwoj, to ja nie wiem czego Was tam ucza...
              • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 17.03.05, 16:48
                nie mowie o kadrze, tylko o studentach, matole - jak brakuje argumentu to nie
                znmieniaj znaczenia
                • r306 Re: Za co ta opłata? 18.03.05, 09:27
                  No to zakonczylismy dyskusje. Fuj.
          • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 16.03.05, 16:10
            a skad wiesz ze zarzadzanie? bo ja sobie jakos nie przypominam...
      • Gość: mysl155 Re: Za co ta opłata? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:23
        Gość portalu: Jonek napisał(a):

> Opłaty za tą wiochę? Jeśli przyjadę z miasta do wiochy to mam płacić jakieś
        > klimatyczne? Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co. Na wieś mnie nie
        > ciągnie.

Nastepny mieszkaniec Polski B przyszedl tu leczyc swoje kompleksy... :)
        • neptyk-sceptyk Re: Za co ta opłata? 18.03.05, 10:45
          > Nastepny mieszkaniec Polski B przyszedl tu leczyc swoje kompleksy... :)

wg. pewnych źródeł Polska B to od Konina się zaczyna (w prawo) podług rózy wiatrów.
          Z czego wniosek iz mieszkaniec Polski B w stolicy jest jak najbardziej ludem
          tubylczym od którego taksy klimatycznej nie będzie się pobierało. :-)

WSIZ (cóż za trafiona nazwa!)
      • Gość: Jonek Re: Za co ta opłata? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.03.05, 20:10
        Jeśli warszawiacy odstraszą wszystkich turystów z tzw. Polski B to poziom IQ
        bardzo w stolicy spadnie.
        • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 22:47
          ja bym raczej podejrzewala ze wzrosnie i nie bedzie glupich pytan w autobusie
          typu: gdzie jest palac kultury albo bo ja myslalam ze on podjezdza bezposrednio
          na rynek (SM).....
          • Gość: marian Re: Za co ta opłata? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:38
            dlaczego większość ludzi nie lubi Wawy?
            Przez takich buraków jak ila.
            To chyba nic dziwnego, że jak ktoś jest pierwszy raz w tej niby metropolii może
            nie wiedzieć gdzie jest Pałac.
            Ale dla buraków z Warszawy to jest nie do pomyślenia:)
            • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 17.03.05, 16:46
              rozumiem, ze mowisz o sobie, bo ja ila nie jestem - nawetr liter nie potrafisz
              rozrozniac, zreszta ogolnie z tym burakiem to rozumiem ze piszesz o sobie
              samym, bo mi to brakuje do tego kilkanascie pokolen wstecz...
              • Gość: pawel Re: Za co ta opłata? IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 16:49
                uderz w stół, a nożyce same się odezwą - gratuluję...
              • Gość: marian Re: Za co ta opłata? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:55
                nie piszę o sobie samym, bo nie jestem z Wawy.
                I nie wybieram się tam w najbliższym czasie, a już na pewno nie na wycieczkę,
                bo mi się tam nie podoba.
                • Gość: IIa Re: Za co ta opłata? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 10:30
                  yak? ale do pracy to pierwszy tutaj przylecisz jak tylko bedziesz miec taka
                  propozycje...
      • Gość: m Re: Za co ta opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:57
        "...Na szczęcie żadko tam bywam bo i nie ma po co..."
        Masz rację, najpierw naucz się ortografii, to może RZADKO, BO RZADKO, ale czasem
        Cię tu wpuszczą.
    • Gość: Maciej Maciejowski Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:35
      Prasa donosi o kolejnym „wspaniałym” pomyśle stołecznych urzędników od
      promocji. Planują oni wprowadzenie w Warszawie opłaty klimatycznej.
      Dyrektor Biura Promocji Urzędu m. st. Warszawy narzeka tylko, że nie jest w
      stanie obciążyć nią wszystkich tych, którzy przyjeżdżają do krewnych. Ale chyba
      uda mu się skutecznie odstraszyć tym idiotyzmem sporą grupę potencjalnych
      przyjezdnych.
    • Gość: ekolog powinno byc na odwrot IP: *.mtm-info.pl 16.03.05, 14:36
      a ja uwazam ze to Warszawa powinna zaplacic kazdemu turyscie w zamian za
      pozostanie ponad dobe w zanieczyszczonej stolicy...
    • Gość: gosc Bardzo dobrze - myto za myto IP: *.molgen.mpg.de 16.03.05, 14:37
      Ja nie widze zadnych walorow uzdrowiskowych w Krakowie, Zakopanem i Gdansku,
      wiec ciesze sie ze teraz oni tez beda placic jak przyjada do Wawy. Jesli oni
      myto, to myto.

Powinno byc tez ograniczenie do wjezdzania samochodow na poza-warszawskich
      numerach. Te setki tirow tlukacych sie przez ulice Warszawy powinny placic.
      • Gość: Indy Re: Bardzo dobrze - myto za myto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:27
        w mediolanie na przyklad byl przepis ze tylko nie-mediolanczycy mogli wjezdzac
        do scislego centrum

ale i tak kretyni jak ten co sie odzywal przed chwila nie zrozumia dlaczego
    • r306 Kretynizm 16.03.05, 14:45
      1. Jak mozna promowac miasto za pieniadze tych, ktorzy to miasto odwiedzaja?
      Jesli miasto chce przyciagac ludzi, bo ma w tym interes, to niech samo
      wygospodaruje pieniadze, a nie siega do kieszeni tych, ktorzy przyjezdzaja.
      Kuriozum!!! Hotele nie placa podatkow gruntowych czy co?

2. Wiekszosc ludzi przyjezdzajacych do Wawy z noclegiem w hotelu, to NIE
      TURYSCI. To przewaznie ludzie, ktorzy musza cos w Warszawie zalatwic i
      niestety, przez centraliacje i slabe zinfomratyzowanie urzedow administracji
      panstwowej, moga to zrobic TYLKO w Wawie. To znaczy, ze za niedowlad
      administracji maja byc jeszcze karani oplatami????
      Komus sie juz zupelnie pierd....

3. W Zakopanem przynajniej te pieniadze sa przeznaczone na ochrone srodowiska i
      choc i tam jest to oplata kontrowersyjna, to mozna ja zrozumiec, jesli wezmie
      sie pod uwage, ze liczba turystow (nie petentow i biznesmenow "w sluznowej
      sprawie") czesto przekracza liczbe ludnosci stalej, a co za tym idzie -
      inwestycje w ochrone srodowiska MUSZA tam uwzgledaniac ruch turystyczny.
      • Gość: kaz Re: Kretynizm IP: *.mlyniec.gda.pl 16.03.05, 17:57
        Głupota Kaczora sięgnęła szczytu
    • Gość: JJ poroniony pomysł IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:48
      ale swoja drogą powinni nałożyć "domiar" na wszystkich co tu przyjeżdzają do
      pracy. Po dwa złote dziennie dla wszystkich jaśniepanów hrabiów z krakowa a po
      złotówce od reszty
      • r306 Re: poroniony pomysł 16.03.05, 15:19
        Jesli cierpisz, ze przyjezdni obnizaja wartosc rynku pracy w Wawie i chcesz ich
        obciazyc "domiarem", to badz konsekwenty i poza granicami Wawy plac wiecej niz
        pozostali za te same produkty.
        Chopie, nie pitol ;)
    • Gość: w du..ie cos im sie pomylilo - to nam powinni placic ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:03
      chce nam sie przyjechac do tego brudnego, smierdzacego, nieinteresujace i
      nieprzyjemnego miasta!!!
      • Gość: mysl154 Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:27
        Gość portalu: w du..ie napisał(a):

> chce nam sie przyjechac do tego brudnego, smierdzacego, nieinteresujace i
        > nieprzyjemnego miasta!!!

Prowincja kontratakuje!!! WOW! Strasznie duzo zakompleksionych frustratow tu
        przychodzi... :)))
      • rebjot Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z 17.03.05, 10:58
        Jak się nie podoba to nie przyjeżdżaj. Jeśli musisz przyjechać, bo chcesz coś
        załatwić to cierp w milczeniu a po sprawie znikaj. Jeśli nie musisz, siedź u
        siebie na dupie i nie marudź
      • Gość: gamratka_z_łukiem Re: cos im sie pomylilo - to nam powinni placic z IP: 217.153.179.* 17.03.05, 13:24
        Nie przyjeżdżaj, jak ci się nie chce. My płakać z tego powodu nie będziemy.
        Łaski nikomu nie robisz.
    • Gość: dobrotek Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 217.17.35.* 16.03.05, 15:10
      panom radnym przydałaby sie lekcja logiki i znajomość czytania przepisów prawa;
      zgodnie z prezpisem na taką listę moga trafic miasta, które spełniają wszystkie
      wymienione warunki!
    • Gość: obcy Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:16
      Bezczelność urzędasów jest nieograniczona - Głupota wyborców także (kaczory
      mają bardzo dobre notowania). Stalin nie żyje i nie ma nadzieji że ktoś z tym
      zrobi porządek.
      • Gość: olivia To paranoja jakas!! IP: 212.32.98.* 16.03.05, 15:38
        Na calym swiecie promuje sie miasta aby przyciagnac turystow. W Polsce sciaga
        sie od nich ile mozna! Zakopane czy miejscowosci uzdrowiskowe, jeszcze
        rozumiem, zyja z turystow. Ale Warszawa?? To jakis zart chyba!
    • Gość: klimat Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 5.6.1D* / *.cg.shawcable.net 16.03.05, 15:57
      to warszawa powinna placic turystom zlotowke dziennie,zeby ogladac to cudo
      beton,brod,korki,spaliny i wreszcie chamstwo na kazdym kroku tej wspanialej
      perly polnocy.
      • Gość: m Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:02
        powinni przeznaczyc te pieniądze na jakieś srodki czyszczące - strasznie tam
        brudno - w wawie i okolicy, takiego bajzlu nie widziałem jak żyję, a objechałem
        już prawie całą Polskę i trochę tez Euro.
    • Gość: barka Prima aprylis to dopiero 1 kwietnia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:09
      Kochany autor artykułu zrobił falstart. To miało ukazać się dopiero za dwa
      tygodnie.
    • Gość: say Paranoja urzędnicza jest zaraźliwa! IP: *.exel.pl 16.03.05, 16:24
      Kolejny przykład idiotycznych pomysłów urzędasów, okaże się, że koszty poboru
      przewyższą wpływy, a jeśli coś zostanie to i tak zagospodarują znajomi królika.
      Panie Prezydencie uspokój tych oszołomów!
      • rebjot Re: Paranoja urzędnicza jest zaraźliwa! 17.03.05, 11:01
        Gość portalu: say napisał(a):

> Kolejny przykład idiotycznych pomysłów urzędasów, okaże się, że koszty poboru
        > przewyższą wpływy, a jeśli coś zostanie to i tak zagospodarują znajomi
        królika.
        > Panie Prezydencie uspokój tych oszołomów!

Jak oszołom może uspokajać innych oszołomów? Przecież równie kretyński pomysł
        walki z agencjami towarzyskimi zrodził się w umyśle Kaczora.
    • Gość: barka Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:30
      Żądam równosci wobec prawa!!
      Jeśli przyjezdni i turyści maja płacić po 1 zł, to mnie jako mieszkance miasta,
      ratusz powinien wypłacać po 1,zł dziennie za to, że jestem tu na stałe.
    • sebpl Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War 16.03.05, 16:35
      No, brawo. Miast przyciągać turystów to ich władze zniechęcają.
      Kochane władze, uświadomcie sobie, że dla turystów to już i tak jest drogo. A
      to raptem stolica z kilkoma blaszakami handlowymi i stadionem X-lecia (resztę
      atrakcji turystycznych da się obejrzeć w jeden dzień). To nie Moskwa, ani
      Budapeszt.
      Zapytajcie staromiejskich artystów, ilu turystów przychodzi i ilu z nich
      zostawia pieniądze. Z roku, na rok coraz mniej. Na granicach statystyki
      nabijają mróweczki, a w stolicy wycieczki szkolne z Izraela, z w pisanym w
      program wykładzie o holocauście.
      Brawo! Artyści przestaną wynajmować powierzchnie, hotele się zwiną, nie będzie
      kasy, nie będzie co trwonić - i jak wygracie kolejną kampanię?
    • Gość: Ro_ld Za ten warszawski SYYYYF IP: *.retsat1.com.pl 16.03.05, 16:35
      Za ten warszawski syf? płacić? chyba się debilom popier... w glowach. Jako
      stolica mogą konkurować, mierzyć się i porównywać tylko do Tirany albo Ułan
      Bator.
      • Gość: mysl152 Re: Za ten warszawski SYYYYF IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:30
        Gość portalu: Ro_ld napisał(a):

> Za ten warszawski syf? płacić? chyba się debilom popier... w glowach. Jako
        > stolica mogą konkurować, mierzyć się i porównywać tylko do Tirany albo Ułan
        > Bator.

...powiedzial swiatowiec z Pcimia pod Orzyszem. :)))
        • Gość: w Re: Za ten warszawski SYYYYF IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 10:42
          powiedziala mloda polska inteligencja
    • Gość: sad Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 16:36
      Czy posłowie za pobyt w hotelu poselskim też zapłacą?
    • Gość: And Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: 195.94.201.* 16.03.05, 16:39
      Proponuje również wprowadzić opłatę klimatyczną od uczestników różnych
      manifestacji w Warszawie, a jest ich sporo - przecież każdy z nich też oddycha
      stołecznym powietrzem.
      • Gość: Iza Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:50
        Gość portalu: And napisał(a):
        > Proponuje również wprowadzić opłatę klimatyczną od uczestników różnych
        > manifestacji w Warszawie, a jest ich sporo - przecież każdy z nich też
        oddycha stołecznym powietrzem.

Popieram!!! Od nich po 5 zł, żeby było na sprzątanie i dopłaty do objazdów.
    • Gość: SLon Re: Turyści zapłacą złotówkę za każdy dzień w War IP: *.pl 16.03.05, 16:43
      Fajnieeeee! Pielęgnując ten trend (od licznika zużycia dróg, przez krokomierz i
      samozamykalny licznik zużycia powietrza) proponuję także pobierać opłaty za
      klimat Katowic, Zabrza, Gliwic i jeszcze paru takich... kurortów. I nie od
      turystów tylko "pa wsiem". A na początek - od posłów! Od wszystkich, co nie mają
      stałego meldunku pobierać! A od Prezydenta - potrójnie (on z Gdańska)!
      Ludzie - gdzie my żyjemy? Gombrowicz był cenki!
    • amerykanin09 Wies 16.03.05, 17:17
      A kto by chcial do takiej dziury ja Warszawa przyjezdzac. Chyba tylko turysci z
      Kazachstanu.
      W wawie nie ma nic ciekawego
      • Gość: mysl153 Re: Wies IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 19:28
        A wiec siedz w swojej dziurze biedaku bo nawet jak piszesz to czuc slome ktora
        Ci z butow wystaje...
        • amerykanin09 Sloma a buty 16.03.05, 20:11
          SLOMA TO WYSTAJE Z WIEKSZOSCI BUTOW WARSZAWIAKOW.
          MIASTO JEST BRZYDKIE, MALE, PROWINCJONALNE
          • Gość: mysl158 Re: Sloma a buty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.05, 22:00
            Znam takie typy jak Ty bo sam siedze na emigracji. Urodzili sie w jakims
            zascianku a potem przyjechali do Chicago czy Nowego Jorku i teraz sa wielcy
            "miastowi". Otoz myslisz sie. Jest takie powiedzenie, ze "chlop ze wsi moze
            wyjsc ale wies z chlopa nigdy". Ludzie tacy jak Ty moga sie przeprowadzic
            gdziekolwiek a ich pochodzenie zdradzi ich tak czy owak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka