j23j232 18.03.05, 22:35 Co prawda niestety mamy tu na osiedlu pare lam ale one wszędzie się gnieżdżą. Oczywiście Stegny Południe! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia.pk Re: Stegny I Nic Więcej - One Rządzą 19.03.05, 11:45 czym rządzą i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Co to jest "lama" ? n/txt 04.04.05, 11:42 Lama to takie zwierzatko. Zyje w Andach i daje wełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co to jest "lama" ? n/txt 05.04.05, 18:29 Pytalam o "lamy" w kontekscie tego, co napisal autor watku. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Co to jest "lama" ? n/txt 06.04.05, 18:56 Wiem ;-) Nie wyczulas nutki sarkazmu w moim poscie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dropoflight Re: Co to jest "lama" ? 06.04.05, 23:02 Pewnie chodzi o "lamerów". Wśród nastolatów odżywiających się grami komputerowymi "lamer" oznacza nieudaczników, postępujących nieuczciwie, takich ogólnie mało sympatycznych. Ale może jednak chodzi o zwierzątka... To że nie widzieliśmy kudłatych lam na Stegnach, nie znaczy przecież że ich tu nie ma... -------- - Mistrzu, pragnę dokonać dzieła wielkiego i czystego. - Umyj słonia. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Co to jest "lama" ? 07.04.05, 07:42 Witajcie, W zasadzie jestem 'skądinąd' ale że kiedyś w okolicy mieszkałem, to i o Sadybie od czasu do czasu z przyjemnością podczytuję. Ta 'lama' mnie wzięła...;-) Z lamami to jest tak: Lamer - z ang. kulawy 1. Człowiek nie mający pojęcia o komputerach. 2. Człowiek, który z racji zajmowanego stanowiska zobowiązany jest do posiadania określonej wiedzy komputerowej, mający jednak w tej wiedzy braki, które stara sie ukrywać. 3. Człowiek pewny siebie i odgrywajacy ważniaka, uważający się za autorytet [...] + jeszcze 10 mniej czy bardziej trafnych określeń: www.gildor.ikp.pl/lamer.html Albo konkretniej: Lamer (angielskie lamer), żargonowo użytkownik Sieci ukrywający pod zbytnią pewnością siebie brak umiejętności. portalwiedzy.onet.pl/88566,haslo.html Pozdrawiam Sadybę, 'lamamy' i baranki ;-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Co to jest "lama" ? 11.04.05, 12:27 Aaaa, to pewnie chodzi o frajera? No, to ja znam slowko "lamus" :) "Szukaj Celiny, lamusie, gdzie adapter, chata, szkło..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Co to jest "lama" ? 07.04.05, 12:32 oj, spoznilam sie, reszta juz wytlumaczyla;] no to juz wiesz;] Odpowiedz Link Zgłoś