Dodaj do ulubionych

US -poczta ZMOWA???

24.03.05, 10:21
Dostaliśmy zwrot podatku. Zawsze urząd przelewał pieniądze na konto. W tym
roku coś urzędnikom strzeliło do głowy i wysłali pieniądze pocztą. W związku
z tym poczta zarobiła 20 zł. Ciekawe, czy czy jest to celowe działanie
(podatników, którym urząd zwraca jest wielu), żeby pomóc upadającej
państwowej instytucji? Jeśli tak to jest to jedna wielka granda.
Obserwuj wątek
    • sebpl Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 10:55
      A skąd taka drakońska opłata? To jakiś procent, czy opłata stała?
      • jhbsk Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 11:15
        Poczta zdziera procent od sumy, nie wiem dokładnie jaki. Nie korzystam z jej
        usług, bo jest koszmarnie droga a i jakość usług fatalna. Ponieważ kto może też
        nie korzysta stąd mój wniosek o wspomożeniu jej przez US.
        • j_karolak Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 15:21
          To nieprawda, a pamiętaj łachudro, że za takie oszczerstwa można skazać
          człowieka na więzienie, bo opluwasz dobre imię POCZTY POLSKIEJ, która jest
          największym pracodawcą w Polsce i choćby ze względu na to jest ona warta
          szacunku! Pewnie nie w samk Ci, że w Polsce mamy Pocztę Polską a nie Niemiecką,
          albo Izraelską, co?

Usługi Poczty Polskiej należą do najtańszych w Europie, a jakość usług zachwyca
          klientów nue tylko w Polsce ale i zagranicą. Coraz więcej wycieczek turystów
          zagranicznych zazcyna zwiedzanie naszego pięknego kraju od pobytu w placówkach
          Poczty Polskiej gdzie podziwiana jest szybkość i fachowość świadczonych usług!

Decyzja US była słuszna. Zrób człowiekowi dobrze, to ci odgryzie palec!
          • sebpl Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 15:55
            Już, już Karolak... poszedł sobie. Masz, napij się wody.
            Ale mu powiedziałeś! ;)
    • Gość: kixx Re: US -poczta ZMOWA??? IP: *.acn.waw.pl 24.03.05, 14:39
      a zlozyles NIP-3 ze zaktualizowanym numerem rachunku bankowego?
      • jhbsk Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 14:47
        Trudno składać co roku. Do tej pory ZAWSZE przysyłali pieniądze na konto. Numer
        mają prawidłowy, bo przy zmianie adresu dostali NIP-3 z numerem konta na
        wszelki wypadek.
    • j_karolak Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 15:22
      To nie Poczta zarobiła, tylko wzięłą opłatę na płace dla POLAKÓW! TO była cena
      usługi, która jest tak naprawdę dużo więcej warta, a ty się odczep od POCZTY
      POLSKIEJ, bo nie masz zielonego pojęcia o rynku pocztowym! Jesteś laikiem!
      • jhbsk Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 15:26
        A poza tym w domu wszyscy zdrowi?
        • j_karolak Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 15:27
          To może u Ciebie, bo ty chyba tak buhahahahhahaha!
      • sebpl Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 16:01
        > To nie Poczta zarobiła, tylko wzięłą opłatę na płace dla POLAKÓW

Jak to dla Polaków??? A obywetli innych narodowości Poczta nie opłaca? A moze
        ich nie zatrudnia? Taka malusieńka dyskryminacyjka.... co?
        Wietnamczykowi ze stałym obywatelstwem nie damy torby listonosza, bo to by
        splugawiło mundur pocztowca?!

POCZTA POLSKA, poczta tylko dla białych???
        • jhbsk Re: US -poczta ZMOWA??? 24.03.05, 22:04
          No cóż, koledze j_k coś się chyba pomieszało. Ten typ tak ma.
          • Gość: Ewa Do jhbsk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 12:51
            w pełni popieram, złożyłam dużo wcześniej przed rozliczeniem formularz NIP- 3 z
            numerem konta tak aby pieniadze mogli przelać mi własnie na nie jakie było moje
            zdziwienie jak przyszedł listonosz z pieniędzmi i pobrał mi 20 zł!!!!!!!!
            Oni maja nieformalna umowę z pocztą i dlatego -ręka ręke myje panie z US
            twierdziły, że nie wiedza dlaczego tak sie stało, sprawdziły numer mojego konta
            był wpisany do komputera!!!!!!!!!!
            SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Automobilista Re: Do jhbsk IP: *.bumar.com 22.06.05, 13:15
              POCZTA POLSKA naszym wspólnym dobrem, nie pozwolimy jej zginąć!

Dotyczy tez kopalni i hut.

Za luksus funkcjonowania naszego wspólnego dobra zapłacimy oczywiście my i to
              bez pytania nas o zdanie - na tym polega socjalizm.
            • Gość: r1 Re: Do jhbsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:00
              listonosz nie mogl ci pobrac 20 zl bo nie oni pobieraja ...z twojego zwrotu
              jest pobrana oplata pocztowa i o tyle mniej dostajesz zwrotu
              • Gość: listonosz Do Karolaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:05
                Nie masz cwaniaka nad Karolaka,
                ale listonosz większym jest, ole!
                • Gość: Ewa Poczta cwaniaki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 19:12
                  poczta i US to cwaniaki, ktorzy siebie popierają, wyciągneli ode mnie 20 zł i
                  zdania nie zmienie ze to wyciąganie bezprawnie pieniedzy skoro podałam im numer
                  konta i pani z okienka powiedziała, że prześlą mi pieniądze na konto a zrobili
                  inaczej - był to urząd skarbowy Bielany !!!!!!!!!!
                  • Gość: kixx Re: Poczta cwaniaki IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 21:03
                    trzeba bylo nie odbierac,a jako przyczyne odmowy wyraznie zaznaczyc iz jest to
                    spowodowane przyslaniem pieniedzy przez poczte,a nie na konto jak to sobie
                    zazyczylas
            • jhbsk Re: Do jhbsk 22.06.05, 21:58
              Gość portalu: Ewa napisał(a):

> w pełni popieram, złożyłam dużo wcześniej przed rozliczeniem formularz NIP- 3 z
              >
              > numerem konta tak aby pieniadze mogli przelać mi własnie na nie jakie było moje
              >
              > zdziwienie jak przyszedł listonosz z pieniędzmi i pobrał mi 20 zł!!!!!!!!
              > Oni maja nieformalna umowę z pocztą i dlatego -ręka ręke myje panie z US
              > twierdziły, że nie wiedza dlaczego tak sie stało, sprawdziły numer mojego konta
              >
              > był wpisany do komputera!!!!!!!!!!
              > SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!
              To potwierdza moją teorię o cichym wspomaganiu beznadziejnej instytucji jaką
              jest poczta przez US.
    • aankaa Re: US -poczta ZMOWA??? 22.06.05, 22:05
      mimo podania dwóch kont bankowych US przekazał nadpłatę przez pocztyliona
      (któremu też wypadało oddać końcówkę za "usługę")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka